|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę |
|
0 | 0% |
| Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku |
|
15 | 39,47% |
| Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się |
|
2 | 5,26% |
| Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy |
|
12 | 31,58% |
| Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło |
|
0 | 0% |
| Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały |
|
9 | 23,68% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
jak to nie zasluguejsz na szacunek? Twój synek jest cudem, który powstał w Tobie, z Ciebie - to nie jest powód do szacunku? do bycia dumną z CIebie? masz teraz wielkie życiowe zadanie - przekazać synkowi najważniejsze wartości na pewno jesteś i będziesz cudowną mamą, bo JEGO JEDYNĄ mamą |
|
|
|
|
#1112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
Serio - pomyśl o jakiejś pomocy. Może rozmowa z psychologiem, kimś kto się zna na rzeczy? Przecież to nic złego zwrócić się o pomoc do ludzi z doświadczeniem, a dzięki temu wszystko może się odwrócić o 180 stopni. Anyway, cokolwiek nie zrobisz trzymam kciuki, żebyś nie miała już takich wyrzutów bezpodstawnych i żebyś uwierzyła w siebie! ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Natala, Passion liczy sie dzien zlozenia wniosku. Do konca pazdziernika za 2011 od 1 lisropada za 2012.
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja, strasznie i przykro to czytać
Matka Ci straszne pranie mózgu zrobiła przez lata... ![]() ![]() Ale zacznij w siebie wierzyć! To, że nie karmisz piersią nie ma znaczenia. Kochasz Miłoszka i to sie liczy!!! Będziesz najlepszą mamą tylko zacznij w siebie wierzyć, żeby nie zrobić mu tego, co Twoja matka Tobie..![]() ![]() Amelka, brak słów. To jakies pilne leki? Mojego Tża coś rozkłada.... Pęka mu głowa i ciągle by spał... Echhhhh... Pogoniłam go już spać. Ale ja pewnie jeszcze nie zasnę. ;/ Poczytam trochę, książek mam pod dostatkiem. ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Aha i w kontekście wcześniejszych rozmów. Póki co przemawia do mnie chyba najbardziej idea rodzicielstwa bliskości. Wierze, że taki maluszek nie wymusza i nie przyzwyczaja się,, tylko potrzebuje naszej obecności i bliskości, zwłaszcza na początku, po szoku jakim jest przyjście na świat. Nawet jeśli trzymamy dziecko na rękach 12 godzin na dobę, to dla niego tylko połowa bliskości jaką miało zapewnione w trakcie ciązy. Nie wiem gdzie to przeczytałam, ale przemawia to do mnie. A jak wyjdzie w praktyce, to się okaże za jakiś czas, jak Zuza zechce do nas wyjść...
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Ksiazka z Biedronki Wielka ksiega dziecka jest super
|
|
#1116 | ||
|
Zakorzenienie
|
To była ironia
![]() Choć w sypialni mam w tej chwili prawie 27 stopni i zakręcone grzejniki ![]() Cytat:
Dzidzia ma naprawdę mało miejsca. Poczytaj, jak powinnaś liczyć ruchy metodą Cardiff i sprawdź. Według tej metody, od 9 do 21 powinnaś naliczyć 10 ruchów. Jestem przekonana, że na pewno jesteś w stanie. A jeśli naprawdę czujesz, że coś jest nie tak, to przejedź się na IP. Cytat:
I śpię w niej też, jak zwykły jest w praniu. Rzeczywiście, gorzej się w niej śpi.
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrobie. Nie mam dzis sil. Chyba za duzo chce zrobic i pafam juz na pysk...
Tylko apisze do inwersji - ty wez sie nie doluj bez potrzeby. Duze cyce zawsze sflaczeja ale zrolujesz je w stanik i bedzie git. Brak mleka zdarza sie i najlepszym a ty jeszcze masz geny po mamie wiec blagam, natury nie oszukasz. Ja mam mikrocycki. I po kp sa flakami. Moge za chlopca robic tak wygladam bez stanika. Hemoroidy i zaparcia tez przerabialam. I zadtoj. Ropnia piersi. Mialam ciety kanalik. Ropy w nim bylo ze hoho a goraczki nie mialam to myslalam ze to tylko zadtoj. I tez to genetyczne. Moja mama miala podobnie! Teraz pilnuje cyckow jak nic. A brzuch? Wygladam jak w ciazu. Co chwile ktos pyta kiedy mam termin... A dziecku matka jedt mega potrzebna. Ja np zauwazylam ze odroznia moj glos i jak cos powiem to sie jakby na sekunde uspokaja... Dacie rade! |
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
To fajnie, bo kupiłam
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam sprawę, która doprowadza mnie pomału do furii
Poradźcie, jak Wy robicie! Otóż dziś wieczorem po kąpieli młodzik dostał nowy strój, został nakarmiony, odbiło mu się w tzw. między czasie, ale nie na końcu. Odłożyłam go do łóżka, myśląc, że odpłynął. Wracam, a on leży z otwartymi oczkami i oczywiście z buzi mu pociekło. Pajac i body do wymiany I tu jest problem. Nie chodzi o samo ulewanie, bo wiem, że to normalne, ale o to, że ja za każdym razem zmieniam mu ubranko. Nie chcę, żeby leżał w mokrym, bo to zimne i nieprzyjemne. Co począć? Co Wy robicie? Czy jestem przewrażliwiona i powinnam zostawić go w tym pajacu?
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Staram się zeby za każdym razem mu się odbiło a jak nie to kładę go na boczku i podkładam pieluszkę żeby na nią poleciało jak by coś. INWERSJA kobietko straszne jest to wszystko co opisujesz ![]() Nigdy nie myśl że jesteś niewartościowa i nie masz do siebie szacunku ![]() Jesteś wartościowa urodziłaś najpiękniejsze cudo na świecie które ciebie potrzebuje i kocha najbardziej na świecie!!! A to że nie udało Ci się z kp nie ma znaczenia. Musisz być silna dla niego!!!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1122 | ||
|
dryfuję słowami
|
to fakt. kuzynka sweo czasu pożyczyła mi ksiązki jakieś, w ciazy w ogole mnie do nich nie ciągnęło, a teraz to są dla mnie zbyt encyklopedyczne, takie podręcznikowe, szare-bure. ja wolę z obrazkami, kololowe
takżeby móc wziąć je od czasu do czasu i przeczytać w wolnej chwili jakiś fragment.Cytat:
cycki moze i w stanik zwine. z reszta jak juz zmaleja zamierzam isc do triumfa i kupic tez miekkie do spania, bo wiem, że tam takie mają. teraz to nie maja moich rozmiarów, bo ten ich najwiekszy jest dla mnie za maly, wiec korzystam z tego jednego co mam bawełnianego. przy koronkowym potwornie bolą mnie piersi, swędzą, kłują. ale juz nigdy nie pokaże się tż'towi na oczy bez niego czy tam nago w ogole nie jest to zbyt komfortowa sytuacja.co do psychologów to kiedyś próbowałam jakoś w LO i na studiach licencjackich troche, ale miałam złe doświadczenia. irytowały mnie terapie pt. 'wypisz swoje wady i zalety', bo wady to byla niekonczonca sie opowiesc, a zalet brak. kiedys jedna wytrwala pani psycholog siedziala ze mna godzine tylko nad tym i nie wymysliłam nic. moze ja jestem oprna, ale dla mnie to metody jak z przedszkola. a ja przedszkolakiem juz nie jestem. teraz to nawet nie wiedzialabym gdzie, nie wiem tez czy znalazłabym na to czas. prywatnie nie dam rady finansowo, a panstwowo to zupelnie nie wiem, co, gdzie i jak mialabym to ogarnąć. nie przejmujcie się mną tak bardzo, ja nie cierpie kiedy to pisze, nie zawodze. bo mnie aż głupio jest i nie chce miec Was na sumieniu. dla mnie to na prawde bardzo normalny i naturalny stan. druga ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- zgodnie ze szpitalną teorią będzie zmiana pogody, bo mnie kręgosłup rypie potwornie, że schylić się do dziecka nie mogę po tym zzo. a ponoc na zmiane pogody ma to boleć, tylko czemu aż tak.. ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-10-03 o 22:52 |
||
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać. Trzymajcie kciuki za jutrzejszy dzień
|
#1124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak sie uleje, zmieniam tetre. ![]() Mlody spi og godziny, mloda wlasnie zasnela u mnie na klacie. Odmeldowuje sie i ide spac. Tz wlasnie wyszedl z pracy.
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiesz jaki rozmiar lejka masz?? ja jak mialam za maly to tez nic nie chcialo sciagac, jak zmienilam na wiekszy to mleko rzeka plynelo... |
|
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę kłamać, ale one wiele przeciwskazań widziały co do drutów w staniku. Bo ucisk kanalików , bo coś tam. Ja mam wszystkie miękkie bez druta bo mi bez różnicy, oby cycki i wkładki trzymało
|
|
|
|
#1127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą daleko macie na lotnisko![]() śliczności Cytat:
![]() Cytat:
na pewno wszystko z Małą jest dobrze
|
|||
|
|
|
#1128 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Dodam tylko żeby zobrazować sytuację, że otoczki moich cycow miały wtedy 11cm średnicy, więc nie wiem czy w ogóle istnieją tak wielkie lejki. No, ale teraz to już musztarda po obiedzie. EDIT: Poczytałam już o tym u nich na stronie. Możliwe, że miałam za duży. U mnie brodawki,w ogóle nie było, całkiem płaska była, więc pewnie powinnam mieć najmniejszy ale ten co kupiłam miał tylko jeden lejek.Choć wcześniej jak pokarmu było mało, to, to mało co było ściągnał, więc sama nie wiem. I wtedy brodawka wypelniala cały lejek plus mała część otoczki, więc tak jak piszą na stronie było. Nie dojdziesz... No, ale jak już wspomniałam wcześniej.. teraz to musztarda po obiedzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-10-03 o 23:12 |
|
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
zamówiłam póki co zwykły bez fiszbin i usztywnień (ale brzydki nic ludzkiego w swoim rozmiarze nie znalazłam ), z biancą wstrzymam się do porodu![]() znalazłam bardzo fajny stanik z usztywnianymi miseczkami ale bez fiszbin, tylko że cena trochę zabija:http://allegro.pl/royce-hannah-uszty...515223536.html
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zdazylam zasnac, mloda zaczela sie wiercic i znow wcina, bo przeciez awantura na calego, bo matka glodzi, 2 h bez jedzenia to skandal!
Glowa mnie boli...
|
|
#1131 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Odebrałam to i sobie o swojemu dziecku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-10-03 o 23:17 |
|
|
|
|
#1132 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
karmię więc jestem
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1133 |
|
dryfuję słowami
|
W ogóle dzieckiem zająć się nie mogę. Tak mnie zaczął ten kręgosłup napierdala po tym znieczuleniu. Ledwo się ruszam!
Na prawdę mam powody do dumy, że **ujęcia jasny mnie strzela! Pieprzona kaleka życiowa jestem i tyle! Mam już tego wszystkiego i siebie dość. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-10-04 o 02:02 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna. -27 st pajac i body ?!
otwierasz tam okna wogole?
|
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
Iiiii pojechał. ..
Teraz mam za zadanie nie urodzić do południa. Wykonalne ![]() ![]() Witam nocną zmianę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Nie daje rady, Eda nie śpi 2 godziny, robi awanture za awantura
|
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
czeeeeesc, tu nocna zmora z nad laktatora
|
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
hehe a nie mozecie pisac w dzien tyle co w nocy bo tyle jestem w stanie nadrobic : brzydal:
drugie nocne karmienie w?asnie. Jako ze lecimi takimi malymi kamalikami naokoo sutka tez to mala sapie bo nosem to wciaga... Inwersja - ja nie mialam zzo a kregoslup mie boli ze wstaje jakbym w ciazy nadal byla, bokiem. Wydaje mi sie ze zmiana srodka ciezkosci jest tu powodem. I przestan sobie jezdzic! Co nibh sama odebralas sobie? Jak niby zaprzepascilas bliskosc? Kazalas cyckom byc jakie sa obecnie?? Bliskosc to tez lulanie, glaskanie, sen w ramionach i masa innych... Nawet podawanie lekow moze tworzyc bliskosc-artur kiedys mi podziekowal za uratowanie czopkiem glicerynowym jak mial mega zatwardzenie, a nienawidzi czookow... |
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki są!
Zdaj relacje po wizycie!Ja też mam wizyte, ciekawe co się dowiem Pewnie cisza na morzu, bo czuje sie dokładnie tak samo jak wczesniej, bóli brak, czopa brak, nic się nie dzieje. Jedynie skurcze BH, ale te mam od jakiegoś 23tc więc żadna nowość
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

Matka Ci straszne pranie mózgu zrobiła przez lata... 

)
Poradźcie, jak Wy robicie! 
takżeby móc wziąć je od czasu do czasu i przeczytać w wolnej chwili jakiś fragment.
nie jest to zbyt komfortowa sytuacja.

witamy Emilkę 

na pewno wszystko z Małą jest dobrze