|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest ![]() |
|||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę |
0 | 0% |
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku |
15 | 39,47% |
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się |
2 | 5,26% |
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy |
12 | 31,58% |
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło |
0 | 0% |
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały |
9 | 23,68% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
teraz mam nowe zmartwienie :/ mała coś słabo się rusza od czasu do czasu się gdzies wypnie...położna mnie nastraszyła trochę tzn że jak będą tlko 3 ruchy w ciągu godziny to że trzeba się martwić i że ogólnie jak słabiej będę ja czuc to ze do lekarza no ludzie ale ona chyba może mieć słabszy troszkę dzień co ?? po tym jaką gorączkę jej zafundowałam ?? nie jest tak że przez cały dzień nic ale tak słabo trochę jak na nią...zaraz pójde się kapać i jak się położe to będę ją męczyć aż porządnie mi nie da znać że tam jest mam nadzieje że jutro wróci jej energia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | ||
dryfuję słowami
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
po wczorajszej wizycie u neonatologa widać,że maja dobrych specjalistow, więc zależy mi żeby skorzystać tam. gdyby nie tamtejsza pani dr dalej bysmy mu ten biust masowali :/ mam tylko nadzieję,że do tej pory przez te zabiegi nic mu nie uszkodzilismy już ![]() problem polega na tym,że tam nie było terminów w ciągu tych pierwszych 6tyg. zrobić to usg. najbliszy termin był wtedy kiedy mlody 10tyg będzie miał. no i mam pelna banie,nie wiem co robić. bo tam twierdzą, że to za późno, a jego pediatra z przychodni i położna,że idealnie. Cytat:
![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-10-03 o 19:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluje nowym mamusiom Inwersja - milo Cie slyszec ![]() Ja spadam spac. Mam "wolne" do ok 4 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1084 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-10-03 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy jeszcze pomogę ale miałam taki sam problem i mi dentystka pozwoliła kupić żel SOCHAL pomógł!! wiec spróbuj tym żelem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | |
Zakorzenienie
|
ale słodki
![]() a jak się przyzwyczai tylko do słodkiego? ![]() Cytat:
![]() nie mam w zwyczaju nikogo "zjeżdżać" i generalnie to mi wisi kto czym i jak karmi ... jak jednak ktoś potrzebuje/chce się czegoś o kp dowiedzieć czy ma chwile słabości to pisze co wiem, ale nie mam zamiaru nikogo na siłe nawracać ![]() co do powiększonych gruczołów - Hania też miała, łącznie z mlekiem. i o dziwo, mimo kp - zeszło. bo to nie tylko hormony z mleka ale też z życia płodowego - przepuszczało je łożysko. u nas pomogły okłady z rivanolu, mieliśmy w płynie - na wacik, na to pielucha tetrowa albo wkładki laktacyjne bo badziwie strasznie brudzi i zostawiałam na 2-3h. po 5 dniach praktrycznie nie było śladu. co do usg stawów, to faktycznie większość mówi o 6 tyg, ale jeśli byłby duży problem to lekarz by już to raczej zauważył - byłby problem z odwodzeniem stawów w zwykłym badaniu. więc ten 10 tydzień nie powienien zrobić krzywdy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Zakorzenienie
|
Śliczny
![]() Cytat:
![]() Dzieć nakarmiony śpi, idę i ja. Dobrej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zliczam czy jest 10 dziennie to jest przecież normą? Dołączam do Amelki właśnie dostałam meila z allegro że mojego biustonosza nie ma i nie będzie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1091 | ||||
Zakorzenienie
|
mam to samo
![]() Cytat:
![]() przechodzisz na mm? Cytat:
![]() ja dzisiaj pierwszą krewetę zarządziłam- ale się lękałam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() blech, nie lubię ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 |
Wtajemniczenie
|
U mnie termometr pokazuje 18 stopni
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1093 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Cytat:
no to nie pierwszy dzień gdzie jest spokojniejsza wiec chyba nie powinnam się martwić właśnie ja troszkę pozaczepiałam to trochę się powypinała ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | ||
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() także, tadam, jestem tu jedyna, która może stwierdzić i ogłosić Medela Mini Elektric jest do dupy i się nie sprawdziła. ![]() pójdzie na sprzedaż ![]() nam te babeczki z przychodni powiedziały tylko o tym plynie burowa. wczoraj neonatolog o tej masci z alantanem. moze akurat na niego potrzeba jakiegos innego specyfiku ![]() on sie wierci dosc i te oklady mu ciagle sie zsuwaly. a prawa piersc to ma na prawde b. duza. ponoc moze utrzymywac sie do 3 tyg, u nas na razie minęło 2. tak w sumie myslalam, ale wolalam sie kogos poradzic. a teraz to ponoc okaz zdrowia ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na razie nie mamy innego wyjscia ![]() jak fryzura? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
w ogóle młode mamy ciągle są straszone do czego to ich dzieci się przyzwyczają, jakby ten okres wczesnego dzieciństwa miał trwać wieki ![]() Marysia miała takie etapy, że potrzebowała z nami spać - nie broniliśmy jej tego. a teraz bez problemu śpi u siebie ![]() ![]() a i jeszcze jedno, takie maluchy nie wymuszają, nie potrafią ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my dziś 6 tygodni ![]() Cytat:
![]() brawo ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() znowu to samo co rano tzn przeczyściło mnie i trochę brunatnego śluzu na wkładce, chciałabym żeby jak miało się zacząć to się zaczęło ,żeby czop nie ciągnął się tydzień ![]()
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
Natala, jesli skladasz wniosek w pazdzierniku to bierzesz dochod za 2012
![]() jesli bys zlozyla we wrzesniu to za 2011 |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
matall mam do Ciebie prośbę!
polecałaś wielokrotnie karmnik Alles Bianca, ale powiedz czy taki biustonosz z fiszbinami nadaje się już od samego początku kp czy lepiej kupić bawełniany bez żadnych usztywnień? (bo nie wiem czy barć zwrot pieniędzy od tego allegrowicza czy zamowić tą biancę ![]() Z góry Ci dziękuję ![]()
#1100 |
Zakorzenienie
|
Inwersja, co do hemoroidów...
pierwszy raz miałam po urodzeniu Marysi, ale raz dwa zniknął. potem pod koniec tej ciązy znów sie przytrafił, była masakra bo pękł.. kupiłam posterisan, bo 3 dniach była mega różnica, po tygodniu zniknął całkiem. i uwaga, cud, po tym porodzie nie wyszło nic ![]() ja wiem że to nie jest nic przyjemnego, ale musisz smarowanie naprawdę pomaga, więc musisz wybrać, albo płaczesz że się brzydzisz i będziesz się z tum męczyć x czasu, albo podjedziesz do tematu po ludzku i za chwile o tym zapomnisz ![]() a tak w ogóle, to strasznie o sobie piszesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Zakorzenienie
|
#1102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Maltan nic mi nie dawał, jeszcze gorzej robił. Teraz nie używam niczego i jest znośnie. Wkładek laktacyjnych nie potrzebuję bo mi nie cieknie z cycków ![]() ![]() Mały ładnie przybiera, pokarmu mam dużo. Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli złożę do końca października to dochód z 2011, po 1.11 z 2012. Miałam iść i nie poszłam. Idę póki mały śpi. Chociaż trochę dobrze się zdrzemnąć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Zakorzenienie
|
dziękuje
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
Moja też
![]() ![]() ![]() Nam na zajeciach z doradcą laktacyjnym też. Mówili, że usztywniane ok, ale bez drutów - przez pierwsze 2-3 tygodnie. Ale od młodych mam różne opinie słyszałam, więc już sama nie wiem. Ja mam usztywniany bez drutów i drugi taki całkiem miękki na noc. |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
kto wie , może miałam je wcześniej w końcu całą ciążę męczyłam się z zaparciami, ale nie wiedziałam o tym, że są. może i bolało, nie pamiętam nawet. pewnie uznałam, że to jakiś kolejny objaw ciąży. zdarzało mi, że miałam krew w stolcu, ale nie przyszło mi na myśl, że mam jakieś hemoroidy. dopiero po porodzie jak połozna mnie szyła powiedziała, że hemoroid pękł. no a potem jak w domu mi te 2 razy pękły to miałam dwa kolejne mini porody. skoro Ci pękły, to wiesz o czym mówię. ![]() babcia poleciła mi hemorectal (te czopki). nie wiem czy na ból powinny pomóc od razu czy potrzeba czasu. po 2 nocach nie pomogły nic. dziś spróbuje znów, moze potrzeba czasu zanim zadziała. ![]() nie miej wrażenia, to jest prawda. z resztą ja nigdy nie uwazalam, ze na ten szacunek zasluguje. nigdy nie mialam o sobie innego zdania. pisze o tym calkiem spokojnie, bo w chwilach kiedy mam nastrój normalny, mysle logicznie, zdanie tez mam to samo. tyle tylko, ze nie placze, nie panikuje i nie gadam o tym ciągle. jest jak jest, zawsze tak bylo i dla mnie to stan normalny. tak na dobra sprawe, to wczesniej nie wiedzialam jak zareaguje na dziecko. ja nie mialam jak wiekszosc dziewczyn tutaj, nie przemawialam z czułością do brzucha, nie ogarniał mnie szał kupowania dla malucha. nie czytalam żadnych książek na temat dzieci, kompletnie nie do tego nie ciągnęło. za to teraz zaglaskałabym go totalnie. jak juz lepiej sie czuje psychiczne wyjde z domu, bo chce, albo bo musze to wlasnie na niego przepuszczam majątek. mam siebie na prawde za złą matkę, za żadną wrecz. mam jakies poczucie, że musze mu wynagrodzic, że jestem taka kiepska jak tylko potrafię. nie moglam karmic, to chce zeby mial najlepsze, wyszukane mm, najlepsze wg mnie butle, najlepsze pieluchy, chusteczki... choc sam Miłosz w ogóle wybredny nie jest. każdą butle bierze do buzi, żadne z chusteczek go nie uczulily. z pieluch ma pampersy biale i dady, i wrecz lepiej mu w tych dadach, bo są bardziej chłonne, a pampersy przeciekają i jakby pupa delikatnie mniej czerwona.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-10-03 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() hahah ja też myślę że mój leniuszek to po ojcu swym ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.