|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
Cytat:
za nocki, gadanie, chodzenie, zębytutaj na pewno każdej, ale i w buzi grzebie bardziej niż w domu. w domu różnie, jak bardziej w buzi grzebał, wściekał się to tak samo kilka nocy spał niespokojnie, potem cisza, później od nowa. _____________ standardowo zrobiłam dziś na śniadanie kaszkę na wodzie z owocami i jogurtem, J. nawet nie tknął... zostało pół słoiczka jogurtu z owocami, zjadł i krzyczał, że głodny. dałam kaszkę, nie chciał, dałam inną łyżeczką - też nie, przelałam do słoiczka - też się zorientował, że to kaszka, otworzyłam nowy słoiczek jogurt z owocami - zjadł cały. całe śniadanie na zimno. kaszę wywaliłam, ale będzie na deser znowu... albo nic nie będzie bo słoiczków już nie mam. |
||
|
|
|
#4322 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej
Śliczna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i jakie dzielne i wspierające się Cytat:
![]() Cytat:
Zaraził leże w wyrku i się kuruje. Mikołaja przejęła babcia.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mikołaj śpi to idę spać i ja, dobranoc
|
|
#4323 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Villga- . Kasia, super asertywna jesteś
|
#4324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
To nie ścinam włosków, ale pewnie niedługo zmienie kolor, może po wakacjach... Cytat:
za usgAlliw, Moderna super, że udało się wyspać! Ja też pospałam dziś ![]() Ciekawe jak tam Agateczka
|
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Emi wspaniała, szybko się przyzwyczaiła.Obyś za bardzo nie schudła (zazdroszczę )
|
|
#4326 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelie, czego uzywasz do wlosow ? Bo mam zniszczone przez te rozjasnianie, farby. Przydałoby mi sie isc do fryzjera na kurację jakąs ale szkoda kasy.
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojj jak toMoja Kinia ma... żółte plamy na górnych zębach
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Wraca
Stwierdził, że się stęsknił i nie wytrzyma bez nas kolejnego miesiąca. Co innego gdyby było wiadomo od początku a tak już się nastawił, ze niedługo wraca więc ciężko by mu teraz było, zresztą nam też. Także jeszcze 8 dni |
|
|
|
#4329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (R za to już średniawo jada słoiczki jogurty . na sniadanie uwielbia owsianke (ale tez może dlatego ze my wszyscy jemy .od lat ),ale na kolacje kaszke zje. ) buuuu ,zdrówka Despa - może waga w dół bo jednak praca, a tak to w domu więcej siedziałaś ,więcej się jadło???bo często tak jest ze jak ma się więcej do latania,poza domem to nie ma czasu się zjeść ,mniej się w ogole chce ,i nie ma podjadania.... Kocham boyfrendy(dżinsy),w ogole taki styl oversaizowy troszkę .... ale zakładam tak na co dzień ,jak nie wychodzę z tztem . bo on nie lubi ,bardzo nie lubi (wszelkich boyfrendów (sic!),emu ,hunterów , i moich oversaizów ,dresowych nawet sukienek ).Dzis usłyszałam "jeeny znowu te wory ". ![]() dobra . powiedziałam ze raz w normalny dzień -bez niego załoze najkrótszą ,najbardziej obcislą kiecke i wyjde sama .(bosh gdzie wyjde to nie wem ale nie do ludzi tak na pewno ). usłyszałam ...(zartowbliwie ) "tylko spróbuj!" . heh ....spróbować? ![]() R dziś pojechał w piżamie odwiezc J do szkoły .nie zdążyłam go ubrać . ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
no to będzie Gorrrące Powitanie!!! a u nas dla odmiany ...chłodno cos ,13 stopni i wiatr ....
|
|
#4330 |
|
MBZ♥
|
Nestelle, przekochane masz Dzieci
![]() Mi do dziś utkwiło w pamięci jak pisałaś, że jak Ninka i Kuba wstają to On Ją prowadzi do łazienki i zapala się światło bo Maleńka nie sięga Brawo za gadanie i chodzenie ![]() My wczoraj byłyśmy w zoo w ramach imienin i tyle dźwięków ile tam wydała z siebie Zosia to jeszcze mi wieczorem dźwięczało w uszach ale radość bezcenna![]() Monicca Monika z tym niejedzeniem to u nas podobnie, tylko letnie płynne-u nas trójka lada moment wyskoczy i wiąże to z utratą apetytu Achna, zdrówka Malpko pokaż Julcię i Karolka ![]() Agatko mocne kciuki odezwij się !!!Demeter, moja Sis ma platynowy blond teraz i kupuje maski i odżywki z firmy goldwell ![]() Jak się czujesz? Tasiu, utul Krzysia od nas ![]() Pani, takich fryzjerów się ceni Torres super, jak zawsze ![]() Oby Wam się udało wywalczyć szczepienie za free a co z tymi, którzy zdecydowali się na szczepienie po roku jedną dawką-nimenrix?Despa, brawo za wybór szkoły ![]() A Ty uważaj bo jeszcze Przodownica pracy zostaniesz ![]() Moderna ja czytałam, że jak Maluchowi ukruszy się ząbek to dla pewności nalezy skonsultować ze stomatologiem żeby sprawdzić czy nerw nie jest na wierzchu ![]() Alliw, ZOsia jest zazdrosna ![]() Kasiu Villga, zdrowia dla Córuni ![]() Lunka to Wasza decyzja zgadzam się, że media nakręcają sprawę ale ja o powrocie odry słyszałam od lekarza, który pracuje w szpitalu-że odnotowują więcej przypadków zachorowań niż w latach ubiegłych.Mam nadzieję, że u Was spokojnie mimo pogody
|
|
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale leje. U nas rzeki już prawie wylewają (Despa tak zagrożenie jest duże
![]() a my dalej w domu ![]() Kamil ciągle przewraca stolik z fp do góry nogami i wyje o co mu chodzi ![]() ![]() Cytat:
![]() może nie tyle mniej, nadal w nocy ma jeden taki "atak" kaszlowy i rano po przebudzeniu, w dzień wcale. Ale od wczoraj jest to kaszel raczej suchy więc mam nadzieje że przechodzi ![]() podobno taki kaszlowy wirus ![]() ale ma śliczne oczka jaką masz spacerówkę? bo koło widzę ![]() Villga współczuje, ja pare dni inhalacji i mam dość Nestelle jesteś mega z tym szczepieniem ![]() Despa dobra decyzja z gimnazjum. teraz dzieci do późnych godzin są w szkołach to jeszcze byś się musiała zamartwiać jak wróci ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Dragusia a jak siedzi to też krzywi? Bo mój Kamil na luźno bardzo krzywi a jak chodzi to nie ![]() Alliw ![]() co do zębów to gdy zaczęło się od kataru pomyślałam że to przez dolną jedynkę bo właśnie wychodziła (a Kamil dolne ciężko przeżywa) ale jak zaczął się kaszel to stwierdziłam że chory. Teraz sobie myśle że może faktycznie, skoro tak mówisz bo znów coś mu idzie, boli, jęczy i kaszle. A zdrowy ![]() Monicca super że TŻ wraca Byou mam nadzieje że to nie zabrzmiało jakoś wrednie tak odra powraca |
|
|
|
|
#4332 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() no i Roszek =ulga dla dziąsełek. nie fajnie, że zaraził, fajnie, że macie babcię Cytat:
![]() robiłaś focisze? ![]() Cytat:
ale fajnie by było jakby była refundacja. rodzice, którzy nie szczepią ze względu na $ mieliby autentyczny wybór. a nie determinację ze względów ekonomicznych
|
|
|
#4333 |
|
MBZ♥
|
Luna, spoko
Pierwsze co przychodzi nam myśl jak się słyszy to właśnie, że przez ruch antyszczepieniowy. Ja nie mam na tyle wiedzy żeby podważać te tezy, opowiadać się za czy przeciw-zdecydowałam się na szczepienia i jestem spokojna. Podobnie jak Ty wybrałaś dla Was ![]() Pani, zgram od Siostry to wrzucę jak się małpy tłukły i wrzeszczały to je uciszała goryl spał, to mu śpiewała:aaaa żyrafy jadły to też zażądała jeść, a pawia pogoniła![]() My byłyśmy w Opolu ale na wakacjach jak B będzie miał urlop to jedziemy do wrocławskiego ![]() Ze szczepieniami masz rację... |
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz natrafilam na ten material?
