Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 19:35   #1081
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

teraz mam nowe zmartwienie :/ mała coś słabo się rusza od czasu do czasu się gdzies wypnie...położna mnie nastraszyła trochę tzn że jak będą tlko 3 ruchy w ciągu godziny to że trzeba się martwić i że ogólnie jak słabiej będę ja czuc to ze do lekarza no ludzie ale ona chyba może mieć słabszy troszkę dzień co ?? po tym jaką gorączkę jej zafundowałam ?? nie jest tak że przez cały dzień nic ale tak słabo trochę jak na nią...zaraz pójde się kapać i jak się położe to będę ją męczyć aż porządnie mi nie da znać że tam jest mam nadzieje że jutro wróci jej energia...
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 19:36   #1082
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
cudny!

prywatnie?
z tego cosię dowiadywałam to nie jest drogie badanie

żenada

jesteś dla Niego najważniejsza
ja karmiłam póki było czym, w sumie 2 tygodnie z małym hakiem, później było za mało, ssać nei miała siły a ściągałam niewiele miałam przez chwilę dołka ale w sumie mm też jest dla dzieci i nie chciałam się dać chandrze
nie prywatnie, za free. z racji tego,że rodzilismy w medeorze, to dodają to badanie za darmo tylko trzeba mieć skierowanie.
po wczorajszej wizycie u neonatologa widać,że maja dobrych specjalistow, więc zależy mi żeby skorzystać tam. gdyby nie tamtejsza pani dr dalej bysmy mu ten biust masowali :/ mam tylko nadzieję,że do tej pory przez te zabiegi nic mu nie uszkodzilismy już
problem polega na tym,że tam nie było terminów w ciągu tych pierwszych 6tyg. zrobić to usg. najbliszy termin był wtedy kiedy mlody 10tyg będzie miał. no i mam pelna banie,nie wiem co robić. bo tam twierdzą, że to za późno, a jego pediatra z przychodni i położna,że idealnie.

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Kalafiora można na surowo? nie wiedziałam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Potwierdzam ,że kalafior na surowo jest pyszny. Kiedyś jadłam go jeszcze z sosem z jogurtu, koperku u czosnku.. nie pamiętam już dokladnie przepisu na niego

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-10-03 o 19:43
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 19:41   #1083
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już głupieje. Czy podajecie witaminę K kiedy dokarmiacie MM? Mnie w szpitalu powiedzieli, że jak na dobe przekrocze 500 ml MM to nie podawać. Położna środowiskowa, że tą granicą jest 100 ml. Znajoma na wypisie ze szpitala miała info o 260 ml. Pediatra mówi, żeby nie podawać, bo karmie MM a tam już jest wit K. Tylko to dziwne, bo tam też jest wit D a mimo to mam podawać normalnie. Jak jest u Was?
MM zawiera K, ok 5 mg/100 ml (spr w skladzie). A dzieciak potrzebuje 25 mg/dobe - stad te 500 ml. Najbezpiecznej nalezaloby spr, ile podalas w mm, a reszte uzupelnic. Gadalam o tym z pediatra i mowil, ze tak byloby najlepiej. Ale wiadomo, nie odmierzysz idealnie.

Gratuluje nowym mamusiom

Inwersja - milo Cie slyszec

Ja spadam spac. Mam "wolne" do ok 4

Stary 2013-10-03, 19:45   #1084
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
MM zawiera K, ok 5 mg/100 ml (spr w skladzie). A dzieciak potrzebuje 25 mg/dobe - stad te 500 ml. Najbezpiecznej nalezaloby spr, ile podalas w mm, a reszte uzupelnic. Gadalam o tym z pediatra i mowil, ze tak byloby najlepiej. Ale wiadomo, nie odmierzysz idealnie.

Gratuluje nowym mamusiom

Inwersja - milo Cie slyszec

Powiedz mi będziecie korzystac z tego usg bioderek w medeorze? Na który tydzień życia Adasia macie termin?

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-10-03 o 19:48
Stary 2013-10-03, 19:49   #1085
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hehehe czyli zgodnie mówicie, że paracetamol... Myslałam, że może jakiś żel do posmarowania.

Rusałko, ja byłam o 7.05 i wzięlam pierwsze egzemplarze z półki Tż mnie podwiózł w drodze do pracy. Byłam w szoku, ilu emerytów robi o tej porze zakupy... PO CO"???? Pierwszy raz byłam tak wcześnie

nie wiem czy jeszcze pomogę ale miałam taki sam problem i mi dentystka pozwoliła kupić żel SOCHAL pomógł!! wiec spróbuj tym żelem
Stary 2013-10-03, 19:52   #1086
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
misia z tą dziewczyną, co przyjechała na IP po pierwszym razie musiało być tak: http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...gif?1380808861

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 19:55   #1087
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
teraz mam nowe zmartwienie :/ mała coś słabo się rusza od czasu do czasu się gdzies wypnie...położna mnie nastraszyła trochę tzn że jak będą tlko 3 ruchy w ciągu godziny to że trzeba się martwić i że ogólnie jak słabiej będę ja czuc to ze do lekarza no ludzie ale ona chyba może mieć słabszy troszkę dzień co ?? po tym jaką gorączkę jej zafundowałam ?? nie jest tak że przez cały dzień nic ale tak słabo trochę jak na nią...zaraz pójde się kapać i jak się położe to będę ją męczyć aż porządnie mi nie da znać że tam jest mam nadzieje że jutro wróci jej energia...
Ja bym nie przesadzała z tymi 3 ruchami.. Przecież każde dziecko jest inne. Jedna wiżgają całymi dniami jak szalone a inne to leniuszki. Moja często ma dzień leniuszka i tylko od czasu do czasu gdzieś się wypnie a tak to cisza. A zdarza się bardziej aktywny dzien jak dzis - ale to raczej rzadkość. Także nei martw się na zapas, pewnie mała po prostu ma leniwy dzeń Ale oczywiście jeśli widzisz jakieś odstępswo od normy w zachowaniu małej to zawsze na IP możesz podjechać i sprawdzą co i jak. Lepsze to niż się niepotrzebnie martwić
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 19:57   #1088
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to zrobić w K więc przedstawiam Wam moje szczęście
ale słodki
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
moze jakbym dodala troche glukozy to by sie przekonał?
a jak się przyzwyczai tylko do słodkiego?
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Natala może lepiej niech nie czyta, bo pewnie zjedzie mnie z góry na dół.
no trochę przesadziłaś
nie mam w zwyczaju nikogo "zjeżdżać" i generalnie to mi wisi kto czym i jak karmi ...
jak jednak ktoś potrzebuje/chce się czegoś o kp dowiedzieć czy ma chwile słabości to pisze co wiem, ale nie mam zamiaru nikogo na siłe nawracać
co do powiększonych gruczołów - Hania też miała, łącznie z mlekiem. i o dziwo, mimo kp - zeszło. bo to nie tylko hormony z mleka ale też z życia płodowego - przepuszczało je łożysko. u nas pomogły okłady z rivanolu, mieliśmy w płynie - na wacik, na to pielucha tetrowa albo wkładki laktacyjne bo badziwie strasznie brudzi i zostawiałam na 2-3h. po 5 dniach praktrycznie nie było śladu.
co do usg stawów, to faktycznie większość mówi o 6 tyg, ale jeśli byłby duży problem to lekarz by już to raczej zauważył - byłby problem z odwodzeniem stawów w zwykłym badaniu. więc ten 10 tydzień nie powienien zrobić krzywdy.

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 19:57   #1089
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to zrobić w K więc przedstawiam Wam moje szczęście
Śliczny

Cytat:

Dzieć nakarmiony śpi, idę i ja.
Dobrej nocy
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 19:58   #1090
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem kochana, ale u mnie 3 ruchy na godzinę to zdarzają się bardzo rzadko... raczej są godziny ciszy i kilka ruchów u mnie.
Zliczam czy jest 10 dziennie to jest przecież normą?

Dołączam do Amelki właśnie dostałam meila z allegro że mojego biustonosza nie ma i nie będzie (może producent zacznie szyć za miesiąc ) . Także zanim coś znajdę i zamówię to znów min. tydzień minie, ciekawe czy wcześniej nie urodzę

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 19:59   #1091
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja jak karmię cycem to z drugiego mi leci
mam to samo

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Brawa dla Mikiego!

A Tusia za tydzień, aaaa popłakam się też, jak to leci

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja jeszcze wkładek chcę się pozbyć, mogę dorzucić do maści.
przechodzisz na mm?

