|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Tyle pieniędzy za poród?! Powariowali?!
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Ghia
Antek ma fajna wage. No i brawa ze refluks ustepuje. Moja Marysia jak byla w szpitalu na zapalenie pluc to ja caly czas z nia - 2 dni bylismy na sali ogolnej, to spalam na podlodze, a pozniej dostalismy ten platny pokoj i wtedy luzik - obiadki mi tesciowa zamowila w barze przyszpitalnym i mi przynosili, a sniadania i kolacje mialam Marysi, bo ona ledwo co zjadla z tego chleba i wedlinki. Nie wyobrazam sobie zostawic dziecka samego w szpitalu. ![]() Dostalam zaproszenie na bierzmowanie - ciotka jak zobaczyla w jakim ja stanie funkcjonuje, to nawet nie chciala podchodzic, tylko syn dal zaproszenie i polecieli do szwagierki na gore, zeby sie czasem nie zarazic. Wygladam jak siedem nieszczesc, a czuje sie niewiele lepiej. Leb mi doslownie peka.
|
#633 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siemka Kacperku Fajne te kołysanki Tylko jak ich słuchałam to płakać mi się chciało Cytat:
![]() Trzymam kciuki za jutro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brawo za wizytę i wagę Małego Pięknie!![]() Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...uv-schutz.html Myję nią włosy po spłukaniu szamponu, a potem dopiero nakładam inną odżywkę. Cytat:
![]() Cytat:
Mój Mały też nie robi problemów-chyba, że gile siedzą głęboko to protestuje, ale to dziwne uczucie jest, więc normalne że protestuje. ---- Młody właśnie zasnął. Trochę dziś z nim powalczyłam, bo miał w ciągu dnia aż 3 drzemki, w tym jedną 1,5 h
|
|||||||
|
|
|
#634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Strasznie droga sluzba zdrowia. A nie ma czegos takiego jak ubezpieczenie zdrowotne ktore to pokrywa?
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no brawo dla Kubusia za tak dluga drzemke oby tak dalej. Moj usnal o 9 to wstal po 12. a pozniej od 16-17.30 spal i zauwazylam, ze on sam w tych godzinach sie przyklada do snu. A pomiedzy Marysia pokazywala mu jak sie robi kosi kosi lapci - chciala go nauczyc no i bic brawo i taniu taniu. Na szczescie na wszystko patrzylam, bo wiecie wszystko cwiczyla jego raczkami
|
|
#636 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wage ![]() Cytat:
Gratulacje dla Fi ![]() Cytat:
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha slyszlam wlasnie ze u Was tak wyglada wlasnie ta sluzba zdrowia, ze macie chyba cos takiego jakby "konto" z ktorego jest pobierana kasa za dana czynnosc w sluzbie zdrowia, a jak braknie czy cus musicie sami doplacac - tak??
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- skylie kuruje sie bo mala jest rownolatka Marysi i nie chce dzieciaka zarazic.melcia znany mi i ten antybiotyk - choc jesli chodzi o moja, my w wiekszosci mielismy zastrzyki - bo nasza w tamtym czasie pic nie chciala ani syropow, ani antybiotykow. Na szczescie teraz chetnie pije syropy.
|
#638 |
|
Raczkowanie
|
a tak w ogóle to korzystam z chwili i się witam
![]() i dołączam do kręgu kichających ale od wczoraj poję się majerankiem i jest o niebo lepiej, aż w szoku jestem! (a jestem w stanie toto pić bo nie czuję ni zapachu ni smaku), tż mówi że śmierdzi jak rozgotowana trawapierwszy dzień zajęć za mną, ostatni rok studiów uważam za rozpoczęty ![]() Gratuluję nowych miesiąców i osiągnięć!!!
|
#639 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A oni przychodzą na chrzciny do dziecka czy do Was? Ja pierniczę co za niedojrzali ludzie! Cytat:
Cytat:
Na macie póki co poleży z 15 min, ale muszę go co jakiś czas zagadać i pokazywać się co chwilę. Dopiero od 2 dni kładę go na niej. Karuzelkę lubi bardzo i potrafi się na nią gapić w zależności od humoru-ok 15-40 minut. Na bujaczku owszem leży, ale muszę go bujać nogą lub szturchać zawieszoną zabawkę. Dziś na przykład myłam naczynia na jednej nodze, bo drugą bujałam bujaczek W międzyczasie oczywiście są rączki w razie potrzeby cycuś. Ale jak się chce to w można w tym zdobytym czasie coś ogarnąć ![]() Cytat:
![]() To moje dzisiejsze marzenie kulinarne było! Ale nie mam soku. I budyniu też nie Pyszne było, co?
|
|||||
|
|
|
#641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na szczęście grzechotki na wózku tak jej się podobają że się do nich cieszy nawet jak nie hałasują - moim zdaniem nie ma co przyzwyczajać że ciągle ktoś jest obok, bo właśnie wtedy jest problem ze zrobieniem czegokolwiek, a poza tym, mnie często nie ma, więc tym bardziej nie mogę Jej nauczyć że jestem non stop czy śpi czy nie
|
|
#642 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
I ja też, więc na prawdę nie wiem o co chodzi
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedny Mały ![]() A może przez chorobę taki marudny jest? Mój był strasznie marudny. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakryczne koszty porodu:banghead: Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale takie mam lipne włosy niestety jak dla mnie produkty isany są w sam raz, bo mam takie pióra, że dużo im nie trzeba, ale byle co też je strasznie obciąża, więc wniosek taki, że maja fajną formułę.Ale Ty to masz gęściochy chyba, nie? U nas alik przespał cały dzien, wykapalismy go, wsunał cyca i dalej kima. Ciekawi mnie tylko nocka, skoro taką śpiączkę miał w dzień. Ale zamiast położyć się teraz wole troche pobuszowac i odpoczac, w srodku nocy bede kleła pewnie... Cytat:
