|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
co tam jeszcze pamietam, obiecuje sobie ze na roczek spisze co kiedy sie dzialo. Chcialam jeszcze porod spisac
|
|
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Pani - no to musisz powalczyć ze sobą ,ze swoimi obawami . bo nawet do niby eco można się przyczepić .
Ja pojmuje to tak wszystko w granicach rozsądku (mojego wszak sa tacy co widza i pukają się w czoło ),robie co mogę aby było dobrze ,aby było zdrowo .... no ale po łososia nie polece do Norwegii
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie zawsze da sie wszystko robic perfekcyjnie - zadna z nas nie jest bez wad, i zadnej z nas watpie by sie udalo calkowicie wykluczyc wszystko, co szkodliwe - wazne, ze staramy sie ograniczac i swiadomie siegamy do talerza a co to za poddymiona sol?
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
sszzzzaaaaaalllloooooonnn nnaaaa
![]() Cytat:
why, Ala, why? a jak mu robisz szpinak? ![]() super!a z tym zapisywaniem kroków milowych - przejrzyj wizaż tyż pamiętnik
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez tak mówiłam ...obecnie J ma 8 lat N 5 .nic nie zapisałam .... choć na szczęście te najważniejsze (pierwszy zabek , siad ,wstanie ...pamiętam )
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- chyba jednak zaczne zapisywac, bo watpie, ze kiedykolwiek przejrze te moje 5000 postow
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
racja ...tylko to znaleźć
(ja niedawno dostałam pierwszy raz @ .niezapisałam kiedy .... próbowałam znaleźć .igła w stogu siana )
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam, zaraz se chałupniczo usunę macicę (to chyba będzie rozwiązanie wielu moich problemów)
|
#2019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oprócz tego mam wszystko spisane na kartce. Tzn daty etapów kolejnych ale to dla rehabilitanta. |
|
|
|
|
#2020 | ||
|
Zakorzenienie
|
no właśnie wieeeemmm...
booosssskkka, muszę zamówić kolejną dostawę http://www.mysupermarket.co.uk/sains...nwall_75g.html Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Nomadko - sushimaniaczko, co polecasz zamówić na pierwszy raz jak nigdy nie jadłam?
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygooglowalam i w De tez dostepna, tylko, ze dunska - bede musiala wyprobowac (ja zwyklej soli juz nie kupuje, tylko morska)
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znak czasów ![]() a mają dymioną? nie no nie kupuję. dostaję. jak się mało soli i używa tylko do potraw określonych (w których będzie czuć dymek) - to jest ekonomiczny zakup.
|
|
|
#2025 | |
|
Zadomowienie
|
Nestelle- dzieki bardzo jeszcze raz.. zobacze w sklepach tez na zywca pare wozkow to moze mi sie jakos rozjasni.. tak mi sie spodobal ten quinny I nie mam pogladu na inne
alliw- www.anwen.pl Dzis moj pierwszy dzien z pokrzywa I od jutra siemie lniane Moje wlosy sa tragiczne.. suche jak siano I bez blasku Ja troche zaluje ze scielam na krotkie ale wlosy zawsze odrosna no I jednak to wygoda ![]() Na tej str to glownie dlugowlose ale super porady jak dbac, jakich uzywac kosmetykow kuracje itp Modrrna- moja Ewa zaczela raczkowac dokladnie 8 grudnia I tego samego dnia stala juz na nogach ale do dzis samodzielnie nie chodzi tak wiec roznie to z naszymi pociechami.. wstanie wszedzie, trzyajac sie dojdzie gdzie chce, tak jak u paniki- zapomni sie I zrobi kosi kosi ale nie pojdzie do przodu sama.. Ja staram sie zapisywac co kiedy zrobila ale czym stsrsz tym czrsciej zapomonam.. sorry za literowki ale z tel to serio jest tragedia :/ ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
A teraz lezy gdzies w szufladzie I musialabym odkurzyc. ja zapisuje albo w telefonie albo w kalendarzu w kuchni
|
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emi Despowa później niż T. wstała a teraz śmiga aż miło
|
|
|
#2027 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie zanim się zbiorę to zapomnę![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- ja też ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- ja mam dziś wszystkiego po kokarde Oliwia mnie wykończyła fizycznie - padam na pysk! dobrze ze tż już wrócił z pracy
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
raczej nowości dla Florka
http://www.mlekolandia.pl/kaszki,hol...17-k-517-571-p http://www.mlekolandia.pl/kaszki,hol...17-k-509-563-p
|
#2029 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może mi się myli z włóczykijem Co do sushiiii - oj tam , nie taka maniaczka znowu .zamawiamy tylko raz w tygodniu ...od lat ![]() A wiec - nic nowego Ci nie powiem -zależy od gustu . ja jestem vege -jedzaca ryby .ale teraz jak byłam w ciązy i ze karmie musze mieć ryby grillowane do sushi .do tego uwielbiam sushi wegetariańskie - z warzywami , z avocado ,z toffu ,z omletem . (nie lubie z grzybami ,z rzepą ..) z rybami lubie grill maki -np. grill sake (grillowany łosos,sałata,ogórek sezam ,słodki sos....),uwielbiam tempure (cały specjał smażony w ciescie -np tempura filadelfia salmon-tzn.łosos,avocado ,ser filadelfia sos tonkatsu ....)date maki ,futomaki ..... jej ogrom tego jest! wybór na zasadzie pizzy czy pierogów -taaaaki wybór i każdy lubi co innego mój mąz uwielbia tradycyjne sushi- z surowymi rybami :ze wszystkimi w sumie :łosos ,węgorz,tunczyk ,osmiornica .... moje dzieci tez mają swoje ulubione .... Także polecam spróbować jak najwięcej po trochu i wyrobić sobie zdanie . np. nie zamawiac w zestawie (choć tak najtaniej ..)tylko pojedynczo na porcje (często porcja to 2 szt.w większych kawałkach czy 4 szt. , hosomaki czyli takie najprostsze -alga ,ryz i 1 skł- są najczęściej po 6 szt. )wtedy z tztem spróbujecie wszystkiego po trochu ... Często tez menu w restauracjach z sushi rózni się - mogą być inne rodzaje ,niespotykane w innej restauracji ... ja zamawiam np. z tej http://www.matii.pl/nowosci.html jest tu całe menu -dokładny opis ze składnikami . Po degustacji napisz koniecznie o swoich wrażeniach ! Cytat:
Może zorientuj si jak ceny stoją Zappa Extra ? nie wspominając o Maclarenie - uzywki są już chyba za ok.400 zł . Włosy to mój bzik ! tylko ja z natury mam geste i zdrowe . choć pewnie duza role odgrywa zdrowe odżywianie ..... a siemię lniane jadam od lat ...bo jest zdrowe tak po prostu Ale odzywki , olejki ....kocham ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Malpka- a jak tam u Was???? Dzisiaj miałam straszny sen ...mega realistyczny ,a po obudzeniu nie mogłam przyjść do siebie .... beczałam .... przez cały dzień zapomnieć nie mogę ..... masakra. (sniło mi się ze Tz schodząc z jakiegoś tam pagórka zahaczył o przewody wiszące dość nisko ....owinęły mu się wokół szyi i się udusił ....patrząc na mnie ...a ja nie mogłam go dosięgnąć ........ starszne to było . jak mu to opowiadałam ..to znowu beczałam .... )
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszny sen
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle, dzięki za wykład, myślałam o czymś stąd http://pizzaportal.pl/Gdansk/DomSush...acje-japonskie bo mam rabat do wykorzystania....
A Nomadka, jesteś Nomadką, bardziej niustajlową po prostu hihi
|
#2032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2033 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() F. dzisiaj zjadł u koleżanki gołąbka bo jej starszy syn jadł a przy F. nie można nic jeść bo on też musi. Zjadł więcej niż 2,5 latek. A jak za chwilę karmiła papką marchewkową młodszego 6 miesięcy to F. oczywiście był pierwszy przy łyżeczce, dostał biszkopta ale i tak cały czas krążył przy jedzącym maluchu.Cytat:
nieźle. F. stoi bez trzymanki ale jak się czegoś puści, nigdy nie wstał bez podtrzymania się.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez się chichram jak F. szuka czegoś pod łóżkiem, rzuca się jak żołnierz i tylko nogą wali w podłogę. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Torres spokojnie wsuwa Musli na wodzie. szoka mam.
Cytat:
|
|
|
#2036 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejoooo!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() :brzyda l:Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niezła z Ciebie pedantka za kolejne miesiące!Cytat:
![]() U nas też postęp - mały wspina się na rózne rzeczy i siedzi na kolanach przed bujaczkiem. Także cieszę się bardzo, bo idzie do przodu Cytat:
U nas też ![]() ----------- Dziewczyny podjelismy decyzje - staramy się o kolejne bobo Boję się jak cholera jak to będzie. Kiedyś pisałam, że mam endometriozę (torbiela na jajniku). Poszłam dziś do gin, zrobił USG i mówi, że moge brac tabletki. Więc ja mówie, że mysle o drugim dziecku (w sumie śni mi się już po nocach ) a gin na to, że to bardzo dobry pomysł, bo ciąza leczy endo. Poza tym nie powinnam długo czekać, bo może póżniej być cięzko zajśc w kolejną ciąze - czas działa na niekorzyść i może być tak, że jajnik przestanie pracować. Poszłam na spacer z TŻ, pogadaliśmy, że trzeba spróbować ale jesli sie nie uda do konca rodzicielskiego to odpuszczamy.A w przychodni był taki kilkutygodniowy, moze miesieczny bobas i się rozczuliłam Tasia, jak Ty to zrobiłas w koncu z pracą ? Wniosek o zakonczenie rodzicielskiego, urlop i l4 ? dobrze pamietam? No i szukam przyszłościowo co z wózkiem - widziałas ten wątek http://forum.gazeta.pl/forum/w,26619...wozek.html?v=2 ? |
||||||||
|
|
|
#2037 |
|
Wtajemniczenie
|
![]()
|
#2038 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej wam
troszkę mam do nadrobienia ale dziś sie nie uda pewnie troszkę mam pocytowane wiec odpowiem na to ![]() Byliśmy dzis kontorlnie u lekarza bo jednak zbliza sie weekend, na szczęście odwoniony nie jest wymioty już mineły są jeszcze żadkie kupy ale już nie wodniste i mniej. Nadal nie chce nic jeść chcoiaż dzis zjadł kilka łyzeczek krupniczku i taki stan niejadka moze sie jeszcze utrzymywac z tydzień do tego marudny biedny tak cichutko płacze i tylko na rączki chce i się przytula od razu bo nie ma siły głowy utrzymać no i śpi u mnie tylko na cycku u tż-ta bez tak więc w nocy ja karmię 2-3 minuty i przejmuje go tż, chcoaz mnie dzis tak goniło że karmiłam Karola a sama szłam na kibelek![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
najchętniej jednak pije te suszone jagody i chyba dzieki temu się przekonał do butelki bo w nocy potAFI wypić ok 180 ml tego ![]() super ze u was już dobrze Cytat:
![]() Cytat:
i ja też nie umiałabym życ bez piekarnika ![]() nie nadrobiłam ale dzieki wam za wsparcie duchowe
|
|
#2039 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
a powiem wam jak mnie dzis Karol rozśmieszył. Wróciliśmy od lekarza rozebrałam nagle prut rzadkie poleciało nie chciało mi sie iść do pokoju więc wziełam torbę wózkową wyjełam podkład chusteczki itd zmieniłam mu na podłodze w salonie schowałam wszystko do torby, za jakąś godzinę znów piard porządny patrze na Karola on na mnie nagle idzie do torby przyniósł mi podkład, potem chusteczki, pieluche pytam się "co zmieniamy pieluchę" a ten taki uśmiech od ucha do ucha
![]() Cytat:
za pierwszą klimatyzację oby było tylko lepiej![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2040 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nasz tak robi, jak sie zapomni ![]() Mam juz wyniki wszystkich badan i wszystkie sa b. dobre Cala morfologia cacy, no prosze, jakos sie trzymam ![]() A mdlosci minely wraz z I trymestrem Cytat:
Ale ze wzgledu na odstawianie? Ja tez kombinuje z menu, wprowadzam K. rozne, nowe rzeczy - i problemem na pewno nie jest to, ze nie bedzie czegos chcial - je wszystko (chetnie lub troszke mniej ), ale tez to, ze ja sie boje - ze zaszkodzi, ze alergia, ze niezdrowe...Byl sam cyc, nie bylo takich problemow ![]() Cytat:
Waga nadal stoi, ale brzuszek jest
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

),robie co mogę aby było dobrze ,aby było zdrowo .... no ale po łososia nie polece do Norwegii
poddymioną

pewnie zanim się zbiorę to zapomnę
Oliwia mnie wykończyła fizycznie - padam na pysk! dobrze ze tż już wrócił z pracy

05.07.2008