|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
no teraz tak patrze, cos sie nie postaralam chyba przeciez potrafie leepiej
|
#1953 |
|
MBZ♥
|
Moderna padłam
Nestelle, Ty uważaj na siebie ![]() ![]() brawo za śpiewy ![]() C.R brawo dla dzielnego W ![]() Scarlett, brawo za siadanko ![]() Jolu nie pomogę bo ja nie miałam okazji prowadzić zappa:/ Oliwko z jedzonka to wszystko podałaś pediatra po konsultacji pewnie apisze jakiś preparat tylko podobno one słodkie![]() Padam na twarz cały dzień byłśmy poza domem. Najpierw u prababci, potem u cioci i kuzynostwa. Zosia pełna energii. Zadziwiła mnie dziś bo kuzynka miała na bluzie helo kitty, a Zosieńka paluszkiem na bluzę i głośno:miałłłłłłłłłłłll. Skąd Ona wie, że heloł kicia to kicia?
|
|
|
|
#1954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dam Ci sznse jutro -postaraj się bardziej Cytat:
zosia jest genialna!
|
|
#1956 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie, no serio. jak puste koperty na ślubach. potem wstawię Wam foty
fura prezentów z niczym będzie ![]() Cytat:
wierzymy w Ciebie! dasz radę (a potem M. Ci pomoże posprzątać) Cytat:
![]() ![]() ![]() one wiedzą. kiedyś sprawdzałam (mam bluzę z HK /dzidzia Piernik się kłania/ i T. pokazuje kotka. niestety nie robi: miałłłłłłłłłł ![]() . Zosia werbalnie wymiata ![]() , szacun)Mój syn zjadł dziś pierwszą jajecznicę (btw parowanie - aaaaaa!). Był ryk jak ta lala... o jeszcze
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-02-20 o 18:32 |
||
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
scarlett robiłam morfologię ale wyniki odebrałam tylko telefonicznie. Moderna pani z laboratorium właśnie powiedziała że mała ma lekką anemię. Jaglankę podaję choć bardzo niechętnie ją je, quinoe próbowała ale też bez szału. Kaszki Holle też je jakby chciała a niemogła. Pojedziemy do lekarza to się dowiemy co i jak. Moderna ja bym na zawała zeszła jakby u mnie tak kuchnia wyglądała zapłakała bym się ale ja to pedantyzm nad pedantyzmy tż kiedyś porównywał mnie do detektywo Monka hyh---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Pani dla Torresa za pierwszą jajecznicę !
|
|
|
|
#1958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musiała być pyszna ![]()
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kuźwa, to ja Mu współczuję
|
|
#1960 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ale miałam dzień. Rano u chirurga czekałam ponad 2h w kolejce! Strasznie dużo ludzi było. Nie rozumię dlaczego nie umawiają na godziny tylko wszystkim każą przyjść w godzinach 9-14. I powiem Wam ludzie to są straszni, w kolejce czekało 2 maluszków jeden 16 m-cy, drugi młodszy. I nie przepuścił ich nikt! Czekali prawie 2h. A pannica 20 lat się wtryniła w kolejkę bo ona do szkoły się śpieszy. Bez jaj każdy się gdzieś śpieszył. Dobrze, że mama wzięła wolne, bo nie miałabym z kim zostawić F.Wróciłam do domu po 14 a na 15 jechałam do gina na cytologię. Kurcze, coś mu się nie spodobało, dostałam globulki, coś tam na e.. mam ale nie pamiętam , bo bym na necie chociaż poczytała.Pytał ile karmiłam małego, na moje 9 m-cy stwierdził, że bardzo dobrze wystarczająco. I twierdził, ze to jest tak optymalnie, później nie bardzo ma to sens. Zeby nie było to tylko jego słowa. Opowiadał, zęby nie przesadzać, że miał kilka dni temu pacjentkę która karmiła 2 lata i teraz jakieś problemu z piersiami przez to ale nie słuchałam go dokładnie bo zmartwiłam się, że znów jakaś infekcja się przyplątała, Choć nie wiadomo czy to nie po porodzie mi się zrobiło, za miesiąc do kontroli i po wyniki. Cytat:
![]() Byłam dzisiaj w cukierni zapytać o cenę i Pani pokazała mi katalog z tortami dla dzieci, w sumie bez rewelacji, fajna była piłka, samochodzik i miś. Boisko jeszcze ale to dla starszego dziecka chyba bardziej. Cytat:
za spokojną nocbiedny Kuba Cytat:
i otwiera ochoczo buzię. A jak daję witaminę D to go wołam i sam pędzi do mnie opiera się o mnie i otwiera buzię a ja śpiewam mu "witaminki, witaminki..."Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A jeszcze pytanie odnośnie pierwszych urodzin. Dziewczyny które już są po co podawałyście tort, sałatki, placki? Jakie? Dziewczyny które mają przed sobą impreze co zamierzacie podać? |
|||||||||
|
|
|
#1961 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę z tym karmieniem... dość że obciążenie to przecież przy noworodku jest troche roboty a tu jak nie jedno to trugie na cycu wisi.. nie wyobrazam sobie
Cytat:
![]() i masz racje to się stwierdza po urodzeniu. Jedyne wytłumaczenie to że może właśnie mają tylko lekko za krótkie? Bo Jakub Moniki miał tak że źle mu było ssać, a nasze jedzą, gaworzą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super że jest taka poprawa Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ze mnie życie się śmieje-myślałam że będę mieć wiecznie uśmiechnięte dziecko bo ja ciągle ciesze miche a tu zonk, uwielbiam tańczyć a tu Kamil co najwyżej poklaszcze przy muzyce ale to chyba przypadkiem ![]() Ma inne talenty, dziś wsadził wieszak do buzi ...i nie mógł wyjąć bo się zahaczył Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1962 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
o matko jedyna!
|
|
#1963 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio takie dostałam (; chłop się pytał co na urodziny chcę a ja twardo ze nic... no to dostałam. Wieeelkie pudło. Ładnie zapakowane. A w środku nic (; bo sama chciałam (;
Potem co prawda prezent właściwy był ale już nie będę mówić że chcę "nic" (: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga! Nie dla wrażliwców i obrzydliwców!!!!
Z dziś udało się wprowadzić w czyn jeden z moich największych koszmarów, z prędkością światła złapała się za zasr... d..., a następnie wsadziła rękę do buzi............... bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. ........ mam prosię, nie dziecko..............
|
#1965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzis za to zrobilam jaglanke z brokulami - 4 rozyczki
|
|
#1966 |
|
Zadomowienie
|
nestelle- dzięki
szukam i szukam i wiem, że nic nie wiem.. ale tego zapp'a na pewno nie kupię bo myślę, że za drogo jak na używkę.. lunka- właśnie dzis widziałam gdzieś zdjęcia na necie i tam dziecko stało przy tym wózku i wydał mi się taki niski ;/ Moderna- widzę, że poniosła Cię radosna twórczość w kuchni przepadłam dziś na blogu włosomaniaczek
|
|
|
|
#1967 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wielkie dla T.! Moze i ja się w końcu skusze i też H zaserwuję...Cytat:
pamiętam kiedyś pisałaś, że ona taka pedantka ![]() Moja to owszem, kilka razy zwiala z nocnika pelnego ale leży na brzuchu potem i czeka jednak na obsługę
|
|
#1968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój miał bardzo krótkie, pewnie dlatego w szpitalu widzieli, ale on nie mógł języka z buzi w ogóle wyciągnąć... |
||
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Jolan T - specjal for ju sesyja z wózkiem dla Ciebie !
tylko sama konstrukcja (nie chce mi się wpinac siedziska , bo nie używam-wybacz,za to wpięłam fotelik tak jak ja używam na szybkie zakupy ). góra raczki siega mi do pasa - a mam 1,71 cm . mój tz ma 1,90 i woził tez (choć rzadko ..) foto by Kuba bonus -zawartość wózka
|
#1970 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcialam sobie jakis czas temu kupic torbe z Hello Kitty, ale Mamuska mnie wysmiala i wymieklam ![]() za jajecznice! U nas jajka raczej dlugo nie przejda... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Na ostatnim jaki maly kolo z Roszka
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czad
|
|
#1972 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. ![]() Cytat:
![]() hehe no to ja tez ! Cytat:
lekarz -za☠☠☠...! zna się jak kozioł na matmie .karmienie po 9 mies.nie ma sensu ....? no ja karmiłam 2 lata..... ale dobra lekarz idiot a-nie chce mi się komentować . współczuje infekcji .... Cytat:
u nas akurat w przychodni jest możliwość wypożyczenia inhalatora - wiec mysle ze jakby lekarka miała inhalacje na myśli na pewno by wspomniała.ale tez gapa jestem ze sama nie zapytałam ... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
raz piszecie ze duzy .raz ze mały R był już w piżamie a ja go włożyłam w fotelik - muslał ze gdzies jedziemy .... biedulek a jeszcze kilka dni w domu musi spedzic. ale powiem Wam ze jestem bardzo ,bardzo szczesliwa- pomimo tego ze Roch nie wyzdrowiał dokonca (tak ,tak "nie mów hop....") to już prawie ,prawie jest zdrowy - uśmiecha się cały czas ,zaczepia , krązy po domu i jest znowu taki pogodny ! naprawdę to dla mnie wielkie ufffff.....
|
#1975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój otwiera bo wie, że potem jest cyc ![]() Cytat:
: oklaski:całe jajco. pierwszy raz. mnie się bonus najbardziej podoba
|
|
|
#1976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli nie jest aż tak źle.. ciekawe jak wypada na tle innych wózków spacerowych.. myślę, że pewnie podobnie.. choć w moim z 3w1 rączka jest regulowana i sięga wyżej.. w każdym razie dziękuje za pomoc no i bonus i ten fryz
|
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogrubione- no ..trzeba było tak od początku ,zrobiłabym fote z maclarenem obok albo moddem . przy tych wózkach ten zapp wypada słabo -funkcjonalnie .i wysokościowo tez . naprawdę jest genialny tylko do fotelika- bo konstrukcja jest lekka ,jedną reką spokojnie można nieść i schować w aucie nawet za fotelem pasażera. ale mając obecne doświadczenie i swiadomosc ze sa już na rynku lepsze -nie kupiłabym . dołożysz troszkę i masz np. uzywke maclarena .
|
|
#1978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maly Roszek nie jest ![]() Bardzo sie ciesze, ze z Roszkiem dobrze, ufffff! Coraz bardziej bola mnie piersi, masakra jakas; poczatki karmienia mi sie przypominaja... A rano na badania krwi
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

przeciez potrafie leepiej 

ale ja to pedantyzm nad pedantyzmy tż kiedyś porównywał mnie do detektywo Monka hyh

Strasznie dużo ludzi było. Nie rozumię dlaczego nie umawiają na godziny tylko wszystkim każą przyjść w godzinach 9-14. I powiem Wam ludzie to są straszni, w kolejce czekało 2 maluszków jeden 16 m-cy, drugi młodszy. I nie przepuścił ich nikt! Czekali prawie 2h. A pannica 20 lat się wtryniła w kolejkę bo ona do szkoły się śpieszy. Bez jaj każdy się gdzieś śpieszył. Dobrze, że mama wzięła wolne, bo nie miałabym z kim zostawić F.
) . ale palster w z diznoaurami załatwił sparawe ....

to ile on zjada