Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-14, 18:27   #3451
Pradip
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo poprosilam rodziców może u nich dostanę. Euthyrox N 25. Tabl. 0.025 mg. A jak coś to się odezwę ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dobrze kojarzę że miałaś wynik tsh coś koło 4? a jod też masz brać czy masz już w witaminach?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 18:37   #3452
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Dobrze kojarzę że miałaś wynik tsh coś koło 4? a jod też masz brać czy masz już w witaminach?
Tak wyszło , że mam 4,19 , a dzisiaj odebrałąm FT3 i FT4 . FT4 mam poniżej normy.

Przepisał mi Jodid , ale mam w wit 133 % więc to chyba wystarczy ?

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 18:49   #3453
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Wrocilam od endokrynologa i mam subkliniczna niedoczynnosc tarczycy. Mam brac do konca ciąży Euthyrox. A nigdzie nie ma tego leku w aptece od 2 miesięcy m

na zamówienie nie ma tego lekarstwa?

Witam się i ja piątkowo i po wizycie i mam mieszane uczucia
niby wszystko ok ale... właśnie jest ale... małe już waży 1.5 kg i lekarz jest przerażony moim porodem i mówi abym się modliła, żeby mały trochę przystopował, szyjka mi się skraca i zmiękcza ale mam się nie denerwować, bo jeszcze nie jest tak źle po czym dodał, że mam być w każdej chwili gotowa do porodu wiec miałam wrażenie, że chce mnie pocieszyć, że jeszcze nie jest tak źle abym się nie martwiła ale uważała na siebie. Mam iść do pracy a po pracy leżeć i pachnieć. Kolejna wizyta za miesiąc zobaczymy co się okażę
Stary 2014-03-14, 18:55   #3454
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość

niby wszystko ok ale... właśnie jest ale... małe już waży 1.5 kg i lekarz jest przerażony moim porodem i mówi abym się modliła, żeby mały trochę przystopował, szyjka mi się skraca i zmiękcza ale mam się nie denerwować, bo jeszcze nie jest tak źle po czym dodał, że mam być w każdej chwili gotowa do porodu wiec miałam wrażenie, że chce mnie pocieszyć, że jeszcze nie jest tak źle abym się nie martwiła ale uważała na siebie. Mam iść do pracy a po pracy leżeć i pachnieć. Kolejna wizyta za miesiąc zobaczymy co się okażę
No właśnie są braki w hurtowniach , przynajmniej w moim województwie .

No to nie pozostaje Ci nic innego jak leżeć, pachnieć i odpoczywać

Stary 2014-03-14, 21:27   #3455
papryczka160
Wtajemniczenie

Zobaczcie jakie śliczności znalazłam
http://allegro.pl/rozek-minky-becik-...054048283.html

i kocyk koty psoty na miętowo http://allegro.pl/ocieplany-kocyk-ma...983257071.html

Stary 2014-03-14, 22:06   #3456
Fikusek82
Wtajemniczenie

Jezu chciałam tyle pocytować i wszystko pozapominalam a na telefonie to ciężko.

Aldrin to pachnij nic nie rób i mam nadzieje że maluch trochę przystopuje a na kiedy masz termin?

W poniedziałek nowa bryka dla Darii przyjeżdża już nie mogę się doczekać bo ta gondola już jest nieporeczna. Jak podliczyłam to wychodzi że pcham przed sobą 30 kilo (wózek, Daria, doczepka z Nadią i jeszcze czasem zakupy) i dlaczego ja nie chudnę?

Magalska i Wiecznie znów zniknęły.
Fionka trzymam dalej kciuki za poniedziałkowe testowanie, chyba że już jakieś wieści były a ja przegapilam.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 06:21   #3457
Izetka_
Zadomowienie

Dzień dobry

Ale mi się dzisiaj z rańca wstało co ja będę robiła cały dzień

Aldrin-przeraziłaś mnie dobrze, że synek rośnie i jest zdrowy, ale, że już poród???nie powinnaś iśc na zwolnienie???odpoczywaj jak najwiecej, bo to stanowczo za wcześnie na przybycie na świat okruszka

Papryczka-piękne rzeczy ja całymi dniami przeglądam allegro i wynajduje rzeczy które mi się podobają oby udało się zdobyc leki

Fikusek-to pochwal sie wózkeim jak będziesz już go miała Wiecznie odzywała się w klubie

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 07:33   #3458
papryczka160
Wtajemniczenie

Ale dzisiaj brzydko za oknem, a mialam nadzieje że jednak zapowiedzi brzydkiej pogody sie nie sprawdza:-(

Stary 2014-03-15, 09:46   #3459
Fikusek82
Wtajemniczenie

U mnie piękne słońce zjemy śniadanie i na zakupy. Jestem dziś chodzacym wrakiem z niewyspania. Zasnęłam późno bo nie mogłam a o 6 przyszedł mąż z pracy i mnie perfidnie obudził bo jemu się chciało. Ja za to miałam ochotę na kawałeczki rozerwać i nie w głowie mi zabawy były. W końcu poszedł spać i zaczął chrapac więc wylądowałam w salonie a godzinę temu zwalilynie dzieciaki.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2014-03-15, 10:21   #3460
justiii87
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja dziś wyspana i wypoczęta Mąż wygnał mnie do salonu spać, a sam zajmował się małym o 7 przejęłam Marcelka nakarmiłam, przebrałam i poszliśmy dalej spać o 10 pobudka na jedzenie i Marcel dalej śpi, a Ja mam zamiar wziąć się za ćwiczenia , ale nie wiem za które, na pewno na razie odpuszczam brzuch, jeszcze ze 2 tyg chcę dać mu odpoczynku, ale uda i dupa do roboty

Papryczka - rożki śliczne , a kocyki cudowne Muszę zamówić dla Marcelka jeden

Aldrin - mój Marcel tez rósł w szybkim tempie nie martw się urodzisz tylko duże dziecko , najważniejsze, że przybiera na wadze, a na kiedy Ty masz termin porodu? Nie powinnaś iść już na zwolnienie? Może lepiej dmuchać na zimne. Praca praca, ale jeszcze za wcześnie na poród, pomyśl o sobie i maleństwie.

Izetka - będziesz cały dzień się lenić odpoczywaj i ciesz się chwilą

Fikusek - następnym razem jak będzie mu się chciało to odpal mu odkurzać, jak mu zassie to następnym razem będzie na paluszkach wchodzić do mieszkania, żeby Cie nie obudzić

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

U Nas pogoda jest straszna wieje wiatr, pada deszcz i czasami grad i nici z ZOO, ale i tak zabieramy Marcelka na wycieczkę chociaż samochodową bo ile można siedzieć w domu , a przy okazji odwiedzimy znajomych w Żyrardowie
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 16:50   #3461
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Tak wyszło , że mam 4,19 , a dzisiaj odebrałąm FT3 i FT4 . FT4 mam poniżej normy.

Przepisał mi Jodid , ale mam w wit 133 % więc to chyba wystarczy ?
To jodid też Ci mogę wysłać bo mi zalega pudełko. Dziwie się trochę tą dawką którą Ci przepisał no ale ja się nie znam
Cytat:
Kurcze sama się przestraszyłam po przeczytaniu Twojej wiadomości i tak jak dziewczyny pomyślałam o zwolnieniu ale znając Ciebie to bardziej w pracy odpoczywasz niż w domu. No i myślę że gdyby byłoby to bez gadania wypisałby Ci zwolnienie i wizytę szybciej wyznaczył
To żeśmy się dobrały ja się martwię że mały przestał rosnąc a Ty że Twój rośnie za dużo
Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
W poniedziałek nowa bryka dla Darii przyjeżdża już nie mogę się doczekać bo ta gondola już jest nieporeczna. Jak podliczyłam to wychodzi że pcham przed sobą 30 kilo (wózek, Daria, doczepka z Nadią i jeszcze czasem zakupy) i dlaczego ja nie chudnę?
Będziesz mieć ręce jak Pudzian niedługo
Cytat:
Ale dzisiaj brzydko za oknem, a mialam nadzieje że jednak zapowiedzi brzydkiej pogody sie nie sprawdza:-(
Też miałam taką nadzieję i jeszcze się łudzę że w tygodniu będzie lepiej choć prognozy nie zachęcają
Aldrin tynkujecie?
Cytat:
U mnie piękne słońce zjemy śniadanie i na zakupy. Jestem dziś chodzacym wrakiem z niewyspania. Zasnęłam późno bo nie mogłam a o 6 przyszedł mąż z pracy i mnie perfidnie obudził bo jemu się chciało. Ja za to miałam ochotę na kawałeczki rozerwać i nie w głowie mi zabawy były. W końcu poszedł spać i zaczął chrapac więc wylądowałam w salonie a godzinę temu zwalilynie dzieciaki.
Kochany mąż trzyba było mu rurę od odkurzacza wręczyć
Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja dziś wyspana i wypoczęta Mąż wygnał mnie do salonu spać, a sam zajmował się małym o 7 przejęłam Marcelka nakarmiłam, przebrałam i poszliśmy dalej spać o 10 pobudka na jedzenie i Marcel dalej śpi, a Ja mam zamiar wziąć się za ćwiczenia , ale nie wiem za które, na pewno na razie odpuszczam brzuch, jeszcze ze 2 tyg chcę dać mu odpoczynku, ale uda i dupa do roboty

U Nas pogoda jest straszna wieje wiatr, pada deszcz i czasami grad i nici z ZOO, ale i tak zabieramy Marcelka na wycieczkę chociaż samochodową bo ile można siedzieć w domu , a przy okazji odwiedzimy znajomych w Żyrardowie
Czyli mówisz że Ciebie mąż nie budził na małe co nie co tylko dał pospać
No dziś z zoo to kiepski pomysł ale bawcie się dobrze u znajomych.

Przyszłe mamusie teściowa kupiła samą nianię ale drugiej mi bez sensu kupować więc teraz spróbuje upolować sam monitor więc jeśli któraś z Was by chciała to gadam z babka która ma monitor z nianią Angelcare do sprzedania. Zaproponowała cenę 250 ale myślę że da radę coś utargować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-15, 19:36   #3462
Malgos_12
Zakorzenienie

Papryczka - o kurcze, lek którego nie można dostać? niefajnie...

tak mi się skojarzyło bo poprosiłam teściową o kilka tych małych soli fizjologicznych to poleciała i kupiła 100 sztuk hehehepo jej wizycie znów aptekę będę mogła otwierać

Aldrin - ojej... ale z drugiej strony chyba nie jest aż tak, źle kiedy pozwolił ci pracować, ale dbaj o was i nie przemęczaj się.

Fikusek - o to mąż chciał ci zrobić "niespodziankę"...
a ty to rzeczywiście masz co pchać...

Justii - to dziś chyba był dzień dobroci u nas nie dość, że Kacper był grzeczny wieczorkiem, ja położyłam się spać o 00.30, chłopaki przyszli do mnie dopiero o 3.30 i wstałam dopiero o 7, a potem pobudka przed 11.00 to była noc - ach będę ją wspominać przez najbliższe kilka miesięcy
potem pojechaliśmy sobie do sklepu na przejażdżkę i posiedzieliśmy na balkonie bo już dość późno było, ale pogoda całkiem całkiem - słonecznie, ale wietrznie.

a i mieliśmy wczoraj sytuację, kiedy normalnie serce nam stanęło na minutę... siedzieliśmy w salonie, Kacper spał w wózku (grzeczny jak nigdy) no i przyszła pora kąpieli i podchodzę do niego, dotykam go a on nic, nie rusza się, a zawsze leciutko się poruszy i tak staliśmy aż musiałam nim delikatnie potrząsnąć i wtedy się przebudził - o ludzie, ale się wystraszyliśmy... no i w nocy spał bardzo spokojnie, więc jak się tylko przebudzałam to spoglądałam na monitor ....

