Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-02, 20:43   #631
rasha90
Raczkowanie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Tyle pieniędzy za poród?! Powariowali?!
Stary 2013-10-02, 20:45   #632
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Ghia Antek ma fajna wage. No i brawa ze refluks ustepuje.

Moja Marysia jak byla w szpitalu na zapalenie pluc to ja caly czas z nia - 2 dni bylismy na sali ogolnej, to spalam na podlodze, a pozniej dostalismy ten platny pokoj i wtedy luzik - obiadki mi tesciowa zamowila w barze przyszpitalnym i mi przynosili, a sniadania i kolacje mialam Marysi, bo ona ledwo co zjadla z tego chleba i wedlinki. Nie wyobrazam sobie zostawic dziecka samego w szpitalu.

Dostalam zaproszenie na bierzmowanie - ciotka jak zobaczyla w jakim ja stanie funkcjonuje, to nawet nie chciala podchodzic, tylko syn dal zaproszenie i polecieli do szwagierki na gore, zeby sie czasem nie zarazic. Wygladam jak siedem nieszczesc, a czuje sie niewiele lepiej. Leb mi doslownie peka.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 20:45   #633
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja mam tak z czekoladą, wiadomo, że jak otworzę, to po to, by zjeść całą, a nie pasek
No to piona
Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Przedstawiam wam Kacperka Bo go tu jeszcze nie było
Siemka Kacperku

Fajne te kołysanki
Tylko jak ich słuchałam to płakać mi się chciało
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
my byliśmy wczoraj u okulisty bo małemu oczko ropiało od jakiegoś czasu i muszę synka pochwalić bo był bardzo dzielny i tylko pomarudził i skopał Panią okulistkę dostaliśmy kropelki i już widzę poprawę. W kolejce czekaliśmy chyba 1,5 h i żaden moher nas nie przepuścił bo pewnie mają wszyscy napięte grafiki dnia. A jutro do ortopedy idziemy.
Super, że już lepiej
Trzymam kciuki za jutro

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
wczoraj Łukaszek skończył 2 miesiące mój słodziak ciągle się śmieje

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
wrzucam jedną z ostatnich lusterkowych słit foci. W sumie dopiero na zdj zobaczyłam, że nie ma tragedii, bo tak to chodzę, wpieprzam na okrągło i biadolę tżtowi, że jestem gruba a nic nie mogę z tym zrobić
Ps. nie widzicie brakującej klapki
Ps2 Fotka dedykowana dzoan, bo osatnio jak wstawiłam zdj na ktorym jestem niepomalowana, to cholera stwierdzila, ze jestem do siebie niepodobna
Tweed Ty jesteś naszą najlepszą wątkową dupą!

Brawo za wizytę i wagę Małego Pięknie!

Cytat:

ja też polecam
Ale isane z rossmana, kupiłam dużą butlę ostatnio za piątaka w promocji, a jest super, a włosy super się rozczesują i są mięciutkie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...s-spulung.html
To ja z Isany używam tę:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...uv-schutz.html
Myję nią włosy po spłukaniu szamponu, a potem dopiero nakładam inną odżywkę.
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Twee- tak, tesciowie dalej urazeni, matka Tzta zadzwoniła do mojej mamy w sprawie chrzcin i się bidula wyżaliła, że oni chcieli tylko pomóc i w ogóle, a ze nieraz byłam wrogo nastawiona razem z Tztem do ich sposobów wychowywania i patrzylismy krzywo.. generalnie takie pier*oły, a ten pacan- czytaj ojciec Tzta patrzy jak zabieram wózek i obok idzie pies, który jest ogromny i nieraz mnie pociagnie. I tak patrzy jak sie mecze jakby nie mógł tego na 5 min wziac albo z małym zostac zeby pies sie wysikał.. masakra ma byc kolejna rozmowa () tym razem oni+my i moja mama, bo ja zaprosili..no po prostu parodia totalna, nie musze chyba mowic jaka moja mama jest zachwycona tym pomysłem
O Mamusiu, ale cyrk
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
mela a probowalas ten Katarek sobie wlozyc do nosa - ja probowalam i raczej za duzego "uciagu" nie ma
Ja też sobie wkładałam i nic nie boli
Mój Mały też nie robi problemów-chyba, że gile siedzą głęboko to protestuje, ale to dziwne uczucie jest, więc normalne że protestuje.

----
Młody właśnie zasnął. Trochę dziś z nim powalczyłam, bo miał w ciągu dnia aż 3 drzemki, w tym jedną 1,5 h
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 20:48   #634
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Domi- wpisz w YT imie i nazwisko jego i wyskocza filmiki
http://m.youtube.com/watch?v=blTbNPn0pV0 ten jest o zmianie pieluszki

Niestety ja tutaj Hipp kosmetykow nie widzialam.

Znalazlam szampon mustella na te ciemieniuche. Maly ma masakre na glowie z tych lusek :/

Mela- nigdzie nie mowilam, ze Pl to zascianek. Moja siostra ma wiecznie problem z tym jarmuzem. Widocznie moje rodzinne miasto jest slabe pod tym wzgledem.

Nie dam rady nadrobic poki co. Ledwo widze na oczy spalam 3h w nocy.
Bylismy w tym urzedzie. Musimy zaplacic $10tys.za porod , oni placa reszte $20tys.
Zachorowac w tym kraju to lepiej juz se dol wykopac

Ide spac choc godzinke. Boli mi cos brzuch dzis.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Na ciemieniuche kup cos z mocznikiem
Strasznie droga sluzba zdrowia. A nie ma czegos takiego jak ubezpieczenie zdrowotne ktore to pokrywa?

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 20:50   #635
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ja też sobie wkładałam i nic nie boli
Mój Mały też nie robi problemów-chyba, że gile siedzą głęboko to protestuje, ale to dziwne uczucie jest, więc normalne że protestuje.

----
Młody właśnie zasnął. Trochę dziś z nim powalczyłam, bo miał w ciągu dnia aż 3 drzemki, w tym jedną 1,5 h
a myslalam, ze tylko ja mam takie pomysly dzieki, bo jak to napisalam, to az sie glupio poczulam

no brawo dla Kubusia za tak dluga drzemke oby tak dalej.
Moj usnal o 9 to wstal po 12. a pozniej od 16-17.30 spal i zauwazylam, ze on sam w tych godzinach sie przyklada do snu. A pomiedzy Marysia pokazywala mu jak sie robi kosi kosi lapci - chciala go nauczyc no i bic brawo i taniu taniu. Na szczescie na wszystko patrzylam, bo wiecie wszystko cwiczyla jego raczkami

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-02, 20:52   #636
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Dobry wieczór dziewczynki właśnie wróciliśmy od pediatry na szczęście wszystko w porządku refluks małego ustępuje z dnia na dzień i tak to można żyć zważyliśmy małego im przybral w tydzień 240 gram
I teraz nasz klocuszek waży 6580 gr
I wogóle z tym szpitalem co mówi Cynamonek to coś strasznego
Jak byłam z Toskiem to nie odstępowałam go na krok na szczęście mieliśmy swój pokój toaleta a t ż dowoził mi jedzenie nie wyobrażam sobie jak mogłabym go zostawić chociaż na chwilkę

Jestem padnięta przepraszam że nie nadrabiam
Mamusia Antosia
Super ze refluks sie cofa i za wage

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Chrumkal w nocy. Ale w sumie katar mu nie leci, wyciagnelam jedną żabę gruszka... A chrumka co jakiś czas. Sama nie wiem co to?

Lecę prasowac i pocwicze brzuch.
Fi szaleje .. a dziś kończy 2 miesiące

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Gratulacje dla Fi

Cytat:
Ghia Antek ma fajna wage. No i brawa ze refluks ustepuje.

Moja Marysia jak byla w szpitalu na zapalenie pluc to ja caly czas z nia - 2 dni bylismy na sali ogolnej, to spalam na podlodze, a pozniej dostalismy ten platny pokoj i wtedy luzik - obiadki mi tesciowa zamowila w barze przyszpitalnym i mi przynosili, a sniadania i kolacje mialam Marysi, bo ona ledwo co zjadla z tego chleba i wedlinki. Nie wyobrazam sobie zostawic dziecka samego w szpitalu.

Dostalam zaproszenie na bierzmowanie - ciotka jak zobaczyla w jakim ja stanie funkcjonuje, to nawet nie chciala podchodzic, tylko syn dal zaproszenie i polecieli do szwagierki na gore, zeby sie czasem nie zarazic. Wygladam jak siedem nieszczesc, a czuje sie niewiele lepiej. Leb mi doslownie peka.
Kuruj sie!

WOJTUŚ
Stary 2013-10-02, 20:54   #637
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Samantha slyszlam wlasnie ze u Was tak wyglada wlasnie ta sluzba zdrowia, ze macie chyba cos takiego jakby "konto" z ktorego jest pobierana kasa za dana czynnosc w sluzbie zdrowia, a jak braknie czy cus musicie sami doplacac - tak??

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

skylie kuruje sie , bo na weekend miala wpasc kolezanka z corcia, a jak tak dalej pojdzie to z odwiedzin nicibo mala jest rownolatka Marysi i nie chce dzieciaka zarazic.

melcia znany mi i ten antybiotyk - choc jesli chodzi o moja, my w wiekszosci mielismy zastrzyki - bo nasza w tamtym czasie pic nie chciala ani syropow, ani antybiotykow. Na szczescie teraz chetnie pije syropy.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-02, 21:01   #638
rasha90
Raczkowanie

a tak w ogóle to korzystam z chwili i się witam
i dołączam do kręgu kichających ale od wczoraj poję się majerankiem i jest o niebo lepiej, aż w szoku jestem! (a jestem w stanie toto pić bo nie czuję ni zapachu ni smaku), tż mówi że śmierdzi jak rozgotowana trawa
pierwszy dzień zajęć za mną, ostatni rok studiów uważam za rozpoczęty

Gratuluję nowych miesiąców i osiągnięć!!!
Stary 2013-10-02, 21:03   #639
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
może jeszcze niech Ewę Drzyzgę zaproszą i zrobią Rozmowy w toku?

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Umowilam Alicje do kardiologa na... 24.04.2014 r!!!!! Jednak prywatnie pojdziemy.

Cytat:
A no i jeszcze stwierdzili do mojej mamy, że nie przyjdą na chrzciny jeżeli ich nie przeprosimy no po prostu szczęka mi na buty spadła i wykopała dół o głębokości 2 metrów jak to usłyszałam
Za co macie ich przeprosić?
A oni przychodzą na chrzciny do dziecka czy do Was?
Ja pierniczę co za niedojrzali ludzie!
Cytat:

Wiesz, mi się wydaje tak jak któraś z dziewczyn napisała- że mieszkając u nich pomyśleli, że mogą dużo.. dużo za dużo i poczuli jakby to bylo w jakims stopniu ich dziecko i mogą o wszystkim decydować, a za inne decyzje niz oni nas ganić.. a to tak nie działa, bo zarówno ja jak i Tz mamy podobne zdanie co do wychowania dziecka i nie zamierzamy po kątach słuchac, ze jestesmy złymi rodzicami, bo robimy inaczej niż tak jak oni by chcieli.. tu jestem dumna z Tzta strasznie, ze stoi za mna murem i nie pozwala na mnie złego słowa powiedziec odnosnie wychowania
Może "dzięki" tej sytuacji TŻ się zmieni już na dobre
Cytat:

Piszecie, że Wasze dzieci leżą na matach, gadają ze zwierzaczkami.. i to tyle trwa, że spokojnie coś możecie zrobić..a mój się szybko nudzi.. tylko w tym bujaczku jeszcze posiedzi, ale jak mu coś przed oczy powieszę, to się wścieka po chwili, jakby za dużo bodźców dostawał..albo się bał i kończy się płaczem..
Nie nie - nie trwa to TYLE
Na macie póki co poleży z 15 min, ale muszę go co jakiś czas zagadać i pokazywać się co chwilę. Dopiero od 2 dni kładę go na niej.
Karuzelkę lubi bardzo i potrafi się na nią gapić w zależności od humoru-ok 15-40 minut.
Na bujaczku owszem leży, ale muszę go bujać nogą lub szturchać zawieszoną zabawkę. Dziś na przykład myłam naczynia na jednej nodze, bo drugą bujałam bujaczek

W międzyczasie oczywiście są rączki w razie potrzeby cycuś.
Ale jak się chce to w można w tym zdobytym czasie coś ogarnąć
Cytat:
I chciałam wam sie pochwalić, że swoje rzucanie cukru przypieczętowałam dzisiaj budyniem z sokiem malinowym To wszystko przez was, bo nie chciałyście się dołączyć
Ale co by nie było, odstawiłam wszystkie sklepowe słodycze, wcinam tylko od czasu do czasu dżem mamy i sok malinowy, też mamusiny. A do budyniu dodałam płaską łyżkę cukru

To moje dzisiejsze marzenie kulinarne było!
Ale nie mam soku.
I budyniu też nie
Pyszne było, co?
Stary 2013-10-02, 21:08   #640
fiazo
Zakorzenienie

ide spac , stoczyłam cieżką walkę z z synem, ciekawe ile pośpi

przespanej nocy życzę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 21:11   #641
rasha90
Raczkowanie

Cytat:

Piszecie, że Wasze dzieci leżą na matach, gadają ze zwierzaczkami.. i to tyle trwa, że spokojnie coś możecie zrobić..a mój się szybko nudzi.. tylko w tym bujaczku jeszcze posiedzi, ale jak mu coś przed oczy powieszę, to się wścieka po chwili, jakby za dużo bodźców dostawał..albo się bał i kończy się płaczem..
Z moją Gwiazdą jest tak - nie mamy (przynajmniej na razie) żadnego leżaczka czy maty, więc Wiktoria najczęściej leży po prostu w łóżeczku i myślę że jest przyzwyczajona do tego i długo potrafi leżeć sama, nawet nie śpiąc - chociaż oczywiście, są dni kiedy nie ma bata, musi być atrakcja w postaci zabawiacza - wtedy won do wózka i z matką w kuchni siedzi i wtedy faktycznie - bujam wózkiem robiąc ciasto lub obierając pieczarki na szczęście grzechotki na wózku tak jej się podobają że się do nich cieszy nawet jak nie hałasują - moim zdaniem nie ma co przyzwyczajać że ciągle ktoś jest obok, bo właśnie wtedy jest problem ze zrobieniem czegokolwiek, a poza tym, mnie często nie ma, więc tym bardziej nie mogę Jej nauczyć że jestem non stop czy śpi czy nie
Stary 2013-10-02, 21:19   #642
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Ej no ja też ciągle klikam
I ja też, więc na prawdę nie wiem o co chodzi
Cytat:

My własnie słuchamy mozarta z płyty, która dostalismy od Bebilonu i mały tak sie wczuł, ze jak go pocałowałam to sie rozwył bo mu przeszkodziłam w delektowaniu sie muzyką

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Jeeeejjjjkuuuu:banghead: Michał spał od 6 rano do teraz 1,5h! Płacze i przejął Go Tż. Biedny nie może sobie zasnąć:banghead:

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Mój codziennie śpi tylko tyle

