|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
powiedziala ze tak sie czasami zdarza sprawdzila wszystko po malu i wszystko jest w porzadku. my z chlopakiem poplakalismy sie to powiedziala ze widzi jak bardzo kochamy nasze malenstwo, obje sie balismy, ze znowu poronie ale na szczescie wszystko dobrze. ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
i troche mnei to przeraza nie dosc ze nie dlugo bede mama to jeszcze zona ale to pozytywne uczucie ![]() TRzymam kciuki za pogode i gratuluje |
||
|
|
|
#2432 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i także witam się z II trymestrem od wczoraj ![]() Byłam u lekarza, przepisał lek i zaprosił na poniedziałek na umówioną wizytę. Badał ginekologicznie, ale usg będę mieć dopiero w poniedziałek. W piątek też zobaczę dzidziusia na prenatalnych ![]() Dzisiaj: zupa kalafiorowo-brokułowa, gulasz z papryką i cebulką, kasza gryczana i sałatka (muszę umyślić jaka) oraz kompot ![]() Zmykam do kuchni
|
|
#2433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz byc silna dla malenstwa ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() wiec mam w czym wbierac na obiad |
|||
|
|
|
#2434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2435 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może jak już będę czuć ruchy to się uspokojęCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2436 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja prywatnie i ns nfz chodze tak co 4 tyg. Cytat:
musze poszukac takiego dopplerka. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2437 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
![]() Wyniki - pocieszę Cię - mi gin mówił, że w ciąży te normy są niższe, więc chyba te Twoje nie są takie złe Może żelazo Ci każe brać?A tsh ja miałam 0,11 i endokrynolog powiedział, że to ciążowe, mam tylko powtórzyć za kilka tygodni ![]() Daj znać, co ginka powiedziała, ale nie martw się na zapas! Cytat:
Dzięki Z tą miłością słyszałam, pewnie tak będzie, ale na razie nie ogarniam ![]() Na avokado narobiłaś mi smaka... A te pomidorki całe, czy też rozciapane? Rodziłam na Inflanckiej, bo mój gin tam pracuje i mi robił CC. Opieka prenatalna super, na patologii było naprawdę ok. Natomiast noworodkowy... Powiem tak: sale poporodowe fajne, 2-osobowe, przestronne, warunki całkiem spoko, ale te położne... gdyby nie ten mój gin, to bym chciała rodzić gdzie indziej Co do sal porodowych niestety nie pomogę, bo nie byłam, nie widziałam Ale podobno po remoncie i bardzo fajne.Cytat:
I zawsze wtedy też idę siusiu. Ale nic mnie nie boli...
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
i tak moje libido jest ujemne
|
|
|
|
#2439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znam ten ból Mąż cierpi bardzo z tego powodu, ale co zrobić
|
|
#2440 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
U Ciebie pewnie też tak będzie, tsh często spada na pocz. ciąży poniżej normy ![]() A libido - zobaczycie w II trymestrze!
|
|
#2441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A libido mówisz, że oszaleje wraz z II trymestrem? Powiem TŻ, ucieszy się i będzie odliczał dni ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- A dziewczynki co ja mam zrobić, żeby dostać się do klubu? Jestem z Wami długo, udzielam się, chcę być w klubie
|
|
#2442 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje tez choć juz jestem w 2 trym.
Wczoraj złapał mnie taki bol głowy ze aż goraczki dostalam. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#2443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rano od razu po śniadaniu wyciągnęłam mięso z zamrażalki, woreczek oklejony karteczką ze sklepu: łopatka bez kości. Wyciągnęłam i w ogóle nie popatrzyłam co w woreczku jest. Mięso się rozmroziło. Zabrałam się za robienie obiadu. Wyciągam mięso z woreczka, chcę je umyć i patrzę: a tam łopatka bez kości mielona mam klopsy mielone na obiad zamiast gulaszu TŻ się ucieszy, bo uwielbia, ja też lubię, ale się uśmiałam dzisiaj z siebie jak wracałam od lekarza, to wstąpiłam z mamą do Lidla. Robię zakupy, a mama nagle: "patrz! Twoje świeże truskawki". Kupione. Zjedzone. Zachcianka wreszcie spełniona Ale! stwierdzam, że nie były słodkie i smaczniejsze są te z mrożonek Niestety, trzeba poczekać na sezon, wtedy się najem słodziutkich i pyszniutkich
|
|
#2444 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam wyniki powtórzonego badania moczu i trochę się uspokoiłam, bo pojawiły bakterie czyli mam infekcję i ten ślad krwi może być od tego. Na szczęście w piątek mam wizytę więc dostanę leki.
Cytat:
Tak, będziemy musieli z TŻ bardzo zadbać o naszego synka, żeby jak najmniej odczuł, że musi się nami dzielić ale damy radę Mieszkam w innym mieście niż rodzice i teściowie. Poza tym moi rodzice są młodzi, aktywni zawodowo ale też mają swoje pasje i inne zajęcia. Wiadomo, że jak trzeba to mama przyjedzie. Teściowi nie zostawiłabym dziecka po opieką ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dziś devolay z mixem sałat z vinegretem i ziemniaczki tylko nie wiem jeszcze pod jaką postacią. Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sierpniu robiłam TSH i miałam 0,8 a w grudniu będąc w ciąży już 0,5. CO do pasty z avocado, ja lubię pomidorki pokrojone na ćwiartki. Tymczasem mój tata wszystkie składniki pasty blenduje. Czasem też zamiast świeżych pomidorów dodaje suszone i też jest pyszne ![]() W pierwszej ciąży byłam nastawiona na Inflancką właśnie. Jednak kuzynka TŻ, której bardzo ufam powiedziała, że tylko nie tam (nie chciała mnie w ciąży straszyć opowieściami więc tylko tyle powiedziała). Poza tym sale poporodowe były wtedy wieloosobowe i prysznic był jeden czy dwa na cały oddział (jak dobrze pamiętam). Poza tym słyszałam własnie o kiepskiej opiece poporodowej i sobie darowałam. Sale porodowe widziałam. Wyglądają filmowo ja rodziłam w gorszych warunkach lokalowych ale opiekę miałam zarówno na patologii, porodówce jak i położnictwie cudowną.Co do Inflanckiej, to ma opinię fabryki, z której jak najszybciej chcą wypisywać pacjentki. Z synkiem musiałam zostać w szpitalu 7 dni i nikt mi nie robił problemów, ze zajmuje łóżko mimo, że wypis miałam po 2 dniach od porodu. Nie wyobrażam sobie, że ja wracam do domu a dziecko zostaje w szpitalu (mówię tu o donoszonej ciąży). Teraz mam ginkę z Madalińskiego i gdyby nie odległość to na 100% tam bym chciała rodzić. W pierwszej ciąży mi się nie sprawdziło ale w tej owszem ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Też miałam ochotę na truskawki i kisiel z rozmrożonych truskawek to było to ![]() Wieczorem mam w domu spa przyszła do mnie zamówiona parafiniarka więc będę się nawilżać wieczorem
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-02-05 o 13:29 |
||||||
|
|
|
#2445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie maluchy wszystko czują Jak zobaczy że jest równie ważny jak maleństwo to będzie dobrze. Każde dziecko też jest inne, czasem dzieci są dojrzalsze niż nam się wydaje. Ale wierzę w to, że twój maluch da radę, a ty na pewno będziesz starała się okazać mu całą swoją miłość Wiadomo, że łatwo mi mówić, nie mam jeszcze dzieci wiec nie chcę się przemądrzać...Ale w mojej pracy wiele zaobserwowałam i powiem szczerze, że ja zawsze moim maluszkom okazywałam dużo ciepła, może czasem brakowało go im w domu...Jak dziecko się klei i przytula to znaczy że tego potrzebuje i nie wolno mu tego odbierać... A koleżanki po fachu które uważały że przesadzam i rozpieszczam dzieci nie miały racji..Dziecko zasługuje na to co najlepsze i tego zawsze będę się trzymała. Mam nadzieję, ze mojemu maluszkowi też to zapewnie i wierzę że ty też podołasz trudnemu obowiązkowi jak bycie podwójnym rodzicem zresztą w tedy to łazienka była moim kumplem teraz też mam różnie, jak się lepiej czuję to przyznam , że czasem jest wysokie
Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-02-05 o 14:11 |
|
|
|
|
#2446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Idę na spacer do piekarni po cieplutki chlebek
|
|
#2447 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym właśnie stwierdziłam, przynajmniej oceniając "po piłce" , że bluzki/sukienki, które mają gumkę pod biustem będą dużo lepiej wyglądać niż te bez gumek.Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
.Trzymaj się i myśl pozytywnie. Może skoro to Cię uspokoi to porozmawiaj ze swoim lekarzem o częstszych USG? Ja pomiędzy usłyszeniem serduszka na USG zwykłym a USG genetycznym miałam aż 5 tyg przerwy (po 3 tyg miałam wizytę ale bez USG i ja głupia nie wykłóciłam się o nie Cytat:
Cytat:
Zdrówka .
|
|
#2448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też bym nie zjadła 2 dań czasami ledwo 1 zmieszczę . Ja kiedyś po tych zimowych truskawkach miałam rewolucję żołądkowo-jelitową od tamtej pory ich nie ruszam
|
|
#2449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście są bardziej samodzielne to fakt No skoro tak, ale sama na pewno dasz radę U mnie natomiast rodzice są na miejscu, jednego i drugiego mam w tym samym mieście, ale za to wiekowi, troszkę późno się przydarzyłam ale na tyle dobrze funkcjonują, że mam nadzieję że czasem będę mogła liczyć na ich pomoc Dokładnie będziecie musieli postarać się, dać mu tyle miłości aby łatwo to wszystko przeszedł, a i polecam dokładnie przyjrzeć się przedszkolą i opiece, ja jestem bardzo przewrażliwiona na tym punkcie.....za dużo już w życiu widziałam pracując w przedszkolach...są nauczycielki które dają dużo serca maluszkom, ale są tez takie które nie wiem co robią na tym stanowisku...Ale wierzę że serce matki dobrze podpowie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bylo wiadome co jest powodem bo wszystko bylo dobrze z dzidzia i ogolnie w srodku, powiedziala ze tak czasami sie dzieje i ze mam sie nie denerwowac, jak bylam juz u ginekologa to na badaniu nie bylo sladu krwi zreszta ta krew byla jasno czerwona ( mialam robione badanie i przez brzuch i dopochwowo ) i nie leciala tylko byly niewielkie slady na papierze przez okolo godzine ale nieduze teraz nie ma po tym sladu, cale szczescie
Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-02-05 o 14:13 |
|
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
Matkooo jak mnie w krzyżu napierdziela, leżeć/stać/siedzieć... wszystko źle
|
#2452 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A truskawki lepiej mrożone teraz, pewnie Ja właśnie swoje rozmrażam, na deser będą ze śmietanką i cukrem, mniam ![]() Cytat:
![]() Dzięki za przepis ![]() Inflancka - w sumie to chyba nie tak, koleżanka po porodzie była chyba 3 tyg w szpitalu z córcią - najpierw było coś z małą, potem z nią. Inna też została z dzieckiem. Nie wyrzucali nikogo bez dziecka Nas też przetrzymali, choć tylko 1 dzień.Bardziej o podejście mi chodzi; nie są sympatyczne te kobiety, czasem wręcz niegrzeczne - a kobieta po porodzie nie powinna być narażona na stres. Ja już wiem, że za drugim razem się tak nie dam ![]() Cytat:
|
|
#2453 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
moja kiedys zapytala mnie przez tel przed naszym przyjazdem na swieta do Pl, co ma ugotowac, czy mam jakies specjalne zyczenia (jako kobieta w ciazy )??? Ja mowie, ze w sumie skoro pyta i proponuje to mialabym ochote wlasnie na zupe ogorkowa, a tesciowa na to : eeeee.....a nie moga byc kotlety?Bo ona zup nie lubi, a kotlety serwowalaby najchetniej codziennie ![]() Pozostajac w temacie jedzeniowym, robie wlasnie na deser ryz z truskawkami ale zamiast smietany z jogurtem greckim. Mam nadzieje, ze moja corka zacheci sie do jedzenia bo caly dzien wszystkiego odmawia, nawet swoich ulubionych potraw :-( Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-02-05 o 15:17 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Porozmawiam z nim i zapytam czy mogę przychodzić częściej. |
|
|
|
|
#2455 |
|
Rozeznanie
|
U mnie libido tez ujemne jak narazie TŻ boi się nawet podejść bliżej taka jestem rozdrażniona cały czas....szkoda mi go trochę ale nic nie poradzę, w ostatniej ciazy jak miałam ochotę i biegałam za nim to uciekał bo bal się ze coś dzidziusiowi zrobi także i tak zle i tak niedobrze
![]() My ślub mamy 3 maja kościelny i cywilny razem, kupę załatwiana jeszcze bo nic nie mamy gotowe a kurs przedmałżeński załatwiają ciotki w Polsce może się uda :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2456 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczarowana to sie tesciowa zrehabilitowala po ostatnim wyskoku. :thumbup: tymi pysznościami
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
widzi ze malo jem to moze dlatego
![]() martwi sie bo jednak jestem tu sama bez nikogo rodziny a chlopak w pracy caly czas to czuje pewna odpowiedzialnosc
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2458 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny.
Współczuje Wam tych wszystkich kosztów zwiazanych z wizytami i badaniami. Ja mam w ramach abonamentu wszystko gratis. Twin maid chyba mieszkamy w gdzieś blisko siebie Ja rodziłam w szpitalu Bródnowskim, który ma taką sobie reputacje, ale muszę powiedzieć, że sale porodowe pojedyńcze , a cały blok odremontowany i nieduży, odseparowany od reszty szpitala, wspaniała opieka. Byłam tak wyjątkowo krótko. Z porodem 2 dni.Teraz mam lekarza ze szpitala na Czerniakowskiej, jest fantastyczny, młody (też przystojny) i bardzo zaangażowany. Kaze mi przychodzic co 2 tygodnie i za każdym razem zleca mi kolejne badania. Czuje się zadbana. A ja wczoraj miałam fazę na truskawki i kupiłam te mrożone w lidlu
|
|
|
|
#2459 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Cytat:
.Cytat:
.
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-02-05 o 17:28 |
|||
|
|
|
#2460 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To fajnie, że wypisywali bez dziecka ![]() Cytat:
Co się stało, że córka nie ma apetytu? Cytat:
![]() Cytat:
Jednak najważniejsza dla mnie była opieka. Każda położna troskliwa, opiekuńcza i chętnie pomagająca. Lekarze na porodówce super a na położnictwie- ginekolodzy ok. Za to bardzo zadowolona byłam z opieki neonatologów. Przebadali mi dziecko dokładnie. Nie wpuścili aż wszystkie wyniki nie były prawidłowe.Rodziłam w czwartek w nocy a w sobotę chcieli mnie wypisać. Mieszkasz gdzieś w okolicach szpitala? Cytat:
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-02-05 o 17:55 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

Mam nadzieję, że dzidzia będzie z nami współpracowała i będę się dobrze czuła

za II trymestr. Zdrówka! Długo Cię trzyma.
mój TŻ przez długi czas nie chciał jeść takiej pasty na kanapkach a teraz się nią zajada 

Także dobrze, że te mrozy już minęły
Zdrówka
.