Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-30, 21:38   #271
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Misiaeel no jak to kto? Moja teściowa
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:40   #272
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
A teraz to: siedze wlasnie na fejsiku, w propozycjach do znajomych wyskakuje mi babka z mojej wioski, no to zdjecia pacze i mnie wbiło w fotel. Na tym
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
chłopczyk ma 1,5 mies Dzis spacerowała z nim w wózku, sama w bluzce bawełnianej z długim, dziecko nie wiem jak ubrane, ale obowiazkowo pozstawiona buda i osłonka na wózku....
Jejku, bidulek... Co bedzie pozniej, z sadzaniem, prowadzejniem za raczki, itp...

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Tak, są jakieś sezonowe wyprzedaże ale nie aż tak duże jak te ok. czerwca. W Mothercare np. do 50%, większość ok. 30%. Kolekcje wiosenno-letnie, te pierwsze.
Aaaa to ja sobie poczekam na te wieksze

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:42   #273
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Misiaeel no jak to kto? Moja teściowa

sylwietta ja też dzisiaj widziałam maluszki z okryciem na wózek. do jednego aż zajrzałam bo stanęli bliżej nas na pasach. w kombinezonie!
a dzieciaczek jakieś 5 czy 6 lat bawił się u nas pod domem w szaliku i rękawiczkach:/

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:44   #274
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

sylwietta ja też dzisiaj widziałam maluszki z okryciem na wózek. do jednego aż zajrzałam bo stanęli bliżej nas na pasach. w kombinezonie!
a dzieciaczek jakieś 5 czy 6 lat bawił się u nas pod domem w szaliku i rękawiczkach:/
biedny
Stary 2014-03-30, 21:45   #275
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam na szybko pytanie: jest 16 stopni w cieniu wiatr delikatny nałożyłam Blance spodnie,body krótkie,cienką bluzkę z dł i cienką bluzę rozpiętą do tego opaska na głowie zrobiona z bandamy. Obecnie śpi w wózku mama mi każe nałożyć jej czapkę i przykryć grubym kocem . Kto przesadza?
ja bym czapki nie ubierała, tylko czymś cieniutkim przykryła, bo jakoś tak przyjemniej pod czymś się śpi; u nas dzisiaj była fajna pogoda, nie wiem ile stopni, ale mi w bluzce z długim rękawem było gorąco i Filip biegał w bluzie i bez czapki, dopiero jak się większy wiatr zaczął, to ubrałam czapeczkę i kurtkę

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dziewczyny, tak z ciekawosci, bo wiadomo, ze poki co Pietraszko za maluni jest, ale nasze lozeczko ma mozliwosc sciagnieca boku i robi sie tapczanik z niego, o taki

http://mamaenred.com/wp-content/uplo...KEA2-copia.jpg

i sie zastanawiam -kiedy? na 2 latka? pozniej?

jeszcze co do lozeczka to na pewno barierke trzeba bedzie dokupic, sa w ikea np, tylko no, kiedy?
mój kuzyn swoją córeczkę przełożył do takiego jak miała 15 miesięcy i dużo lepiej się jej spało, bo w łóżeczku ciągle uderzała nogami i rękami o szczebelki, i się wybudzała

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Mówicie, ze fajną tą czapę uszyłam Dzięki Elllmi mnie zainspirowała

to gdzie egzemplarz do testowania dla mnie?

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Twoj komentarz dal mi do myslenia.
A moze trzecia bede? (nie pamietam, kiedy mialam poprzedni okres, ale jakos dziwnie dawno i od kilku dni meczy mnie jedna z przyladlosci z ciazy z Yae - dotad bezwonny tz zaczal mi nagle smierdziec). Az wstyd sie przyznac, ale najgorsze mdlosci mialam wlasnie z powodu tz...

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Byliśmy z Fifim u lekarza, na szczęście czysto na oskrzelach i płuckach, a tego sie najbardziej bałam. Delikatnie powiększone i czerwone migdałki, dostał bactrim. Mam nadzieje, że na tym się zakończy
oby

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
korzystajac z okazji ze byc moze tzYellow nas podczytuje to:
Czy Ci chlopie padlo na mozg!!!!!!!????????
jestes facet z jajami czy pitka grochowa?! bo jak narazie to to drugie!!!!
masz taka mega extra rodzine, cudowna kobiete ktora dba o Ciebie jak moze, wspanialego synka a Ty co odwalasz????
jestes w stanie spojrzec na siebie w lustrze? bo ja bym nie mogla! Ty chyba nie wierzysz w to ze mozesz stracic ich oboje na dobre!
opamietaj sie chlopie bo za chwile moze byc juz za pozno!
tak sie nie zachowuje prawdziwy m.e.z.c.z.y.z.n.a!!!!
Pstryku, jesteś wielka

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:45   #276
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
szaja Ty nie wiesz, matko dwójki dzieci
poduszeczka cieniutka, kładzie się ją na piasku i na niej dziecko siada, bo Boże broń, żeby siadło na piachu, nawet suchym, nawet nad morzem, bo to straszne choroby mogą się potem przytrafić
ano właśnie nie wiem, bo Agatka szalała tak:

kwiecień, 11mcy miała, tuż przed weekendem majowym, zimno jak szlag było :/

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak to jest z tymi butkami? Widze, ze niektore z Was kupuja juz dzieciom normalne trampy.
Czyli jak dziecko juz stabilnie chodzi to mozna takto?

tak

Cytat:
Apropos siadania na piasku, bo mi sie przypomnialo wlasnie- Nancy, Twoja t. zeszłaby na zawał gdyby zobaczyła syna mojej sąsiadki w tamtym roku. Dziec był mniej wiecej w wieku naszych obecnie, tyle, ze lato było- siedział, tak tak tak- siedział na piasku. Z gołym tyłkiem. Na piasku, po ktorym spacerują kury w celach wiadomych. koty i psy tez tam widziałam. Pomijam kwestie sposobu na wychowanie dziecka, bo kazda matka ma swój Ale Wiecie co? Inne dziecko moment złapałoby jakiegos dziada, nie wiem przyplotałoby sie zapalenie pecherza, bakteria, pieron wie co, a jemu nic. W kałuzy tez sie kiedys taplał.....

mnie normalnie oczy z orbit wyszły....

A teraz to: siedze wlasnie na fejsiku, w propozycjach do znajomych wyskakuje mi babka z mojej wioski, no to zdjecia pacze i mnie wbiło w fotel. Na tym
chłopczyk ma 1,5 mies Dzis spacerowała z nim w wózku, sama w bluzce bawełnianej z długim, dziecko nie wiem jak ubrane, ale obowiazkowo pozstawiona buda i osłonka na wózku....

masakra :/ dzisiaj u nas upał, moje lekko poubierane, bez kurtek, a mijałyśmy dziewczynkę - bawiła się w wozku zabawkami, więc jakieś 6mcy miała, czapa z uszami, gruba bluza typu miś, osłonka na nogi...

Cytat:
Hej kochane!!
Dziekuje, ze pamietalyscie o polmaratonie!!! Chociaz trudno zebyscie nie pamietaly skoro trabilam o nim od 3 miesiecy
Dobieglam!!! 1.47.57 pewnie wam to nic nie mowi, ale rekord zyciowy o ponad 3minuty w kategorii wiekowej bylam 9 na 50 babeczek wiec sie jaraaaaaaam! impreza przecudowna pogoda dopisala w 100% teraz chodzic nie moge stopy zdarte do krwi ale jest super, warto! Podbiegi masakryczne na 18km sciana placzu doslownie! Pierwszy raz na oczy widzialam taka gore i jeszcze musialam pod nia wbiec trasa absolutnie przepiekna dookola jeziora zywieckiego no cos cudownego

Poczytalam ale nie mam sily na nic dlatego gratulacje dla DORKI za chodzenie za raczke!

Wczoraj nie wchodzilam na forum wiec bylismy z malzem i Pietraszkiem u BOKEH Piotrus mial sesje w przebraniu osiolka i rekinka a jak z Hania zaczeli szalec!!! Po prostu nie moglam sie na nich napatrzec Hania wypchnela Piotrusia z tunelu bylo przemilo, przeuroczo i koniecznie Bokeh musimy powtorzyc spotkanie mam nadzieje ze sie uda - w ogole abstrakcja bo autem jechalismy 15min a autobusem podroz krajoznawcza by trwala - uwaga - 1,5h Bokeh, mam nadzieje, ze zadowolona jestes z naszego malego modela?

Buziaki lasencje ide sie walnac do wyra bo umieram

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

no jak nie pamiętać

ale ty z Dorotką rekordy życiowe pobijałyście dzisiaj
gratuluję!

Cytat:
Lady, gratulacje klask i: za super wynik i spotkanie z Bokeh
przeczytałam "spanie z Bokeh"
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:46   #277
sylwietta1988
Zakorzenienie

Nancy, ale z Ciebie okropnica, taką zagwostke dziewczynom zapodac nie myslałas o załozeniu zeszytu ze złotymi radami t.? Taki poradnik dla młodych mam byłby hitem
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:47   #278
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Misiaell super modelka

Lady zazdraszczam spotkania

Szajka ja mam 3 szuflady, w tym jedna mega - zamrazalnik

U nas dzis pobudka byla o 5 starego czasu czyli o 6 nowego - bez pobudki od godziny 17 - rekord chyba. Pierwsza drzemka 0 11 i tu uwaga Tosia spala do 14, ja sie polozylam z nia o 12 i spalam 2h oj nie pamietak kiedy tak dlugo spalam w ciagu dnia. Mileismy jechac na wikeszy plac zabaw ale bylo z dziebka pozno i poszlismy nie daleko nas.
wogole dzis jakos naszlo mnie na wspominanie mojej klasy z liceum - wczoraj chwile rozmawialam na fb z kolezanka z liceum ktora 8t, temu urodzila dzieciatko - i wiecie co - dzis spotkalam kolege z klasy z dwoma corami....

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:54   #279
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Nancy, ale z Ciebie okropnica, taką zagwostke dziewczynom zapodac nie myslałas o załozeniu zeszytu ze złotymi radami t.? Taki poradnik dla młodych mam byłby hitem
wiesz, że o tym nie myślałam
Stary 2014-03-30, 21:59   #280
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku, bidulek... Co bedzie pozniej, z sadzaniem, prowadzejniem za raczki, itp...

A to jej trzecie dziecko.... Wiec pewnie takie rzeczy ma juz przetestowane...
Nawijka, za takie olanie zasad dotyczących rosołu powinnas za kare zjesc zimny

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45820858]ano właśnie nie wiem, bo Agatka szalała tak:

kwiecień, 11mcy miała, tuż przed weekendem majowym, zimno jak szlag było :/

masakra :/ dzisiaj u nas upał, moje lekko poubierane, bez kurtek, a mijałyśmy dziewczynkę - bawiła się w wozku zabawkami, więc jakieś 6mcy miała, czapa z uszami, gruba bluza typu miś, osłonka na nogi...

przeczytałam "spanie z Bokeh" [/QUOTE]piernik wie co one tam robiły
przeraza mnie to co matki wyczyniają z dziecmi a potem non stop choroba no bo jak nie..... organizm rozregulowany.....
Moja mama non stop tylko gdera czapke mu załoz i czapke mu załóż bo jeszcze sie marzec nie skonczył.... no to jej dzisiaj powiedziałam, ze jak jej zimno to niech sobie zaklada

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość

U nas dzis pobudka byla o 5 starego czasu czyli o 6 nowego - bez pobudki od godziny 17 - rekord chyba. Pierwsza drzemka 0 11 i tu uwaga Tosia spala do 14, ja sie polozylam z nia o 12 i spalam 2h oj nie pamietak kiedy tak dlugo spalam w ciagu dnia. Mileismy jechac na wikeszy plac zabaw ale bylo z dziebka pozno i poszlismy nie daleko nas.
wogole dzis jakos naszlo mnie na wspominanie mojej klasy z liceum - wczoraj chwile rozmawialam na fb z kolezanka z liceum ktora 8t, temu urodzila dzieciatko - i wiecie co - dzis spotkalam kolege z klasy z dwoma corami....
w sensie 8 tygodni?
to maluszek
leci czas, leci.... ja mature zdawałam w 2006, a ile kolezanek z klasy dzieci juz do przedszkola, tudziez do szkoly prowadza to ho ho ho..... Dobrze, ze my tu wszystkie wiecznie młode i piekne
Stary 2014-03-30, 22:06   #281
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
w sensie 8 tygodni?
to maluszek
leci czas, leci.... ja mature zdawałam w 2006, a ile kolezanek z klasy dzieci juz do przedszkola, tudziez do szkoly prowadza to ho ho ho..... Dobrze, ze my tu wszystkie wiecznie młode i piekne
tak tak 8 tygodniowego maluszka ma. Sylwetta ja liceum szkonczylam 16 lat temu wiec do najmlodszych nie naleze

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-30, 22:07   #282
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, że o tym nie myślałam
Bo w czasie przebywania, chocby krótkotrwałego, w towarzystwie niektórych t. mózg automatycznie sie wyłącza, w ramach mechanizmu obrony koniecznej
Boze dzieki Ci, ze ja mojej t. nie zobacze juz nigdy wiecej
a przynajmniej taką mam nadzieje
Stary 2014-03-30, 22:25   #283
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
w końcu zdjęcia mamy

Super

Cytat:
my też się chętnie wybierzemy
nooo poduszeczka wiesz, żeby dziecko nie siedziało na piachu nawet jak piasek jest suchy, to nie wolno dziecku siadać na nim, mojej t. dzieci NIGDY (w tym mój mąż) nie siedziały na piasku, zawsze miały pod pupą poduszeczkę
pytam, bo nie wiem, czy dobrze zrobiłam parskając śmiechem

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

no i jeszcze, mam kupić kojec dla Kuby i odstawić od piersi
to tyle z ciekawszych rad

: cojest:
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 22:30   #284
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
nie moglam sie oderwac od ksiazki, musialam doczytac do konca.
Jutro rano jak Kuba otworzy oczy na pewno bede tego zalowac
miałam pytać jaką, ale już doczytałam

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dostałam okres! 9 dni spóźnienia, jestem w szoku, takiego spóźnienia nie miałam od xxxxxxxxx lat. Nie powiem, troche się bałam, na dodatek wczoraj bociany widziałam ;p ---> Tzt powiedział, ze by chciał drugiego bobaska a ja tak chciałabym za rok, ale byśmy byli i tak happy
jak mi się kiedyś okres spóźniał, to dostałam zaraz po tym, jak stado bocianów na dachu sąsiada zoabczyłam

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
W ogóle nie mówiłam wam,Oskar cały czas chodzi i mówi dzidzia. Zobaczy w reklamie to od razu przybiega powiedzieć że jest dzidzia Wszędzie,dosłownie wszędzie doszukuje dziecka Wariat mały
u nas też dzidzia jest na tapecie

Cytat:
w końcu zdjęcia mamy
rasowa modelka z niej normalnie, jakby w bezruchu siedziała non stop

Cytat:
Dzis bede konczyc "Dom siostr" Ch. Link, ciagnie mi sie to strasznie :/
no co Ty, mnie tak wciągnęła, że po nocach czytałam

Cytat:
nooo poduszeczka wiesz, żeby dziecko nie siedziało na piachu nawet jak piasek jest suchy, to nie wolno dziecku siadać na nim, mojej t. dzieci NIGDY (w tym mój mąż) nie siedziały na piasku, zawsze miały pod pupą poduszeczkę

Cytat:
Dobieglam!!! 1.47.57 pewnie wam to nic nie mowi, ale rekord zyciowy o ponad 3minuty w kategorii wiekowej bylam 9 na 50 babeczek wiec sie jaraaaaaaam!

Wczoraj nie wchodzilam na forum wiec bylismy z malzem i Pietraszkiem u BOKEH Piotrus mial sesje w przebraniu osiolka i rekinka a jak z Hania zaczeli szalec!!! Po prostu nie moglam sie na nich napatrzec Hania wypchnela Piotrusia z tunelu bylo przemilo, przeuroczo i koniecznie Bokeh musimy powtorzyc spotkanie mam nadzieje ze sie uda - w ogole abstrakcja bo autem jechalismy 15min a autobusem podroz krajoznawcza by trwala - uwaga - 1,5h Bokeh, mam nadzieje, ze zadowolona jestes z naszego malego modela?
gratuluję wyniku
i już się zdjęć nie mogę doczekać a skąd przebrania wzięliście?

i jeszcze mi nie zacytowało:
brawa dla Dotki za spacerowanie
i Igi ma super komin, wcale nie dziewczyński
i wiem, że jeszcze coś miałam, ale pamięć już nie ta

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 22:34   #285
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, a znacie butki firmy Lemigo? Ja dostałam jakiś czas temu w prezencie od kuzynki (oczywiście nowe) i wypadają lepiej, niż Zetpol (też mam) - podeszwa jest dużo bardziej plastyczna. Właśnie kupiłam małej 2 pary trampeczków tej firmy.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-30, 22:42   #286
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Apropos siadania na piasku, bo mi sie przypomnialo wlasnie- Nancy, Twoja t. zeszłaby na zawał gdyby zobaczyła syna mojej sąsiadki w tamtym roku. Dziec był mniej wiecej w wieku naszych obecnie, tyle, ze lato było- siedział, tak tak tak- siedział na piasku. Z gołym tyłkiem. Na piasku, po ktorym spacerują kury w celach wiadomych. koty i psy tez tam widziałam. Pomijam kwestie sposobu na wychowanie dziecka, bo kazda matka ma swój Ale Wiecie co? Inne dziecko moment złapałoby jakiegos dziada, nie wiem przyplotałoby sie zapalenie pecherza, bakteria, pieron wie co, a jemu nic. W kałuzy tez sie kiedys taplał.....

Masakra :/
Aczkolwiek co do Twojego komentarza do wózka to ja w zeszłym roku samą budę też Małej stawiałam często nawet jak było ciepło żeby osłonić ją od słońca jak było ostre. Z tyłu miała otwarte "okienko" więc przewiew był tak więc dla mnie sama postawiona buda jest ok. Gorzej z osłonką

Cytat:
Hej kochane!!
Dziekuje, ze pamietalyscie o polmaratonie!!! Chociaz trudno zebyscie nie pamietaly skoro trabilam o nim od 3 miesiecy
Dobieglam!!! 1.47.57 pewnie wam to nic nie mowi, ale rekord zyciowy o ponad 3minuty w kategorii wiekowej bylam 9 na 50 babeczek wiec sie jaraaaaaaam! impreza przecudowna pogoda dopisala w 100% teraz chodzic nie moge stopy zdarte do krwi ale jest super, warto! Podbiegi masakryczne na 18km sciana placzu doslownie! Pierwszy raz na oczy widzialam taka gore i jeszcze musialam pod nia wbiec trasa absolutnie przepiekna dookola jeziora zywieckiego no cos cudownego

Poczytalam ale nie mam sily na nic dlatego gratulacje dla DORKI za chodzenie za raczke!

Gratulacje !!!
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 06:10   #287
gochaa_p
Zakorzenienie

moja córcia zamieniła sie w niejadka jakieś rady macie ?
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 06:35   #288
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

HEJA....tęskilyscie? a ja trochę zalatana, tz na urlopie przez tydzień, ale remont u babci robił i wogole go nie było więc ja wszystko sama. W sobote wybraliśmy sie pierwszy raz na wieczorne wyjscie...i wróciliśmy po 3 i do tego zmiana czasu:banghead::banghead:
antonio dal pospac szalone 3 godziny, dobrze zw drzemkę mial 2,5 godziny to dosypialismy, ale więcej tak późno nie wracam
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hejka!
noc nawet nawet, nie musialam brac kuby na rece takze yyyyyy luksus
kupilam mu wczoraj ta mgielke zablocka i bedziemy sie inhalowac...
mlody kiedys nie dzierzyl maseczki, tylko ustnikiem mozna bylo sie inhalowac a teraz maska do noska, sam trzyma i heja do przodu musial chlopina poprostu do tego dojrzec
dzis jedziemy do t. na urodziny i imieniny tesciowej i szwagierki
pierdutłam z samego rana

korzystajac z okazji ze byc moze tzYellow nas podczytuje to:
Czy Ci chlopie padlo na mozg!!!!!!!????????
jestes facet z jajami czy pitka grochowa?! bo jak narazie to to drugie!!!!
masz taka mega extra rodzine, cudowna kobiete ktora dba o Ciebie jak moze, wspanialego synka a Ty co odwalasz????
jestes w stanie spojrzec na siebie w lustrze? bo ja bym nie mogla! Ty chyba nie wierzysz w to ze mozesz stracic ich oboje na dobre!
opamietaj sie chlopie bo za chwile moze byc juz za pozno!
tak sie nie zachowuje prawdziwy m.e.z.c.z.y.z.n.a!!!!
Halo....a co Ty se myślisz? ze na Grochowie same "pitki"?

ALe dobrze powiedziane!
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Ja znów tylko na chwilkę. My ciągle w szpitalu... Daria dalej dostaje kroplówki.
Na dodatek ja i mąż zaraziliśmy się od Darii. Ja miałam wymioty i biegunkę w nocy z czwartku na piątek a tż dziś w nocy. Więc ja musiałam znów spędzić noc w szpitalu (spałam 2-3 h)....
A dziś od 9.00 do 16.30 w pracy byłam
Pewnie macie dosyć już mojego ciągłego pisania o chorobach i o tym jak mi źle ale już naprawdę nie mam na NIC siły.
Cieszcie się że Wasze dzieciaczki są zdrowe bo to jest najważniejsze. Nic innego się nie liczy.
jeszcze zostalo mi 5 stron, na fb widziałam ze Wy jeszcze w szpitalu-zdroweczka dla calej trójki.fajnie ze mogliscie z Daria wyjść na dworwk, pogoda piekna!
Cytat:
dziewczyny, jakie macie kubki pstryczki? Wszystkie macie z Nuby czy od TT tez?
NAWIJKO pewnie juz za pozno, my mamy ten 270ml i nie jest duzy takze ten polecam, ale u nas Antonio nie moze zalapac obslugi slomki...swoja droga wcale nie tak latwo sie z niej ciugnie...czy w innych kubkach slomkowych lepiej to idzie?

Aha NAWIJKO mam pytanie, Wy macie spacerowke jakas fajna, zadowolona jesteś z niej chyba-dobrze kojarzę?(i chyba tez drogą) ..ale ja jednak chce jakiejs poszukac...moze znajde uzywkw taka jak macie...jaki to wozek,hmm?

Tak jak pisalam mam jeszcze 5 stron do nadrobienia...więc nie wiem..MENEQ-testowałas?

PANIE W DWUPAKU ....jakie dzis chętki?

Aha i z tego tu miejsca chcialam jeszcze:
-PSTRYKU dzieki że pomyślała o nas pod kątem kosmetyków, ze Ci sie chcialo to ogarniac... No teraz.to już musisz przyjechać-stawiam FLACHĘ
A wlasnie MAZWOSZANKI!!! Co ze spotkaniem? A gdzie Charlizzzz?

-BOKEH świetne zdjecia! Wszytskie! I te z zoo itd.ale Hanna jako modelka SUPER! i pompony sie przydaly...a moje w kartonie i zastanawiam co z nimi?

-BLACK tatuaz fajny..ja tez mam mini...ale u mnie faktycznie po ponad 10 latach jest znacznie bledszy.

Ale pierdyklam posta....tz wziął dziś NŻ...po sobocie trzyma go zmęczenie ...więc karmi Antonia.... Lece nadrobić resztę!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 06:43   #289
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

JA tez tak własnie wczoraj widziałam, matki porozbierane jak w lato a dzieci jak w ziemie
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
jak mi się kiedyś okres spóźniał, to dostałam zaraz po tym, jak stado bocianów na dachu sąsiada zoabczyłam

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a znacie butki firmy Lemigo? Ja dostałam jakiś czas temu w prezencie od kuzynki (oczywiście nowe) i wypadają lepiej, niż Zetpol (też mam) - podeszwa jest dużo bardziej plastyczna. Właśnie kupiłam małej 2 pary trampeczków tej firmy.
Włąśnei lookam
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
moja córcia zamieniła sie w niejadka jakieś rady macie ?
Przeczekać , ja tak robię bo już wszystkiego próbowałam, nawet jak zagadam i coś zje to potem

My dzisiaj ponad 4h na działce u teściów i... Dorotka chodziła za rękę![/QUOTE]
super
Cytat:
Hej kochane!!

Gratulacje, super miejsce
Koniecznie poka fotki z sesji

Cytat:
m a s a k r a

a jak już jesteśmy w temacie ubieranie
dzisiaj byliśmy z t. na cmentarzu ciepło było bardzo, 17 st. , ja Kubę ubrałam w bodziaka i bluzę polarkową, spodenki i cienką czapeczkę a t. ubrała się w: bluzkę, ciepły sweter i płaszcz zimowy pod szyję obowiązkowo apaszkę
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 06:55   #290
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Dziewczyny, jak to jest z tymi butkami? Widze, ze niektore z Was kupuja juz dzieciom normalne trampy.
No i ja podpinam sie pod pytanie..nasz niestety jeszczee nie chodzi...a jak sie pusci i zorientuje ze sam stoi to sie wkurza i siada..ale chetnie przy rowerku chodzi...no i jakie mu butki najlepiej?? Do kostki, he? Podlinkujcie cos.
Przyuwazylam tez ze chodzac stawia czasem stopki do zewnatrz ......czy to wina butow, innego podloza?w domu na boso stawia prosto?

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

I jeszcze... SZAJA gratki dla Dorki za chodzenie za rączkę..u nas tezjuz tak drepczemy...tyko właśnie kwestia butow....pomóżcie!

Ellmi..przyszła czapka-jest super, Antonio wyglada bosko, zrobię fote to Wam wrzuce...fakt ciut zjezdza.na oczka dokupilam bawelniane w hm-szara w autka i czerwona w paseczki..r. 74/80 i raczej posłuży na dluzej-ALE POLECAM BO FAJNE!.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 07:07   #291
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
witajcie poweekendowo
czytałam Was dzisiaj jak w samochodzie jak wracaliśmy a teraz niewiele pamiętam :/
jedynie, co mi utkwiło w pamięci to:
chomąto Illusion i jakaś baba, która nie wiem, że Igi to chłopczyk
nawijko my mamy nuby pstryczek i jestem zadowolona, Kuba dość szybko załapał o co chodzi i nawet pije, na pewno nie są to ilości ogromne ale dla nas każda ilość jest ważna
hje zgadzam się z Debrah, to Ty jesteś matką i to Ty masz chronić własne dziecko przed takimi osobami jak chociażby Twoja mama.
laurko dziękuje za przepis
Debrah super, że wyjście do zoo udane a byliście w mini zoo?

my po weekendzie u t. Nie było źle, mimo kilku tekstów, akcji i rad ale to w sumie tylko jeden dzień więc jakoś zniosłam
co do rad,mam pytanie
czy macie poduszeczkę do piasku ?
ojejku pierwszy raz o tym słyszę i nigdy nie widziałam
Cytat:
Hej kochane!!

Pełen szacun, podziwiam Cię i jeszcze stopy poobdzierane do krwi ajj

Dziewczyny dużo sie u mnie dzieje, dlatego nie ma mnie wcale, podczytuję Was, ale nie mogę się wbić w temat, strasznie do tylu jestem.

Musze się pochwalić, że zdecydowałam się w końcu na studia i to dzienne
Intensywnie szukamy domu do kupienia, mieliśmy ostatnio spotkania z doradcą w sprawie kredytu Kredyt w całości będzie na TŻ, ale dom na nas oboje, tak nakręciłam , żeby nie było

Mamy chętkę na ten domek http://tablica.pl/oferta/jacek-CID3-...tml#ff34625d2b
Teraz chcą go opchnąć już za 160tyś,taki nawet fajnie wykończony chociaż na zdjęciach dużo nie ma jak jest w środku.

Włosomaniaczka

Edytowane przez bijkora
Czas edycji: 2014-03-31 o 07:12
bijkora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 07:19   #292
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
w końcu zdjęcia mamy
Boskie są. Powiedz garderoba Twoja?? Najbardziej podobają mi te w stylizacji marynarskiej
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to znosisz, serio. Wiesz... i właśnie dlatego jestem na nie jeśli chodzi o wczesne nocnikowanie, bo potem często jest etap o którym piszesz a rodzic/opiekun przyzwyczajony, że " ale jak to wcześniej przecież tak dobrze szło" często, jak Twoja mama ...wywiera presję. I pozamiatane wówczas. Tym bardziej, że do świadomego "umiem zatrzymać jak chce mi się siku" to jeszcze czas.
dla mamy...

A co do drugiej sytuacji : Hje - a czemu ty nic nie mówisz? wystarczy : A my spontanicznie pojechaliśmy do tego Zoo. Późno się zebraliśmy, bo dopiero koło 14:00 ( a zoo do 17, do 16 można wchodzić), ale zdążyliśmy
Młodej się super podobało, wszystko co stało na nogach było "hał hał" , krzyczała, piszczała, pobiegała sobie. W drodze do zoo przespała się w Tuli, obudziła się jak wchodziliśmy. Podobało się jej bardzo bardzo, jak z mini-zoo zobaczyła jedno zwierzątko to nie chciała odejść od niego, żeby zobaczyć następne, ale jakoś się udawało przekonać. Szał był
Uwielbiam ją gdzieś zabierać, super tak dziecku radość sprawić, no i dla nas też przyjemność - pogoda mega była. Ale i tak oczy rodziców nas ścigały, bo poszła w kombinezonie tym HM w kwiatki (płaszczyk miałam w torbie - potem ubrałam go) a dzieci wszystkie okutane mocniej. Zawsze się ludzie do nas uśmiechają jak nas widzą w Tuli, miłe to.

Tż sobie wziął jakąś tam kiełbaskę z grilla potem - dziećko dostało bułę (strasznie chciała) i zjadła sporo tej buły. Wracała w nosidle z kawałkiem buły w łapce i szamała w tramwaju, zabrać sobie nie dała jak myśleliśmy że już nie chce.
Ogólnie nadal bywają dni tragiczne jedzeniowo, nadal obiad jest tragedią i nie wiem co jej dawać, ale gryzie znacznie lepiej, radzi sobie z większym kawałkiem na raz - odgryzie bułki i zje (chociaż często mi przynosi i daje do ręki, żeby odrywać i dawać jej do paszczy, dziś mnie pawie po palcach gryzła )
Ostatnio daję jej jak jem zupę to parę łyżeczek z mojego talerza zje, ciekawi ją moja zupa - i jest rzadka a nie papka słoiczkowa i taka jej chyba smakuje po prostu bardziej.. nadal to te parę łyżeczek ale są. Bo ona w żadnej innej postaci nie zje warzyw ŻADNYCH ani mięsa ŻADNEGO, zatem jak zupa jest na mięsku i z jakimś warzywem to i dobre parę łyżek;/
Rozchodziła się konkretnie w tym zoo, ale fajne jest to, że słucha jak się powie np kiedy Tż jadł, ja z nią chodziłam, i mówię do niej "chodź , wracamy do tatusia!", a ona w tył zwrot i krzyczy "taaataaa!" i biegnie do taty uchachana cała. Do mnie też. Ciekawe jak długo to będzie działać
Małpki się podobały, mi też bo była małpia mam z maluszkiem wtulonym - normalnie jak z ludzkim dzieckiem
Ogólnie wkstra dzień, na pewno wybierzemy się do zoo jeszcze raz - o wcześniejszej porze, bo teraz mieliśmy mało czasu na zwiedzanie zoo.
Także gdyby któraś do Krakowa miała zawitać to chętnie się wybierzemy znów do zoo
Super dzonek widze u Was był
Co do tego nocnikowania, moja siada kilka razy dziennie, widze że płacze np jak chce ją posadzić a ona już w pieluszkę siku zrobiła wtedy nie sadzam tylko czekam chwilkję i przebieram. Moja bratanica też wcześnie była sadzana na nocniku, potem miała bunt, a potem sama nagle zaczęła przynosić nocnik że chce siku.
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Aaaaa Nancy ja ruskie robię tak na oko. Kilka ziemniaków ugotowanych, kostka sera, 2 cebulki zezłocone na oleju i przyprawy - tymianek, pieprz ziołowy, pieprz czarny, sól, natka pietruszki. Wsztystko porządnie wymieszane
Jeśli chodzi o pierogi, to robię je tylko z mąki i maślanki. Dodaję do mąki tyle maślanki, żeby ciasto było sprężyste. Odkąd zaczęłam robić z tego przepisu nigdy już nie wrócilam do innego
Moja mama do ruskich mięte dodaję , i my - dzieci uważąmy że ruskie bez mięty to nie ruskie. Nawet ostatnio siostra w hotelowej kuchni kolegów częstowała to kazali przepis przywieść tak im smakowały
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Kurde ale mnie TŻ zgrzał wczoraj na spacerze. Poszliśmy po pracy na plac zabaw żeby Igi się wybiegał i jakaś baba była z synkiem i mówi "Ooo jaka ładna dziewczynka". Uświadomiłam ją ze to nie dziewczynka a jak już ta kobieta poszła to ja mówię do TŻta że ślepa jakaś. A ten wiecie co powiedział? Cytuję "Jak mu nałożyłaś chomąto (on tak mówi na komin) to się nie dziw". No myślałam że go utłukę Spodziewałam się że powie że z babą coś nie halo a ten do mnie z takim tekstem A może naprawdę ze mną coś nie tak i chłopcu takie cuś nie pasuje
No masakara, przecież super wyglada i widac że to mały facet. Wogóle rozwalają mnie tacy ludzie. Nie zlicze ile razy moją całą na różowo ubraną dziewczynkę brano za chłopaka
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-03-31, 07:28   #293
hje
Zakorzenienie

Nie pamiętam, kiedy ostatni raz byłam tak wcześnie na w.

Cytat:
Tzn. normalne, ale w sensie, że dalej takie elastyczne

Cytat:
i spotkałam dzisiaj przypadkowo Hope z Dadolkiem tzn. Ona spotkała mnie, bo dostałam zaćmienia i nie poznałam
Spoko, ja takie miałam pierwsze spotkanie z Evel - walnęłam wózkiem Poli o ich wózek na zakupy, na którym siedziała K., przeprosiłam i poszłam dalej

Cytat:

A teraz to: siedze wlasnie na fejsiku, w propozycjach do znajomych wyskakuje mi babka z mojej wioski, no to zdjecia pacze i mnie wbiło w fotel.
Z gołymi dupami to myśmy chyba nigdy nie siedzieli, ale w samych majtach - owszem Zresztą, i nad wodą tak samo, a syf "na plażach" chyba nawet i większy Niemniej, w stroju Ewy, tudzież Adama, bym Poli nie puściła na TAKI piasek. Nasza piaskownica też nawiedzana przez kury, koty, lisy, psy... Ale na szczęście piasku do buzi nigdy nie wzięła, a wiadomo, że po powrocie do domu zawsze ją przebieram i myję

Ja ☠☠☠☠☠☠☠ę, współczuję dzieciątku I doczytałam, że dwójce pozostałych też powinnam

Cytat:
Trampki za kostke czy krótkie?
U nas się akurat tak trafia, że wszystkie kończą się Poli centralnie na środku kostki

Cytat:
No, w zimie w ogóle z domu nie wychodzi, a w lecie może bez szalika i rękawiczek

Cytat:
Moja mama non stop tylko gdera czapke mu załoz i czapke mu załóż bo jeszcze sie marzec nie skonczył.... no to jej dzisiaj powiedziałam, ze jak jej zimno to niech sobie zaklada

O to to, u nas ten sam tekst. To też się mojej zapytałam, czy jak w czerwcu będzie taka sama pogoda, ale to będzie czerwiec, to nie będę musiała jej czapki zakładać?

Ja maturę zdawałam w 2011 i jako jedyna z mojej klasy, w sumie chyba z całego rocznika mam dziecko. Nawet moja wychowawczyni w tym roku "dopiero" urodziła

----------------------------

Hjej

Dzidzi mi spało od 20 do 7 nowego czasu Pobudka była jeszcze jedna nie wiem o której, ale wzięłam do łóżka i do rana z nami spała.
Pola ma 7 zęba - wyszła w nocy dolna trójka Jeszcze jedna franca została

Już słonko wychodzi, więc rozwieszę pranie i śmigamy na polko
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 07:31   #294
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Tak, tak, lekarz najlepszy na wszystko

Tak, jeszcze nie tak często, ale tak. A czasami już po fakcie, jak coś zrobię, albo nie, to mi mówi, że mogłam to, tamto, a dlaczego tak a nie inaczej zrobiłam...

Pola miała już od urodzenia jednego, a teraz ma chyba 3 już

No własnie nie wytrzymuję

Hmm, chodzi o samą drogę do samochodu i czas w nim? Ja bym same spodnie ubrała, tylko np. jakieś grubsze, albo polarowe jak macie?

To dla odmiany będzie dziewuszka

BTW. Taki jest podobno zabobon, że jak ciąża jest bezproblemowa, to dziewczynka, a jak itp., to że chłopiec. A ja widzę po wnikliwych obserwacjach, że to inaczej trochę działa.
Już u kilku moich znajomych tak było - że po prostu jak jedną ciążę miała bezproblemową, to druga była już "gorsza" (i na odwrót), i nieważne czy dziewczynka, czy chłopiec. Moja wychowawczyni z gim. najpierw miała 2 chłopców - obie ciąże dość słabo przechodziła, prawie od początku na L4; a trzecia dziewczynka - i p. na kilka dni przed porodem poszła na zwolnienie. A w drugą stronę - znajoma w pierwszej ciąży z dziewczynką: nad kiblem siedziała 24/7, rzygała jak kot, non stop w łóżku, a druga ciąża z chłopcem - śmigała jak tygrysica do porodu..

Taka dygresja

Dziewczyny, jak się cieszę - tż dostał pierwszą w tym roku wypłatę

No to ja jestem zaprzeczeniem, bo ja ledo raz mialam mdlosci, ale szybko je opanowalam zjadajac sniadanie.
Poza tym, zadnych problemow.
A co do jedzenia to tylko slodkie mnie interesowalo. haha, potrafilam dwa kubelki lodow 0.5 litra zjesc jedno za drugim i jeszcze cala czekolade wsunac.
Pamietam jak z czech wracalismy i zrobilismy taki zapas slodyczy, cala szafka byla upchana po brzegi czekoladami, m&m-sami itp. I w sumie ledo weekend sie skonczyl i nic nie zostalo. Teraz jestem w szoku jak to mozliwe w ogole.

Chyba bardziej sklaniam się ku tym stwierdzeniom, ze roznie sie ciaze przrechodzi. TYo ze jedna jest bezproblemowa niczego nie przasadza, bo druga mozna przechodzic juz zdecydowanie gorzej.
Ja nie wiem kiedy bym sie zdecydowala na drugie dziecko, ale chyba raczej nie predko. Ledwo Borys zaczal sie robic bezproblemowy, a raczej mniej problemowy (chociaz o przespanej nocy ciagle marze). Nie dalabym rady zaczynac wszytskiego od nowa.
Stary 2014-03-31, 07:49   #295
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Pobudka o 7.30, czyli o starej 6.30 ale jakoś tak lepiej wygląda ta 7

Cytat:
rasowa modelka z niej normalnie, jakby w bezruchu siedziała non stop
tylko tak wygląda;p cały czas latała po tym studiu
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
No i ja podpinam sie pod pytanie..nasz niestety jeszczee nie chodzi...a jak sie pusci i zorientuje ze sam stoi to sie wkurza i siada..ale chetnie przy rowerku chodzi...no i jakie mu butki najlepiej?? Do kostki, he? Podlinkujcie cos.
Przyuwazylam tez ze chodzac stawia czasem stopki do zewnatrz ......czy to wina butow, innego podloza?w domu na boso stawia prosto?

.
też się podpinam, do kiedy buciki z wkładką?
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
ojejku pierwszy raz o tym słyszę i nigdy nie widziałam

Pełen szacun, podziwiam Cię i jeszcze stopy poobdzierane do krwi ajj

Dziewczyny dużo sie u mnie dzieje, dlatego nie ma mnie wcale, podczytuję Was, ale nie mogę się wbić w temat, strasznie do tylu jestem.

Intensywnie szukamy domu do kupienia, mieliśmy ostatnio spotkania z doradcą w sprawie kredytu Kredyt w całości będzie na TŻ, ale dom na nas oboje, tak nakręciłam , żeby nie było

Teraz chcą go opchnąć już za 160tyś,taki nawet fajnie wykończony chociaż na zdjęciach dużo nie ma jak jest w środku.
brawo za decyzję o studiach!
a domek fajny
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Boskie są. Powiedz garderoba Twoja?? Najbardziej podobają mi te w stylizacji marynarskiej
nie, babka ma swoje
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Hjej

Dzidzi mi spało od 20 do 7 nowego czasu Pobudka była jeszcze jedna nie wiem o której, ale wzięłam do łóżka i do rana z nami spała.
Pola ma 7 zęba - wyszła w nocy dolna trójka Jeszcze jedna franca została

Już słonko wychodzi, więc rozwieszę pranie i śmigamy na polko
brawo za ząbka!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 07:52   #296
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
U mnie to samo, jak na bosaka to łądnie, ale jak buty ubiorę to jedna nózka trrochę do środka ucieka, martwić się tym już teraz czy poczekac aż zacznie lepiej chodzić??
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość

za studia
Co do domu to dużo będziecie mieć do zrobienia chyba, na moje oko: dach do wymiany, coś z kominem trzeba chyba zrobić, altanka do odresteurowania, budynek gospodarczy tez pewnie jakiegoś małego remontu na zewnątrz potrzebuje. W śrdodku chyba też. Poddasze chyba nie zagospodarowane??
Nasz dom podobnie wygląda, w sensie bryły, ale Tż non stop robi coś w środku i na zewnątrz.

Teraz po krótce co u nas: piątek zleciał miło, wieczór mieliśy tylko dla siebie z Tż
Sobota też zaczeła się miło, co prawda pobudka o 6 ale cóż. Tż był w pracy, po pracy miał zrobić zakupy budowlane, stoi przy kasie, wózek załadowany a tu zonk, nie ma karty, ja mu zapomniałam oddać Wyobraźcie sobie jak był wkur.iony. Nie odzywałs ie do mnie wogóle. Ale ja się też wkurzyłam, bo obiad robiłam a Oli mi przy nogach płakała bo nie miałam jak ją akurat na ręce wziąść, i powiedziąłm co myślę. Wieczór średnio więc...
W niedzielę Oliwka obudziła się przed 5 no i myśle jak nie uśnie to kaplica, ale w ózku ja ubujałam i musiała usnąć mocna bo ja też kimnęłam i do 8 pospałyśmy, wszystko więc trochę było przesunięte w ciągu dnia. Robię teściowej śnaiadanie a Oli am i am, no to zrobiłam kromkę, pokroiłam w wagoniki i pakuzję jej jak ma jeść sama....i załapała i zjadła całą kromę sama Potem Tż ja wziął na długaśny sapcer, a ja miała trochę czasu wolnego. Potem kawa, Oliś troszkę szarlotki zjadła ale woła znowu am no to dałam rosół. Potem poszliśy we troje na plac zabaw ale jakoś bez szału, trochę niepewna była. Potem my grill (pierwszy w sezonie) a Oliś kuraka i pojechaliśy na te nieszczęsne budowlane zakupy. Mała usnęła i spała i spała więc siedziałam z nią w samochodzie a Tż kupował. Jak już się obudziła to poszliśmy jeszcze na spożywkę i chwilę na plac zabaw tam, ale Oliwka stłamszona troszkę ilością dzieci była. W drodze do domu zjadła kromkę, jabłko, i parę chrupek. W domu byliśmy 19:20. Udąło się z kąpaniem wytrzymac do 20, potem mleczko, i 20:50 dziecko spało.
I dzisiaj wstała 6:50 mam tylko nadzieję ż euda się to utrzymać dalej.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-03-31, 08:05   #297
marsi11
Zakorzenienie

cześć, witam się nieprzytomna, od soboty wieczorem rigolletto po 2 h kurde czemu wieczorami?
potem mały wył w nocy co 10 min ech......

Nancy- z tym kojcemo to moja mama mi zawsze tak mówila, wrrrrrr trzeba było powiedzieć,że o kratach też myślisz

Iffka, słszałąm że w niektorych regionach je się pierogi z mięta i że są pyyycha
LAurko ciasto na maślance? ciekawe pierwsze słysze ale muszę spróbować, ja mam ciasto na pierogi wypróbowane i naprawdę super, Gessler też tak robi, klasycznie, maka,woda jajko i najważniejsze, przykryć gorącą pokrywką, wtedy jajko się wiąże z mąką, super takie plastycznie ,ekstra
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 08:05   #298
hje
Zakorzenienie

Nastąpiła zmiana planów, jednak to jeszcze jakby 8 i zimno z lekka Więc pewnie za godzinę najwcześniej pójdziemy

Pola wymyśliła sobie nową zabawę - w łazience wchodzi na kosz, z kosza na kibel, a stamtąd do papieru toaletowego, bo bliżej
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 08:16   #299
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

U nas norma pobudka o 7, czyli o 6
u nas wczoraj podobnie, przed 7 na nowy czas się obudził. Dzisiaj pewnie byśmy spali dłużej, ale TZ nie wyłączył budzika na moim telefonie i wyszedł z pokoju

Cytat:
Nocnego czytania pozalowalam juz przy pierwszej pobudce, czyli 10min po moim polozeniu sie :P
Do rana nie zlicze ile ich jeszcze bylo, Kuba wiecej rzucal sie, wiercil i kopal niz spal
ja tak zaczytuję "Dom Sióstr" ostatnio do 1 siedziałam, a Młody wstał przed 7 z tym, że teraz już pod koniec (jakieś 100 stron do końca) strasznie mi się zaczęło to ciągnąć.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
W ogóle nie mówiłam wam,Oskar cały czas chodzi i mówi dzidzia. Zobaczy w reklamie to od razu przybiega powiedzieć że jest dzidzia Wszędzie,dosłownie wszędzie doszukuje dziecka Wariat mały
O, Daduś tez wszędzie, gdzie jest dzidzia, to dzidzię wola, nawet jak widzi że chodnikiem dziecko idzie. Tylko jak ostatnio roczna dziewczynka go zaczepiała to już nie był taki chojrak

Cytat:
w końcu zdjęcia mamy
cudowne i jaka urocza modelka

Cytat:
no i jeszcze, mam kupić kojec dla Kuby i odstawić od piersi
to tyle z ciekawszych rad

Cytat:
i spotkałam dzisiaj przypadkowo Hope z Dadolkiem tzn. Ona spotkała mnie, bo dostałam zaćmienia i nie poznałam

Mam nadzieję, że TŻ nie dociekał z ktorych zdjęć kojarzę

Cytat:
Taki poradnik dla młodych mam byłby hitem
dołóżmy do tego rady pozostałych i w ogole wyjdzie bestseller

Propo łóżek, bo Lady ostatnio temat zaczęła byliśmy na urodzinach i TŻ zobaczył u kuzynki w pokoju łóżko dla jej syna. Młody ma 3 lata, ale ona mu to łóżko sprezentowała jak miał chyba 1,5 roku? To jest takie coś w stylu tego http://allegro.pl/lozko-dzieciece-au...073952922.html ale nie samochód, tylko tylko normalna jakaś dzieciowa, kolorowa rama. No i mi się fajne to wydaje, bo nie bojam czy dziecko spadnie czy co, a u nas właśnie taki problem jak u kuzyna elllmi - Młody kopie po szczeblach. wciska międyz nie nogi i ręce i sie non stop budzi
Jak myślicie?

Wczoraj byliśmy właśnie w miejscowosci Elllmi, Młody jak sie obudzil, to na placu zabaw poszedł do piaskownicy i weź go stamtąd zabierz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3582.jpg (158,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3597.jpg (140,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3613.jpg (180,2 KB, 11 załadowań)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 08:24   #300
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Chyba bardziej sklaniam się ku tym stwierdzeniom, ze roznie sie ciaze przrechodzi. TYo ze jedna jest bezproblemowa niczego nie przasadza, bo druga mozna przechodzic juz zdecydowanie gorzej.
Ja nie wiem kiedy bym sie zdecydowala na drugie dziecko, ale chyba raczej nie predko. Ledwo Borys zaczal sie robic bezproblemowy, a raczej mniej problemowy (chociaz o przespanej nocy ciagle marze). Nie dalabym rady zaczynac wszytskiego od nowa.
Blogerko jak nie chcesz to nie odpowiadaj: Ty na to dziecko to z Tż byś się decydowała, bo ja jakos w sumienie wiem jak teraz wasze relacje stoją, nie to że się wtrącam tylko ot tak pytam
Cytat:
też się podpinam, do kiedy buciki z wkładką?

brawo za decyzję o studiach!
a domek fajny

nie, babka ma swoje

brawo za ząbka!
A to fajnie jak miała swoje. Ja musze pomyśleć tylko cały czas bym chciała jeszcze cieplej bo tez plener jakiś bym zrobiła.
19.02.2013 - Oliwka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości