|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Hej
Zrobiłam obiad i pranie, zaraz muszę przygotować coś na jutrzejsze zajęcia a jak będę miała wenę to i egzaminy ułożę na przyszły tydz.. Póki co jednak piję herbatkę i wpadłam zajrzeć co u Was ![]() (t)asia, side85,m tequiba gratuluję rocznic! ![]() ![]() A ja konsekwentnie wciąż omijam ten temat. Cytat:
Pisałyście o bólach w kroczu, ja bóli jako takich jeszcze nie mam ale czasem czuję takie jakby kłucie, chyba na szyjkę. Czasem też takie rytmiczne jakby pulsowanie ![]() Zmykam ale i tak będę teraz pracować na kompie więc będę zaglądać, ![]()
![]() |
#2492 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Wtajemniczenie
|
kate1623 cieszę się ze twoja ciocia doczekała się upragnionego dzieciątka!
gratulajce! poczytałam o Marudzie i Krzysiu - poryczałam się ![]() side85 wow jaki piękny wiek babci ![]() ![]() 100 lat to już za mało.... 200 by się chciało ![]() ![]() ![]() co do magnezu ja biorę Magnezin! a wiecie że oksytocyna wzmaga ból i wydłuza poród? ![]() wcale taka fajna nie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zakorzenienie
|
Noooo..nadrobiłam
![]() ![]() My po wizycie ksiedza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Wtajemniczenie
|
filupka odpoczywaj!
![]() ja jestem pewna że urodzę wczesniej - brzuch non stop się stawia, w ogóle to mam dość tej ciąży, to juz nie to co pierwsza, wszystko mnie boli. ale muszę jeszcze trochę wytrzymać dla dobra juniora! baja_86 ja również odczuwam ból w kroczu - a jak dluzej polezę to potem musze mieć taki rozruch, daję krok za kroczkiem jakbym się chodzic uczyła. w dodatku zgięta w pół ![]() teQiba zyczę szybkiego ozywienia stosunków z tż ![]() maggie zdrówka! ![]() co do wakacji - nasza Malwinka też z marca - we wrzesniu bylismy z nią w Zakopcu na kilka dni- miała 6 miesięcy i była z nami miedzy innymi nad Morskim Okiem ![]() Ela87 ojj dobrze że tylko na siniakach się skonczyło ![]() mmhym mam nadzieję że młoda wróci na prawidłowe tory ![]() asiall ale glupoty gadają.... mnie to takie rady jednym uchem wpadają, drugim wypadają, swoje wiem i robię i nawet nie wchodzę w dyskusję z takimi mądralińskimi. poslucham i się nie odzywam - szkoda języka i moich nerwów ![]() nad polożna myslalłam - ale to ponad 4 stówki - szkoda mi.... w ogóle to która odpowiedzialna za imiona jest? ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-01-04 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() czkawka ![]() węglan magnezu wchłania się tylko w 30% ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- teQiba masz już jakieś? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | ||
Zadomowienie
|
mmhym -
![]() ![]() ![]() virginia - to rytmiczne pulsowanie to może być czkawka ![]() Cytat:
Cytat:
Co do warzyw, to moim zdaniem akurat pomidory i zielone ogórki w sezonie zimowym to nie jest najlepszy pomysł. Nie dość że drogie to bez smaku i w dodatku naszpikowane podwójną chemią... Co do warzyw to najlepiej kupować te, które akurat są w danym sezonie. Albo mrożonki, które w obecnej porze roku będą na pewno o wiele lepsze niż te sztuczne, okropne pomidory i ogórki. Polecam przejrzeć kalendarz sezonowości warzyw i owoców (pełno w googlach).
![]() |
#2498 |
Zakorzenienie
|
Z tą szyjką to też tak myślałam, ale czkawka? Tak nisko? Czułabym ją w kroczu?
Porobiłam trochę egzaminów ale chyba pisemne zostawię na kiedy indziej bo o 18 mam korki, nie ma chyba sensu rozkładać się z papierami teraz...
#2499 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() monkaa321 to znaczy co? cos dodatkowo mam brac ![]() gin mi tylko ten Magnezin zalecił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
Zadomowienie
|
Ale w magnezinie dawka magnezu jest iście końska. Więc i tak sporo zostaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Wtajemniczenie
|
yes
![]() ![]() także teQiba wpisz proszę na listę jak wrócisz po tym obiadku ![]() co do imienia to była niezła burza mózgów - ja mam tak strasznie dużą rodzinę że naprawdę imion jest od groma już - ciężko wymyśleć cos czego nie ma w najblizszym otoczeniu. a Filipa nie ma, wszystkim się podoba więc chyba już tak zostanie ![]() ja chciałam Marcela - ale tż się kwasi ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-01-04 o 15:52 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Szukam tytułu filmu, w którym ojciec ratuje swoje dziecko w szpitalu. Jest powódź(?) awaria prądu, a dziecko leży w inkubatorze. Kojarzy wam się ten film?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.filmweb.pl/film/Niemo%C5%BCliwe-2012-586390
![]() |
#2504 |
Wtajemniczenie
|
w Niemożliwe nie było dziecka w inkubatorze z tego co pamietam, juz starsze były
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- kate ale super te staniczki. i tansze niz z Alles hmmm..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 |
Rozeznanie
|
imiona
![]() chciałabym nie mówić o dzieciu per dzieć, ale... nic mi się nie podoba :/ (znaczy imiona innych dzieci bardzo, ale dla mojego... masakra wybrać) wszystko mi się kojarzy ze szkolnymi urwisami :P chyba zostawię to dla męża (tylko czy to się dobrze skończy, dla niego oczywiście, to nie jestem pewna :P ) a czasu coooooraz mniej..
#2507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Wtajemniczenie
|
baja zamotałaś mi w głowie i sama teraz dumam co to za film
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- thidien ty jak mój tż - jemu nic się nie podoba a sam nie potrafił nic mądrego wymyślec ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- thidien ty jak mój tż - jemu nic się nie podoba a sam nie potrafił nic mądrego wymyślec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Zakorzenienie
|
dumaj, dumaj, może coś wymyślisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A właśnie, polećcie coś fajnego do obejrzenia, bo w tej telewizji to już kompletnie nic nie ma, a mam ochotę na jakiś wieczór filmowy ![]()
![]() |
#2511 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A automat- super sprawa. A z dobrym silnikiem to już w ogóle marzenie. Obiecałam sobie, że mój następny będzie automatem, ale mąż mi samochód rozbił i na szybko musiałam coś kombinować i niestety znów manual. Ale następny będzie automat ![]() side85 ![]() Ja sobie nie wyobrażam bez niej życia. Nie wiem jak funkcjonowałam wcześniej... Tzn wiem- wiecznie wkurzona bo naczynia trzeba myć. A i tak robiłam to tylko w ostateczności, tzn jak się kończyły ![]() Cytat:
![]() Ale ja je sobie czytam nadal myśląc że mnie to przecież nie dotyczy i za mnie urodzi ktoś inny, a tak w ogóle to do porodu mam jeszcze milion lat i niczym nie muszę się przejmować ![]() Ja dzisiaj się już martwię. Mały jest chyba tak ułożony że kopie mnie we wnętrzności, szczególnie w dół. Nie czuje nic innego tylko mało przyjemne ukłucia. Dosyć silne niestety. I co chwile do łazienki mi się chce. Wcześniej narzekałam, że oddychać nie mogę, teraz źle bo mi bebechy maltretuje. U którejś też dzieciaczek się tak ułożył? Jest szansa, że szybko się obróci? Bo zdecydowanie wolałam kopniaki w brzuch. Mam też wrażenie że w takiej pozycji rusza się dużo częściej. I dzisiaj ze smutkiem odkryłam że przez te święta przytyłam już 2kg!! od ostatniej wizyty. Od początku mam już +8kg...a to dopiero 26 tydzień więc dopiero się zacznie.
![]() |
#2512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A akwaryści źle się wypowiadają na temat testów paskowych ![]() ![]()
![]() |
#2513 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() bardzo ładne imię ![]() Cytat:
![]() całkiem ciekawe ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo mało filmów oglądam, więc więcej nie polecę ![]() Cytat:
![]() Mój tata po 30 latach zmienił na automat i to samo mówi. Teraz automaty nie są drogie i coraz bardziej popularne, więc nie będzie problemu.
![]() |
#2515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ag9własnie to polecam na dzisiejszy wieczór |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2518 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | |
Zakorzenienie
|
proszę bardzo
![]() ![]() co do mnie - ogólnie wszystko ok, najbliższa wizyta 7 stycznia, zobaczę co tam u mojej małej słychać ![]() ![]() A poza tym, mam do porodu 93 dni i zaczynam umierać ze strachu przed porodem ![]() Aaaaa i, zmieniliśmy imię dla naszej małej - będzie Laura, już teraz napewno ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | |
Rozeznanie
|
http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,360...i_mamy.html#MT
czytałyście? masakra, gdzie my żyjemy? niech sobie obetną pensje z 15 tys do tysiąca :/ ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() może nie będę beczeć jak bóbr, ale ciągać nosem - jak zawsze - z pewnością
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.