a my mamy przedłużony weekend bo w poniedziałek Św. Patryka
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 20:08   #3463
Fikusek82
Wtajemniczenie

Specjalnie dla wizazowych ciotek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1394914059849.jpg (40,3 KB, 8 załadowań)

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2014-03-15, 21:08   #3464
Malgos_12
Zakorzenienie

Daria zmienia się w oczach słodziak niesamowity i mam wrażenie, że robi się coraz bardziej podobna do Nadii - szczególnie z oczu
Stary 2014-03-15, 22:09   #3465
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Daria zmienia się w oczach słodziak niesamowity i mam wrażenie, że robi się coraz bardziej podobna do Nadii - szczególnie z oczu
Oczy tak ale podobieństwa tak o to nie widzę. Przynajmniej narazie. Nadia w tym wieku wyglądała troszkę inaczej. Dzieciaki zasneły jupi idę sobie zrobić paznokcie i wieczór z książką.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-15, 22:22   #3466
Malgos_12
Zakorzenienie

dziewczyny miałam was pytać, czy rozliczałyście się już i czy macie kogoś komu przekazałyście 1% podatku? jeśli nie to nie wiem czy pamiętacie, kiedyś pisałam wam o tym jak dowiedziałam się, że koleżanka która kiedyś mieszkała z nami w IE, ma bardzo chorą córeczkę i zbiera na dalsze jej leczenie (urodziła się z bardzo poważną wadą serca i ma niecałe 2 latka a jest już po 2 operacjach)... jeśli, któraś chciałaby przekazać ten 1% podatku to chętnie wyślę namiary.
Stary 2014-03-15, 22:51   #3467
justiii87
Zakorzenienie

Ja jem dopiero obiad nie miałam czasu wcześniej go zjeść, macierzyństwo ma swoje uroki

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
dziewczyny miałam was pytać, czy rozliczałyście się już i czy macie kogoś komu przekazałyście 1% podatku? jeśli nie to nie wiem czy pamiętacie, kiedyś pisałam wam o tym jak dowiedziałam się, że koleżanka która kiedyś mieszkała z nami w IE, ma bardzo chorą córeczkę i zbiera na dalsze jej leczenie (urodziła się z bardzo poważną wadą serca i ma niecałe 2 latka a jest już po 2 operacjach)... jeśli, któraś chciałaby przekazać ten 1% podatku to chętnie wyślę namiary.
U Nas wszyscy przekazujemy 1% na moją chrześniaczkę bo tez chora

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Na tym zdjęciu jest bardzo podobna do Ciebie ale się zmienia

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Papryczka - o kurcze, lek którego nie można dostać? niefajnie...

tak mi się skojarzyło bo poprosiłam teściową o kilka tych małych soli fizjologicznych to poleciała i kupiła 100 sztuk hehehepo jej wizycie znów aptekę będę mogła otwierać

Aldrin - ojej... ale z drugiej strony chyba nie jest aż tak, źle kiedy pozwolił ci pracować, ale dbaj o was i nie przemęczaj się.

Fikusek - o to mąż chciał ci zrobić "niespodziankę"...
a ty to rzeczywiście masz co pchać...

Justii - to dziś chyba był dzień dobroci u nas nie dość, że Kacper był grzeczny wieczorkiem, ja położyłam się spać o 00.30, chłopaki przyszli do mnie dopiero o 3.30 i wstałam dopiero o 7, a potem pobudka przed 11.00 to była noc - ach będę ją wspominać przez najbliższe kilka miesięcy
potem pojechaliśmy sobie do sklepu na przejażdżkę i posiedzieliśmy na balkonie bo już dość późno było, ale pogoda całkiem całkiem - słonecznie, ale wietrznie.

a i mieliśmy wczoraj sytuację, kiedy normalnie serce nam stanęło na minutę... siedzieliśmy w salonie, Kacper spał w wózku (grzeczny jak nigdy) no i przyszła pora kąpieli i podchodzę do niego, dotykam go a on nic, nie rusza się, a zawsze leciutko się poruszy i tak staliśmy aż musiałam nim delikatnie potrząsnąć i wtedy się przebudził - o ludzie, ale się wystraszyliśmy... no i w nocy spał bardzo spokojnie, więc jak się tylko przebudzałam to spoglądałam na monitor ....

Chyba bym zawału dostała, Kacperek miał mocny sen, szkoda, że Was tak wystraszył.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

W klubie zdjęcia

Ewelika - kiedyś pytałaś o mój brzuch po cc, specjalnie dla Ciebie zrobiłam dziś zdjęcia brzucha

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Pradip - zdjęcie serduszka wiszącego na karuzeli to prezent dla Tż

Zdjęcia słabej jakości bo robione tel, ale nie chce mi się podłączać teraz aparatu i zgrywać.
Stary 2014-03-16, 06:49   #3468
Izetka_
Zadomowienie

Dzień dobry

Witam się imieninowo i 100-dniówkowo
Zrobiłam na tą okolicznośc tort, mój pierwszy w życiu i wyszedł super z tego przepisu:
http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-tiramisu
Pyszności ZAPRASZAM
U nas pada śnieg porąbana ta pogoda

Justii-Marcelek jest tak słodziutki, że tylko Go schrupac i jak urósł, i jak pięknie główkę dźwiga, i jak Ty Go wspaniale ubierasz A Ty wyschłaś już Laseczka jesteś i bez cwiczeń

Fikusek-ale Dariusia rośnie

Małgoś-współczuje sytuacji z Kurczaczkiem oby się więcej nie powtórzyła

Miłego dzionka

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-03-16, 08:24   #3469
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zrobiłam na tą okolicznośc tort, mój pierwszy w życiu i wyszedł super z tego przepisu:
Pyszności ZAPRASZAM

Justii-Marcelek jest tak słodziutki, że tylko Go schrupac i jak urósł, i jak pięknie główkę dźwiga, i jak Ty Go wspaniale ubierasz A Ty wyschłaś już Laseczka jesteś i bez cwiczeń

Fikusek-ale Dariusia rośnie

Małgoś-współczuje sytuacji z Kurczaczkiem oby się więcej nie powtórzyła

Miłego dzionka
Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń !
Teraz to już szybciutko zleci Ja pamiętam swoją 100 , a dziś Marcelek kończy 2 miesiące
A tort wygląda pyyyysznie, My dziś idziemy na imienny do moich rodziców , znów będzie cały zlot rodzinnych czarownic

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2014-03-16 o 08:25

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-16, 08:34   #3470
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń !
Teraz to już szybciutko zleci Ja pamiętam swoją 100 , a dziś Marcelek kończy 2 miesiące
A tort wygląda pyyyysznie, My dziś idziemy na imienny do moich rodziców , znów będzie cały zlot rodzinnych czarownic
Dziękuję to cierpliwości życzę Marcelkowi, bo pewnie każdy będzie nad Nim skakał

Dziewczynki w C&A w sklepie on-line jest darmowa dostawa do 18.03, wiec jakby ktoś coś potrzebował warto skorzystac

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-03-16, 09:55   #3471
Fikusek82
Wtajemniczenie

Izetka wszystkiego najlepszego . Ja się muszę nauczyć piec torty bo Nadia 5 maja kończy 3 latka. W zeszłym roku torta nie było bo tż zapomniał zamówić a trzeba w innym mieście tak gdzie on pracuje. W tym roku nie będę ryzykować i sama upieke. Zresztą on wogole zapomniał o jej urodzinach nawet urlopu nie wziął. Dobrze że ona malutka to nie pamięta. W tym roku pojedziemy do zoo bo ona uwielbia zwierzątka. Justi przysle ci zdjęcie słonia

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2014-03-16, 10:10   #3472
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - no wystraszył nas, a on sobie tylko smacznie spał Izetka ma rację i bez ćwiczeń wyglądasz rewelacyjnie. Zaczęłaś już normalniej jeść czy Marcel nadal taki wrażliwy na pokarmy?

Izetka - 100 lat kochana! ojej już studniówka? dopiero co była moja
ślinka mi cieknie jak patrzę na ten tort
i u mnie zrobiło się dziś nieciekawie na zewnątrz...

a w ogóle zapomniałam wam powiedzieć, że w piątek była u mnie koleżanka ze swoją 15miesięczną córeczką.Okazało się, że pisała do mnie przez ostatnie 2 lata na zły numer telefonu (hahahah). Ona jest z Niemiec i Kacper dostał od niej między innymi mleczko do ciała Hipp, a ja też mam takie z PL i to od niej jest zdecydowanie gęstsze i skóra po nim jakoś bardziej nawilżona. Oprócz tego puder babydream - jest super - jak ja strasznie żałuję, że nie ma tutaj rossmana, ale bym szalała

piszę dla was opis porodu, ale musicie mi wybaczyć bo ja nie umiem pisać zwięźle i wyjdzie mi esej to pewnie dlatego nigdy nie miałam problemu z wypracowaniami na polskim hahah

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2014-03-16 o 10:12
Stary 2014-03-16, 11:19   #3473
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
To jodid też Ci mogę wysłać bo mi zalega pudełko. Dziwie się trochę tą dawką którą Ci przepisał no ale ja się nie znam .
Wyczytalam ze zaczyna sie od najmniejszych dawek. A potem kontrola po miesiącu z badaniem TSH i zmian dawki.

A jak to jest z zelazem ? Bo przeczytlam ze wyst konflikt i nie można ich razem brać?

Jezdzilam po calym mieście i udalo mi się dostać naszczescie ;-)

Izetko Wszystkiego najlepszego . Dużo sloneczka i zdrowia ;-)

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Malgos to Kacperek musial mocny sen mieć. Lobuziak mały nastraszyl mamusie

Stary 2014-03-16, 11:50   #3474
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój Piotruś w 31 tygodniu ważył 1,850 kg i lekarz też powiedział ,że duży chłop będzie

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Małgoś
...jeśli chodzi o moją decyzję co do rodzaju porodu to muszę ją podjąć do czwartku....bo wtedy mam wizytę u gina....

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:13   #3475
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

Ale Was śpioch zaskoczył chociaż on pewnie też się zdziwił czego oni takie dziwne miny mają?
Czyli jeszcze jutro laba we trójkę
Cytat:
Oczyska nadal hipnotyzują i dla mnie to ona do Ciebie podobna
Cytat:
Oczy tak ale podobieństwa tak o to nie widzę. Przynajmniej narazie. Nadia w tym wieku wyglądała troszkę inaczej. Dzieciaki zasneły jupi idę sobie zrobić paznokcie i wieczór z książką.
W końcu sobie po dogadzałaś
Cytat:

W klubie zdjęcia
Pradip - zdjęcie serduszka wiszącego na karuzeli to prezent dla Tż
lecę zobaczyć bo ciekawa jestem i od razu coś Wam napiszę w klubie
Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Pyszności ZAPRASZAM
impreza a tort wygląda przepysznie
Cytat:
Izetka wszystkiego najlepszego . Ja się muszę nauczyć piec torty bo Nadia 5 maja kończy 3 latka. W zeszłym roku torta nie było bo tż zapomniał zamówić a trzeba w innym mieście tak gdzie on pracuje. W tym roku nie będę ryzykować i sama upieke. Zresztą on wogole zapomniał o jej urodzinach nawet urlopu nie wziął. Dobrze że ona malutka to nie pamięta. W tym roku pojedziemy do zoo bo ona uwielbia zwierzątka. Justi przysle ci zdjęcie słonia
miły dzień Wam się zapowiada i do maja co tydzień teraz torty na weekendy dla wprawy rób
Cytat:
a w ogóle zapomniałam wam powiedzieć, że w piątek była u mnie koleżanka ze swoją 15miesięczną córeczką.Okazało się, że pisała do mnie przez ostatnie 2 lata na zły numer telefonu (hahahah). Ona jest z Niemiec i Kacper dostał od niej między innymi mleczko do ciała Hipp, a ja też mam takie z PL i to od niej jest zdecydowanie gęstsze i skóra po nim jakoś bardziej nawilżona. Oprócz tego puder babydream - jest super - jak ja strasznie żałuję, że nie ma tutaj rossmana, ale bym szalała

piszę dla was opis porodu, ale musicie mi wybaczyć bo ja nie umiem pisać zwięźle i wyjdzie mi esej to pewnie dlatego nigdy nie miałam problemu z wypracowaniami na polskim hahah
To prawda że niemieckie kosmetyki i chemia są zupełnie inne i lepsze
Ja też nie umiem pisać zwięźle i tworzyć krótkie zdania
Cytat:
Wyczytalam ze zaczyna sie od najmniejszych dawek. A potem kontrola po miesiącu z badaniem TSH i zmian dawki.

A jak to jest z zelazem ? Bo przeczytlam ze wyst konflikt i nie można ich razem brać?

Jezdzilam po calym mieście i udalo mi się dostać naszczescie ;-)
Niby masz rację ale to przygotuj się że Ci zwiększy dawkę. Fajnie że go dostałaś u siebie ale jakbyś potrzebowała później to daj znać
Ale z czym żelazo się gryzie? Ja od tygodnia łykam dodatkową porcje i tylko mam nie popijać go herbatą a tak to nic nie wiem
Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość

Małgoś...jeśli chodzi o moją decyzję co do rodzaju porodu to muszę ją podjąć do czwartku....bo wtedy mam wizytę u gina....
Przemyśl sobie na spokojnie co będzie najlepsze dla Ciebie i Piotrusia.

W poniedziałek zawiozę pity do księgowej i właśnie się zastanawiam komu oddać 1% więc jak macie kogoś potrzebującego to napiszcie namiary.

I z serii 1000 pytań do mam...
Justii wypróbowałaś Dzidziusia do prania? W realu jest promocja i chciałam kupić.
Mamusie ile mniej więcej paczek pampersów 1 Wam poszło? Zajrzałam na wątek majowo/czerwcowy i tam kilka dziewczyn pisało że kupują tylko paczkę a potem już 2 i strasznie mało mi się to wydaje?
No i jakie te Pampersy białe czy zielone bo różnica w cenie jest spora a w użyciu?
Stary 2014-03-16, 12:18   #3476
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale Was śpioch zaskoczył chociaż on pewnie też się zdziwił czego oni takie dziwne miny mają?
Czyli jeszcze jutro laba we trójkę

Oczyska nadal hipnotyzują i dla mnie to ona do Ciebie podobna

W końcu sobie po dogadzałaś

lecę zobaczyć bo ciekawa jestem i od razu coś Wam napiszę w klubie

impreza a tort wygląda przepysznie

miły dzień Wam się zapowiada i do maja co tydzień teraz torty na weekendy dla wprawy rób

To prawda że niemieckie kosmetyki i chemia są zupełnie inne i lepsze
Ja też nie umiem pisać zwięźle i tworzyć krótkie zdania

Niby masz rację ale to przygotuj się że Ci zwiększy dawkę. Fajnie że go dostałaś u siebie ale jakbyś potrzebowała później to daj znać
Ale z czym żelazo się gryzie? Ja od tygodnia łykam dodatkową porcje i tylko mam nie popijać go herbatą a tak to nic nie wiem

Przemyśl sobie na spokojnie co będzie najlepsze dla Ciebie i Piotrusia.

W poniedziałek zawiozę pity do księgowej i właśnie się zastanawiam komu oddać 1% więc jak macie kogoś potrzebującego to napiszcie namiary.

I z serii 1000 pytań do mam...
Justii wypróbowałaś Dzidziusia do prania? W realu jest promocja i chciałam kupić.
Mamusie ile mniej więcej paczek pampersów 1 Wam poszło? Zajrzałam na wątek majowo/czerwcowy i tam kilka dziewczyn pisało że kupują tylko paczkę a potem już 2 i strasznie mało mi się to wydaje?
No i jakie te Pampersy białe czy zielone bo różnica w cenie jest spora a w użyciu?

Ostatnio kilka moich koleżanek rodziło i ich porody naturalne trwały np. po 10 czy 16 godzin a ostatecznie i tak robili im cc....tego się bradzo boję ...

Ja mam płyny do prania Dzidziuś
I prałam w nich ciuszki dla małego

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:45   #3477
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
Ostatnio kilka moich koleżanek rodziło i ich porody naturalne trwały np. po 10 czy 16 godzin a ostatecznie i tak robili im cc....tego się bradzo boję ...

Ja mam płyny do prania Dzidziuś
I prałam w nich ciuszki dla małego
Też się tego obawiam ale wiem że jeśli nie spróbuję to będę miała do siebie pretensję.
A miałaś na ciuszkach jakieś zabrudzenia czy tylko nowe?
Stary 2014-03-16, 13:41   #3478
Malgos_12
Zakorzenienie

Meduzka - z tymi godzinami jeśli chodzi o długość porodu to przerażająco wygląda, ale to nie jest tak, że od razu masz okropne skurcze, oczywiście tak też się zdarzy, ale ja kilkanaście godzin miałam takie, że można było w miarę normalnie funkcjonować. Ja wiem, że się obawiasz, ale jak widzisz na cc zawsze masz czas - tak mi się przynajmniej wydaje, ale pogadaj z lekarzem i zobaczysz co on powie. Może warto spróbować naturalnie?

Pradip - ja mam ten proszek Dzidziuś i ładnie wszystko dopiera, nawet żółte niespodziewanki wydaje mi się, że warto kupić

ja już 6 tyg używam Pampersa te najmniejsze 1 (newborn) głównie Sensitive (czyli u was pewnie odpowiednik białych), większej różnicy w nich nie ma (tzn nie zauważyłam - obrazki mają inne haha) zużyliśmy kilka ładnych paczek - takich po 45sztuk i mam jeszcze około 3 paczki i wiem że spokojnie je zużyję one są do 5kg, a te dwójki są jedynie dłuższe (bo kupiłam w razie czego). Możesz spokojnie kupić więcej bo takie 45sztuk to nam idzie w mniej niż tydzień.

kochana dlatego właśnie pisałam o tym podatku - mogę wysłać ci namiary na córeczkę tej mojej koleżanki?

To wygląda na to, że mój Kacper tylko taka malizna była bo u wszystkich zapowiadają się duże chłopaki
Stary 2014-03-16, 14:17   #3479
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - ja mam ten proszek Dzidziuś i ładnie wszystko dopiera, nawet żółte niespodziewanki wydaje mi się, że warto kupić

ja już 6 tyg używam Pampersa te najmniejsze 1 (newborn) głównie Sensitive (czyli u was pewnie odpowiednik białych), większej różnicy w nich nie ma (tzn nie zauważyłam - obrazki mają inne haha) zużyliśmy kilka ładnych paczek - takich po 45sztuk i mam jeszcze około 3 paczki i wiem że spokojnie je zużyję one są do 5kg, a te dwójki są jedynie dłuższe (bo kupiłam w razie czego). Możesz spokojnie kupić więcej bo takie 45sztuk to nam idzie w mniej niż tydzień.

kochana dlatego właśnie pisałam o tym podatku - mogę wysłać ci namiary na córeczkę tej mojej koleżanki?

To wygląda na to, że mój Kacper tylko taka malizna była bo u wszystkich zapowiadają się duże chłopaki
Dzięki za opinię o proszku
Pampersy mamy takie
http://www.pampers.pl/new-baby tańsze i
http://www.pampers.pl/premium-care droższe
Oczywiście wysyłaj dobrze że napisałaś
Mój zapowiadał się duży a teraz też chucherko się robiło z niego
Stary 2014-03-16, 16:52   #3480
Izetka_
Zadomowienie

Dziękuję za życzonka

Miałam niespodziewanych gości Brat przyjechał z żoną i Malutką ale się ucieszyłam dzień zleciał momentalnie

Michaś
02.07.2014r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości