![]() |
#931 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
asialllMyślę, że sobie za bardzo przybierasz do głowy, co kto klapie jęzorem. Oni pewnie w ogóle nie myślą, co mówią, a Ty pod wpływem hormonów reagujesz teraz inaczej niż normalnie. Wg mnie jedyna rada, to olać wszelkie komentarze i już ćwiczyć zdecydowane na czas po przyjściu Dziecia na świat. Ja bym nie zakładała, że im będę ustępować, bo Ty jesteś mamą i Ty podejmujesz wszelkie decyzje związane z dzieckiem - kto kąpie, kto trzyma itd
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Niby to z troski, ale jako ciężarna z humorami odburknęłam, że tak zrobię i poproszę też taksówkarza o przecięcie pępowiny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Majka wyłaź!!! ![]() Cytat:
![]() mój z tronu nie mógł zejść za każdym razem, gdy jechaliśmy na porodówkę... za trzecim razem nawet się już wkurzyłam, siedzę znudzona na torbie w przedpokoju i krzyczę przez drzwi łazienki: "trzeci raz jedziemy, był czas przywyknąć, wyjdziesz wreszcie?!" a teraz jak wiem co mnie czeka to pewnie sama dostanę sraczki ze strachu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a propos pepowiny, mowie do meza wczoraj, ze jakbym w razie rodzila sn to czy bedzie przecinal pepowine, a ten sie nastroszyl, ze on nie wie czy w ogole do konca wytrzyma a ja mu o pepowinie ![]() ![]()
73 kg ![]() ![]() Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-02-12 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
strona szpitala podaje tak: Rzeczy dla dziecka
Ja spakowałam mniej tetry-najwyżej mąż podrzuci, rożek też jakby co przywiezie...nie wiem po co aż 2 ręczniki, chyba wezmę jeden.
![]() |
#936 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() taaaaaak, będziemy się tak pocieszać, że potem w tv i gazetach będzie o nas głośno ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() nawet teraz tak wciska doopę, że wysiedzieć nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() mmhym ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że nasi męzowie nie czytają wizażu (podobno ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I ![]() Cytat:
Gratuluję! ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#938 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dla dziecka najlepsza jest powtarzalność i rutyna, wtedy czuje się najbezpieczniej, a jak co chwila będzie je kąpać kto inny (swoim, najlepszym sposobem) to nic z tego nie będzie ![]() Lepiej nie, bo będę czekać jak kate ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zadomowienie
|
frogutka - ale to chodzi o to, że obcy mają nie całować dziecka, mama MA całować wszędzie swoje dziecko
asialll będzie dobrze - możesz im powiedzieć, że dziecku trzeba ustalać pewne schematy - np. kolacja - mleczko (mama), kąpiel (tata), usypianie (babcia) a wtedy mama ogląda film ![]() oni też się cieszą i ciesz się, że się cieszą i chcą pomagać - mi moja mama nic z Kubą nie chciała pomagać, w sumie dopiero teraz ostatnio z nim 3 razy została i mogliśmy sobie wyjść (a ma 3.5roku!), tylko my nie mieszkamy razem Trisdom jak to nie masz szyjki ?! to nie musisz leżeć ? nadzwyczajna ze śmiechu poplułam ekran, niezła jesteś (a swoją drogą baba wredna - jak można ciężarnej powiedzieć, że jest gruba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Rozeznanie
|
Ja tez chce sie juz pakowac!!! grrr
a tu dopiero 33 tc.
#941 | |
Zakorzenienie
|
Kate na pewno się coś ruszy do środy, zobaczysz
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
nadzwyczajna super tekst
![]() ![]() asialll ja bym chyba na przekór powiedziała że im nie dam dziecka ![]() strasznie głupio się zachowali... Pewnie myślą że jak chodzisz na SR to się będziesz wymądrzać bo wiesz lepiej (chociaż tak przecież będzie, bo będziemy mamami). Nie przejmuj się nimi kate1623 ![]() na pocieszenie ![]() Cytat:
![]() no ale... u mnie pisze żeby wziąć 3 komplety ubrań. A że każdy inaczej będzie ubierał dziecko to ich nie obchodzi czy to będzie body z pajacykiem czy body z koszulką i spodenkami. Po prostu weź 3 komplety ubrań i tyle ![]() Mój na szczęście nie ma tego problemu z porodem ale termin też mam trochę później od was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
No i brawa że szybko zareagowałaś ![]() ![]() Brawa dla Ksawcia, duży chłopczyk z niego ![]() kolba trzymam moccno kciuki żeby dzidziuś jeszcze posiedział w brzuszku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mocno trzymam kciuki żeby się jednak bez wywoływania obeszło ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i zostanie chrzestnym ![]() wiem, że się wkurzyłaś ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i rodzić jeszcze raz, jak nieprzygotowana ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |||||
Zakorzenienie
|
Ale u mnie wali śniegiem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w ogóle Twój oglądał film "I kto to mówi?" Oni się z taksówkarzem zakochali i on był przy porodzie prawie, tylko zemdlał. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-02-12 o 12:01 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Rozeznanie
|
side85 mam to samo, też już ciężko z boku na bok się przekręcić
![]() Trisdom kate1623 widzę, że też nieciekawą nockę miałyscie ![]() ![]() kolba trzymamy mocno kciuki! ![]() margo80 cudowną masz córeczkę! ![]() monka |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
wygodnie, dobrze się tam teraz wietrzy
![]() to się pakuj ![]() ![]() bebe super miałaś sen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Raczkowanie
|
olakola masz rację, pewnie docenie to później, że ma mi kto pomóc.
monka chyba właśnie im o to moje mądrzenie chodzi a przecież to oni wiedzą lepiej bo już mają to za sobą ![]() jesteście kochane! ![]() dzisiaj dzwoniłam do męża 2 razy od rana o jakąś pierdołę a on teraz oddzwania cały w nerwach z przejęciem przeprasza i pyta czy się zaczęło ![]() ![]() ![]()
![]() |
#950 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki, żebyś szybko do siebie doszła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Kate1623 ale sie mala zasiedziala a niby mowia ze dziewczynki lubia wczesniej wyskoczyc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zadomowienie
|
ooo... a ja myślałam że po 2 tyg. to już bardzo wcześnie
![]()
#953 |
Raczkowanie
|
wstyd się przyznać ale na moich spakowanych torbach w 32 tygodniu troszkę osiadł kurz
![]() ![]() ![]()
#954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja będę całować, gdzie sie da ![]() ![]() A druga sprawa - ja pewnie nie raz ssałam smoka z ziemi, pamiętam jak jadłam marchewki z piachem (jak już sami rwaliśmy z bratem) i jestem rzadko chorująca, zeby mam zdrowe, wiec chyba nie będę popadać w skrajności ![]() Cytat:
Wiadomo, mogli nie komentować, ale pewnie zapomnieli jak ciężarnym wariują hormony ![]() Nie przejmuj się ![]() Ja non stop powtarzam jak Mikołaj będzie chowany, a moi rodzice patrzą na siebie i sie uśmechają tylko z wyrazem oczu "zobaczymy" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#956 |
Raczkowanie
|
Trisdom a brzuszek Ci się opuścił?czy to tylko takie gadanie że opada przed porodem
#957 | |||||||
Wtajemniczenie
|
![]() jak zobaczylam ile mam nadrabiania, to moja pierwsza mysl - napewno ktoras urodzila ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Majka nie stresuj juz mamy i wylazzz ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
![]() Cytat:
Też nie pracuje już prawi 2 lata. Mam pracę jakby dorywczą tylko. Dziwnie mi będzie wrócić do firmy... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#960 | |
Rozeznanie
|
asialll nie znam za bardzo Twojej sytuacji, ale jak dla mnie to za bardzo się emocjonujesz kto co powie, nie przejmuj się tak! wyluzuj i podejdź do ich nawet denerwującego gadania z uśmiechem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.