taki budyń śmietankowy z domowym sosem malinowym mmmmmm![]() A propos cycolenia ![]() Dzisiaj przy I Alkowej kolacji zauważyłam u niego czarny manicure Muszę dzisiaj ostro bufet wyszorowac chyba---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Sam dopiero doczytałam o kosztach porodu Żebyś chociaż z tego wydarzenia miała fajne wspomnienia, to pół biedy. Tyle kasy, szok
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmykam, bo mężu już prawie śpi. A rano cisnę do Tesco po bodziaki w promocji ![]() |
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Lila daje tz ładnie popalić. Cały czas płacze, nie wiem czy coś jej nie bierze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wymagają intensywnego nawilżenia i odżywienia, bo naturalnie są kręcone. Po każdym myciu je prostuję, a dodatkowo farbuję co 2gi miesiąc, więc bez porządnej odżywki ani rusz
|
|
|
|
|
#648 |
|
Raczkowanie
|
czas kąpać dziecia
zobaczę czy jeszcze wrócę, jakbym odpadła to życzę kolorowych i spokojnych snów A właśnie - jak Wasze Maluszki przesypiają nocki?
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Neni cisnij po bodziaki bo cena wyjdzie fajna. Ja mam spore zaopatrzenie do roku czasu, wiec zakupy mam z glowy. Marysi znowu licytuje na all bo tez kupuje wiekszosc z wyprzedzeniem po promocji a teraz dokupuje tylko to co bedzie potrzebne. Czaje sie wlasnie na kombinezon jednoczesciowy a w CCC mam juz upatrzone kozaczki, tylko czekam na "matki Boskiej Pienieznej" i zabieram mloda aby je zmierzyla.
surka oby lili jednak byla zdrowa - klikalam dzielnie ale ide spac. Buziole Lece pod prysznic i lulu.
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcie ale mnie rozkłada. Ide w kime i nie mam siły nadrabiać. Byliśmy w mieszkanku.Laurka przespala prawie cale popoludnie az sie martwilismy.Ale za to tz pomalowal sypialnie a ja kuchnie.Kregoslup mnie boli od gimnastyki na drabinie.
Prosimy o kciuki bo jutro na 12 szczepienie. Przechodzę na płatne. Jutro do wyboru trzy klucia na nfz i jedno jeśli wezmę platne.Ostatnio prawie plakalam z Laura i nie chce zeby cierpiala wiec mam nadzieje ze przy jednym kluciu tak zle nie bedzie.....
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam, poczytałam i dobranoc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#653 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mały się budzi, jak zje, to go usypiam ponownie i sama się kładę... |
|
|
|
|
#654 |
|
Wtajemniczenie
|
W końcu śpi Młody
![]() Aaaa i dostałam indywidualny tok studiów uff a tak się bałam. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#655 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czasami ćwiczę z Olkiem na rękach.. on robi za 5kilowy ciężarek, a ja w rozkroku przenoszę ciało z jednej nogi na drugą .. wilk syty i owca cała Cytat:
tylko co jak mąż się na mnie nie rzuca? a tak czekał na tę wizytę ale dobra przeziębiony jest...jeszcze mi sprzeda wirusa ![]() Cytat:
![]() mój mąż też się raz umawiał do kardiologa na nfz.. 5 miesięcy czekał na wizytę.. Cytat:
ej no, nie samą dietą człowiek żyje Cytat:
Cytat:
o zabicu się własną pięścią też było dobre Cytat:
z braku laku dobry kit..ziemniak też smaczny Cytat:
2) Ja się dołączę, tylko słoik nutelli wciąż pełny |
||||||||
|
|
|
#656 |
|
Wtajemniczenie
|
Edytkaac- sliczny Kacperek
Twee- ale doopa z Ciebie! Tez lece juz! Dobranoc i zdrowka dla wszytskich chorych
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzę jeszcze na gazetkę Tesco i nie widzę żadnej promocji na ciuszki :/
|
#658 |
|
Wtajemniczenie
|
A i mąż pojechał po mleko i butle dla Małego i kupił 5 body na długi rękaw z Disneya za 23 zł
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero mały mi zasnął, jak nigdy usypiał 2 godziny, na szczęście leżał i tylko się wiercił. Tz padł szybciej od niego, ja też idę spa ć bo nie mam już siły, dobranoc
|
#660 |
|
Wtajemniczenie
|
Mela jak leżał Mały w szpitalu z zapaleniem płuc to od razu miał kontrolę kardiologiczna, więc nie musimy się martwić terminami, uff.
Rocky to oczywiście trzymam kciuki za szczepienie Rasha mój dzieciak śpi w kolysce obok naszego łóżka i trzymam Go za rękę to śpi całą noc jak kweka to smoczek i heja. Raz w nocy budzę na jedzenie. Później wstaje 5-6.Ghia super informacje z refluksem. Mam nadzieję, że mojemu też w końcu przejdzie. Bo tak się biedny męczy czasem, że serce mi pęka. Nadrobiłam i idę spać, bo głowa mi pęka. Pogoda do doooopppyyy! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

Antek ma fajna wage. No i brawa ze refluks ustepuje. 
12.06.2010

Bo go tu jeszcze nie było
dostaliśmy kropelki i już widzę poprawę. W kolejce czekaliśmy chyba 1,5 h i żaden moher nas nie przepuścił bo pewnie mają wszyscy napięte grafiki dnia. A jutro do ortopedy idziemy.

ma byc kolejna rozmowa (

o zabicu się własną pięścią też było dobre