Mamusie sierpień 2014 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-04, 22:13   #2401
Tasia34
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja codziennie po kąpieli smaruję całe ciało, brzuch i biust oliwką dla dzieci bambino a resztę balsamem z ziaji.
Czyli jaką resztę?

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Mierzylam sie w brzuszku dwa tygodnie temu i dzis.. mam plus 2 cm a waga maleje hehe smieszne co nie ;P ma ktoras z was tak?
Tiaaa, u mnie znów waga w dół, ale brzuszek widzę, że większy

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
W tej trzeciej ciąży byłam nastawiona na to że znów czeka mnie zabieg i gdy byłam u lekarza 13 grudnia i on pokazał mi fasolkę z bijący serduszkiem nie mogłam uwierzyć że to dzieje się naprawdę bo czułam się tak jak poprzednio.

Wydaje mi się że powinnam mieć robione usg co dwa tygodnie bo tyle czasu po badaniu jestem w miarę spokojna.
Myśli pozytywnie! Przynajmniej się postaraj!

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
PS. orientuje się któraś w prawie pracy jeśli chodzi o urlop. Dokładnie chodzi o to że za 2013r. mam 23 dni urlopu do wykorzystania wg nowych przepisów do września tego roku. W tym roku doszło mi kolejne 26 dni. Od kwietnia planuję iść na zwolnienie a potem na roczny macierzyński. Więc do pracy wróciła bym w 2016r. i miałabym kolejne 26 dni za 2015r. i 26 dni za 2016r. urlopu. Może tak być że urlop z roku 2013 wykorzystała bym po powrocie do pracy czy muszą mi za niego zapłacić czy jak???
Dobrze liczysz? Powrót do pracy chyba w 2015..? Wtedy wykorzystasz zaległy za 2013 i 2014 plus bieżący Ja teraz będę wykorzystywać za 2012, więc podobna sytuacja

Cytat:
a jaką wodę pijecie?

Kurde zauważyłam że przy laptopie siedzę zgarbiona co brzuszek składa się na pół .. hm i dziwne myśli mi przyszły czy oby przez taką pozycję nie gniotę maleństwa ?..
Ja piję gazowaną, np. Muszyniankę czy Piwniczankę
Nic się z brzuszkiem nie stanie

Nadrobiłam i dobranoc!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:13   #2402
M_aria
Rozeznanie

U nas prywatnie chodzi się co 3-4 tyg a na nfz zapisują co 5tyg
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:25   #2403
angelika__2014
Raczkowanie

Hej.
Chciałam Was towarzyszki

Jestem w szpitalu. W Poniedziałek zabrała mnie karetka. Mówią już na mnie siostry "weteranka szpitalna". Na chwile obecną wykluczyli kolkę nerkową. Jutro neurolog. Wiem tyle, że mocz wyszedł tragiczny. Leukocyty i bakterie bardzo wysokie.
Bobas ok. Tym razem problemy z mamusią.

Eh, dziewczyny..... powoli opuszczają mnie siły.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:39   #2404
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Hej.
Chciałam Was towarzyszki

Jestem w szpitalu. W Poniedziałek zabrała mnie karetka. Mówią już na mnie siostry "weteranka szpitalna". Na chwile obecną wykluczyli kolkę nerkową. Jutro neurolog. Wiem tyle, że mocz wyszedł tragiczny. Leukocyty i bakterie bardzo wysokie.

Ty to masz problemy, cały czas coś. Dobrze że z dzidzią Ok.
Trzymam kciuki żeby problemy się w końcu skończyły.
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:54   #2405
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Wiem że zawsze może się coś stać i ostrożność nie uchroni mnie przed skutkami. Któraś już to napisała że mogłaby wpatrywać się w obraz usg cały dzień, a ja chyba dawno nie sprawdziłam i nie upewniłam się że jest wszystko dobrze.
Ostatni rok był dla mnie bardzo stresujący, pierwsza ciąża skończyła się w 9 tyg zabiegiem, lecz gdyby było wszystko ok już miałabym dziecko przy sobie bo termin miałam na 25 stycznia. Druga ciąża miała termin na początek maja.
Naprawdę zaczynałam się oswajać z myślą że nie mogę mieć dzieci. Teraz ciągle nie mogę uwierzyć że wszystko jest dobrze bo tak jak pisałam nie mam żadnych objawów i nie czuję się jak w ciąży.
W tej trzeciej ciąży byłam nastawiona na to że znów czeka mnie zabieg i gdy byłam u lekarza 13 grudnia i on pokazał mi fasolkę z bijący serduszkiem nie mogłam uwierzyć że to dzieje się naprawdę bo czułam się tak jak poprzednio.

Wydaje mi się że powinnam mieć robione usg co dwa tygodnie bo tyle czasu po badaniu jestem w miarę spokojna.
jak cie czytam to sie wzruszam Ja bym zwyczajnie porozmawiala z ginem o twoich obawach i ustalila czestsze wizyty na NFZ najwyzej, moj gin by zrozumial....w koncu chodzi o dobre samopoczucie przyszlej mamy i jej lęki.
Szczesliwa mama=szczesliwy maluch

A z drugiej strony mysle ze do tej pory nie mialam usg wiec mam tylko ogolne obawy, wypoczywam, leze gdy sie podle czuje I tak zyje w błogiej nieswiadomosci do soboty:

Cytat:

Zdrowiej, twoja dzidzia potrzebuje silnej szczesliwej mamy. Poradzisz sobie z tymi chorobskami, to tylko przejsciowe przeciez i wrocisz do domku Poza tym kto ma dac rade, jak nie ty? Jesli wyniki nie sa dobre to wazne ze trafilas na oddzial bo beda mogli cie leczyc, a w domu niewiele bys z tym zrobila sama.. Mam nadzieje ze jestes tam pod dobra opieką i doprowadza cie do pionu tak szybko jak to jest mozliwe. Wazne ze dzidzia sie czuje ok

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 23:06   #2406
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Hej.
Chciałam Was towarzyszki

Pomysl o dzidziusiu ze to dla niego wszystko jeśli masz takie zle wyniki to bardzo dobrze ze sie znalazłaś w szpitalu przynajmniej jesteś pod fachowa opieka...trzymaj sie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 23:29   #2407
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ja w nocy nie piję a i tak wstaję 3-5 razy na siku. Od miesiąca mam tak co noc, ale jakoś nie jestem niewyspana w dzień.
Ja w nocy i w dzien siusiam bardzo czesto i od zawsze. Chyba mam nadreaktywny pęcherz, w ciązy siusiam więcej i cześciej ale jako śnie przeszkadza mi to na tym etapie. I też zawsze muszę mieć butelkę wody mineralnej przy łózku, jak sie przebudzam to popijam. Nieraz w nocy okno otwieram żeby przewietrzyć, bo choć mamy w sypialni chłodno, to jednak mi sięrobi duszno i potrzebuję świeżego powietrza

Cytat:
Lakarz do którego chodzę na nfz przyjmuje tylko raz w tygodniu i ma zawsze sporo pacjentek, a teraz mówił mi że może się spóźnić więc będzie jeszcze większy tłok.
Drugi lekarz prywatnie bierze 160 zł za wizytę i dlatego wolę by ten na nfz zrobił mi usg.
Ja mam teraz między wizytami 5tyg przerwy i wydaje mi się że to strasznie długo.
Jeśli kochana 5 tyg wydaje Ci się długo, to co mam powiedzieć ja, gdzie wyznaczono mi wizytę następną za 16 tyg?! Za 4 tyg zaś tylko wizyta u GP na sprawdzenie bicia serduszka i wpis do karty, zero badania USG aż do 30 tc. Na szczęscie Tz interweniował, i za 4 tyg mam spotkanie z ginekologiem, w międzyczasie będę musiała iść prywatnie zrobić połówkowe, tu się tego nie robi

Cytat:
Hej.
Chciałam Was towarzyszki

Współczuję Ci bardzo , na pewno jesteś w stresie ale też dobrze się stało, bo po pierwsze z dzidziusiem ok a i Tobie porobią odpowiednie badania i dojdą do przyczyny problemu i będziesz w końcu wiedzieć jak temu zaradzić.Trzymam kicuki, żeby wszystko było dobrze!

Zajadam wielką michę sałaty z awokado, jajkiem i pomidorkiem plus pestki słonecznika. Lubię od czasu do czasu takie wynalazki, a przynajmniej porcja witaminek i sycące jedzonko w jednej misce. Tż nie lubi, to nie muszę się z nim dzielić
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 23:37   #2408
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Zajadam wielką michę sałaty z awokado, jajkiem i pomidorkiem plus pestki słonecznika. Lubię od czasu do czasu takie wynalazki, a przynajmniej porcja witaminek i sycące jedzonko w jednej misce. Tż nie lubi, to nie muszę się z nim dzielić
Ja awokado uwielbiam z cukrem i ugniecione w kubku na taka miazgę poprostu kocham to

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 06:23   #2409
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

dziewczyny dostalam krwawienia
jasna czerwona krew
rycze jak dziecko

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 06:35   #2410
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Pijemy wodę niegazowaną. Czasem mineralną, czasem źródlaną. Na firmę nie zwracamy uwagi. Różnicy w smaku ani ja, ani TŻ nie czujemy A jak u Ciebie?

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

tymczasem życzę Wam dobrej nocy
Ja tez pijam niegazowana neste chyba hihi

Zaczarowanadlaniego to dzwon do lekarza lub jedz do przychodni szybciutko. Ja bym zwariowala.

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 06:59   #2411
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość

A ja sie zrobiłam taka leniwa a chciałam posprzątać cały dom na błysk przed przyjściem dzidziusia a jak narazie to z bierzacym sprzątaniem ledwo daje radę jeszcze do mnie nie dociera tak do końca ze niedługo bedzie z nami mały bobas , naprawdę jakoś nie potrafię sobie wyobrazic ze bede potrafiła jeszcze kogoś tak bardzo pokochać martwi mnie to trochę bo narazie to ta ciaza kojarzy mi sie tylko z nerwami i złym samopoczuciem mam nadzieje ze jak zacznę czuć ruchy dziecka i brzuszek urośnie bo bedzie lepiej...
Kochana pokochasz i to bezgranicznie zobaczysz
Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Jak czesto smarujecie brzuchy/biusty? 1x/dzien 2x/dzien?
ja narazie tak jak zawsze raz dziennie ale czasami jest tak że mam sucha skórę to częściej nawet 3 razy jakąś tam część ciała zazwyczaj nogi bo one są u mnie najbardziej suche
Cytat:
Ja dzis zrobilam canneloni ze szpinakiem, ostanio mam smaka na szpinak. Ciuszkow dla dzidzi nie kupuje i nie obmyslam, wole poczekac jednak z tym troche. A w razie drugiej dziewczynki niewiele mi bedzie trzeba bo mam mnostwo ciuszkow po starszej ;-)
Uwielbiam szpinak i muszę coś zrobić
Cytat:
woda ino mi zostala wiec ciagle pije i chodze sikac jak glupia ktoras pisala ze lekarz powiedzial ze niby z 8 razy do wc powinna na dzien chodzic.. heh ja to chyba z 16 razy na dzien odwiedzam wc :P mam nadzieje ze to normalne.
Mierzylam sie w brzuszku dwa tygodnie temu i dzis.. mam plus 2 cm a waga maleje hehe smieszne co nie ;P ma ktoras z was tak?
Spoko ja też latam często ale też bardzo dużo piję 2 butle wody + herbata maślanka kefir .Najgorzej jest jak w nocy musze wstać bo później zasnąć nie mogę
Cytat:
Wiem że zawsze może się coś stać i ostrożność nie uchroni mnie przed skutkami. Któraś już to napisała że mogłaby wpatrywać się w obraz usg cały dzień, a ja chyba dawno nie sprawdziłam i nie upewniłam się że jest wszystko dobrze.
Ostatni rok był dla mnie bardzo stresujący, pierwsza ciąża skończyła się w 9 tyg zabiegiem, lecz gdyby było wszystko ok już miałabym dziecko przy sobie bo termin miałam na 25 stycznia. Druga ciąża miała termin na początek maja.
Naprawdę zaczynałam się oswajać z myślą że nie mogę mieć dzieci. Teraz ciągle nie mogę uwierzyć że wszystko jest dobrze bo tak jak pisałam nie mam żadnych objawów i nie czuję się jak w ciąży.
Ha to ja pisałam to ja i nadal tak twierdzę . Ale rozumiem twoje obawy po tym co przeszłaś . Ja na początku miałam wizyty co 2 tyg ale miałam plamienia więc dlatego a teraz 4 tyg odstępu i ja wariuje Ja chcę powiedzieć teraz że chcę co 3 tyg chodzić bo ja za wizytę płace 200 zł a jak chodziłabym co 2 to pociąga to wielkie koszty finansowe a teraz trzeba na wyprawkę odkładać .

Cytat:
Hej.
Chciałam Was towarzyszki

Kochana trzymaj się dzielnie dla maluszka ważne ze z nim wszystko w porządku I trzymam kciuki za zdrówko
Cytat:
też uwielbiam wszystkie sałaty z dodatkami i zajadam sama bo tz twierdzi że to jedzenia dla hm królika
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
jasna czerwona krew
rycze jak dziecko
no to pędem na IP

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Ale wczoraj naskrobałyście ale już nadrobione.
Ja wczoraj pojechałam odwiedzić kuzynkę co urodziła w grudniu mała cudowna też bym chciała mieć już swoje maleństwo przy sobie . Chodziła do tego gina co ja i w 12t już znała płeć wiec mam nadzieję ze i ja się dowiem na wizycie . Pisałyście o ubrankach w lidlu są super ale ja póki nie poznam płci to ciuszków nie kupie choć kusi mnie ta kołderka narzuta . Ja mam do lidla 35 km wiec jak będę na wizycie i jeszcze będzie to wezmę jak nie to trudno. Dzisiaj jadę odwiedzić chrześniaczkę bo miała 7 urodziny w styczniu a ze musiałam leżeć to dziś do niej pojadę . No a tak na marginesie to mam już 2 kuzynki co są w ciąży jedna na października druga na września Chyba jakiś wyż demograficzny będzie
Stary 2014-02-05, 07:02   #2412
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
jasna czerwona krew
rycze jak dziecko
leć do szpitala natychmiast, trzymaj sie

Chciałam jeszcze pospać ale TŻ wstaje do pracy wiec i ja sie rozbudzilam. Jego mina byla bezcenna kiedy "ukradł" mi nalesnika z dzemem hehe Wiedzialam ze pierwsze dwa zje on wiec nawet sie nie nastawialam hihi Lubie gdy mu smakuje WSZYSTKO co ugotuje, nio poza watrobka i ryba z puszki w oleju których nie jada, a ja wręcz odwrotnie.
Dzis znow chce slodkiego, nawet wedlina mi ładnie zapachniala z rana, szok Moze blizej II trymestru faktycznie poczuje sie lepiej i bede miala mniej schizów

Katar nadal mnie meczy, szczegolnie rano i wieczorem ale jest lepiej. Dzis pojde na 15min spacerek i kupie kawalek zdechlaka na zupe Tak dawno nie wychodzilam z domu ale to slonce tak pieknie swieci. Mysle ze nie zaszkodzi taki krotki spacer.

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-02-05 o 07:12
Stary 2014-02-05, 07:06   #2413
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Witaj! Zapraszamy mamy ten sam termin porodu i jak widzę pod avatarem mieszkamy w tym samym mieście
heh fajnie choć ja się spodziewam, że dzidzia jednak wyjdzie później, bo na początku lekarka mówiła, że ciąża jest młodsza niż wynika z daty ostatniej miesiączki, teraz na usg przesiewowym w zeszły wtorek oceniła na 13tyg1dzień i nie przesuwała terminu, ale zobaczymy jak to będzie.. a myślałaś już gdzie chcesz rodzić?
Stary 2014-02-05, 07:25   #2414
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam kochane za wszystkie życzenia! Jesteście super

Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze i wszystko pójdzie dobrze Ślub mamy cywilny także trochę mniej stresu niż przy kościelnym pewnie ale i tak już serce mi szybciej bije na samą myśl o sobocie Mam nadzieję, że dzidzia będzie z nami współpracowała i będę się dobrze czuła
No nie wiem czy mniej stresu ślub to ślub. Ja też będę mieć tylko cywilny a stresuję się strasznie już teraz, a do kwietnia daleko jeszcze

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Czyli jaką resztę?

Ja piję gazowaną, np. Muszyniankę czy Piwniczankę
Nic się z brzuszkiem nie stanie
Nogi, ręce i zadek Smaruję balsamem bo ta oliwka się dość długo wchłania a ja jednak nie lubię jak mi się ciało tak maśli

Ja piję polarisa i oazę z biedry. Na zmianę raz gazowana raz nie. Przecież to tylko woda.

Poradziłam sobie z zaparciami, gdyby któraś miała problem: 3 kiwi i 1 jabłko bez skórki zblendować na spójny mus, do tego dodać 3 łyżki otrębów i wymieszać. Zjedzone na kolację rano powinno pogonić do łazienki.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 07:51   #2415
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Witamy
U mnie też super pogoda a cieszy mnie to podwójnie bo w sobotę z tż ślubujemy Także dobrze, że te mrozy już minęły
Fajnie jakby świeciło słoneczko w sobotę tak jak dzisiaj
ale wspaniale! na pewno będzie słoneczko powodzenia i dużo radości

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Jak czesto smarujecie brzuchy/biusty? 1x/dzien 2x/dzien?
Zdazylam sie pochwalic ze mam dobra cere hehe znow kiepska sie zrobila - na buzi wypryski, na plecach to samo tylko skora sucha sie zrobila wiec szybciej zmarszczki wychodza ppfffff
OD wczoraj chce mi sie slodkiego, zjadlam platki czekoladowe na sniadanie a do tej pory wszystko co slodkie bylo bleeeeee nawet slodzony kompot
ja ze smarowaniem mam problem, bo jakoś nie mam tego nawyku. Smaruję brzuch, piersi i uda tak średnio 2 razy w tygodniu. Muszę zmienić przyzwyczajenia

Cytat:
Do pierogów poleciłabym kupić jakieś mięso wieprzowe, np. szynkę czy polędwiczki (choć droższe), ugotować na kostce i z włoszczyzną, potem zmielić z cebulą i mniam!
A ile hemoglobiny i czerwonych miałaś? I jakie tsh? Bo ja też miałam za niskie, ale endokrynolog powiedział, że to przez ciążę i wszystko jest ok.
Dzięki za radę w sprawie mięska w sobotę będę lepić pierożki, dla męża z mięsem, a dla mnie ruskie.
A jeśli chodzi o wyniki to właśnie je analizuję i hemoglobinę mam 9,5, a norma zaczyna się od 12, czerwonych krwinek mam 3,25, a norma jest od 3,7 więc jeszcze nie tak źle. A tsh mam 0,09, a norma dla kobiet w Itrym. wynosi 0,33-4,59. Jutro wizyta, zobaczymy co ginka powie.

Cytat:
jasna czerwona krew
rycze jak dziecko
trzymaj się i pędź na IP

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 08:14   #2416
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś zaczęłam II trymestr
Nadal jestem przeziębiona, zaczęły mnie boleć płuca, ale cóż, jakoś trzeba przecierpieć
za II trymestr. Zdrówka! Długo Cię trzyma.

Cytat:
Mam podobnie Nie umiem sobie wyobrazić, bo Synka kocham bezgranicznie A niedługo drugie do kochania będzie... niesamowite
Ja też sobie tego nie wyobrażałam póki nie zaszłam w ciążę. Teraz jestem pewna, że miłość się mnoży a nie dzieli i już kocham oba moje Skarby.

Cytat:
Tiaaa, u mnie znów waga w dół, ale brzuszek widzę, że większy
Ja też jestem na coraz większym minusie ale brzuszek jest zarysowany
Moja fryzjerka sama wyczaiła, że się zaokrągliłam więc chyba już trochę po mnie widać

Cytat:

:przytyl: mam nadzieję, że szybko Cię zdiagnozują i wyleczą. Dobrze, że maluszek ma się dobrze. Trzymaj się mocno i wytrzymaj jeszcze trochę! Mam nadzieję, że to już ostatnia Twoja "przygoda" szpitalna przed porodem.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja awokado uwielbiam z cukrem i ugniecione w kubku na taka miazgę poprostu kocham to
Też uwielbiam avokado obowiązkowo raz w tygodniu jem rozgniecione widelcem z dużą ilością soku z cytryny, pieprzu i pomidorków koktajlowych mój TŻ przez długi czas nie chciał jeść takiej pasty na kanapkach a teraz się nią zajada

Cytat:
jasna czerwona krew
rycze jak dziecko
Zaczarowana, mam nadzieję, że szybko pojechałaś na IP i teraz jesteś pod dobrą opieką. Trzymam mocno kciuki za Was!

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
heh fajnie choć ja się spodziewam, że dzidzia jednak wyjdzie później, bo na początku lekarka mówiła, że ciąża jest młodsza niż wynika z daty ostatniej miesiączki, teraz na usg przesiewowym w zeszły wtorek oceniła na 13tyg1dzień i nie przesuwała terminu, ale zobaczymy jak to będzie.. a myślałaś już gdzie chcesz rodzić?
5.08 to jest mój późniejszy termin z usg, bo własnie ciąża jest o 6 dni młodsza niż wynika to z terminu @
Co do szpitala, to mam dylemat Jestem już po jednym porodzie więc jeden szpital mam sprawdzony i na 90% go wybiorę. Rodziłam w Bródnowskim.
zastanawiam się jeszcze nad Madalińskiego i Inflancką (to chyba jednak najmniej prawdopodobna opcja).
A Ty masz już wybrany szpital?

Gosia, widzę, że mamy podobne hobby

Tasia, gdzie rodziłaś Krzysia? Polecasz szpital?

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2014-02-05 o 08:15
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 08:21   #2417
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Lakarz do którego chodzę na nfz przyjmuje tylko raz w tygodniu i ma zawsze sporo pacjentek, a teraz mówił mi że może się spóźnić więc będzie jeszcze większy tłok.
Drugi lekarz prywatnie bierze 160 zł za wizytę i dlatego wolę by ten na nfz zrobił mi usg.
Ja mam teraz między wizytami 5tyg przerwy i wydaje mi się że to strasznie długo.
Ja mam teraz 5 tyg. przerwy w wizytach i jest ok. Jak się nic nie dzieje to po co chodzić częściej? Teraz nam szybciej będą brzuszki rosły to nawet będzie widać, że jest ok.
Czekam właśnie na wizytę, mam mieć 10.02 i widzę, że brzuszek się zaokrągla więc jestem nawet spokojna.

Cytat:
Hej.
Chciałam Was towarzyszki

Trzymaj się

Cytat:
jasna czerwona krew
rycze jak dziecko
Będzie dobrze, nie stresuj się i odezwij jak wrócisz od lekarza.

Cytat:
Napisane przez anafora12345 Pokaż wiadomość
Kochana pokochasz i to bezgranicznie zobaczysz

ja narazie tak jak zawsze raz dziennie ale czasami jest tak że mam sucha skórę to częściej nawet 3 razy jakąś tam część ciała zazwyczaj nogi bo one są u mnie najbardziej suche

Uwielbiam szpinak i muszę coś zrobić

Spoko ja też latam często ale też bardzo dużo piję 2 butle wody + herbata maślanka kefir .Najgorzej jest jak w nocy musze wstać bo później zasnąć nie mogę

Ha to ja pisałam to ja i nadal tak twierdzę . Ale rozumiem twoje obawy po tym co przeszłaś . Ja na początku miałam wizyty co 2 tyg ale miałam plamienia więc dlatego a teraz 4 tyg odstępu i ja wariuje Ja chcę powiedzieć teraz że chcę co 3 tyg chodzić bo ja za wizytę płace 200 zł a jak chodziłabym co 2 to pociąga to wielkie koszty finansowe a teraz trzeba na wyprawkę odkładać .

Kochana trzymaj się dzielnie dla maluszka ważne ze z nim wszystko w porządku I trzymam kciuki za zdrówko

też uwielbiam wszystkie sałaty z dodatkami i zajadam sama bo tz twierdzi że to jedzenia dla hm królika

no to pędem na IP

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Ale wczoraj naskrobałyście ale już nadrobione.
Ja wczoraj pojechałam odwiedzić kuzynkę co urodziła w grudniu mała cudowna też bym chciała mieć już swoje maleństwo przy sobie . Chodziła do tego gina co ja i w 12t już znała płeć wiec mam nadzieję ze i ja się dowiem na wizycie . Pisałyście o ubrankach w lidlu są super ale ja póki nie poznam płci to ciuszków nie kupie choć kusi mnie ta kołderka narzuta . Ja mam do lidla 35 km wiec jak będę na wizycie i jeszcze będzie to wezmę jak nie to trudno. Dzisiaj jadę odwiedzić chrześniaczkę bo miała 7 urodziny w styczniu a ze musiałam leżeć to dziś do niej pojadę . No a tak na marginesie to mam już 2 kuzynki co są w ciąży jedna na października druga na września Chyba jakiś wyż demograficzny będzie
U mnie w rodzinie też wysyp dzieci, jedno niedługo się urodzi a dwa pozostałe lipiec-sierpień.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 08:41   #2418
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
jasna czerwona krew
rycze jak dziecko
3rzymaj się cieplutko Daj znać jak wrócisz jak się czujesz i czy wszystko dobrze .

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ja mam teraz 5 tyg. przerwy w wizytach i jest ok. Jak się nic nie dzieje to po co chodzić częściej? Teraz nam szybciej będą brzuszki rosły to nawet będzie widać, że jest ok.
Czekam właśnie na wizytę, mam mieć 10.02 i widzę, że brzuszek się zaokrągla więc jestem nawet spokojna.

Trzymaj się

Będzie dobrze, nie stresuj się i odezwij jak wrócisz od lekarza.

U mnie w rodzinie też wysyp dzieci, jedno niedługo się urodzi a dwa pozostałe lipiec-sierpień.
No w tym roku to rzeczywiście jakiś wysyp dzieci...w rodzinie jestem co prawda jedyna( z tego co wiem ) ale o znajomych to z 5 wiem, w tym dwójka będzie miała bliźniaki No i znajomych znajomi, też ich trochę! Więc potwierdzam, a patrząc na moje miasto, to co druga to w ciąży, albo tak trafiam he he

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Powiedzcie dziewczyny, czy wy też w nocy parę razy się budzicie? Ja to z 2 razy i nie mówię o wstawaniu do wc, tylko przebudzam sie bo czuję dyskomfort,chodzi o brzuch, ale to nie ból...nie wiem jak to nazwać... hm

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Hej.
Chciałam Was towarzyszki

A jak ty się kochana czujesz? Trzymaj się cieplutko Wracaj nam do zdrówka

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-02-05 o 08:30
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 08:42   #2419
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Poradziłam sobie z zaparciami, gdyby któraś miała problem: 3 kiwi i 1 jabłko bez skórki zblendować na spójny mus, do tego dodać 3 łyżki otrębów i wymieszać. Zjedzone na kolację rano powinno pogonić do łazienki.
brzmi smakowicie tylko bez otrąb bym zjadła, ale wole by nie nie pogoniło

Mam jakieś dziwne przypadki, co wlacze tv to slucham o trudnych ciazach np wczoraj sie poplakalam jak bóbr na programie o kobiecie która w 3/4mcu ciazy sie dowiedziala ze ma raka þiersi, natychmiast obustronna mastektomia i chemia. Ale dziecko urodzilo sie zdrowe i dobrze ze rozwija
Dzis szukam ginekologa w nowym miescie i trafilam na strone ojca ktory stracil bliźniaki Kilka dni temu o ciazy pozamacicznej trafil mi sie artykul jak szukalam o witaminach w ciazy opinie...Same trudne historie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-05, 08:52   #2420
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, można do Was dołączyć? mam termin na 5 sierpnia, jestem w wątku staraczkowym ale tam większość dziewczyn cały czas się stara, a czasem lepiej powymieniać doświadczenia z kimś kto przeżywa to samo

ale Tż nie wchodził, bo mu lekarz nie pozwolił? Mój był przy każdym, pierwszym razem strasznie się zdziwił, że to nie przez brzuch się robi i co ona ci tam będzie wkładać ale od początku oglądał dzidzię, lekarz nie miał nic przeciwko
Hejka witamy Cię w naszym gronie Witaj w klubie, ja mam termin na 6 sierpnia wg książeczki ciążowej

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
za II trymestr. Zdrówka! Długo Cię trzyma.

Ja też sobie tego nie wyobrażałam póki nie zaszłam w ciążę. Teraz jestem pewna, że miłość się mnoży a nie dzieli i już kocham oba moje Skarby.

Ja też jestem na coraz większym minusie ale brzuszek jest zarysowany
Moja fryzjerka sama wyczaiła, że się zaokrągliłam więc chyba już trochę po mnie widać

:przytyl: mam nadzieję, że szybko Cię zdiagnozują i wyleczą. Dobrze, że maluszek ma się dobrze. Trzymaj się mocno i wytrzymaj jeszcze trochę! Mam nadzieję, że to już ostatnia Twoja "przygoda" szpitalna przed porodem.

Też uwielbiam avokado obowiązkowo raz w tygodniu jem rozgniecione widelcem z dużą ilością soku z cytryny, pieprzu i pomidorków koktajlowych mój TŻ przez długi czas nie chciał jeść takiej pasty na kanapkach a teraz się nią zajada

Zaczarowana, mam nadzieję, że szybko pojechałaś na IP i teraz jesteś pod dobrą opieką. Trzymam mocno kciuki za Was!

5.08 to jest mój późniejszy termin z usg, bo własnie ciąża jest o 6 dni młodsza niż wynika to z terminu @
Co do szpitala, to mam dylemat Jestem już po jednym porodzie więc jeden szpital mam sprawdzony i na 90% go wybiorę. Rodziłam w Bródnowskim.
zastanawiam się jeszcze nad Madalińskiego i Inflancką (to chyba jednak najmniej prawdopodobna opcja).
A Ty masz już wybrany szpital?

Gosia, widzę, że mamy podobne hobby

Tasia, gdzie rodziłaś Krzysia? Polecasz szpital?
Czy ja dobrze zrozumiałam ? Dwa maleństwa do kochania będziesz miała? Czy dwa oznaczały, maluszka którego masz i który się urodzi ?

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-02-05 o 08:54
Stary 2014-02-05, 09:07   #2421
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Czy ja dobrze zrozumiałam ? Dwa maleństwa do kochania będziesz miała? Czy dwa oznaczały, maluszka którego masz i który się urodzi ?
Na szczęście moja ciąża nie jest ciążą mnogą
Mam już synka a teraz czekam na drugie maleństwo
Stary 2014-02-05, 09:10   #2422
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Na szczęście moja ciąża nie jest ciążą mnogą
Mam już synka a teraz czekam na drugie maleństwo
A już myślałam wśród znajomych dwójka będzie miała bliźniaki , więc pomyślałam, że może jeszcze i ty
Stary 2014-02-05, 09:24   #2423
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
A już myślałam wśród znajomych dwójka będzie miała bliźniaki , więc pomyślałam, że może jeszcze i ty
U nas nas na wątku Kamilast będzie mamą bliźniaków.
Ja sobie nie wyobrażam bez żadnej pomocy ogarnąć bliźniaki + starsze dziecko dlatego się cieszę, że moja ciąża jest pojedyncza.
Stary 2014-02-05, 09:37   #2424
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
U nas nas na wątku Kamilast będzie mamą bliźniaków.
Ja sobie nie wyobrażam bez żadnej pomocy ogarnąć bliźniaki + starsze dziecko dlatego się cieszę, że moja ciąża jest pojedyncza.
Łatwo by nie był, ale zawsze to podwójne szczęście O to zaraz zobaczę, jestem tu od niedawna więc mało co wiem A moja znajoma ma dwóch chłopaków(13i 5 lat) szczerze ten młodszy nie jest łatwy, bo chodził do przedszkola w którym pracowałam i koleżanki nie miały łatwo, akurat u mnie w grupie nie był a ten drugi ponoć nie lepszy. A teraz też będzie miała bliźniaki...więc co ona ma powiedzieć ?

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-02-05 o 09:39
Stary 2014-02-05, 09:51   #2425
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Łatwo by nie był, ale zawsze to podwójne szczęście O to zaraz zobaczę, jestem tu od niedawna więc mało co wiem A moja znajoma ma dwóch chłopaków(13i 5 lat) szczerze ten młodszy nie jest łatwy, bo chodził do przedszkola w którym pracowałam i koleżanki nie miały łatwo, akurat u mnie w grupie nie był a ten drugi ponoć nie lepszy. A teraz też będzie miała bliźniaki...więc co ona ma powiedzieć ?
Wiesz zarówno 13 latek jak i 15 latek nie potrzebują mamy do wszystkiego także myślę, że poradzi sobie chociaż z 2 maluszków to będzie mega wyzwanie.

Mój synek będzie miał prawie 3 lata gdy urodzi się maleństwo więc wiem, że będzie mnie też jeszcze w wielu sprawach potrzebował. Nie mam do pomocy ani mamy ani teściowej więc czeka mnie wyzwanie. Nie wyobrażam sobie logistycznie samych bliźniaków samej ogarniać
Stary 2014-02-05, 10:06   #2426
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz zarówno 13 latek jak i 15 latek nie potrzebują mamy do wszystkiego także myślę, że poradzi sobie chociaż z 2 maluszków to będzie mega wyzwanie.

Mój synek będzie miał prawie 3 lata gdy urodzi się maleństwo więc wiem, że będzie mnie też jeszcze w wielu sprawach potrzebował. Nie mam do pomocy ani mamy ani teściowej więc czeka mnie wyzwanie. Nie wyobrażam sobie logistycznie samych bliźniaków samej ogarniać
No masz rację, ale jest też to wiek buntu itp, więc też łatwo nie będzie zarówno nastolatek, chłopiec idący do pierwszej klasy i 2 noworotki A jeśli chodzi o ciebie to owszem, będziesz potrzebna synkowi bardzo, przede wszystkim aby nie poczuł się odrzucony, bo 3 latka to taki wiek gdzie dziecko potrzebuje jeszcze bardzo rodzica i nie powinno czuć się odrzucone Myślę że u ciebie tak nie będzie, ale pracowałam w przedszkolu, miałam grupę maluszków 2- 3 latków którym rodziło się rodzeństwo i początki były trudne, nam w przedszkolu dały się we znaki, z tego co mamy opowiadały tez nie miały łatwo. Ale rozsądna mam wytrwa i sobie poradzi trzeba przetrwać A to Ty nie możesz liczyć na pomoc rodziców i teściów? Ja mimo jednego maluszka w drodze, to już wszyscy deklaruja pomoc, ale zobaczymy jak przyjdzie co do czego

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-02-05 o 10:08
Stary 2014-02-05, 10:41   #2427
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Boziu kamien z serca.

Zlapalismy jeszcze moja ginekolog ktora przyjmuje dzsiaj do 12 bo poem ma wolne do 17.02

Zrobila usg, malenstwo ma sie dobrze, macha raczkami i ma juz 11 cm wedlug usg to 14t1d

tak sie balam powiedziala ze tak sie czasami dzieje i ze nie mozemy wspolzyc przez kilka tygodni.

jak uslyszalam ze serduszko bije odetchnelam

Nasze szczescie
Stary 2014-02-05, 11:05   #2428
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Kochana, ciesze sie ze wszystko dobrze, i ze dzidzia taka juz duza! A powiedziala wam lekarka, co bylo zrodlem tego krwawienia? Stosujcie sie do zalecen i mam nadzieje, ze nic podobnego wiecej sie nie powtorzy!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 11:14   #2429
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

wiem co czujesz ja poronilam we wrzesniu w 8 tyg. teraz jak zaszlam w ciaze jak podejrzewalam ze jestem w ciazy przez miesiac balam sie isc do lekarza bo myslalam ze znowu powie ze cos jest nie tak i ze serduszko nie bije.

moj chlopak juz najchetniej wszystko by kupil ale ja wole poczekac. niechetnie ogladam ubranka czy wozki to nie dlatego ze sie nie ciesze tylko dlatego ze sie boje.

dzisiaj jak zaczelam krawawic to od razu nastawialam sie ze poronie i bylam za to na siebie cholernie zla ale nic na to nie poradze.

bardzo kocham to malenstwo i dlatego za kazdym razem gdy cos mnie boli czuje olbrzymi strach

Nasze szczescie
Stary 2014-02-05, 11:15   #2430
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Boziu kamien z serca.

Zlapalismy jeszcze moja ginekolog ktora przyjmuje dzsiaj do 12 bo poem ma wolne do 17.02

Zrobila usg, malenstwo ma sie dobrze, macha raczkami i ma juz 11 cm wedlug usg to 14t1d

tak sie balam powiedziala ze tak sie czasami dzieje i ze nie mozemy wspolzyc przez kilka tygodni.

jak uslyszalam ze serduszko bije odetchnelam
Całe szczęście ze wszystko dobrze Stosuj się do zaleceń lekarza, a będzie wszystko w porządku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości