|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Karolcia witaj kope lat widzę że mamy tydzień powrotów mamuś
|
|||||
|
|
|
#2522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajną masz ciąże ![]() Cytat:
serio, kiedys mnie to denerwowało i to bardzo. Na składki zdrowotne ładnych parę stówek miesięcznie mi z wypłaty zabierają, ale zawsze sobie powtarzam, że to nie na moje zdrowie, a tak tylko, na państwo. Za swoje zdrowie, to muszę zapłacić... Niestety...
|
|
#2523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale jakoś niekoniecznie zgadzam się z tż moim, że może spróbujemy zaraz po porodzie, chyba wtedy, obolała, nie będę taka chętna do kolejnego porodu
|
|
|
#2524 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Jak usiade przed kompem na pewno dopisze Cytat:
Piekny film. Cytat:
![]() Cytat:
![]() I na liste tez bede pamietala, zeby dopisac ![]() My po obiedzie - przy rodzicach grzeczni bylismy
|
||||
|
|
|
#2525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn jakbym wpadła, to bym musiała podołać, ale chyba bym się nie zdecydowała. Wolałabym różnicę co najmniej kilkuletnią między dzieciakami ![]() Cytat:
![]() A teraz jak jesteście sami to jak ?? Dalej foch? Nie za długo już
|
|
#2526 |
|
Moderator
|
TZ juz normalnie rozmawia, ale mi sie z nim dalej nie chce gadac
![]() Takze jest poprawnie, tak bym to nazwala
|
|
|
|
#2527 |
|
Zadomowienie
|
Heja :-*
Thidien rozwaliło mi uczucia :/ Gratuluję kolejnych tygodni Teqiba dobrze że chociaż poprawnie jest ![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), nie on rodzi, a po porodzie posiedzi z nami może tydzień i wraca do pracy, a to ja będę bawić się z pieluchami, płaczami itp... Nie wyobrażam sobie urodzić maluszka, gdy mam dziecko np. roczne, które jeszcze nie chodzi samodzielnie do końca, robi w pieluchy i najprawdopodobniej jest karmione piersią Za dużo obowiązków jak na mojego lenia w tyłku ![]() Dziewczyny, kupuje któraś łóżeczko turystyczne, ale takie do wykorzystania nacodzień? Jakieś polecacie? Może któraś nawet jak nie kupuje to się orientuje jakie najlepsze? Poradźcie coś, bo ja nie mam bladego pojęcia Bardzo podobało mi się w internecie Caretero Grande, ale jak zobaczyłam na żywo, to wydaje mi się strasznie niedopracowane i takie jakieś jakby nie do końca stabilne ![]() Bo u nas taka sytuacja, że robimy pokój dla małej z mebelkami i normalnym łóżeczkiem drewnianym, ale chcemy też kupić turystyczne (i dokupić porządny materac) żeby mała mogła spać z nami w sypialni przez pierwsze miesiące i żeby spokojnie mogła spać u dziadków, co będzie się pewnie zdarzało dość często ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Ja też nie, mnie po 5 minutach od kłótni zbiera na gadkę
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, jak Wy ale ja zaczynam dygać przed porodem....
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
nie tylko ty...
|
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupujecie prócz łóżeczka jakąś kołyskę? Ja się nad tym zastanawiam ponieważ wiadomo, że chciałabym aby mała spała razem z nami w sypialni w łóżeczku albo kołysce. Na piętrze dużo siedzę w pokoju obok sypialni i też bym wolała mieć mała na oku, a znowu na parterze mamy kuchnię i też pokój w którym siedzimy. Więc jak będę na dole to też bym woła małą mieć na dole. Kupowanie 3 łóżeczek (sypialnia, pokój na piętrze, pokój na dole) bez sensu w ogóle. a taką kołyskę, albo kosz mojżesza można by przenosić. Tylko że to przyda się może na max 6 miesięcy. Nie wiem jak to ogarnąć.
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- ja chyba zacznę jak będę w 35 tyg;p Póki co nie myślę o porodzie :P |
|
|
|
#2533 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zwiedzila juz z nami cwiartke swiata 2. a ja sie potrwfilam powstrzymac a potem zalowalam ![]() Cytat:
zycie od razu stanie jest prostsze ![]() Cytat:
za szyjke i a mala ma jeszcze czas sie obrocic ![]() no wlasnie, tez z checia bym je poczytala ale kiedy znalezc na to czas Cytat:
|
|
|
#2534 | |
|
Moderator
|
Nieee
Ja mam tak, ze zaraz po klotni to becze i pierwsza wyciagam reke na zgode nawet jak nie moja wina - ale jesli TZ sie zaprze i trwa to dluzej to wlacza mi sie foch ![]() Takze miekka jestem, a to ze teraz mnie trzyma dluzej to efekt tego ze zaplakana poszlam spac i obudzilam sie zmeczona ta sytuacja - kurcze nie umiem tego logicznie wytlumaczyc, mam nadzieje ze mniej wiecej wiecie o co mi chodzi Cytat:
Ja tez - zwlaszcze ze wczoraj na SR ogladalismy sale porodowe i przypominaja mi sceny z Pily
|
|
|
|
|
#2535 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Hours nie mogę znaleźć nigdzie w sieci, Uprowadzone widziałam to zostaje Benjamin Button... Wiecie co, wypiłam 3/4 butelki Bavarii i czuję się jakby mi w głowę weszła jak zwykłe piwo Co ta ciąża robi z człowiekiem... ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Oj taaaak. Ale narazie staram się to jeszcze wyprzeć ze świadomości Nie czytam opisów porodów, bo chyba by mnie musieli siłą zawlec do szpitala...Cytat:
|
|
#2536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie znalazłam takie coś: http://www.smyk.com/chicco-lullago-l...t-niemowlaka-p i mam zagwozdkę teraz, bo nawet to ładne a mi się marzyła kołyska, ładnie składa się turystycznie, mało miejsca zajmie w sypialni Ale 400 zł wydać na 6 miesięcy... A nie wiem, czy uda się później sprzedać ![]() Edit: teraz się przyjrzałam dokładniej i żadna z tego kołyska, zwykłe, małe łóżeczko, nie ma się jak bujać. A szkoda
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2014-01-04 o 21:05 |
|
|
|
|
#2538 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Uf, czyli to czestsze zjawisko
|
|
|
|
|
#2539 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki wielkie. Nawet nie słyszałam o takim leżaczku, na tablicy znalazłam w całkiem rozsądnej cenie w porównaniu z allegro. A przyda się na pewno dłużej niż kosz mojżesza.
|
|
|
|
#2540 |
|
Rozeznanie
|
ja udaję, że coś takiego nie istnieje :P
|
|
#2541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasami są minusy mieszkania w domu ;p W sumie myślałam jeszcze o korzystaniu z gondoli z wózka. Można by ją było w ostateczności wykorzystać, ale znając swojego lenia nie chciałoby mi się jej codziennie po spacerze wymontowywać i nosić.
|
|
|
|
|
#2542 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, dopiero wróciłam do domu...
Cały dzień spędziłam na wsi u rodziców, później jeszcze u teściowej, a w między czasie mój TŻ wykańczał nasz dom. I tak wykańczał, że nie odzywamy się do siebie od paru godzin, nawet zaliczona po dordze msza za tatę TŻ nic nie zmieniła ![]() Bo sobie chłopak ubzdurał, że jak poogląda filmiki instruktażowe na necie i poczyta forum Muratora, to będzie specjalistą od wszystkiego. A ja jestem zdania, że chciwy dwa razy traci i nie pozwolę mu zaoszczędzić na hudraulice. Nigdy nie podłączył żadnego stelaża podtynkowego ani wiszącego sedesu, ale oburza się, jakby to było takie proste jak budowa cepa. Wystarczy, że SAM narzuca i wygładza tynki - aż się boję wbić pierwszy gwóźdź, bo co ja zrobię, jak mi pół ściany odpadnie "Podłógówkę" też rozłożył sam i nawet "zalał podłogi" (dzięki właśnie tym filmikom na YT), ale do cholerki jasnej hudraulika to, no! I co powiem, to jest automatycznie na nie. Gdyby ktoś inny (najlepiej facet ) doradziłby mu chociaż przemyśleć sprawdę z wynajęciem profesjonalisty to wziąłby to jakoś do siebie, przemyślał...Ale słowa żony to można puścić mimo uszu ![]() I ja walnęłam focha (nigdy tak długo się do siebie nie odzywaliśmy), a on się obraził, bo jak mi nerwy puściły to podniosłam głos. Matko... Ja nawet nie mogę głośniej mówić, gdy się zdenerwuje, bo mój TŻ zaraz się unosi, że na niego krzyczę
|
|
|
|
#2543 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja lubię miec odpowiedź gdy zapytam a nie tysiąc złotych rad i przepowiedni o które nie prosiłam. W kwestii porodu na logiczne myślenie - wszystkie rodzą to i Ty urodzisz, bedzie bolało bo inaczej sie nie da, ale do przeżycia, doopy nie urywa nie słuchaj ciotek i wujków, jak cie tylko straszą, a wujek to cienias widocznie sam nie był przy porodzie to i dziwi się że dzisiejsi faceci maja jaja i odwage by na porodówkę wejść nie smutaj się ![]() o popatrz a ja chciałam do apteki iść. Tylko mi teraz wytłumacz jak krowie na miedzy, przykładam papierek do wkładki i co? ma sie zabarwic czy nie i w którym przypadku jest źle, a w ktorym dobrze tj, że to nie wody płodowe? Cytat:
