Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 20:58   #1111
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
nie miej wrażenia, to jest prawda. z resztą ja nigdy nie uwazalam, ze na ten szacunek zasluguje. nigdy nie mialam o sobie innego zdania.
pisze o tym calkiem spokojnie, bo w chwilach kiedy mam nastrój normalny, mysle logicznie, zdanie tez mam to samo. tyle tylko, ze nie placze, nie panikuje i nie gadam o tym ciągle. jest jak jest, zawsze tak bylo i dla mnie to stan normalny.
nie wolno Ci tak pisac! nie wolno Ci tak myslec!
jak to nie zasluguejsz na szacunek? Twój synek jest cudem, który powstał w Tobie, z Ciebie - to nie jest powód do szacunku? do bycia dumną z CIebie?
masz teraz wielkie życiowe zadanie - przekazać synkowi najważniejsze wartości a biorąc pod uwagę swoje doświadczenia powinnaś doskonale wiedzieć, jakich błędów uniknąć na pewno jesteś i będziesz cudowną mamą, bo JEGO JEDYNĄ mamą

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:00   #1112
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
nie miej wrażenia, to jest prawda. z resztą ja nigdy nie uwazalam, ze na ten szacunek zasluguje. nigdy nie mialam o sobie innego zdania.
pisze o tym calkiem spokojnie, bo w chwilach kiedy mam nastrój normalny, mysle logicznie, zdanie tez mam to samo. tyle tylko, ze nie placze, nie panikuje i nie gadam o tym ciągle. jest jak jest, zawsze tak bylo i dla mnie to stan normalny.
Inwersja, nie możesz tak myśleć. Serio.. Musisz nabrać szacunku sama do siebie, żeby inni to widzieli. Inaczej zawsze będziesz sama siebie obwiniać bez powodu i podstaw o wszystko i podobnie będą robić inni. Jesteś wartościową babką więc musisz coś z tym zrobić.
Serio - pomyśl o jakiejś pomocy. Może rozmowa z psychologiem, kimś kto się zna na rzeczy? Przecież to nic złego zwrócić się o pomoc do ludzi z doświadczeniem, a dzięki temu wszystko może się odwrócić o 180 stopni. Anyway, cokolwiek nie zrobisz trzymam kciuki, żebyś nie miała już takich wyrzutów bezpodstawnych i żebyś uwierzyła w siebie!

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
jak to nie zasluguejsz na szacunek? Twój synek jest cudem, który powstał w Tobie, z Ciebie - to nie jest powód do szacunku? do bycia dumną z CIebie?
masz teraz wielkie życiowe zadanie - przekazać synkowi najważniejsze wartości a biorąc pod uwagę swoje doświadczenia powinnaś doskonale wiedzieć, jakich błędów uniknąć na pewno jesteś i będziesz cudowną mamą, bo JEGO JEDYNĄ mamą
Amen
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:01   #1113
karolson
Zakorzenienie

Natala, Passion liczy sie dzien zlozenia wniosku. Do konca pazdziernika za 2011 od 1 lisropada za 2012.
Stary 2013-10-03, 21:04   #1114
teacherka
Zakorzenienie

Inwersja, strasznie i przykro to czytać Matka Ci straszne pranie mózgu zrobiła przez lata... Ale zacznij w siebie wierzyć! To, że nie karmisz piersią nie ma znaczenia. Kochasz Miłoszka i to sie liczy!!! Będziesz najlepszą mamą tylko zacznij w siebie wierzyć, żeby nie zrobić mu tego, co Twoja matka Tobie..

Amelka, brak słów. To jakies pilne leki?

Mojego Tża coś rozkłada.... Pęka mu głowa i ciągle by spał... Echhhhh... Pogoniłam go już spać. Ale ja pewnie jeszcze nie zasnę. ;/ Poczytam trochę, książek mam pod dostatkiem.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Aha i w kontekście wcześniejszych rozmów. Póki co przemawia do mnie chyba najbardziej idea rodzicielstwa bliskości. Wierze, że taki maluszek nie wymusza i nie przyzwyczaja się,, tylko potrzebuje naszej obecności i bliskości, zwłaszcza na początku, po szoku jakim jest przyjście na świat. Nawet jeśli trzymamy dziecko na rękach 12 godzin na dobę, to dla niego tylko połowa bliskości jaką miało zapewnione w trakcie ciązy. Nie wiem gdzie to przeczytałam, ale przemawia to do mnie.

A jak wyjdzie w praktyce, to się okaże za jakiś czas, jak Zuza zechce do nas wyjść...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:04   #1115
karolson
Zakorzenienie

Ksiazka z Biedronki Wielka ksiega dziecka jest super
Stary 2013-10-03, 21:05   #1116
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
brrrr
i Ty się cieszysz?
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No mówiłam, że 23 wątki będą

I Ty się cieszysz?
To była ironia
Choć w sypialni mam w tej chwili prawie 27 stopni i zakręcone grzejniki
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
teraz mam nowe zmartwienie :/ mała coś słabo się rusza od czasu do czasu się gdzies wypnie...położna mnie nastraszyła trochę tzn że jak będą tlko 3 ruchy w ciągu godziny to że trzeba się martwić i że ogólnie jak słabiej będę ja czuc to ze do lekarza no ludzie ale ona chyba może mieć słabszy troszkę dzień co ?? po tym jaką gorączkę jej zafundowałam ?? nie jest tak że przez cały dzień nic ale tak słabo trochę jak na nią...zaraz pójde się kapać i jak się położe to będę ją męczyć aż porządnie mi nie da znać że tam jest mam nadzieje że jutro wróci jej energia...
Angelika, nie panikuj
Dzidzia ma naprawdę mało miejsca.
Poczytaj, jak powinnaś liczyć ruchy metodą Cardiff i sprawdź. Według tej metody, od 9 do 21 powinnaś naliczyć 10 ruchów. Jestem przekonana, że na pewno jesteś w stanie.
A jeśli naprawdę czujesz, że coś jest nie tak, to przejedź się na IP.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
matall mam do Ciebie prośbę!
polecałaś wielokrotnie karmnik Alles Bianca, ale powiedz czy taki biustonosz z fiszbinami nadaje się już od samego początku kp czy lepiej kupić bawełniany bez żadnych usztywnień?
(bo nie wiem czy barć zwrot pieniędzy od tego allegrowicza czy zamowić tą biancę)
Z góry Ci dziękuję
Ja też mam biancę - czarną I śpię w niej też, jak zwykły jest w praniu. Rzeczywiście, gorzej się w niej śpi.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:06   #1117
83monia
Zakorzenienie

nie nadrobie. Nie mam dzis sil. Chyba za duzo chce zrobic i pafam juz na pysk...

Tylko apisze do inwersji - ty wez sie nie doluj bez potrzeby. Duze cyce zawsze sflaczeja ale zrolujesz je w stanik i bedzie git. Brak mleka zdarza sie i najlepszym a ty jeszcze masz geny po mamie wiec blagam, natury nie oszukasz. Ja mam mikrocycki. I po kp sa flakami. Moge za chlopca robic tak wygladam bez stanika. Hemoroidy i zaparcia tez przerabialam. I zadtoj. Ropnia piersi. Mialam ciety kanalik. Ropy w nim bylo ze hoho a goraczki nie mialam to myslalam ze to tylko zadtoj. I tez to genetyczne. Moja mama miala podobnie! Teraz pilnuje cyckow jak nic. A brzuch? Wygladam jak w ciazu. Co chwile ktos pyta kiedy mam termin... A dziecku matka jedt mega potrzebna. Ja np zauwazylam ze odroznia moj glos i jak cos powiem to sie jakby na sekunde uspokaja... Dacie rade!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:06   #1118
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

To fajnie, bo kupiłam
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:15   #1119
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam sprawę, która doprowadza mnie pomału do furii Poradźcie, jak Wy robicie!
Otóż dziś wieczorem po kąpieli młodzik dostał nowy strój, został nakarmiony, odbiło mu się w tzw. między czasie, ale nie na końcu. Odłożyłam go do łóżka, myśląc, że odpłynął. Wracam, a on leży z otwartymi oczkami i oczywiście z buzi mu pociekło. Pajac i body do wymiany
I tu jest problem. Nie chodzi o samo ulewanie, bo wiem, że to normalne, ale o to, że ja za każdym razem zmieniam mu ubranko. Nie chcę, żeby leżał w mokrym, bo to zimne i nieprzyjemne. Co począć? Co Wy robicie? Czy jestem przewrażliwiona i powinnam zostawić go w tym pajacu?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:20   #1120
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam sprawę, która doprowadza mnie pomału do furii Poradźcie, jak Wy robicie!
Otóż dziś wieczorem po kąpieli młodzik dostał nowy strój, został nakarmiony, odbiło mu się w tzw. między czasie, ale nie na końcu. Odłożyłam go do łóżka, myśląc, że odpłynął. Wracam, a on leży z otwartymi oczkami i oczywiście z buzi mu pociekło. Pajac i body do wymiany
I tu jest problem. Nie chodzi o samo ulewanie, bo wiem, że to normalne, ale o to, że ja za każdym razem zmieniam mu ubranko. Nie chcę, żeby leżał w mokrym, bo to zimne i nieprzyjemne. Co począć? Co Wy robicie? Czy jestem przewrażliwiona i powinnam zostawić go w tym pajacu?
zalezy. Ja przebieram jak mokre ramie czy bark. Mniejsze plamy zostawiam. Zwykle mala lezy bokiem na tetrze i ta tetra robi ttoche za taki sliniak wiec wiekszosc w nia wsiaka. Zawsze mozesz na pajaca zalozyc kaftanik czy koszilke z krotkim i tylko to przebierac w razie zalania.

Stary 2013-10-03, 21:26   #1121
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Mojemu Bartoszkowi też się strasznie ulewa i ja też za każdym razem go przebieram Nie potrafię inaczej
Staram się zeby za każdym razem mu się odbiło a jak nie to kładę go na boczku i podkładam pieluszkę żeby na nią poleciało jak by coś.

INWERSJA kobietko straszne jest to wszystko co opisujesz
Nigdy nie myśl że jesteś niewartościowa i nie masz do siebie szacunku
Jesteś wartościowa urodziłaś najpiękniejsze cudo na świecie które ciebie potrzebuje i kocha najbardziej na świecie!!! A to że nie udało Ci się z kp nie ma znaczenia. Musisz być silna dla niego!!!

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:43   #1122
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
to fakt. kuzynka sweo czasu pożyczyła mi ksiązki jakieś, w ciazy w ogole mnie do nich nie ciągnęło, a teraz to są dla mnie zbyt encyklopedyczne, takie podręcznikowe, szare-bure. ja wolę z obrazkami, kololowe takżeby móc wziąć je od czasu do czasu i przeczytać w wolnej chwili jakiś fragment.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie nadrobie. Nie mam dzis sil. Chyba za duzo chce zrobic i pafam juz na pysk...

Tylko apisze do inwersji - ty wez sie nie doluj bez potrzeby. Duze cyce zawsze sflaczeja ale zrolujesz je w stanik i bedzie git. Brak mleka zdarza sie i najlepszym a ty jeszcze masz geny po mamie wiec blagam, natury nie oszukasz. Ja mam mikrocycki. I po kp sa flakami. Moge za chlopca robic tak wygladam bez stanika. Hemoroidy i zaparcia tez przerabialam. I zadtoj. Ropnia piersi. Mialam ciety kanalik. Ropy w nim bylo ze hoho a goraczki nie mialam to myslalam ze to tylko zadtoj. I tez to genetyczne. Moja mama miala podobnie! Teraz pilnuje cyckow jak nic. A brzuch? Wygladam jak w ciazu. Co chwile ktos pyta kiedy mam termin... A dziecku matka jedt mega potrzebna. Ja np zauwazylam ze odroznia moj glos i jak cos powiem to sie jakby na sekunde uspokaja... Dacie rade!
tzn. ja pokarmu nie miałam na początku, a potem było go tak masakrycznie dużo, że przy pełnych piersiach to już wyglądałam jakbym miała zastój. i przy pełnych piersiach nawet na ponoć za.je.bista Medela nie ogarnęła. przystawiłam do cyca, brodawki brak i ssania brak. Miłosz nie miał siły żeby je ruszyć. i tak w ciągu paru godzin wystąpił ciężki zastój, a potem po kolejnych może 3h dołączył nawał. co za cholere nie chciało zejść domowymi sposobami.

cycki moze i w stanik zwine. z reszta jak juz zmaleja zamierzam isc do triumfa i kupic tez miekkie do spania, bo wiem, że tam takie mają. teraz to nie maja moich rozmiarów, bo ten ich najwiekszy jest dla mnie za maly, wiec korzystam z tego jednego co mam bawełnianego. przy koronkowym potwornie bolą mnie piersi, swędzą, kłują. ale juz nigdy nie pokaże się tż'towi na oczy bez niego czy tam nago w ogole nie jest to zbyt komfortowa sytuacja.

co do psychologów to kiedyś próbowałam jakoś w LO i na studiach licencjackich troche, ale miałam złe doświadczenia. irytowały mnie terapie pt. 'wypisz swoje wady i zalety', bo wady to byla niekonczonca sie opowiesc, a zalet brak. kiedys jedna wytrwala pani psycholog siedziala ze mna godzine tylko nad tym i nie wymysliłam nic. moze ja jestem oprna, ale dla mnie to metody jak z przedszkola. a ja przedszkolakiem juz nie jestem.
teraz to nawet nie wiedzialabym gdzie, nie wiem tez czy znalazłabym na to czas. prywatnie nie dam rady finansowo, a panstwowo to zupelnie nie wiem, co, gdzie i jak mialabym to ogarnąć.

nie przejmujcie się mną tak bardzo, ja nie cierpie kiedy to pisze, nie zawodze. bo mnie aż głupio jest i nie chce miec Was na sumieniu. dla mnie to na prawde bardzo normalny i naturalny stan.
druga

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

zgodnie ze szpitalną teorią będzie zmiana pogody, bo mnie kręgosłup rypie potwornie, że schylić się do dziecka nie mogę po tym zzo. a ponoc na zmiane pogody ma to boleć, tylko czemu aż tak..

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
najlepiej to jakos tak w miare dokladnie tetrą opatulic. tez tak mam, ze chce przebierac od razu, ale ja nie mam tez tyle ciuszków zeby robic to tak mega czesto. poza tym w dzien zakladam mu te beznadziejne biale pampy, które przeciekają. chce je jak najszybciej wykonczyc. a jak ciuchy przesikane, to juz musze zmienić, wiec musze miec jakis zapas ciuchów

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-10-03 o 22:52
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:59   #1123
misia332
Zakorzenienie

Idę spać. Trzymajcie kciuki za jutrzejszy dzień

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 22:05   #1124
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A mi w szpitalu odradzali- położna również. Podobno te druciki sprzyjają zastojom.
Ja od nich zastojow nie mialam, a pierwsze 2 m-ce w nich spalam, bo nie mialam innych

Cytat:
To była ironia

Angelika, nie panikuj
Dzidzia ma naprawdę mało miejsca.
Poczytaj, jak powinnaś liczyć ruchy metodą Cardiff i sprawdź. Według tej metody, od 9 do 21 powinnaś naliczyć 10 ruchów. Jestem przekonana, że na pewno jesteś w stanie.
A jeśli naprawdę czujesz, że coś jest nie tak, to przejedź się na IP.

Ja też mam biancę - czarną I śpię w niej też, jak zwykły jest w praniu. Rzeczywiście, gorzej się w niej śpi.
Mnie fiszbiny irytowaly w nocy, lepszy z miekkimi fiszbinami na noc

Cytat:
Ja podkladam zwinieta tetre pod buzie i ubranko suche
Jak sie uleje, zmieniam tetre.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Mlody spi og godziny, mloda wlasnie zasnela u mnie na klacie. Odmeldowuje sie i ide spac. Tz wlasnie wyszedl z pracy.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 22:09   #1125
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
A T jescze mówiła do TŻ ostatnio, że jak zacznę rodzić, to ma zaraz do niej zadzwonić, obojętnie o której godzinie, to ona zacznie różniec za mnie odmawiać.

Cytat:

także, tadam, jestem tu jedyna, która może stwierdzić i ogłosić Medela Mini Elektric jest do dupy i się nie sprawdziła.
pójdzie na sprzedaż
a wiesz jaki rozmiar lejka masz?? ja jak mialam za maly to tez nic nie chcialo sciagac, jak zmienilam na wiekszy to mleko rzeka plynelo...
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 22:18   #1126
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Nie chcę kłamać, ale one wiele przeciwskazań widziały co do drutów w staniku. Bo ucisk kanalików , bo coś tam. Ja mam wszystkie miękkie bez druta bo mi bez różnicy, oby cycki i wkładki trzymało

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 22:47   #1127
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Nie rodzę. Sprzątam chatę bo jutro teście przylatują. Nie mogę teraz rodzić bo tż musi się wyspać bo o 3 30 w nocy wyjeżdża na lotnisko. A wraca o 12 w południe ot taka odmiana.
Igły jutro o 8 30.

JA-IKA Graty witamy Emilkę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to trzymaj nogi razem swoją drogą daleko macie na lotnisko

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to zrobić w K więc przedstawiam Wam moje szczęście

śliczności
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
ja też nie jadłam nigdy kalafiora na surowo

Co do zamówień i kurierów ja czekam na biustonosz do karmienia (zam. w poniedziałek), termometr (zam. w niedziele), notesik o kp i ani widu ani słuchu
Termometr zamówiłam w tej aptece gemini i wydaje mi się że długo już czekam, a nadal nie mam inf. o wysyłce. A jak wasze doświadczenia z tą apteką i wysyłką?
ja zamowilam w zeszly czwartek w nocy, z odbiorem osobistym do apteki u mnie w miescie i teoretycznie jutro do odbioru. Ale dostalam tylko maila potwierdzającego, potwierdzialm i mieli poinformowac jak wyślą, ale nic nie dostalam.. mam nadzieje, że jutro bedzie w tej aptece, bo jak nie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
teraz mam nowe zmartwienie :/ mała coś słabo się rusza od czasu do czasu się gdzies wypnie...położna mnie nastraszyła trochę tzn że jak będą tlko 3 ruchy w ciągu godziny to że trzeba się martwić i że ogólnie jak słabiej będę ja czuc to ze do lekarza no ludzie ale ona chyba może mieć słabszy troszkę dzień co ?? po tym jaką gorączkę jej zafundowałam ?? nie jest tak że przez cały dzień nic ale tak słabo trochę jak na nią...zaraz pójde się kapać i jak się położe to będę ją męczyć aż porządnie mi nie da znać że tam jest mam nadzieje że jutro wróci jej energia...
ja bym się tym nie kierowala.. każde dziecko jest inne, raz ma poprostu lepszy raz gorszy dzien... nie maetw się na zapas na pewno wszystko z Małą jest dobrze
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 22:48   #1128
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

a wiesz jaki rozmiar lejka masz?? ja jak mialam za maly to tez nic nie chcialo sciagac, jak zmienilam na wiekszy to mleko rzeka plynelo...
Nie wiem, nawet nie wiedziałam, że są różne. Teraz nawet nie sprawdzę, bo ojciec go zabrał. Coś tam w nim popsulo i naprawial mi. Ale wydawał mi się duży. Szeroki w sensie.
Dodam tylko żeby zobrazować sytuację, że otoczki moich cycow miały wtedy 11cm średnicy, więc nie wiem czy w ogóle istnieją tak wielkie lejki.

No, ale teraz to już musztarda po obiedzie.

EDIT:
Poczytałam już o tym u nich na stronie. Możliwe, że miałam za duży.
U mnie brodawki,w ogóle nie było, całkiem płaska była, więc pewnie powinnam mieć najmniejszy ale ten co kupiłam miał tylko jeden lejek.
Choć wcześniej jak pokarmu było mało, to, to mało co było ściągnał, więc sama nie wiem. I wtedy brodawka wypelniala cały lejek plus mała część otoczki, więc tak jak piszą na stronie było.
Nie dojdziesz...
No, ale jak już wspomniałam wcześniej.. teraz to musztarda po obiedzie.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-10-03 o 23:12
Stary 2013-10-03, 22:57   #1129
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Nie chcę kłamać, ale one wiele przeciwskazań widziały co do drutów w staniku. Bo ucisk kanalików , bo coś tam. Ja mam wszystkie miękkie bez druta bo mi bez różnicy, oby cycki i wkładki trzymało

zamówiłam póki co zwykły bez fiszbin i usztywnień (ale brzydki nic ludzkiego w swoim rozmiarze nie znalazłam), z biancą wstrzymam się do porodu

znalazłam bardzo fajny stanik z usztywnianymi miseczkami ale bez fiszbin, tylko że cena trochę zabija:http://allegro.pl/royce-hannah-uszty...515223536.html

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 23:09   #1130
matallewar
Zakorzenienie

Nie zdazylam zasnac, mloda zaczela sie wiercic i znow wcina, bo przeciez awantura na calego, bo matka glodzi, 2 h bez jedzenia to skandal!
Glowa mnie boli...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-03, 23:16   #1131
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Nie zdazylam zasnac, mloda zaczela sie wiercic i znow wcina, bo przeciez awantura na calego, bo matka glodzi, 2 h bez jedzenia to skandal!
Glowa mnie boli...
Wiem, że to męczące może być, ale zazdroszczę Wam tej bliskości. W szpitalu jeszcze jak udało mu się złapać ten kapturek i tak spokojnie się zassal, to ja sama też poczułam taki spokój, ulgę, blogosc i niesamowitą bliskość. Do czasy jak się okazało, że tu skąd niego nie wystarczy.. Ale strasznie brakuje mi takich chwil i tego stanu, który wtedy czułam.
Odebrałam to i sobie o swojemu dziecku

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-10-03 o 23:17
Stary 2013-10-04, 01:11   #1132
kaska87
Zakorzenienie

karmię więc jestem
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

Cytat:
Natala, Passion liczy sie dzien zlozenia wniosku. Do konca pazdziernika za 2011 od 1 lisropada za 2012.
my też musimy złożyć na samą myśl mi się nie chce

Cytat:
To była ironia
mi też gorąco, a pilot w kuchni i nie chce mi się iść

Cytat:
ja przebieram a po jedzonku otaczam tetrą i na nią jak coś uleje chociaż często mu się nie zdarza
Cytat:
Mlody spi og godziny, mloda wlasnie zasnela u mnie na klacie. Odmeldowuje sie i ide spac. Tz wlasnie wyszedl z pracy.
mój też kokon rozkopał i zasypiał na cycu uszkiem na sercu i od razu odpłynął- myślał chyba, że jest w brzuszku

Cytat:
Glowa mnie boli...
mój czasem po 1,5h głodny i foch

Cytat:
Wiem, że to męczące może być, ale zazdroszczę Wam tej bliskości. W szpitalu jeszcze jak udało mu się złapać ten kapturek i tak spokojnie się zassal, to ja sama też poczułam taki spokój, ulgę, blogosc i niesamowitą bliskość. Do czasy jak się okazało, że tu skąd niego nie wystarczy.. Ale strasznie brakuje mi takich chwil i tego stanu, który wtedy czułam.
Odebrałam to i sobie o swojemu dziecku .
bliskość i bez cyca da się zbudować

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 02:00   #1133
inwersja
dryfuję słowami

W ogóle dzieckiem zająć się nie mogę. Tak mnie zaczął ten kręgosłup napierdala po tym znieczuleniu. Ledwo się ruszam! taka ze mnie za.je.bista matka, że jak będziemy sami to dziecko z głodu mi zejdzie, będzie leżało obsrane i zajszczane, bo ja się ruszyć nie będę mogła

Na prawdę mam powody do dumy, że **ujęcia jasny mnie strzela! Pieprzona kaleka życiowa jestem i tyle!
Mam już tego wszystkiego i siebie dość.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-10-04 o 02:02
Stary 2013-10-04, 02:08   #1134
karolson
Zakorzenienie

Madziuchna. -27 st pajac i body ?! otwierasz tam okna wogole?
Stary 2013-10-04, 02:16   #1135
nena_milka
Wtajemniczenie

Iiiii pojechał. ..
Teraz mam za zadanie nie urodzić do południa. Wykonalne

Witam nocną zmianę

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 02:59   #1136
matallewar
Zakorzenienie

Nie daje rady, Eda nie śpi 2 godziny, robi awanture za awantura reraz wymyślił, ze już wstaje...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-04, 03:29   #1137
dirtymagic85
Zadomowienie

czeeeeesc, tu nocna zmora z nad laktatora
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 03:48   #1138
83monia
Zakorzenienie

hehe a nie mozecie pisac w dzien tyle co w nocy bo tyle jestem w stanie nadrobic : brzydal:

drugie nocne karmienie w?asnie. Jako ze lecimi takimi malymi kamalikami naokoo sutka tez to mala sapie bo nosem to wciaga...

Inwersja - ja nie mialam zzo a kregoslup mie boli ze wstaje jakbym w ciazy nadal byla, bokiem. Wydaje mi sie ze zmiana srodka ciezkosci jest tu powodem. I przestan sobie jezdzic! Co nibh sama odebralas sobie? Jak niby zaprzepascilas bliskosc? Kazalas cyckom byc jakie sa obecnie?? Bliskosc to tez lulanie, glaskanie, sen w ramionach i masa innych... Nawet podawanie lekow moze tworzyc bliskosc-artur kiedys mi podziekowal za uratowanie czopkiem glicerynowym jak mial mega zatwardzenie, a nienawidzi czookow...

Stary 2013-10-04, 03:52   #1139
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki są! Zdaj relacje po wizycie!
Ja też mam wizyte, ciekawe co się dowiem Pewnie cisza na morzu, bo czuje sie dokładnie tak samo jak wczesniej, bóli brak, czopa brak, nic się nie dzieje. Jedynie skurcze BH, ale te mam od jakiegoś 23tc więc żadna nowość
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 05:49   #1140
matallewar
Zakorzenienie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości