Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-22, 17:41   #2971
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
[
ostatnio będąc w Ikei były łóżeczka białe Hensvik za 149zł. do dziś żałuję że go nie wzięliśmy
cała seria jest bardzo ładna, kiedyś się nad nią zastanawiałam, też widziałam tę promocję.

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
bardzo dobre jakościowo są te meble, koleżanka ma kolekcję Marsylia
to dobrze wiedzieć Jestem pewna, że Moon to jest właśnie to łóżeczko. Kiedyś widziałam je w stylizacji mieszkania z M jak mieszkanie:
http://www.pinio.com.pl/aktualnosci
tylko w wersji już rozłożonej na tapczanik.
Swoją drogą bardzo ładny pokoik

a wracając jeszcze do twojego pytania mona to znajc życie i nasze zapatrzenie w fasolkę której łóżeczko chcemy koło swojego w sypialni, pewnie i tak będzie z nami więcej spało niż w łóżeczku

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
side to takie miejsce, do którego dostęp mają tylko użytkownicy, nikt nieproszony tam nie wtargnie, dlatego można tam pisać o bardziej prywatnych sprawach, takich o których nie chce się pisać na forum, a które czytać może cały wizaż
dzięki za wytłumaczenie
Stary 2013-10-22, 17:51   #2972
paulina_radom
Raczkowanie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

My teraz zamówiliśmy starszemu meble
http://www.abra-meble.pl/catalogsearch/result/?q=junior
łóżko szafa i komoda
Stary 2013-10-22, 17:54   #2973
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Swoją drogą bardzo ładny pokoik

a wracając jeszcze do twojego pytania mona to znajc życie i nasze zapatrzenie w fasolkę której łóżeczko chcemy koło swojego w sypialni, pewnie i tak będzie z nami więcej spało niż w łóżeczku

-

świetny ten pokoik

u nas tez pewnie dzieć na początku będzie spał w sypialni w nocy więc kupiliśmy takie łóżeczko turystyczne na all, będzie też nam służyło na wyjazdach do rodziców

DSC_1841.jpg

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:02   #2974
marima
Raczkowanie

Zawitkowski jest niesamowity chyba kupię sobie lalkę i będę ćwiczyć
http://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:07   #2975
headzik
Raczkowanie

marima zgadzam się z Tobą. a w tym filmiku, do którego podałaś link, jest mój ulubiony bobasek. Taka słodka kuleczka.
Zaręczyny 09.11.2012
Dwie kreseczki 01.07.2013
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

headzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:08   #2976
Ela87
Zakorzenienie

Ta kobita co urodziła w pociągu, jej dziecko dostanie wózek od kolei i będzie mogła do 26 roku życia jeździć pociągami regionalnych linii za darmo

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:09   #2977
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
świetne muszę pokazać mężowi bo on Adasia jak mogł to nie nosił to może teraz się poduczy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 18:12   #2978
Ela87
Zakorzenienie

Jak patrze na te filmiki, to fajnie to wygląda, te dzieci taaakie spokojne i kochane ale jak widzę na ulicy, czy w sklepie te płaczące i rzucające się dzieci, to takie noszenie, przewijanie nie jest wcale łatwe. Kiedyś przewijałam mojego siostrzeńca kilkumiesięcznego. Miał dobry humor i był u hahany, a ja koniec końców musiałam wsadzić go do wanny, bo cały był w kupie. Tak się kulał i rzucał jak go rozbierałam

Stary 2013-10-22, 18:15   #2979
headzik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ta kobita co urodziła w pociągu, jej dziecko dostanie wózek od kolei i będzie mogła do 26 roku życia jeździć pociągami regionalnych linii za darmo
babka wiedziała co robi teraz wszystkie zamiast na porodówkę to do pociągu
Zaręczyny 09.11.2012
Dwie kreseczki 01.07.2013
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

headzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:16   #2980
kate1623
Zadomowienie

Witam się po kolejnych zajęciach w szkole rodzenia Facet na pierwszej pomocy według mnie strasznie przynudzał (bez obrazy dla niego ale koleś na warsztatach ciekawiej opowiadał i konkretniej), ale gimnastyka była świetna. W końcu się porozciągałam porządnie . Cieszę się bo uwielbiam ćwiczyć, a w ciąży się boję bo nie wiem co mogę. No ale teraz już wiem

Widzę, że temat wózków i łóżeczek na tapecie. Ja planuje pojechać do dużego sklepu z takimi rzeczami pomacać pooglądać i kupić na allegro . Szczególnie jeśli chodzi o wózki chce na żywo nim się przejechać pobujać itp

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:18   #2981
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

to ja tez się pochwalę, bo dzisiaj wykazałam wielką stanowczość czekałam w kolejce do laboratorium na badania mimo, że napis jak wół głosi: kobiety w ciąży poza kolejnością. Nie wyrywałam się, bo w końcu mam widoczny brzuch, jakby ktoś chciał mnie przepuścić, miał okazję, a nie to nie, poczekam. Na to przyszły dwa moherowe berety i obstawiły drzwi do laboratorium twierdząc, że jak ktoś czeka w kolejce, to nie powinien siedzieć na krzesłach wzdłuż ściany. A potem przyszło jakieś młode chude dziewczątko i z wejścia wypaliło, ze jest w ciąży i nie da rady poczekać. Kilku facetów za mną łaskawie ja przepuściło, ja nie. Też jestem w ciąży, i to widocznej i jakoś czekam. A potem gdy nadeszła moja kolej i moherowy beret wpakował się przede mną, to ją zgasiłam głośno i stanowczo, żeby się cofnęła, bo teraz ja wchodzę. No i weszłam Byłam już nieco rozeźlona i obawiam się, że gdyby dobrowolnie się nie cofnęła, to wzięłabym ją za fraki

A wyniki mimo moich obaw mam naprawdę dobre mama już mnie straszyła cukrzycą ciążowa, bo wciąż żrę słodkie i ciągle jestem śpiąca. A cukier mam w normie, mogę żreć dalej. W końcu to dzidzia ma ochote na słodkie, nie ja
Bardzo dobrze zrobiłaś mam szacunek dla starszych ludzi i wiem, że np moje babcie by przepuściły ciężarne, ale niestety większość to takie typowe mohery
I za wyniki
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

dzisiaj prawdopodobnie idziemy już kupić fotelik samochodowy również maxi cosi cabriofix, tylko że nówka bo chyba zostawimy dla drugiej pociechy na przyszłość
Dobry wybór też miałam brać nowy, ale skoro trafiła się taka okazja - żal nie brać

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Co do gości każdy ma inaczej. Jedne moje koleżanki chciały by przyjeżdżać inne z kolei wolały dopiero jak były w domu. Ja jeszcze nie wiem wyjdzie w praniu jak będe się czuła
Zgadzam się jeśli będzie mi się nudziło i będę się dobrze czuła - niech mnie odwiedzają.
Ale jak mają mi przyjść do domu zaraz po porodzie to już lepiej do szpitala - nie trzeba kawy robić i ciasta

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Byłam na usg Z maleństwem wszystko ok, płeć się potwierdziła, zdjęć nie dostałam bo oszczędności
W ogóle dowiedziałam się, że następną wizytę muszę mieć prywatnie, bo skończyły się fundusze z nfz

Aaa.. i miałam ważenie jestem + 6,8 kg
Jeżeli lubisz tego lekarza i mu ufasz to zostań przy nim, zna już Twoją ciąże.
Natomiast jeżeli chodziłaś do niego z powodu nfz, a prywatnie masz na oku lepszego - zmieniaj zadzwoń grzecznie odwołać wizytę i po sprawie.
Powiedz mi jeszcze - Ty wagę na plusie mierzysz od 1 wizyty czy od czasu sprzed ciąży. Bo ja wiem ile ważyłam przed ciążą i od tego licze ile mam na plusie.

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość

Byliśmy na tej akcji Szczęśliwa mama, szczęśliwe dziecko załapaliśmy się na USG 4D ledwo co bo moje ukochane dziecko obróciło się dupcią :P ale udało się Przedstawiam Was Radka mój syn który jakiś czas temu okazał się córką jednak jest synem nawet dostaliśmy zdjęcie antenki Pani doktor stwierdziła że na 100% syn Wszystko z małym dobrze jest malutki waży 820g mierzy około 32 cm, jedynym powodem do zmartwień jest to że mam mało wód płodowych przez co maleńki nie ma się jak obrócić i przyciska główkę do mojej przepony Pani doktor stwierdziła że niby jest szansa że się obróci ale raczej mam się szykować na cesarkę jestem przerażona Usg trwało chyba z pół godziny bo Pani doktor go nawet od boku brała, żelem do Usg umazała mnie po same piersi :P Mina Tż bezcenna jak pokazywała nam paluszki, rączki, stópki, serduszko nawet włoski było widać i tą słodką buźkę... Czy któraś z Was wie może coś na temat tej zbyt małej ilości wód płodowych? W piątek będę u mojego lekarza więc zobaczę co on na to powie...
Czyli synek? no to po raz kolejny
czy on na tym 1 zdjęciu ma rączki na buzi? cesarką się nie martw, wiem że to banalne - ale oby zdrowe było

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Widziałyście w Wiadomościach tę kobietę, która urodziła w toalecie pociągu?
Słyszałam w radio, na samą myśl, że poszła w pociągu do toalety to mi nie dobrze

Cytat:
co do pościeli to ja miałam dla swojej córci coś w tym stylu
http://allegro.pl/3ele-haft-100x135-...615329182.html
http://allegro.pl/amy-posciel-antyal...606127900.html

ślicznie się prezentowała w łóżeczku bo ja nie lubię tych napaćkanych owieczek, żyrafek i misiów
Super! Ja też jestem bardziej za takimi niż naszpikowanymi zwierzątkami

Cytat:

Oglądałyście dzisiaj "Zbuntowanego Anioła"? Uśmiałam się jak fretka - taka podróż sentymentalna dla mnie Na Pulsie puszczają
Oglądałyście to za lat cielęcych?
Ja ubolewam, bo leci jak jestem w pracy, a uwielbiałam kiedyś

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:27   #2982
marima
Raczkowanie

siostra wysłała mi linka. jak się wypełni ankietę to można wygrać poduszki, przenośny przewijać czy jakieś tam bony podarunkowe. stwierdziłam, że będę brała udział w czymkolwiek się da, może coś zgarnę

gdyby się nie otworzył link to można poszukać na bebiprogram.pl bo nie wiem ile osób może skorzystać z polecenia

https://www.bebiprogram.pl/ankieta-s...olecenie/59012

i ogólnie jest fajna ta stronka zarejestrowałam się wczoraj a dziś dostałam o żywieniu w ciąży, jak się jest zarejestrowanym to można fajne rzeczy sobie pobrać, właśnie ściągnęłam sobie poradnik dla rodziców

Edytowane przez marima
Czas edycji: 2013-10-22 o 18:30
Stary 2013-10-22, 18:30   #2983
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
On to robi tak spokojnie jakby to była najprostsza rzecz na świecie a mnie się wydaje, że nigdy się tak nie nauczę

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:33   #2984
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Widziałyście w Wiadomościach tę kobietę, która urodziła w toalecie pociągu?
Ja nie słyszałam nic o tym, ale mój tż mówi, że słyszał w radiu

Cytat:
Bez kitu... ja tak nigdy nie będę umiała

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Jak patrze na te filmiki, to fajnie to wygląda, te dzieci taaakie spokojne i kochane ale jak widzę na ulicy, czy w sklepie te płaczące i rzucające się dzieci, to takie noszenie, przewijanie nie jest wcale łatwe. Kiedyś przewijałam mojego siostrzeńca kilkumiesięcznego. Miał dobry humor i był u hahany, a ja koniec końców musiałam wsadzić go do wanny, bo cały był w kupie. Tak się kulał i rzucał jak go rozbierałam

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Jeżeli lubisz tego lekarza i mu ufasz to zostań przy nim, zna już Twoją ciąże.
Natomiast jeżeli chodziłaś do niego z powodu nfz, a prywatnie masz na oku lepszego - zmieniaj zadzwoń grzecznie odwołać wizytę i po sprawie.
Powiedz mi jeszcze - Ty wagę na plusie mierzysz od 1 wizyty czy od czasu sprzed ciąży. Bo ja wiem ile ważyłam przed ciążą i od tego licze ile mam na plusie.
Muszę się zastanowić nad tym lekarzem jeszcze. Mam miesiąc do wizyty więc jest jeszcze czas

Ja wagę mierzę od wagi sprzed ciąży Na pierwszej wizycie mnie nawet nie ważyli, a powiem szczerze, że już przed terminem @ nabrałam ciała. Tzn zrobiłam się ociężała chyba zebrała mi się woda
Więc najobiektywniej jest mierzyć mi od przed ciąży
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:39   #2985
marima
Raczkowanie

No ja też nie będę na pewno tak nosić malucha jak Zawitkowski ale cudownie jest patrzeć na to spokojne, zrelaksowane maleństwo na jego rękach.mam 1,5 miesięcznego siostrzeńca, ale boję się go wziąć na ręce żeby mu nie zrobić krzywdy mam nadzieję że mając własne będę wiedzieć instynktownie będę wiedziała co robić z takim maleństwem
Stary 2013-10-22, 18:44   #2986
teQiba
Moderator

Ale dzisiaj duzo do nadrabiania mialam - czytalam i zaznaczalam do cytowania, a pod koniec cos sie zesralo i wszystko mi sie skasowalo
Wiec napisze ogolnie ze gratuluje wszystkich dobrych wiesci

Ja dzisiaj bylam u kumpeli i w pracy na chwile - to bylo mi potrzebne, czuje sie rewelacyjnie po dzisiejszym dniu
Tylko rano strasznie bolal mnie jajnik lub cos w tej okolicy - przechodzac z pozycji siedzacej w stojaca zwijalo mnie z bolu, dopiero pozniej przeszlo... Miala ktoras z Was tak?
Stary 2013-10-22, 18:46   #2987
Castia
Wtajemniczenie

ta kobieta z mojego województwa
i to 1,5 miesiąca przed terminem mała wyrwała się na świat i to w pociągu!

tż odebrał mi wyniki z badań. ehh znowu hemoglobina nisko, tylko 10 a norma od 12.
muszę w buraki się zaopatrzeć, nie znoszę żelaza w tabletkach
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:49   #2988
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj bylam u kumpeli i w pracy na chwile - to bylo mi potrzebne, czuje sie rewelacyjnie po dzisiejszym dniu
Tylko rano strasznie bolal mnie jajnik lub cos w tej okolicy - przechodzac z pozycji siedzacej w stojaca zwijalo mnie z bolu, dopiero pozniej przeszlo... Miala ktoras z Was tak?
chyba z 2 razy miałam taki przeszywający ból od jajnika aż po samą szyjkę ale przeszło od razu, więc nie wiem co to mogło być nie powtórzyło się to, z małym wszystko dobrze więc się tym nie martwię,
Stary 2013-10-22, 18:50   #2989
mona1
Zadomowienie

Cytat:

a wracając jeszcze do twojego pytania mona to znajc życie i nasze zapatrzenie w fasolkę której łóżeczko chcemy koło swojego w sypialni, pewnie i tak będzie z nami więcej spało niż w łóżeczku [COLOR="Silver"]
nie no oczywiście, moje dziecko też będzie miało łóżeczko kolo naszego łóżka w sypialni (od mojej strony), chodzi mi o to że w dzień jak będę w salonie albo w kuchni i będę chciała zerknąć czy u dzidziusia wszystko ok, to będę musiała wejść do sypialni bo z daleka przez te zabudowane boki nic nie zobaczę
Cytat:
jaki cudny ten dzidziuś z filmiku chyba instynkt macierzyński zaczyna u mnie szaleć, bo aż się wzruszam jak widzę takie slodkie bobo i juz bym chciała swoje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 18:52   #2990
teQiba
Moderator

Cytat:
chyba z 2 razy miałam taki przeszywający ból od jajnika aż po samą szyjkę ale przeszło od razu, więc nie wiem co to mogło być nie powtórzyło się to, z małym wszystko dobrze więc się tym nie martwię,
No u mnie to nie przeszlo tak od razu i tez sie zastanawiam co to moglo byc - dobrze ze w czwartek mam wizyte to zapytam lekarza...
Stary 2013-10-22, 18:57   #2991
Castia
Wtajemniczenie

teQiba też mam takie bóle jajnika czy nie wiem czego, wije się z bólu, muszę się zatrzymać, skulić itp.
kłuje strasznie i po chwili przechodzi ale nie wiem co to i czemu tak...?
Stary 2013-10-22, 18:58   #2992
ag9
Zadomowienie

Cytat:
zobacz sobie stronę producenta Pinio. My wybraliśmy od nich łóżeczko, bo też preferujemy tylko i wyłącznie biały skandynawski styl. Gdyby nie to że znaleźliśmy coś tam, na pewno zdecydowałabym się na jedno z tych Ikeowskich. Tu stronka: http://www.pinio.com.pl/
A tu wybrane przez nas łóżeczko. Już kiedyś pokazywałam wizażankom. http://www.pinio.com.pl/elementy-uzu...oon-120x60/135

zobacz sobie na Mutsy. Mają właśnie super składane wózeczki do rozmiarów mniejszych niż wysokość piłki do nogi bo ona ma 22cm a ich wózki nawet 18cm. Są bardzo lekkie: spójrz na modele Evo i bardziej zaawansowany Igo, ale jeśli będziesz chciała używkę to wchodzi w grę raczej tylko Evo bo jest na rynku dłużej. Bardzo fajny wózek miejski. My wybraliśmy Igo ale Evo też jest bomba. Widziałam je w używkach za na prawdę dobre ceny np 700zł, bo koszt nowego to kwestia pomiędzy 2 a 3tyś w zależności od modelu.
Dzięki za info. Twoje łóżeczko mi się podoba, ale chciałam chyba z okrągłymi szczebelkami.

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
ja biorę pod uwagę:
Pinio:
http://dino.sklep.pl/nowy/meble-dzie...FYJY3godHToArA

Drewex:
http://dino.sklep.pl/nowy/drewex-duc...fa-p-5496.html
dino.sklep.pl/nowy/drewex-hippo-transp-lozeczko-120x60-opbok-komoda-szafa-p-5520.html

Bellamy:
http://www.bellamy.pl/oferta/bellamy/neo
Dzięki.
Chyba zdecyduje się na proste łóżeczko, coś takiego:
http://allegro.pl/biale-lozeczka-z-s...616706683.html
Mam mało miejsca w sypialni, więc łóżeczko nie będzie zbyt wyeksponowane, musimy poprzestawiać wszystkie swoje meble w tym wielkie łoże i wielką szafę :/ tak żeby jedna ściana była dla dziecka. A łóżeczko będzie musiało stać przy ścianie. Tu też ważne dla mnie, żeby była szuflada pod łóżeczkiem.
Zastanawiam się też czy te łóżeczka rosnące wraz z dzieckiem, czyli zamieniane potem na tapczaniki są faktycznie funkcjonalne później. Czy dziecku wygodnie będzie spać w takim łóżku?

A przy okazji znalazłam swoją pościel idealną
http://allegro.pl/posciel-3-el-szaro...628665271.html

I jeszcze jedno - ile trzeba mieć kompletów pościeli? Chyba minimum ze 2 zmiany, no nie?
Stary 2013-10-22, 19:05   #2993
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Dzięki.
Chyba zdecyduje się na proste łóżeczko, coś takiego:
http://allegro.pl/biale-lozeczka-z-s...616706683.html

I jeszcze jedno - ile trzeba mieć kompletów pościeli? Chyba minimum ze 2 zmiany, no nie?
będzie pięknie
też zwróciłam uwagę dziś na tą pościel, jest cudna
i z sówkami od tego sprzedawcy też śliczna

2 zmiany na początek wystarczy
Stary 2013-10-22, 19:07   #2994
teQiba
Moderator

Cytat:
teQiba też mam takie bóle jajnika czy nie wiem czego, wije się z bólu, muszę się zatrzymać, skulić itp.
kłuje strasznie i po chwili przechodzi ale nie wiem co to i czemu tak...?
Jak mi sie uda cos dowiedziec od lekarza to napisze Wam na pewno - ale skoro jest nas wiecej to moze to "normalne"
Stary 2013-10-22, 19:08   #2995
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też nie będę na pewno tak nosić malucha jak Zawitkowski ale cudownie jest patrzeć na to spokojne, zrelaksowane maleństwo na jego rękach.mam 1,5 miesięcznego siostrzeńca, ale boję się go wziąć na ręce żeby mu nie zrobić krzywdy mam nadzieję że mając własne będę wiedzieć instynktownie będę wiedziała co robić z takim maleństwem
Zobaczysz jak położne rzucają dzieci Ja u mojej siostry byłam dwa razy na dwóch różnych porodówkach i jak widziałam te położne rzucające te dzieci pod kranem, to mi broda do kolan opadła, a ten pan na filmiku to się cacka

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj duzo do nadrabiania mialam - czytalam i zaznaczalam do cytowania, a pod koniec cos sie zesralo i wszystko mi sie skasowalo
Wiec napisze ogolnie ze gratuluje wszystkich dobrych wiesci

Mnie często tak kłuje, szczególnie przy wstawaniu. Nie wiem czy to to samo co u Ciebie, ale ja się wtedy z bólu kulę

Cytat:
No ja myślę zaopatrzyć się w dwie, ewentualnie kiedyś zakupić kolejną dla picu jak mi się znudzi, albo baardzo pobrudzi moja

Stary 2013-10-22, 19:08   #2996
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Dzięki za info. Twoje łóżeczko mi się podoba, ale chciałam chyba z okrągłymi szczebelkami.

Teoria mojego TŻ głosi, iż jego dziecko... nie będzie spało w łóżeczku z szczebelkami, bo nie jest więźniem żeby za kratami siedziało, stąd ten mdf bez szczebli Co się z chłopem będę spierać, akurat mnie sie też podoba Czasem lubię go słuchać jak przeczyta coś mądrego na temat dzieci, a w życiu żadnym się nie zajmował 3 minut i mówi pewne fakty z taką powagą że żal mu wtrącać że jak śpiewał raper "życie depcze wyobraźnię" Np: każde dziecko będzie jadło, ale musisz mu dac wybór. Nie na zasadzie: jedź szpinak, tylko "zjesz dziś szpinaczek czy brokułki"
I że niby wtedy dziecko jest szczęśliwe że dokonało wyboru i podskakuje z radości że chce szpinaczek
Kocham mojego męża
Stary 2013-10-22, 19:14   #2997
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Teoria mojego TŻ głosi, iż jego dziecko... nie będzie spało w łóżeczku z szczebelkami, bo nie jest więźniem żeby za kratami siedziało, stąd ten mdf bez szczebli Co się z chłopem będę spierać, akurat mnie sie też podoba Czasem lubię go słuchać jak przeczyta coś mądrego na temat dzieci, a w życiu żadnym się nie zajmował 3 minut i mówi pewne fakty z taką powagą że żal mu wtrącać że jak śpiewał raper "życie depcze wyobraźnię" Np: każde dziecko będzie jadło, ale musisz mu dac wybór. Nie na zasadzie: jedź szpinak, tylko "zjesz dziś szpinaczek czy brokułki"
I że niby wtedy dziecko jest szczęśliwe że dokonało wyboru i podskakuje z radości że chce szpinaczek
Kocham mojego męża
Haha
Stary 2013-10-22, 19:17   #2998
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87
Mnie często tak kłuje, szczególnie przy wstawaniu. Nie wiem czy to to samo co u Ciebie, ale ja się wtedy z bólu kulę
Wydaje mi sie ze to samo - tez sie nie moglam wyprostowac.
Zaraz zapytam wujka google czy zna takie przypadki
Stary 2013-10-22, 19:19   #2999
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Np: każde dziecko będzie jadło, ale musisz mu dac wybór. Nie na zasadzie: jedź szpinak, tylko "zjesz dziś szpinaczek czy brokułki"
Kocham mojego męża
według zasady BLW - Bobas Lubi Wybór
bardzo popularna i skuteczna
fajnie, że twój tż interesuje się takimi sprawami
Stary 2013-10-22, 19:23   #3000
mona1
Zadomowienie

Cytat:

Śliczna posciel ja jednak zrezygnowałam z ochraniaczy na rzecz prześcieradełka.
Myślę że 2, 3 komplety będą ok

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości