|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
|
|
|
|
#3452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przepisał mi Jodid , ale mam w wit 133 % więc to chyba wystarczy ?
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zamówienie nie ma tego lekarstwa? Witam się i ja piątkowo i po wizycie i mam mieszane uczucia ![]() niby wszystko ok ale... właśnie jest ale... małe już waży 1.5 kg i lekarz jest przerażony moim porodem i mówi abym się modliła, żeby mały trochę przystopował, szyjka mi się skraca i zmiękcza ale mam się nie denerwować, bo jeszcze nie jest tak źle po czym dodał, że mam być w każdej chwili gotowa do porodu wiec miałam wrażenie, że chce mnie pocieszyć, że jeszcze nie jest tak źle abym się nie martwiła ale uważała na siebie. Mam iść do pracy a po pracy leżeć i pachnieć. Kolejna wizyta za miesiąc zobaczymy co się okażę
|
|
|
|
|
#3454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
są braki w hurtowniach , przynajmniej w moim województwie .No to nie pozostaje Ci nic innego jak leżeć, pachnieć i odpoczywać
|
|
#3455 |
|
Wtajemniczenie
|
Zobaczcie jakie śliczności znalazłam
http://allegro.pl/rozek-minky-becik-...054048283.html i kocyk koty psoty na miętowo http://allegro.pl/ocieplany-kocyk-ma...983257071.html
|
#3456 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezu chciałam tyle pocytować i wszystko pozapominalam a na telefonie to ciężko.
Aldrin to pachnij nic nie rób i mam nadzieje że maluch trochę przystopuje a na kiedy masz termin? W poniedziałek nowa bryka dla Darii przyjeżdża już nie mogę się doczekać bo ta gondola już jest nieporeczna. Jak podliczyłam to wychodzi że pcham przed sobą 30 kilo (wózek, Daria, doczepka z Nadią i jeszcze czasem zakupy) i dlaczego ja nie chudnę? Magalska i Wiecznie znów zniknęły. Fionka trzymam dalej kciuki za poniedziałkowe testowanie, chyba że już jakieś wieści były a ja przegapilam.
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ale mi się dzisiaj z rańca wstało co ja będę robiła cały dzień![]() Aldrin-przeraziłaś mnie dobrze, że synek rośnie i jest zdrowy, ale, że już poród???nie powinnaś iśc na zwolnienie???odpoczywaj jak najwiecej, bo to stanowczo za wcześnie na przybycie na świat okruszkaPapryczka-piękne rzeczy oby udało się zdobyc leki![]() Fikusek-to pochwal sie wózkeim jak będziesz już go miała
|
#3458 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dzisiaj brzydko za oknem, a mialam nadzieje że jednak zapowiedzi brzydkiej pogody sie nie sprawdza:-(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie piękne słońce zjemy śniadanie i na zakupy. Jestem dziś chodzacym wrakiem z niewyspania. Zasnęłam późno bo nie mogłam a o 6 przyszedł mąż z pracy i mnie perfidnie obudził bo jemu się chciało. Ja za to miałam ochotę na kawałeczki rozerwać i nie w głowie mi zabawy były. W końcu poszedł spać i zaczął chrapac więc wylądowałam w salonie a godzinę temu zwalilynie dzieciaki.
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dziś wyspana i wypoczęta Mąż wygnał mnie do salonu spać, a sam zajmował się małym o 7 przejęłam Marcelka nakarmiłam, przebrałam i poszliśmy dalej spać o 10 pobudka na jedzenie i Marcel dalej śpi, a Ja mam zamiar wziąć się za ćwiczenia , ale nie wiem za które, na pewno na razie odpuszczam brzuch, jeszcze ze 2 tyg chcę dać mu odpoczynku, ale uda i dupa do roboty ![]() Papryczka - rożki śliczne , a kocyki cudowne Muszę zamówić dla Marcelka jeden Aldrin - mój Marcel tez rósł w szybkim tempie nie martw się urodzisz tylko duże dziecko , najważniejsze, że przybiera na wadze , a na kiedy Ty masz termin porodu? Nie powinnaś iść już na zwolnienie? Może lepiej dmuchać na zimne. Praca praca, ale jeszcze za wcześnie na poród, pomyśl o sobie i maleństwie. Izetka - będziesz cały dzień się lenić odpoczywaj i ciesz się chwilą ![]() Fikusek - następnym razem jak będzie mu się chciało to odpal mu odkurzać, jak mu zassie to następnym razem będzie na paluszkach wchodzić do mieszkania, żeby Cie nie obudzić ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- U Nas pogoda jest straszna , a przy okazji odwiedzimy znajomych w Żyrardowie
|
|
|
|
#3461 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To żeśmy się dobrały ja się martwię że mały przestał rosnąc a Ty że Twój rośnie za dużo Cytat:
![]() Cytat:
Aldrin tynkujecie? Cytat:
trzyba było mu rurę od odkurzacza wręczyć ![]() Cytat:
![]() No dziś z zoo to kiepski pomysł ale bawcie się dobrze u znajomych. Przyszłe mamusie teściowa kupiła samą nianię ale drugiej mi bez sensu kupować więc teraz spróbuje upolować sam monitor więc jeśli któraś z Was by chciała to gadam z babka która ma monitor z nianią Angelcare do sprzedania. Zaproponowała cenę 250 ale myślę że da radę coś utargować. |
||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Papryczka - o kurcze, lek którego nie można dostać? niefajnie...
tak mi się skojarzyło bo poprosiłam teściową o kilka tych małych soli fizjologicznych to poleciała i kupiła 100 sztuk hehehepo jej wizycie znów aptekę będę mogła otwierać ![]() Aldrin - ojej... ale z drugiej strony chyba nie jest aż tak, źle kiedy pozwolił ci pracować, ale dbaj o was i nie przemęczaj się. Fikusek - o to mąż chciał ci zrobić "niespodziankę"... a ty to rzeczywiście masz co pchać... Justii - to dziś chyba był dzień dobroci u nas nie dość, że Kacper był grzeczny wieczorkiem, ja położyłam się spać o 00.30, chłopaki przyszli do mnie dopiero o 3.30 i wstałam dopiero o 7, a potem pobudka przed 11.00 to była noc - ach będę ją wspominać przez najbliższe kilka miesięcy ![]() potem pojechaliśmy sobie do sklepu na przejażdżkę i posiedzieliśmy na balkonie bo już dość późno było, ale pogoda całkiem całkiem - słonecznie, ale wietrznie. a i mieliśmy wczoraj sytuację, kiedy normalnie serce nam stanęło na minutę... siedzieliśmy w salonie, Kacper spał w wózku (grzeczny jak nigdy) no i przyszła pora kąpieli i podchodzę do niego, dotykam go a on nic, nie rusza się, a zawsze leciutko się poruszy i tak staliśmy aż musiałam nim delikatnie potrząsnąć i wtedy się przebudził - o ludzie, ale się wystraszyliśmy... no i w nocy spał bardzo spokojnie, więc jak się tylko przebudzałam to spoglądałam na monitor .... a my mamy przedłużony weekend bo w poniedziałek Św. Patryka
|
|
|
|
#3463 |
|
Wtajemniczenie
|
Specjalnie dla wizazowych ciotek.
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Daria zmienia się w oczach
słodziak niesamowity i mam wrażenie, że robi się coraz bardziej podobna do Nadii - szczególnie z oczu
|
|
|
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczy tak ale podobieństwa tak o to nie widzę. Przynajmniej narazie. Nadia w tym wieku wyglądała troszkę inaczej. Dzieciaki zasneły jupi idę sobie zrobić paznokcie i wieczór z książką.
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny miałam was pytać, czy rozliczałyście się już i czy macie kogoś komu przekazałyście 1% podatku? jeśli nie to nie wiem czy pamiętacie, kiedyś pisałam wam o tym jak dowiedziałam się, że koleżanka która kiedyś mieszkała z nami w IE, ma bardzo chorą córeczkę i zbiera na dalsze jej leczenie (urodziła się z bardzo poważną wadą serca i ma niecałe 2 latka a jest już po 2 operacjach)... jeśli, któraś chciałaby przekazać ten 1% podatku to chętnie wyślę namiary.
|
|
|
|
#3467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja jem dopiero obiad
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Na tym zdjęciu jest bardzo podobna do Ciebie ale się zmienia ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- W klubie zdjęcia ![]() Ewelika - kiedyś pytałaś o mój brzuch po cc, specjalnie dla Ciebie zrobiłam dziś zdjęcia brzucha ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Pradip - zdjęcie serduszka wiszącego na karuzeli to prezent dla Tż Zdjęcia słabej jakości bo robione tel, ale nie chce mi się podłączać teraz aparatu i zgrywać. |
||
|
|
|
#3468 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Witam się imieninowo i 100-dniówkowo Zrobiłam na tą okolicznośc tort, mój pierwszy w życiu i wyszedł super http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-tiramisu Pyszności ZAPRASZAM![]() U nas pada śnieg porąbana ta pogoda![]() Justii-Marcelek jest tak słodziutki, że tylko Go schrupac i jak urósł, i jak pięknie główkę dźwiga, i jak Ty Go wspaniale ubierasz Fikusek-ale Dariusia rośnie Małgoś-współczuje sytuacji z Kurczaczkiem oby się więcej nie powtórzyła Miłego dzionka
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to już szybciutko zleci Ja pamiętam swoją 100 , a dziś Marcelek kończy 2 miesiące ![]() A tort wygląda pyyyysznie , My dziś idziemy na imienny do moich rodziców , znów będzie cały zlot rodzinnych czarownic Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2014-03-16 o 09:25 |
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczynki w C&A w sklepie on-line jest darmowa dostawa do 18.03, wiec jakby ktoś coś potrzebował warto skorzystac
|
|
#3471 |
|
Wtajemniczenie
|
Izetka wszystkiego najlepszego
. Ja się muszę nauczyć piec torty bo Nadia 5 maja kończy 3 latka. W zeszłym roku torta nie było bo tż zapomniał zamówić a trzeba w innym mieście tak gdzie on pracuje. W tym roku nie będę ryzykować i sama upieke. Zresztą on wogole zapomniał o jej urodzinach nawet urlopu nie wziął. Dobrze że ona malutka to nie pamięta. W tym roku pojedziemy do zoo bo ona uwielbia zwierzątka. Justi przysle ci zdjęcie słonia
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - no wystraszył nas, a on sobie tylko smacznie spał
Izetka ma rację i bez ćwiczeń wyglądasz rewelacyjnie. Zaczęłaś już normalniej jeść czy Marcel nadal taki wrażliwy na pokarmy?Izetka - 100 lat kochana! ojej już studniówka? dopiero co była moja ![]() ślinka mi cieknie jak patrzę na ten tort ![]() i u mnie zrobiło się dziś nieciekawie na zewnątrz... a w ogóle zapomniałam wam powiedzieć, że w piątek była u mnie koleżanka ze swoją 15miesięczną córeczką.Okazało się, że pisała do mnie przez ostatnie 2 lata na zły numer telefonu (hahahah). Ona jest z Niemiec i Kacper dostał od niej między innymi mleczko do ciała Hipp, a ja też mam takie z PL i to od niej jest zdecydowanie gęstsze i skóra po nim jakoś bardziej nawilżona. Oprócz tego puder babydream - jest super - jak ja strasznie żałuję, że nie ma tutaj rossmana, ale bym szalała ![]() piszę dla was opis porodu, ale musicie mi wybaczyć bo ja nie umiem pisać zwięźle i wyjdzie mi esej to pewnie dlatego nigdy nie miałam problemu z wypracowaniami na polskim hahah
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-03-16 o 11:12 |
|
|
|
#3473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak to jest z zelazem ? Bo przeczytlam ze wyst konflikt i nie można ich razem brać? Jezdzilam po calym mieście i udalo mi się dostać naszczescie ;-) Izetko Wszystkiego najlepszego . Dużo sloneczka i zdrowia ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Malgos to Kacperek musial mocny sen mieć. Lobuziak mały nastraszyl mamusie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Piotruś w 31 tygodniu ważył 1,850 kg i lekarz też powiedział ,że duży chłop będzie ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Małgoś...jeśli chodzi o moją decyzję co do rodzaju porodu to muszę ją podjąć do czwartku....bo wtedy mam wizytę u gina....
|
|
#3475 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli jeszcze jutro laba we trójkę Oczyska nadal hipnotyzują i dla mnie to ona do Ciebie podobna Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też nie umiem pisać zwięźle i tworzyć krótkie zdania ![]() Cytat:
Ale z czym żelazo się gryzie? Ja od tygodnia łykam dodatkową porcje i tylko mam nie popijać go herbatą a tak to nic nie wiem ![]() Cytat:
W poniedziałek zawiozę pity do księgowej i właśnie się zastanawiam komu oddać 1% więc jak macie kogoś potrzebującego to napiszcie namiary. I z serii 1000 pytań do mam... Justii wypróbowałaś Dzidziusia do prania? W realu jest promocja i chciałam kupić. Mamusie ile mniej więcej paczek pampersów 1 Wam poszło? Zajrzałam na wątek majowo/czerwcowy i tam kilka dziewczyn pisało że kupują tylko paczkę a potem już 2 i strasznie mało mi się to wydaje? No i jakie te Pampersy białe czy zielone bo różnica w cenie jest spora a w użyciu? |
||||||||
|
|
|
#3476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio kilka moich koleżanek rodziło i ich porody naturalne trwały np. po 10 czy 16 godzin a ostatecznie i tak robili im cc....tego się bradzo boję ... Ja mam płyny do prania Dzidziuś ![]() I prałam w nich ciuszki dla małego
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A miałaś na ciuszkach jakieś zabrudzenia czy tylko nowe? |
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzka - z tymi godzinami jeśli chodzi o długość porodu to przerażająco wygląda, ale to nie jest tak, że od razu masz okropne skurcze, oczywiście tak też się zdarzy, ale ja kilkanaście godzin miałam takie, że można było w miarę normalnie funkcjonować. Ja wiem, że się obawiasz, ale jak widzisz na cc zawsze masz czas - tak mi się przynajmniej wydaje, ale pogadaj z lekarzem i zobaczysz co on powie. Może warto spróbować naturalnie?
Pradip - ja mam ten proszek Dzidziuś i ładnie wszystko dopiera, nawet żółte niespodziewanki wydaje mi się, że warto kupićja już 6 tyg używam Pampersa te najmniejsze 1 (newborn) głównie Sensitive (czyli u was pewnie odpowiednik białych), większej różnicy w nich nie ma (tzn nie zauważyłam - obrazki mają inne haha) zużyliśmy kilka ładnych paczek - takich po 45sztuk i mam jeszcze około 3 paczki i wiem że spokojnie je zużyję one są do 5kg, a te dwójki są jedynie dłuższe (bo kupiłam w razie czego). Możesz spokojnie kupić więcej bo takie 45sztuk to nam idzie w mniej niż tydzień. kochana dlatego właśnie pisałam o tym podatku - mogę wysłać ci namiary na córeczkę tej mojej koleżanki? To wygląda na to, że mój Kacper tylko taka malizna była bo u wszystkich zapowiadają się duże chłopaki
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pampersy mamy takie http://www.pampers.pl/new-baby tańsze i http://www.pampers.pl/premium-care droższe Oczywiście wysyłaj dobrze że napisałaś Mój zapowiadał się duży a teraz też chucherko się robiło z niego |
|
|
|
|
#3480 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za życzonka
Miałam niespodziewanych gości Brat przyjechał z żoną i Malutką
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

są braki w hurtowniach , przynajmniej w moim województwie .
co ja będę robiła cały dzień
dobrze, że synek rośnie i jest zdrowy, ale, że już poród???nie powinnaś iśc na zwolnienie???odpoczywaj jak najwiecej, bo to stanowczo za wcześnie na przybycie na świat okruszka
oby udało się zdobyc leki

odpoczywaj 
trzyba było mu rurę od odkurzacza wręczyć

ZAPRASZAM