a pizze to bym zjadla Cytat:
Z filmów ostatnio Sępa widziałam chyba i podobywał mi sieCytat:
Zmywarka to moja najlepsza przyjaciółka, Hela się nazywa ![]() A ja mam 9 kg w 25 tygodniu, przebiłam Cię ![]() ![]() Cytat:
Pewnie że Laura ładniej niz Oksana, ale jestem stronnicza bo moja szwagrzenica (czy jakoś tak ) ma na imie Laura i to taki słodziak jestCytat:
Tylko żebyscie Kacperkowi rodzeństwa nie dorobili![]() U mnie coś dzisiaj był gorszy dzień, juz dawno tak źle się nie czułam, było mi słabo twarz biała, poszlam na spacer z telefonem, żeby w razie co mąż przybiegł mnie ratować ciśnienie jak na mnie takie sobie 100 na 60, miałam juz nizsze w ciąży i lepiej funkcjonowałam. Przespałam sie troche i jakby mi lepiej ale znowu nie zasnę przed północą no cóż chwaliłam się dzisiaj jak to lubie byc w ciąży to mi los psikusa zrobił Ale za to córa poprawiła mi humor, wywaliła (chyba) nóżkę z takim impetem, że gulę miałam w jednym miejscu na brzuchu, zabawnie to wygladało ![]() Kate gratuluję córci Twojej cioci! Ale będziecie miały fajnie we dwie z wózeczkami ![]() Mmhym ciesze się, że wizyta przyniosła dobre wiadomości Ela uważaj na siebie! Elunka witaj wśród leniących się Jakieś nowe dzieciatka na Noworocznych? muszę zajrzeć
|
||||||
|
|
|
#2544 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny. Staram się nic nie wstawać tylko leżeć i "zasiskac" nogi:p a i tak mnie brzuch boli. A do tego znowu mocno boli mnie krocze. .ahhhh.
Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
#2545 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale piszecie, jak szalone
![]() Półtorej godziny czytałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że udało im się szczęśliwie dotrwać do rozwiązania Cytat:
![]() Cytat:
Fakt, warzywa są teraz drogie. Ale marchewki są pyszne Cytat:
![]() Nie ma to jak oszczędzać na niewinnych maleństwach ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tez pierwszy raz w życiu podłączał sam geberit i jakoś sie udało, nie przecieka najbardziej się martwiłam, jak wyjdzie ściana z luksferami a zrobił ją fachowo tak więc może zaufaj facetowiw tym przypadku gorzej jakby bez uprawnień do elektryki sie pchał
|
|
|
|
|
#2547 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Co do gulki - cudowne uczucie Ja tez dzisiaj rano pierwszy raz czegos takiego doswiadczylam
|
|
|
|
|
#2548 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. dobrze, że jesteś rozsądna na tyle, by zabrać telefon I dobrze, że przeszło, a to że nie pójdziesz spać? Popiszesz z nami, poczytasz mamy noworoczne i czas zleci ![]() A mała twoja kochana, moja tak nie robi Cytat:
Jak już nie będziesz dawała rady to pisz, zbierzemy się i przyjedziemy ci je trzymać
|
|
|
#2549 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
muszę zapytać wujka googla narazie doszłam do tego gdzie Je można dostać
|
||
|
|
|
#2550 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem jakaś inna, bo ja się nie boję.
Może to dlatego, że nie wiem co to poród, nie wiem co mnie czeka. Czytam i opisy porodów, i oglądam filmiki, ale dalej nic. Zacznę pewnie się bać, jak już skurcze pierwsze się pojawią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może jednak jakoś mu to wyjdzie i nie będzie lipy Cytat:
![]() Chociaż jeden dzień musisz się źle czuć, nie ma tak lekko ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
To i tak wszystko wina facetów, więc mamy do wszystkiego prawo ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

Wg moich obliczeń u mnie już 30 tydzień. I troszkę mnie ta 3 z przodu przeraża....

prawdopodobnie będzie Filip 

Muszę się zmobilizować bardziej 

Za dużo obowiązków jak na mojego lenia w tyłku 

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
ja lubię miec odpowiedź gdy zapytam a nie tysiąc złotych rad i przepowiedni o które nie prosiłam. W kwestii porodu na logiczne myślenie - wszystkie rodzą to i Ty urodzisz, bedzie bolało bo inaczej sie nie da, ale do przeżycia, doopy nie urywa
.Nigdy nie byłam u brafiterki, a staniki kupowałam na oko, teraz kupując przez neta stwierdziłam że warto by się pomierzyć no i proszę jaki rozmiar mi wyszedł. Zobaczymy jak przyjdą czy będą dobre 
wzruszyłam się