| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |      | 5 | 7,81% | 
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |      | 6 | 9,38% | 
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |      | 20 | 31,25% | 
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |      | 7 | 10,94% | 
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |      | 19 | 29,69% | 
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |      | 5 | 7,81% | 
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |      | 1 | 1,56% | 
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |      | 1 | 1,56% | 
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-10-22, 10:38 | #751 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

kejt- mi to nie wygląda na potówki, tylko na jakieś uczulenie np od proszku do prania czy coś. margoś- ja bym chyba tam umarła ze strachu i nerwów. ale dałaś radę  no i najważniejsze- dziec też dał radę   
				__________________ "nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" | 
|     | 
|  2013-10-22, 10:44 | #752 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat: 
  kąpałam, też w nadmanganianie i nic... | |
|     | 
|  2013-10-22, 10:46 | #753 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-11 Lokalizacja: Toruń 
				 | 

My potrzebowaliśmy zaświadczenie o składkach zdrowotnych...

__________________ Zapraszam serdecznie <ciach_reklama> | 
|     | 
|  2013-10-22, 10:57 | #754 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Cytat: 
 Chyba że nie kp tylko mm (wybacz, nie mogę zapamiętać ktora jak karmi) to może od proszku albo od płynu do kąpieli/oliwki Cytat: 
  Dzielna jesteś, że dałaś radę i  dla Piotrusia ze wytrzymał   | ||
|     | 
|  2013-10-22, 10:57 | #755 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-01 Lokalizacja: z domku 
				 | 

Pytam się TZ co robi że ma taki fajny tyłek. On:" trzeba dużo siedzieć przed komputerem" także tego    
				__________________ MAJA🍼 23.08.2013 | 
|     | 
|  2013-10-22, 10:59 | #756 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 Lokalizacja: Między marzeniem, a jego spełnieniem. 
				 | 

| 
|     | 
|  2013-10-22, 10:59 | #757 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

Cytat: 
   Cytat: 
  także siedzimy i się nie ruszamy   | ||
|     | 
|  2013-10-22, 11:00 | #758 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 Lokalizacja: Między marzeniem, a jego spełnieniem. 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2013-10-22, 11:00 | #759 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 kosmetyków ani płynu do prania mu nie zmieniałam... | |
|     | 
|  2013-10-22, 11:01 | #760 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Pokaż, ocenimy     | 
|     | 
|  2013-10-22, 11:06 | #761 | |||
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Cytat: 
   Cytat: 
    Cytat: 
  No moj tez nie spi w aucie.. I wczoraj tez mialam podobna akcje w korkach tyle ze na szczescie trwala chwile.. Ale musialam sie zatrzymac, wyjac go z fotelika, przytulic, jesc nie chcial przez histerie.. Potrzymac na rekach... Dac smoka... Potem jakos poszlo... No juz nie moge sie doczekac az mlody zalapie spanie w aucie   A ja dzis sie tak poklocilam z tz ze nie mam ochoty juz go wiecej ogladac..   | |||
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2013-10-22, 11:12 | #762 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-03 Lokalizacja: Zamość 
				 | 

Hej żabeńki   Wczoraj wpadłam w wir sprzątania i przeprowadzilismy Kaukazia  Wstaje dzis rano ...a tu @ przyszła      Laura spi a mnie boli brzuch,krzyż łupie i nie mam na nic siły a plany były zacne..... 
				__________________ Najukochańszy skarb-LAURA   | 
|     | 
|  2013-10-22, 11:14 | #763 | |
				 | 

W spodniach   ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat: 
   | |
|     | 
|  2013-10-22, 11:17 | #764 | |
				 | 

Cytat: 
  to musze znów mega spam tworzyc to moj wróci do formy takiej jak był w ciązy   samo zycie  MargosiaLaura kocha jazde samochodem...chyba ze zrobi sie mega głodna,wtedy jedziemy na syrenie ale jak jest ,,oprządzona" to jazda ja mega cieszy   
				__________________ Najukochańszy skarb-LAURA   | |
|     | 
|  2013-10-22, 11:18 | #765 | |||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

Zanim wszytski nadrobie: Przede wszysstkim OGROMNE  dla JASIA!!!! Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Agrafka- moze uda Ci sie wykombiowaz kogos na 3h we srode? Jesli nie to szkoda  Karolajn- jak dzisiaj z Hania?Lepiej? A my po szczepieniu. Ola nawet nie zauwazyla ze zostala zaszczepiona  za to dala niezly popis przy ubieraniu bo juz spiaca byla   
				__________________ OLCIA  WOJTUŚ   | |||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-10-22, 11:19 | #766 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-08 
				 | 

nie chwaląc się to był najczęstszy komplement u mnie słyszany od facetów    | 
|     | 
|  2013-10-22, 11:28 | #767 | ||
				 | 

Cytat: 
  , żeby Ola nie miała żadnych objawów poszczepiennych i brawa dla dzielnej dziewczynki  ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2013-10-22, 11:30 | #768 | ||||||||
				 | 

Cytat: 
 Ja piore w tabletkach do prania ale naszych-juz nie kupujemy Loveli.I do płukania Silan Sensitive. Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  wczoraj sąsiadka paliła a ja sie odurzałam  Cytat: 
  [/COLOR]A teraz co u mnie  odnośnie młodego- od wczoraj pijemy sok gerbera z jabłek i białych winogron i nam baaaaardzo smakuje  tak bardzo ze nam się uszy trzęsą, a jak mama nie chciała dać całej butelki tylko po trochu to bylo darcie paszczy nieziemskie  chrzciny się zbliżają wielkimi krokami wiec przygotowania idą pełna para. W czwartek wieczorem była taka awantura, ze nawet jej nie opisze od początku bo bym dwa dni pisała, ja z tztem się pożarami, a potem usłyszałam od teścia ze Tomek nie zasługuje na takie życie bo jest fajny chłopak, a my nie zasługujemy na to, żeby być jego rodzicami.. W momencie tz stanął po mojej stronie i jak ojcu wygarnal to myślałam ze się pozabijaja.. Teściowa tez się z nim wtedy pożarla i od tej pory noe odzywa się do nikogo  mi nawet dzień dobry nie odpowiada..  wzwiazku z tym w ogóle nie wiemy czy będzie na chrzcinach czy nie ale mamy to głęboko  wczoraj pojechaliśmy po nowe spodnie garniturowe dla tzta na chrzciny i kupiliśmy tez mi sukienkę śliczna w zarze.  W piątek byłam z małym u pediatry na szczepienie ale mamy przyjechać w tym tyg bo jeszcze lekki katar. Mały w piątek ważył 5880. Obwód główki 40cm pięknie się rozwija  z oczkiem mamy podejść do okulisty bo jednak trochę jeszcze ropieje. Od wczoraj rumiankiem przemywam za rada Skylie  Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free[/QUOTE]  rosnie Tomcio   A z tesciami-los masakros. Ja z moimi od Chrzcin nie mam kontaktu,tz tez nie.Opisze w klubie jak mnie natchnie. Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 

__________________ Najukochańszy skarb-LAURA   | ||||||||
|     | 
|  2013-10-22, 11:34 | #769 | 
				 | 

może wszystkie pokażmy sobie tyłki?    i takie w miarę aktualne zdjątko Wiktorii w wersji pokąpielowej  szczęście w najczystszej postaci, już 11 tygodni   
				__________________ Zapraszam serdecznie <ciach_reklama> Edytowane przez rasha90 Czas edycji: 2013-10-22 o 11:37 | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2013-10-22, 11:40 | #770 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  Magolinko:8 wspolczuje sytuacji z ojcem.. Anulkazaglosowałam! Sarenkozdrówka dla Łukaszka 
				__________________ Najukochańszy skarb-LAURA   | ||
|     | 
|  2013-10-22, 11:41 | #771 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: świętokrzyskie:) 
				 | 

Cytat: 
  ) no i właśnie córka takiej jednej babki jest znajomą mojej teściowej i tak gadały o Adasiu i ta kobieta powiedziała, że jak chcę to jej matka może zobaczyć Adasia. No i babka przyjechała i stwierdziła, że dziecko ma zrosty na klatce piersiowej i szyjce....jakoś go mierzyła tetrą i masowała. Trochę się bałam ale zaufałam tej kobiecie i Adaś juz po pierwszym masażu przeręcal głowę w lewo i trzymał prosto  czego wcześniej nie robił  babka twierdzi, że teraz co drugie dziecko po szpitalu jest uchybnięte bo tak nimi te pielęgniarki rzucają. Teraz ponawiamy te masaże bo znów się zaczęło to samo ale babka mówiła , że to sie lubi powtarzać. Cytat: 
    | ||
|     | 
|  2013-10-22, 11:42 | #772 | ||
				 | 

Cytat: 
  dzielna dziewczynka   Cytat: 

__________________ Najukochańszy skarb-LAURA   | ||
|     | 
|  2013-10-22, 11:46 | #773 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2013-10-22, 11:54 | #774 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-08 
				 | 

Cytat: 
  u mnie wył strasznie bo głupia pielęgniarka miała lodowate ręce  a mój zimna nie lubi teraz to już nie ma co pokazywać  nawet mi panowie z tv regionalnej nakręcili  właśnie se przypomniałam jak robili reportaż o mojej wsi, ja akurat przechodziłam, nawet się ze mną przywitali i potem w wieczornych informacjach regionalnych ogladałam swoje tyły i na wsi się pytali co to za laska szła  Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2013-10-22, 12:02 | #775 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

Magolina, spytaj się tej czarodziejskiej babki czy nie chce przyjechać do Poznania oblukac moja Oliwie   Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ "nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" | 
|     | 
|  2013-10-22, 12:04 | #776 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2013-10-22, 12:07 | #777 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-02 
				 | 

| 
|     | 
|  2013-10-22, 12:20 | #779 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2012-11 
				 | 

dziś tz w domu więc musze pozałatwiac swoje sprawy. Teraz spaceruja juz drugą godzine więc jak wrócą to cyc i spadam  skylie- dzielna Ola! Hania w ciagu dnia ok, aż się znowu boje wieczora  wczoraj obudziła się przed 2 na jedzenie, znów był wrzask na cycka, ale że zaspana to jakoś jej wepchałam, potem po 4 i o 6 sobie już gadała w łóżeczku i jadła normalnie o 7 najgorzej było jak wam pisałam, obudziła się z rykiem ok.22, waliła mnie głową w poszukiwaniu jedzenia, cycek be, dobrze ze wczesniej udało mi sie cos odciagnąc więc z bólem zjadła 60ml, chyba lepiej było bo smoczek ma juz 3+ i lepiej leciało, ale i tak wyła i zasypiała mi na rekach. Potem biedulka jeszcze jęczała przez sen  Trzymam kciuki za wszystkie bioderka dzisiaj! zdrówka dla wszystkich maluszków  może wieczorem sobie do was zasiade   
				__________________ 23.06.2013    Hanulka  | 
|     | 
|  2013-10-22, 12:20 | #780 | |
				 | 

Cytat: 
  moja strasznie krzyczała przy każdym wkłuciu... a za dwa tygodnie następna tura  Wczoraj moja Malutka przeżyła chcwilę grozy jak mnie nie było. Została z Tżtem (strasznie się napalił na siedzenie z małą w domu po tym ojcowskim, tak swoją drogą)  . Ale sam początek - od znajomych dostaliśmy karuzelkę, taka najprostsza z możliwych - jedna melodyjka, żadnych regulacji, nakręcana ręcznie. Zabawki plastikowe, całą konstrukcja też, ale dobra, przykręciliśmy i się trzymało, Malutka strasznie była zaaferowana jak grało. No i wczoraj jak mnie nie było, Wiktoria kolejny raz pacnęła toto rączką i te zabawki (miśki na konikach) na nią zleciały, a potem cała konstrukcja też  podobno przez pół godziny tak strasznie płakała że nic nie pomagało (jeszcze doszedł do strachu brudny pampers). Potem nawet jeść za bardzo nie chciała, taka przestraszona.  Wróciłam z zajęć i na szczęście nic jej się nie stało, poobijana nie jest ani nic. ale potem leżała spokojnie u Tżta na rękach i nagle tak zaczęła strasznie płakać, musiała sobie bidulka przypomnieć  nie przymocuję tego więcej, chyba że na gwoździa. I z pluszowymi zabawkami 
				__________________ Zapraszam serdecznie <ciach_reklama> | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

) i jak zaczęła się normalna jazda to Malutki zasnął i później już spokojnie dojechaliśmy
) i jak zaczęła się normalna jazda to Malutki zasnął i później już spokojnie dojechaliśmy