Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 14:06   #931
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Inwersja nareszcie.

Kochana, musicie sie siebie nauczyć, Ty przede wszystkim cierpliwości, pamiętaj, że to maleńki człowiek.

Co do mamy nie skomentuje, bo dla mnie to inna bajka w ogóle.
Mam naddzieję, że TŻ ma jeszcze wolne i jest z Tobą w domku ?

Hemoroidy za niedługo się wygoją, nie martw się, wielu kobietom wychodza przy porodzie. Czopki i maści powinny podziałać.
Karmisz piersią ?? Bo jeżeli mm, to dieta bogato resztkowa, żeby Cię tak nie zapierało.

Głowa do góry, bo sie depresji nabawisz.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Mam bolesne skurcze, co 15 minut....
karmienie to jest kolejna historia życia...
pózniej napisze, bo sie budzi mi akurat
Stary 2013-10-03, 14:06   #932
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Dziewczyny, pokażcie leżaczki jakie macie dla maluchów

My mamy huśtawkę chicco ale ona do 9kg i czuję, ze dla mojego syncia niedługo będzie za mała
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:11   #933
misia332
Zakorzenienie

Położyłam sie, zobaczymy co będzie.

Ale to chyba nie porodowe, bo Kornelito fika jak opętany.

A w ogóle dzisiaj pojechałam po mamę i TŻ do pracy, bo padało, i oczywiście jak szef TŻ mnie zobaczył to wpadł biedak w popłoch i zaczął biegać i szukać TŻ.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:22   #934
teacherka
Zakorzenienie

Ja-ika gratulacjeeeee!

Misia, kciuki - w którą stronę byś nie chciała

Amelka, a miałyśmy razem, 5.10... :P Zazdroszczę i trzymam kciuki!

Inwersja, dobrze, że jesteś. Szkoda, że tak kiepsko u Ciebie. Matkę bym Dobrze, że Miłoszek taki kochany Jak u CIebie z karmieniem i stanikami? Ja upolowałam na allegro z firmy Royce dość duże, tzn mieszczę się, do karmienia odpinane i nie mają fiszbin. Udało mi sie kupić nowe po 30zł za sztukę. Oczywiście tabelki sobie można wsadzić, z wymiarów wychodziło że K bedzie za duże, a jest akurat/z minimalną opcją rozciągnięcia.

Bylismy w Biedronce w sprawie tej ceny ksiazek. Pani na kasie 3 razy pytała czy nie mam przy sobie tych książek, bo bez nich to co ona może i skąd ma wiedzieć, że je kupiłam. Jasne, wyczarowałam sobie paragon ale zawołała kierowniczkę, a ta była zorientowana w temacie już i oddała kasę.

Dziś zaliczyliśmy obiad na mieście, szkoda, że nieszczególnie dobry... Makaron w sosie koperkowym z łososiem i migdałami. Tż stwierdził, że ja zrobiłabym lepszy.

A teraz bierzemy się za porządki!

Edytowane przez teacherka
Czas edycji: 2013-10-03 o 14:25
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:23   #935
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wiem coś o tym

1

Dla niego to krzywda, bo chce się do przytulić do kogoś bliskiego a zostaje sam

Są jeszcze pielęgniarki środowiskowe, my mamy taką w przychodni. Sprawdza w jakich warunkach chowa się dziecko.

Susana który ten otulaczek kupiłaś? Z tej stronki http://www.otulacz.pl/ ? Na ile kg brałaś?

Chata wysprzątana, obiad prawie gotowy, maluch śpi a matka nadrabiała Owinęłam ciasno w kocyk i ładnie śpi Też chyba chcę otulaczek
ja mam otulaczek z mothercare kupilam za 18zl uzywany na allegro

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja-ika urodziła!!!"Emilka przyszła na świat o godz.13.15"

więcej ifo póki co nie ma, ale zdjęcie jakie cudne wrzucę jak skończę robotę na K.
wow wow wow gratulacje

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:25   #936
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Wlasnie dotarlismy do domu po wizycie. Filip wazy 5770 w 6 tyg. Przykoksil 2 kg w ciagu 6 tyg. Zaczepilam go 5 w 1! Dlaczego? Niewiem. Nad pneumo i rota dalej mysle- mam czas kurcze teraz bede niespac po nocy bo slysze ze ma jakas flegme ale kataru juz nie lekarz go osluchowala i mowi ze pluca czyste i zdrow jak ryba i go zaszczepila.. jak cos befzie nie tak to bede sobie w brode pluc ze go zaszczepilam..

Matal - pisz, zal sie- od tego tu jestesmy!

Papuga - ja mam podobne zdanie do Ciebie!
No to się żalę, że młoda śpi, a mnie cycki bolą

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ale rota trzeba zacząć w 6 tygodniu czy nie?

sporo przykoksił, a dużo go dokarmiasz mm? czy tak pół na pół, czy to na cycu tak ładnie przybiera?
Też mi się tak wydawało
A jak potem, karolson, jak w 12 tyg szczepicie pierwszą dawkę?

Cytat:
a ja się chwalę, że mój synuś dziś kończy 4 tygodni, a tym samym nie jest już noworodkiem tylko niemowlaczkiem

Ale te dzieci szybko rosną

Cytat:
Bylam tez w mopsie zapytac o becikowe i stwietdzam ze. NIEDA GO SIE DOSTAC MIMO ZE MOJ DOCHOD W 2011 NIEPRZEKROCZYL 1950 pln. A DLA OSOB KTORE ZMIENILY PRACE TO KOSMOS JEST !!

Potrzebuje do konca pazdziernika uwzgledniaja dochod za 2011 rok pozniej za 2012.
Jrzeli w 2011 roku mialam dwoch pracodawcow to potrzebuje swiadectwa pracy, umowy pit, jezeli teraz mam innego pracodawce akurat ja mam zus to zaswiadczenie z zusu o wysoksci zadilku za wrzesien 2013- ja go nawet keszcze niedostalam. Zasiadczenie z ZUSu.i US za 2011, dowody, akt, wniosek. I mimo ze dochod za 2011 miesci sie w wymogu to beda mi przeliczac jakies dochody od poprzednich pracodawcow jako utracone a te co mam teraz jako nabyte?? Moze cudem sie zalapie.. Tz tak samo od 2011 3 pracodawcow- ja z Zusem tez 3 haha.wpadne do nich z teczka dokumentow grubosci ryzy papieru.

Nie załamuj mnie
Ja mam podobną sytuację, mi wszystko jedno za co mnie rozliczą, bo i za 2011 i za 2012 i za 2013 byśmy się załapali, ale obawiam się tych papierów

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
A teraz ja, wyrodna matka, zabieram synka na spacer, dlatego też żegnam się z Wami i życzę miłego popołudnia

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

No właśnie, potem i dziecko się męczy ze zaśnięciem i rodzice. A tak łatwo można tego uniknąć ucząc od początku spania we własnym łóżku
Ja tam lubię spanie z dziećmi w jednym łóżku
Od seksu mamy kanapę A śpiąc z dziećmi wysypiam się lepiej niż bez nich
Ale próbuję odkładać, bo po coś tą kołyskę kupiłam

Cytat:

więcej ifo póki co nie ma, ale zdjęcie jakie cudne wrzucę jak skończę robotę na K.
Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ej pomocy

do tej pory jak odciagalam to w 15 minut mialam 150ml
a dzis raz 60 a teaz 40
zanika mi pokarm?

bede odciagac systemem 775533 ale kiedy robic to najlepeij i ile razy dziennie?

ja chce jeszcze karmic

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

oooo jestes hurrreyyy juz sie martwilysmy
Kryzys 3 tygodnia? Jakoś teraz chyba wypada, nie?

Cytat:
Inwersja nareszcie.

Kochana, musicie sie siebie nauczyć, Ty przede wszystkim cierpliwości, pamiętaj, że to maleńki człowiek.

Co do mamy nie skomentuje, bo dla mnie to inna bajka w ogóle.
Mam naddzieję, że TŻ ma jeszcze wolne i jest z Tobą w domku ?

Hemoroidy za niedługo się wygoją, nie martw się, wielu kobietom wychodza przy porodzie. Czopki i maści powinny podziałać.
Karmisz piersią ?? Bo jeżeli mm, to dieta bogato resztkowa, żeby Cię tak nie zapierało.

Głowa do góry, bo sie depresji nabawisz.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Jeszcze 2 dni!! Potem będziesz rodzić

Cytat:
Dziewczyny, pokażcie leżaczki jakie macie dla maluchów

My mamy huśtawkę chicco ale ona do 9kg i czuję, ze dla mojego syncia niedługo będzie za mała
http://allegro.pl/bright-starts-leza...502007074.html
proszę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:26   #937
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ja-ika gratulacjeeeee!

Misia, kciuki - w którą stronę byś nie chciała

Amelka, a miałyśmy razem, 5.10... :P

Inwersja, dobrze, że jesteś. Szkoda, że tak kiepsko u Ciebie. Matkę bym Dobrze, że Miłoszek taki kochany Jak u CIebie z karmieniem i stanikami? Ja upolowałam na allegro z firmy Royce dość duże, tzn mieszczę się, do karmienia odpinane i nie mają fiszbin. Udało mi sie kupić nowe po 30zł za sztukę. Oczywiście tabelki sobie można wsadzić, z wymiarów wychodziło że K bedzie za duże, a jest akurat/z minimalną opcją rozciągnięcia.

Bylismy w Biedronce w sprawie tej ceny ksiazek. Pani na kasie 3 razy pytała czy nie mam przy sobie tych książek, bo bez nich to co ona może i skąd ma wiedzieć, że je kupiłam. Jasne, wyczarowałam sobie paragon ale zawołała kierowniczkę, a ta była zorientowana w temacie już i oddała kasę.

Dziś zaliczyliśmy obiad na mieście, szkoda, że nieszczególnie dobry... Makaron w sosie koperkowym z łososiem i migdałami. Tż stwierdził, że ja zrobiłabym lepszy.

A teraz bierzemy się za porządki!
spoko, spoko 5 dalej aktualny
u mnie nic się dalej nie rusza, także czekam dalej

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 14:31   #938
agniecha_17
Zadomowienie

Cytat:

.
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

same Córunie się rodzą , czas na chłopaków , Vea chcemy Jasia jak coś to ja też chętna urodzić Michasia
ja mam tp na 5.10 i ma być synek więc chłopaki zaczną nadrabiać

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Hej.

przepraszam, że tyle nie pisałam, ale jakoś nie byłam w stanie. z resztą teraz też jakoś nie jest spektakularnie lepiej. po prostu mam dziś lepszy dzień. sama zauważyłam, że co 2 dni są te gorsze i tak to się plecie.
trzymaj sie, chwilowy kryzys który minie
ja mieszkam z teściami i też obawiam sie ich "pomocy", jak sie mieszka tylko z tż to nie musisz sie niczym przejmować że dzidzi płacze że nieposprzątane itp. ja właśnie obawiam sie tych pierwszych dni że nie dam rady ogarnąć wszystkiego a nie chce żeby mi sie wtrącali! sam fakt że pewnie nie bede w najlepszej formie po porodzie i sie beda na mnie gapic juz mnie drażni

Cytat:

czyżby kolejna dzidzia sie dziś pojawiła?

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
J

Amelka, a miałyśmy razem, 5.10... :P
nie martw sie jeszcze ja mam tp na 5.10 ;p wiec nie zostaniesz sama
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:32   #939
badzia987
Wtajemniczenie

Heeeeeej

jaika- gratki !!!! Doczekałaś się

inwersja- przytulam, współczuję i mam nadzieję, że powolutku będziesz ogarniała wszystko w swoim tempie.

ewcia- śliczne fotki
Malutka Lilunia policzanki również śliczna

Ja również w dwupaku.
Wczoraj wieczorem miałam chyba te skurcze . Trochę było paniki...nawet nogi ogoliłam w ekspresowym tempie ale jakoś ucichło. Stresik był i dzisiaj moje przedporodzie mi się śniło, te skurcze, telefon do taxi, szpital koszula... ale na szczęście wstałam i okazało się, że chce mi się tylko siku

