Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 11:11   #2821
Magdi555
Rozeznanie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Kasian86 ja właśnie też mam nadzieję, że około roczku Emilka zacznie chodzić..wtedy do czasu 15 miesięcy rozchodzi się na dobre..i będzie druga dzidzia
A ja jestem zdania, że im później dziecko zaczyna chodzić to chodzi lepiej Kuba baaardzo długo raczkował, bo jakieś 4m i zaczął chodzić w 14m i od początku chodził bardzo ładnie, stabilnie, bo mięśnie kręgosłupa były mocne Także, nie wiem co to bieganie za dzieckiem Ja nie prowadzałam Go za rączki, bo nam lekarz odradzał i pewnie dlatego później chodził, ale nie przewracał się A w ogóle to pierwszy raz 'puścił się' w Wenecji

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Kasian rozumiem Cię . U mnie na szczęście moi rodzice się nie wtrącają, słuchają się mnie o co ich proszę . Też mieszkają blisko bo jakieś 300-400m od Nas. Najgorsi włąśnie są teście i dziadek TZ ;/ Do tej pory nie słuchają o co ich proszę… przez co stosunki są kiepskie. Nie liczą się z moim zdaniem co mnie strasznie wkurza.
My mieszkamy sami i często Kubuś zajmował się sam sobą, żebym mogła coś zrobić. Potem, jak zostawał z Nianią, to już był mniej samodzielny, ale i tak do tej pory potrafi się sam sobą zając, zabawić - to duże ułatwienie. Ciężko masz z tymi Teściami

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość

Witam się Mamusie w 5 miesiącu

Wiecie co?Ginka mi wczoraj powiedziała,żeby jak najmniej dotykać macicy i brzuszka,bo można skurcze wywołać eee? Jak ja mam niedotykać go,jak to tyle mi radości sprawia i automatem to robie?
I znowu mam iść na prenatalne w 20coś tygodniu.. Zgupiałam.
O, ja! 5 miesiąc Gratulacje!
Dotykanie brzuszka nie zaszkodzi, ale masowanie faktycznie może wywołać niepotrzebne skurcze
Ja w pierwszej ciąży często łapałam się na odruchowym masowaniu. Długo po porodzie jeszcze chwytałam za brzuszek i masowałam
Czasami, jak sobie myślę, że już ostatni raz jestem w ciąży to mnie ogarnia smutek - to piękny czas dla Kobiety. No i te ruchy - coś pięknego
Mój Maż często powtarzał, że mi zazdrości tego uczucia

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
ja moge potwierdzić na swoim przykładzie, że nie warto się zarzekać ja miałam marne samopoczucie po porodzie i długiii sam poród, mówiłam ze nigdy więcej... a teraz sama, z wyboru, z podświadomości zdecydowałam o drugim

Zgadzam się!

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
No witam się z Wami z rana

Już w troszkę lepszej formie, ale jestem w pozycji pół leżącej Mąż nie pozwolił mi chodzic za dużo. Po konsultacjach z mama i ciocią nie pojechałam na szpital. Położyłam się do łóżka i jakoś było mi lepiej. Dziś ciśnienie podskoczyło do 82/51 i puls 60. Także nie najgorzej. Jeżeli w ciągu dzisiejszego dnia będzie nadal takie to zdecyduję się na jakieś kroki
Kasieńko, uważaj na siebie Niby faktycznie wysokie ciśnienie w ciąży jest niebezpieczne, ale może lepiej skonsultować to za niskie z lekarzem

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Kurcze zaczęłam się martwić... W nocy złapał mnie taki silny i ostry ból w podbrzuszu jakby jajniki... Aż się obudziłam, pomogło leżenie na prawywm boku bo na lewym jeszcze gorzej do tego dziś rano jak sobie aplikowałam luteine to poczułam, że chyba mam otwartą szyjkę chyba zostanę w domu i daruję sobie te jedne zajęcia na uczelni...
Myślicie, że zaszkodziłoby gdybym zamiast jednej tabletki luteiny wzięła 2 ?

Dziś też o 17.30 mam te prenatalne, fajnie bo do lekarza mam blisko koło 3 minut spacerem, mam nadzieję, że wszystko będzie ok
Z tą szyjką to bardzo niepokojące. Dobrze, że masz dziś wizytę - za dobre wieści

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Witajcie

Jestem w 8 tygodniu ciąży, jutro zacznie sie 9

Podczytuje Was od ilku dni , teraz postanowiłam dołączyć do Was
Witaj

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
oooj lolitko, ja jestem sama w sytuacji kiedy tak naprawdę nie wiem co jest u mnie z dzieckiem, troche sie martwie momentami ale wiem że go nie usunę chocby nie wiem jaki zespół wyszedł...
poznałam już wiele świadectw na to, że dziecku trzeba dać szansę! obok nas codziennie chodzą setki takich świadectw, gdzie ktoś nie dawał szans, ale rodzice dali! i dziś mają swoje własne, zdrowe dzieci! ja bym to wszystko Wam tu pisała, wklejała świadectwa, ale nie chce nikogo urazić że jestem taka pro - life , bo wiem, że teraz moda jest na pro - choice ! że mogłabym kogoś urazić, kogoś wkurzyć, po co mi to. Kiedy bedziecie potrzebowały wsparcia, dam Wam je na pewno na priv...

właśnie przed chwilą natknęłam się na kolejne:
Kochana, zawsze możesz wklejać w klubie. Tam nie będzie niepotrzebnej dyskusji

Cytat:
Napisane przez satanna Pokaż wiadomość
Witajcie
W tym dziale nigdy się nie udzielałam, ale nadszedł czas
U Nas jest już 9 tydzień potwierdzony przez gina. W przyszłą środę idziemy z TŻ na kolejną wizytę i USG. Termin amy na 13 czerwca 2014.
W 5 tyg Fasol (jak o nim mówimy) miał prawie 2 mm i serduszko biło mu 101 rzay/minutę.
Bałam się do tej pory komuś mówić bo to moja pierwsza ciąża i w szczerze pisząc to uczucie jaki mi ciągle towarzyszy to strach. Junior jest planowany , aczkolwiek jestesmy w szoku ze udało nam się w pierwszym miesiącu starań, ale... Boje się czy wszytsko będzie ok, czy nie poronię, czy sobie poradzimy, czy w ogóle nadajemy sie na rodziców. A od 6 tygodnia mam tak okropne mdłości trwające cały dzień. Od rana do wieczora. Od 5 nad ranem do 22 ;/ Mam dosyc. Nic nie pomaga. Po imbirze i herbatce wymiotuje. Nie ma zależności czym i kiedy. Wczoraj np. wieczorem poganło mnie do łazienki o 22 zeby zwrócic resztki chinszczyzny, którą jedliśmy o 17... Nie zjadłam dużo bo nie mam apetytu ale to było coś strasznego. Okropny ból brzucha i ten kwas. na dodatek widziałam świeżą krew - najpewniej podrażniony przełyk - bo normalnie mam refluks ;/
Czy znacie jeszcze jakies sposoby na nudności czy trzeba czekać? i Kiedy u Was to minęło?
.....desperacko poszukuję pocieszenia
Witaj

Witam się po długim weekendzie W końcu Was nadrobiłam
Na początek chwalę się 13 tygodniem.
Zadzwonili do mnie od Guzika i jutro mam USG prenatalne - udało się przesunąć z 20 listopada, kiedy to będzie już 15 tydzień. Stresuję się, ale też nie mogę się doczekać widoku Dzidziulka Zabieramy też Kubusia.

Ja w pierwszej ciąży brałam Feminatal, ale teraz zamienili na Femibion i te tabletki też zakupiłam. Sa bardzo drogie, aż 54zł (!), ale w SP są na nie dobre promocje, więc, jak się taka pojawi to zakupię więcej.

Była tez mowa o spacerówkach. My najpierw mieliśmy z zestawu Mutsy 4rider i na zimę była super, zwłaszcza śpiworek z owczej wełny A na lato kupiliśmy Baby Jogger City Mini http://www.bangla.babyonline.pl/opin...gger-city-mini
Na wyjazdy nadal używany Ja jestem z niego bardzo zadowolona. Na początku nie mogłam się przyzwyczaić, bo wydawał mi się wywrotny - zupełnie inaczej się prowadzi niż 4kołowy, ale potem doszliśmy do wprawy. Dla mnie rewelacją jest możliwość złożenia go jedną ręką - łapie się za rączkę w siedzisku i jednym ruchem składa się jak walizka Niezawodny zwłaszcza jak jest się samemu z dzieckiem, które trzeba wziąć na ręce A drugi ogromny plus to budka, która opuszcza się zasłaniając dziecko praktycznie całe - super się sprawdza w upały. Można też rozłożyć oparcie na płasko, żeby dziecko spokojnie sobie spało. Polecam!

Kolejny temat to USG 3D. W pierwszej ciąży trafiliśmy na popsutą głowice od tego USG, ale zrobił nam tak chwilkę i złapał kilka fajnych ujęć Niesamowite przeżycie Nie płaciliśmy za to, tylko za zwykłe USG, które wykonał (70zł) No, ale to właśnie Guzik - jest tani i nie zdziera Nie wiem, czy teraz to USG 3D już działa, ale jutro podpytam

Więcej grzechów nie pamiętam

Miłego dnia Idę na drugie śniadanie

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-11-05 o 11:12
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:12   #2822
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

wampirka - nastawiam piekarnik na pełną moc w miedzyczasie jak się grzeje, smaruję kanapki masłem, na to czosnek ścieram na małych oczkach, ja lubię dużo i na to ser żółty. i do pieca.

tadaaaam!

całość robi się góra 10 min, w piekarniku aż ser się nie zacznie roztapiać i jest pyszotka
jak ktoś lubi to można ten ser posypać papryką mieloną.\

sosik na pewno też pomoże. A ja w końcu poszłam sobie zrobić to pieczywko
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:17   #2823
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Też myślę o Dwóch Kolorach. Dzisiaj ma mieć wyniki z krwi
Własnie nie pamiętam,ale od środy do piątku miała być w szpitalu..

Monijaaa witaj

Vampirka a jak tam Twój brzuszek?ruszył?
Ja wklejam tutaj z okazji 5 msc mój malutki ale już podrośnięty
i lece do sklepu w tą pogode głupią po maślanke i będę robić koktajl z borówek i bananów mmmm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8240020.jpg (26,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2071.jpg (27,6 KB, 48 załadowań)
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:20   #2824
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
a jak sie czujesz ?
Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Kasiab, a jak ciśnienie? Piłaś kawkę?
Czuję się bardzo dobrze już Ciśnienie mam nadal niskie, ale najważniejsze że już się dobrze czuję. Piłam kawkę i to parzoną sobie zrobiłam no i popijam colę z wodą. Będzie dobrze
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:20   #2825
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam się wtorkowo
nie zdążę was nadrobić... Bo w pracy jestem chwilowo sama. Za krótko by móc przeczytać te wszystkie strony które już naprodukowałyście

Ale widziałam że mowa jest juz o prezentach. Ja w tym roku też kupuje prezenty już w listopadzie. Koszty trzeba rozłożyć.
Na mikołaja małż zażyczył sobie 3pak slipek a ja mu dorzucę jeszcze książke sapkowskiego wiedzmina tą nową co teraz wyszła. Już zakupiłam na all i czekam na przesyłkę.

Dla rodziców też mam łatwiej bo w tym roku lecą do brata na święta więc prezentów mniej.

Poza tym od wczoraj czuje dziwne poboloewanie brzucha zwłaszcza jak w pracy wstaje z fotela, albo jak lerze i się podnoszę... Do tej pory tego nie czułam hmmm...

A pytanie do dziewczyn z Krakowa. Wybieram się na weekend do rodziny do kraka i chce odwiedzić bonarkę... Możecie polecić mi jakieś sklepy warte uwagi, z odzieżą dla bobasków no i dla mam również...

Będę wdzięczna za pomoc

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:20   #2826
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wklejam tutaj z okazji 5 msc mój malutki ale już podrośnięty
i lece do sklepu w tą pogode głupią po maślanke i będę robić koktajl z borówek i bananów mmmm
koktajl ! mniam.

chudzinka, pieeekna rosnie brzusio

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:23   #2827
JJJustynAAA
Zakorzenienie

lolitka za 5 miesiąc. A możesz mi napisać jak ty te mc liczysz??? Bo ja wiem że od wczoraj jestem w 16 tc a który to mc 4? Nie mogę się połapać!!!

a brzuszek widać zaokrągla się... Fakt niezła laska z ciebie, nie ma co

Mama Franka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 11:24   #2828
gosius91
Zakorzenienie

Wspomnień ciąg dalszy...

Kiedyś ślub - dzisiaj STUDNIÓWKA

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-11-05, 11:29   #2829
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to moja pierwsza ciąża. Termin mamy na 10 czerwca 2014.

W czartek byliśmy na USG i widzieliśmy naszego Dzidziusia.
witaj

Selenti ja pytałam o sery pleśniowe

Satanna ciebie również witam

gosius ja obecnie nie zauważyłam rozstępów u siebie... Smaruje się kremem z ziaji.

Vampirka ty się nie zastanawiaj nad syropem z cebuli tylko go produkuj. Napijesz się trochę - przeżyjesz ale jak ci pomoże...

Mama Franka

Edytowane przez JJJustynAAA
Czas edycji: 2013-11-05 o 11:32
Stary 2013-11-05, 11:29   #2830
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

magdi - kochana obawiam się że i w naszym klubowym już towarzydtwie też ktoś mógłby mnie źle odebrać no ale pomyślę nad tym zeby wklejać to wszystko np w swoim poście

ale ci ludzie od guzika to są złoci - sami zadzwonią itd, ja jak potrzebowałam wizyty to mi obdzwoniła klientki z tego dnia i sprawdzila ktora sie zwolni
a bylam u ginki wczoraj i powiedziala "ja bardzo dobrze znam Grześka Guzika" także ucieszyłam się i już mi nie kazała iść na prenatalne do tej kliniki skoro u niego byłam gites.

to super ze jutro pojdziesz ! czekam na wiesci! juz mamy coś wspólnego namacalnie

lolitko - pięknie widać! dostrzegam już uwypuklony delikatnie pępuszek
czekam na kolejne **
Stary 2013-11-05, 11:31   #2831
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Jeden podwójny strzał mi w zupełności wystarczy

Witam się z rana, od niedzieli jakimś cudem nie wymiotuje
Dziś jadę z mężem na zakupy, zaczynamy prezenty świąteczne kupować, w tym roku wyjątkowo wcześnie
Trza oddać to mężowi, skuteczny
Udanych zakupów, jak fajnie juz atmosferę czujecie Oliś dziś poczuł w sklepie jak zaczął na cały krzyczeć hahaha - konika na biegunach widział Dostanie na gwiazdkę

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
ja moge potwierdzić na swoim przykładzie, że nie warto się zarzekać ja miałam marne samopoczucie po porodzie i długiii sam poród, mówiłam ze nigdy więcej... a teraz sama, z wyboru, z podświadomości zdecydowałam o drugim
Ja też, mimo okropnych mdłości byłam pewna że drugie będzie Może i 3 ale za kilka lat Zawszę mówiłam że ciąże nosić mi cięzko ale rodzić mogę seryjnie :P

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Kurcze zaczęłam się martwić... W nocy złapał mnie taki silny i ostry ból w podbrzuszu jakby jajniki... Aż się obudziłam, pomogło leżenie na prawywm boku bo na lewym jeszcze gorzej do tego dziś rano jak sobie aplikowałam luteine to poczułam, że chyba mam otwartą szyjkę chyba zostanę w domu i daruję sobie te jedne zajęcia na uczelni...
Myślicie, że zaszkodziłoby gdybym zamiast jednej tabletki luteiny wzięła 2 ?
Kochana niemożliwe byś poczuła otwartą szyjkę Tym bardziej, że luteinę przyjmuję się właśnie przy rozwieraniu szyjki wiec jesteś na lekach Ale odpoczywaj

Cytat:
Noo już 18 tydz,aż się wierzyć nie chce

Myślę o DwóchkolorachNie da się do niej wiadomosci wysłać..wczoraj w Dzień dobry TVN była taka aktorka,tylko,że zapomniałam nazwiska i opowiadała,że lekarz jej w ciązy tez powiedział,że urodzi chore dziecko i że ma iść na amniopunkcje..Poszli,czek ali 21 dni na wyniki a po 10 dniach się okazało,że wszystko wyglada wporządku..i pozniej się potwierdziło to jak przyszły całe wyniki i urodziła zdrowe dziecko!
Mojej znajomej tak samo mówili,ale nie poszli na badania dalsze tylko chyba Pappe zrobili i zmienili lekarza i dzidzia zdrowa jak rydz!
Gratulacje 18 wow
No ja miałam sytuację podobną ale nie mam co porównywać z sytuacją Dwakolory. Najgorsze jest to, że na wyniki amnio czeka się jakiś miesięc a do tego czasu nei jesteś w stanie nic zrobić, dla mnie to jest przerażające

Cytat:
Witajcie

Jestem w 8 tygodniu ciąży, jutro zacznie sie 9

Podczytuje Was od ilku dni , teraz postanowiłam dołączyć do Was
Witaj

Cytat:
oooj lolitko, ja jestem sama w sytuacji kiedy tak naprawdę nie wiem co jest u mnie z dzieckiem, troche sie martwie momentami ale wiem że go nie usunę chocby nie wiem jaki zespół wyszedł...
poznałam już wiele świadectw na to, że dziecku trzeba dać szansę! obok nas codziennie chodzą setki takich świadectw, gdzie ktoś nie dawał szans, ale rodzice dali! i dziś mają swoje własne, zdrowe dzieci! ja bym to wszystko Wam tu pisała, wklejała świadectwa, ale nie chce nikogo urazić że jestem taka pro - life , bo wiem, że teraz moda jest na pro - choice ! że mogłabym kogoś urazić, kogoś wkurzyć, po co mi to. Kiedy bedziecie potrzebowały wsparcia, dam Wam je na pewno na priv...
Halo halo Hope ale jak to? Czytam i czytam i nie rozumiem. Czemu podejrzewasz że z dzidzi coś nie tak, w sensie że chore? Przecież nie miałaś żadnych złych testów, a że przezierności nie widać to nie znaczy że jest za duża. Wręcz przeciwnie może maleńka, patrząc na to co u Dwakolory sie przydarzyło. Kość nosowa jest a to baaardzo dobrze
Chyba że czegoś nie pisałaś

Cytat:
Napisane przez satanna Pokaż wiadomość
Witajcie
W tym dziale nigdy się nie udzielałam, ale nadszedł czas
U Nas jest już 9 tydzień potwierdzony przez gina. W przyszłą środę idziemy z TŻ na kolejną wizytę i USG. Termin amy na 13 czerwca 2014.
W 5 tyg Fasol (jak o nim mówimy) miał prawie 2 mm i serduszko biło mu 101 rzay/minutę.
Witaj
Ja na mdłosci nei doradzę, 16 tc i nadal mdli a najgorszę nadal wymiotuję
Ale na gardełko ssaj cukierki takie zielone z krzyżykiem albo podobne albo pastylki antybakteryjne np neogardin, nie za dużo ale troszkę znieczuli

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!
Moja Misia jest na antybiotyku Męczy ją w sumie tylko kaszel, ale bardzo intensywny. Lekarka stwierdziła że wydzielina jest bardzo nisko, więc dała jej antybiotyk.
Jej, zdrówka dla Misi
I zawczasu pilnujcie probiotyków, my niby dawaliśmy tydzień po antybiotyku jeszcze a młodemu grzybica poantybiotykowa wyszła
Zreszta znów katarzy nie wiem co z nim

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Czy ktoras z Was zauwazyła juz moze jakies rozstepy ?
Taaa na cyckach Jej dziewczyny ja zdejmuję stanik i czuję grawitacje A wcześniej miałam B...

Byliśmy 4h na spacerze, Olaf sie rozpłakał że nie dogoniliśmy śmieciarki, ale i tak kilka innych oglądaliśmy do pełnego rozładunku A potem na schodach co półpiętro dusił kupę . Mieszkamy na 4p

Młodego czuję Nie dotykam a czuję jak sie przemieszcza

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 11:38   #2832
Seleniti
Zadomowienie

Madziuuula a widzisz była strasznie miękka i miałam wrażenie, że opuszek da się włożyć, ale wolę tam nie szperać, wolę już o tym nie myśleć i mam nadzieję, że tylko mi się to wydawało , a na wizycie okaże się, że wszystko w porządku

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:42   #2833
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

madziuula - nie podejrzewam wierze ze wszystko jst ok ale sama wiesz ile od poczatku bylo klopotu i dopiero teraz niby mam troszke spokoju ale z kolei srodowa wizyta mnie troche zbila z nóg bo dziecko nie urosło jak należy, i tak już miałam niemałą różnicę od OM a tu jeszcze kolejny tydzien mniej.. no ale caly czas powtarzam sobie to co powtarzam Wam, ze moze sie skulił, moze to moze tamto a na koncu dopiero ze moze faktycznie... z tą przeziernością wiesz jak jest, nie było widać ale i z tą kością nosową to też "chyba jest". wiadomka że trzymam się wersji ze wszystko jest ok, a kiedy nachodzą mnie wątpliwości to sobie oczywiście mówię : ważne że jest, że żyje, że rozwija się (mam nadzieję że tam rośnie i nadrabia). Mam nadzieję że już różnica w OM a USG nie pogłebi sie jeszcze bardziej bo się podłamę na pewno...
ale oczywiście wierzę w moje dziecko i nie dam mu nic zrobić za wiele robiłam by ciążę utrzymać żeby teraz w ogóle myśleć inaczej

hehe ja od dwóch dni nie nosze stanika - o zgrozo zaraz ide założyć bo znowu mi naczynka popekaja. też mi podrosły ale i obwód mi sie zwiększył i kurcze musze kupić cos nowego bo ze tych starych to juz ze dwa tylko nie cisną mnie ;/

hehehe to świetnie że czujesz Twojego maluśkiego! )) to pięknie brzmi
Stary 2013-11-05, 11:45   #2834
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
ale ci ludzie od guzika to są złoci - sami zadzwonią itd, ja jak potrzebowałam wizyty to mi obdzwoniła klientki z tego dnia i sprawdzila ktora sie zwolni
a bylam u ginki wczoraj i powiedziala "ja bardzo dobrze znam Grześka Guzika" także ucieszyłam się i już mi nie kazała iść na prenatalne do tej kliniki skoro u niego byłam gites.

to super ze jutro pojdziesz !czekam na wiesci! juz mamy coś wspólnego namacalnie

Dzięki A będziesz umawiać się na połówkowe do Niego?
Ja jutro od razu zaklepię termin

Lolitko, ale piękny brzusio!
Madziula, byłaś u lekarza z Olafem? Ostatnio z klubu Kubusia, były przypadki, że dzieciaki miały opryszczkowe zapalenie gardła - może to ma Olaf?

Stary 2013-11-05, 11:49   #2835
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

magdi: no będę będę mówisz że robi je w 3 D? i ile to kosztuje u niego? i czy mam wziąć pod uwagę om czy Usg? bo wlasnie dlatego jeszcze nie umawiam sie bo moj dzidek nie rosnie jeszcze miarowo...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 11:58   #2836
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
magdi: no będę będę mówisz że robi je w 3 D? i ile to kosztuje u niego? i czy mam wziąć pod uwagę om czy Usg? bo wlasnie dlatego jeszcze nie umawiam sie bo moj dzidek nie rosnie jeszcze miarowo...
Jeśli dobrze pamiętam to 3D zrobił nam w 28 tyg. Jutro podpytam kiedy najlepiej zrobić i czy w ogóle robi, bo jak wspomiałam miał to USG uszkodzone. Zdam relację Moja Dzidzia też mniejsza - ciekawe czy nie za wcześnie jutro na to USG

Stary 2013-11-05, 11:59   #2837
janeczka7891
Zadomowienie

hej dziewczyny
Ja na szybko, jakis taki dzien dziwny mam ehh nic mi sie nie chce.
Przeczytałam Was od deski do deski ale nie mam siły odpisywać....
Mały śpi a ja kończę zupkę - dziś szpinakowa, moja ulubiona

Co do badan 3d polecam my mielismy robione z Filipem ) Teraz tez chce isc.

Proszę nie mówcie o rozstępach

Lolitka jaka Ty szczuplutka jesteś
Witam nowe mamusie

Odezwię się wieczorem jak będę w lepszym nastroju....
Stary 2013-11-05, 12:03   #2838
ilkas
BAN stały

Ajuto..nie mogę Was nadrobić dzisiaj jestem z Milcią w domu..a Wy tak pędzicie
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:06   #2839
ab_cd
Rozeznanie

Magdi555 - czy Ty mowisz o Femibion Natal 1 jesli tak to ja go brała. I płaciłam 34 zł. Własnie mi sie skonczył i sie zastanawiam czy go kupic czy poszukac czegos innego.
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 12:19   #2840
Nikii89
Zakorzenienie

Kasia ja na Twoim miejscu bym nie czekała tylko wybrała się w miarę możliwości jak najszybciej do lekarza.

Monijaa witaj i gratuluję

Vampirka dużo zdrówka i kuruj się tam
Kupiłam ją w Auchanie spróbuję sobie przypomnieć nazwę
Gratuluję 14tc

Gosius gratuluję 14 tygodnia
Ja chyba nie zauważę nowych rozstępów bo mam na brzuchu dużo po pierwszej ciąży

Satanna witaj

Karolak zdrówka dla Misi

Paulka ja od kilku dni też mam tak że mnie mdli po paście teraz myję Elmexem dla dzieci

Magdi a ja się z Tobą nie zgodzę :P Oskar zaczął raczkować mają 8m2d a chodzić w 11m i po miesiącu już świetnie chodził wręcz biegał
Super że udało się przełożyć wizytę na jutro
My mamy w czwartek i też bierzemy ze sobą Oskara . Oczywiście wcześniej zapytałam się mojego ginka czy możemy to powiedział „tak po znajomości”

Lolitka jaki malutki brzuszek to ja w 13t mam więkkkszy

Madziula 4h na dworze ?? podziwiam … my dziś w domu bo pada ;/

Janeczka a jak tam nocnikowanie??
Stary 2013-11-05, 12:19   #2841
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
lolitka za 5 miesiąc. A możesz mi napisać jak ty te mc liczysz??? Bo ja wiem że od wczoraj jestem w 16 tc a który to mc 4? Nie mogę się połapać!!!

a brzuszek widać zaokrągla się... Fakt niezła laska z ciebie, nie ma co
Justysia,na 1 str jest napisany podział na tygodnie i który to miesiącJa dziś zaczęłam 18 tydz,więc to początek 5 msc

Hopechyba zdjęcie tak wyszło,bo pępuszek jeszcze normalny,ale kochana jesteś

Słodziaki,laseczką to ja byłam,ale szybko się to zmienia hih
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:20   #2842
Nikii89
Zakorzenienie

vampirka chyba sobie przypomniałam Pasta nazywała się Meridol kosztuje coś +/- 15zł
Stary 2013-11-05, 12:24   #2843
Magdi555
Rozeznanie

ab_cd, tak tylko, że o 'dwójce' Ja kupowałam w niedzielę, a że w dyżurującej aptece to za 54zł I z tego co mówiła mi Kobieta w Super Pharmie to regularna cena Oni jednak często mają promocje i wtedy jest sporo tańsza - liczę na taką Niestety, jak byłam to wykupione były wszystkie sztuki. Popatrzę jeszcze w aptekach internetowych

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-11-05 o 12:26
Stary 2013-11-05, 12:25   #2844
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Magdi, a to połówkowe rozumiem robisz zwykłe tyle że u Guzika, a zrozumialam ze polowkowe 3D
no to daj znac jak tam.

ej dziewczyny wiecie co, potrzebuję pomysłu na prezent dla chłopca na chrzest... nie Jestem chrzestną ale jesteśmy zaproszeni, to bejbi mojej koleżanki i chcialabym coś fajnego. Macie jakieś pomysły? albo co fajnego dostały Wasze dzieciaczki?
Stary 2013-11-05, 12:28   #2845
ilkas
BAN stały

A ja jutro mam prenatalne, ale tak mnie opierniczyłyście, że już się nie martwię Teraz już tylko nie mogę się doczekać, aż zobaczę groszka
I ogólnie z tego co piszecie to duuużo wizyt się zapowiada w tym tyg Będzie mnóstwo dobrych wieści
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:32   #2846
Nikii89
Zakorzenienie

Hope ja kupiłam dla bratanka takie coś http://allegro.pl/odcisk-narodziny-c...607800026.html są 3 ramki można dac do środka zdjęcie maluszka, glinka aby zrobić odcisk stópki i rączki i dac po bokach do ramek + do tego jak podasz dane imię, datę urodzenia, godz urodzenia, wzrost , wagę to będzie to w takich kosteczkach ja na zdjęciu Mojej bratowej i bratu bardzo się podobało + do tego parę innych rzeczy dokupiliśmy
Stary 2013-11-05, 12:35   #2847
gosius91
Zakorzenienie

I za poł godziny, mieszkanko sie wypełni.. i nie bede sama ze zwierzakami

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-11-05, 12:37   #2848
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Magdi a ja się z Tobą nie zgodzę :P Oskar zaczął raczkować mają 8m2d a chodzić w 11m i po miesiącu już świetnie chodził wręcz biegał
Super że udało się przełożyć wizytę na jutro
My mamy w czwartek i też bierzemy ze sobą Oskara . Oczywiście wcześniej zapytałam się mojego ginka czy możemy to powiedział „tak po znajomości”
Nie rozumiem czemu się nie zgodzisz, bo potwierdzasz moja teorię Z tego co napisałaś to długo raczkował I 11 miesięcy to wcale nie tak wcześnie na chodzenie - tak w sam raz
Bardziej mi chodzi o to, że nie ma co się cieszyć z tego, że dziecko zaczyna chodzić bardzo wcześnie, bo te mięśnie nie są gotowe i często nie wytrzymują i stąd ciągłe upadki A jak napisałam Kuba zaczął jeszcze później i u nas naprawdę nie było upadków i szybko biegał Więc, to ma duże znaczenie. Choć dla mnie też to raczkowanie jest bardzo ważne. Podsumowując chodziło mi o to, że nawet, jak Emilka zacznie później chodzić to na urodzenie Dzidziusia będzie już śmigać, bo okres nauki będzie krótszy
Ciekawa jestem reakcji chłopaków na USG Po Kubie widzę, że mocno przeżywa Dzidziusia, ale tak pozytywnie Ostatnie zdjęcie, które wisi na lodówce ciągle ogląda

Hope
, połówkowe było normalne :ehem; Chcieliśmy to 3D i powiedział, żeby przyjść później (o ile dobrze pamiętam), bo w 20 chyba było za wcześnie - tak coś kojarzę. Wszystko podpytam

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-11-05 o 12:42
Stary 2013-11-05, 12:42   #2849
Nikii89
Zakorzenienie

Magdi chyba dlatego się nie zgodziłam , bo źle przeczytałam Twój poprzedni wpis :P a mianowicie że uważasz że jak dziecko zacznie zbyt szybko chodzić np przed roczkiem to radzi sobie gorzej niż dziecko które zacznie chodzić dość trochę po roczku Teraz dopiero zajarzyłam że chodzi Ci o ten czas bardziej między raczkowaniem a chodzeniem

Ja się boję trochę reakcji Oskara , bo czasem jak mnie inny mężczyzna dotknie to on zaraz w ryk
Stary 2013-11-05, 12:42   #2850
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hope a taki album "pierwszy rok dziecka" czy coś w tym stylu i jaką fajną maskoteczke??

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości