|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
to dobrze wiedzieć http://www.pinio.com.pl/aktualnosci tylko w wersji już rozłożonej na tapczanik. Swoją drogą bardzo ładny pokoik a wracając jeszcze do twojego pytania mona to znajc życie i nasze zapatrzenie w fasolkę której łóżeczko chcemy koło swojego w sypialni, pewnie i tak będzie z nami więcej spało niż w łóżeczku ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2972 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
My teraz zamówiliśmy starszemu meble
http://www.abra-meble.pl/catalogsearch/result/?q=junior łóżko szafa i komoda
|
#2973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
świetny ten pokoik ![]() u nas tez pewnie dzieć na początku będzie spał w sypialni w nocy więc kupiliśmy takie łóżeczko turystyczne na all, będzie też nam służyło na wyjazdach do rodziców DSC_1841.jpg
|
|
#2974 |
|
Raczkowanie
|
Zawitkowski jest niesamowity
chyba kupię sobie lalkę i będę ćwiczyć![]() http://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk |
|
|
|
#2975 |
|
Raczkowanie
|
marima zgadzam się z Tobą.
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Ta kobita co urodziła w pociągu, jej dziecko dostanie wózek od kolei i będzie mogła do 26 roku życia jeździć pociągami regionalnych linii za darmo
|
#2977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Jak patrze na te filmiki, to fajnie to wygląda, te dzieci taaakie spokojne i kochane
|
#2979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz wszystkie zamiast na porodówkę to do pociągu
|
|
|
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po kolejnych zajęciach w szkole rodzenia
Facet na pierwszej pomocy według mnie strasznie przynudzał (bez obrazy dla niego ale koleś na warsztatach ciekawiej opowiadał i konkretniej), ale gimnastyka była świetna. W końcu się porozciągałam porządnie ![]() Widzę, że temat wózków i łóżeczek na tapecie. Ja planuje pojechać do dużego sklepu z takimi rzeczami pomacać pooglądać i kupić na allegro . Szczególnie jeśli chodzi o wózki chce na żywo nim się przejechać pobujać itp
|
|
|
|
#2981 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam szacunek dla starszych ludzi i wiem, że np moje babcie by przepuściły ciężarne, ale niestety większość to takie typowe mohery ![]() I za wyniki Cytat:
![]() też miałam brać nowy, ale skoro trafiła się taka okazja - żal nie brać ![]() Cytat:
Ale jak mają mi przyjść do domu zaraz po porodzie to już lepiej do szpitala - nie trzeba kawy robić i ciasta Cytat:
Natomiast jeżeli chodziłaś do niego z powodu nfz, a prywatnie masz na oku lepszego - zmieniaj Powiedz mi jeszcze - Ty wagę na plusie mierzysz od 1 wizyty czy od czasu sprzed ciąży. Bo ja wiem ile ważyłam przed ciążą i od tego licze ile mam na plusie. Cytat:
no to po raz kolejny ![]() czy on na tym 1 zdjęciu ma rączki na buzi? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2982 |
|
Raczkowanie
|
siostra wysłała mi linka. jak się wypełni ankietę to można wygrać poduszki, przenośny przewijać czy jakieś tam bony podarunkowe. stwierdziłam, że będę brała udział w czymkolwiek się da, może coś zgarnę
![]() gdyby się nie otworzył link to można poszukać na bebiprogram.pl bo nie wiem ile osób może skorzystać z polecenia ![]() https://www.bebiprogram.pl/ankieta-s...olecenie/59012 i ogólnie jest fajna ta stronka zarejestrowałam się wczoraj a dziś dostałam o żywieniu w ciąży, jak się jest zarejestrowanym to można fajne rzeczy sobie pobrać, właśnie ściągnęłam sobie poradnik dla rodziców
Edytowane przez marima Czas edycji: 2013-10-22 o 18:30 |
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2984 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja wagę mierzę od wagi sprzed ciąży ![]() Więc najobiektywniej jest mierzyć mi od przed ciąży
|
||||
|
|
|
#2985 |
|
Raczkowanie
|
No ja też nie będę na pewno tak nosić malucha jak Zawitkowski
ale cudownie jest patrzeć na to spokojne, zrelaksowane maleństwo na jego rękach.mam 1,5 miesięcznego siostrzeńca, ale boję się go wziąć na ręce żeby mu nie zrobić krzywdy mam nadzieję że mając własne będę wiedzieć instynktownie będę wiedziała co robić z takim maleństwem
|
|
|
|
#2986 |
|
Moderator
|
Ale dzisiaj duzo do nadrabiania mialam - czytalam i zaznaczalam do cytowania, a pod koniec cos sie zesralo i wszystko mi sie skasowalo
![]() Wiec napisze ogolnie ze gratuluje wszystkich dobrych wiesci Ja dzisiaj bylam u kumpeli i w pracy na chwile - to bylo mi potrzebne, czuje sie rewelacyjnie po dzisiejszym dniu ![]() Tylko rano strasznie bolal mnie jajnik lub cos w tej okolicy - przechodzac z pozycji siedzacej w stojaca zwijalo mnie z bolu, dopiero pozniej przeszlo... Miala ktoras z Was tak? |
|
|
|
#2987 |
|
Wtajemniczenie
|
ta kobieta z mojego województwa
![]() i to 1,5 miesiąca przed terminem mała wyrwała się na świat i to w pociągu! ![]() tż odebrał mi wyniki z badań. ehh znowu hemoglobina nisko, tylko 10 a norma od 12. muszę w buraki się zaopatrzeć, nie znoszę żelaza w tabletkach |
|
|
|
#2988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie powtórzyło się to, z małym wszystko dobrze więc się tym nie martwię,
|
|
|
|
|
#2989 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), chodzi mi o to że w dzień jak będę w salonie albo w kuchni i będę chciała zerknąć czy u dzidziusia wszystko ok, to będę musiała wejść do sypialni bo z daleka przez te zabudowane boki nic nie zobaczęCytat:
|
||
|
|
|
#2990 |
|
Moderator
|
No u mnie to nie przeszlo tak od razu i tez sie zastanawiam co to moglo byc - dobrze ze w czwartek mam wizyte to zapytam lekarza...
|
|
|
|
#2991 |
|
Wtajemniczenie
|
teQiba też mam takie bóle jajnika czy nie wiem czego, wije się z bólu, muszę się zatrzymać, skulić itp.
kłuje strasznie i po chwili przechodzi ale nie wiem co to i czemu tak...? |
|
|
|
#2992 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba zdecyduje się na proste łóżeczko, coś takiego: http://allegro.pl/biale-lozeczka-z-s...616706683.html Mam mało miejsca w sypialni, więc łóżeczko nie będzie zbyt wyeksponowane, musimy poprzestawiać wszystkie swoje meble w tym wielkie łoże i wielką szafę :/ tak żeby jedna ściana była dla dziecka. A łóżeczko będzie musiało stać przy ścianie. Tu też ważne dla mnie, żeby była szuflada pod łóżeczkiem. Zastanawiam się też czy te łóżeczka rosnące wraz z dzieckiem, czyli zamieniane potem na tapczaniki są faktycznie funkcjonalne później. Czy dziecku wygodnie będzie spać w takim łóżku? A przy okazji znalazłam swoją pościel idealną ![]() http://allegro.pl/posciel-3-el-szaro...628665271.html I jeszcze jedno - ile trzeba mieć kompletów pościeli? Chyba minimum ze 2 zmiany, no nie?
|
|
#2993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też zwróciłam uwagę dziś na tą pościel, jest cudna i z sówkami od tego sprzedawcy też śliczna 2 zmiany na początek wystarczy
|
|
|
|
|
#2994 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2995 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja u mojej siostry byłam dwa razy na dwóch różnych porodówkach i jak widziałam te położne rzucające te dzieci pod kranem, to mi broda do kolan opadła, a ten pan na filmiku to się cacka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem lubię go słuchać jak przeczyta coś mądrego na temat dzieci, a w życiu żadnym się nie zajmował 3 minut i mówi pewne fakty z taką powagą że żal mu wtrącać że jak śpiewał raper "życie depcze wyobraźnię" I że niby wtedy dziecko jest szczęśliwe że dokonało wyboru i podskakuje z radości że chce szpinaczek Kocham mojego męża
|
|
|
|
|
#2997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2998 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Zaraz zapytam wujka google czy zna takie przypadki
|
|
|
|
|
#2999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() bardzo popularna i skuteczna ![]() fajnie, że twój tż interesuje się takimi sprawami
|
|
|
|
|
#3000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę że 2, 3 komplety będą ok |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

bardzo dobre jakościowo są te meble, koleżanka ma kolekcję Marsylia
Adaś 

mam szacunek dla starszych ludzi i wiem, że np moje babcie by przepuściły ciężarne, ale niestety większość to takie typowe mohery 

jestem przerażona