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
ciekawe od czego to zależy bo mi to normalnie az wycieka i niekiedy przemaka przez wkładkę na bluzkę szczególnie gdy np karmię z lewej to z prawej leci samo

Cytat:
Ja się o bliznach nie wypowiadam...
ja dzisiaj pierwszą krewetę zarządziłam- ale się lękałam ale ładnie mnie moja klientka pani dr pozszywała ale raczej nie będę jej dziękować

Cytat:
Do mnie położna we wtorek wywaliła z tekstem, żebym ja przypadkiem nie współżyła (przypomnę, że nadal ledwo siedzę mimo, że 13 dni po porodzie jestem) Na co ja jej, że nawet bym na to nie wpadła. A ona, że różne rzeczy już widziała
Serio kobiety ze szwami w kroczu uprawiają seks?

Cytat:
kazałam chłopu gumki kupić
blech, nie lubię

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Taka o moja historia dotycząca kp

Nienawidzę karmić małego, bo wciąż przypomina mi się, że nawaliłam. Wszędzie trąpią o tym kp, tutaj też w kółko o tym piszecie. W ogólenie czuję się matką. Czuję, że nie jestem mu do niczego nie potrzebna, że tak na prawdę, to mogłoby mnie nie być, a dla niego nie byłoby różnicy żadnej.
kochana nie martw się, ja Cię rozumiem jeśli chodzi o to niepogrubione moim zdaniem ok KP najlepsze, ale tym samym mamy, które chciałby karmić a nie mogę z różnych przyczyn, albo muszą troszkę dokarmiać jak np ja czują się jak jakieś wyrzutki społeczne bo nie potrafią samym cycem dziecka wykarmić i te reklamy, napisy na pudłach mm masakra u mnie i tak lepiej bo w poradni laktacyjnej nikt nie uważał mnie za wyrodną matkę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 20:00   #1092
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Wow! W Białymstoku w nocy - 2 stopnie!
U mnie termometr pokazuje 18 stopni

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:08   #1093
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

A ja uważam, że takie chwile miną szybko i nigdy się nie powtórzą. Tak się tworzy więź z dzieckiem. Ono czuje się wtedy bezpiecznie, zwyczajnie tego potrzebuje. A Ty jak zasypiasz to lubisz się tulić do męża? Czy wolisz zasypiać sama, w pustym łóżku? Oduczy się jak podrośnie. Nie będzie z Tobą spało do 18 r.ż
Moja Zuzia przychodzi do nas codziennie w nocy a ja lubię czuć jej ciałko i się przytulać i jeszcze jak mówi, że mnie kocha prawie przez sen. Milosz póki co z nami nie śpi ale bardziej dlatego, że ja się obawiam, że mogę zrobić krzywdę. Myślę, że przyjdzie czas że i on będzie się pchał do rodziców.
Ja rozumiem zostawienie dziecka jak nie płacze, ale jak się zanosi?

Angelika
Wiem jak to frustruje. Sama miałam dość już ciąży. I cieszę się, że już M. się urodził. Jeszcze chwilka
dzięki ale wiesz myślałam że uda mi się dotrwać do końca bez komplikacji bez choróbsk a tu niestety nie jest tak kolorowo no ale dam rade musze się wykurować dla malutkiej

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Jestem w szoku. Nawet w kodeksie prawa kanonicznego jest napisane, że „Należy wybrać jednego tylko chrzestnego lub chrzestną, albo dwoje chrzestnych".
Dla mnie to dziwne
no widzisz ja też byłam w szoku ale jakoś małego ochrzcili...

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja bym nie przesadzała z tymi 3 ruchami.. Przecież każde dziecko jest inne. Jedna wiżgają całymi dniami jak szalone a inne to leniuszki. Moja często ma dzień leniuszka i tylko od czasu do czasu gdzieś się wypnie a tak to cisza. A zdarza się bardziej aktywny dzien jak dzis - ale to raczej rzadkość. Także nei martw się na zapas, pewnie mała po prostu ma leniwy dzeń Ale oczywiście jeśli widzisz jakieś odstępswo od normy w zachowaniu małej to zawsze na IP możesz podjechać i sprawdzą co i jak. Lepsze to niż się niepotrzebnie martwić
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
nie wiem kochana, ale u mnie 3 ruchy na godzinę to zdarzają się bardzo rzadko... raczej są godziny ciszy i kilka ruchów u mnie.

Dołączam do Amelki właśnie dostałam meila z allegro że mojego biustonosza nie ma i nie będzie (może producent zacznie szyć za miesiąc ) . Także zanim coś znajdę i zamówię to znów min. tydzień minie, ciekawe czy wcześniej nie urodzę

no to nie pierwszy dzień gdzie jest spokojniejsza wiec chyba nie powinnam się martwić właśnie ja troszkę pozaczepiałam to trochę się powypinała wiec wiem że tam jest ale raczej jest dzisiaj bardziej leniwa wole jak się rusza częściej no ale zobaczymy jak to będzie jutro dzięki wam
Stary 2013-10-03, 20:13   #1094
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ale słodki

a jak się przyzwyczai tylko do słodkiego?

no trochę przesadziłaś
nie mam w zwyczaju nikogo "zjeżdżać" i generalnie to mi wisi kto czym i jak karmi ...
jak jednak ktoś potrzebuje/chce się czegoś o kp dowiedzieć czy ma chwile słabości to pisze co wiem, ale nie mam zamiaru nikogo na siłe nawracać
co do powiększonych gruczołów - Hania też miała, łącznie z mlekiem. i o dziwo, mimo kp - zeszło. bo to nie tylko hormony z mleka ale też z życia płodowego - przepuszczało je łożysko. u nas pomogły okłady z rivanolu, mieliśmy w płynie - na wacik, na to pielucha tetrowa albo wkładki laktacyjne bo badziwie strasznie brudzi i zostawiałam na 2-3h. po 5 dniach praktrycznie nie było śladu.
co do usg stawów, to faktycznie większość mówi o 6 tyg, ale jeśli byłby duży problem to lekarz by już to raczej zauważył - byłby problem z odwodzeniem stawów w zwykłym badaniu. więc ten 10 tydzień nie powienien zrobić krzywdy.
w stanie psychicznym w jakim bylam, to nie moglabym z kimkolwiek gadac. ja ryczalam w glos jakby mnie ze skóry obdzierali. a niestety żadne "domowe sposoby" ulgi nie przynosiły. a pokarmu nie dało się ściągnąć w żaden sposób. mały nie miał siły ssać przez te kapturki, bo cycki były mega twarde jeszcze zanim wystąpił zastój i nawał. a przystawiony był dobrze, bo w szpitalu sobie radziliśmy. Medela również nie ściągała zupełnie nic przy pełnych piersiach jeszcze bez nawału i zastoju

także, tadam, jestem tu jedyna, która może stwierdzić i ogłosić Medela Mini Elektric jest do dupy i się nie sprawdziła.
pójdzie na sprzedaż

nam te babeczki z przychodni powiedziały tylko o tym plynie burowa. wczoraj neonatolog o tej masci z alantanem.
moze akurat na niego potrzeba jakiegos innego specyfiku
on sie wierci dosc i te oklady mu ciagle sie zsuwaly. a prawa piersc to ma na prawde b. duza. ponoc moze utrzymywac sie do 3 tyg, u nas na razie minęło 2.

tak w sumie myslalam, ale wolalam sie kogos poradzic. a teraz to ponoc okaz zdrowia

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mam to samo

przechodzisz na mm?

ja dzisiaj pierwszą krewetę zarządziłam- ale się lękałam ale ładnie mnie moja klientka pani dr pozszywała ale raczej nie będę jej dziękować

blech, nie lubię

kochana nie martw się, ja Cię rozumiem jeśli chodzi o to niepogrubione moim zdaniem ok KP najlepsze, ale tym samym mamy, które chciałby karmić a nie mogę z różnych przyczyn, albo muszą troszkę dokarmiać jak np ja czują się jak jakieś wyrzutki społeczne bo nie potrafią samym cycem dziecka wykarmić i te reklamy, napisy na pudłach mm masakra u mnie i tak lepiej bo w poradni laktacyjnej nikt nie uważał mnie za wyrodną matkę
a co by mi niby w tej poradni laktacyjnej poradzili? walcem po cyckach przejechać skoro ani laktator, ani dziecko nie dawali rady?
Stary 2013-10-03, 20:15   #1095
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

rozumiem Twoja radosc

Cytat:

blech, nie lubię
na razie nie mamy innego wyjscia

jak fryzura?
Stary 2013-10-03, 20:17   #1096
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Natala[/B]-nie myslalam nad poradnia..watpie by to pomogło..w szpitalu chyba wszystkie z mozliwych poloznych i pielegniarek pomagalo mi przystawic mala do cyca i nic to nie dało..nawet polozna laktacyjna..
rozumiem chodzi o płaskie brodawki?
Cytat:
ja Mai praktycznie nie nosze, ale reaguje zawsze, przytulam, kołysze na siedząco, kangurujemy sie czesto, jak zapłacze w lozeczku i wiem, ze to nie jedzenie to najpierw sie odywam, jak to nie skutkuje to pochodze, mowie glaszcze, jak grubsza sprawa to biore do przzytulenia. Kurde, nie miglabym sluchac takiego placzu bez reakcji
robie dokładnie tak samo i też nie mogłabym nie reagować na płacz w końcu, jak inaczej noworodek/niemowlak ma komunikować, że coś jest nie tak?
Cytat:
:A ja uważam, że takie chwile miną szybko i nigdy się nie powtórzą. Tak się tworzy więź z dzieckiem. Ono czuje się wtedy bezpiecznie, zwyczajnie tego potrzebuje. A Ty jak zasypiasz to lubisz się tulić do męża? Czy wolisz zasypiać sama, w pustym łóżku? Oduczy się jak podrośnie. Nie będzie z Tobą spało do 18 r.ż
Moja Zuzia przychodzi do nas codziennie w nocy a ja lubię czuć jej ciałko i się przytulać i jeszcze jak mówi, że mnie kocha prawie przez sen. Milosz póki co z nami nie śpi ale bardziej dlatego, że ja się obawiam, że mogę zrobić krzywdę. Myślę, że przyjdzie czas że i on będzie się pchał do rodziców.
Ja rozumiem zostawienie dziecka jak nie płacze, ale jak się zanosi?
zgadzam się z każdym słowem!
w ogóle młode mamy ciągle są straszone do czego to ich dzieci się przyzwyczają, jakby ten okres wczesnego dzieciństwa miał trwać wieki
Marysia miała takie etapy, że potrzebowała z nami spać - nie broniliśmy jej tego. a teraz bez problemu śpi u siebie choć czasami przybiega się przytulić lub woła żeby do niej przyjść - i nic złego w tym nie widzę
a i jeszcze jedno, takie maluchy nie wymuszają, nie potrafią działają instynktownie, domagając się stanu w którym czują się najpewniej, najbezpiczniej, zwłaszcza gdy im źle i płaczą... a że są to objęcia mamy a nie puste wieeeelkie łóżeczko? on cóż, nie zaskakuje mnie to
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Wlasnie dotarlismy do domu po wizycie. Filip wazy 5770 w 6 tyg. Przykoksil 2 kg w ciagu 6 tyg.
brawo z wagę

Cytat:
a ja się chwalę, że mój synuś dziś kończy 4 tygodni, a tym samym nie jest już noworodkiem tylko niemowlaczkiem
ale leci, brawa dla Mikiego

my dziś 6 tygodni

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Bylam tez w mopsie zapytac o becikowe i stwietdzam ze. NIEDA GO SIE DOSTAC MIMO ZE MOJ DOCHOD W 2011 NIEPRZEKROCZYL 1950 pln. A DLA OSOB KTORE ZMIENILY PRACE TO KOSMOS JEST !!

Potrzebuje do konca pazdziernika uwzgledniaja dochod za 2011 rok pozniej za 2012.
ale ten październik, to chodzi o to kiedy składasz wniosek czy kiedy urodziłaś? bo ja w 2011 zmieniałam pracodawce a wolałabym uniknąć tych wszystkich papierków

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja-ika urodziła!!!"Emilka przyszła na świat o godz.13.15"
brawo

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-10-03, 20:20   #1097
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

witaj w klubie

znowu to samo co rano tzn przeczyściło mnie i trochę brunatnego śluzu na wkładce, chciałabym żeby jak miało się zacząć to się zaczęło ,żeby czop nie ciągnął się tydzień a tak nic więcej brzuch nawet nie boli

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:21   #1098
passion80
Zakorzenienie

Natala, jesli skladasz wniosek w pazdzierniku to bierzesz dochod za 2012
jesli bys zlozyla we wrzesniu to za 2011
Stary 2013-10-03, 20:22   #1099
rusałka_1
Zakorzenienie

matall mam do Ciebie prośbę!
polecałaś wielokrotnie karmnik Alles Bianca, ale powiedz czy taki biustonosz z fiszbinami nadaje się już od samego początku kp czy lepiej kupić bawełniany bez żadnych usztywnień?
(bo nie wiem czy barć zwrot pieniędzy od tego allegrowicza czy zamowić tą biancę)
Z góry Ci dziękuję

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-10-03, 20:23   #1100
Natala84
Zakorzenienie

Inwersja, co do hemoroidów...
pierwszy raz miałam po urodzeniu Marysi, ale raz dwa zniknął.
potem pod koniec tej ciązy znów sie przytrafił, była masakra bo pękł.. kupiłam posterisan, bo 3 dniach była mega różnica, po tygodniu zniknął całkiem. i uwaga, cud, po tym porodzie nie wyszło nic
ja wiem że to nie jest nic przyjemnego, ale musisz smarowanie naprawdę pomaga, więc musisz wybrać, albo płaczesz że się brzydzisz i będziesz się z tum męczyć x czasu, albo podjedziesz do tematu po ludzku i za chwile o tym zapomnisz
a tak w ogóle, to strasznie o sobie piszesz mam wrażenie, że nie masz do siebie za grosz szacunku...

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-10-03, 20:23   #1101
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
jak fryzura?
na jutro mi przełożyli na razie jeszcze jestem mopem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:24   #1102
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
no to luz
dziękuje

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-10-03, 20:38   #1103
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
polecałaś wielokrotnie karmnik Alles Bianca, ale powiedz czy taki biustonosz z fiszbinami nadaje się już od samego początku kp czy lepiej kupić bawełniany bez żadnych usztywnień?
(bo nie wiem czy barć zwrot pieniędzy od tego allegrowicza czy zamowić tą biancę)
Z góry Ci dziękuję
Ja nosilam go od poczatku, tylko na noc sie nie nadaje

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:38   #1104
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
przechodzisz na mm?

Maltan nic mi nie dawał, jeszcze gorzej robił. Teraz nie używam niczego i jest znośnie. Wkładek laktacyjnych nie potrzebuję bo mi nie cieknie z cycków Wystarczy, że po karmieniu wytrę/wysuszę brodawkę, żeby się nie przykleiła do stanika i jest ok
Mały ładnie przybiera, pokarmu mam dużo.

Cytat:
zgadzam się z każdym słowem!
w ogóle młode mamy ciągle są straszone do czego to ich dzieci się przyzwyczają, jakby ten okres wczesnego dzieciństwa miał trwać wieki
Marysia miała takie etapy, że potrzebowała z nami spać - nie broniliśmy jej tego. a teraz bez problemu śpi u siebie choć czasami przybiega się przytulić lub woła żeby do niej przyjść - i nic złego w tym nie widzę
a i jeszcze jedno, takie maluchy nie wymuszają, nie potrafią działają instynktownie, domagając się stanu w którym czują się najpewniej, najbezpiczniej, zwłaszcza gdy im źle i płaczą... a że są to objęcia mamy a nie puste wieeeelkie łóżeczko? on cóż, nie zaskakuje mnie to
...
my dziś 6 tygodni
Miałam o tym wymuszaniu napisać, ale zapomniałam

Cytat:
U nas jest inaczej.
Jeśli złożę do końca października to dochód z 2011, po 1.11 z 2012.

Miałam iść i nie poszłam.
Idę póki mały śpi. Chociaż trochę dobrze się zdrzemnąć
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:39   #1105
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
O matko to mój miewa takie dni, że i ilka h się nie rusza , zwariowałabym przy takim liczeniu

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:42   #1106
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nosilam go od poczatku, tylko na noc sie nie nadaje
dziękuje

Cytat:
O matko to mój miewa takie dni, że i ilka h się nie rusza , zwariowałabym przy takim liczeniu
ja też, bo mój tak samo ma

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-10-03, 20:44   #1107
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Z góry Ci dziękuję
A mi w szpitalu odradzali- położna również. Podobno te druciki sprzyjają zastojom.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 20:50   #1108
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
ja też, bo mój tak samo ma
Moja też Możemy założyć klub leniwych dzieci Moja musi mieć to po ojcu

Cytat:
A mi w szpitalu odradzali- położna również. Podobno te druciki sprzyjają zastojom.
Nam na zajeciach z doradcą laktacyjnym też. Mówili, że usztywniane ok, ale bez drutów - przez pierwsze 2-3 tygodnie. Ale od młodych mam różne opinie słyszałam, więc już sama nie wiem. Ja mam usztywniany bez drutów i drugi taki całkiem miękki na noc.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:51   #1109
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Inwersja, co do hemoroidów...
pierwszy raz miałam po urodzeniu Marysi, ale raz dwa zniknął.
potem pod koniec tej ciązy znów sie przytrafił, była masakra bo pękł.. kupiłam posterisan, bo 3 dniach była mega różnica, po tygodniu zniknął całkiem. i uwaga, cud, po tym porodzie nie wyszło nic
ja wiem że to nie jest nic przyjemnego, ale musisz smarowanie naprawdę pomaga, więc musisz wybrać, albo płaczesz że się brzydzisz i będziesz się z tum męczyć x czasu, albo podjedziesz do tematu po ludzku i za chwile o tym zapomnisz
a tak w ogóle, to strasznie o sobie piszesz mam wrażenie, że nie masz do siebie za grosz szacunku...
jak pisałam mnie pękały w czasie gdy młody schodził do kanału. potem jeszcze w domu 2 razy się zdarzyło. przy porodzie nie wiedziałam, że to przez hemoroidy taki ból. myślałam, że tak musi być, że każdą kobietę tak boli.
kto wie , może miałam je wcześniej w końcu całą ciążę męczyłam się z zaparciami, ale nie wiedziałam o tym, że są. może i bolało, nie pamiętam nawet. pewnie uznałam, że to jakiś kolejny objaw ciąży. zdarzało mi, że miałam krew w stolcu, ale nie przyszło mi na myśl, że mam jakieś hemoroidy.

dopiero po porodzie jak połozna mnie szyła powiedziała, że hemoroid pękł. no a potem jak w domu mi te 2 razy pękły to miałam dwa kolejne mini porody. skoro Ci pękły, to wiesz o czym mówię.

babcia poleciła mi hemorectal (te czopki). nie wiem czy na ból powinny pomóc od razu czy potrzeba czasu. po 2 nocach nie pomogły nic. dziś spróbuje znów, moze potrzeba czasu zanim zadziała.

nie miej wrażenia, to jest prawda. z resztą ja nigdy nie uwazalam, ze na ten szacunek zasluguje. nigdy nie mialam o sobie innego zdania.
pisze o tym calkiem spokojnie, bo w chwilach kiedy mam nastrój normalny, mysle logicznie, zdanie tez mam to samo. tyle tylko, ze nie placze, nie panikuje i nie gadam o tym ciągle. jest jak jest, zawsze tak bylo i dla mnie to stan normalny.

tak na dobra sprawe, to wczesniej nie wiedzialam jak zareaguje na dziecko. ja nie mialam jak wiekszosc dziewczyn tutaj, nie przemawialam z czułością do brzucha, nie ogarniał mnie szał kupowania dla malucha. nie czytalam żadnych książek na temat dzieci, kompletnie nie do tego nie ciągnęło. za to teraz zaglaskałabym go totalnie. jak juz lepiej sie czuje psychiczne wyjde z domu, bo chce, albo bo musze to wlasnie na niego przepuszczam majątek. mam siebie na prawde za złą matkę, za żadną wrecz. mam jakies poczucie, że musze mu wynagrodzic, że jestem taka kiepska jak tylko potrafię. nie moglam karmic, to chce zeby mial najlepsze, wyszukane mm, najlepsze wg mnie butle, najlepsze pieluchy, chusteczki... choc sam Miłosz w ogóle wybredny nie jest. każdą butle bierze do buzi, żadne z chusteczek go nie uczulily. z pieluch ma pampersy biale i dady, i wrecz lepiej mu w tych dadach, bo są bardziej chłonne, a pampersy przeciekają i jakby pupa delikatnie mniej czerwona.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-10-03 o 20:52
Stary 2013-10-03, 20:56   #1110
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Moja też Możemy założyć klub leniwych dzieci Moja musi mieć to po ojcu

Nam na zajeciach z doradcą laktacyjnym też. Mówili, że usztywniane ok, ale bez drutów - przez pierwsze 2-3 tygodnie. Ale od młodych mam różne opinie słyszałam, więc już sama nie wiem. Ja mam usztywniany bez drutów i drugi taki całkiem miękki na noc.
dziękuje jeszcze raz za opinię

hahah ja też myślę że mój leniuszek to po ojcu swym

Jaś, 22.10.2013 r.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości