|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do wózka to może Camarello Carrera? Ja bym go kupowała, ale zakochałam się w innym i była okazja kupić używany. Cytat:
Druga mając jednego syna nie wiadomo z kim (pijaczka, ćpunka etc.) puszczała się dalej i znów zaszła. Nie mogła się z tym pogodzić, więc piła w ciąży i dziecko urodziło się jako alkoholik Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystko mam w minimalnej ilości, włącznie z kosmetykami. A co do opieki nad dzieckiem, to nawet się nie zorientujesz jak szybko wejdziesz w rytm. Ja mając 13 lat, siostra 14 zostawałyśmy na kilka miesięcy z siostrzeńcem, bo siorka 11 lat starsza wyjechała z mężem a zarobek i tak dawałyśmy radę (ofc pomoc mamy była) To był czas i na mleko i sprzątanie, naukę i dyskoteki. Moja mam też wtedy pracowała, więc nocki były nasze . Cytat:
Ja mimo, że przytyłam 11 kg/34 t.c to mam rozstępy i na brzuchu i piersiach. Ale mój mąż też mnie pociesza, że przecież mnie kocha i on sam też ma kilka rozstępów. Co do zrzucania wagi wspiera mnie w moim postanowieniu , że po 6 tygodniach połogu ostro do pracy się bierzemy i zaczynam ćwiczyć, tak jak przed zajściem. Znowu jestem chora.W święta skończyłam antybiotyk ospamox na zatoki, a teraz mam anginę i gorączkę Ale rwa mi trochę przeszła, więc mogę chodzić. Tylko nie mogę się schylać, bo kręgosłup nie pozwala, tak mnie boli nawet jak leżę. Cieszcie się dziewczyny kopniakami, bo potem już dzieciątko ma mało miejsca i już tylko smyra i pływa w brzuchu. Trzeba je męczyć by się mocniej poruszało.
|
|
#2642 | |||
|
Zadomowienie
|
Po pierwsze zawsze możesz pisać tutaj, jeśli czymś się martwisz - mi to pomaga, nawet jesli pomóc nikt w zasadzie nie może
Po drugie, ja uważam jak dziewczyny. Wnioskuję z Twoich postów i tego, co piszesz o swoim życiu, że jesteś twardą i zaradną osobą. Pewnie będzie trudno na poczatku, ale nauczycie się razem żyć i pójdzie Wam we 2 idealnie A przecież nic nie stoi na przeszkodzie temu, że kiedyś będzie Was troje lub więcej ![]() Dzięki wielkie Ela za odpowiedź i za linka - w zasadzie udowodniłaś wszystkie nasze wątpliwości Teraz zaczęliśmy rozważać taki blender do robienia koktajli, coś w tym stylu http://www.ceneo.pl/17909396 tylko tańsze Edzia400Dzięki, Edzia, Tobie i pozostałym dziewczynom, że opisałyście swoje przygody z karmieniem Cytat:
![]() Brawo za tygodnie! I super mata - ja też poluję na taką jedną z TL. Cytat:
Cytat:
Byliśmy w tesco i kupiłam sobie torbę do szpitala za 40 złotych z outhorn, ale jest super wykonana i praktyczna w kształcie - na pewno nam się potem przyda na podróże albo na noc do dziadków tylko mojego koloru akurat nie mogę zlokalizować na necie
|
|||
|
|
|
#2643 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilę bo dzisiaj się tz cieszyłam
no i tylko trochę nadrobiłam bo się już rozkręciłyście z tym pisaniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
grissini witaj Cytat:
żeby u Ciebie było dobrzeCytat:
nie czytaj już tyle złego na necie bo to tylko szkodzi niż pomaga Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Idę oglądać film i zjeść chrupki ciekawe co tż wybrał
|
||||||||
|
|
|
#2644 |
|
Raczkowanie
|
Zjadłam właśnie kolacje i do tego całą paczke takich malutkich ryżowych okrągłych chlebków z sonko z biedry o smaku zielonej cebulki...chyba zaraz....urodze
![]() ![]() Ale musiałam ![]() ![]() Ogólnie padam dziś na twarz. Byłam u mamy na obiedzie, bo TŻ wyjechał na weekend, a dla samej siebie nie chce mi się obiadu robić. Spacerem do mamy mam z 40minut w jedną stronę. Nie jade autobusem, wole sie przejść. Byłoby szybciej, ale na światłach się czasem stoi i stoi. Jutro też pewnie pojde do niej, bo co bede cały dzień sama siedziec. Ile razy można przeglądać zakupione ciuszki dla małego (czasem jak debil po 5 razy składam je i oglądam) ![]() Bo nic więcej nie mam narazie oprócz ciuszków![]() A jak u Was jest ze szpitalem? Czytałyście jakieś opinie przed wyborem czy jak? Kontaktowałyście się telefonicznie czy byłyście osobiście, że wiecie cotrzeba wziąć w sensie co szpital wymagaa co ewentualnie daje?? |
|
|
|
#2645 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W między czasie zmieniliśmy target poszukiwań i teraz rozważamy http://www.ceneo.pl/16011849 Taki mikser czy tam blender "kielichowy" do robienia papek, zupek, koktajli i smoothie warzywnych. Mamy mały budżet, ale ten wygląda nieźle. A ten blender wielofunkcjyjny o którym piszesz, to robot kuchenny czy co? Bo jeśli tak, to stronę temu chyba Bebe wklejała linka i mówiła, że jest zadowolona. Ja to zawsze właśnie poszukiwania zaczynam od przejrzenia opinii na ceneo http://www.ceneo.pl/Roboty_kuchenneCytat:
![]() I chyba dziewczyny często wiedzą własnie z SR, co trzeba brać albo od znajomych albo na stronach też często jest informacja. |
||
|
|
|
#2646 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zalezy czy mialas regularne miesiaczki i czy mniej wiecej wiesz kiedy mialas owulacje. Ja mialam ksiazkowo w 14 dniu wiec u mnie termin z USG rozni sie o 1-3 dni wiec wygodniej mi sie liczy po OM. |
||
|
|
|
#2647 |
|
Rozeznanie
|
My dziś byliśmy z TZ w Lidlu i kupilam w koncu pare warzywek. Nieszczęsne pomidory, cukinie, papryke i rukole. TZ mi kazal brac i nie patrzec na ceny.
Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2648 |
|
Raczkowanie
|
mmhym
Ty mi poleciłaś wózek navington cadet, własnie ogładam podczytuje o nim i jest bardzo fajny ![]() Tylko, że najtańsza używka 3w1 znalazłam po 800zł, troche sie przeraziłam... Orientujesz się czy może coś tego typu jest tańsze, czy wózki tej klasy to już jest taka półka cenowa? |
|
|
|
#2649 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chodziło mi o to, że w tej sałacie lodowej jest tyle chemii, że ciężarne kobiety nie mogą pracować nawet przy jej pakowaniu. Chodziło mi o pracę zawodową ![]() Tak słyszałam ![]() Cytat:
Cytat:
musisz się dobrze odżywiaćMam pytanie co do wagi. To normalne, żeby na tym etapie ciąży (obecnie 33 tc) w ciągu dwóch tygodni nic nie przytyłam, a nawet schudłam 0,2 kg?? Bo się trochę martwię, a może powinnam się cieszyć |
||||||
|
|
|
#2650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam 76, 119 i 91 I lekarz powiedział tylko, żeby powinny być bardziej równe, ale że mam nieco problemy z tarczyca to ujdzie |
|
|
|
|
#2651 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dlaczego się tak stresujesz? jak Tż nie będzie to nawet lepej, będziesz miała wymówkę, ze jest w pracy i do tej pory nie przyjmowaliście księdza bo Ty też pracowałaś i nie zgrywało Wam się z godzinami wizyt![]() ja przygotowuję zawsze świecę, kropidło z wodą święconą, krzyż, Pismo Święte, nie daję białego obrusu, bo nawet nie mam ![]() Cytat:
Ale oczywiście nie zawsze jest to takie proste, nie raz jest za mało mleka albo wcale (tu na początku przydatny będzie laktator, którym trzeba odciągać pokarm, pobudzając w ten sposób piersi do jego produkcji), czasem zdarzają się tzw. nawały czyli takie momenty które mogą okazać się kryzysowe jeśli nie ogarniemy w porę problemu bo mleka jest za dużo i jak sobie z nim nie poradzimy to mogą w piersiach porobić się zatory ( i tu również przydaje się laktator, mleko po odciągnięciu można przechowywać w zamrażalce).Po porodzie kiedy dzidziuś będzie leżał na naszej klacie (powinno to trwać 2 godziny) należy podjąć pierwszą próbę przystawienia, ważne by dziecko wypiło choć kilka kropelek siary, jest ona bardzo cenna, bo zawiera mnóstwo przeciwciał, a dziecku do najedzenia wystarczy wtedy naprawdę niewiele mleka ( teraz już nie pamiętam jak położna mówiła 1 łyżeczka albo 1 łyżka w każdym razie bardzo mało)Cytat:
ale może lepiej że drań Cie dodatkowo nie wkurza swoim widokiem, po porodzie mu przypomnisz o istnieniu dziecka, bo mam nadzieję ze zamierzasz walczyć o alimenty, przynajmniej pomoc finansową będziesz miała.Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
grissini Witaj
|
|
|
|
#2653 |
|
Raczkowanie
|
ja od 26 do 29 tygodnia przytyłam tylko 800g z czego mały 500g, teraz mam wizyte w 32 tygodniu ciekawe ile przytyłam bo w domu waga się nam popsuła i nie mogę kontrolować
ale np mierząc centymetrem brzuchol od miesiąca nic mi nie przybywa cały czas 93cm za to w biodrach mam już 100!!!! możecie mi zmienić wagę mojego Olka 29 tydzień 1500g?
|
#2654 | ||
|
Zadomowienie
|
super imie! bardzo mi się podoba.
kuzn ma synka Filipa, zdrabnia Fifi ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-01-05 o 22:02 |
||
|
|
|
#2655 | |
|
Moderator
|
Cytat:
A teraz chodze na SR i tam wszystko mowia co trzeba wziac |
|
|
|
|
#2656 |
|
Raczkowanie
|
Koziemleko na Twoim miejscu bym sie cieszyła z tej wagi
![]() U mnie 28tc i +9kg. W poprzedniej ciazy +9 miałam w 32tc jak rodzilam. Hmm myślałam ze wolniej teraz będę tyła a tu d.upa ![]() Mam głęboką nadzieje ze Marco od Marioli swietnie sobie radzi i jest silnym wczesniakiem. A silny jest na bank po swojej mamusi! Mariola trzymamy dalej mocno kciuki za Was!!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2657 |
|
Rozeznanie
|
w ogóle to.. czy trzeba szpital zawiadomić, że się zamierza w nim rodzić? czy po prostu się znaleźć u nich w godzinie "zero"?
wiem, głupie pytanie, ale najprawdopodobniej będę rodzić w mieście 40km od domu i w sumie jestem tak zielona w temacie, jak konserwowy groszek ze szpiakiem
|
|
#2658 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Idziesz i mowisz "dzien dobry - rodze" i juz
|
|
|
|
|
#2659 |
|
Zadomowienie
|
TeQiba no wlasnie mialam nieregularne miesiączki :/ ale dziękuję
![]() Koziemleko oj to by wychodzilo ze juz 30tc Dzięki za odp. W sprawie mojej kupki :p Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#2660 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale czy to dobrze to nie wiem ![]() yyyy to Ja miałam czarne doświadczenia? Cytat:
tak malutko przybieracie na wadze ![]() Racja podczytałam tą stronę od styczniówek i porównałam z innymi no i według mnie mają najlepszy wybór pod względem cenowym i towarowym ![]() Widzę dyskusja na temat KP i goszczenia księdza Ja chcę karmić piersią, ale nie chcę księdza ![]() Co do karmienia to na pewno jak będzie możliwość będę starała się karmić ![]() Co do księdza parę razy już mówiłam, że jestem wierząca nie praktykująca w sensie wierzę w Boga, ale nie w instytucję kościoła, a już w ogóle nie znoszę księży. Staram się jednak bywać czasem na mszach bardziej dla samej siebie ot taką mam czasem potrzebę. Dziewczyny jak u Was z nawilżeniem mieszkania? Ja przyznam, że mam mega sucho więc upatrzyłam sobie nawilżacz powietrza i po wypłacie go kupię ![]() Podobno taki sprzęt jest niezbędny przy takich maluszkach (oczywiście jeśli ktoś ma taką suszę w mieszkaniu jak Ja )---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
, ale ten który wybrałam tak nie robi
|
|||
|
|
|
#2661 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2662 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Na nawilzaniu sie niestety nie znam - nawet nie wiem czy u mnie jest sucho czy nie?
|
|
|
|
|
#2663 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( i moze też kupię. Da radę z marchewką dla Młodego?Też tak myślałam, ale w grudniu mnie zapisała na styczeń, wiec się ucieszyłam, bo lepiej wydać stówę na miesiąc niż 2 tyg Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2664 |
|
Raczkowanie
|
Kate nawilzacz szczerze polecam! Kupiliśmy jak juz Ola była na świecie pare miesięcy. Niezawodne przy katarze i przeziebieniach - od razu lepiej przesypiala noce! W ogóle lepiej sypia odkąd mamy nawilzacz. Polecam kupic trochę większy, zeby przynajmniej na te 8-10h wody w nim starczyło.
Są jakieś bajeranckie ultradzwiekowe, oczyszczające powietrze i takie tam, ale mega drogie. My mamy zwykły, firmy tech-med tylko że duży jest bardzo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2665 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
nadrobilam choc przyznam, ze byle jak
elunka za L4 grissini witaj Salate lodowa jadlam, jem i bede jadla Walke owieczki z misiem wygrywa u mnie owieczka ![]() Filip bardzo ladne imie ![]() Cytat:
Cytat:
ta ogromna ilosc kg tez juz widzialysmy..........yyy to znaczy nie widzialysmy ![]() Cytat:
ja jak sie ogarne z tym burdelem to moze tez cos wrzuce Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze Twoj tz mial taka fajna droge jak my Wyjechalismy o 4 nad ranem a o 14 bylismy juz w domu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sliczna ta mata Gdzies mi wsiaklo reszte cytatow trudno
|
|
|
#2666 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzi mi właśnie o połączenie blednera ręcznego z kielichowym i malakserem - coś tego rodzaju https://www.google.pl/search?q=blend...w=1366&bih=616 Cytat:
Pierniczki były prezentowane ileś stron temu przed wigilią, dziewczyny wklejały przepisy.My właśnie zrobiliśmy szarlotkę z bezą i padam po prostu. Mimo że moja rola ograniczyła się do oddzielenia białka od żółtek, zrobienia bezy i mówienia co po kolei trzeba robić to czuję się jakbym co najmniej 3daniowy obiad zrobiła. A no i chyba mój syndrom wicia gniazda też się rozpoczął, bo wstawiłam pierwszą pralkę ubrań juniora - na 60 stopni. trzymajcie kciuki żebym nie wyjęła zamiast rozmiaru 62 jakiegoś 50 ![]() Swoją drogą doznałam szoku że TYYYLE tego zgromadziłam - by się uzbierały chyba ze 3 wielkie wory . Chyba naprawdę będę go przebierać pięć razy dziennie żeby zdążył wszystko założyć.
|
|
#2667 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2668 |
|
Rozeznanie
|
A wiecie co, jeżeli chodzi o szpital to u nas trzeba sie wcześniej zapisać (w 30 -34 tc). Więc pojechalam z tz w piątek na pewniaka a pani w recepcji pyta czy jesteśmy umówieni na dziś na wizytę. Kopara mi opadła bo ja myślałam że wystarczy "sie zapisać" i tyle. Więc nic nie załatwiłam tylko umówiliśmy się na 31 stycznia na wizytę. Przy czym dodała że gdyby coś się działo niepokojącego to mogę w każdej chwili przyjść.
Tak to u nas wygląda ze szpitalem. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karuzelę wybrałam TL Wyspa Marzeń ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]()
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2014-01-05 o 21:29 |
||
|
|
|
#2670 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nie mam pojęcia jakie są jeszcze wyznaczniki suchego powietrza , ale poprostu czuję że jest nie fajnie Cytat:
już sobie upatrzyłam HB za 179zł ma dobre opinie starcza na całą noc i podobno jest w miarę cichy. Nie ma sensu według mnie jakiegoś mega wypasionego kupować bo po co taki ważne by nawilżał pomieszczenie i był w miarę cichy |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

Bardzo podobało mi się w internecie Caretero Grande, ale jak zobaczyłam na żywo, to wydaje mi się strasznie niedopracowane i takie jakieś jakby nie do końca stabilne 

.
Ale rwa mi trochę przeszła, więc mogę chodzić. Tylko nie mogę się schylać, bo kręgosłup nie pozwala, tak mnie boli nawet jak leżę. 

Może to dlatego, że nie wiem co to poród, nie wiem co mnie czeka. Czytam i opisy porodów, i oglądam filmiki, ale dalej nic. Zacznę pewnie się bać, jak już skurcze pierwsze się pojawią 

ale może lepiej że drań Cie dodatkowo nie wkurza swoim widokiem, po porodzie mu przypomnisz o istnieniu dziecka, bo mam nadzieję ze zamierzasz walczyć o alimenty, przynajmniej pomoc finansową będziesz miała.
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
??
ta ogromna ilosc kg tez juz widzialysmy..........yyy to znaczy nie widzialysmy