|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | ||
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Super - to najwazniejsze ![]() Cytat:
![]() Jeszcze jakiegos robota musimy kupic bo mam tylko blender, a do dzieciecych papek wygodniej chyba robotem bedzie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |
Wtajemniczenie
|
Skoro już przy karmieniu jesteśmy, to zielona jestem bo karmiąc Marcela nie używałam poduszki - rogala do karmienia. Polećcie mi jakąś tylko w rozsądnej cenie
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
A jeśli chcesz wypasionego robota to ja mam petardę ![]() ![]() jest tez nowszy model za 500 z ze wszystkimi końcówkami, do mielenia mięsa itd. Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-05 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2613 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z rodzicami to chyba tylko Ojcze nasz bylo - mam nadzieje ze nic trudniejszego nie bedzie ![]() Bo samej rozmowy to sie chyba tak nie boje... Pewnie bedzie o ciaze pytal, jak wszyscy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Rozeznanie
|
ja mam sokowirówkę o mocy 800 W i to trochę mało. Zrobi 2 szklanki soku i musi ,,odpocząć". Teraz też z buraka soki robię, żeby homoglobina nie spadła i przy ścieraniu buraka, marchewki ciągle się przesuwa bo blacie
![]()
#2615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do lovi pare postów wczesniej pisałam ze bardzo zadowolona jestem z lovi oprócz niekapka 360 jest wporzo moja Laska nauczyła sie pić jak ze szklanki ale przeciekał i tylko ten - ma odemnie ... w realu wymieniam tylko uszczelki i niekapek słuzył nam bardzo długo mała butelka na picie wieksza na sinlac .. ba nawet teraz zostawiam niekapki owe wyparze kupie nowe uszczelki i 2 bedzie korzystała ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() masakra co my mamy musimy w zyciu przechodzic :d nam powinni od razu rente przyznawać
![]() |
#2616 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie
Czy u Was też jest tak ponuro? Jak ciemno i buro za oknem, masakra ![]() ![]() Cytat:
Kołyski oglądałam ostatnio i bardzo bym chciała mieć taką ale w związku z brakiem miejsca mogę o niej sobie tylko pomarzyć... A tak w ogóle to nabawię się przy Was kompleksów. A to wszystko przez Waszą listę zakupów - chusty, rożki do karmienia itd. czy to wszystko na prawdę jest niezbędne? O porodzie też staram się nie myśleć ale ile można omijać ten temat i udawać, że mnie to nie dotyczy? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gdybym ja tylko umiała tak to sobie wytłumaczyć i się tego trzymać... To fakt. Chociaż o pewnych rzeczach chyba poczytać warto (np. o porodach itp.), choćby po to, żeby wiedzieć na co się przygotować. Ja staram się ciągle omijać ten temat ale ile można być ignorantem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w ogóle jestem niezdecydowana a w ciąży to już w ogóle masakra.... Mi ostatnio jakoś ciężko psychicznie. Tatuś dziecka w ogóle się nie odzywa, nie sądziłam, że się okaże aż takim draniem. Jest mi bardzo ciężko przechodzić przez to wszystko samej. Nikt nie cieszy się moją ciążą, wszyscy się nią bardzo martwią i ja też z dnia na dzień coraz bardziej się zamartwiam.... Z moją mamą jest kiepsko, bardzo podupadła na zdrowiu i w ogóle widzę, że sama będę musiała się opiekować malutką. Już mnie trochę przerażają te nocki... Wczoraj np. zastanawiałam się, co zrobię jak malutka będzie płakać wniebogłosy a ja będę musiała podgrzać mleko. Za co się łapać najpierw, za nią czy za mleko?... Cały czas powtarzam sobie, że muszę być silna dla niej ale nie wiem już skąd czerpać te siły... Nie ma w moim otoczeniu nikogo, kto by mnie choć trochę podniósł na duchu, powiedział, że będzie dobrze.... No i znów Wam nasmęciłam, przepraszam ![]()
![]() |
#2617 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() On też dzisiaj pojechał już ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A tymi wszystkimi mądrymi głowami to Ty sie za bardzo nie przejmuj i nie słuchaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2618 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślę, ze taka różnica też jest fajna, bo całkiem inne nastawienie się ma i można inaczej tego doświadczyć ![]() Side takiego ma, ja na pewno nie ![]() Cytat:
Dla chłopca bardziej mi miś pasuje, dla dziołszki owieczka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mniejsza ma 200 w, a większa ma 900, ale i jedna i druga radzi sobie z marchewką i ziemniakami ![]() ![]() Ale to zależy ile ktoś będzie soku wyciskał i jak często korzystał. Ja kupiłam większą, bo co najmniej dwa kubki zawsze muszę wycisnąć, a jak będzie bąbelek to i trzeci dojdzie ![]() Cytat:
![]() A ja zazdroszczę jedynakom ![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-01-05 o 13:38 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem pokarm nie wypływa od razu i trzeba o niego zawalczyc czestym przystawianie i odciaganiem róznymi metodami ...Trzeba robić stymulację - co 3 godziny odciągać mleko w systemie 7-5-3, czyli najpierw po 7 minut z każdej piersi, od razu po tym po 5 minut i po 3. nie denerwowac sie bo stres nie jest tu dobrym doradca kazda kobieta ma tzw kryzysy laktacyjne sa spowodowane Skokami wzrostowymi zdarzają się zazwyczaj w 2-3 tygodniu i 2-3, 6-9 miesiącu życia dziecka. jesli maluch fajnie przybiera a mimo to chce byc cały czas przy cycku to znaczy ze on nie chce jesc odczuwa silna potrzeba bycia blisko mamy a ze jego wzrok nie jest jeszcze w pełni rozwiniety i widzi tylko sutek ( przy karmieniu) i ciepło ciała mamy chce byc przy cycku :d http://www.laktacja.pl/index.php?opt...&id=5&Itemid=8 ale trzeba pamietac ze jesli to nie pomoze nie bedziesz zła matka bo bedziesz karmiła dziecko mm ja miałam to szczescie i karmiłam Amelie 15 ms cyckiem ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
przy łózeczku na szafce masz 3/4 butelki z odmierzonym mlekiem w termosie woda zalewasz do butelki pustej odliczona ilosc płynu mieszasz i masz wszystko zajmnie ci mało czasu ... smutno ze tz tak olał sprawe moze mu sie odwidzi a co do zdrówka mamy to na cos choruje ? leczy sie bo chyba niedoczytałam
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2014-01-05 o 13:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |||
Zakorzenienie
|
Co do sokowirówek jeszcze.
Ja mam taką: http://www.ceneo.pl/2233721#tab=click Tylko ja płaciłam jeszcze ponad 200zł za nią. Miałam przeznaczone więcej pieniążków, ale pani w sklepie powiedziała, że dużo ludzi bierze tą, a na gwarancję nikt ich nie przynosi ![]() Ma przyssawki i nie skacze po całym blacie (jak mniejsza, którą mam), zrobię więcej soku i ma specjalny pojemnik na sok, ze nic nie chlapie i nie kapie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Owszem wiele rzeczy jest znowu wygodne, ale ja np. nie szaleję głównie ze wzgl. finansowych. A jak już coś kupuję, to raczej z tych tańszych ![]() Moja wyprawka dla dziecka wyjdzie ok 1300zł cała. Jedyne co to wózek dostanę, ale miałam plan kupić używany za ok 300zł albo tańszy nowy, ale za 500zł, więc i tak niewiele. Jestem sknerą nie małą i się tym szczycę ![]() Jakbym miała więcej pieniążków, to pewnie na jakieś bajery wydała więcej, ale jak mogę zaoszczędzić, to to robię.
![]() |
#2621 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
taka jak i teraz w pierwszej ciąży siara leciała mi już 2 miesiące przed porodem pomimo moich malutkich piersi jak na ciąże ![]() Rodziłam cc , pokarmu miałam mnóstwo,lało się non stop zaraz po cięciu i co z tego jak córa nie chciała w ogole złapać sutka ![]() Bardzo chciałam karmić piersią, położne non stop przychodziły i mi ją dostawiały a ona uparty osiołek nie i koniec,głodna była,darła sie na cały szpital ale nie złapała i już. Z tego wszystkiego ja dostałam zapalenia,gorączki,dostał am antybiotyk akurat wtedy gdy mała prawie załapała o co chodzi..................j ednak przy tym antybiotyku nie mogłam karmić i zostało szpitalne mm,odciągałam laktatorem po 100 ml z jednej piersi i wylewałam do zlewu ![]() jak wyszliśmy ze szpitala Mała była juz przyzwyczajona do butli,nie chciała cyca łapać, odciągałam pokarm i dawałam jej prawie przez 3 miesiące i na tym moje karmienie się skończyło............. teraz też będe walczyła,wydaje mi się że jeszcze bardziej niż w pierwszej ciąży tym bardziej wiedząc że położne mi na pewno pomogą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do problemów z karmieniem po cc, znam mnóstwo przypadków ze kobiety karmią po cc a po naturalnym nie mają pokarmu,to wszystko zależy od kobiety.................. .i ja mając malutkie piersi miałam mleka od groma zaraz po przywiezieniu na salę ![]() dobrze robisz nie czytając o porodach, ja wiedząc że będe miała cc , nic nie czytałam szłam na żywca ![]() I było całkiem ok ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2622 |
Rozeznanie
|
Virginia nie wiem czemu u nas tak jest, że od 30 tygodnia ciąży chodzi się co dwa tygodnie a potem jakos co tydzień (ale nie wiem dokładnie od kiedy). Lekarz tak kazał więc tak się umawiam. Jedynie co, to co drugą wizytę umawiam się do położnej, mam bliżej no i bez czekania
![]() Sokowirowke mam taka z lidla ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2623 | ||||||
Zakorzenienie
|
Ja też mam taką ciążę
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() delikatnie go zapytałam czy to mógłby zrobić tata jak on pojedzie, bo jakby znowu trafił, gdzie nie trzeba- wszystkie płytki w łazience do kucia ![]() Cytat:
Dawaj dane to Ci policzę gdzie najtaniej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() na pewno dasz sobie świetnie radę! A ja nie ![]() ![]() Dziewczyny, ![]() ![]() Co u mnie: zaczęłam w piątek 33 tydz, coraz częściej myślę o pakowaniu torby ![]() kupiliśmy matę http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ti...802464301.html bardzo fajnie wygląda, jeszcze po zakupie okazało się, że sprzedający mieszka 10 km ode mnie, a ja nie zauważyłam wcześniej coraz mniej jem,a coraz wiecej tyję ![]() Nie biorę położnej, nie podczytuję mamuś noworocznych, bo nie mam czasu, nie umiem kąpać, polecam jeśli chodzi o biustonosze http://sklep.lupoline.pl/dla-mam.html, mam kilka staników z tej firmy (akurat nie do karmienia) ale lubie je ![]() koniec ![]()
![]() |
#2624 |
Zakorzenienie
|
stwierdzam że ciąża nie zabiera inteligencji ona tylko odbiera godność
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja siostra przez ostatni miesiąc chodziła co 2 tyg. i u mojego lekarza jest chyba tak samo. Elunka poszło PW
![]() |
#2627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiałam się jeszcze nad tym l4 dla męża, czy ktoś wie bo pisałyście że po porodzie może je dostać od lekarza rodzinnego, czy to znaczy że ten lekarz co prowadzi ciąże prywatnie może je wypisać?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zadomowienie
|
Melduje że wrocilam. Jestem mega zmęczona i średnio się czuje więc nie cytuje.
Byłam w kakadu pytac o papierki lakmusowe i ![]() Kupiłam za to olejek migdałowy do masażu krocza i jak sie lepiej poczuje to dziś się za to wezmę Idę oglądać masterchef ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
![]() ![]() |
![]() |
#2629 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-01-05 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak będzie u mnie. We wtorek mam wizytę to się dowiem.
#2631 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- wszystko ma swoje plusy i minusy, jako jedynakowi, brakowało mi: a) towarzysza rodzinnych doświadczeń i sekretów b) wroga (no, na kim trenować charakterek? nie ma na nikim :P) no i "w kupie raźniej" ![]()
![]() |
#2632 |
Zadomowienie
|
A tak w ogóle to zobaczcie co Chińczyki wymyślają. Usmialam sie z mężem. Uwaga to jest damska koszulka
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | |
Wtajemniczenie
|
Elunka fajna mate wylicytowałaś. Podoba mi sie, bo jest bardzo podobna do mojej
![]() ![]() Jasne że wiele rzeczy z wyprawki nie jest niezbędnych, ale ja po prostu chciałabym mieć nawet te niekoniecznie potrzebne ![]() ![]() Matko czy ktoś ma jakiś knebel. Marcel od pół godziny paple, nadaje i śpiewa bez chwili przerwy. A że musi mieć słuchacza to nie bawi się w swoim pokoju tylko przytargał szachy, usadowił się obok mnie i gra sam ze sobą cały czas przy tym mieląc jęzorem ![]() Zaraz jedziemy do mojej siostry żeby się wybawił i wyskakał z jej dziećmi bo energia go rozpiera a jutro nie ma przedszkola to dom mi rozniesie ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli się nie uda to świat też się nie zawali. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Domyślam się jaka ciężka musi być dla Ciebie cała sytuacja, ale ja od początku wierzę, że sobie poradzisz. Nie mówię, że będzie łatwo, ale wiem, że jesteś silną babką i ze wszystkim dasz sobie radę. Poza tym to nieprawda, że nikt się nie cieszy z Twojej ciąży. Ja na przykład się cieszę! Jestem przekonana, że będziesz cudowną mamą, pamiętam, jak bardzo zawsze pragnęłaś dzieciątka... Wiem, że to nie tak miało wyglądać, ale mimo wszystko jestem przekonana, że ta mała osóbka w Twoim brzuchu będzie dla Ciebie źródłem ogromnej radości. Ostatnio mignął mi na jakimś forum (chyba na wizażu, chociaż ręki sobie uciąć nie dam) wątek dla samotnych mam. Może spróbuj taki podczytywać? Może gdy zobaczysz jak silne potrafią być kobiety wychowujące dzieci, jak potrafią sobie radzić w każdej sytuacji, z większym optymizmem spojrzysz w przyszłość? Ściskam Cię mocno, mocno, mocno i przekazuję optymizm i pozytywną energię ![]() Cytat:
My właśnie skończyliśmy jeść obiad. Nie chcę się chwalić, ale zrobiłam po prostu mistrzowskiego kurczaka w sosie z porów i suszonych pomidorów ![]() Idę teraz na krótki spacer, bo staram się, żeby Emilka codziennie nałykała się trochę tlenu. Najchętniej wyciągnęłabym razem z sobą TŻ, ale jest mocno podziębiony i nie chcę go narażać na pogorszenie. Swoją drogą mam nadzieję, że mnie nie zarazi. Muszę Wam jeszcze sprzedać złotą myśl mojej koleżanki z naszej dzisiejszej rozmowy: "Ciągle coś mi staje na drodze do schudnięcia... Najczęściej jest to cukiernia" ![]()
![]() |
#2635 | |||
Moderator
|
Cytat:
Ja tez nic z tych rzeczy nie kupuje - jakos to bedzie ![]() A otoczeniem sie nie przejmuj - zobaczysz ze jak maluszek sie urodzi to wszyscy oszaleja na jego punkcie, nawet jesli teraz nic na to nie wskazuje. A ojciec dziecka moze lepiej ze sie nie odzywa, niz gdyby mial Ci psuc nerwy - bedziesz wysmienita mamusia i w ogole nie mysl ze moze byc inaczej. Cytat:
![]() No ale zobaczymy jak to bedzie... Nie bede sie denerwowac na zapas ![]() Cytat:
Przyznam szczerze, ze nie chce mi sie co 2 tygodnie jezdzic tylko po to zeby odsiedziec 3 godziny dla pogrzebania palcem, no ale jak mus to mus... Strasznie zaluje ze sie zdecydowalam na NFZ ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja Ci w rogalu nie pomogę. Pewnie musi mieć dobre wypełnienie by się nie kulkowało. Cytat:
![]() Ja mam w czwartek kolęde chyba, a termin porodu mam na dzień urodzin księdza ![]()
![]() |
#2637 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Bebe ja Ci polecam fasolke motherhood (wiem ze nie jest najtańsza, ale naprawdę świetna). Uzywalam chyba przez 3 miesiące. Mega stabilnie sie karmiło takiego małego kurczaczka jak moja Córcia (2250g). Dziewczyny kochane, co do kp to bądźcie dobrej myśli. Wszystko sie da zrobić. Moja walka o kp była potężna i całe szczęście wygrana! Karmiłam równo 12 miesięcy! Mając wczesniaka wiedziałam jakie ważne jest dla niej moje mleko. Olusia 1,5tyg uczyła sie ssac - urodziła sie prawie bez tego odruchu, bo dzieci dopiero pod koniec ciazy sie tego uczą (podobno). W szpitalu Olusia byla na butli, dowozilam jej mleko (przydal mi sie sterylizator mikrofalowy, bo pojemniki musialy byc sterylne). W domu robiłam tak jak Edzia pisała - co 2,5-3h system 7-5-3, miałam wypozyczoną pompę z medeli, która mi życie uratowała, bo nie musiałam ręcznie tego robić. Jak tylko moglam i bylam w czasie karmienia akurat w szpitalu, to bralam małą na ręce i przed butlą dawalam jej pomiądlić cyca, żeby się nauczyla, a potem butla. Po powrocie do domu jeszcze jakis miesiac walczylam, żeby chcialo jej się ssać cyca i tez tak robilam - najpierw cyc, potem mala na chwile do lozeczka, odciagalam mleko do butli i reszte juz dopijala w butelce. Była to ogromna walka, ale wygrana! Kp jest mega wygodne pózniej. Jak miałam nawal, cyce jak pamela anderson a ze środka nic nie lecialo pomogły mi takie duże cold-hot packi - wsadzalam do mikrofali i rozgrzewalam, kladlam na piersi przed karmieniem, a po karmieniu przykladalam takie wyjęte z zamrazarki (zeby wstrzymać produkcje). No to sie rozpisalam - mam nadzieje ze logicznie ![]() Side nam L4 dla meza po porodzie sn wystawił gin jeszcze w szpitalu. Jak sie nie upomnisz to o tym nie mówią. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Zadomowienie
|
Virginia co to w ogóle za facet?! Zero zainteresowania :/ znam ten ból kochana na szczęście ja już mam to z Glowy. Życzę Ci żebyś miała silę bo na pewno dasz sobie radę tylko musisz w to mocno wierzyć. Najwazniejsza jest malutka znajdz sile dla niej :-*
Co do kp to chciałabym karmić ok 6 miesięcy ![]() Dzisiaj spakowałam torbę wyprawkowa dla Stasia ![]() Jak myślicie bezpieczniej jest liczyć TP z om czy z usg? Bo z om wychodzi 18 marzec a z usg 1 kwietnia Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ma moc 1000 W i daje radę ze wszystkim, tylko dosyć mocno hałasuje. Ta którą wkleiłaś jest raczej słaba, bo z tego widzę 200W ![]() Cytat:
Co do karmienia piersią to ja jestem chyba tym przypadkiem z problemem psychicznym bo nie wyobrażam sobie karmienia piersią w ogóle i prawdopodobnie zdecyduję się na mm od samego początku. Cytat:
![]() Chcę kupić taki blender wielofunkcyjny, czytałam że Braun są dość dobre ale może któraś z Was może coś polecić? Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.