|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Cytat:
4D to tylko taki wynalazek i nic na tym nie pomierzą, więc jak Twoja gin potrafi zrobić wszystkie pomiary, przysadki mózgowej, serduszka itp to ja bym darowała 4d- 300-400 zl za badanie 4D to masz już fajną wyprawkę dla malucha kupioną ![]() chociaż filmik z tego nagrania to fajna pamiątka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
300-400 zł masakra po prostu.Z kad te ceny?
U nas mam w kosztach normalnej wizyty 4d robione 2x chyba.W 12 tyg i cos kolo 20tyg A z tego co sie orientuje to u innych lekarzy takie usg od 140-200 zl Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2883 |
Zadomowienie
|
Mnie też jakoś nie ciągnie żeby płacić po 200 czy 300 zł za USG z bajerami.
Wolę te pieniążki wyprawke przeznaczyć. Nawet nie wiem czy u nas w mieście ktoś robi takie 3D czy 4D. Ją dziś 17 tydzień zaczęłam.
#2884 |
Zadomowienie
|
Ja mam dopiero 15t2dni..czyli liczy skebjako 16 tydz? Kurde pytam juz chyba z setny raz
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję 17 tc ![]() tak 16tc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Raczkowanie
|
To i ja się odezwę, bo dawno nie pisałam, a czytam was na bieżąco żeby nie było
![]() Na pewno co do wózków to dla mnie jeszcze trochę odległy temat, chociaż nie mówię, że nie przeglądałam itp. Ja na pewno chcę taki ze skrętnymi pompowanymi kołami, bo uważam, że to będzie dla mnie zdecydowanie wygodne ![]() ![]() ![]() Co do teściowych to ja o mojej nie mogę powiedzieć nic, bo mam wrażenie, że ona ma głęboko w poważaniu całą sytuacje... Może od początku ciąży spytała mnie raz czy dwa czy mam dobre wyniki badań, ale to pewnie głównie dlatego, że jest pielęgniarką... Nic jak ja się czuje itd, ale szczerze mówiąc nie brakuje mi tego jakoś bardzo i wystarczy mi zainteresowanie mojej mamy ![]() Co do usg 3d/4d to ja się chyba nie zdecyduje, bo szkoda mi kasy tak jak piszecie, mimo, że do gina chodzę na nfz więc tak czy inaczej zaoszczędzam na każdej wizycie. A teraz sprawozdanie po mojej czwartkowej wizycie u gina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bazile proszę o dopisanie 23.01. - usg połówkowe, 6.02. - wizyta, dziękuje ![]() Oj, rozpisałam cię ciut... Chwalę się jeszcze, że zaczęłam 20 tc ![]()
#2887 | |||
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziękuję za wszystkie odpowiedzi, bardzo dużo mi pomogłyście, w ogóle to jesteście nieocenioną kopalnią wiedzy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do teściowych, to u mnie to jest dłuuuuuuuuuga historia ![]() ![]() Co do badanie 3d-4d, to szczerze powiedziawszy mi jest wszystko jedno, ja to chcę w końcu usłyszeć dobre wiadomości od lekarza, mnie tam może badać całą ciążę normalnie w tym 2d, jakoś tak nie mam parcia, w tym sensie, że jak sam mi zrobi i pokaże, to fajnie, a jak nie, to nie będę go o to pytać nawet. No i chciałam się pochwalić, jak mnie wczoraj moje własne dziecko pocieszało ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Raczkowanie
|
Jeszcze oczywiście gratuluje udanych wizyt, poznania płci
![]() ![]() ![]() ![]()
#2889 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Aaaa i chciałam Wam jeszcze napisać, jak mnie mąż zdziwił ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-01-12 o 12:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do wózka, to u nas chyba głównym kryterium będzie- czy się zmieści do naszego małego samochodu ![]() Aż się boję zapytać, bo wyjdzie, że tylko ja niewiele wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Raczkowanie
|
Hejka.
My mieliśmy przez weekend mały remoncik mniejszego pokoju i dzisiaj uświadomiłam sobie, że zapomniałam że jestem w ciąży... Starałam się nie przebywać w oparach kleju i farby ale mimo wszystko było sporo pracy, a dziś boli mnie brzucho, jakbym się przedźwigała, nadwyrężyła coś czy cholera wie... To nie było mądre, ale wydawało mi się że nic ciężkiego nie robię ![]() A z dobrych wieści - codziennie rano (kiedy jelita są puste) macam brzuszek w poszukiwaniu ruchów. I dziś dzidziol przytulił się do miejsca w którym trzymałam rękę i tak chwilę "wystawał", a potem zjechał w dół ![]() ![]() ![]() Życzę wszystkim takich wrażeń na dzień dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mi na hemoglobinę lekarz przepisał Tardyferon. Sok z buraczków też swojego czasu piłam i chyba pomaga, ale jakoś potem mi już zaczął średnio wchodzić... Co do teściowej to ja mam podobnie mały kontakt. Akurat ja moją w miarę lubię (toleruję ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja z kolei mam łożysko na przedniej ściance, więc czytałam, że słabiej będę odczuwać ruchy maleństwa. Od jakich 2 tygodni czułam smyranie, ale od dwóch dni już jakoś mniej. Może dzidzia inaczej się ułożyła, czy co... Cytat:
Uważaj na siebie i dużo odpoczywaj ![]() Zazdroszczę pobudki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na poczatku ruchy sa nieregularne. Dziecko moglo sie inaczej ulozyc. Na pozniejszym etapie warto te ruchy liczyc. Ale teraz to nie jest jeszcze powod do niepokoju. Tak przy okazji to mam kolezanke ktora przez cala ciaze slabo czula ruchy. Badania wykazywaly ze wszystko jest ok. Dziecko ogolnie jest bardzo spokojne. Takie ma usposobienie. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Wtajemniczenie
|
Od rana non stop głodna chodzę, na noc jeszcze frytki robię, no dziecko jest głodne przecież
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zadomowienie
|
Ja też od dwóch dni non stop bym coś jadła. Jem kolację 20-21 a rano budżetu się glodna. A dziś i wczoraj do południa miałam mocne zawroty głowy, na szczęście ustawają.
#2899 |
Zadomowienie
|
NecroKitty ja też sobie cały czas tłumaczę, że to dzidziuś chce słodkie a nie ja, a jemu przecież nie odmówię
![]() Jak mąż mi czegoś nie chce podać czy zrobić to cały czas wyjeżdżam, że dzidziusiowi jest na pewno teraz przykro ![]() ![]() Właśnie się naoliwkowałam preparatem Babydream fur Mama, podobno ma super skład i muszę powiedzieć, że jak na oliwkę to się dość fajnie wchłania i przyjemnie pachnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam znowu łożysko na przedniej ściance i w pierwszej ciąży ruchy odczuwałam w okolicach lewej pachwiny. Teraz też tak jest i to już od dawna, bo teraz to wiem, czego się spodziewać. Za pierwszym razem nie brałam tego za ruchy dziecka ![]()
![]() |
#2901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---- Co do lezaczka to ja mam taki prosty fisher prica i jak dla mnie wystarczajacy. Wibracje miala w takim malym przenosnym lozeczku turystycznym i nie lubila ich. Zreszta cos kiedys czytalam negatywnego na temat tych wibracji, ale juz nie pomietam o co chodzilo. Jak juz to lepsze sa moim zdaniem takie co same bujaja. Wtedy noga odpoczywa a bujanie jest dobre na rozwoj mozgu. Ja polecam lezaczki ktore rozkladaja sie jak najbardziej na lezaco, bo te rozne pozycje polsiedzace nie sa zdrowe dla kregoslupa dzieci ktore nie potrafia siedziec- to dla tych co nie wiedza. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Z tego co pamietam to chodzi glownie o bujanie przod - tyl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
Nie, no ja też zapierałam, a potem do prania. Ja nadal używam, bo to albo jakieś soki, albo owoce, albo trawa.
Teraz to pewnie inny bujaczek byśmy wybrali, ale skoro jest, to posłuży i przy drugim dziecku ![]() A wibracji używaliśmy rzadko.
#2903 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do Babydream to jest bardzo fajna, nawet zapach mi się na początku podobał... po 5 tygodniach smaruje się z zatkanym nosem ![]() Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-01-12 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za gratulacje
![]() TroppoSensibile odnośnie teściowej to ja bym chyba jednak wolała żeby te kontakty się zbyt nie ożywiały, chyba, że byłaby to jakaś sporadyczna "rada", bo szczerze mówiąc nie do końca przepadam za tą kobietą, mam dawną uraze i jakoś czasami mi ciężko zapomnieć... Sama nie wiem co lepsze - czy jak ktoś się wcale nie interesuje czy jak interesuje się za bardzo... Bo myślę, że takich wyśrodkowanych typów to jest naprawdę mało, a już na pewno mi się taki nie trafił :P NecroKitty, pater86 ja też sobie tak do tej pory tłumaczyłam, że dzidziuś ma na coś ochotę i przez te święta za bardzo sobie pofolgowałam, gin mi kazał pilnować wagi i aż mi wstyd ![]() ![]() Odnośnie toxo to ja nigdy nie miałam kota, miałam ew sporadyczny kontakt u koleżanki, a wyszło mi, że przechodziłam, musiałam robić dodatkowe badania i teraz powtarzam je mniej więcej co 2 mce...
#2905 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do toxo to powiedz czemu musisz powtarzać co 2 miesiące? Mnie wyszło na początku ciąży, że przechodziłam. I ciągle męczę gina o powtórzenie badania, a on mówi później, później, bo gdybym miała to za wcześnie na branie leków :/ A ja bym tylko chciała się upewnić, że nie rośnie... ------- Chyba się naprosiłam o to stukanie dzidziora, bo teraz się uaktywnił ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zadomowienie
|
Mi te babydream pasowały przez pierwsze 2 dni...teraz stoi emulsja,a oliwka z tego całkiem porażka.Teraz jestem wierna J&J w żelu oliwce
![]() Jestem strasznie zła...fryzjerka w sobote opierdzielila mi polowe włosów a miała końce tylko machnąć...w dodatku zrobiła mi warkocz przez głowę po skosie i nie widziałam jak wyglada po ścięciu ...dopiero dzis i jestem załamana.Wygladam jak mop.Za mocno wycieniowane mam teraz przy moim puchu straszna szopę...Co ja mam teraz zrobic? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2907 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A w pracy wiedzą o ciąży tylko zaufane osoby, z resztą mam spokój bo jeszcze brzucha nie widać. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Bazile proszę dopisz mi 6 lutego wizyta+usg połówkowe ![]() ![]() A jeszcze oprócz wizyty 150 zł, usg 200 zł, mam listę badań łącznie znowu z toxo itp i glukozę 50g do wypicia. Wy też już pijecie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czarno_biala1987 oszczędzaj się i uważaj na siebie ![]() ![]() eweden różowe gratulacje ![]() Nie piszcie o jedzeniu. Frytki muszę przynajmniej zjeść raz w tyg ![]() ![]() Brykam spać, bo jutro pobudka o 6. Gdzie ten weekend ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A odnośnie USG 3D to ja robiłam w pierwszej ciąży, ale jakoś później, ok.30 tyg. Generalnie fajna sprawa, chociaż byłam trochę zawiedziona, bo młody cały czas zakrywał buźkę rączkami. Pamiątka na płycie w każdym bądź razie jest. Teraz nie robię, bo właśnie tak jak pisały dziewczyny to taki bajer i idzie się bez tego obejść, ważniejsze w diagnostyce jest podstawowe 2D ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluję ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zastanawiamy się, czy jest sens wydawać kolejne 200zł skoro moja gina twierdzi, że ona i tak ma obowiązek zrobić te same pomiary na normalnej wizycie w 2otc. Skoro u niej tak to wygląda to według nas nie ma co robić tego samego drugi raz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.