|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Cytat:
Ze spaniem mam ten sam problem :/ z jednej strony obkładam się ta długą poduchą a z drugiej mam Tża więc staram się nie spać typowo na brzuchu tylko na nich ale i tak się męczę. Gratuluje podjęcia decyzji łazienkowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedzi o glukozie ale oczywiście robiąc zamówienie w aptece zapomniałam ją kupić a nie mogę już domówić ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Zakorzenienie
|
Czekam u gina w poczekalni. Czy u Was też jest tak paskudnie zimno? Ja dziś zmarzlam bardziej niż w sobotę, bo mróz niby mniejszy, ale wieje i to potęguje uczucie zimna
![]()
#3964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa to teraz czekamy na relacje z wizyty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3967 |
Zadomowienie
|
Witam, nareszcie Was gaduły nadrobiłam
![]() Nie będę cytować, bo już nie wiem co do czego, gratuluję poznanych płci, już chyba większość z nas wie, co kryje się w brzuszku. Ja niestety jeszcze nie ;/ Usg będę miała 12.02 dopiero, mam nadzieję, że szybko zleci ![]() Co do dentysty, to też muszę koniecznie się wybrać, bo strach myśleć co mi się tam porobiło od nadmiaru słodkości ![]() Mój mąż również poczuł ruchy dzidziola, wczoraj wieczorem przyłożyłam jego rękę do brzusia i dostał parę kopów ![]() Milenka czy Patrycja?? MILENKA ![]() ANTERIA Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() ![]() ![]() Jakoś tak wydaje mi się, że jestem ze wszystkim w czarnej d... ;/ Mam zaledwie parę ciuszków, a jak sobie pomyślę ile rzeczy muszę kupić to...wolę nie myśleć. Jeszcze przez tą zimę nie mam za bardzo jak się ruszyć na jakiekolwiek zakupy do Lbn ;/ Ehh Co do bólu brzucha to również to przeżywam, bo od kilku dni budzę się w środku nocy i mnie boli chwilę no i przestaje, zaczęłam brać nospę na noc, ale nie pomaga, może zacznę ten magnez brać... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3968 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jestem jestem, podczytuje Was, ale net mam tu tak słaby, że mi ręce opadają jak odpowiedź nie chce się załadować, a ja ostatnio nerwowa jestem ![]() Co do badań, to nie mam cukrzycy ciążowej, reszta badań w normie, więc jestem bardzo zadowolona Byłam na kontrolnym USG, z serduszkiem wszystko ok, nasz chłopczyk waży już 600 g, i ma 21 cm ![]() Reszta narządów rozwinięta w normie, a w jelitach najprawdopodobniej ślad po moim krwawieniu listopadowym... nie jest to nic groźnego, zostanie usunięte razem z pierwszą kupą Także trochę się uspokoiłam Potem miałam wizytę u mojego Gina, a tam już mniej kolorowo- mam skróconą szyjkę, i mam więcej leżeć, odpoczywać i dbać o siebie, nie kucać nie dźwigać itp. Zwolnienie mam do końca lutego, a wizyty rozplanowane na co 2 tygodnie! Do tego magnez Z ostatnich radości : trochę zakupów dla maluszka, w tym pozytywka ukryta w małym pluszowym misiu - puszczam i przykładam do brzucha, a wtedy ludzik tak kopie ( chyba mu się podoba ) do tego zakupiłam kosz mojżesza i kilka drobiazgów do wystroju nowego domu ![]() Poza tym wszystko ok, brzuch coraz większy i od początku stycznia mam 1,5 kg na plusie od początku ciąży już 6 kg a to dopiero 6 miesiąc ![]() chciałam zatrzymać się w okolicy 10, ale to chyba nie będzie wykonalne... Ja ostatnie dni spędzam w aucie... i jak głupia śpiewam, zawsze to lubiłam, oczywiście jak jadę sama, hehe a teraz fałszuję mojemu chłopakowi ![]() dobrego wieczoru |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie też kilka razy w nocy zbudził ból brzucha pomimo tego że magnez już dobre 1,5 mca biorę.
![]() |
#3970 |
Zadomowienie
|
zophiee a wiesz jakiej długości masz tą szyjkę? Bo mi lekarz powiedział, że mam 2,5 cm, a to mi się wydaje bardzo mało :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |||
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44870419]to będę trzymać kciuki, by wszystko było ok
![]() ja jeszcze nie miałam, ale z tego co się orientowałam u mnie lekarze zlecają to w okolicach 24-26tc...[/QUOTE] Dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wagą się nie przejmuj. Mi do 6 miesiąca brakuje jeszcze tydzień a też mam już około 6kg na plusie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3972 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() pradip witaj ponownie ![]() Glukoza czeka mnie po następnej wizycie czyli po 24 tyg. i będzie to 75g U mnie w laboratorium dają glukozę, nie muszę mieć swojej Cytat:
![]() Koleżanka pewnie ciuszki też takie same kupi ![]() A jak u Was jednak będzie chłopiec to odkupuję od Ciebie ciuszki z HM, bo je uwielbiam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Jak tam po wizycie? Najlepiej zadzwoń do labo i zapytaj czy musisz mieć swoją, bo różnie to wygląda Cytat:
![]() zophiee dobrze, że z dzidziusiem wszystko OK ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie chce mi się włączać kompa, a na telefonie to się kiepsko pisze długie posty, więc wybaczcie, że to zrobię dopiero jutro. Dobrej nocy!
#3974 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Cytat:
A no widzisz, moja koleżanka co pracuje w ZUS-e mówiła, że do ciężarnych nie mogą się doczepić i mało kontrolują, no chyba, że na prośbę pracodawcy ale to też pewnie zależy od ZUS-u i od pań w nim pracujących ![]() Tym bardziej jak się już męczysz w pracy to chyba nie ma się nad czym zastanawiać ![]() Cytat:
super, że na wizycie dobrze ![]() ![]() ![]() no i brawa za zakupy, sporo Ci się już tego uzbierało ![]() ![]() aha co do spania miałam jeszcze napisać, ja śpie na boku od zawsze a w sumie to tak na pół boku-pół brzuchu i przeważnie na lewej stronie, bo jak się położę na prawej to młody skacze i się wierci, chyba mu tak nie wygodnie ![]() ![]() Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2014-01-30 o 07:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Zadomowienie
|
Witam Was z rana.
Podczytuję Was, ale nie mam czasu nigdy odpisać. Teraz mam jeszcze kuzynkę na feriach, i od poniedziałku z nią się kręcimy. To na łyżwy, to na basen, to na zaspy. I w kółko pyta, kiedy mój Tż przyjdzie. A jak już przyjdzie to my wszyscy w odstawkę, a oni we dwójkę się bawią.;D Tż ma 26 lat i istny dar do dzieci, w dodatku, jedno i drugie lubi rysować. Chociaż chwila odpoczynku wtedy. Dziś idziemy na wizytę! Mam nadzieję, że lekarz zrobi usg i się orzeszek ujawni. Tż podekscytowany, chyba bardziej niż ja. Piszecie o dodatkowych kilogramach. Ja od pierwszego badania wagi (9.12) do dziś przybrałam tylko/aż 1 kg. Tylko przed świętami miałam 4 na minusie, więc dojście do wagi i dodatkowy ciężar, w sumie +5, ale nadal + 1. I jeszcze Wam napiszę (może się powtórzę - przepraszam ![]() U mnie w rodzinie jest taka sytuacja: Córka cioci i synowa tej samej cioci równocześnie zaszły w ciążę. Pierwsza miała termin na 22, druga na 24 stycznia. Zaś 25 stycznia Mąż cioci kończył 60 lat. Tak obie zaciskały, żeby wytrzymać, że obie wczoraj urodziły. W jednym szpitalu, co prawda o różnych godzinach. Pod tym samym nazwiskiem i leżą teraz na jednej sali. Różnica taka, że jedna ma Wandzię, a druga Jasia. ![]() Uciekam, jakiś makijaż zrobić, co lekarza nie wystraszę. ![]()
![]() |
#3976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do poduszki to ja mam taką którą sama sobie uszyłam trochę lepiej mi się z nią śpi, ale tylko dlatego że wykładam jedną nogę na nią tak podciągniętą do brzucha, żeby nie przekręcić się na brzuch. alingles A Ty też na łyżwach jeździsz z kuzynką? Mi na początku ciąży jak poruszyliśmy z mężem temat jazdy na nartach to on stwierdził genialnym pomysłem że przecież ja też mogę jeździć, bo niby dlaczego bym miała nie jeździć. Szybko mu ten pomysł z głowy wybiłam, że to duże niebezpieczeństwo- upadek, ktoś może we mnie wjechać i już żadnych atrakcji mi nie proponował.
Był ![]() 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-01-30 o 08:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w rodzince kobiety faktycznie mocno zaciskały te nogi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Witamy się w 20 tygodniu
![]() Ja to mam jakiegoś pecha w tej ciąży, a to coś boli a tu znowu wczoraj jakiejś wysypki dostałam na brzuchu, Tż leciał w nocy do apteki po wapno, na szczęście dzisiaj jest już okej ![]() Cytat:
A co do wagi ja w końcu zaczęłam tyć. Puki co +2kg, nie jest źle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje nowego tygodnia ![]() tak niestety będzie nam coraz ciężej spać jak brzuch będzie większy z dnia na dzień ![]() ![]() No i waga ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3980 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gorzej jest u mnie z internistami. Ostatnio jak miałam anginę w październiku to dosłownie musiałam się prosić o zwolnienie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do papugujących znajomych, no cóż będziesz miała z kim chodzić na spacery ![]() Co do płci też czekam z zakupami do kolejnej wizyty ![]() Za przepis dziękuję, ja już sobie zapisałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Na ten ból faktycznie zacznij brać magnez ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() Ale super, faktycznie dziewczyny jakby się zmówiły ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ------------------------------------------ Wy tak malutko tyjecie, a ja aż boję się pomyśleć ile mi przybyło od ostatniej wizyty.Ja widzę po sobie, że sporo przybrałam i tak się czuję ![]() ![]() Aldrin dużo masz??? Teraz uciekam, mam do zrobienia tort dla tż i coś dobrego na kolację, jutro ma urodzinki ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Zakorzenienie
|
Dziś byłam na wynikach. Ojjj jak się z rana ciężko wstawało. A jeszcze trzeba było samochód odśnieżyć.
No ale grunt że mam to już z głowy. No i pani w laboratorium się mnie pyta czy miałam robiony wynik na obecność ołowiu. No i jak się okazało że nie to zapytała czy chciałabym zrobić, za darmo bo kobiety w ciąży nie płacą. No to się zgodziłam bo to za jednym ukłuciem to co mi zależy. Teraz trzeba czekać na wynik, ma przyjść pocztą więc pewnie z 2 tygodnie trzeba będzie poczekać. Ale fajnie że zapytały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3984 | |||
Konto usunięte
|
Hej, a ja znowu chora jestem
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś również mam wizytę u nowego gina, ale o 14:30... Trochę panikuję, nie bardzo wiem co mam powiedzieć jak wejdę... Boję się, że mi zwolnienia nie wypisze, a mam do dzisiaj tylko i tak ogólnie jakoś... ![]() Aha i mam pytanie do mam, które mają już jedno dziecko w wieku takim coś jak mój (półtora roku), mniej lub więcej... Czy myślałyście już jak będziecie z dwójką dzieci chodzić na spacery?? Bo ja ciągle o tym myślę, i coraz bardziej zdaję sobie sprawę z tego, że ja to chyba sama nawet do sklepu z nimi nie wyjdę. Sama znaczy bez męża... Mój Adaś kompletnie nie chce chodzić za rękę.. Jak wychodzimy na dwór, to on stoi w jednym miejscu.. Tylko jak zainteresuje go jakiś szczekający pies, czy jadące auto, to przejdzie parę kroków i tak stoi zawieszony i się wpatruje nie wiadomo w co.. Można go wołać, udawać, że się go goni, jego to nie rusza ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Zadomowienie
|
Witam sie z rana
![]() próbuje sie dodzwonić do gina czy mnie dzis przyjmnie no ale nie odbiera telefonu ![]() Berenika pomyśl o dostawce do wózka,może bedzie chciał stac albo siedzieć ![]()
Lenka ![]() ![]() 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia ![]() Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2014-01-30 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44883667]Hej, a ja znowu chora jestem ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] biedactwo, dużo zdrówka życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Raczkowanie
|
Berenika, rzeczywiście biedna jesteś
![]() a ja dziś o 20:00 na wymaz z szyjki jadę, jak mi się nie chce tak po nocy w zimnie.... grr ![]()
#3988 |
Zakorzenienie
|
Pradip pisałaś że zapomniałaś o zakupie glukozy w tej aptece i dopiero teraz mój budyń zajarzył, masz gdzieś linki do tego ile i co dokładnie tam zamawiałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3989 |
Zakorzenienie
|
Hi!
Wreszcie siadłam do śniadania i tak na szybko mogę streścić przebieg naszej wczorajszej wizyty. Najpierw byłam badana dowcipnie, żeby sprawdzić, czy z szyjką jest wszystko OK, a potem mogłam poprosić chłopaków, żeby zobaczyli dzidzię na USG robionym przez brzuch. Ja mogłam patrzeć tylko na synka, a ten albo gapił się na głowicę od USG jeżdżącą po moim brzuchu (to kwestia czasu, że zacznie nam to samo robić w domu ![]() ![]() Następną wizytę mam 19.02 i do tego czasu mam zrobić morfologię + tę nieszczęsną różyczkę. No a potem będę wiedziała, kiedy mam obciążenie glukozą (od razu 75). Lekarz dał mi zielone światło na wyjazd i ćwiczenia. Szyjka się nie zmienia, za to waga - mam już 5 kg na plusie ![]() ![]() Ginek opowiedział mi historię z wczorajszego dyżuru. Babka urodziła synka, choć na 100% miała być dziewczynka, a pokój już był przygotowany - różowy, i różowe ciuszki ![]()
#3990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.