Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 11:09   #4321
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
mozliwe, ze cos ugryzl - ale ze te zeby sa takie delikatne? moze jest jakis problem z mineralizacja, moze sa za slabe? ehh

oby podroz minela bez problemow
nie wiem czy delikatne, nie wiem jak M., ale J. potrafi na prawdę rzucić się na coś z zębami i jak tylko słyszę ten dźwięk mam wizję ułamanego zęba..

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Aby nie zapeszać,aby nie zapeszać ...nic więcej nie napisze jak tylko ze u nas nocki ida w bardzo dobrym kierunku .oby tak dalej !

i bardzo wspólczuje Wszystkim dzieciaczkom i mamom bolesnego ząbkowania.nie potrafi esobie nawet wyobrazić co to jest .takie biedulki ,i to "tylko " przez ząbki????
jak to się dzieje ze niektóre tak cierpią a inne nic ?????
U nas już 4 są prawie całe .nie wiem kiedy wyrosły . zero objawów .nawet nigdy sliny jakos nie było . na szczęście .

R chodzi z telefonem i gada i gada i ...gada ....
robi to tak ze przykłada dłoń do ucha-taka niby słuchawka. jak wczoraj zobaczył u lekarza domofon to od razu "aaa"(hAAAlo) i nawijał ..

no i moje dziecko już naprawdę przestało raczkować odkąd stanęło na nóżki .
za nocki, gadanie, chodzenie, zęby

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
każdej, każdej? od kiedy?
tutaj na pewno każdej, ale i w buzi grzebie bardziej niż w domu. w domu różnie, jak bardziej w buzi grzebał, wściekał się to tak samo kilka nocy spał niespokojnie, potem cisza, później od nowa.

standardowo zrobiłam dziś na śniadanie kaszkę na wodzie z owocami i jogurtem, J. nawet nie tknął... zostało pół słoiczka jogurtu z owocami, zjadł i krzyczał, że głodny. dałam kaszkę, nie chciał, dałam inną łyżeczką - też nie, przelałam do słoiczka - też się zorientował, że to kaszka, otworzyłam nowy słoiczek jogurt z owocami - zjadł cały. całe śniadanie na zimno. kaszę wywaliłam, ale będzie na deser znowu... albo nic nie będzie bo słoiczków już nie mam.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 11:16   #4322
achna79
Rozeznanie

Hej

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

a wejde sobie do kosza...
Śliczna

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Dziś kaszana znów totalna -

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Próbowałam odstawić Kini inhalacje (po konsultacji z alergologiem oczywiście) ale okazuje się, że byłoby to zbyt piękne niestety...
Katar i kichanie wróciły po 4 dniach od odstawienia i znów się inhalujemy.

Cytat:
uffffff ktoś normalny wreszcie .Robie tak samo

Cytat:
I dziś po szczepieniach -cała magiczna trójeczka miała ,najpierw J -dzielny i twardy ,potem N - miał 2 wkłocia i się popłakała -takie wielkie grochy leciały ,potem R - płakał dwie sekundy bo zaraz dostał naklejke z królikiem i było git . Za to J zgubił swoją naklejke (dzielny pacjent) i się ...popłakał .N oddała mu swoją (bo dostała 2 za 2 wkłocia) i uśmiech powrócił
Ale powiem Wam ze opcja 3 dzieci na raz szczepionych to nie dobry pomysł . Mam tylko 2 rece(naprawdę???) i nie mogę wszytkich tulic na raz .... , jak N płakała to tulił ją J bo ja musiałam trzymać R ....
trochę smutne to (a w sumie to widać jak moje dzieci dbają o siebie i się kochają ).
Kochane dzieciaki i jakie dzielne i wspierające się

Cytat:
Aaa i trzymajcie mocne za mnie na wtorek.. czeka mnie usg jamy brzusznej trochę się stracham
mocne

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

achna dobra jesteś z tym oknem jak się czujesz? tż nie zaraził?

Zaraził leże w wyrku i się kuruje. Mikołaja przejęła babcia.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

W pracy super, dzialam,na obrotach takich ze sama siebie nie poznaje, mam takiego powera,ze szok....koledzy mnie za pare dni znienawidza,bo pewne pisma mam w ciagu tygodnia wyslane w takich iloscisch jakich oni przez pol roku nie wyslali...
Mala w zlobku fajnie,kolejny dzien nie chciala isc do domu,co miezmiennie mnie szokuje, bo przez rok do nikogo poza nami na rece nie poszla,nie pobawila sie.
No i dzis zauwazylam ze jakos luxno mi gacie na zad wchodza, czyzby cos poszlo w dol? Oby....

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
No i jest. Tym razem "najodowana" prawa gorna 2. Jeszcze nie widac za bardzo chociaz juz wczoraj wygladalo na to ze sie przebija ale czuje pod palcem a lyzeczka dzwoni. J. wsciekly od rana.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Za dwójeczkę

Mikołaj śpi to idę spać i ja, dobranoc
Stary 2014-05-16, 11:17   #4323
bmma
Zadomowienie

Hejka

Villga- i zdrówka dla Kini .

Kasia, super asertywna jesteś

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 11:21   #4324
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej!

To nie ścinam włosków, ale pewnie niedługo zmienie kolor, może po wakacjach...

Cytat:
kurrr cze. co kupie sobie pomadke to ją gubię tez tak macie ?

Aaa i trzymajcie mocne za mnie na wtorek.. czeka mnie usg jamy brzusznej trochę się stracham
O tak, pomadki i błyszczyki non stop gdzies gubię, zapodziewam w torebkach.
za usg

Alliw, Moderna super, że udało się wyspać! Ja też pospałam dziś

Ciekawe jak tam Agateczka
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 11:24   #4325
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Pogody pod psem ciag dalszy,u mnie dalej pada. Na ulicach potoki,zanim na przystanek doszlam przejezdzakace samochody mniezdazyly schlapac,buty przemoknac. Coz wiosna byla jesienia, to teraz mamy wiosne.

W pracy super, dzialam,na obrotach takich ze sama siebie nie poznaje, mam takiego powera,ze szok....koledzy mnie za pare dni znienawidza,bo pewne pisma mam w ciagu tygodnia wyslane w takich iloscisch jakich oni przez pol roku nie wyslali...
Mala w zlobku fajnie,kolejny dzien nie chciala isc do domu,co miezmiennie mnie szokuje, bo przez rok do nikogo poza nami na rece nie poszla,nie pobawila sie.
No i dzis zauwazylam ze jakos luxno mi gacie na zad wchodza, czyzby cos poszlo w dol? Oby....

Milego i bezdeszczowego dnia zycze,u nas na to podobno nie ma szans- Lunka napisz jak u Was, bo ponoc jakies zagrozenie powodziowe jest w Twojej okolicy.
Emi wspaniała, szybko się przyzwyczaiła.
Obyś za bardzo nie schudła (zazdroszczę )

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-16, 11:27   #4326
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Amelie, czego uzywasz do wlosow ? Bo mam zniszczone przez te rozjasnianie, farby. Przydałoby mi sie isc do fryzjera na kurację jakąs ale szkoda kasy.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 11:30   #4327
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie pprzy przewijaniu, jak sie mlody do mnie usmiechal zauwazylam, ze gorna jedynka lekko uszczerbana
skad, jak, dlaczego?
ojj jak to
Moja Kinia ma... żółte plamy na górnych zębach 29 maja mamy wizytę u stomatologa. Oby to nie próchnica

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-16, 11:31   #4328
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
i co? i co?
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Monicca kurde, ciężka decyzja. co postanowiliście?
Wraca
Stwierdził, że się stęsknił i nie wytrzyma bez nas kolejnego miesiąca. Co innego gdyby było wiadomo od początku a tak już się nastawił, ze niedługo wraca więc ciężko by mu teraz było, zresztą nam też. Także jeszcze 8 dni
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 11:49   #4329
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
standardowo zrobiłam dziś na śniadanie kaszkę na wodzie z owocami i jogurtem, J. nawet nie tknął... zostało pół słoiczka jogurtu z owocami, zjadł i krzyczał, że głodny. dałam kaszkę, nie chciał, dałam inną łyżeczką - też nie, przelałam do słoiczka - też się zorientował, że to kaszka, otworzyłam nowy słoiczek jogurt z owocami - zjadł cały. całe śniadanie na zimno. kaszę wywaliłam, ale będzie na deser znowu... albo nic nie będzie bo słoiczków już nie mam.
no ma swoje preferencje
(R za to już średniawo jada słoiczki jogurty . na sniadanie uwielbia owsianke (ale tez może dlatego ze my wszyscy jemy .od lat ),ale na kolacje kaszke zje. )
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
buuuu ,zdrówka .dobrze ze masz pomoc .

Despa - może waga w dół bo jednak praca, a tak to w domu więcej siedziałaś ,więcej się jadło???bo często tak jest ze jak ma się więcej do latania,poza domem to nie ma czasu się zjeść ,mniej się w ogole chce ,i nie ma podjadania....

Kocham boyfrendy(dżinsy),w ogole taki styl oversaizowy troszkę .... ale zakładam tak na co dzień ,jak nie wychodzę z tztem . bo on nie lubi ,bardzo nie lubi (wszelkich boyfrendów (sic!),emu ,hunterów , i moich oversaizów ,dresowych nawet sukienek ).Dzis usłyszałam "jeeny znowu te wory ".

dobra . powiedziałam ze raz w normalny dzień -bez niego załoze najkrótszą ,najbardziej obcislą kiecke i wyjde sama .(bosh gdzie wyjde to nie wem ale nie do ludzi tak na pewno ).
usłyszałam ...(zartowbliwie ) "tylko spróbuj!" .
heh ....spróbować?

R dziś pojechał w piżamie odwiezc J do szkoły .nie zdążyłam go ubrać .

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Wraca
Stwierdził, że się stęsknił i nie wytrzyma bez nas kolejnego miesiąca. Co innego gdyby było wiadomo od początku a tak już się nastawił, ze niedługo wraca więc ciężko by mu teraz było, zresztą nam też. Także jeszcze 8 dni
jupi!!!!!
no to będzie Gorrrące Powitanie!!!

a u nas dla odmiany ...chłodno cos ,13 stopni i wiatr ....
Stary 2014-05-16, 12:21   #4330
BYou
MBZ♥

Nestelle, przekochane masz Dzieci
Mi do dziś utkwiło w pamięci jak pisałaś, że jak Ninka i Kuba wstają to On Ją prowadzi do łazienki i zapala się światło bo Maleńka nie sięga
Brawo za gadanie i chodzenie
My wczoraj byłyśmy w zoo w ramach imienini tyle dźwięków ile tam wydała z siebie Zosia to jeszcze mi wieczorem dźwięczało w uszachale radość bezcenna

Monicca

Monika z tym niejedzeniem to u nas podobnie, tylko letnie płynne-u nas trójka lada moment wyskoczy i wiąże to z utratą apetytu

Achna, zdrówka

Malpko pokaż Julcię i Karolka

Agatko mocne kciuki odezwij się !!!

Demeter, moja Sis ma platynowy blond teraz i kupuje maski i odżywki z firmy goldwellwłosy ma ładne, dobrze nawilżone
Jak się czujesz?

Tasiu, utul Krzysia od nas

Pani, takich fryzjerów się ceni
Torres super, jak zawsze
Oby Wam się udało wywalczyć szczepienie za freea co z tymi, którzy zdecydowali się na szczepienie po roku jedną dawką-nimenrix?

Despa, brawo za wybór szkoły
A Ty uważaj bo jeszcze Przodownica pracy zostaniesz

Moderna ja czytałam, że jak Maluchowi ukruszy się ząbek to dla pewności nalezy skonsultować ze stomatologiem żeby sprawdzić czy nerw nie jest na wierzchu

Alliw, ZOsia jest zazdrosna

Kasiu

Villga, zdrowia dla Córuni

Lunka to Wasza decyzja mi nic do tegozgadzam się, że media nakręcają sprawę ale ja o powrocie odry słyszałam od lekarza, który pracuje w szpitalu-że odnotowują więcej przypadków zachorowań niż w latach ubiegłych.
Mam nadzieję, że u Was spokojnie mimo pogody

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:34   #4331
Luna0
Zakorzenienie

Ale leje. U nas rzeki już prawie wylewają (Despa tak zagrożenie jest duże ) na FB wszyscy panikują
a my dalej w domu

Kamil ciągle przewraca stolik z fp do góry nogami i wyje o co mu chodzi

Cytat:
Kupilam mojemu brzdacowi taka puduszke tygryska do siedzenia, szybko zalapal i lubi na niej sie sadowic
super! Ile Marcel ma wzrostu? Bo taki wysoki się wydaje

Cytat:
[COLOR=Black]A Kamil mniej kaszle?
może nie tyle mniej, nadal w nocy ma jeden taki "atak" kaszlowy i rano po przebudzeniu, w dzień wcale. Ale od wczoraj jest to kaszel raczej suchy więc mam nadzieje że przechodzi
podobno taki kaszlowy wirus

Cytat:
a wejde sobie do kosza...
ale ma śliczne oczka
jaką masz spacerówkę? bo koło widzę

Villga współczuje, ja pare dni inhalacji i mam dość
Nestelle jesteś mega z tym szczepieniem
Despa dobra decyzja z gimnazjum. teraz dzieci do późnych godzin są w szkołach to jeszcze byś się musiała zamartwiać jak wróci

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Dragusia a jak siedzi to też krzywi? Bo mój Kamil na luźno bardzo krzywi a jak chodzi to nie

Alliw mnie nie zalewa bo ja pomiędzy rzekami mieszkam i to w bloku, ale ludzie blisko rzek mają się czego bać
co do zębów to gdy zaczęło się od kataru pomyślałam że to przez dolną jedynkę bo właśnie wychodziła (a Kamil dolne ciężko przeżywa) ale jak zaczął się kaszel to stwierdziłam że chory.
Teraz sobie myśle że może faktycznie, skoro tak mówisz bo znów coś mu idzie, boli, jęczy i kaszle. A zdrowy

Monicca super że TŻ wraca

Byou mam nadzieje że to nie zabrzmiało jakoś wrednie
tak odra powraca , tylko teraz jest nagonka że przez nieszczepienie dzieci...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 13:18   #4332
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
czuje się jak Sherlock Holmes

no i Roszek

Cytat:
całe śniadanie na zimno.
=ulga dla dziąsełek.

Cytat:
nie fajnie, że zaraził, fajnie, że macie babcię

Cytat:
Wraca
super!!!

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
i tyle dźwięków ile tam wydała z siebie Zosia to jeszcze mi wieczorem dźwięczało w uszachale radość bezcenna
cudne to jest. nie mogę się doczekać... ale chyba pierwsza wizyta w zoo będzie w Zamościu
robiłaś focisze?

Cytat:
Oby Wam się udało wywalczyć szczepienie za freea co z tymi, którzy zdecydowali się na szczepienie po roku jedną dawką-nimenrix?
wiesz - walczyć nie będę. po prostu zapłacę.
ale fajnie by było jakby była refundacja. rodzice, którzy nie szczepią ze względu na $ mieliby autentyczny wybór. a nie determinację ze względów ekonomicznych

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 13:44   #4333
BYou
MBZ♥

Luna, spoko
Pierwsze co przychodzi nam myśl jak się słyszy to właśnie, że przez ruch antyszczepieniowy. Ja nie mam na tyle wiedzy żeby podważać te tezy, opowiadać się za czy przeciw-zdecydowałam się na szczepienia i jestem spokojna. Podobnie jak Ty wybrałaś dla Was

Pani, zgram od Siostry to wrzucęjak się małpy tłukły i wrzeszczały to je uciszała goryl spał, to mu śpiewała:aaaażyrafy jadły to też zażądała jeść, a pawia pogoniła
My byłyśmy w Opolu ale na wakacjach jak B będzie miał urlop to jedziemy do wrocławskiego
Ze szczepieniami masz rację...

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 14:19   #4334
Moderna
Zakorzenienie

Dopiero teraz natrafilam na ten material?
widzialyscie to?
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ka,122729.html

ciekawe ile zwolennikow ma ten pan
Stary 2014-05-16, 14:31   #4335
alliw
Zadomowienie

Cytat:
R chodzi z telefonem i gada i gada i ...gada ....
robi to tak ze przykłada dłoń do ucha-taka niby słuchawka. jak wczoraj zobaczył u lekarza domofon to od razu "aaa"(hAAAlo) i nawijał ..

Cytat:

nożesz.... dobrze ze masz pomoc.

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Hejka
a co to za hejka pisz co u Was? jak Kinia?

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
To nie ścinam włosków, ale pewnie niedługo zmienie kolor, może po wakacjach...
kobiety

Cytat:
Amelie, czego uzywasz do wlosow ? Bo mam zniszczone przez te rozjasnianie, farby. Przydałoby mi sie isc do fryzjera na kurację jakąs ale szkoda kasy.
JolanT kiedys polecała: http://www.alejaurody.com.pl/paznokc...niane-na-wlosy

Cytat:
Wraca
super!

Cytat:
dobra . powiedziałam ze raz w normalny dzień -bez niego załoze najkrótszą ,najbardziej obcislą kiecke i wyjde sama .(bosh gdzie wyjde to nie wem ale nie do ludzi tak na pewno ).
usłyszałam ...(zartowbliwie ) "tylko spróbuj!" .
heh ....spróbować?
a co sie będziesz

Cytat:

Alliw, ZOsia jest zazdrosna
hihi, to daj jakis filmik z zoo, moze tez sie zapatrzy

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Alliw mnie nie zalewa bo ja pomiędzy rzekami mieszkam i to w bloku, ale ludzie blisko rzek mają się czego bać
no to uff. Mam nadzieję, że przestanie padać i rzeki nie wyleją

Cytat:
Pani, zgram od Siostry to wrzucęjak się małpy tłukły i wrzeszczały to je uciszała goryl spał, to mu śpiewała:aaaażyrafy jadły to też zażądała jeść, a pawia pogoniła

Moderna, ja Jankowi chyba kupię mini odkurzacz

A moje dziecię śpi
Stary 2014-05-16, 14:40   #4336
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy delikatne, nie wiem jak M., ale J. potrafi na prawdę rzucić się na coś z zębami i jak tylko słyszę ten dźwięk mam wizję ułamanego zęba..
ojjjj... az tak?

to M. w sumie to nie gryzie, naprawde malo i dleikatnie - stad tez to moje zdziwienie.. a moze przy upadku ktoryms? ehh
Cytat:
ojj jak to
Moja Kinia ma... żółte plamy na górnych zębach 29 maja mamy wizytę u stomatologa. Oby to nie próchnica
ojjj.. a czym myjesz, pasta z fluorem?

BYou bede w poniedzialek u lekarza to zapytam, czy musimy isc do stomatologa

Cytat:
super! Ile Marcel ma wzrostu? Bo taki wysoki się wydaje
miesiac temu ok.77 cm, ale mozliwe, ze znowu odrobine podskoczyl - wiec nie taki wysoki znowu
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Moderna, ja Jankowi chyba kupię mini odkurzacz

A moje dziecię śpi

juhuuu... jak to dobrze, ze spi

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

panika nieduzo uszcerbane, na rogu brakuje okruszka - wiec pewnie tylko mama zauwazy - ale mimo wszystko dziwie sie bardzo, no i żeby nie mial uwrazliwionego tego zabka teraz

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

BYou fajny wypad do zoo, no i Zosia wymiata - szkoda, ze nie ma filmu
Stary 2014-05-16, 15:13   #4337
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Hej

Nestelle
- zakladaj ...!!!!

Monicca
- 8dni szybko zleci

Achna
- bo zapomnialam - akcja z roleta u mnje 1wsze co to mama okna umyla do BN mam spokoj hahaha.

U nas dzis znowu pobudka z drzemki plus placz - powod lewa dolna 2 plus 3i4 u gory tak mi go szkoda tak plakusial :-(

Ja w drodze do pracy
SOFE juz mam wiec jutro zaczynam skrecanie - oby mi lepiej poszla mi z szafka na buty

Ogolnie ucho mnie boli - cos tam w nim jest - mama zagladala z latarka bleee. No jak nie jrok to sraczka

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:32   #4338
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

a co to za hejka pisz co u Was? jak Kinia?
należy mi się, codziennie o Was myślę, ale jakoś dzień przeleci i nie mam czasu zajrzeć.
Kinia tańczy, śpiewa, czyta gazety, książki, nagrać się nie pozwoli
Teraz wychodzi dolna dwójeczka. Czyli mamy dopiero 8 ząbków.
Na głowie nadal meszek

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
ojjj.. a czym myjesz, pasta z fluorem?
no właśnie nie myłam. Teraz Elmex dla dzieci. Na dodatek moje dziecię lubi spać na cycu.

Sorry, krótka pamięć. Myłam tylko szczoteczką, wodą.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2014-05-16 o 16:22
Stary 2014-05-16, 15:36   #4339
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie pprzy przewijaniu, jak sie mlody do mnie usmiechal zauwazylam, ze gorna jedynka lekko uszczerbana
oj

Cytat:
Śliczna

dzięki
zdrówka!

Cytat:
ja używam- szamponu oczyszczającego z oriflame, odżywkę z avon z olejkiem arganowym i do tego raz na jakis czas maskę z olejkiem arganowym tez z avon, bardzo polecam włosy są po nim miękkie i lśniące, no i cena jest do zniesienia do farbowanych na kursie uzywamy taka maskę http://www.maxel-cosmetics.pl/images...cutinol500.jpg i jest bardzo dobra ogólnie spróbuj moze odżywek nawilzających. największe zabójstwo do włosow to szampon H&S brrrrrr jak najdalej
aha, ostatnio kolezance fryzjer na bardzo suche włosy polecil http://estyl.pl/moroccanoil-moisture...iszczone-250ml nie jest to tanie, ale działa cuda. wiem, ze znajdą się przeciwniczki ol arganowego, ale ja sobie chwalę, widziałam jak włosy "pochłaniają" tą odzywkę i jak ładnie pachnialy po

Cytat:
Wraca
super

Cytat:

ale ma śliczne oczka
jaką masz spacerówkę? bo koło widzę
dzięki
spacerówka Quatro mini
u nas tez leje i wiatr

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-16 o 15:43
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 16:06   #4340
despa
Zakorzenienie

GG do despa

I po pracy,alez mi szybko dzien zlecial...przodownictwo mi nie grozi, wiem,ze pewne czynnosci musze zrobic,wiec robie, nie wybieram kwot,jade po kolei. A ze bezposrednia gore mam fajna i jak widzi E sie faktycznie robi, to mam mila atmosfere.

Pisalam Wam,ze laska co mnie zastepowala chodzila sie na mnie skaezyc i mi dupe obrabiala? I wiecie dlaczego- bo za duzo zrobilam i ona ma przez to wiecej roboty przy rozliczaniu....

Pani a czemu w Zamosciu?

Krakuski, bylyscie z zatorze, w tym rozbudowanym parku, bo oprocz dino, ponoc jakis park mitologiczny zrobili,ciekawa jestem opinii ( jest tez park sw mikolaja tam czynny w zimie,ponoc warto)

Jutro jedziemy z Oli na dalszy etap talentow, tancza w kilka osob uklad,wiec kolo 12-13 trzymajcie kciuki
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 16:26   #4341
Villga
Zadomowienie

Nestelle, no ciągnie się to od grudnia i jak na razie nie wydaje się, że szybko zakończy. Plusem jest, że odkąd dostaje leki nie miała ani raz kataru, minusem, że ciągle ja szprycuję lekami ale co zrobić...

Kwiatuszku, lek do inhalacji się nazywa Flixotide. Ma tez syrop Flonidan (wczesniej Xyzal).

Luna, to jest Wasza decyzja, nikt tu nie będzie krytykował
My zdecydowalismy szczepic płatnym priorixem i teraz czekam aż przywiozą szczczepionke. Pewnie po niedzieli Kinia będzie kłuta.

Kasia, brawa za asertywność.

Pani, wychodzi na to, że ja też przeszkadzam Kindze spać

Despa, dobrze, że szkoła już wybrana. A co do słuzby zdrowia to ja sie nawet nie wypowiadam bo słow szkoda

Nestelle, jak opisywałaś wymarzone wakacje to jakbym czytała siebie hehe

Miałam tyle odpisywać i wszystko zapomniałam
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 16:28   #4342
bmma
Zadomowienie

Cytat:
I po pracy,alez mi szybko dzien zlecial...przodownictwo mi nie grozi, wiem,ze pewne czynnosci musze zrobic,wiec robie, nie wybieram kwot,jade po kolei. A ze bezposrednia gore mam fajna i jak widzi E sie faktycznie robi, to mam mila atmosfere.

Pisalam Wam,ze laska co mnie zastepowala chodzila sie na mnie skaezyc i mi dupe obrabiala? I wiecie dlaczego- bo za duzo zrobilam i ona ma przez to wiecej roboty przy rozliczaniu....

Pani a czemu w Zamosciu?

Krakuski, bylyscie z zatorze, w tym rozbudowanym parku, bo oprocz dino, ponoc jakis park mitologiczny zrobili,ciekawa jestem opinii ( jest tez park sw mikolaja tam czynny w zimie,ponoc warto)

Jutro jedziemy z Oli na dalszy etap talentow, tancza w kilka osob uklad,wiec kolo 12-13 trzymajcie kciuki
Żałosna "koleżanka", pamiętam pisałaś.

W Zatorze nie byłam, można pewnie przez neta zerknąć. Tak, Dinozaury Maciek pamięta, był z klasą.
Polecam Inwałd. Mieli otworzyć tam duży zamek, rekonstrukcję prawdziwego. Robi wrażenie... Park miniatur, też taki nawet, nawet fajny. Może na kawę się tam umówimy Albo w Kalwarii? Bądź na kremówki w Wadowicach? Krakuski?

No kciuki... jasne, ze trzymamy.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2014-05-16 o 16:30
Stary 2014-05-16, 16:43   #4343
Amelie04
Zakorzenienie

Demeter bardzo ładnie Ci było we włosach w kolorze hmm miodowym? Bez grzywki na zdjęciu z tż i K. ślicznie Ci tak !

a ja chce jakiejś zmiany i nie wiem, czy zapuszczać czy ścinać, bo mam takiego przerośniętego boba. i nie wiem czy blond sobie zrobic hmm jak myslisz ?
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:10   #4344
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle, przekochane masz Dzieci
Mi do dziś utkwiło w pamięci jak pisałaś, że jak Ninka i Kuba wstają to On Ją prowadzi do łazienki i zapala się światło bo Maleńka nie sięga
Brawo za gadanie i chodzenie
My wczoraj byłyśmy w zoo w ramach imienini tyle dźwięków ile tam wydała z siebie Zosia to jeszcze mi wieczorem dźwięczało w uszachale radość bezcenna
Cytat:
jak się małpy tłukły i wrzeszczały to je uciszała goryl spał, to mu śpiewała:aaaażyrafy jadły to też zażądała jeść, a pawia pogoniła
heh ...Nina już tak urosła ! siega już sama do włącznika od dawna ...

Zosiek jest niesamowita
Cytat:
. rodzice, którzy nie szczepią ze względu na $ mieliby autentyczny wybór. a nie determinację ze względów ekonomicznych
racja....
Cytat:
Dopiero teraz natrafilam na ten material?
widzialyscie to?
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ka,122729.html

ciekawe ile zwolennikow ma ten pan
o matko! co za ciemnota
słyszałam ,ze jest nawiedzony .ale zeby az tak???
i pomyslec ze on reprezentuje nasz kraj -potem nie dziw ,ze z nas "Polaczków "się śmieją.
powinien mieć moherowe...rekawice

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
U nas dzis znowu pobudka z drzemki plus placz - powod lewa dolna 2 plus 3i4 u gory tak mi go szkoda tak plakusial :-(

Ogolnie ucho mnie boli - cos tam w nim jest - mama zagladala z latarka bleee. No jak nie jrok to sraczka
biedni jesteście .....
oby wszystko minęło
Cytat:
Kinia tańczy, śpiewa, czyta gazety, książki, nagrać się nie pozwoli
Teraz wychodzi dolna dwójeczka. Czyli mamy dopiero 8 ząbków.
Na głowie nadal meszek
.

a z tymi ząbkami kiepsko .może to tylko przebarwienia jakies?
Cytat:

1. .a ta Twoja zastępczyni nadal pracuje z Tobą ?
a o skargach skad wiesz? szefostwo Ci powiedziało?czy koleżanki?

2. za Oliwke! co to za talenty ?jakiś program-konkurs? regionalny?szkolny?
Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Nestelle, no ciągnie się to od grudnia i jak na razie nie wydaje się, że szybko zakończy. Plusem jest, że odkąd dostaje leki nie miała ani raz kataru, minusem, że ciągle ja szprycuję lekami ale co zrobić...
łłłło qrcze . "trochę "to trwa . no ale jeśli trzeba to trzeba .
a to jakies mocne leki? bo ja miałam tak z N ze w wieku 3 lat przez 3 mies. miała inchalacje ale lekartwa lekkie podobno .

Mój J jest niezniszczalny ! wtał o 7 . w szkole do 15.45 , na 17 basen(45min.) ,na 18 maraton naukowy w szkole .zostaje do 22 .(ja podjęłam taką decyzje bo są dzieciaki które zostaną całą noc ....).
R jest bardzo podobny do J - także ma dużo energii ale nie jest maruda .R rzadko spi w dzień ,przestał tak jak J po skończonym roku ...

za to N także wstała rano o 7 , przedszkole i zaraz po tym tance .w domu jest po 17 .
Stary 2014-05-16, 17:18   #4345
bmma
Zadomowienie

Cytat:
o matko! co za ciemnota
słyszałam ,ze jest nawiedzony .ale zeby az tak???
i pomyslec ze on reprezentuje nasz kraj -potem nie dziw ,ze z nas "Polaczków "się śmieją.
powinien mieć moherowe...rekawice

a z tymi ząbkami kiepsko .może to tylko przebarwienia jakies?
dokładnie moher

Zobaczymy co powie nam dr. Do wizyty radził telefonicznie Elmex.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-16, 17:19   #4346
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Pisalam Wam,ze laska co mnie zastepowala chodzila sie na mnie skaezyc i mi dupe obrabiala?
ja bym się tylko cieszyła toż Ci piękną laurkę strzeliła klask i:

Cytat:
Pani a czemu w Zamosciu?
bo niedługo się wybieramy do dziadków

Stary 2014-05-16, 17:57   #4347
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
he
Mój J jest niezniszczalny ! wtał o 7 . w szkole do 15.45 , na 17 basen(45min.) ,na 18 maraton naukowy w szkole .zostaje do 22 .(ja podjęłam taką decyzje bo są dzieciaki które zostaną całą noc ....).
R jest bardzo podobny do J - także ma dużo energii ale nie jest maruda .R rzadko spi w dzień ,przestał tak jak J po skończonym roku ...

za to N także wstała rano o 7 , przedszkole i zaraz po tym tance .w domu jest po 17 .
maraton naukowy całą noc dla dzieci? dziwne przedsięwzięcie...
wotam się, ja dzien mam dzis nienajlepszy, moze wieczor bedzie bardziej przyjemny
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 18:16   #4348
anika_s
Wtajemniczenie

cześć kochane ta pogoda mnie wykończy , do tego od wczoraj boli mnie każdy staw, każda nawet najmniejsza kosteczka jak dobrze że dziś piątek

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:

co za babsko!

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
skad, jak, dlaczego?
uuu
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 19:05   #4349
Malpka
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
To ja tylko wypowiem się o nauce czytania - my w terapii Igora stosujemy czytanie globalne - nauka nie liter, ale całych sylab - paradygmatów każdej spółgłoski i skutek taki, że Guciu czyta. Ma 4 lata i czyta. Od razu załapał tez miłość do cyfr. Ostatnio pokazałam mu dodawanie, normalnie był podekscytowany. Kalinę planuję zacząć uczyć tą metodą gdzieś jak skończy 1,5 roku - oczywiście w formie zabawy i dla zabawy. Jakbyście chciały coś więcej, to polecam serię "Kocham Czytać" Jagody Cieszyńskiej
i wy z tych książeczek się uczycie? a masz możliwość zeskanowac z 1 -2 stron żebym zobaczyła jak wygląda w środku ?

czytam was, czytam ale jestm na 137 stronie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 20:00   #4350
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

i wy z tych książeczek się uczycie? a masz możliwość zeskanowac z 1 -2 stron żebym zobaczyła jak wygląda w środku ?

zawsze się wtrynię nachal okropny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (109,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (80,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (90,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (99,7 KB, 20 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości