|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Jestem po wizycie, wszystko oki, dzidzius rozwija sie prawidłowo i na 100% DZIEWCZYNA
![]() bazilku mozesz dopisac jak bedziesz - Natasha Ale była chwila zwatpienia, na poczatku elakrz stwierdzilz e chyba jednak chlopak! (mąż mowi ze mialam niezla mine ![]() ![]() Zrobił mi dodatkowo usg od dołu i tam juz bylo widac jak na dloni ze pipka ![]() Doczytam Was wieczorkiem - milego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() A rodzinka musi pewnie ochłonąć, na pewno się cieszą, każdy na swój sposób ![]() Mi bardziej podoba się Patrycja, Pati ![]() ------------------------------------- U mnie dzisiaj cd. zachcianek robię pieczarkową (wczoraj przez nią usnąć nie mogłam, na samą myśl język spadł mi do samej podłogi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Byłam u ginki, mówi że na pierwszy rzut oka wszystko gra, ból może być spowodowany zapaleniem pęcherza albo szyjki macicy, mam zrobić badanie moczu i posiew z szyjki. Ale dziś boli mniej, mam więc podejrzenia że dzieciaczek tak mi dał do wiwatu (dziś przesunął się wyżej) i dołożył swoje trzy grosze. Ale jestem dobrej myśli, to drobiazg który da się wyleczyć, a najbardziej bałam się, że szyjka się otwiera... Wczoraj akurat byłam u dentysty to się podzielę ![]() ![]() Gratuluję Wam wszystkich świetnych wieści - mieszkanka, poznanych płci, ubranek... ![]()
#3934 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() Niezły rozrabiaka Ci tam rośnie w brzuszku, żeby tak swoją mamę nastraszyć ![]() ![]() Próbuję się ogarnąć i wstać od lapka, a Wy cały czas coś piszecie, a obiad się sam nie zrobi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3936 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym żeby i u nas było tak łatwo z tymi zwolnieniami jak w Polsce, mam nadzieję że jutro coś z Tż-tem wskóramy u lekarza inaczej nie wiem jak to dalej będzie, nie mam siły pracować, mimo że wykonuje teraz bardzo mało pracy i muszę nieźle kombinować aby naciągnąć swoje godziny aby wyrobić normę...
W ogóle dzisiaj mam jakiś wilczy apetyt chyba pierwszy raz w ciąży, wróciłam z pracy, zjadłam trzy duże kanapki a zaraz potem poprosiłam męża o jeszcze dwie ![]() ![]()
#3937 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sceptycznie jestem nastawiona do tego dentysty ![]() ![]() Cytat:
A sałatka banalna. Kroimy sałatę, ogórka, pomidora, cebulę i mozzarelle do miseczki. Na patelni podsmażamy pokrojone paluszki surimi (ja dodaje jeszcze kiełki do smażenia na patelni). Mieszamy wszystko z łyżeczką jogurtu naturalnego, doprawiamy po swojemu i gotowe ![]() Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-01-29 o 10:55 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() z tym śliniaczkiem to mi się udało. A dziś zamówiłam na allegro 19 ciuszków za 5 dyszek z wysyłką. Takie piękniutkie różowe i nie tylko ![]() ![]() Cytat:
![]() Milenę znam jedną i tez jest OK ![]() ![]() Z tymi ciuszkami właśnie nie nastawiam się że dostanę więc wolę się na początek zaopatrzyć a potem dokupować tylko. A jak jednak będzie mi dawała po swojej małej to super. No i może kuzynka moja tez mi da choć ona ma termin na połowę kwietnia więc też różnie może być. Wiadomo, te pierwsze ciuszki to raz dwa dziecko wyrasta ale w pewnym momencie ten rozmiar się nam i tak pokryje więc i tak i tak będzie trzeba kupić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3940 |
Zadomowienie
|
ANTERIA trzymak kciuki za L4, przecież to bez sensu, żeby lekarz zmuszał Cie do pracy jak się źle czujesz...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3941 | ||||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A z lodówką daj znać jak wyszło ![]() Cytat:
![]() My chcemy takie normalne łóżko kupić, materac do tego i będzie sobie stało w sypialni, a wersalka pójdzie albo do salonu, albo do pokoju małego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój Adaś ma dziś zły dzień. Chodzi, jęczy, nic mu się nie podoba.. Jak tak to nigdy smoczka nie chciał, a teraz zabiera synkowi siostry ciągle.. I oczywiście prosto do buzi i ciućka.. Jak mu zabieram to kładzie się na podłodze i histeria ![]() Wczoraj czytałam w takiej gazecie kilka artukułów i szczerze mnie z lekka zdenerwowały.. Wypowiadały się tam kobiety w ciąży mieszkające za granicą. Mówiły, że w Polsce nie powinno się tak wystawiać zwolnień "od ręki", bo ciąża to nie choroba.... No super, jeśli miałabym pracę lekką i przyjemną, albo siedzącą w biurze czy urzędzie, to sama bym pracowała do tej pory... Ale nie w pracy w sklepie monopolowym, czynnym całodobowo, gdzie trzeba się nadźwigać, nabiegać i użerać z alkoholikami. Gdzie musiałabym to ukrywać przed wszystkimi do ostatniej chwili, bo by mnie od razu zwolnili... |
||||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3942 | |||||
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mój syn już pół godziny siedzi w pokoju, bawi się i mnie nie woła ![]() ![]() Wczoraj mój brat się go spytał czy cieszy się, że będzie miał siostrzyczkę, a on tak całkiem na poważnie: "nie, nie cieszę się, chciałem braciszka" i tyle było w jego głosie rozczarowania, że aż mi się go szkoda zrobiło. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kucyk_Truskawkowy współczuję bardzo tych niekończących się problemów ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3943 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A powiedzcie mi dziewczyny czy Wam któryś lekarz robił jakiś problem z L4 w polsce? Bo nie wiem nic na temat skłonności mojej gin do zwolnień.
![]() |
#3944 |
Zakorzenienie
|
Witajcie po dłuuuuugim czasie. Pisałam z Wami na początku ale potem przez nawał pracy odstawiłam forum. Jeszcze później na połówkowym wyszły nam niepokojące wyniki i lekarz bardzo nas nastraszył więc też nie odpalałam kompa ale teraz już się uspokoiłam i jestem z Wami na bieżąco a teraz postanowiłam znów się odezwać jeśli mnie nie wyrzucicie...
Gratuluję wszystkich poznanych płci i tak fajnie się czyta że praktycznie wszystkie jesteście szczęśliwe ![]() Niestety ja też należę do grypy atopowców i boję się że maluch też to będzie miał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3946 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedactwo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3947 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44865835] Wczoraj czytałam w takiej gazecie kilka artukułów i szczerze mnie z lekka zdenerwowały.. Wypowiadały się tam kobiety w ciąży mieszkające za granicą. Mówiły, że w Polsce nie powinno się tak wystawiać zwolnień "od ręki", bo ciąża to nie choroba.... No super, jeśli miałabym pracę lekką i przyjemną, albo siedzącą w biurze czy urzędzie, to sama bym pracowała do tej pory... Ale nie w pracy w sklepie monopolowym, czynnym całodobowo, gdzie trzeba się nadźwigać, nabiegać i użerać z alkoholikami. Gdzie musiałabym to ukrywać przed wszystkimi do ostatniej chwili, bo by mnie od razu zwolnili...[/QUOTE] dokładnie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3948 |
Zakorzenienie
|
![]() zanim zacznę cytować, puruszę dwie sprawy: 1. Znieczulenie u dentysty dla ciężarnej - są takie. Są one bez adrenaliny (tak mi tłumaczyła dentystka). Więcej szkody może przynieść stres, który towarzyszy borowaniu, niż samo znieczulenie. W poprzedniej ciąży leczyłam zęba (nie wytrzymałabym bez znieczulenia). Teraz tez powinnam pójść, bo II trymestr jest ponoć najodpowiedniejszy do tego, tylko że aktualnie trochę krucho z kasą. Poczekam może do końca lutego/początku marca. 2. Kołatanie serca - tu to się mogę wypowiedzieć jako mająca ten problem od lat. 6 lat temu miałam nawet szczegółowe badania serca (Holter i echo serca). Okazało się, że to na tle nerwowym. Taką arytmię może powodować brak magnezu i potasu (!), a dodatkowo problem z hormonami tarczycy, więc jeśli któraś z Was ma "arytmię", lekarz powinien wypisać skierowanie na badania TSH, fT3 i fT4. Jak wiadomo, te hormony mogą polecieć w ciąży mocno w dół.
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2014-01-29 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ANTERIA trzymam kciuki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3950 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Pater, a w której części Koszalina mieszkacie?
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj idę, bo ma być dostawa ![]() Cytat:
![]() PS. Ja byłam dziewczynką przesiadującą godzinami w garażu z moimi wujkami, jak jeździłam do babci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Ja mam dzisiaj wizytę kontrolną u lekarza prowadzącego. Mam nadzieję, że da mi zielone światło na wyjazd w poniedziałek do Gdyni na badanie połówkowe. Ja to się czuję jak mamut, bo w pierwszej ciąży za każdym razem położna pytała mnie, czy wypisujemy zwolnienie, a teraz jak chodzę do laboratorium, to po pobraniu krwi słyszę "no to teraz do domu spać?", a ja na to "nie, wracam do pracy" ![]() ![]()
![]() |
#3951 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Rano naszło mnie na zalewajkę, teraz jak gotuje to drażni mnie nawet sam zapach -.- Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-01-29 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44866849] super, że jednak zdecydowałaś się do nas wrócić ![]() Dzieki za pamięć ![]() Cytat:
Kucyk ja w jednym tygodniu też miałam usg co drugi dzień i każdy lekarz stwierdził że to nie ma złego wpływu na dzidzię. Miałyście już badanie glukozy? Lekarz zalecił 50g czy 75 bo nie wiem którą zamówić. A i czy któraś z Was bierze Euthyrox na tarczycę i dodatkowo jod? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3953 |
Zadomowienie
|
__Sylwia__ w Polsce chyba nie ma żadnego problemu ze skierowaniem na L4 w ciąży...
Witamy ponownie Pradip ![]() malin30 na razie nie wiem jaka to część Koszalina, ale blok jest na ulicy Wenedów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3954 |
Raczkowanie
|
Cześć, mam troszkę zaległości, więc nie będę cytowała, nie dam rady.
Mam pytanie do mam, które mają bóle brzucha i biorą magnez. Czy łykacie go razem z jakimś kompleksem witamin? Ja biorę Vitaminer Prenatal + DHA i w nim jest spora dawka magnezu i witaminy b6, więc nie wiem czy powinnam przyjmować magnez dodatkowo. A niestety u mnie wróciły kołatania serca. Miałam z nimi problem kilka lat temu, chodziłam do kardiologa, robił mi EKG itd i nie wyszła żadna waga serca- podobno na tle nerwowym. (Fakt, powodów miałam sporo i nerwów w związku z tym). Były to takie częstoskórcze.. Tzn czułam jakby nagle serce zaczęło bić mocno, jakby się zatrzymało na sekunde. Takie mocno wyczuwalne uderzenie lub klasyczne kołatania, przyspieszone tętno. Wtedy zalecony miałam magnez + sporo ruchu na swieżym powietrzu i w ogole ruchu fizycznego. Wspomnę o tej dolegliwości na kolejnej wizycie (11.02). Przez kilka dni słabiej odczuwałam ruchy Bejbika. Rzadko i delikatnie. Zeswirowałam, ze moze "przydusiłam je w nocy". Całe zycie spałam na brzuchy i teraz w ciązy przezywam istny horror. Nie potrafię spac tak na boku. Krece się czasem pół nocy, obracam, wkurzam, nie moge spac, wszystko mi cierpnie jest mi niewygodnie i zle. Wiem, ze Dziecko jest chronione i nie jest łatwo je tak uszkodzić a moje obawy są conajmiej głupie, ale co się nawkęcałam, to się nawkręcałam ![]() Jak Wy spicie? USG mam 3.02- mam nadzieję, ze potwierdzi się płec. Moja znajoma zadzwoniła wczoraj, ze na połowkowym (jestesmy prawie na tym samym etapie ciazy), wyszło jej, ze jednak chłopak! I doznała szoku, bo ostatnio jej dr mówiła, ze dziewczynke, ona kupiła juz kilka ubranek itd. A jednak chłopak. Ja sie nie nakreciłam, miałam wiekszy dystans niz ona, nawet mowilam jej, ze jakos mnie nie przekonało to USG, wiec mnie skrytykowała, ze jestem zacofana lub mam beznadziejnego lekarza, BO JEJ LEKARZ MA NAJLEPSZY SPRZET ITD hah, jak widac to nie o sprzet chodzi.... Też mam kilka Dziefffffczyńskich ubranek już kupionych. (+ te najmiejsze- do szpitala- neutralne- polecam H&M cudne bodziaki i zestawy). Ale to nie problem, jak jednak będzie chłopiec, to je sprzedam, tylko, ze chcę mieć córeczkę, wiec modlę się, by jednak to nie była pomyłka ![]() (W ogole HIT.. pisałam, Wam jakis czas temu, ze mam kolezanke, ktora wszystko od nas odgapia. Naczynia, meble, ubrania itd. Ze sie już przywyczaiłam, ze sie z tego smieje). Była u mnie kilka dni temu, chciała bym pokazała jej jakie ubranka mam już upolowane i takie : wooow, ale to małe, ale ładne itd. A za chwile jej mąż do nas. Noooo my też już w tym miesiącu zaczynamy robić bejbika... Pytam jej: tak!? To bierz kwas itd a ona no tak, kwas juz biorę (kupiła jak lekarz potwerdził moją ciąże). Hahah spokoooo. Morfologie tez mam lekko rozjechaną: hemoglobinę i hematokryt. Dziś pojawiło mi się krawienie z nosa ;( krawią mi też dziąsła jak je nitkuję wieczorem, ale to podobno normalne i fizjologiczne w naszym stanie. Beronika pisałaś o problemie z suchą i pękającą skórą. Teraz ogrzewane powietrze w mieszkaniach + mróz bardzo uszkadzają płaszcz hydrolipidowy skóry, więc musisz stosować coś ochronnego. Popularne i ogólnodostępne kremy tłuste i półtłuste są na parafinie, więc słabo, ale polecam czyste masło shea lub coś z nim w składzie. Swietnie chroni! NecroKitty i Malin30- pisałyscie o dentyscie. Jak najbardziej powinno się pójsc na kontrolę. Ogolnie lekarz zalecił mi już przegląd przed 10TC. Ja pewna siebie odpowiedziałam, ze po co przegląd, przeciez niedawno skończyłam leczenie zebów (przed planowaną ciążą chciałam wszystko wyleczyć), więc byłam pewna, ze nie mam ubytków. Jednak lekarz z usmiechem powiedział, ok to niech zrobi Pani tylko przegląd, niech wbiją Pani pieczatkę w kartę ciąży, bedziemy widzieli, ze pacjentka zadbana i nikt już nie bedzie Pani tym głowy zawracał. Więc poszłam tak o pewna, ze NIC.. a tu taadam. Pani znalazła ubytek, swieyz, maly, ale jednak, na styku dwóch zębów i wpisała mi je do kraty ze zakwalifikowano do leczenia zachowawczego. Byłam w szoku, ale to w ciazy normalne. Malenstwo zabiera składniki odzywcze i jak szkliwo było naruszone, była jakaś demineralizacja, to mozliwe, ze przerodzi się to w ubytek. Co do znieczuleń, to nie wiem jakie dają na NFZ, bo nie korzystam z opieki stomatologicznej na fundusz od 15lat i nie mam zamiaru korzystać, ale w prywatnych klinikach nie ma problemu z leczeniem i zniecuzleniem w ciązy. Lekarze twierdza, ze strach przed bólem jest gorszy niz znieczulenie. Naprawdę. U mnie wczoraj leczenie tych 2 ubytkow na skraju trwało moze 4min hah, ja i tak, po 2 dotknieciach czułam już bol i dostalam znieczulenie. Stomatolog sie smiał, byl pewny, ze dam rade, a ja sie smieje, ze ja na dzien dobry zawsze biore, takie mam zeby, ze nie ma szans bez. I tym sposobem mam na nowo wszystko wyleczone i sprawdzone. Aldin i Sylwia88 co do zwolnień, to niestety dość często ciężarne są kontrolowane, właśnie przez ogromną ilość zwolnien. Sama się tego boję, bo poszłam na l4 bardzo wcześnie. (Na szczescie nie musze się bać, ze zakabluje mnie pracodawca, bo sami mnie wysylali i namawiali). I nie powiem, moj lekarz wtedy robił problem. Ale na tym etapie na pewno jest łatwiej. Osobiscie uważam, ze każda z nas powinna ocenić i zdecydować. Zdrowie najwazniejsze! Kaza z nas ma inną pracę. Ja w swojej siebie nie wyobrazam się w ciązy. Ale pewnie wiele z Was ma normalne, ludzkie warunki, to wtedy, jak zdrowie i samopoczucie pozwala, mozna pracować spokojnie ![]() Jak macie zachcianki na brokuły to polecam także sałatkę: brokuł/ zblanszowany, rozdrobniony na rózyczki + 3 jajka na twardo na cwiartki (lub drobniej) + boczek w kosteczkę- podsmażyć na patelni + fasola w zalewie z puszki (ale bez zalewy)- połaczyć majonezem, dodać sól, pieprz. Na zimę pycha! W ramach kolacji a nawet obiadu. ------------------------------------------------------------------------- Wczoraj wybraliśmy płytki do łazienki. Klamka zapadła. Opcje są 2: albo będe zachwycona efektem końcowym albo się załamie hah 50% to spore szanse powodzenia. Mam nadzieję, ze dokonaliśmy dobrego wyboru!! W sumie DOKONAŁAM, bo mój TŻ kompletnie nie wyraza swojej opinii,, wczoraj prawie doprowadził mnie do szału. Prawie się poklocilismy, gdzie to u nas sie nie zdaza, ale ja nie mogę pojąc, ze faceci mają takie rzeczy w nosie... A on sie wkurza, ze jaki to ja mam problem z płytkami, meblami łazienkowymi.. taki problem, to nie problem. Mam wybrać JAKIEKOLWIEK. BOSZ.. chwilami mam dość. Tyle razy pisałyście, ze tak to juz z nimi jest a ja nadal głupia, naiwna wymagam od niego nie wiadomo czego.. Dziś na obiad rosół (bo TZ podziebiony) i nalesniki ze szpinakiem i pieczarkami w sosie czosnkowym. Miłego dnia! ![]()
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3956 |
Zadomowienie
|
Prowansja88 ja biorę magnez i witaminy dla ciężarnych. Sama gin mi zaleciła taki zestaw właśnie na bóle brzucha. Biorę Pregna Plus i magnez Filomag. A teraz jak skończę Pregne to kupiłam właśnie Vitaminer +DHA, w piątek zapytam gin czy taki zestaw jest dozwolony to dam Ci znać jak nie zapomnę.
Ja przed ciążą też spałam praktycznie tylko na brzuchy i mam problemy ze spaniem teraz. Co chwilę się budzę, nie mogę się ułożyć, no masakra normalna. A jeszcze jak mam jakiś stresujący dzień to już wogóle wstaje jak zoombi. Póki brzuch jeszcze nie aż tak wielki to śpię trochę w tzw pozycji bocznej ustalonej A jeśli chodzi o facetów i wybór płytek- mi ten problem też mąż zrzucił na głowę. Powiedział że dla niego to wszystko jedno, on ma tylko ostatecznie zaakceptować wybór. I tak było. Ale doprowadził mnie takim podejściem do nie małych nerwów i kłótki bo płytek co 2 lata się nie zmienia i wybór jest bardzo trudny. A ja nie chciałam sama z tym zostać. Ostatecznie pojechałam do sklepu, pooglądałam, pan mi doradził i tak wspólnymi siłami z obsługą sklepu wybrałam.
Był ![]() 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-01-29 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3957 | |
Raczkowanie
|
Heh, Prowansja, mam wrażenie, że opowiadasz o MOIM mężu
![]() A co do płytek to usłyszałam dziś świetną wieść, za miesiąc ma być u nas wymiana pionów wod-kan, co wiąże się z ruiną wc ![]() ![]() A więc teraz ja ruszam w katalogi wybierać, ale dobrze wiem z góry co będzie, jakaś biel albo szarość z mocnym akcentem ;p ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- A ja całe życie budzę się po 3-5 razy każdej nocy, a od kilku tygodni śpię jak dziecko ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Więc spokojnie, ja od pierwszego dnia po teście jestem na zwolnieniu, ale inna sprawa że bywały okresy, że w pracy bym nie pociągnęła i i tak wylądowałabym na zwolnieniu, bo przecież zdarzały się krwawienia, zasłabnięcia...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
50 często daje fałszywy wynik. a robić najpierw 50 potem 75 to spore obciążenie dla organizmu (ale tak jak pisałam - podobno, tak mówił mi lekarz) ja biorę Euthyrox i jod (nie biorę innych witamin dla ciężarnych dlatego jod suplementuję, gdybym brała coś co ma jod to Jodid mam odstawić) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na samiuśkim początku ciąży to spałam jak zabita. Pioruny mogły strzelać za oknem i by mnie to nie obudziło. Żeby wstać do pracy to mężuś swój telefon jeszcze ustawiał bo inaczej to bym spała do południa chyba. A teraz mogę sobie jedynie pomarzyć i powspominać. Ja po zrobieniu testu pracowałam z 3 tygodnie jakoś. Ale w pracy miałam nocki i umierałam dosłownie na nich. Lekarka chciała mi dać oczywiście L4 od razu ale stwierdziłam że dam radę i że w pracy nie będę na nocki robić bo nie można. No ale jak kierownikowi powiedziałam to sam mi kazał na L4 pójść a na kolejnej wizycie jak się mnie ginka zapytała o to czy pisać to powiedziałam otwarcie że pisać bo mnie sam kiero wygania na L4. Gdyby nie powiedział do mnie że mam pójść to i tak by mi zwolnienie wypisała. Kompletnie żadnego problemu nie robiła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3960 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja jeszcze nie miałam, ale z tego co się orientowałam u mnie lekarze zlecają to w okolicach 24-26tc... Cytat:
![]() dobrze wiedzieć ![]() Pisałyście o kontrolach u dentysty. Ja wyleczyłam wszystkie zęby przed ciążą, w sumie ostatniego miałam robionego jak byłam w 15tc, pamiętam, bo wtedy pierwszy raz poczułam ruchy dziecka (siedząc na fotelu dentystycznym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.