|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | |||||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dotykanie brzuszka nie zaszkodzi, ale masowanie faktycznie może wywołać niepotrzebne skurcze ![]() Ja w pierwszej ciąży często łapałam się na odruchowym masowaniu. Długo po porodzie jeszcze chwytałam za brzuszek i masowałam ![]() Czasami, jak sobie myślę, że już ostatni raz jestem w ciąży to mnie ogarnia smutek - to piękny czas dla Kobiety. No i te ruchy - coś pięknego ![]() Mój Maż często powtarzał, że mi zazdrości tego uczucia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się po długim weekendzie ![]() ![]() Na początek chwalę się 13 tygodniem. Zadzwonili do mnie od Guzika i jutro mam USG prenatalne - udało się przesunąć z 20 listopada, kiedy to będzie już 15 tydzień. Stresuję się, ale też nie mogę się doczekać widoku Dzidziulka ![]() Ja w pierwszej ciąży brałam Feminatal, ale teraz zamienili na Femibion i te tabletki też zakupiłam. Sa bardzo drogie, aż 54zł (!), ale w SP są na nie dobre promocje, więc, jak się taka pojawi to zakupię więcej. Była tez mowa o spacerówkach. My najpierw mieliśmy z zestawu Mutsy 4rider i na zimę była super, zwłaszcza śpiworek z owczej wełny ![]() Na wyjazdy nadal używany ![]() ![]() ![]() ![]() Kolejny temat to USG 3D. W pierwszej ciąży trafiliśmy na popsutą głowice od tego USG, ale zrobił nam tak chwilkę i złapał kilka fajnych ujęć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Więcej grzechów nie pamiętam ![]() Miłego dnia ![]() ![]()
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-11-05 o 11:12 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
wampirka - nastawiam piekarnik na pełną moc
![]() ![]() tadaaaam! ![]() całość robi się góra 10 min, w piekarniku aż ser się nie zacznie roztapiać i jest pyszotka ![]() jak ktoś lubi to można ten ser posypać papryką mieloną.\ sosik na pewno też pomoże. A ja w końcu poszłam sobie zrobić to pieczywko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Rozeznanie
|
Własnie nie pamiętam,ale od środy do piątku miała być w szpitalu..
Monijaaa witaj ![]() Vampirka a jak tam Twój brzuszek?ruszył? Ja wklejam tutaj z okazji 5 msc mój malutki ale już podrośnięty ![]() ![]() i lece do sklepu w tą pogode głupią po maślanke i będę robić koktajl z borówek i bananów mmmm |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Zakorzenienie
|
Czuję się bardzo dobrze już
![]() ![]()
#2825 |
Zakorzenienie
|
Witam się wtorkowo
![]() nie zdążę was nadrobić... Bo w pracy jestem chwilowo sama. Za krótko by móc przeczytać te wszystkie strony które już naprodukowałyście ![]() Ale widziałam że mowa jest juz o prezentach. Ja w tym roku też kupuje prezenty już w listopadzie. Koszty trzeba rozłożyć. Na mikołaja małż zażyczył sobie 3pak slipek a ja mu dorzucę jeszcze książke sapkowskiego wiedzmina tą nową co teraz wyszła. Już zakupiłam na all i czekam na przesyłkę. Dla rodziców też mam łatwiej bo w tym roku lecą do brata na święta więc prezentów mniej. Poza tym od wczoraj czuje dziwne poboloewanie brzucha zwłaszcza jak w pracy wstaje z fotela, albo jak lerze i się podnoszę... Do tej pory tego nie czułam hmmm... ![]() A pytanie do dziewczyn z Krakowa. Wybieram się na weekend do rodziny do kraka i chce odwiedzić bonarkę... Możecie polecić mi jakieś sklepy warte uwagi, z odzieżą dla bobasków no i dla mam również... Będę wdzięczna za pomoc ![]()
#2826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chudzinka, pieeekna rosnie brzusio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Zakorzenienie
|
lolitka
![]() ![]() a brzuszek widać zaokrągla się... Fakt niezła laska z ciebie, nie ma co ![]()
![]() |
#2828 |
Zakorzenienie
|
Wspomnień ciąg dalszy...
Kiedyś ślub - dzisiaj STUDNIÓWKA ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Selenti ja pytałam o sery pleśniowe ![]() Satanna ciebie również witam ![]() gosius ja obecnie nie zauważyłam rozstępów u siebie... Smaruje się kremem z ziaji. Vampirka ty się nie zastanawiaj nad syropem z cebuli tylko go produkuj. Napijesz się trochę - przeżyjesz ale jak ci pomoże...
![]() ![]() Edytowane przez JJJustynAAA Czas edycji: 2013-11-05 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Wtajemniczenie
|
magdi - kochana obawiam się że i w naszym klubowym już towarzydtwie też ktoś mógłby mnie źle odebrać
![]() ![]() ale ci ludzie od guzika to są złoci - sami zadzwonią itd, ja jak potrzebowałam wizyty to mi obdzwoniła klientki z tego dnia i sprawdzila ktora sie zwolni ![]() a bylam u ginki wczoraj i powiedziala "ja bardzo dobrze znam Grześka Guzika" także ucieszyłam się i już mi nie kazała iść na prenatalne do tej kliniki skoro u niego byłam ![]() to super ze jutro pojdziesz ! czekam na wiesci! juz mamy coś wspólnego namacalnie ![]() lolitko - pięknie widać! dostrzegam już uwypuklony delikatnie pępuszek ![]() czekam na kolejne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2831 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanych zakupów, jak fajnie juz atmosferę czujecie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No ja miałam sytuację podobną ale nie mam co porównywać z sytuacją Dwakolory. Najgorsze jest to, że na wyniki amnio czeka się jakiś miesięc a do tego czasu nei jesteś w stanie nic zrobić, dla mnie to jest przerażające ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba że czegoś nie pisałaś ![]() Cytat:
![]() Ja na mdłosci nei doradzę, 16 tc i nadal mdli a najgorszę nadal wymiotuję ![]() Ale na gardełko ssaj cukierki takie zielone z krzyżykiem albo podobne albo pastylki antybakteryjne np neogardin, nie za dużo ale troszkę znieczuli ![]() Cytat:
![]() I zawczasu pilnujcie probiotyków, my niby dawaliśmy tydzień po antybiotyku jeszcze a młodemu grzybica poantybiotykowa wyszła ![]() Zreszta znów katarzy nie wiem co z nim ![]() Taaa na cyckach ![]() ![]() Byliśmy 4h na spacerze, Olaf sie rozpłakał że nie dogoniliśmy śmieciarki, ale i tak kilka innych oglądaliśmy do pełnego rozładunku ![]() ![]() Młodego czuję ![]() ![]()
![]() |
#2832 |
Zadomowienie
|
Madziuuula a widzisz była strasznie miękka i miałam wrażenie, że opuszek da się włożyć, ale wolę tam nie szperać,
![]() ![]() ![]()
#2833 |
Wtajemniczenie
|
madziuula - nie podejrzewam
![]() ale oczywiście wierzę w moje dziecko i nie dam mu nic zrobić ![]() ![]() hehe ja od dwóch dni nie nosze stanika - o zgrozo zaraz ide założyć bo znowu mi naczynka popekaja. też mi podrosły ale i obwód mi sie zwiększył i kurcze musze kupić cos nowego bo ze tych starych to juz ze dwa tylko nie cisną mnie ;/ hehehe to świetnie że czujesz Twojego maluśkiego! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2834 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() Ja jutro od razu zaklepię termin ![]() Lolitko, ale piękny brzusio! ![]() Madziula, byłaś u lekarza z Olafem? Ostatnio z klubu Kubusia, były przypadki, że dzieciaki miały opryszczkowe zapalenie gardła - może to ma Olaf?
![]() |
#2835 |
Wtajemniczenie
|
magdi: no będę będę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2836 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2837 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() Ja na szybko, jakis taki dzien dziwny mam ehh nic mi sie nie chce. Przeczytałam Was od deski do deski ale nie mam siły odpisywać.... Mały śpi a ja kończę zupkę - dziś szpinakowa, moja ulubiona ![]() Co do badan 3d polecam my mielismy robione z Filipem ![]() Proszę nie mówcie o rozstępach ![]() ![]() Lolitka jaka Ty szczuplutka jesteś ![]() Witam nowe mamusie ![]() Odezwię się wieczorem jak będę w lepszym nastroju....
#2838 |
BAN stały
|
Ajuto..nie mogę Was nadrobić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Rozeznanie
|
Magdi555 - czy Ty mowisz o Femibion Natal 1 jesli tak to ja go brała. I płaciłam 34 zł. Własnie mi sie skonczył i sie zastanawiam czy go kupic czy poszukac czegos innego.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2840 |
Zakorzenienie
|
Kasia ja na Twoim miejscu bym nie czekała tylko wybrała się w miarę możliwości jak najszybciej do lekarza.
Monijaa witaj i gratuluję ![]() Vampirka dużo zdrówka i kuruj się tam ![]() Kupiłam ją w Auchanie ![]() ![]() Gratuluję 14tc ![]() Gosius gratuluję 14 tygodnia ![]() Ja chyba nie zauważę nowych rozstępów ![]() ![]() Satanna witaj ![]() Karolak zdrówka dla Misi ![]() Paulka ja od kilku dni też mam tak że mnie mdli po paście teraz myję Elmexem dla dzieci ![]() Magdi a ja się z Tobą nie zgodzę :P Oskar zaczął raczkować mają 8m2d a chodzić w 11m i po miesiącu już świetnie chodził wręcz biegał ![]() Super że udało się przełożyć wizytę na jutro ![]() My mamy w czwartek i też bierzemy ze sobą Oskara . Oczywiście wcześniej zapytałam się mojego ginka czy możemy to powiedział „tak po znajomości” ![]() Lolitka jaki malutki brzuszek to ja w 13t mam więkkkszy ![]() Madziula 4h na dworze ?? podziwiam … my dziś w domu bo pada ;/ Janeczka a jak tam nocnikowanie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Hopechyba zdjęcie tak wyszło,bo pępuszek jeszcze normalny,ale kochana jesteś ![]() Słodziaki,laseczką to ja byłam,ale szybko się to zmienia hih ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Zakorzenienie
|
vampirka chyba sobie przypomniałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Rozeznanie
|
ab_cd, tak tylko, że o 'dwójce'
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-11-05 o 12:26 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2844 |
Wtajemniczenie
|
Magdi, a to połówkowe rozumiem robisz zwykłe tyle że u Guzika, a zrozumialam ze polowkowe 3D
![]() no to daj znac jak tam. ej dziewczyny wiecie co, potrzebuję pomysłu na prezent dla chłopca na chrzest... nie Jestem chrzestną ale jesteśmy zaproszeni, to bejbi mojej koleżanki i chcialabym coś fajnego. Macie jakieś pomysły? albo co fajnego dostały Wasze dzieciaczki? |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
BAN stały
|
A ja jutro mam prenatalne, ale tak mnie opierniczyłyście, że już się nie martwię
![]() ![]() ![]() I ogólnie z tego co piszecie to duuużo wizyt się zapowiada w tym tyg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Zakorzenienie
|
Hope ja kupiłam dla bratanka takie coś http://allegro.pl/odcisk-narodziny-c...607800026.html są 3 ramki można dac do środka zdjęcie maluszka, glinka aby zrobić odcisk stópki i rączki i dac po bokach do ramek + do tego jak podasz dane imię, datę urodzenia, godz urodzenia, wzrost , wagę to będzie to w takich kosteczkach ja na zdjęciu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Zakorzenienie
|
I za poł godziny, mieszkanko sie wypełni.. i nie bede sama ze zwierzakami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bardziej mi chodzi o to, że nie ma co się cieszyć z tego, że dziecko zaczyna chodzić bardzo wcześnie, bo te mięśnie nie są gotowe i często nie wytrzymują i stąd ciągłe upadki ![]() ![]() ![]() Ciekawa jestem reakcji chłopaków na USG ![]() ![]() ![]() Hope, połówkowe było normalne :ehem; Chcieliśmy to 3D i powiedział, żeby przyjść później (o ile dobrze pamiętam), bo w 20 chyba było za wcześnie - tak coś kojarzę. Wszystko podpytam ![]()
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-11-05 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Zakorzenienie
|
Magdi chyba dlatego się nie zgodziłam , bo źle przeczytałam Twój poprzedni wpis :P a mianowicie że uważasz że jak dziecko zacznie zbyt szybko chodzić np przed roczkiem to radzi sobie gorzej niż dziecko które zacznie chodzić dość trochę po roczku
![]() ![]() Ja się boję trochę reakcji Oskara , bo czasem jak mnie inny mężczyzna dotknie to on zaraz w ryk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Wtajemniczenie
|
Hope a taki album "pierwszy rok dziecka" czy coś w tym stylu i jaką fajną maskoteczke??
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.