widzialyscie to? ![]() http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ka,122729.html ciekawe ile zwolennikow ma ten pan
|
#4335 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nożesz.... a co to za hejka pisz co u Was? jak Kinia? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() hihi, to daj jakis filmik z zoo, moze tez sie zapatrzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moderna, ja Jankowi chyba kupię mini odkurzacz ![]() A moje dziecię śpi
|
|||||||
|
|
|
#4336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to M. w sumie to nie gryzie, naprawde malo i dleikatnie - stad tez to moje zdziwienie.. a moze przy upadku ktoryms? ehh Cytat:
BYou bede w poniedzialek u lekarza to zapytam, czy musimy isc do stomatologa miesiac temu ok.77 cm, ale mozliwe, ze znowu odrobine podskoczyl - wiec nie taki wysoki znowu ![]() juhuuu... jak to dobrze, ze spi ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- panika nieduzo uszcerbane, na rogu brakuje okruszka - wiec pewnie tylko mama zauwazy - ale mimo wszystko dziwie sie bardzo, no i żeby nie mial uwrazliwionego tego zabka teraz ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- BYou fajny wypad do zoo, no i Zosia wymiata - szkoda, ze nie ma filmu
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nestelle - zakladaj ...!!!! Monicca - ![]() Achna - bo zapomnialam - akcja z roleta u mnje 1wsze co to mama okna umyla do BN mam spokoj hahaha. U nas dzis znowu pobudka z drzemki plus placz - powod lewa dolna 2 plus 3i4 u gory tak mi go szkoda tak plakusial :-(Ja w drodze do pracy SOFE juz mam wiec jutro zaczynam skrecanie - oby mi lepiej poszla mi z szafka na buty Ogolnie ucho mnie boli - cos tam w nim jest - mama zagladala z latarka Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4338 |
|
Zadomowienie
|
Kinia tańczy, śpiewa, czyta gazety, książki, nagrać się nie pozwoli ![]() Teraz wychodzi dolna dwójeczka. Czyli mamy dopiero 8 ząbków. Na głowie nadal meszek ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Sorry, krótka pamięć. Myłam tylko szczoteczką, wodą.
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2014-05-16 o 16:22 |
|
|
|
#4339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() zdrówka! Cytat:
do farbowanych na kursie uzywamy taka maskę http://www.maxel-cosmetics.pl/images...cutinol500.jpg i jest bardzo dobra ![]() aha, ostatnio kolezance fryzjer na bardzo suche włosy polecil http://estyl.pl/moroccanoil-moisture...iszczone-250ml nie jest to tanie, ale działa cuda. wiem, ze znajdą się przeciwniczki ol arganowego, ale ja sobie chwalę, widziałam jak włosy "pochłaniają" tą odzywkę i jak ładnie pachnialy po Cytat:
dzięki spacerówka Quatro mini u nas tez leje i wiatr
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-16 o 15:43 |
|||
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
I po pracy,alez mi szybko dzien zlecial...przodownictwo mi nie grozi, wiem,ze pewne czynnosci musze zrobic,wiec robie, nie wybieram kwot,jade po kolei. A ze bezposrednia gore mam fajna i jak widzi E sie faktycznie robi, to mam mila atmosfere.
Pisalam Wam,ze laska co mnie zastepowala chodzila sie na mnie skaezyc i mi dupe obrabiala? I wiecie dlaczego- bo za duzo zrobilam i ona ma przez to wiecej roboty przy rozliczaniu.... Pani a czemu w Zamosciu? Krakuski, bylyscie z zatorze, w tym rozbudowanym parku, bo oprocz dino, ponoc jakis park mitologiczny zrobili,ciekawa jestem opinii ( jest tez park sw mikolaja tam czynny w zimie,ponoc warto) Jutro jedziemy z Oli na dalszy etap talentow, tancza w kilka osob uklad,wiec kolo 12-13 trzymajcie kciuki
|
#4341 |
|
Zadomowienie
|
Nestelle, no ciągnie się to od grudnia i jak na razie nie wydaje się, że szybko zakończy. Plusem jest, że odkąd dostaje leki nie miała ani raz kataru, minusem, że ciągle ja szprycuję lekami ale co zrobić...
Kwiatuszku, lek do inhalacji się nazywa Flixotide. Ma tez syrop Flonidan (wczesniej Xyzal). Luna, to jest Wasza decyzja, nikt tu nie będzie krytykował My zdecydowalismy szczepic płatnym priorixem i teraz czekam aż przywiozą szczczepionke. Pewnie po niedzieli Kinia będzie kłuta. Kasia, brawa za asertywność. Pani, wychodzi na to, że ja też przeszkadzam Kindze spać ![]() Despa, dobrze, że szkoła już wybrana. A co do słuzby zdrowia to ja sie nawet nie wypowiadam bo słow szkoda ![]() Nestelle, jak opisywałaś wymarzone wakacje to jakbym czytała siebie hehe Miałam tyle odpisywać i wszystko zapomniałam |
|
|
|
#4342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Zatorze nie byłam, można pewnie przez neta zerknąć. Tak, Dinozaury Maciek pamięta, był z klasą. Polecam Inwałd. Mieli otworzyć tam duży zamek, rekonstrukcję prawdziwego. Robi wrażenie... Park miniatur, też taki nawet, nawet fajny. Może na kawę się tam umówimy Albo w Kalwarii? Bądź na kremówki w Wadowicach? Krakuski?No kciuki... jasne, ze trzymamy.
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2014-05-16 o 16:30 |
|
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
Demeter bardzo ładnie Ci było we włosach w kolorze hmm miodowym? Bez grzywki na zdjęciu z tż i K. ślicznie Ci tak !
a ja chce jakiejś zmiany i nie wiem, czy zapuszczać czy ścinać, bo mam takiego przerośniętego boba. jak myslisz ?
|
|
|
|
#4344 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zosiek jest niesamowita Cytat:
Cytat:
słyszałam ,ze jest nawiedzony .ale zeby az tak??? i pomyslec ze on reprezentuje nasz kraj -potem nie dziw ,ze z nas "Polaczków "się śmieją. powinien mieć moherowe...rekawice ![]() Cytat:
oby wszystko minęło Cytat:
![]() a z tymi ząbkami kiepsko .może to tylko przebarwienia jakies? Cytat:
![]() .a ta Twoja zastępczyni nadal pracuje z Tobą ?a o skargach skad wiesz? szefostwo Ci powiedziało?czy koleżanki? 2. za Oliwke! co to za talenty ?jakiś program-konkurs? regionalny?szkolny? Cytat:
a to jakies mocne leki? bo ja miałam tak z N ze w wieku 3 lat przez 3 mies. miała inchalacje ale lekartwa lekkie podobno . Mój J jest niezniszczalny ! wtał o 7 . w szkole do 15.45 , na 17 basen(45min.) ,na 18 maraton naukowy w szkole .zostaje do 22 .(ja podjęłam taką decyzje bo są dzieciaki które zostaną całą noc ....). R jest bardzo podobny do J - także ma dużo energii ale nie jest maruda .R rzadko spi w dzień ,przestał tak jak J po skończonym roku ... za to N także wstała rano o 7 , przedszkole i zaraz po tym tance .w domu jest po 17 .
|
|
#4345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczymy co powie nam dr. Do wizyty radził telefonicznie Elmex.
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
toż Ci piękną laurkę strzeliła ![]() ![]() klask i:bo niedługo się wybieramy do dziadków
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wotam się, ja dzien mam dzis nienajlepszy, moze wieczor bedzie bardziej przyjemny
|
|
|
|
|
#4348 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć kochane
, do tego od wczoraj boli mnie każdy staw, każda nawet najmniejsza kosteczka![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
czytam was, czytam ale jestm na 137 stronie
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nachal okropny
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

moze jest jakis problem z mineralizacja, moze sa za slabe? ehh
za nocki, gadanie, chodzenie, zęby

jak się czujesz? tż nie zaraził?
leże w wyrku i się kuruje. Mikołaja przejęła babcia.
ojj jak to

pisz co u Was? jak Kinia? 
klask i:
05.07.2008