Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 10:26   #1981
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

naskrobałam w klubie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 10:34   #1982
Ewik86
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny Blanka zrobiła dzisiaj 5 kroków samodzielnie! Moja dzielna! Coś w tym jest że dzieci czekają z umiejętnościami na rodziców. Tak się bałam że Blanka zrobi pierwsze kroczki w żłobku
Tyle że dalej nie mówi nic,tzn nie gaworzy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Zdrówka dla wszystkich chorych maluszków.
Ogromne brawa za pierwsze kroczki.
Wiciu dzisiaj puszcza sie jak szalony. Co chwila idzie od czegos do czegoś albo na pół pokoju i wtedy siada. W sumie to on już prawie chodzi, bo ciągle na nóżkach. Aniołek mój kochany.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
acha wiem co miałam napisać- pamiętacie jak pisałam,że TZ marzy by mały kiedyś grał na akordeonie- zgadnijcie co mu kupił na Mikołaja...... akordeon padłam i nie mogę się podnieść
Ale się uparł

Fewciu trzymaj się. Blaneczka da sobie radę

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 10:44   #1983
ILLUSION
Wtajemniczenie

Question Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

fewciu - tulę Cię mocno Nawet sobie nie wyobrażam co czujesz....zwariowałabym tak samo i się zapłakała gdybym musiała Igora do żłobka albo z nianią obcą zostawić. Nie każdy ma ten komfort co ja niestety że dziecko zostaje z babcią. Takie życie, musisz kochanie zacisnąć zęby i przetrwać ten najgorszy początek a później już pójdzie z górki...Do pracy trzeba wrócić bo takie czasy że mało kto mże sobie pozwolić dłużej zostać z dzieckiem a super że ten proces będzie przebiegał stopniowo a nie od razu na wiele godzin żłobek. Niunia się przyzwyczai, będzie dobrze

Misiaeel, bokeh - cudnie dziewczyny zareagowały na szczeniaczka . Iguś dostanie na święta od moich rodziców.

black - o mnie Ci chodzi prawda? Wiedz że ja jestem poważną 30-letnią kobietą i nie w moim stylu zabawy w najeżdżanie na kogoś dla rozrywki i czekanie aż jakaś konkretna wybrana przeze mnie osoba napisze coś do czego można się przyczepić. Bo napisałaś tak jakbyś to odczuwała w ten sposób Gdyby którakolwiek inna napisała to co Ty, odpisałabym to samo. Do części o bliźnie i wypowiedzi Twojego męża nie odniosłam się wcale bo miał prawo tak powiedzieć, tylko do części o samym porodzie cc. I zupełnie nie napisałaś tam o tym co dopowiedziałaś później.
Nie widzę powodu do obrażania się na kogoś i pisania że są osoby które tylko czekają żeby na Ciebie naskoczyć w dyskusji bo to nieprawda. Tu chodzi o poglądy, spojrzenie na daną sprawę a nie o osobę. Jak przyjdzie taki dzień, że kija czy laurka napiszą coś z czym się nie zgadzam to to napiszę...a to chyba co innego. W żadnym miejscu Cię nie obraziłam, pozwoliłam sobie jedynie nie zgodzić się z Tobą w danej kwestii.
Stary 2013-12-02, 10:45   #1984
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy

Blanka była w żłobku prawie trzy godziny. Jak wychodziłam, to był płacz przeokrutny, aż mi serce pękało z żalu Panie przez cały ten czas nie dzwoniły. Jak przyszłam, to Mała płakała, zobaczyła mnie, tak się wtuliła, jakby nic więcej na świecie nie miało istnieć
Pytałam Panie jak było powiedziły, że zaraz po moim wyjściu się uspokoiła, bawiła, potem w leżaczku usnęła ( drzemki szlag trafił), ale to nic, najważniejsze że była spokojna. Potem jak się obudziła, to się własnie zdenerowała, że była w obcym miejscu i dlatego płakała. Teraz śpi Aniołek
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 10:47   #1985
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Blanka była w żłobku prawie trzy godziny. Jak wychodziłam, to był płacz przeokrutny, aż mi serce pękało z żalu Panie przez cały ten czas nie dzwoniły. Jak przyszłam, to Mała płakała, zobaczyła mnie, tak się wtuliła, jakby nic więcej na świecie nie miało istnieć
Pytałam Panie jak było powiedziły, że zaraz po moim wyjściu się uspokoiła, bawiła, potem w leżaczku usnęła ( drzemki szlag trafił), ale to nic, najważniejsze że była spokojna. Potem jak się obudziła, to się własnie zdenerowała, że była w obcym miejscu i dlatego płakała. Teraz śpi Aniołek
Biedna Ale z każdym dniem na pewno będzie łatwiej... Trzeba być dobrej myśli, skoro nie ma innej możliwości

