|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Ja nie prowadzałam Go za rączki, bo nam lekarz odradzał i pewnie dlatego później chodził, ale nie przewracał się Cytat:
![]() Cytat:
Dotykanie brzuszka nie zaszkodzi, ale masowanie faktycznie może wywołać niepotrzebne skurcze Ja w pierwszej ciąży często łapałam się na odruchowym masowaniu. Długo po porodzie jeszcze chwytałam za brzuszek i masowałam Czasami, jak sobie myślę, że już ostatni raz jestem w ciąży to mnie ogarnia smutek - to piękny czas dla Kobiety. No i te ruchy - coś pięknego Mój Maż często powtarzał, że mi zazdrości tego uczucia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za dobre wieści Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witam się po długim weekendzie ![]() Na początek chwalę się 13 tygodniem. Zadzwonili do mnie od Guzika i jutro mam USG prenatalne - udało się przesunąć z 20 listopada, kiedy to będzie już 15 tydzień. Stresuję się, ale też nie mogę się doczekać widoku Dzidziulka Ja w pierwszej ciąży brałam Feminatal, ale teraz zamienili na Femibion i te tabletki też zakupiłam. Sa bardzo drogie, aż 54zł (!), ale w SP są na nie dobre promocje, więc, jak się taka pojawi to zakupię więcej. Była tez mowa o spacerówkach. My najpierw mieliśmy z zestawu Mutsy 4rider i na zimę była super, zwłaszcza śpiworek z owczej wełny A na lato kupiliśmy Baby Jogger City Mini http://www.bangla.babyonline.pl/opin...gger-city-miniNa wyjazdy nadal używany Ja jestem z niego bardzo zadowolona. Na początku nie mogłam się przyzwyczaić, bo wydawał mi się wywrotny - zupełnie inaczej się prowadzi niż 4kołowy, ale potem doszliśmy do wprawy. Dla mnie rewelacją jest możliwość złożenia go jedną ręką - łapie się za rączkę w siedzisku i jednym ruchem składa się jak walizka Niezawodny zwłaszcza jak jest się samemu z dzieckiem, które trzeba wziąć na ręce ![]() Kolejny temat to USG 3D. W pierwszej ciąży trafiliśmy na popsutą głowice od tego USG, ale zrobił nam tak chwilkę i złapał kilka fajnych ujęć Niesamowite przeżycie No, ale to właśnie Guzik - jest tani i nie zdziera Nie wiem, czy teraz to USG 3D już działa, ale jutro podpytam ![]() Więcej grzechów nie pamiętam ![]() Miłego dnia
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-11-05 o 12:12 |
|||||||||
|
|
|
#2822 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
wampirka - nastawiam piekarnik na pełną moc
w miedzyczasie jak się grzeje, smaruję kanapki masłem, na to czosnek ścieram na małych oczkach, ja lubię dużo i na to ser żółty. i do pieca.tadaaaam! ![]() całość robi się góra 10 min, w piekarniku aż ser się nie zacznie roztapiać i jest pyszotka ![]() jak ktoś lubi to można ten ser posypać papryką mieloną.\ sosik na pewno też pomoże. A ja w końcu poszłam sobie zrobić to pieczywko
|
|
|
|
#2823 |
|
Rozeznanie
|
Własnie nie pamiętam,ale od środy do piątku miała być w szpitalu..
Monijaaa witaj Vampirka a jak tam Twój brzuszek?ruszył? Ja wklejam tutaj z okazji 5 msc mój malutki ale już podrośnięty ![]() ![]() i lece do sklepu w tą pogode głupią po maślanke i będę robić koktajl z borówek i bananów mmmm |
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję się bardzo dobrze już
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wtorkowo
nie zdążę was nadrobić... Bo w pracy jestem chwilowo sama. Za krótko by móc przeczytać te wszystkie strony które już naprodukowałyście ![]() Ale widziałam że mowa jest juz o prezentach. Ja w tym roku też kupuje prezenty już w listopadzie. Koszty trzeba rozłożyć. Na mikołaja małż zażyczył sobie 3pak slipek a ja mu dorzucę jeszcze książke sapkowskiego wiedzmina tą nową co teraz wyszła. Już zakupiłam na all i czekam na przesyłkę. Dla rodziców też mam łatwiej bo w tym roku lecą do brata na święta więc prezentów mniej. Poza tym od wczoraj czuje dziwne poboloewanie brzucha zwłaszcza jak w pracy wstaje z fotela, albo jak lerze i się podnoszę... Do tej pory tego nie czułam hmmm... ![]() A pytanie do dziewczyn z Krakowa. Wybieram się na weekend do rodziny do kraka i chce odwiedzić bonarkę... Możecie polecić mi jakieś sklepy warte uwagi, z odzieżą dla bobasków no i dla mam również... Będę wdzięczna za pomoc
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koktajl ! mniam. chudzinka, pieeekna rosnie brzusio |
|
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
lolitka
za 5 miesiąc. A możesz mi napisać jak ty te mc liczysz??? Bo ja wiem że od wczoraj jestem w 16 tc a który to mc 4? Nie mogę się połapać!!!a brzuszek widać zaokrągla się... Fakt niezła laska z ciebie, nie ma co
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Wspomnień ciąg dalszy...
Kiedyś ślub - dzisiaj STUDNIÓWKA |
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Selenti ja pytałam o sery pleśniowe ![]() Satanna ciebie również witam ![]() gosius ja obecnie nie zauważyłam rozstępów u siebie... Smaruje się kremem z ziaji. Vampirka ty się nie zastanawiaj nad syropem z cebuli tylko go produkuj. Napijesz się trochę - przeżyjesz ale jak ci pomoże...
Edytowane przez JJJustynAAA Czas edycji: 2013-11-05 o 12:32 |
|
|
|
|
#2830 |
|
Wtajemniczenie
|
magdi - kochana obawiam się że i w naszym klubowym już towarzydtwie też ktoś mógłby mnie źle odebrać
no ale pomyślę nad tym zeby wklejać to wszystko np w swoim poście ale ci ludzie od guzika to są złoci - sami zadzwonią itd, ja jak potrzebowałam wizyty to mi obdzwoniła klientki z tego dnia i sprawdzila ktora sie zwolni ![]() a bylam u ginki wczoraj i powiedziala "ja bardzo dobrze znam Grześka Guzika" także ucieszyłam się i już mi nie kazała iść na prenatalne do tej kliniki skoro u niego byłam gites.to super ze jutro pojdziesz ! czekam na wiesci! juz mamy coś wspólnego namacalnie ![]() lolitko - pięknie widać! dostrzegam już uwypuklony delikatnie pępuszek ![]() czekam na kolejne **
|
|
|
|
#2831 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanych zakupów, jak fajnie juz atmosferę czujecie Oliś dziś poczuł w sklepie jak zaczął na cały krzyczeć hahaha - konika na biegunach widział ![]() Cytat:
Może i 3 ale za kilka lat Cytat:
Tym bardziej, że luteinę przyjmuję się właśnie przy rozwieraniu szyjki wiec jesteś na lekach Ale odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() No ja miałam sytuację podobną ale nie mam co porównywać z sytuacją Dwakolory. Najgorsze jest to, że na wyniki amnio czeka się jakiś miesięc a do tego czasu nei jesteś w stanie nic zrobić, dla mnie to jest przerażające ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba że czegoś nie pisałaś ![]() Cytat:
![]() Ja na mdłosci nei doradzę, 16 tc i nadal mdli a najgorszę nadal wymiotuję Ale na gardełko ssaj cukierki takie zielone z krzyżykiem albo podobne albo pastylki antybakteryjne np neogardin, nie za dużo ale troszkę znieczuli ![]() Cytat:
I zawczasu pilnujcie probiotyków, my niby dawaliśmy tydzień po antybiotyku jeszcze a młodemu grzybica poantybiotykowa wyszła Zreszta znów katarzy nie wiem co z nim Taaa na cyckach Jej dziewczyny ja zdejmuję stanik i czuję grawitacje A wcześniej miałam B...Byliśmy 4h na spacerze, Olaf sie rozpłakał że nie dogoniliśmy śmieciarki, ale i tak kilka innych oglądaliśmy do pełnego rozładunku A potem na schodach co półpiętro dusił kupę . Mieszkamy na 4p ![]() Młodego czuję
|
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
Madziuuula a widzisz była strasznie miękka i miałam wrażenie, że opuszek da się włożyć, ale wolę tam nie szperać,
|
#2833 |
|
Wtajemniczenie
|
madziuula - nie podejrzewam
wierze ze wszystko jst ok ale sama wiesz ile od poczatku bylo klopotu i dopiero teraz niby mam troszke spokoju ale z kolei srodowa wizyta mnie troche zbila z nóg bo dziecko nie urosło jak należy, i tak już miałam niemałą różnicę od OM a tu jeszcze kolejny tydzien mniej.. no ale caly czas powtarzam sobie to co powtarzam Wam, ze moze sie skulił, moze to moze tamto a na koncu dopiero ze moze faktycznie... z tą przeziernością wiesz jak jest, nie było widać ale i z tą kością nosową to też "chyba jest". wiadomka że trzymam się wersji ze wszystko jest ok, a kiedy nachodzą mnie wątpliwości to sobie oczywiście mówię : ważne że jest, że żyje, że rozwija się (mam nadzieję że tam rośnie i nadrabia). Mam nadzieję że już różnica w OM a USG nie pogłebi sie jeszcze bardziej bo się podłamę na pewno...ale oczywiście wierzę w moje dziecko i nie dam mu nic zrobić za wiele robiłam by ciążę utrzymać żeby teraz w ogóle myśleć inaczej ![]() hehe ja od dwóch dni nie nosze stanika - o zgrozo zaraz ide założyć bo znowu mi naczynka popekaja. też mi podrosły ale i obwód mi sie zwiększył i kurcze musze kupić cos nowego bo ze tych starych to juz ze dwa tylko nie cisną mnie ;/ hehehe to świetnie że czujesz Twojego maluśkiego! )) to pięknie brzmi
|
|
|
|
#2834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki A będziesz umawiać się na połówkowe do Niego?Ja jutro od razu zaklepię termin ![]() Lolitko, ale piękny brzusio! Madziula, byłaś u lekarza z Olafem? Ostatnio z klubu Kubusia, były przypadki, że dzieciaki miały opryszczkowe zapalenie gardła - może to ma Olaf?
|
|
#2835 |
|
Wtajemniczenie
|
magdi: no będę będę
mówisz że robi je w 3 D? i ile to kosztuje u niego? i czy mam wziąć pod uwagę om czy Usg? bo wlasnie dlatego jeszcze nie umawiam sie bo moj dzidek nie rosnie jeszcze miarowo...
|
|
|
|
#2836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja Dzidzia też mniejsza - ciekawe czy nie za wcześnie jutro na to USG
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() Ja na szybko, jakis taki dzien dziwny mam ehh nic mi sie nie chce. Przeczytałam Was od deski do deski ale nie mam siły odpisywać.... Mały śpi a ja kończę zupkę - dziś szpinakowa, moja ulubiona Co do badan 3d polecam my mielismy robione z Filipem ) Teraz tez chce isc.Proszę nie mówcie o rozstępach ![]() Lolitka jaka Ty szczuplutka jesteś Witam nowe mamusie Odezwię się wieczorem jak będę w lepszym nastroju....
|
#2838 |
|
BAN stały
|
Ajuto..nie mogę Was nadrobić
dzisiaj jestem z Milcią w domu..a Wy tak pędzicie
|
|
|
|
#2839 |
|
Rozeznanie
|
Magdi555 - czy Ty mowisz o Femibion Natal 1 jesli tak to ja go brała. I płaciłam 34 zł. Własnie mi sie skonczył i sie zastanawiam czy go kupic czy poszukac czegos innego.
|
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia ja na Twoim miejscu bym nie czekała tylko wybrała się w miarę możliwości jak najszybciej do lekarza.
Monijaa witaj i gratuluję Vampirka dużo zdrówka i kuruj się tam ![]() Kupiłam ją w Auchanie spróbuję sobie przypomnieć nazwę ![]() Gratuluję 14tc ![]() Gosius gratuluję 14 tygodnia ![]() Ja chyba nie zauważę nowych rozstępów bo mam na brzuchu dużo po pierwszej ciąży ![]() Satanna witaj Karolak zdrówka dla Misi ![]() Paulka ja od kilku dni też mam tak że mnie mdli po paście teraz myję Elmexem dla dzieci ![]() Magdi a ja się z Tobą nie zgodzę :P Oskar zaczął raczkować mają 8m2d a chodzić w 11m i po miesiącu już świetnie chodził wręcz biegał ![]() Super że udało się przełożyć wizytę na jutro My mamy w czwartek i też bierzemy ze sobą Oskara . Oczywiście wcześniej zapytałam się mojego ginka czy możemy to powiedział „tak po znajomości” ![]() Lolitka jaki malutki brzuszek to ja w 13t mam więkkkszy ![]() Madziula 4h na dworze ?? podziwiam … my dziś w domu bo pada ;/ Janeczka a jak tam nocnikowanie?? |
|
|
|
#2841 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dziś zaczęłam 18 tydz,więc to początek 5 msc![]() Hopechyba zdjęcie tak wyszło,bo pępuszek jeszcze normalny,ale kochana jesteś Słodziaki,laseczką to ja byłam,ale szybko się to zmienia hih |
|
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
vampirka chyba sobie przypomniałam
Pasta nazywała się Meridol kosztuje coś +/- 15zł
|
|
|
|
#2843 |
|
Rozeznanie
|
ab_cd, tak tylko, że o 'dwójce'
I z tego co mówiła mi Kobieta w Super Pharmie to regularna cena Oni jednak często mają promocje i wtedy jest sporo tańsza - liczę na taką Niestety, jak byłam to wykupione były wszystkie sztuki. Popatrzę jeszcze w aptekach internetowych
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-11-05 o 13:26 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2844 |
|
Wtajemniczenie
|
Magdi, a to połówkowe rozumiem robisz zwykłe tyle że u Guzika, a zrozumialam ze polowkowe 3D
no to daj znac jak tam. ej dziewczyny wiecie co, potrzebuję pomysłu na prezent dla chłopca na chrzest... nie Jestem chrzestną ale jesteśmy zaproszeni, to bejbi mojej koleżanki i chcialabym coś fajnego. Macie jakieś pomysły? albo co fajnego dostały Wasze dzieciaczki? |
|
|
|
#2845 |
|
BAN stały
|
A ja jutro mam prenatalne, ale tak mnie opierniczyłyście, że już się nie martwię
Teraz już tylko nie mogę się doczekać, aż zobaczę groszka ![]() I ogólnie z tego co piszecie to duuużo wizyt się zapowiada w tym tyg Będzie mnóstwo dobrych wieści
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Hope ja kupiłam dla bratanka takie coś http://allegro.pl/odcisk-narodziny-c...607800026.html są 3 ramki można dac do środka zdjęcie maluszka, glinka aby zrobić odcisk stópki i rączki i dac po bokach do ramek + do tego jak podasz dane imię, datę urodzenia, godz urodzenia, wzrost , wagę to będzie to w takich kosteczkach ja na zdjęciu
Mojej bratowej i bratu bardzo się podobało + do tego parę innych rzeczy dokupiliśmy
|
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
I za poł godziny, mieszkanko sie wypełni.. i nie bede sama ze zwierzakami
|
|
|
|
#2848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co napisałaś to długo raczkował I 11 miesięcy to wcale nie tak wcześnie na chodzenie - tak w sam raz Bardziej mi chodzi o to, że nie ma co się cieszyć z tego, że dziecko zaczyna chodzić bardzo wcześnie, bo te mięśnie nie są gotowe i często nie wytrzymują i stąd ciągłe upadki A jak napisałam Kuba zaczął jeszcze później i u nas naprawdę nie było upadków i szybko biegał Więc, to ma duże znaczenie. Choć dla mnie też to raczkowanie jest bardzo ważne. Podsumowując chodziło mi o to, że nawet, jak Emilka zacznie później chodzić to na urodzenie Dzidziusia będzie już śmigać, bo okres nauki będzie krótszy Ciekawa jestem reakcji chłopaków na USG Po Kubie widzę, że mocno przeżywa Dzidziusia, ale tak pozytywnie Ostatnie zdjęcie, które wisi na lodówce ciągle ogląda ![]() Hope, połówkowe było normalne :ehem; Chcieliśmy to 3D i powiedział, żeby przyjść później (o ile dobrze pamiętam), bo w 20 chyba było za wcześnie - tak coś kojarzę. Wszystko podpytam
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-11-05 o 13:42 |
|
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Magdi chyba dlatego się nie zgodziłam , bo źle przeczytałam Twój poprzedni wpis :P a mianowicie że uważasz że jak dziecko zacznie zbyt szybko chodzić np przed roczkiem to radzi sobie gorzej niż dziecko które zacznie chodzić dość trochę po roczku
Teraz dopiero zajarzyłam że chodzi Ci o ten czas bardziej między raczkowaniem a chodzeniem![]() Ja się boję trochę reakcji Oskara , bo czasem jak mnie inny mężczyzna dotknie to on zaraz w ryk
|
|
|
|
#2850 |
|
Wtajemniczenie
|
Hope a taki album "pierwszy rok dziecka" czy coś w tym stylu i jaką fajną maskoteczke??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

Ja nie prowadzałam Go za rączki, bo nam lekarz odradzał i pewnie dlatego później chodził, ale nie przewracał się

za dobre wieści 

koktajl ! mniam.
za 5 miesiąc. A możesz mi napisać jak ty te mc liczysz??? Bo ja wiem że od wczoraj jestem w 16 tc a który to mc 4? Nie mogę się połapać!!!

**

Jej dziewczyny ja zdejmuję stanik i czuję grawitacje