|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Karolcia witaj kope lat ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajną masz ciąże ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2523 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Jak usiade przed kompem na pewno dopisze ![]() Cytat:
Piekny film. Cytat:
![]() Cytat:
![]() I na liste tez bede pamietala, zeby dopisac ![]() My po obiedzie - przy rodzicach grzeczni bylismy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A teraz jak jesteście sami to jak ![]() ![]()
![]() |
#2526 |
Moderator
|
TZ juz normalnie rozmawia, ale mi sie z nim dalej nie chce gadac
![]() Takze jest poprawnie, tak bym to nazwala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zadomowienie
|
Heja :-*
Thidien rozwaliło mi uczucia :/ Gratuluję kolejnych tygodni ![]() Teqiba dobrze że chociaż poprawnie jest ![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, kupuje któraś łóżeczko turystyczne, ale takie do wykorzystania nacodzień? Jakieś polecacie? Może któraś nawet jak nie kupuje to się orientuje jakie najlepsze? Poradźcie coś, bo ja nie mam bladego pojęcia ![]() ![]() Bo u nas taka sytuacja, że robimy pokój dla małej z mebelkami i normalnym łóżeczkiem drewnianym, ale chcemy też kupić turystyczne (i dokupić porządny materac) żeby mała mogła spać z nami w sypialni przez pierwsze miesiące i żeby spokojnie mogła spać u dziadków, co będzie się pewnie zdarzało dość często ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Ja też nie, mnie po 5 minutach od kłótni zbiera na gadkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, jak Wy ale ja zaczynam dygać przed porodem....
![]()
#2531 |
Zakorzenienie
|
nie tylko ty...
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 |
Wtajemniczenie
|
Kupujecie prócz łóżeczka jakąś kołyskę? Ja się nad tym zastanawiam ponieważ wiadomo, że chciałabym aby mała spała razem z nami w sypialni w łóżeczku albo kołysce. Na piętrze dużo siedzę w pokoju obok sypialni i też bym wolała mieć mała na oku, a znowu na parterze mamy kuchnię i też pokój w którym siedzimy. Więc jak będę na dole to też bym woła małą mieć na dole. Kupowanie 3 łóżeczek (sypialnia, pokój na piętrze, pokój na dole) bez sensu w ogóle. a taką kołyskę, albo kosz mojżesza można by przenosić. Tylko że to przyda się może na max 6 miesięcy. Nie wiem jak to ogarnąć.
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- ja chyba zacznę jak będę w 35 tyg;p Póki co nie myślę o porodzie :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | |||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. a ja sie potrwfilam powstrzymac a potem zalowalam ![]() Cytat:
![]() zycie od razu stanie jest prostsze ![]() Cytat:
![]() ![]() no wlasnie, tez z checia bym je poczytala ale kiedy znalezc na to czas ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | |
Moderator
|
Nieee
![]() Ja mam tak, ze zaraz po klotni to becze i pierwsza wyciagam reke na zgode nawet jak nie moja wina - ale jesli TZ sie zaprze i trwa to dluzej to wlacza mi sie foch ![]() Takze miekka jestem, a to ze teraz mnie trzyma dluzej to efekt tego ze zaplakana poszlam spac i obudzilam sie zmeczona ta sytuacja - kurcze nie umiem tego logicznie wytlumaczyc, mam nadzieje ze mniej wiecej wiecie o co mi chodzi ![]() Cytat:
Ja tez - zwlaszcze ze wczoraj na SR ogladalismy sale porodowe i przypominaja mi sceny z Pily ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Hours nie mogę znaleźć nigdzie w sieci, Uprowadzone widziałam to zostaje Benjamin Button... Wiecie co, wypiłam 3/4 butelki Bavarii i czuję się jakby mi w głowę weszła jak zwykłe piwo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Oj taaaak. Ale narazie staram się to jeszcze wyprzeć ze świadomości ![]() Cytat:
![]() |
#2536 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewentualnie znalazłam takie coś: http://www.smyk.com/chicco-lullago-l...t-niemowlaka-p i mam zagwozdkę teraz, bo nawet to ładne a mi się marzyła kołyska, ładnie składa się turystycznie, mało miejsca zajmie w sypialni ![]() ![]() ![]() Edit: teraz się przyjrzałam dokładniej i żadna z tego kołyska, zwykłe, małe łóżeczko, nie ma się jak bujać. A szkoda ![]()
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png ![]() Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2014-01-04 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Uf, czyli to czestsze zjawisko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki wielkie. Nawet nie słyszałam o takim leżaczku, na tablicy znalazłam w całkiem rozsądnej cenie w porównaniu z allegro. A przyda się na pewno dłużej niż kosz mojżesza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Rozeznanie
|
ja udaję, że coś takiego nie istnieje :P
#2541 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, dopiero wróciłam do domu...
Cały dzień spędziłam na wsi u rodziców, później jeszcze u teściowej, a w między czasie mój TŻ wykańczał nasz dom. I tak wykańczał, że nie odzywamy się do siebie od paru godzin, nawet zaliczona po dordze msza za tatę TŻ nic nie zmieniła ![]() Bo sobie chłopak ubzdurał, że jak poogląda filmiki instruktażowe na necie i poczyta forum Muratora, to będzie specjalistą od wszystkiego. A ja jestem zdania, że chciwy dwa razy traci i nie pozwolę mu zaoszczędzić na hudraulice. Nigdy nie podłączył żadnego stelaża podtynkowego ani wiszącego sedesu, ale oburza się, jakby to było takie proste jak budowa cepa. Wystarczy, że SAM narzuca i wygładza tynki - aż się boję wbić pierwszy gwóźdź, bo co ja zrobię, jak mi pół ściany odpadnie ![]() ![]() "Podłógówkę" też rozłożył sam i nawet "zalał podłogi" (dzięki właśnie tym filmikom na YT), ale do cholerki jasnej hudraulika to, no! I co powiem, to jest automatycznie na nie. Gdyby ktoś inny (najlepiej facet ![]() Ale słowa żony to można puścić mimo uszu ![]() I ja walnęłam focha (nigdy tak długo się do siebie nie odzywaliśmy), a on się obraził, bo jak mi nerwy puściły to podniosłam głos. Matko... Ja nawet nie mogę głośniej mówić, gdy się zdenerwuje, bo mój TŻ zaraz się unosi, że na niego krzyczę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() o popatrz a ja chciałam do apteki iść. Tylko mi teraz wytłumacz jak krowie na miedzy, przykładam papierek do wkładki i co? ma sie zabarwic czy nie i w którym przypadku jest źle, a w ktorym dobrze tj, że to nie wody płodowe? Cytat:
![]() a pizze to bym zjadla Cytat:
![]() Cytat:
Zmywarka to moja najlepsza przyjaciółka, Hela się nazywa ![]() A ja mam 9 kg w 25 tygodniu, przebiłam Cię ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie coś dzisiaj był gorszy dzień, juz dawno tak źle się nie czułam, było mi słabo twarz biała, poszlam na spacer z telefonem, żeby w razie co mąż przybiegł mnie ratować ![]() ![]() ![]() Ale za to córa poprawiła mi humor, wywaliła (chyba) nóżkę z takim impetem, że gulę miałam w jednym miejscu na brzuchu, zabawnie to wygladało ![]() Kate gratuluję córci Twojej cioci! Ale będziecie miały fajnie we dwie z wózeczkami ![]() Mmhym ciesze się, że wizyta przyniosła dobre wiadomości Ela uważaj na siebie! Elunka witaj wśród leniących się ![]() Jakieś nowe dzieciatka na Noworocznych? muszę zajrzeć ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny. Staram się nic nie wstawać tylko leżeć i "zasiskac" nogi:p a i tak mnie brzuch boli. A do tego znowu mocno boli mnie krocze. .ahhhh.
Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
#2545 | |||||||
Zakorzenienie
|
Ale piszecie, jak szalone
![]() Półtorej godziny czytałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że udało im się szczęśliwie dotrwać do rozwiązania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fakt, warzywa są teraz drogie. Ale marchewki są pyszne ![]() Cytat:
![]() Nie ma to jak oszczędzać na niewinnych maleństwach ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Co do gulki - cudowne uczucie ![]() Ja tez dzisiaj rano pierwszy raz czegos takiego doswiadczylam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. dobrze, że jesteś rozsądna na tyle, by zabrać telefon ![]() ![]() ![]() A mała twoja kochana, moja tak nie robi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |||||
Zakorzenienie
|
Ja jestem jakaś inna, bo ja się nie boję.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Może jednak jakoś mu to wyjdzie i nie będzie lipy ![]() Cytat:
![]() Chociaż jeden dzień musisz się źle czuć, nie ma tak lekko ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() To i tak wszystko wina facetów, więc mamy do wszystkiego prawo ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.