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Hej
u mnie dziś dzień tragiczny, rozbiera mnie choroba , Szymek mi chlusta mlekiem jak opętany, nie nadązam go przebierać, nie wiem co się dzieje, może to objaw niepożądany po antybiotyku , wymiotuje po każdym mleczku, nie dość że zjada tylko 60 ml to połowe odda.
Do tego chyba powrócił pan skok , marudzi dziś cały dzień, spał dosłownie 2 razy po 20 minut, teraz usnął jak na złośc bo obawiam się że po kąpieli będzie problem z uśpieniem go.
Dobra wyżaliłam się i już mi lepiej

A i zapomniałam napisać że dziś Szymcio ukończył 12 tygodni
Brawo dla Szymusia

Biedny Mały
A może przez chorobę taki marudny jest? Mój był strasznie marudny.
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Dobry wieczór dziewczynki właśnie wróciliśmy od pediatry na szczęście wszystko w porządku refluks małego ustępuje z dnia na dzień i tak to można żyć zważyliśmy małego im przybral w tydzień 240 gram
I teraz nasz klocuszek waży 6580 gr
I wogóle z tym szpitalem co mówi Cynamonek to coś strasznego
Jak byłam z Toskiem to nie odstępowałam go na krok na szczęście mieliśmy swój pokój toaleta a t ż dowoził mi jedzenie nie wyobrażam sobie jak mogłabym go zostawić chociaż na chwilkę

Jestem padnięta przepraszam że nie nadrabiam
Mamusia Antosia
Ale klocek
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Chrumkal w nocy. Ale w sumie katar mu nie leci, wyciagnelam jedną żabę gruszka... A chrumka co jakiś czas. Sama nie wiem co to?

Lecę prasowac i pocwicze brzuch.
Fi szaleje .. a dziś kończy 2 miesiące

Cytat:
Bylismy w tym urzedzie. Musimy zaplacic $10tys.za porod , oni placa reszte $20tys.
Stary 2013-10-02, 21:19   #643
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Domi- wpisz w YT imie i nazwisko jego i wyskocza filmiki
http://m.youtube.com/watch?v=blTbNPn0pV0 ten jest o zmianie pieluszki

Niestety ja tutaj Hipp kosmetykow nie widzialam.

Znalazlam szampon mustella na te ciemieniuche. Maly ma masakre na glowie z tych lusek :/

Mela- nigdzie nie mowilam, ze Pl to zascianek. Moja siostra ma wiecznie problem z tym jarmuzem. Widocznie moje rodzinne miasto jest slabe pod tym wzgledem.

Ide spac choc godzinke. Boli mi cos brzuch dzis.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Masakryczne koszty porodu:banghead:

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
i dołączam do kręgu kichających ale od wczoraj poję się majerankiem i jest o niebo lepiej, aż w szoku jestem! (a jestem w stanie toto pić bo nie czuję ni zapachu ni smaku), tż mówi że śmierdzi jak rozgotowana trawa

Brawa za ostatni rok współczuję złego samopoczucia

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 21:24   #644
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
To ja z Isany używam tę:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...uv-schutz.html
Myję nią włosy po spłukaniu szamponu, a potem dopiero nakładam inną odżywkę.

----
O matko, gdybym ja nałożyła tyle produktów, pewnie wygladałabym jak kłapouchy ale takie mam lipne włosy niestety jak dla mnie produkty isany są w sam raz, bo mam takie pióra, że dużo im nie trzeba, ale byle co też je strasznie obciąża, więc wniosek taki, że maja fajną formułę.
Ale Ty to masz gęściochy chyba, nie?

U nas alik przespał cały dzien, wykapalismy go, wsunał cyca i dalej kima. Ciekawi mnie tylko nocka, skoro taką śpiączkę miał w dzień. Ale zamiast położyć się teraz wole troche pobuszowac i odpoczac, w srodku nocy bede kleła pewnie...
Cytat:

To moje dzisiejsze marzenie kulinarne było!
Ale nie mam soku.
I budyniu też nie
Pyszne było, co?
no powiem ci, że pychota taki budyń śmietankowy z domowym sosem malinowym mmmmmm

A propos cycolenia
Dzisiaj przy I Alkowej kolacji zauważyłam u niego czarny manicure Muszę dzisiaj ostro bufet wyszorowac chyba

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Sam dopiero doczytałam o kosztach porodu masakra, u nas za tą kwotę, kobietę bardziej by chyba za przeproszeniem pierd bolał i tyle by poczuła.
Żebyś chociaż z tego wydarzenia miała fajne wspomnienia, to pół biedy. Tyle kasy, szok
Stary 2013-10-02, 21:25   #645
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Wygladam jak siedem nieszczesc, a czuje sie niewiele lepiej. Leb mi doslownie peka.
Współczuję i rozumiem, bo miałam ostatnio to samo

Zmykam, bo mężu już prawie śpi.
A rano cisnę do Tesco po bodziaki w promocji

Stary 2013-10-02, 21:27   #646
surka
Zakorzenienie

Ale Lila daje tz ładnie popalić. Cały czas płacze, nie wiem czy coś jej nie bierze

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 21:32   #647
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, gdybym ja nałożyła tyle produktów, pewnie wygladałabym jak kłapouchy ale takie mam lipne włosy niestety jak dla mnie produkty isany są w sam raz, bo mam takie pióra, że dużo im nie trzeba, ale byle co też je strasznie obciąża, więc wniosek taki, że maja fajną formułę.
Ale Ty to masz gęściochy chyba, nie?
Są gęste, ale to pewnie już tylko kwestia czasu

Ale wymagają intensywnego nawilżenia i odżywienia, bo naturalnie są kręcone. Po każdym myciu je prostuję, a dodatkowo farbuję co 2gi miesiąc, więc bez porządnej odżywki ani rusz
Stary 2013-10-02, 21:32   #648
rasha90
Raczkowanie

czas kąpać dziecia zobaczę czy jeszcze wrócę, jakbym odpadła to życzę kolorowych i spokojnych snów A właśnie - jak Wasze Maluszki przesypiają nocki?
Stary 2013-10-02, 21:34   #649
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Neni cisnij po bodziaki bo cena wyjdzie fajna. Ja mam spore zaopatrzenie do roku czasu, wiec zakupy mam z glowy. Marysi znowu licytuje na all bo tez kupuje wiekszosc z wyprzedzeniem po promocji a teraz dokupuje tylko to co bedzie potrzebne. Czaje sie wlasnie na kombinezon jednoczesciowy a w CCC mam juz upatrzone kozaczki, tylko czekam na "matki Boskiej Pienieznej" i zabieram mloda aby je zmierzyla.

surka oby lili jednak byla zdrowa - klikalam dzielnie ale ide spac. Buziole

Lece pod prysznic i lulu.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-02, 21:40   #650
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Samantha slyszlam wlasnie ze u Was tak wyglada wlasnie ta sluzba zdrowia, ze macie chyba cos takiego jakby "konto" z ktorego jest pobierana kasa za dana czynnosc w sluzbie zdrowia, a jak braknie czy cus musicie sami doplacac - tak??

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

skylie kuruje sie , bo na weekend miala wpasc kolezanka z corcia, a jak tak dalej pojdzie to z odwiedzin nicibo mala jest rownolatka Marysi i nie chce dzieciaka zarazic.

melcia znany mi i ten antybiotyk - choc jesli chodzi o moja, my w wiekszosci mielismy zastrzyki - bo nasza w tamtym czasie pic nie chciala ani syropow, ani antybiotykow. Na szczescie teraz chetnie pije syropy.
No mam to szczescie ze Malgos nie marudna i lubi leki w syropach. Nawet augmentin czy klacid mowi ze pycha. No ale ona potrafi przegryzc kapsulke tranu i nawet sie nie skrzywi a ja mam odruch wymiotny.

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość

Ale jaki majeranek? Swiezy czy suszony tez moze byc?

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 21:46   #651
Rockyyy
Zakorzenienie

Zabcie ale mnie rozkłada. Ide w kime i nie mam siły nadrabiać. Byliśmy w mieszkanku.Laurka przespala prawie cale popoludnie az sie martwilismy.Ale za to tz pomalowal sypialnie a ja kuchnie.Kregoslup mnie boli od gimnastyki na drabinie.

Prosimy o kciuki bo jutro na 12 szczepienie. Przechodzę na płatne. Jutro do wyboru trzy klucia na nfz i jedno jeśli wezmę platne.Ostatnio prawie plakalam z Laura i nie chce zeby cierpiala wiec mam nadzieje ze przy jednym kluciu tak zle nie bedzie.....
Stary 2013-10-02, 21:57   #652
lachryma
Zakorzenienie

Poczytałam, poczytałam i dobranoc

Stary 2013-10-02, 21:58   #653
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
My podamy gluten w piątym miesiącu czyli jak skończymy cztery miesiące. Nie od razu pierwszego dnia. Odczekamy z tydzień, może z dziesięć dni. A miesiąc później jeszcze inne produkty i kp na żądanie w dalszym ciągu.
Nie wiem jeszcze jak to ogarnę. Muszę przestudiować temat.
Ja chyba też tak będę robić

Mały się budzi, jak zje, to go usypiam ponownie i sama się kładę...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 21:59   #654
Agrafka86
Wtajemniczenie

W końcu śpi Młody ciekawe ile
Aaaa i dostałam indywidualny tok studiów uff a tak się bałam.
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 22:07   #655
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Dzoan- jesteś śliczna! moje ciało wbrew pozorom też jest sflaczałe odrobinę i wolałabym żeby się ujędrniło, no ale jak mam to zrobić, jak na siłownię mogę teraz tylko pójść w weekend jak Tz z małym zostanie..

Ja czasami ćwiczę z Olkiem na rękach.. on robi za 5kilowy ciężarek, a ja w rozkroku przenoszę ciało z jednej nogi na drugą .. wilk syty i owca cała

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u ginki i mam zielone światło na seksik i ćwiczenia Więc witaj ewo chodakowska No i może coś dzisiaj uskutecznimy z tż. Chociaż nie wiem, jestem wkurzona na niego a to przez pierdołę- chciał wpisać imię Kubusia do książeczki zdrowia i tak nabazgrał, że wyszło JAKOB nosz kur...jak to wygląda... jakby ktoś chciał napisać jakób przez "ó" albo nie wiem co. Zastanawiam się, jak to poprawić ale nie chcę jeszcze bardziej nabazgrać
a ja jestem gupia.. byłam u ginki i nie zapytałam ani o seksik ani o ćwiczenia.. o seksiku myślałam, ale nie wiedziałam jak sformułować pytanie no ale jak wszystko w porządku, to domniemywam, że zielone światło do wszystkiego..
tylko co jak mąż się na mnie nie rzuca? a tak czekał na tę wizytę
ale dobra przeziębiony jest...jeszcze mi sprzeda wirusa

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Umowilam Alicje do kardiologa na... 24.04.2014 r!!!!! Jednak prywatnie pojdziemy.

mój mąż też się raz umawiał do kardiologa na nfz.. 5 miesięcy czekał na wizytę..

Cytat:
co tam Ewa Drzyzga, jak iść to na skalę światową- Oprah Winfrey na pewno chętnie by o tym porozmawiała

Dzoan
- ale z Ciebie pała, ja właśnie tyję bo zjadłam w ostatnich 3 dniach 2xpizzę i raz chrupki
nie kracz

ej no, nie samą dietą człowiek żyje

Cytat:
tak w ogóle to chciałam Wam powiedzieć jaka jest przebitka w mothercare w Polsce- szok po prostu

Moi rodzice, a zwłaszcza mój ojciec regularnie zaopatruje młodego w kolekcje kupione w UK.. i przykład jeden z wielu- jeansy z najnowszej kolekcji kupił za 11 funtów, czyli mniej więcej 50 zł.. tu je widziałam w sklepie za 99 zł.. koszulkę kupił za 1,5 funta czyli jakieś 8 zł () tutaj w sklepie cena 39 zł.. wszystko tak przebijają, że masakra
Twój ojciec przyjmuje zamówienia?

Cytat:
A no i jeszcze stwierdzili do mojej mamy, że nie przyjdą na chrzciny jeżeli ich nie przeprosimy no po prostu szczęka mi na buty spadła i wykopała dół o głębokości 2 metrów jak to usłyszałam
kocham Twoje teksty o zabicu się własną pięścią też było dobre

Cytat:
Nie, po prostu kontrola, myślałam, że tak ma każdy

Bo ja bez makijażu jak 16stka wyglądam, stąd codziennie makijaż i to taki
I spoko dzoan, mi do En też daleko, żale chyba zagryze gotowanym ziemniakiem
no w sumie u nas pediatra raz była i na tym się skończyło

z braku laku dobry kit..ziemniak też smaczny

Cytat:
1)Za co macie przepraszac, za niewchodzenie im w doopę czy swoje zdanie?
Teściowa ewidentnie odbiła się od waszych drzwi o parę razy za dużo

2)I chciałam wam sie pochwalić, że swoje rzucanie cukru przypieczętowałam dzisiaj budyniem z sokiem malinowym To wszystko przez was, bo nie chciałyście się dołączyć
Ale co by nie było, odstawiłam wszystkie sklepowe słodycze, wcinam tylko od czasu do czasu dżem mamy i sok malinowy, też mamusiny. A do budyniu dodałam płaską łyżkę cukru
1) to bardzo prawdopodobne
2) Ja się dołączę, tylko słoik nutelli wciąż pełny ..poza tym niech mąż zacznie do domu szybciej wracać i mnie trochę odciąży przy dziecku, to odetchnę i przyłączę się do akcji..na razie muszę zajadać zmęczenie..nic nie poradzę.. taka ze mnie osobowość

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 22:11   #656
skylie
Wtajemniczenie

Edytkaac- sliczny Kacperek

Twee- ale doopa z Ciebie!

Tez lece juz! Dobranoc i zdrowka dla wszytskich chorych

WOJTUŚ
Stary 2013-10-02, 22:14   #657
lachryma
Zakorzenienie

Patrzę jeszcze na gazetkę Tesco i nie widzę żadnej promocji na ciuszki :/

Stary 2013-10-02, 22:18   #658
Agrafka86
Wtajemniczenie

A i mąż pojechał po mleko i butle dla Małego i kupił 5 body na długi rękaw z Disneya za 23 zł była przecena w Tesco.

09.07.2011 Żona

Stary 2013-10-02, 22:22   #659
stokrotka24
Zakorzenienie

dopiero mały mi zasnął, jak nigdy usypiał 2 godziny, na szczęście leżał i tylko się wiercił. Tz padł szybciej od niego, ja też idę spa ć bo nie mam już siły, dobranoc

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 22:29   #660
Agrafka86
Wtajemniczenie

Mela jak leżał Mały w szpitalu z zapaleniem płuc to od razu miał kontrolę kardiologiczna, więc nie musimy się martwić terminami, uff.

Rocky to oczywiście trzymam kciuki za szczepienie

Rasha mój dzieciak śpi w kolysce obok naszego łóżka i trzymam Go za rękę to śpi całą noc jak kweka to smoczek i heja. Raz w nocy budzę na jedzenie. Później wstaje 5-6.

Ghia super informacje z refluksem. Mam nadzieję, że mojemu też w końcu przejdzie. Bo tak się biedny męczy czasem, że serce mi pęka.

Nadrobiłam i idę spać, bo głowa mi pęka. Pogoda do doooopppyyy!

09.07.2011 Żona

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości