|
|
#901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
W ogóle w tej biedronce spotkałam matkę mojego kolegi. I ona do mnie: Ojej, chyba będą bliźniaki bo taka gruba jesteś.
Nie straciłam zimnej krwi i powiedziałam: Nie, jedno, ale będzie ważyło 7 kilo. Zatkało ją i sobie poszła jak zmyta. Głupie babsko |
|
|
|
#902 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dużo zdrówka dla maluszka Agunia4ever popraw proszę na pierwszej stronie mój wiek. Nie zwróciłam na to wcześniej uwagi a przecież od listopada jestem rok starsza (popraw proszę na 29). Żeby nie było że ja się jako jedyna nie starzeje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-02-12 o 11:19 |
|
|
|
|
#903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) no to ja tez zycze powodzenia
|
|
#904 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
a ja Ci depczę po pietach![]() Cytat:
co jednego złapie, to dwa gdzieś pójdąCytat:
![]() Cytat:
umie mówić, chodzić, korzystać z toalety, ba nawet pływać, więc jak będzie miała problem wie gdzie przyjść, da se radę. Dom to nie pałac, nie zgubi się Nie bądź gorsza kwoka ode mnie![]() A filmiki z Ewcią świetne ![]() Przez te filmy i zdjęcia takiej małej ślicznotki coraz bardziej utwierdzam się w nadaniu mojej imienia Ewa Cytat:
co więcej, Ewa na studiach przyjedzie na weekend do domu, a tam podsłuch jej rozmów telefonicznych, bilingi i zatrudniony detektyw, gdzie była co robiła i z kim Cytat:
Cytat:
Cytat:
A toś nas zaskoczyła Jesteście jeszcze w szpitalu?Martyna fajna huśtawka, cena jeszcze ujdzie jeśli porównasz z nówką. Sama się czaję na coś takiego, ale obawiam się, że dopiero gdy sprzedam kołyskę (której jeszcze nie kupiłam ) a wtedy to nie wiem, czy będzie sens, bo w końcu mam leżaczek bujaczek No chyba że wcześniej zrobię chrzciny, to zawsze większe szanse i finanse na taki prezent![]() A u mnie dziś spanie do 10.30, kawka i śniadanko w postaci 2 kolorowych pączków. Mąz się postarał, pewnie w ramach rekompensaty za wczoraj
|
|||||||
|
|
|
#905 |
|
Zadomowienie
|
marima ogromne GRATULACJE
![]() współczuje stresu i strachu oraz przeżyć, ale najważniejsze, że Synek zdrowy i silny Uściskaj Maleństwo do wizażowych ciotek![]() kolba będzie dobrze! Trzymam za Ciebie i Maleństwo kciuki. Oby jak najdłużej w dwupaku! Musisz być teraz dzielna, ale dasz radę i wszystko dobrze się skończy! Dziewczyny odnośnie tych częstych wizyt w wc- wczoraj na SR mowili, że to właśnie oznaka zbliżającego się porodu. Organizm matki się oczyszcza i przygotowuje na ogromny wysiłek. Wczoraj na SR było dużo o profilaktyce zdrowia i zęba u maluchów. Pierwsza wizyta u dentysty dziecięcego powinna być ok 15m-ca zycia, jak jest już 8-10 zębów. Koniecznie trzeba zęby dzieciom leczyć, bo próchnica może doprowadzić do różnych grożnych infekcji. Już noworodkowi przecieramy dziąsła- 1 dziennie gazikiem z przegotowaną wodą. Niemowlakom takimi nakladkami na paluch, szczotko-gryzakami itp. Radzili, żeby między 4-6 mc wprowadzać dziecku codziennie kropelkę jakiegoś smaku np. kropelkę miodu, kropelkę soku z kapusty, ziarnko soli. W tym okresie rozwijają się kubki smakowe i warto je pobudzać, żeby potem dzieci chciały jeść urozmaicone pokarmy. Nie całować dziecka w rączki i twarz (szczególnie babcie tak lubią)- bo przenosi się najwiecej zarazków. Lepiej w brzuszek, stópki, główkę. Nie oblizywać smoczkow, łyżeczek itp.
|
#906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wepchnij się z kolejkę, a co! Chcemy mieć juz jakąś dziewczynkę na wątku bo póki co rodzą się same chłopaki Kate chyba tak sie do nas przywiązała i podświadomie powstrzymuje poród, bo się boi że nie będzie mieć czasu na wizaż ![]() po raz kolejny Majka wyłaź |
|
|
|
|
#907 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze że maluszek już bezpieczny i zdrowy!Cytat:
![]() maggie i margo - piękne macie te córy
|
|
#908 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fantastyczna )Cytat:
gratuluję!!!
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewki są fantastyczne, takie z charakterkiem martwiłam się, że będę mieć córkę taką, jaką sama byłam - cichutka, grzeczniutka, siedząca w kąciku, przepraszająca, że żyje. ale tu ewidentnie geny tatusia przeważyły ![]() w te wakacje zrobiliśmy sobie rajd po Polsce, co kilka dni w innej części, od Dolnego Śląska po morze i z powrotem. tu macie filmik, jak moje dziecko dzielnie, bez ani jednej chwili maruda, zainteresowane wszystkim dookoła przeszło trudną jak dla niej trasę na Szczeliniec, mijając po drodze inne, znudzone, zmęczone, wyjące dzieciaki: http://www.youtube.com/watch?v=cWsjZ...ature=youtu.be |
|
|
|
|
#910 |
|
Zadomowienie
|
ok lecę na kawkę a potem w miasto. Dziś mam kilka spraw do załatwienia, a popołudniu znów SR. Na dodatek od rana coś mnie pobolewa brzuch, bardzo lekko ale jak na @ i czasem coś zakłuje
![]() Oby się Hanka nie rozpędziła, bo ją spakuje do kartonu
|
#911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to co ja robiłam Marcelkowi to już było obcałowywanie |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Trisdom - dołączam się do życzeń powodzenia
![]() Nadzwyczajna - dobrze jej przygadałaś
|
|
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
aha czy jutro jest dzień pakowania torby do szpitala?
bo ja oczywiście jeszcze w proszku, co by losu i Hanki nie kusić ale dziś rano Tż kazał mi się pakować, bo mu wszyscy naokoło mówią, że to lada chwila, a on się boi, że w pośpiechu i amoku będziemy mieli pół szafy i 4 torbyKtóra się pisze na jutrzejsze pakowanie?
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
może niech pakują te, co mają termin na początek marca?
ja jeszcze nie, nie będę małża stresować.
|
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ciezko mi strasznie was nadrobic Dzis humor mam do d. Od rana brzuch ciagnie dolem jak na @ i boli w krzyzu mam nadzieje ze zacznie sie cos ruszac bo chyba chce juz rodzic.Dzis konczymy 37tc. Nocki sa ciezkie co 1h na siku a na dodatek tak zeby bylo smiesznie to jak spie na lewym boku to boli prawy a jak spie na prawym to boli lewy ![]() Kate kciuki za ktg,oby wyszly juz pierwsze skurczybyki ![]() Trisdom musimy sie jakos nawzajem nakrecic na ten porod ![]() Marima gratulacje duzo zdrowka dla was i cieszcie sie soba ![]() Maggie ,Margo sliczne sa wasze coreczki Ag9 my chyba na tym samym etaie ciazy jestesmy (tp.5.03) a teraz ktory masz st.dojrzalosci lozyska ja na ost wizycie juz III ale przeplywy ok i dr nie kazala sie martwic. Kolba duze kciuki dobrze bedzie jestes pod dobra opieka a to najwazniejsze ![]() Gratki dla wszystkich mamus za udane wizyty ! Dzis mam miec wyniki posiewu i w sumie moge juz rodzic |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kazał mi zrobić listę co trzeba zabrać a czego narazie nie spakuję do torby (kosmetyki itp.) bo on potem nie będzie wiedział. Żarty żartami, ale umieram ze strachu żebyśmy nie musieli "na sygnale" jechać do szpitala i żeby junior wysiedział do tego 5 marca. Bo do szpitala ok 20 km, w korkach to ok 40 min. jazdy
|
|
#917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moznaby sie doszukiwać ze wczoraj się wiercil jak opętany a dzisiaj nic
![]() mmhym - hbs nie mam zleconego powtórnie. Mnie kazala zrobic odczyn coombsa, a to tez jedno z droższych badan ![]() No właśnie nie na dziewczynke ![]() Cytat:
Ja czekam do 21.02 na wizyte jak na szpilkach ![]() Majka wylaz! Trzymamy! I Koziemleko Ty sie meczysz jedną strona ja druga ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2014-02-12 o 12:48 |
||
|
|
|
#918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie TP 5.03. bo to planowana cesarka, ale wg OM miałam termin na 15.03. więc masz trochę "starszą" ciążę niż moja
|
|
#919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój tż też już w stanie gotowości, bo mu powiedziałam, że mam mdłości ![]() Ale już prawie przeszły i idę sobie zrobić kawę
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#920 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
za wizytę, te różnice w pomiarze to pewnie wina sprzętuCytat:
za wizytęCytat:
Cytat:
Cytat:
a ja mam wyrzuty sumienia jak zjem kosteczkę czekoladyCytat:
Ponoć przed porodem dziecko robi się mniej aktywne Cytat:
niech maleństwo jeszcze trochę tam pomieszka. Ech pewnie mi też serce by pękło, ale musisz wytrzymaćCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czyżby Emilka chciała być pierwszą wątkową dziewczynką po drugiej stronie brzucha?
|
||||||||||
|
|
|
#921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() Czekamy niecierpliwie Cytat:
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu cc?jesli moge zapytac? ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Trisdom od tygodnia chodze bez szyjki z rozwarciem 2cm wiec musimy jakos chyba same zaczac dzialac bo cos nie chce sie to ruszyc do przodu
|
|
|
|
|
#923 |
|
Raczkowanie
|
nadzwyczajna niemożliwa jestes! ale bardzo dobrze na poczekaniu, że Ci przyszło takie coś do głowy
marima super,duży dzieciaczek to sobie świetnie poradzi! Trisdom oj to zaraz się zacznie doping dla Ciebie bebe no weź tu zabroń babci całować wnusia obraza majestatu by była moja mama już mówi, że go zacałuje jak się urodzi, ja się nic nie odzywam ale w środku się we mnie gotuje!margo80 córa miód malina ![]() ![]() trochę się pożalę,nie musicie odpowiadać,ale chce to z siebie wyrzucić. Wczoraj po SR odbierałam mamę od jej siostry i jej męża mają po 42 lata oboje, weszłam na chwilę padło pytanie czego się dziś nauczyłam a ja na to że dziś kąpałam, przewijałam ogólnie pielęgnacja po kąpieli na to wujo mówi Ty to taka będziesz wyszkolona i samodzielna że nie dasz dotknąć tego swojego dziecka, ja się popłakałam bo ogólnie taka jestem bardzo wrażliwa i mówię, że przecież ja się kłócić nie będę kto będzie kąpał itp jak będzie tyle chętnych to proszę bardzo kąpcie sobie ja w tym czasie będę oglądać tv a mąż mój nie wiem co chyba będzie pił piwo i mi towarzyszył(dodam że nie może się doczekać i specjalnie bierze miesiąc urlopu żeby móc się nacieszyć bo jak z pracy wraca późno to wiadomo że mało co zrobi). Ogólnie mieszkam y z babcią i mamą i to chyba był najgorszy wybór w życiu mam nadzieję, że nie będę tego aż tak bardzo żałować jak się mały urodzi i nie będzie aż tak źle jak sobie myślę. A i moja mama na te teksty wuja wtrąciła swoje 5 gr "no tak a mi to nawet nie da go wziąć na ręce pewnie". ja na to wrzasnęłam "dobra ok, wytrzymajcie sobie te 3 tygodnie i juz wam się usunę, urodzę i wam go oddam!" no kur** tak się wkur* że nie wyobrażacie sobie. Ja wiem, że to będzie chwilowa fascynacja dzieckiem ok jakoś wytrzymam i tak im się znudzi i będę musiała wszystko robić sama, choc wolałabym żeby np opiekowali się nim tak bardzo jak będzie miał 3lata a nie jak będzie taki malusi i bezbronny. eh
|
#924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
CC z wyboru, że tak powiem. Chociaż w 31 tc był ułożony miednicowo, ciekawe czy się teraz przekręcił, bo mam wrażenie że każdego dnia ustawiony jest inaczej
|
|
#925 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się jutro pakuję, ja!!
![]() a dziś wzięłam się za pakowanie córci... i powiem szczerze, że największy problem mam z wyborem... ubranek sama nie wiem, które wziąć więc może pokażcie co Wy szykujecie mam już w torbie: 2 ręczniki, kocyk, pampersy, chusteczki, tetry, flanelki, smoczek, trochę kosmetyków
|
#926 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z całowaniem to mam zamiar wprowadzić, że w buzię tylko mama i tata - ja nie wiem, ale moi znajomi to lubią tak swoje dzieci namawiać "daj cioci buzi".. A przecież zarazki, ewentualna próchnica bardzo łatwo tak się przenoszą. Cytat:
chociaż trasa bardzo trudna. Cytat:
![]() Cytat:
No to może Ciebie też mamy już brokułować? ![]() U mnie Tż uspokojony po wczorajszej wizycie - choć on ogólnie jeszcze chyba tego czasu nie czuje, bo nieraz pół dnia w robocie telefonu ode mnie nie odbiera. Muszę coś z tym przedsięwziąć
|
||||
|
|
|
#927 |
|
Zadomowienie
|
Margo śliczna ta Twoja córcia
![]() Marima GRATULACJE !!! Trisdom gratki za wizytę Przepraszam że odpisuje po lebkach ale jade tramwajem i mi nie wygodnie. Po ktg nic nie wyszlo zadnych skurczy dobry zapis tetna o tyle. Jak do przyszłej środy nie urodzę to mam sie stawić w szpitalu. Coś czuję ze będę miała wywoływany poród ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
#928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maggie jutro dzień pakowania! Przypominam się
|
|
|
|
|
#930 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Kate - i tradycyjnie ![]() Cytat:
Chociaż może zacznę z Wami, a ciuszki dopakuję później Cytat:
A w ogóle mój szpital na stronie ma info że do porodu muszę wziąć między innymi - 3 sztuki body lub koszulki - 3 pary śpioszków A ja nie mam ani jednych śpiochów i mieć nie zamierzam - i co mi zrobią? |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

Okrutnie się boję!

Ty sie meczysz jedną strona
ja druga 

a ja mam wyrzuty sumienia jak zjem kosteczkę czekolady
chyba nawet tyle nie zjadłam, co zostawiłam