|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Kochane!
Piszę w związku z moją wczorajszą prośbą o pomoc ![]() Fundacja Dobro Powraca przyjęła moją mamę pod swoje skrzydła!!! Zeskanowałam wszystkie dokumenty,wypisy ze szpitala z diagnozą. Fundacja to zweryfikowała i na tej podstawie założyła mojej mamie subkonto,na które jeśli znajdą się dobre serca można wpłacać darowizny a po Nowym roku 1% zwrotu z podatku ![]() Napisałam już do Adminki AgiZ z prośbą o przypięcie mojego apelu na głównej stronie Wizażu.. Zgoda jest więc czekam na realizację ![]() Ale jeśli mogę to i tu wkleję dane,które otrzymałam od Fundacji: Dane do przelewu darowizny to: Dobro Powraca-fundacja na rzecz Chorych na stwardnienie rozsiane ul. Hłaski 34/12, 54-608 Wrocław Numer konta: 95 1140 1140 0000 2133 5400 1001 W tytule przelewu : Elżbieta Dolata Teraz wszystko jest zweryfikowane i jak najbardziej legalne i sprawdzone.. Więc jeśli ktoś, coś.... to byłabym przeogromnie wdzięczna ![]()
|
|
#662 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
choć nadal go mało interesuje, a widzi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 12 tydzień!Cytat:
za ustępujący refluks i bardzo ładne przybranie na wadze Cytat:
W dzień już jest spokojnie, zwłaszcza jak Katarkiem mu powyciągam te złogi.. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#663 |
|
Wtajemniczenie
|
Surka- jestes na 25 miejscu
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chce sie wypocic wiec przykrylam sie swoja i meza koldra. Jeszcze chyba tylko wstane zrobic sobie herbatke malinowo lipowa. Choc strasznie mi sie nie chce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-10-02 o 23:03 |
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Mela to Malgosia naprawde hradcor, bo ja jak sprobowalam tranu to mi sie od razy zachcialo
Moja troche mlodsza od Twojej i buntownik wiec ciezko bywalo, ale na szczescie sie poprawial pod tym wzgledemWogole Marysia dzis "uczyla" Aleksa robic "kosi kosi łapki" później "bic brawo" a na koniec tanczyc - myslalam, ze padne ze smiechu. wszystko rzecz jasna pod moim czujnym okiem, ale jak Aleks sie do niej smial jak ona taka dumna łapała go za raczki i smiejac sie tlumaczyla A ja sie polozylam spac i mojemu sie cos pomieszalo obudzil sie na jedzenie i wciagnal UWAGA 120 ml szok.
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zanim wybrałam fundację to szukałam opinii na jej temat. Z tego co wyczytałam na forach to akurat ta ma dobre opinie Dziękuje Ci ślicznie!!!
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra wstalam i zaparzylam sobie ziolka.
Co do Malgos i Ali to cieszy mnie, ze starsza nie jest zazdrosna. Poza tym Alicja zwykle usmiecha sie na widok Malgosi wiec ta jest zadowolona. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#668 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mój dzisiaj przespał 3 godz. ciągiem.. zadziwia mnie ostatnio ![]() Cytat:
![]() za jak najlepsze przejście ostatniego roku studiów ![]() no i zdrówka! Cytat:
![]() budyń z sokiem malinowym kojarzy mi się z podwieczorkiem w przedszkolu.. ten sok był taki pyszny zawsze szybko żarłam pierwszą porcję, żeby zdążyć wziąć dokładkę..a druga porcją już się delektowałam najgorsze było jak zabrakło tej drugiej porcji, a ja pierwszą już wpieprz.. nie czując nawet smaku szoruj Cytat:
![]() Cytat:
27.09- 2h, 2h, 1,45h, 1.50h 28.09- 3,40h, 1,35h i później nieprzytomna byłam i nie zapisałam ![]() 29.09- 40', 1,40h, 1,40h, 1,50h, 1,40h, 1,10h 30.09- 1,25h, 1,40h, 1,50h, 1,15h, 50' 01.10- 1,35h, 2,25h, 1,35h, 2,30h 02.10- 1,45h, 1,40h, 1,45h, 1,35h, 1,35h któraś ma większą masakrę? ![]() Cytat:
![]() za postępy w mieszkankui zdrówka dla Ciebie Cytat:
![]() niezła przecena! |
||||||||
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już od 50min po pierwszym karmieniu
![]() Dobranoc ![]() |
|
|
|
#670 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewe- slodkie masz dzieciaki
Wojtek juz 2 czy 3 rok pije tran w plynie i baedzo mu smakuje ![]() Nie wiem czy sie witac bo jeszcze nie zdazylam sie pozegnac a tu juz pierwsze karmienie
|
#671 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za opd w sprawie płukania,nadal szukam złotego środka,bo trzymać pod pupką i główką jest źle,ale nie wypłukać też moim zdaniem jest źle,bo się będzie wszystko lepić po pianie i może maluszka swędzieć jak się nie spłucze po kąpieli.
U nas wreszcie zapadł decyzja odnośnie chrztu i chrzestnych Do tej pory się nie mogliśmy zdecydować co i jak. No i postanowiliśmy,że chrzest będzie razem z 1 urodzinami wyprawiany, w dniu 1 urodzin Gabi. Wynika to z faktu,że ojcem chrzestnym ma być mój brat, a on nie był bierzmowany. No a bierzmoawnie trochę trwa, będzie je miał dopiero w maju
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Wyczytalam wlasnie ze tran obciaza watrobe maluszkow i po 3 tyg powinno robic sie przerwe. Nie wiedzialam, a Malgosia pije tran od polowy sierpnia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
witamy z pierwszego karmienia dosc wczesnie dIsiaj...podajcie pls adres apteki internetowej tej taniej. Dzieki!
Domi: mam w planie rozszerzać 5-6mies. W listopadzie idę na zajęcia odnośnie tego do babeczki z sr. Póki co nie zglebialam tematu,tyle co tutaj na wątku. Ewusia: brawo za jazdę autem )Stokrotka: najlepszego dla Łukaszka! Anulka: będę wdzięczna michas dalej marudny?En: widzę ze z teściami coraz ciekawiej się robi.. ![]() No nic idę spać..dobrej nocki
|
#674 |
|
Wtajemniczenie
|
To był jeden z najgorszych dni. Od 12 miałam syrenę w domu. Tak Maja dawała czadu
![]() Poszłyśmy na pocztę. Syrena. Plus był taki że pani mnie mega szybko obsłużyła potem na spacerze musiałam stawać co pare metrów bo smok wypadł i trzeba drzeć jadaczke to sprintem do Kauflandu poszłyśmy po jedną rzecz. Przy kasie Majka się rozdarła na całegoMimo ładnej pogody musiałam wracać do domu bo nerwy wisiały mi na włosku. W domu się rozryczałam bo myjąc ręce spojrzałam w lustro i co? Przez to że Maja tak się darła nie zrobiłam makijażu A od 18 zaczęły nam sie koki Ide spać... Przepraszam za te żale. Przeczytałam wszystko z dzisiejszego dnia ale jestem tak zmęczona że nie mam już sił na cytowanie. Wybaczcie...
|
|
#675 |
|
Wtajemniczenie
|
Misiaczka
ciężki dzień miałaś. My po karmieniu. Dzisiaj sama nosilam Małego po jedzeniu (30 min) już myślałam że jest dobrze. Tylko Go odłożyłam i od razu refluks dał o sobie znać:banghead: co za dziad! Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#676 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale śliczności, a jak się ślini ![]() Cytat:
![]() My sie właśnie nakarmiliśmy, tak my, Szymcio dostał butlę a ja gripex, i psiknełam Haskoseptem, gardło mam jak bania Ja juz chyba mam po spaniu bo się boję ze przez to dzisiejsze całodniowe wymiotowanie i tym razem mi zwymiotuje i nie zdarzę go podnieść ![]() Aktualnie usypia w łóżeczko a ja nasłuchuje |
||
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
ELAINE aptekagemini.pl
Karmienie ale nie wiem ktore. Chyba drugie bo ja nieprzytomna jestem. Antek ma faze rzucania sie przy cycku Czego nie lubi? Czapki ale krotki bunt jest bo odwracam mu uwage. Nie lubil przez jakis czas lezec na rzuszku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas pierwsze karmienie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez malaczarnakejt Czas edycji: 2013-10-03 o 04:51 |
|
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Od 1:30 karmie co godz. Nie wiem co hljej sie stalo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mu odwracam uwage. Zawsze czyms go probuje zainteresowac rozsmieszyc.
Jesli chodzi o ubieranie-przebieranie to on juz wie jak mama rozpina pajacyka to bedzie wesolo i miche cieszy. W kapieli tak samo. Zreszta w kazdym wypadku staram sie z smiac mowic do niego i jak na raziw dziala. Zdrabniam, gugam ale i mowie tez normalnie. Opowiadam co robimy, gdzie bylismy itd. Antek juz wiadomo po kim ma gadane...po mamusi ![]() Bylismy wczoraj znowu na grzybach. Antek spal w chuscie. Ale zanim zasnal to ogladal las i sluchal jak mu o nim opowiadalam. No i zasnal moj Syneczek, moja Gadulka, moj smieszek. Smieszek...ale smiejacych zdjec mamy niewiele bo On jak tylko zobaczy sprzet foto to patrzy z wielkim zainteresowaniem powaga ![]() Spadam spac bo oczy mi mgla zachodza i ledwo widze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
misiaczka biedne wy
trzymam kciuki aby Mai minely juz te kolkiA ja karmienie mialam godzine temu, a pol godziny temu obudzil sie syneczek i slychac bylo ze uwiera go cos w nosku, bo probowal oddychac, szybko Katarek podlaczylam i co - wielki zielony stwor siedzial w nosku no ale juz oki, wiec panicz spi a matka sie chyba wyspala
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
PIERWSZE KARMIENIE OD 21wszej
![]() Mała spała ciągiem ponad 8 godzin. Pięknie. Misiaczka, współczuję dnia i tej meczarni. Biedne obie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maja sie w wannie uspokaja bo ciepła woda rozluznia skurcze kolkowe. Rozbierz ja i kładz ciepła pieluszke na brzunio albo jakis mini termoforek. Masuj codziennie brzunio czy płacze czy nie płacze. A nie chciałas jej podać jakis kropelek? Czy nie działają na nia? I jak jestes taka spiaca to weź ja do łóżka położ sie bokiem weź jej głowę na swoje ramię przytul ze smokiem do cyca i ja poklep po pupci lekko. Moj mały tak wczoraj ze mną zasnął. Inaczej bym chyba padła. Cytat:
Ja z moim od południa co 50min. No nie wiem chyba ze 3h wisiał co chwile marudzil. Z rana jak pojechaliśmy do tego urzędu to kimal tam grzecznie ponad 4h. Potem drzemna tez i ja z nim. Tz mnie zbudzil ok.15:00 na karmienie No i masakra. Nakarmilam ziomka i poszliśmy na spacer. Tam kimna ze 40min. I jak wróciliśmy to od ok.18stej ciagle ze mną. Przysnal 20min.w lozeczku. Tz napisał, ze tesciowa chce wpaść cos tam mu przywieźć i akurat ten gnom sie obudził z płaczem. Patrzę w appke , a tam 50min.temu było karmienie. Ja w połowie jedzenia zupy ![]() Ta juz dzwoni. Wchodzi i "oooooooo!kici kici" To go rozwscieczylo na maxa. Darl sie potem w nieboglosy. A ona na odchodze tekst "moj kotek kochany mamusi. Tzn.co ja gadam babci" ![]() Dam jej mamusie to sie zdziwi ![]() No i nakarmilam młodego i odczekalam i widze,ze uspokoił sie to mysle położe go na mate bo dawno nie cwiczyl. Patrzę a on sie wpienia. I ja głupia tak go rozwscieczylam znów, ze masakra. No,ale co zrobic zeby on chciał ćwiczyć. Idąc, ze wczesniej mniejszy był lepiej mu szło, a teraz słabiej jakoś ![]() Ale go wzielam z lezenia za lapki i do siadu podciagnelam i dobrze główkę trzymał nie machal sie ![]() No i dałam mu herbatki na uspokojenie i trochę cycka. Zmienilam pieluszke i dałam do huśtawki i spi. Ja sie chyba dzis nie myje. Nie mam siły poprostu ![]() A co do ubezpieczeń tutaj w USA to tutaj nie ma czegoś takiego jak służba zdrowia. Sa szpitale i one wszystkie sa prywatne. Za wszystko sie płaci. Mozna poprostu tylko jeśli sie ktos kwalifikuje pójść do takiego jakby mops-u i poprosić zeby zapłacili trochę lub całość. Mozna dostać jeśli sie kwalifikuje kartę ubezpieczeniowa i wtedy Stan płaci. Ubezp.mozna se wykupić,ale i tak trzeba dopłacać kilka $ do każdej wizyty. Porządne ubezp.to koszt ok.$300-400 na miesiąc. Do tego tu jest takie prawo,ze jeśli ubezp.sie wczesniej nie wykupilo , a sie zajdzie w ciaze lub nagle zachoruje na cos to ubezp.sie nie dostanie bo to jest juz istniejąca kondycja i ubezp.tego nie pokryje bo wie, ze im sie to nie bedzie opłacać. Dlatego ja ubezp.wziac wykupić nie mogłam juz na ciaze. Wczesniej nie potrzebowałam bo byłam zdrowa zawsze, a do gina jak chciałam to placilam z własnej kieszeni bo tak bardziej sie kalkulowalo. W każdym razie porabana to jest z tym. Ofc ja nie zapłacę tej kwoty od razu. Bede miec plan spłaty i moge im do końca życia płacić po $20. Oby tylko cos płacić. Edit: a jeszcze moj mały jak płacze to ja wlaczam wlasnie ten aspirator elektryczny i on przestaje płakać i lubi jak mu sie tym w nosie grzebie Do tego ten sprzęt ma 12melodyjek w sobie wiec na zmianę wyciągam nieistniejące gluty kozy i słuchamy muzyki. I zauważyłam,ze mały jest straszny zlosnik. Płacze płacze i nagle otwiera oczy patrzy na mnie i cisza i nagle ahahahaaaaaaa i znów wrzask i cisza i nagle aaaahahahahaaaaaa i wrzask i tak bez łez na pusto. I to nie jest taki płacz z żalem bólem tylko taki wymuszajacy cos chcący na siebie zwrócić uwagę. Gnomislaw hytryslaw
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-10-03 o 05:46 |
||
|
|
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
U nas drugie karmienie
![]() Evewee, zdrowka! Angelak, dlatego ja od jakiegos czasu najpierw zajmuje sie Edziem i domem a dopiero potem zasiadam do czytania wizazu. Wprawdzie duzo mniej sie udzielam, ale jestem z obowiazkami na biezaco (grubo powiedziane, bo dom nie blyszczy, a jedynie jest ogarniany tak aby sie nie za.s.rac totalnie) ![]() Tweed, ja Edka klade w bujaczku tylko rano, gdy przygotowuje i jem sniadanie i czasami przed kapiela jak nalewam wode do wanienki. Siedzi w nim max 10min. A odnosnie maty to mam poki co tylko dol (kocyk) i na nim cwiczymy i bawimy sie, poki taka aktywnosc lubi. Czekam na przesylke arki z zawieszkami, zobaczymy czy sie zainteresuje. Na macie zas nie lezy dlugo, moze max 15min. En, no to macie przeboje z tesciami ![]() Misiaczka, wspolczuje A makijazem nie przejmuj sie, to drobiazg Samantha, wspolczuje kosztow ![]() Edek nie lubi grzebania w nosku, nocnej zmiany pieluchy, przebudzania, samotnosci i braku zainteresowania. Edziu nie spal nam od 9.00 do 20.00 (mial kilka drzemek po 10-15min) Meczyl go brzuszek, ale na szczescie przed kapiela sie zalatwil. Obawiam sie, ze zle reaguje na kwasy omega, bo odstawilam je na kilka dni i powrocilam wlasnie wczoraj, a wczesniej mialam wrazenie, ze odkad je przejmuje maly sie meczyl. Tak samo juz dawno odstawilam witD, niestety u Edzia wywolywalo to ogromne pragnienie i niepokoj, widial na cycku nonstop z szalonymi oczami. Poczytalam internet i okazalo sie, ze jest sporo maluszkow zle reagujacych na witD.Moj szosty zmysl dzis zadzialal. Snilo mi sie, ze lazilam po jakis mokradlach a potem wycieralam dokladnie recznikiem chlopczyka. Obudzilam sie i gdy sprawdzilam Edka okazalo sie, ze wylalo z pieluchy (zle ja dopielam) i mlody byl caly mokry. Ok, lece spac dalej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#685 |
|
Konto usunięte
|
Jakierka ja na wizazu siedzę najczęściej, jak Mały śpi na mnie, usypia lub jak odciagam, a jak śpi sam bądź jest aktywny, ale nie płacze to też ogarniam chatę. Nie błyszczy,ale też tragedii nie ma.
Czarownica ja robię najczęściej fotki telefonem i u mnie jest to samo, bo mam czerwony telefon z czarną kropka- mini obiektywem i Mały sie patrzy na niego ![]() Artek w zasadzie czasami wszystko lubi, a czasami wyje do księżyca przy każdej czynności. My po II, odkladam dziecko i sama idę spać... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-10-03 o 05:53 |
|
|
|
#686 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę ![]() Mój by tyle nie przespał, do tego wstajemy w nocy i dokarmiamy, w sumie wtedy spi, a bez jedzonka pewnie by nie pospał do rana ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, które podawały Debridat - czy Wasze maluszki też po nim nie puszczały bączków? Odkąd go podajemy (może jeszcze za krótko) Franek się spina i nie chce bączków wypuścić na zewnątrz po czym jest płacz. Zastanawiam się czy to może jakiś skutek uboczny, jednak źle na niego działa ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Surka jesteś już na liście Klikałam nawet wczoraj na spacerze ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przynajmniej u mnie tylko dzieciaki nie chcą tego jeść
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-10-03 o 13:32 |
|||||
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie gardlo boli. Zastanawoaiam sie nad wykupieniem tego antybiotyku dla siebie. Noc przespana z pobudka co godzine. Teraz wstac musialam zeby antybiotyk Malgosi podac ze sniadaniem do lozka
Zaraz ide spac. Tak zapowiedzialam mezowi choc on tez spi bo wrocil o 6 z pracy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#688 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#689 | |
|
Zadomowienie
|
Bry dzień
Agrafka u nas tak sam refluks raczej nie ustępuje. Mamy debridat i polprazol i wydaje mi się że leki sporo dają. Dzięki nim Antek się nie męczy nie płacze całymi dniami i przede wszystkim je bo już byłam zmartwiona. Enlevee o ja pierdziu to przecież telenowela się z tego spotkania rodzinnego zrobi Może podrzuć teściom pomysła żeby tasiemce brazylijskie kręcili ?? ![]() Smantha wiesz co i nie wiem czy ten system służby zdrowia nie jest lepszy. U nas i tak miesiąc w miesiąc biorą na ZUS a jak przychodzi co do czego to i tak większość trzeba prywatnie robić bo kolejki nieziemskie są. Fakt za poród się nie płaci ale za to co zus wziął to bym sobie prywatnie taki poród opłaciła że masakra. Cytat:
Tyle tu kichających że szko. Zdrówka dla wszystkich dziewczynek i maleństw przede wszystkim. Dobrze, że przez neta nie można się zarazić |
|
|
|
|
#690 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czyli i piwo można tak samo odgazować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzień ddobry ciężka noc, ale to nic nowego, od 5 zaczęłam nadrabiać serialowe zaległości karmiąc dziś piotruś śmiał sie w głos do karuzeli, musze dokupić akumulatorki do aparatu zeby nagrać jego surka cały czas głosuję |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

choć nadal go mało interesuje, a widzi 
, wymiotuje po każdym mleczku, nie dość że zjada tylko 60 ml to połowe odda.
za 12 tydzień!

Moja troche mlodsza od Twojej i buntownik wiec ciezko bywalo, ale na szczescie sie poprawial pod tym wzgledem
szok.
12.06.2010

zadziwia mnie ostatnio
ale od wczoraj poję się majerankiem i jest o niebo lepiej, aż w szoku jestem! (a jestem w stanie toto pić bo nie czuję ni zapachu ni smaku), tż mówi że śmierdzi jak rozgotowana trawa

za jak najlepsze przejście ostatniego roku studiów 

ciężki dzień miałaś.