|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Prawda jest chyba taka, że jak ma się cos stać to i tak się stanie i to nie ma znaczenia... Ale ja wolę nie, chociaż też mnie kusi. U mnie to moja siostra tą gazetkę z lidla dojrzała i pow, że ona chyba może mi kupić to przechowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
A mialas przypadki cukrzycy w najblizszej rodzinie moze? Ja tez mialam 1 krzywa cukrowa juz zrobiona tydzien temu, ale to dlatego, ze mialam cukrzyce ciazowa w 1 ciazy. Nastepnym razem beda znow badac 24-28 tc. U nas to badanie robi sie z wykorzystaniem napoju lucozade ale tylko original, wiec jest calkiem smaczne ![]() ![]() Ja dzis zrobilam canneloni ze szpinakiem, ostanio mam smaka na szpinak. Ciuszkow dla dzidzi nie kupuje i nie obmyslam, wole poczekac jednak z tym troche. A w razie drugiej dziewczynki niewiele mi bedzie trzeba bo mam mnostwo ciuszkow po starszej ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() A kiedy tak mniej więcej dowiedziałaś sie w pierwszej ciąży, jakiej płci będzie maluszek ? ![]() ![]() Szpinak dobrze przyrządzony, pycha ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Witam się w ostatnim dniu I trymestru ![]() ![]() ![]() Wyczytałam, że jedna z nas bierze ślub w sobotę: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!! Buziaki dla Was!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Oprócz błękitnego nieba... nic mi dzisiaj nie potrzeba.. Edytowane przez White Cafe Czas edycji: 2014-02-04 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zadomowienie
|
Izka pokaże jak coś dla maleństwa zrobię
![]() M_aria czemu się boisz zastanawiać? Myśl już teraz bo później nie starczy ci czasu bo bedziesz musiala o innych rzeczach myslec :P Ja jutro chyba z psiaczkiem do rodzicow pojade, chce wykorzystac wspaniałą pogodę i posiedziec na dworze ile sie da ![]() ![]() nalesniki zjedzone ale na raty :P kolacji z TZ juz nie jadlam bo zle sie czuje i na dzis by bylo tyle.. woda ino mi zostala wiec ciagle pije i chodze sikac jak glupia ![]() Mierzylam sie w brzuszku dwa tygodnie temu i dzis.. mam plus 2 cm a waga maleje hehe smieszne co nie ;P ma ktoras z was tak? ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- h4linka tez chcialabym w kwietniu slub wiec niech lepiej sloneczko u nas zagosci juz na stale wtedy ![]()
![]() |
#2378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zadomowienie
|
Jak wymiotujesz to wiesz, płyn inną drogą zwracasz :P
![]() |
#2380 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatni rok był dla mnie bardzo stresujący, pierwsza ciąża skończyła się w 9 tyg zabiegiem, lecz gdyby było wszystko ok już miałabym dziecko przy sobie bo termin miałam na 25 stycznia. Druga ciąża miała termin na początek maja. Naprawdę zaczynałam się oswajać z myślą że nie mogę mieć dzieci. Teraz ciągle nie mogę uwierzyć że wszystko jest dobrze bo tak jak pisałam nie mam żadnych objawów i nie czuję się jak w ciąży. W tej trzeciej ciąży byłam nastawiona na to że znów czeka mnie zabieg i gdy byłam u lekarza 13 grudnia i on pokazał mi fasolkę z bijący serduszkiem nie mogłam uwierzyć że to dzieje się naprawdę bo czułam się tak jak poprzednio. Wydaje mi się że powinnam mieć robione usg co dwa tygodnie bo tyle czasu po badaniu jestem w miarę spokojna. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-02-04 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trzymam za słowo ![]() Położyłam Bąbla spać i się objadam, czekając na męża-chcemy obejrzeć wilka z wall str. Miłego wieczoru ![]()
![]() |
#2384 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam trochę dziwny harmonogram wizyt i badań usg; 13.12 u lekarza prywatnie 20.12 na nfz 15.01 genetyczne prywatnie 17.01 na nfz.. kolejną mam mieć 21.02 na nfz i strasznie długo mi się wydaje ale w piątek muszę podejść po receptę i mam nadzieję że udami się wybłagać by zrobił mi usg. Jeśli nie w przyszłym tygodniu pójdę prywatnie. Mam też umówione usg połówkowe na kasę 22.03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2386 |
Rozeznanie
|
Ja to jakbym mógła to kupiłabym sobie usg i postawiła w pokoju
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Rozeznanie
|
Zuken powodzenia w tym pięknym dniu!
#2388 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A u mnie zachcianek owocowych ciąg dalszy... po pomarańczach i ciemnym winogronie na które już patrzeć nie mogę przyszła pora na gruszki.... ![]() A na jutro zrobiłam sobie sałatkę z selera naciowego do pracy ![]() PS. orientuje się któraś w prawie pracy jeśli chodzi o urlop. Dokładnie chodzi o to że za 2013r. mam 23 dni urlopu do wykorzystania wg nowych przepisów do września tego roku. W tym roku doszło mi kolejne 26 dni. Od kwietnia planuję iść na zwolnienie a potem na roczny macierzyński. Więc do pracy wróciła bym w 2016r. i miałabym kolejne 26 dni za 2015r. i 26 dni za 2016r. urlopu. Może tak być że urlop z roku 2013 wykorzystała bym po powrocie do pracy czy muszą mi za niego zapłacić czy jak??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamuska , hihi każda mama by chciała usg mieć w domku ![]() ![]() Aisag ja chodzę z nfz i też mam co 4 tygodnie wizytę. Zazdroszczę ci zachcianek owocowych ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam kochane za wszystkie życzenia
![]() ![]() Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze i wszystko pójdzie dobrze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Rozeznanie
|
Angels2708;44981283 też biegam często do wc, może czasem zdarzy się, że nie idę prze GODZINĘ, ale potem nadrabiam i latam co przysłowiowe 15 minut. Bardzo dużo płynów wypijam w dzień i w nocy też- budzę się zwykle 2 razy na siku i picie, czasem 3.
U mnie dzisiaj na obiad była grzybowa (z wczoraj -zawsze robię zupę na 2 dni, bo dużo naraz nie zjadamy). Na drugie zrobiłam piersi z kurczaka w przyparwie: gyros-kebab, a do tego ugotowane i podsmażone warzywa z przyprawami: brokuł, ziemniaki i marchewka. W trakcie smażenia dodałam jeszcze cebulkę. I kompot winogronowy ze słoika domowej roboty ![]() umieram w domu z nudów. Siedzę w domu od ponad miesiąca. Wizytę mam u gina na 10.02 ale muszę pójść do niego jutro. Jakaś infekcja mi się przyplątała ![]() Moje umówione wizyty u gina (na NFZ) wypadają mniej więcej co 3 tygodnie. Jak jest potrzeba to mogę iść częściej, przyjmuje bez problemu - nawet umawiać się szczególnie nie muszę (tak mi powiedziała położna i lekarz wczoraj przez telefon jak do niego dzwoniłam) byle przyjdę w godzinach jego pracy. Niestety przyjmuje w przychodni tylko 3 dni w tygodniu, po kilka godzin.
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-02-04 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia i wszystkiego dobrego ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() super ![]() ![]() UmiZumi dzięki za pocieszke.. ja też w nocy się budzę i popijam a za chwilę wstaję by to oddać i zaś biorę wodę ;P jest dla mnie nie zastąpiona a men nie nadążą z kupieniem zgrzewek hihi. a jaką wodę pijecie? Kurde zauważyłam że przy laptopie siedzę zgarbiona co brzuszek składa się na pół .. hm i dziwne myśli mi przyszły czy oby przez taką pozycję nie gniotę maleństwa ?.. ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- gosia to cię przyszły mąż ładnie wspierał hihih tylko się nie przewróc, dobre ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- tymczasem życzę Wam dobrej nocy ![]()
![]() |
#2396 |
Zadomowienie
|
Ja w nocy nie piję a i tak wstaję 3-5 razy na siku. Od miesiąca mam tak co noc, ale jakoś nie jestem niewyspana w dzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Raczkowanie
|
Że też Wam dziewczyny chce się pichcić
![]() Dziś 11t+5d ![]() też widziałam te słodkie ciuszki co mają być w lidlu... ale jeszcze nie będę nic kupować, ale w sumie to dlatego, że mam trochę ciuchów dla maluszka i muszę je najpierw przejrzeć i zobaczyć czego ewentualnie brakuje ![]()
![]() |
#2398 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A ile hemoglobiny i czerwonych miałaś? I jakie tsh? Bo ja też miałam za niskie, ale endokrynolog powiedział, że to przez ciążę i wszystko jest ok. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzien dobry! ![]() ![]() Dziś zaczęłam II trymestr ![]() Nadal jestem przeziębiona, zaczęły mnie boleć płuca, ale cóż, jakoś trzeba przecierpieć ![]()
![]() |
#2399 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli bardzo boli, to weź jeszcze jeden na dziś. Cytat:
![]() My na dniach idziemy się zapisać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2400 |
Rozeznanie
|
Lakarz do którego chodzę na nfz przyjmuje tylko raz w tygodniu i ma zawsze sporo pacjentek, a teraz mówił mi że może się spóźnić więc będzie jeszcze większy tłok.
Drugi lekarz prywatnie bierze 160 zł za wizytę i dlatego wolę by ten na nfz zrobił mi usg. Ja mam teraz między wizytami 5tyg przerwy i wydaje mi się że to strasznie długo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.