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 10:58   #1986
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bokeh! Obejrzałam Twój filmik na temat obierania krewetek i muszę przyznać, że masz super głos, taki słodki i kobiecy, zupełnie inaczej sobie go wyobrażałam...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 11:00   #1987
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Siedzę i płacze w samochodzie,nie sądziłam że to będzie aż tak trudne

przyzwyczaicie sie
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 11:01   #1988
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Co do szczeniaczków-

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No to może dlatego się tak zdenerwowałaś, bo sama tak naprawdę nie lubisz tego tematu...? To jest dla mnie zrozumiałe.

Mam luźne majty i do Twojej wypowiedzi nie biłam, w ogóle nie biłam do dziewczyn, które pisały o samej bliźnie... No i chwała Ci, że się nie obrażasz za takie błahostki.
Kurczę, to nie to, że się zdenerwowałam, bo mnie nie zdenerwowało twoje zdanie, ja jedynie chciałam sprostować co napisałaś o braku wskazań do 2 cesarki, napisałam Ci tam żebyś nie pisała o widzimisię nie znając do końca tematu. Pewnie to uznałaś za atak na siebie i zarzucanie ci braku wiedzy, a zupełnie nie taką intencję miałam. Do blizny się wcale nie odniosłam, bo ani mnie ona grzeje ani zjębi. Jest czy jej nie ma mam to gdzieś. Mam nadzieję ze nie masz na myśli mnie, jeśli piszesz że niektórzy tylko czekają aż coś kontrowersyjnego napiszesz. Jeśli o mnie chodzi to nie w głowie mi takie gierki. Jakby ktoś inny tak napisał tez bym się odezwała.

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Umieram. Siedzę w każdej wolnej chwili przy kompie, mam do wystawienia tysiąc pińcet rzeczy, a głowa już mi pęka. Muszę dzisiaj skończyć bo tż jutro wraca późno i nie będzie mi kto miał się zająć Olim. W ogóle jestem zła i pokłócona z wszystkimi. Przepraszam że się nie odniosę dziś ale nie mam siły.
Tulam mocno

Cytat:
Siedzę i płacze w samochodzie,nie sądziłam że to będzie aż tak trudne

Kochana, Ciebie też tulę

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Hello Witam sie po weekendzie. U nas i w sobote i w niedziele zapowiedziani oraz niezapowiedziani goscie. Maluch dostal pierwszego laptopa:p Ladny,fajne melodyjki i obrazki
Lece nadrabiac,widzialam ze duzo przykrych rzeczy sie u Was wydarzylo
Ehh no i odstawilam Marcinkowego od cycusia I chyba mu lepiej z tym,spi spokojniej,przeprosil sie nawet z mm. Usypia w lozeczku,wydawalo mi sie to nie do pomyslenia.Tylko mi tak zal jakos,lubilam te wspolne chwile,ktore byly tylko nasze
Trzymajcie sie kochane,milego dnia
Do pozniej

Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app
Ja coraz bardziej myślę o odstawieniu, ale nie wyobrażam sobie tego

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
odgapię

buziaki
Ja też się czaję Wysłałam zaproszenia na lubimy czytać
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 11:01   #1989
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Aha dalej nie mam @ cholibka

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
ja bym już dawno teścior kupiła
Stary 2013-12-02, 11:07   #1990
BlackSanctum
Zakorzenienie

Laurko, Illusion, nie miałam akurat nikogo konkretnego na myśli... Swojego czasu udzielało się tutaj więcej osób, które już dawno odeszły od nas i wśród nich były pewne czepialskie osoby, tzn jak dla mnie czepialskie. Teraz powstało nieporozumienie w związku z moją wypowiedzią i Wy się akurat odniosłyście. Słowa Laurki trochę mnie uraziły, ale wiem, że intencja mogła być inna. Dlatego ja się nie gniewam...

I, kolejny raz, NIE OBRAŻAM SIĘ!

Marsi, dobrze powiedziane...

O losie, Oliwa wyjęła wszystkie ciuchy z szuflady w łóżeczku...
Stary 2013-12-02, 11:10   #1991
marsi11
Zakorzenienie

Bokeh- Hania ze szczeniaczkiem boska
a TZ widzę klatą świeci

kochana, tak właśnie myślałam,że zrobisz nalot na rzeczy DeLux
też jadłam krewety, robiłąm risotto
makaron z sepią też kupiłam ale czeka na swój czas

a wiesz,że samą sepie, atrament można kupić w kuchni świata? samemu zrobić spaghetii z sepią albo risotto to dopiero bajka

wogóle nadajesz się do prowadzenia kulinarnego kącika- głos masz ładny, dłonie zgrabne i kochasz jedzonko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 11:12   #1992
s i l v e r
Zakorzenienie

Ale zaszalałyście z tymi wiadomościami na fb.
Tyle tego że nie dam rady przeczytać...
Stary 2013-12-02, 11:13   #1993
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Biedactwa, no ale dobrze że się uspokoiła. Mam nadzieję tylko że tym panią można wierzyć.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 11:14   #1994
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ale zaszalałyście z tymi wiadomościami na fb.
Tyle tego że nie dam rady przeczytać...
gadam przez telefon z Caławdeszczu i pytam co jej tak wibruje....a ona FB
jak coś jestem w temacie dziewczyny
Stary 2013-12-02, 11:20   #1995
Kija80
Zadomowienie

Dobra, proponuję zamknięcie tematu Black i jej blizny bo to się robi nudne Podrzućcie coś innego. Cokolwiek. Na przykład kiedy i jak planujecie powiedzieć dzieciom że nie ma świętego Mikołaja bo się zastanawiam czy uświadomić Grzesia, on chyba jeszcze wierzy albo udaje że wierzy i nie wiem czy to już jest ten moment czy jeszcze nie
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 11:30   #1996
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Dobra, proponuję zamknięcie tematu Black i jej blizny bo to się robi nudne Podrzućcie coś innego. Cokolwiek. Na przykład kiedy i jak planujecie powiedzieć dzieciom że nie ma świętego Mikołaja bo się zastanawiam czy uświadomić Grzesia, on chyba jeszcze wierzy albo udaje że wierzy i nie wiem czy to już jest ten moment czy jeszcze nie
WOjtek póki co wierzy w Mikołaja i niech tak na razie zostanie. nawet przyjdzie do niego w tym roku do domu
Stary 2013-12-02, 11:31   #1997
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Noooo zanim nasze dzieci będą dociekały tego tematu to jeszcze trochę czasu upłynie Nie zastanawiałam się jeszcze nad tym ale pewnie nie będę odbierać dziecku "radości" do momentu kiedy zobaczę że już sam coś rozkminia w tym temacie.Kiedy uznam że już pora wtedy wyłoże karty na stół O!

Bokeh-masz bardzo miły głosik Zgadzam się z dziewczynami.

U mnie już trochę lepiej ale jeszcze łapie zawieszki. Minie. Wiem że minie. Tak jak Blogerka powiedziała,aura sprzyja takiemu wisielczemu humorkowi.
Dzisiaj Oskar spał trochę z nami w nocy. Potem jeszcze wzięłam go do nas po 5 i tak spaliśmy do 7:10 mimo że mąż szamotał się jak zwykle głośno. Jestem zaskoczona przez syna. Ale mile
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 11:35   #1998
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Ta okrutna prawda spadnie na niego jak grom z jasnego nieba pewnego dnia podczas rozmowy z kolegami...i już nigdy później świat nie będzie taki sam
Stary 2013-12-02, 11:36   #1999
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

Kija, wiesz jaka ja durna jestem?
Mój syn to do III kl wierzył bo taką utrzymywalam legendę, Samuel mu listy zostawiał i ciasteczka ze szklanką mleka i wiesz kto go uświadomił?
nauczyciel, brutalnie i dosadnie ale to jest nic , bo Samuel zrobił awanture, nauczycielka spotkała mnie i zaczęła sugerować,że chyba lekko przesadziłam
tak czy siak to nauczyciela obwiniam,że świat marzeń mojego dziecka został brutalnie przez nią zniszczony

konkluzja jest taka: im szybciej tym lepiej

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-12-02 o 11:38

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 11:38   #2000
mala_19kw
Zakorzenienie

Bym zapomniała. Wczoraj nasze Blanusie obchodziły imieniny. Wszystkiego najlepszego skarby

Misiael- całuski za 10 miesięcy Hani.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 11:39   #2001
Kija80
Zadomowienie

Grześ poważny zerówkowicz, sześciolatek, a wierzy. Chyba W każdym razie pisał list, tyle że coś mu schodzi z wysłaniem, napisał parę dni temu i list dalej leży na biurku zamiast na oknie. Już sama nie wiem, może mu koledzy powiedzieli w przedszkolu co i jak tylko nie chce nam mówić bo myśli że my wierzymy i będzie nam przykro jak nas uświadomi że to nieprawda?
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 11:41   #2002
marsi11
Zakorzenienie

Misiael- buziaki dla Hani
Leoś też ma takie rajtuzki widze,że szczeniaczek robi furore-słodka Hania
Stary 2013-12-02, 11:43   #2003
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Grześ poważny zerówkowicz, sześciolatek, a wierzy. Chyba W każdym razie pisał list, tyle że coś mu schodzi z wysłaniem, napisał parę dni temu i list dalej leży na biurku zamiast na oknie. Już sama nie wiem, może mu koledzy powiedzieli w przedszkolu co i jak tylko nie chce nam mówić bo myśli że my wierzymy i będzie nam przykro jak nas uświadomi że to nieprawda?
Stary 2013-12-02, 11:44   #2004
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie mam drugiego dziecka, ale zostałam uświadomiona w wieku 5 lat, dowiedziałam się sama - podsłuchałam rozmowę rodziców. Pamiętam, że płakałam. A potem uświadamiałam wszystkie inne, znajome dzieci po kolei...

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Kija, wiesz jaka ja durna jestem?
Mój syn to do III kl wierzył bo taką utrzymywalam legendę, Samuel mu listy zostawiał i ciasteczka ze szklanką mleka i wiesz kto go uświadomił?
nauczyciel, brutalnie i dosadnie ale to jest nic , bo Samuel zrobił awanture, nauczycielka spotkała mnie i zaczęła sugerować,że chyba lekko przesadziłam
tak czy siak to nauczyciela obwiniam,że świat marzeń mojego dziecka został brutalnie przez nią zniszczony

konkluzja jest taka: im szybciej tym lepiej
No cóż.
Stary 2013-12-02, 11:51   #2005
ezzo
Zadomowienie

Nawijko to ty podlinkowałas katarek z apteki z akcji dormowej dostawy? przewertowałam ostatnie 3 strony i coś mi na oczy padło bo nie moge odnaleźć
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 11:52   #2006
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mignelo mi (nie nadrobilam jeszcze, intensywny dzien dzis), ze szukacie katarka.
Jutro jest Dzien Darmowej Dostawy.
Moze w ktorejs z tych aptek: http://www.dziendarmowejdostawy.pl/k...uroda-zdrowie/ bedzie katarek??? Nie sprawdzalam, bo chyba wpadlam w niezdrowy szal zakupow i mimo dudniacego z glodu zoladka przeczesuje sklepy w poszukiwaniu niezwykle potrzebnych mi rzeczy
Własnie zamówiłam katarek, nasivin soft i jeszcze fructolax w aptece GEMINI....przesyłka za FREE ))
Katarek chyba za 39 zł

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 11:56   #2007
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Nancy
Dziękujemy za spotkanie Kubus przesłodziak
Nacy i Tż bardzo sympatyczni i było super i pycha ciasto
Kubuś pewny na swoim gruncie walczył o zabawki a Julek dzikusek mały
Ale o zdjęciu zapomniałyśmy a myślałam zeby zrobić przed przyjazdem do Was
Uwaga wracając do Starachowic Julek nie zasną ok Kielc zaczął marudzenie ale nie usnął za to nocka cudna az zaspałam do pracy
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 11:58   #2008
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Nawijko to ty podlinkowałas katarek z apteki z akcji dormowej dostawy? przewertowałam ostatnie 3 strony i coś mi na oczy padło bo nie moge odnaleźć
ezzo ja kupiłam w aptece GEMINI przed chwilą

a czy któraś znalazła w tych sklepach dla dzieci cś ciekawego w dobrej cenie?? Bo c z tego że darmowa dostawa jak ceny kosmiczne????

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-12-02 o 12:02
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 12:02   #2009
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Nancy
Dziękujemy za spotkanie Kubus przesłodziak
Nacy i Tż bardzo sympatyczni i było super i pycha ciasto
Kubuś pewny na swoim gruncie walczył o zabawki a Julek dzikusek mały
Ale o zdjęciu zapomniałyśmy a myślałam zeby zrobić przed przyjazdem do Was
Uwaga wracając do Starachowic Julek nie zasną ok Kielc zaczął marudzenie ale nie usnął za to nocka cudna az zaspałam do pracy
fajnie,że spotkanie udane, zazdroszczę
no ale jak mogłyście zapomnieć o zdjęciu

Nancy, co za ciacho zrobiłaś?

Neti- gemini to bardzo dobra apteka, ponoć najtańsza, ja muszę małemu kosmetyki zamówić bo już mi się kończą
Stary 2013-12-02, 12:03   #2010
elllmi
Zakorzenienie

a u nas już powoli się świątecznie robi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06703 1.jpg (101,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06704 1.jpg (110,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06705 1.jpg (139,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06707 1.jpg (110,2 KB, 10 załadowań)

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości