|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,81% |
Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
1 | 2,38% |
Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
10 | 23,81% |
Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
3 | 7,14% |
Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
13 | 30,95% |
.Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
2 | 4,76% |
W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
3 | 7,14% |
nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
0 | 0% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
A i wszystkiego najlepszego kochana!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
A i czasami ktos zaplakal jak nurkowal i się wody napil... Magi- co do zmiany pracy.. Ja bym się nie babrala w zmianę branży.studia, kursy, . tzn tak zupelnie z asystenta na kosmetyczke.. Za duzo masz teraz na glowie (rodzina) zeby się w to bawic.. no chyba ze to jest twoje wielkie marzenie i chcesz się w tym spelnic... Po pierwszez nie wiesz czy jak wrocisz nawet i po 2 ciazy to czy CIę wywalą??? Może bedzie się dalo pokombinować, wziąść z buta 7/8 etatu- wtedy CIę nie mogą zwolnic przez rok i przez ten rok zdobyć ich zaufanie ...I wtedy wcale bys się nie musiala przebranżowywać... Ogólnie nie jest tak, że jak zmieniasz o ile będziesz zmieniac pracę to tylko na dokladnie taką samą....Nawet jak znalazłabyś w innym banku dokladnie to samo stanowisko to i tak muszą CI powiedzieć co i jak, bo tam na pewno są inne raporty, co innego się przedstawia, inne miary można badać itp.. Ja jestem statystykiem, ze specjalnoscia badania rynku i pracuje w badaniach rynku.. wiec ogólnie robie to co się wyuczylam... Ale wcześniej pracowalam w dziale IT.. Jeszcze przed ciążą intensywnie chcialam zmienic pracę i szukalam w badaniach rynku po stronie klienta, w dziale sprzedaży, marketingu, merchandisingu, logistyce... Dużo zależy co w CV napiszesz.. Ogólnie jest zasada, że nie wysyła się CV takiego jednego po prostu.. tylko pod kazdo ogłoszenie robi się CV oraz list motywacyjny.. zeby idealnie pasował.. Teraz na rynku ważna jest elastycznąść, umiejętność adaptacji, szybkość przyuczenia się do nowych rzeczy, u mnie w branży zawsze byl ważny język angielski, dobra znajomośc excela i programow branzowych... przed każdą rozmową dobry research czym się dana firma zajmuje, dokladne poczytanie co się robi na takich stanowiskach... To ze pracowałaś w banku nie skreśla CIę zebyś pracowała zupełnie w innej branży np. farmaceutycznej w dziale sprzedaży, marketingu, w raportach dla zarządu.... raporty robić umiesz.. umiesz analizować dane... tylko to trzeba dobrze sprzedać..najwyżej mozesz zacząć z niższego stanowiska niz jesteś obecnie... chociaz to nie jest konieczne... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
![]() oczyska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
hehe nasz tatuś? Nela dopingowala odsniezanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zadomowienie
|
taa? hehe a juz mialam napisac ze biedny pan, bo go pewnie zona wyslala zeby odsniezyl auto
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() ![]() Cytat:
Masz rację - to co kiedyś było luksusem dziś jest standardem ale wg mnie nie wynika to z bogacenie się ludzi a z tego, że świat idzie do przodu, czasy się zmieniają, technika się zmienia i dostęp do rzeczy o których piszesz jest nieporównywalnie łatwiejszy niż kiedyś. Ceny też są nieporównywalnie niższe. Wg mnie ludzie mają coraz mniej pieniędzy, a piszę to jako przedsiębiorca, który z tego powodu był zmuszony zamknąć interes. Mieliśmy przez 10lat sklep spożywczy. Od jakiś 2 lat zaczynało robić się kiepsko. Liczba klientów spadła, wszyscy jednak dzisiaj biegną za tańszym i siedzą w marketach. Nie dziwi mnie to wcale bo sama tak teraz robię. Nieskończoną ilośc razy wysluchiwałam jakie drogie to, tamto, że opłaty coraz wyższe, ceny rosną i to niewspółmiernie do wzrostu rent/emerytur/wypłat. Z drugiego punktu widzenia branży odzieżowej też nie jest kolorowo. Tutaj znów zdecydowanie za drogie są czarne spodnie na kant, ładnie odszyte, polskiej jakości, z dobrego materiału za 59zł. Więc śmiem twierdzić że społeczeństwo ubożeje a to co oni nam w tv podają o średniej pensji to nie wiem o co kaman :/ Z trzeciego punktu widzenia licencjonowanego pośrednika w obrocie nieruchomościami też twierdzę to samo. Oczywiście, na rynku jest wielka konkurencja co zawsze przedkłada się na zmniejszenie wynagrodzenia/klientów no ale znów tutaj spotykało mnie to samo. Kasa, kasa i jeszcze raz kasa a raczej jej brak... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
#667 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. dać do ręki coś do zabawy np. łyżeczka 2. dać do ręki niekapek z wodą 3. dać do ręki skórkę od chleba No i jak otwiera paszczę żeby to włożyć do buzi to kombinować żeby wcisnąć łyżeczkę z jedzeniem Sposób który raz zadziałał (z serii zrozumieć dziecko) to nie chciała jeść łyżeczką plastikową to dałam na naszej zwykłej i zajadała. Żeby nie było, wymieniłam w międzyczasie na plastik i buzia zamknięta, na metalową otwarta ![]() Wiesz, masz rację, będzie sygnał, że ktoś przyjdzie. Ja nie siedzę obok tylko zostawiam samą w pokoju i włączam wideonianię i mam ubaw po pachy w pokoju obok ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#668 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tez musze przyznac ze wciaganie brzucha dobrze działą!! Cytat:
Cytat:
![]() Kilka razy jak bylam w biedrze z chustą to mnie przepuscili i ktoś z koleiki wypakował zakupy, a potem jakas inna osoba wzięła i mi je pomogła zapakować do torby... Mam nadzieje ze nie dlatego ze wyglądam na jakąs mega nieporadną tylko ze czują do mnie pewną empatie... hehe Czesto teżjak wychodzę z klatki i spotykam jakiegoś mężczyznę to mi pomaga po schodach znieść wózek... Także muszę przyznać ze zdarzają się ludzie z dobrym serduszkiem na tym świecie ![]() Zdarzają się też buraki co to mi zatrzasną drzwi przed nosem i omało mi dziecka nie zabiją.. ale staram się ich wyrzucac szybko z pamięci... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa i wcześniej jeszcze spróbujemy znow podac ulubione słoiki po 4 mies. - szpinak, dynia. może tak ja zmotywuje. nadal obstawiam, ze to bolace dziasla, wiec może problemem sa grudki. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojj to fakt ![]() U nas ja nucę, mój TŻ i nawet moja mama ![]() Rodzinna piosnka się zrobiła ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
#671 | |||
Zakorzenienie
|
Mąż zamontował, ale wojna była o to. Godzinę spędził przy aucie, ale stwierdził że zajęło mu to 10 minut tylko potem coś tam grzebał innego
![]() A w czym podajesz tego amarantusa czy jak mu tam ![]() Ciekawe czy zdążę nadrobić...Helenę mąż usypia, ale słyszę jej jęki. Chyba męczy ją ta druga dwójka - coś wyjść nie może, niby jest pod skórą ale jeszcze nie wyszła, a poprzednie od razu na następny dzień się wybijały. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
Moje dziecko dzisiaj prawie godzinę z gołymi nogami latało bo tak płakała przy ubieraniu rajstopek że nie mogłam tego słuchać ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Hump - kciuki za szybki powrót do zdrowia dla Ignaśka! no i oczywiście jutro wychodzicie do domku!!! Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | ||||||
Zakorzenienie
|
Magiusa -
![]() Dzięki dziewczyny za zainteresowanie moją wrzaskusią ![]() ![]() Wydaje mi się, że to zęby ją męczą..no przynajmniej taką mam nadzieję, że to to a nie jej paskudny charakter ![]() Diabli - biedna Nelusia...prędzej czy później wszystkie dzieci to czeka. Nela szybko się teraz rozwija więc było to nieuniknione ![]() ![]() Ech z tą rozpaczą...u nas to samo z bułką się dzieje. Ja na zawał schodzę jak ona mi się krztusi ale mimo to pcha wielkie kawałki do buzi. A dzisiaj dostała wafelek ryżowy z hippa i oczywiście też musiała sobie pół wpakować i się krztusić ![]() Najśmieszniejsze jest to, że np. listy, śrubkę, łańcuszek - no wszystko co nie nadaje się do jedzenie od razu ląduje w buzi, ale jak jej daje kawałek bułki to ogląda go z każdej strony przez równe 15 minut przed posmakowaniem ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() hehe super ten brokuł ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() W ramach relaksu poczytałam znowu Księgę RB bo już miałam zbrodnicze myśli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() ad. 2 nie wiem niestety. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- eee Helena miała dziś znowu dzień darcia...ale potem przynajmniej się nie zanosiła więc sukces jest ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- z cyklu: wysłałam męża na zakupy ![]() na liście było Avocado - kupił Kaki ![]()
![]() |
#674 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A fasolki po bretonsku nie lubie:P przynajmniej tyle to smrodku nie bedzie w nocy pod kolderką:p Cytat:
Ogolnie amarantus dobrze jest polączyć z kukurydzą wtedy jest jakies super bialko... ------- Co do zabawek to teraz Wojtek lubi się bawić -pokrywkami od sloików- zbieram te z gerberków i tych inncyh, -bawi się dalej grzechotkami, wrzucam je do garnka i wyciaga jedne za drugiem a jak wyciągnie to odwraca garnek do góry nogami, zaklada na glowe, albo wali tymi zabawkami w dno -pudelkiem po nawilzaczu - u nas hicior, -pudlem po fotelu obrotowym z ikei- takie wielkie 1,5m x0,5m otwiera go i zamyka albo stuka sobie - a i hitem jest puszczanie baniek mydlanych, wrzuce wam na fb zdjęcie jak zgram... teraz sie zastanawiam jakie mu nowe zabawki wymyslic.... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#675 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i Bartusiowi się podobało, kupiliśmy matę i ładnie siedział, nie ślizgał się ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie spogląda bo ustawił to lusterko tak, że nie widzi Barta ![]() i co, dobrze zamontowany? |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wojtek dziekuje za slowa uznania ![]() brawo!!! Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2014-02-12 o 21:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Taa grzebał co innego ![]() ![]() Pewnie pocił się przy fotelu i przeklinał sam siebie że mu w sklepie nie zamontowali ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
#679 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my mamy bliską rodzinę w Danii to też wiele rozwiązuje, a a chciałam autem jechać ![]() ![]() Cytat:
jakoś zawsze zawody typu nauczyciel lekarz ksiegowa dobra! , tłumaczem, to zawsze uważałam,ze z tym tzreba się urodzić, że owszem mogą wyuczyć się wszyscy , ale CI najlepsi sa z powołania Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale szału nei było ![]() co się mężowego czepiasz wiedział ,ze na liscie coś mnej spotykanego było, tylko zapomniał co ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Moja próbowała wafelek, kombinowała, ale za twardy jak na bezzębne dziecko i to co wymemlała i zmiękło to zjadła, ale to tylko troszkę było. Odłamywałam jej po kawałeczku to się zajadała.
#681 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane!
Przyszłam się pochwalić, że już pozbierałam się po wszystkim co ostatnio u mnie zaszło : ) Miałyście rację! Teraz ex tż biega za mną i przeprasza za wszystko, chce żebym wróciła, że teraz będzie robił wszystko co będę chciała.. Sranie w banie, i tak już w to nie wierzę.. I nawet na walentynki chce mnie gdzieś zapraszać, śmieszny jest.. A tak poza tym to pochwalę się Wam co mój Igorek dostał od babci : ) Odkurzacz Fisher Price i stoliczek interaktywny Smily Play : D |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- kurcze chciałam Wam pomarudzić że gorszego mieszkania na mieszkanie z dzieckiem nie ma ale muszę lecieć pod prysznic co by nie śmierdzieć ![]() ![]() Storyl - tak trzymać! nie daj się zwieść draniowi! Super odkurzacz - a odkurza serio ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#684 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiecie co od 2 dni chodzimy na tą reha, a Mały nie dość,ze i tak skręcony i miejscu nei udiedzi, to teraz jakby podwójne moce w niego wstąpiły, aby na sek. go zostawić i się wspina, siedzi w krzesełku i tak podnosi sie i wali plecami w oparcie z całej siły ![]()
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
Juz Wam odpowiadam na pytania czym zajmuja sie TZa siostra z mezem. Ona jest nauczycielka w przedszkolu/zlobku (ma zajecia z dziecmi 12m-2lata) ale to nie jej pracodawca oplaca mieszkanie (choc prawdopodobne jest,ze ma w pakiecie benefitow dodatek mieszkaniowy ale nie pytalam). Zarabia ok 5tys zl za prace 8-13, 5 dni w tyg. Pensje sa nieopodatkowane wiec to do kieszeni. Jej maz jest zast.dyrektora dwoch hoteli, wiec dosc wysokie stanowisko. Dodatek mieszkaniowy do pensji ma w wys.100tys zl rocznie,ich mieszkanie kosztuje nieco mniej i reszte moga wydac na jedzenie. Sama pensja ok 17 tys zl. Wiec zyja Bardzo wygodnie.
Ale dla odmiany emigranci z Filipin, Indii, Sri Lanki zazwyczaj zarabiaja Ok 2500zl z czego OK 1500zl place za wynajem pokoju... Na najnizszych stanowiskach, a takie zazwyczaj zajmuja te nacje nie ma takich benefitow wiec sa ogromne przepasci w standardize zycia. O wiele wieksze niz w PL. W ogole tutaj wysokosc zarobkow zalezy nie tylko od stanowiska ale od narodowosci wlasnie. Najwiecej zarabiaja oczywiscie obywatele ZEA, potem Brytyjczycy, ex aequo Australijczycy,Amerykanie ,obywatele RPA (ze wzgledu na ang jako pierwszy jezyk) potem europejczycy, potem azjaci. |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
I dobrze! Niech sobie nie myśli gamoń jeden! Daj mu popalić! Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
No to pięknie sobie żyją. Fajnie że im się dobrze wiedzie. Oglądałam kiedyś program o Dubaju i tak jak piszesz, niektórzy żyją w skrajnie złych warunkach, w jednym pokoju po 15 osób. Zwiedzałaś palmę?? Czy tam faktycznie tak śmierdzi? (W programie była mowa ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
#687 | |
Wtajemniczenie
|
jak już pisałam na fb Eliza jest chora. Miała wczoraj prawie 40 stopni gorączki a byłyśmy u mojej siostry jakies 25 km od domu wiec tam nam znalazła pediatrę. Mysza ma czerwone gardło i ze względu ze miała wysoka goraczke to dostala antybioty żeby się z tego angina nie wywiązała. Nocka u nas kiepska Mała miała gorączkę, musiałąm z nią walczyć (tzn. z goraczką ) niestety TŻ pracuje w delegacji to jestem sama. teraz Eliza niby śpi ale co z tego jak co chwilę kwiczy i muszę ją huśtać żeby spała dalej i nic nie mogle zrobić
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
100 tys...marzycielka ![]() Cytat:
uuuu to nie dobrze ![]() ale powiem Ci, że ostatnio kolega Matyldy tak gorączkował, pojechali na izbęprzyjęć dostałantybiotyk bo gardło czerwone, migdał powiększony etc., ale coś mamie nie dawało spokoju, i poszli na następny dzien do swojej lekarki od razu powiedziała, że trzydniówka i na 3 dzien młody był wysypany... i bądź tuczłowieku mądry i ufaj lekarzom...
![]() |
#689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
czy mi sie zdaje, czy tu dzisiaj taki cichutko ? wrócilam z pracy, poodkurzałam, pomylam, poscieralam kurze, dziecko śpi a ja mam chwile dla siebie.. pasowało by na spacer iśc ale mi sie nie chce (nie mam celu). Humb jak tam Ignas ? ![]() Storyl super, ze sobie radzisz, mam nadzieje, że Twój TZ bardzo dlugo zapamieta swój bląd ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.