|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Cytat:
za tydzień!
|
||
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Witam się w 35 tygodniu. Jak ten czas leci
![]() I ja nie mogłam spać Kręciłam się z boku na bok. Dzisiaj wyglądam jak zombie, a chciałam iść do zdjęcia. Dowodu jeszcze nie wyrobiłam po ślubie ![]() Wczoraj byłam w ciuchu, ale dla małej nie było nic ciekawego. Wzięłam tylko welurową bluzeczkę. Oczywiście dla siebie też musiałam coś kupić bo jakby inaczej
|
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten z Maxi Cosi to blondyn średniego wzrostu? |
|
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
sorento super zdęcie maluszka!
![]() uf byłam na zakupach - siaty mnie wykończą. za to kupiłam sobie belvite ciasteczka i młoda odpłaca mi się kopniakami ![]() udało mi się zapisać do szkoły rodzenia 9.10 pierwsze zajęcia
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a tak to kiedy w ogóle poduszeczkę się stosuje? od jakiego wieku? ;>
Miki- fajne kapcie a co do komina- on jest taki wąski jak mi sie wydaje - bardziej do ozdoby, czy jednak cos chroni? ;> zjem zupę i zrobie sonde ;D tylko musze sprawdzić jakie tam tytuły padały, żeby nie przeoczyć żadnego ;p
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak jedna ściana będzie w tapetę w sówki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Babku Zdrówka ! Ja się dzisiaj wyspałam ale to ze względu na zmianę na super wygodne łoże.Teraz śpię jak dziecko Cytat:
już tak niedługo
|
|||
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A komin nie jest taki wąski i o dziwo bardzooo ciepły ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- My będziemy musieli pożyczyć fotelik od siostry, bo nie mamy jeszcze wózka. |
|
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Pościel tak a kocyki chyba nie da rajdy
![]() Miss Też mam aktualnie przerwę w sprzątaniu. |
|
|
|
#4480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wózek kupiliśmy ten:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...tq1t8ieic63pe1 tylko fotelik wzięliśmy z maxicosi, bo ten firmowy podobno kiepski. Na żywo prezentuje się tak (wersja ze spacerówką): _9202799.jpg Cytat:
Cytat:
Cytat:
Imię już dawno wybrane - Marysia
|
|||
|
|
|
#4481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się wkurzam tylkou mnie taki był kazałam mu się nie odzywać ![]() Cytat:
ja bym wolała od razu pomalowac na taki kolor na jki chcę ale tu chodzi bardziej o kwestię finansową, bo jesteśmy już z remontem pod kreską a na farbę muszę wydać ponad 100 i do sypialni też trzeba kupić bo będzie trzeba odświeżyć więc kolejna stówka a gdzie jescze bateria do umywalki, kleje i te inne
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Miki za tydzień
dzisiaj wysyp tygodni.Ołówek Po 2 godzinach trzeba zrobić przerwę w podróży,wyciągnąć malucha,ponosić a potem dalej w drogę . U mnie w szpitalu nie trzeba mieć fotelika.Twoja sprawa w czym dziecko wynosisz. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-10-02 o 14:05 |
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój też ma brzuszek mniejszy o tydzień ale gin powiedział że widać będzie szczuplejszy. |
|
|
|
|
#4484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo za imię,to już druga Marysia ![]() Paulina wiesz o której będziesz mieć cc? ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
Rybko Podusi nie będę na razie raczej używać żeby się maluch nie zakopał w nią(przynajmniej w nocy) a od kiedy ją na stałe wprowadzić nie pamiętam jak mamusie pisały. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-10-02 o 14:11 |
||
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż tak samo za wszystkie tygodnie ;Dciekawi mnie jak tam moje plytki w przedpokoju widziałam tylko pierwszy rząd położony ![]() córa poszła na spacer z moim bratem
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4487 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A becikowe aż 3? To nieźle. U mnie tylko jedno i ciekawe czy w ogolę się załapię ![]() A spadek formy, no cóż masz prawo w końcu go mieć. Za długo już byłaś na pełnych obrotach. Koleżanka się nie popisała, nienawidzę jak ktoś nie szanuję w ten sposób mojego czasu. Zwłaszcza, że Ty nie masz go wiele. No ale cóż, są ludzie i ludziska. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie oglądam już Waszych zdjęć, bo czuję się jak słonica Naprawdę super wyglądasz! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Śliczna buziunia Cytat:
![]() Nawet już nie wnikam czego mi nie zacytowało, bo mnie to wkurza
|
||||||||
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w ogóle larety szkoda ze mi sie nie trafił jakiś tani, ale na swój nie narzekam, może bedzie mnie stać na lepszą spacerówkę No własnie ja też nie pamiętam jak to z podusią. Mam taką chyba zwykłą podusie. Początkowo planowałam tylko pieluchę podłożyć pod główkę, a potem już zmienić na podusie, ale kiedy? Jak ktoś wie to niech mnie ratuje odpowiedzia Lineczko- czekamy na efekt końcowy
|
|
#4489 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za tydzień!Zakupy bardzo udane! Szczególnie ta torebka (cudny kolorek) i kapcioszki. Chyba to ten, ale ciężko mi powiedzieć. Ja bym go porównała do Sida leniwca z Epoki Lodowcowej - głupie porównanie, ale jak robił takie dziwne miny to wyglądał dokładnie jak Sid. Na FB na wielu zdjęciach z warsztatów w innych miastach jest ten gościu.Świetnie! Płacisz coś za SR czy darmowa? Będziesz nam podrzucać ciekawostki z zajęć. Cytat:
Cytat:
Marysia - piękne imię! |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4490 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Róbcie tak jak chcecie i jak się Wam podoba. Nie oni będą w tym pokoju mieszkać tylko Wasza Nela Jakbyście każdego mieli słuchać z tym ich "musicie tak zrobić" to byście mieszkali w takiej mieszaninie wszystkiego, że ja nie mogę ![]() Cytat:
W takim razie zależy od szpitala Ten, który wybraliśmy wiem, że nie pozwala w czym innym niż foteliku ![]() Cytat:
Ja tam się cieszę, że buty mogę sama zawiązać i paznokcie u stóp pomalować, ale jednak fajnie jak widać taki typowo ciążowy brzuszek ![]() Co to za koleś w ogóle? W życiu bym takiego człowieka nie wysłała na wykłady, które mają zachęcić do kupna ich produktu... No chyba że to on decyduje kto pojedzie Pewnie trochę potencjalnych klientów po czymś takim stracą :/
|
|
#4491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale tam na spacery wybierać się nie będę ![]() Łoho! Taka się wygoniona poczułam, że w większości jestem spakowana! ![]() Możecie być ze mnie dumne ![]() nemosek, to teraz Ty chyba powinnaś się spakować
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
niestety u mnie w miescie są tylko dwa sklepy wózkowe: bobowózki i jeszcze jeden i w tym drugim kupując komplet z fotelikiem wynegocjowaliśmy niższą cenę
|
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem dumna ![]() mąż dzwonił, że jutro odbieramy wózek Edytowane przez Lilith890502 Czas edycji: 2013-10-02 o 14:38 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
na pewno się pochwalę
![]() jutro już będę miała tapetę na scianie Cytat:
![]() my robimy tak jak nam się podoba ale takie gadanie jest wkurzajace
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-02 o 14:39 |
|
|
|
|
#4495 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiem, że już tysiąc razy była o tym mowa, ale ja już zgłupiałam, bo każda dzieciata koleżanka mówi mi co innego. Jakie ciuszki i w jakiej ilości brałyście do szpitala? Przedwczoraj to nawet lalkę ubieraliśmy z mężem, żeby zobaczyć co wygodnie zakładać, ale i tak mam mętlik w głowie. W ogóle to piszcie co tam popakowałyście i w jakich ilościach do swoich toreb, bo moje wróciły już z Irlandii i wypadało by coś do nich włożyć
|
|||
|
|
|
#4496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
babku, a chodziło o to, że mąż pracuje w gazecie, która sprzedaje powierzchnię reklamową i dogadał się z hotelem SPA, że zamiast kasy za reklamę to oni zapłacą voucherem na 4-dniowy pobyt w hotelu z pełnym wyżywieniem, dwoma masażami i dostępem do basenu, fitness itd dla 2 osób. No i powiedział mi o tym wczoraj i generalnie byłam chętna, tylko chciałam się jeszcze dowiedzieć, czy mają tam taki personel wykwalifikowany do robienia masaży w ciąży. No i dzisiaj się okazało to co napisałam - że on zdążył o tym powiedzieć w firmie i ktoś inny już "zaklepał" ten voucher. Ja mam dzisiaj lenia totalnego. Ale chyba wygrywam z przeziębieniem. Gardło już mnie nie boli, tylko katar wieczorem się nasila.
|
|
#4497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ogólnie miał kilka swoich faz do ktorych musiałamsie dostosowac.co do fotelika my mamy z Mutsy i onma rozkładane oparcie na płasko....najgorsze ze nie moge znalezc jakiegos filmiku z montazem dla TZ.. co domojej wypłaty to odwiedziłam zakłąd pracy i dobrze że u siebie w oddziale mam fajnych ludzi..posprawdzali mi podzwonili i siemoje L4 znalazlo...na dniach mam dostac kase ale musze jechac osobiscie i odebrac.
|
|
|
|
|
#4499 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, dopiero mąż to zaobserwował) . A co do podróży, to tak jak Nemosek pisała, przerwa po 2 godzinach wskazana, pewnie będzie mały głodek to nakarmić, ponosić i dalej w drogę. Nie wiem tylko co, jak dzieć śpi, chyba bym nie budziła, tylko korzystała z okazji i pędziła przed siebie, aż się obudzi ![]() Cytat:
Marysia A co do wózka, osobiście nie przepadam za grochami, ale ten jest ślicznyCytat:
![]() Cytat:
![]() jesteśmy dumne
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma z tym problemu Pani mówiła że mogę taki wniosek u nich wypełnić.A wy chodzicie na SR? ta szkoła trwa troszkę od 32 tygodnia będzie 2 razy w tygodniu a ja będę w 28 skończonym jak pójdę czyli gdzieś około 2 miesiące trwają zajęcia i tatusiowie są zaproszeni też ![]() własnie robię obiad i czytam o zakładaniu DG, tak sobie myślę że może bym coś założyła legalnego żeby mieć pracę bo jak do tej pory same umowy zlecenie mi prpoponowali... a lekcji mogę zawsze udzielać i mieć firmę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

mama mi wmawia inny kolor niż chciałam, TŻ mówi że zostaje ten co jest i jestem w kropce
za tydzień!

w każdym miejscu jest bezpiecznie dla fotelika pod warunkiem że poduszki powietrznej ie ma

to nic dziwnego, że bóle były nadal. To teraz się na 100% decydujesz na kolejne znieczulenie? Dają u Was na życzenie bez gadania?
. I przez to humor mam do d... jakbym nie miała co robić teraz :/.

ogólnie miał kilka swoich faz do ktorych musiałamsie dostosowac.