|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
powiedziala ze tak sie czasami zdarza sprawdzila wszystko po malu i wszystko jest w porzadku. my z chlopakiem poplakalismy sie to powiedziala ze widzi jak bardzo kochamy nasze malenstwo, obje sie balismy, ze znowu poronie ale na szczescie wszystko dobrze. ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() TRzymam kciuki za pogode i gratuluje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i także witam się z II trymestrem od wczoraj ![]() Byłam u lekarza, przepisał lek i zaprosił na poniedziałek na umówioną wizytę. Badał ginekologicznie, ale usg będę mieć dopiero w poniedziałek. W piątek też zobaczę dzidziusia na prenatalnych ![]() Dzisiaj: zupa kalafiorowo-brokułowa, gulasz z papryką i cebulką, kasza gryczana i sałatka (muszę umyślić jaka) oraz kompot ![]() Zmykam do kuchni ![]()
![]() |
#2433 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musisz byc silna dla malenstwa ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() wiec mam w czym wbierac na obiad ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2435 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja prywatnie i ns nfz chodze tak co 4 tyg. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2437 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wyniki - pocieszę Cię - mi gin mówił, że w ciąży te normy są niższe, więc chyba te Twoje nie są takie złe ![]() A tsh ja miałam 0,11 i endokrynolog powiedział, że to ciążowe, mam tylko powtórzyć za kilka tygodni ![]() Daj znać, co ginka powiedziała, ale nie martw się na zapas! ![]() Cytat:
![]() ![]() Z tą miłością słyszałam, pewnie tak będzie, ale na razie nie ogarniam ![]() Na avokado narobiłaś mi smaka... A te pomidorki całe, czy też rozciapane? Rodziłam na Inflanckiej, bo mój gin tam pracuje i mi robił CC. Opieka prenatalna super, na patologii było naprawdę ok. Natomiast noworodkowy... Powiem tak: sale poporodowe fajne, 2-osobowe, przestronne, warunki całkiem spoko, ale te położne... gdyby nie ten mój gin, to bym chciała rodzić gdzie indziej ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2438 |
Zakorzenienie
|
i tak moje libido jest ujemne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() znam ten ból ![]() ![]()
![]() |
#2440 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() A libido - zobaczycie w II trymestrze! ![]() ![]()
![]() |
#2441 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A libido mówisz, że oszaleje wraz z II trymestrem? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- A dziewczynki co ja mam zrobić, żeby dostać się do klubu? Jestem z Wami długo, udzielam się, chcę być w klubie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 |
Wtajemniczenie
|
Moje tez choć juz jestem w 2 trym.
Wczoraj złapał mnie taki bol głowy ze aż goraczki dostalam. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#2443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
rano od razu po śniadaniu wyciągnęłam mięso z zamrażalki, woreczek oklejony karteczką ze sklepu: łopatka bez kości. Wyciągnęłam i w ogóle nie popatrzyłam co w woreczku jest. Mięso się rozmroziło. Zabrałam się za robienie obiadu. Wyciągam mięso z woreczka, chcę je umyć i patrzę: a tam łopatka bez kości mielona ![]() ![]() ![]() mam klopsy mielone na obiad zamiast gulaszu ![]() ![]() jak wracałam od lekarza, to wstąpiłam z mamą do Lidla. Robię zakupy, a mama nagle: "patrz! Twoje świeże truskawki". Kupione. Zjedzone. Zachcianka wreszcie spełniona ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2444 | ||||||
Zakorzenienie
|
Odebrałam wyniki powtórzonego badania moczu i trochę się uspokoiłam, bo pojawiły bakterie czyli mam infekcję i ten ślad krwi może być od tego. Na szczęście w piątek mam wizytę więc dostanę leki.
Cytat:
![]() Tak, będziemy musieli z TŻ bardzo zadbać o naszego synka, żeby jak najmniej odczuł, że musi się nami dzielić ![]() ![]() ![]() Mieszkam w innym mieście niż rodzice i teściowie. Poza tym moi rodzice są młodzi, aktywni zawodowo ale też mają swoje pasje i inne zajęcia. Wiadomo, że jak trzeba to mama przyjedzie. Teściowi nie zostawiłabym dziecka po opieką ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dziś devolay z mixem sałat z vinegretem i ziemniaczki tylko nie wiem jeszcze pod jaką postacią. Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sierpniu robiłam TSH i miałam 0,8 a w grudniu będąc w ciąży już 0,5. CO do pasty z avocado, ja lubię pomidorki pokrojone na ćwiartki. Tymczasem mój tata wszystkie składniki pasty blenduje. Czasem też zamiast świeżych pomidorów dodaje suszone i też jest pyszne ![]() W pierwszej ciąży byłam nastawiona na Inflancką właśnie. Jednak kuzynka TŻ, której bardzo ufam powiedziała, że tylko nie tam (nie chciała mnie w ciąży straszyć opowieściami więc tylko tyle powiedziała). Poza tym sale poporodowe były wtedy wieloosobowe i prysznic był jeden czy dwa na cały oddział (jak dobrze pamiętam). Poza tym słyszałam własnie o kiepskiej opiece poporodowej i sobie darowałam. Sale porodowe widziałam. Wyglądają filmowo ![]() Co do Inflanckiej, to ma opinię fabryki, z której jak najszybciej chcą wypisywać pacjentki. Z synkiem musiałam zostać w szpitalu 7 dni i nikt mi nie robił problemów, ze zajmuje łóżko mimo, że wypis miałam po 2 dniach od porodu. Nie wyobrażam sobie, że ja wracam do domu a dziecko zostaje w szpitalu (mówię tu o donoszonej ciąży). Teraz mam ginkę z Madalińskiego i gdyby nie odległość to na 100% tam bym chciała rodzić. W pierwszej ciąży mi się nie sprawdziło ale w tej owszem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Też miałam ochotę na truskawki i kisiel z rozmrożonych truskawek to było to ![]() Wieczorem mam w domu spa ![]() ![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-02-05 o 13:29 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie maluchy wszystko czują ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-02-05 o 14:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Idę na spacer do piekarni po cieplutki chlebek ![]()
![]() |
#2447 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym właśnie stwierdziłam, przynajmniej oceniając "po piłce" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trzymaj się i myśl pozytywnie. Może skoro to Cię uspokoi to porozmawiaj ze swoim lekarzem o częstszych USG? Ja pomiędzy usłyszeniem serduszka na USG zwykłym a USG genetycznym miałam aż 5 tyg przerwy (po 3 tyg miałam wizytę ale bez USG i ja głupia nie wykłóciłam się o nie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2448 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też bym nie zjadła 2 dań czasami ledwo 1 zmieszczę . Ja kiedyś po tych zimowych truskawkach miałam rewolucję żołądkowo-jelitową od tamtej pory ich nie ruszam
![]() |
#2449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście są bardziej samodzielne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bylo wiadome co jest powodem bo wszystko bylo dobrze z dzidzia i ogolnie w srodku, powiedziala ze tak czasami sie dzieje i ze mam sie nie denerwowac, jak bylam juz u ginekologa to na badaniu nie bylo sladu krwi zreszta ta krew byla jasno czerwona ( mialam robione badanie i przez brzuch i dopochwowo ) i nie leciala tylko byly niewielkie slady na papierze przez okolo godzine ale nieduze teraz nie ma po tym sladu, cale szczescie ![]() Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-02-05 o 14:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
Matkooo jak mnie w krzyżu napierdziela, leżeć/stać/siedzieć... wszystko źle
![]()
#2452 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A truskawki lepiej mrożone teraz, pewnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki za przepis ![]() Inflancka - w sumie to chyba nie tak, koleżanka po porodzie była chyba 3 tyg w szpitalu z córcią - najpierw było coś z małą, potem z nią. Inna też została z dzieckiem. Nie wyrzucali nikogo bez dziecka ![]() Bardziej o podejście mi chodzi; nie są sympatyczne te kobiety, czasem wręcz niegrzeczne - a kobieta po porodzie nie powinna być narażona na stres. Ja już wiem, że za drugim razem się tak nie dam ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2453 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Bo ona zup nie lubi, a kotlety serwowalaby najchetniej codziennie ![]() Pozostajac w temacie jedzeniowym, robie wlasnie na deser ryz z truskawkami ale zamiast smietany z jogurtem greckim. Mam nadzieje, ze moja corka zacheci sie do jedzenia bo caly dzien wszystkiego odmawia, nawet swoich ulubionych potraw :-( Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-02-05 o 15:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Porozmawiam z nim i zapytam czy mogę przychodzić częściej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Rozeznanie
|
U mnie libido tez ujemne jak narazie TŻ boi się nawet podejść bliżej taka jestem rozdrażniona cały czas....szkoda mi go trochę ale nic nie poradzę, w ostatniej ciazy jak miałam ochotę i biegałam za nim to uciekał bo bal się ze coś dzidziusiowi zrobi także i tak zle i tak niedobrze
![]() My ślub mamy 3 maja kościelny i cywilny razem, kupę załatwiana jeszcze bo nic nie mamy gotowe a kurs przedmałżeński załatwiają ciotki w Polsce może się uda :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Wtajemniczenie
|
Zaczarowana to sie tesciowa zrehabilitowala po ostatnim wyskoku. :thumbup: tymi pysznościami
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2457 |
Zakorzenienie
|
widzi ze malo jem to moze dlatego
![]() martwi sie bo jednak jestem tu sama bez nikogo rodziny a chlopak w pracy caly czas to czuje pewna odpowiedzialnosc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny.
Współczuje Wam tych wszystkich kosztów zwiazanych z wizytami i badaniami. Ja mam w ramach abonamentu wszystko gratis. Twin maid chyba mieszkamy w gdzieś blisko siebie ![]() Teraz mam lekarza ze szpitala na Czerniakowskiej, jest fantastyczny, młody (też przystojny) i bardzo zaangażowany. Kaze mi przychodzic co 2 tygodnie i za każdym razem zleca mi kolejne badania. Czuje się zadbana. A ja wczoraj miałam fazę na truskawki i kupiłam te mrożone w lidlu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-02-05 o 17:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To fajnie, że wypisywali bez dziecka ![]() Cytat:
![]() Co się stało, że córka nie ma apetytu? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rodziłam w czwartek w nocy a w sobotę chcieli mnie wypisać. Mieszkasz gdzieś w okolicach szpitala? Cytat:
![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-02-05 o 17:55 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.