Jest coś na rzeczy- bo strasznie dużo leżeć mi się chce a wczoraj mnie przeczyściło. Tak więc- albo dzisiaj- albo dołączam do Amelki i teacherki na sobotę

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:35   #940
agniecha_17
Zadomowienie

dzisiaj pół dnia prasowałam i sprzątałam a teraz pozwoliłam sobie na istne szaleństwo .... wypiłam inke z mlekiem i zjadłam całą truskawkową wedlowską czekolade <- moje ulubiona
kurcze teraz mam wyrzuty sumienia że aż tyle zjadłam a później bede sie dziwic że mam problem wrócić do dawnej wagi
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:36   #941
misia332
Zakorzenienie

matal ale to Twoja przepowiednia jest ??

rozjechały się... ciekawe co mi jutro lekarz powie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 14:39   #942
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Heeeeeej

jaika- gratki !!!! Doczekałaś się

inwersja- przytulam, współczuję i mam nadzieję, że powolutku będziesz ogarniała wszystko w swoim tempie.

ewcia- śliczne fotki
Malutka Lilunia policzanki również śliczna

Ja również w dwupaku.
Wczoraj wieczorem miałam chyba te skurcze . Trochę było paniki...nawet nogi ogoliłam w ekspresowym tempie ale jakoś ucichło. Stresik był i dzisiaj moje przedporodzie mi się śniło, te skurcze, telefon do taxi, szpital koszula... ale na szczęście wstałam i okazało się, że chce mi się tylko siku

Jest coś na rzeczy- bo strasznie dużo leżeć mi się chce a wczoraj mnie przeczyściło. Tak więc- albo dzisiaj- albo dołączam do Amelki i teacherki na sobotę
mnie rano przeczyściło, później odrobina śluzu z krwią , więc też expresem leciałam z maszynką, a teraz nuda nic się nie dzieje także czekamy na weekend wtedy zawsze się na wątku rusza

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość
dzisiaj pół dnia prasowałam i sprzątałam a teraz pozwoliłam sobie na istne szaleństwo .... wypiłam inke z mlekiem i zjadłam całą truskawkową wedlowską czekolade <- moje ulubiona
kurcze teraz mam wyrzuty sumienia że aż tyle zjadłam a później bede sie dziwic że mam problem wrócić do dawnej wagi
dobrze zrobiłaś że zjadłaś , zaraz urodzisz i bedzie zakaz takiej czekoladki

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:39   #943
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No to się żalę, że młoda śpi, a mnie cycki bolą
...
http://allegro.pl/bright-starts-leza...502007074.html
proszę
Moje dziecko śpi od ponad 3h a mnie tak cycek bolał, że ściągałam właśnie. Mam już 200 ml z jednego i dalej leci ciurkiem

A wiecie, że ja mam naprawdę dużo pokarmu a mi z cycków nie leci? Zupełnie nie potrzebuje wkładek laktacyjnych Chociaż jeden wydatek mniej
Stary 2013-10-03, 14:40   #944
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dziewczyny wredna matka dziecku spac nie dała i zrobiła sobie sesje do zaproszeń na crzest wybrałam 3 fotki i teraz trzeba wybrac jedna i mam problem wiec plisssssssssssss doradźcie które wybrać ...dodam że moje dziecko można żadko poki co spotkac z otwartymi oczyma coby mu cyknąc fotke a jak juz ma otwarte to patrzy na mnie takim wzrokiem jakbym mu cukierka/cyca raczej zabrała

jak dla mnie 2
Cytat:

Gratki!

Ja też dalej nie rodzę... już nie wiem co mam robic, ale na Małą chyba nic nie dziala;P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:40   #945
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matal ale to Twoja przepowiednia jest ??

rozjechały się... ciekawe co mi jutro lekarz powie
Jakoś tak się nastawiłam, że tego 5 urodzisz

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-03, 14:42   #946
gorgulek
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któraś chce przygarnąć MALTAN? Kasy nie chcę a leży nowiutki i się marnuje. Mnie się już nie przyda. Dajcie znać na pw.
Stary 2013-10-03, 14:54   #947
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

A wiecie, że ja mam naprawdę dużo pokarmu a mi z cycków nie leci? Zupełnie nie potrzebuje wkładek laktacyjnych Chociaż jeden wydatek mniej
Ja jak karmię cycem to z drugiego mi leci A ostatnio obudziłam się z mokrą koszulką, ale to dlatego że kilka godzin nie karmiłam.
No i dobrze, że przypomniałaś, muszę zakupić wkładki bo się kończą
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:54   #948
tassia
Zakorzenienie

matal ale.ten.kryzys to nie tak ze mam tyle samo pokarmu ale.maluszek wieksze.zapotrzebowanie?
jak.to dziala?
ehhhh juz znow sie martwic zaczunam

[/RIGHT]
Stary 2013-10-03, 14:58   #949
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matal ale.ten.kryzys to nie tak ze mam tyle samo pokarmu ale.maluszek wieksze.zapotrzebowanie?
jak.to dziala?

Cytat:
Kryzys laktacyjny służy temu, aby doprowadzić do zmiany ilości i składu mleka matki. Dziecko rośnie i potrzebuje pokarmu dostosowanego do swojego wieku i potrzeb. Jest wówczas bardzo aktywne i niespokojne, domaga się częstego karmienia i zwiększonego kontaktu fizycznego.Kryzys laktacyjny występuje najczęściej w 3 i 6 tygodniu i w 3 miesiącu karmienia piersią i trwa zwykle 2 do 7 dni. Wiele matek interpretuje takie zachowanie dziecka jako potrzebę dokarmiania mlekiem modyfikowanym i tym samym może doprowadzić do zmniejszenia ilości pokarmu naturalnego i do zaprzestania laktacji. Nie martw się, że masz za mało mleka, albo mleko złej jakości! Pamiętaj, że mleko matki jest najlepszym i niezastąpionym pożywieniem dla Twojego dziecka.
i

Cytat:
Kryzys laktacyjny oznacza zmniejszenie produkcji pokarmu. Może być ono spowodowane stresem, zmianami hormonalnymi lub przemęczeniem. Są też dwa naturalne momenty, związane ze skokami rozwojowymi dziecka i zmianą jego potrzeb, w których standardowo może zmniejszyć się ilość produkowanego mleka. Te okresy to 6 tydzień życia i 3 miesiąc życia.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-10-03 o 15:00

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 14:59   #950
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
jak.to dziala?
ok poczytalam juz i wiem.plus minus
musze to przetrwac

[/RIGHT]
Stary 2013-10-03, 15:03   #951
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
(Nie mam męża) Gdy dziecko nauczy się spać przy rodzicach to później bardzo prawdopodobnym jest, że w ogóle nie będzie chciało spać we własnym łóżku. Na własnym przykładzie, do dziś pamiętam, że dość długo spałam z rodzicami i gdy kładli mnie w moim pokoju to po prostu się bałam, nie mogłam zasnąć i był to dla mnie spory stres. Dlatego uważam że lepiej od początku uczyć zasady - rodzice śpią w swoim łóżku a dziecko w swoim. A poprzytulać się i okazywać uczucia można w dzień o każdej porze i jak długo się chce.

Madziuchna No błagam.. czy powiedziałam, że nie przytulam, nie głaszczę i nie mówię czule do swojego synka? Siedzę z nim sama co dzień od rana do wieczora przez ten czas troszczę się o niego i okazuje mu tylę miłości ile tylko we mnie jest, a jest jej dla niego mnóstwo.. Ale gdy przychodzi dla niego pora snu, przytulę go, włączę kołysankę albo sama pośpiewam i odkładam go do łóżeczka, taka kolej rzeczy, po to ma swoje łóżeczko by spał w nim a nie w moich ramionach ani w moim łóżku.

I nie widzę po swoim dziecku by czuło się niekochane albo smutne.

Cytat:

gratulacje kochanadoczekała ś się w końcu
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:03   #952
misia332
Zakorzenienie

A T jescze mówiła do TŻ ostatnio, że jak zacznę rodzić, to ma zaraz do niej zadzwonić, obojętnie o której godzinie, to ona zacznie różniec za mnie odmawiać.

Stary 2013-10-03, 15:06   #953
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:

Graty Iwona!

Cytat:
ja nie dopajam zeby dopajac tylko po to zeby ten koper podac
a kupilam zwykly herbapolu
Ja taki piję
A Maćkowi jak zaparzasz i butlą podajesz - ciepły, zimny?

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś chce przygarnąć MALTAN? Kasy nie chcę a leży nowiutki i się marnuje. Mnie się już nie przyda. Dajcie znać na pw.
Też mam ten problem

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:07   #954
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
A T jescze mówiła do TŻ ostatnio, że jak zacznę rodzić, to ma zaraz do niej zadzwonić, obojętnie o której godzinie, to ona zacznie różniec za mnie odmawiać.
Stary 2013-10-03, 15:07   #955
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
jak.to dziala?
dokladnie, musisz przetrwac i sie nie stresowac. a poza tym wspomagać wspomagać i wspomagać laktacje jesli widzisz ze mniej sie robi za chwile wróci do normy
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:09   #956
butterfly20
Zakorzenienie

Wróciłam ze spacerku, a teraz na szybko bo mi się dziecię budzi.

Bajka dzięki za wyjaśnienia,nie zwróciłam uwagi na te późniejsze szczepienia:/ Czyli jestem w d... bo ona już mi dała receptę na tę 6w1,a w tym przypadku chyba wolałabym 5w1, trzeba będzie się jeszcze przejść. Chociaż gadałyśmy o tym engerixie i ona mówiła,że w tej 6w1 ta na wzw to właśnie engerix, obie ta sama firma zresztą produkuje.

Cytat:
Skoro już dziś jestem maruda męczybuła, to jeszcze się pożalę, że 3 razy drukowali akt urodzenia zawzięcie wpisując HELENA Ale jest już śliczne ELENA HANNA
Cytat:

W ZUSie też problemy, bo zażyczyli sobie ode mnie Z-3 i Świadectwa pracy Tzn. od tż, bo on był. No i dzwoniłam do pracy i poprosiłam o wysłanie tego do ZUSu, bo okazało się, że oni do mnie zamierzali, chociaż wcześniej mówili, że do ZUSu. No bajzel okrutny
Ale już mają do ZUSu wszystko priorytetem wysłać, więc na dniach ZUS powinien mieć komplet dokumentów i potem mają niby 30 dni na wypłatę kasy
U mnie to samo, właśnie dzisiaj mi przyszły dokumenty.

Cytat:
Mój wracał spod pracy
Nie zdążył wysiąść z auta

Zazdroszczę!
U nas dziś 13 dzień, a ten się trzyma i to nieźle

Chyba dziś nic nie piszę, bo tylko marudzić będę
U nas odpadł w 15stym.

Cytat:
Wlasnie dotarlismy do domu po wizycie. Filip wazy 5770 w 6 tyg. Przykoksil 2 kg w ciagu 6 tyg. Zaczepilam go 5 w 1! Dlaczego? Niewiem. Nad pneumo i rota dalej mysle- mam czas kurcze teraz bede niespac po nocy bo slysze ze ma jakas flegme ale kataru juz nie lekarz go osluchowala i mowi ze pluca czyste i zdrow jak ryba i go zaszczepila.. jak cos befzie nie tak to bede sobie w brode pluc ze go zaszczepilam..

Matal - pisz, zal sie- od tego tu jestesmy!

Papuga - ja mam podobne zdanie do Ciebie!
Duży chłopak!

Cytat:
a ja się chwalę, że mój synuś dziś kończy 4 tygodni, a tym samym nie jest już noworodkiem tylko niemowlaczkiem
Brawa dla Mikiego!

A Tusia za tydzień, aaaa popłakam się też, jak to leci

Cytat:
(Nie mam męża) Gdy dziecko nauczy się spać przy rodzicach to później bardzo prawdopodobnym jest, że w ogóle nie będzie chciało spać we własnym łóżku. Na własnym przykładzie, do dziś pamiętam, że dość długo spałam z rodzicami i gdy kładli mnie w moim pokoju to po prostu się bałam, nie mogłam zasnąć i był to dla mnie spory stres. Dlatego uważam że lepiej od początku uczyć zasady - rodzice śpią w swoim łóżku a dziecko w swoim. A poprzytulać się i okazywać uczucia można w dzień o każdej porze i jak długo się chce.

Madziuchna No błagam.. czy powiedziałam, że nie przytulam, nie głaszczę i nie mówię czule do swojego synka? Siedzę z nim sama co dzień od rana do wieczora przez ten czas troszczę się o niego i okazuje mu tylę miłości ile tylko we mnie jest, a jest jej dla niego mnóstwo.. Ale gdy przychodzi dla niego pora snu, przytulę go, włączę kołysankę albo sama pośpiewam i odkładam go do łóżeczka, taka kolej rzeczy, po to ma swoje łóżeczko by spał w nim a nie w moich ramionach ani w moim łóżku.

I nie widzę po swoim dziecku by czuło się niekochane albo smutne.
Z tym spaniem z rodzicami to chyba prawda patrząc na moich znajomych. I nawet szwagierka mnie ostatnio przed tym przestrzegała, bo jej syn ma 9 lat i dalej musi z nimi spać.
Ona z nim zawsze leżała w łóżku i tam usypiał, a potem cichuteńko przenosiła do jego łóżeczka. Czasem tam spał, a czasem jak się przebudził to się darł. teoria jest taka,że dziecko powinno się budzić w tym samym miejscu, w którym zasypia.

Cytat:

Brawo klaski:

Cytat:
o! to tego nie wiedziałam

no koksi nieziemsko ja budzę Mikiego kurcze jedni mówią tak, drudzy inaczej i bądź tu mądry

nie jesteś zła mama przecież krzywda mu się nie dzieje jak dzidzia strasznie płacze to pewnie reagujesz, ale jak to takie stękanie to mnie położna ochrzaniła, że Miki ledwo stęknie a ja już lecę a on czasem przez sen postęka i kima
Też tak mam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:13   #957
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Graty Iwona!

Ja taki piję

Też mam ten problem
zaparzam w szklance i przelewam do butli
podaje w temperaturze pokojowej czyli zimne

[/RIGHT]
Stary 2013-10-03, 15:20   #958
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Graty Iwona!

Ja taki piję

Też mam ten problem
Już dumałam co mi gratulujesz

Magda, jak karmisz piersią to nie musisz dopajać. Julek pije "wodę" z piersi, to te pierwsze mleczko.

Ja jeszcze wkładek chcę się pozbyć, mogę dorzucić do maści.
Stary 2013-10-03, 15:22   #959
nena_milka
Wtajemniczenie

Nie rodzę. Sprzątam chatę bo jutro teście przylatują. Nie mogę teraz rodzić bo tż musi się wyspać bo o 3 30 w nocy wyjeżdża na lotnisko. A wraca o 12 w południe ot taka odmiana.
Igły jutro o 8 30.

JA-IKA Graty witamy Emilkę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:28   #960
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
zaparzam w szklance i przelewam do butli
podaje w temperaturze pokojowej czyli zimne
Jakoś regularnie, czy tylko w razie potrzeby - jak widzisz, że mały ma problem z brzuszkiem?
Sorki, że tak Cię zamęczam

Cytat:

Już dumałam co mi gratulujesz

Magda, jak karmisz piersią to nie musisz dopajać. Julek pije "wodę" z piersi, to te pierwsze mleczko.

Ja jeszcze wkładek chcę się pozbyć, mogę dorzucić do maści.
Wiem, wiem, że nie dopaja się, tylko chodziło o to, że ja nie podaję nic innego jak tylko cyca
Co do pierwszego - to dla Ja-iki

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości