|
|
#1411 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
Cytat:
Fajnie brzuch się wygina
|
|
#1412 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) słit moje maleństwo bardziej pojedynczo daje znać o sobie, takie stukanie jakby widać gołym okiem ale nie aż tak jak u Ciebie![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- ja tez miałam 75 ale pobrania 2. jedno na czczo a drugie po dwóch godzinach, tak mi moja gin zleciła.
|
|
#1413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
jakieś stukanie, drgnięcia, falowanie, przesuwanie się, wypinanie
|
||
|
|
|
#1414 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanet moja też sie tak rozpycha
fajne to, póki nie trafi na coś co mnie boli ![]() my mamy swoje rodziny w odległości 300km.... zawsze robiliśmy pól na pół, jak Wigilia u jednych to potem, drugiego dnia jechaliśmy do drugich... a w tym roku nie wiem, chyba zostaniemy tutaj... to w końcu 4h samochodem...
|
#1415 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane,
wyszłam ze szpitala dziś, ale bez wypisu, na niego muszę poczekać, więc TŻ odbierze. Na razie leżenie przez kilka dni jeszcze, ciut ciut chodzenia. Zresztą dziś za bardzo poszalałam z tej radości, że wychodzę i pochodziłam po oddziale, a później miałam gwiazdki przed oczami No i nie oszukując czuję nadal plecy po znieczuleniu. Jak dobrze być w domu! nie dam rady wszystkiego nadrobić, przejrzę ostatnie strony i od dziś postaram się być na bieżąco chociaż do wyjazdu (pt) ![]() Mam do Was pytanie - jakie maksymalne dawki dobowe magnezu przyjmujecie? Ja mam teraz samego magnezu łącznie 750mg dziennie, a kurcze dziś po wyjściu zauważyłam, że baardzo szybko twardnieje mi brzuch i cholera mocno boli :/ wcześniej twardniał po 15min stania/chodzenia, pobolewał, ale nie aż tak bardzo, a przynajmniej nie przez pierwsze 30min. Tak to jeszcze nie było, a wiem, że nie ma to związku z zabiegiem, bo to nie te okolice problemowe. I zastanawiam się o ile wolno mi zwiększyć sobie tego magnezu? Dodam, że biorę Aspargin, czyli nie sam magnez. edit: źle napisałam. 1 tabletka zawiera m.in. 250 magnezu wodoroasparaginianu czyli 17mg magnezu. Ja biorę 3x1. Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-07-21 o 14:54 |
|
|
|
#1416 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszyscy są zadowoleni ![]() Cytat:
Cytat:
No nasz też szaleje nieraz w brzuchu ak mocno że hoho ostatnio małżowi dwa razy przyłożył w głowę jak się do brzucha przytulił ![]() A tak poza tym to jestem po połówkowych...i uf...wszystko jest super, szyjka, łozysko mi sie troche podniosło, no i najwazniejsze będzie CHŁOPAK Aleksander ma 480g i wszystko jest super...odetchnęłam z ulgą i jestem szczęśliwa że jest ok!!!!No i w końcu mogłam zobaczyć naszego Fikołka, a sie ruszał i po turecku sobie siedzał gagatek ![]() A i zrobiłam malutkiemu pierwszy zakup...taki mały
|
|
#1417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie szalej tam z tym chodzeniem..a co do magnezu to ja właśnie dostałam zalecenie od gina 3xpo 2 tab przez 2 tyg a potem 2x po 1 chyba musze sprawdzić
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tacie w głowę? a to mały "łobuz" jeden |
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż się małzowi łezki zaświeciły hahaha łobuz tatuś teraz się jeszcze cieszy hihi
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz dużo odpoczynku dla Ciebie i maluszka. Na pewno już będzie wszystko dobrze Co do magnezu to kurcze nie wiem. Ja biorę Asmag, 2 x 1, ale przez skurcze łydek...brałam jedną ale i tak mi się powtarzały więc sobie zwiększyłam. Ale jutro akurat mam wizytę więc zapytam lekarza... |
|
|
|
|
#1421 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiara, super, że już w domu jesteś, dużo wypoczywaj, magnez to lepiej razem z wit B6 brać, lepiej się wchłania, teraz nie biorę, ale w pierwszej ciąży mam wpisane MagneB6 3 x 1 tabletka, zaczęłam brać od 26 tygodnia wtedy. Aspargin to chyba taki suplement diety magnez z potasem
|
|
#1422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tatuś chciał synka czy córę? Mój jak się okaże że to chłopak to chyba oszaleje ze szczęścia )gratuluję więc chłopaka i pierwszego zakupu, fajniutki komplecik ) ja idę właśnie na połowy do sh może coś trafię![]() Kiara super, że już w domku, wypoczywaj teraz dużo!
17.08.2013 r.II kreseczki: 15.03.2014 r. Lilianna 27.11.2014 r. Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/ Edytowane przez Justana1984 Czas edycji: 2014-07-21 o 14:57 |
|
|
|
|
#1423 |
|
Zadomowienie
|
Tatusiowi ponoc obojetne...ale jak to większość facetów uważają za punkt honoru mieć syna...
Ale jakoś tak od początku czułam że będzie Olek No i się sprawdziło
|
#1424 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też się brzuch często wygina, aż się śmiać chce. A wczoraj się zaczytałam i nagle coś mi się ruszyło tak dość wysoko, aż się wystraszyłam.![]() Cytat:
Cytat:
Ciuszki śliczne
|
|
#1425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zanet - ooo super Justana ![]() słoneczko - dzięki za odp., tez tyle biorę Czyli skoro mniej nie ma sensu, to znaczy, że można więcej To dziś sobie 4 łyknę, chociaż tę 1 więcej... a taki tekst to jest umieszczany w 90% ulotek :P Indra - mi endo-gin i gin kazali brać Aspargin właśnie... bo on jest z potasem dodatkowo. Chyba to właśnie lek, nie suplement ![]() Tylko źle napisałam - 1 tabletka zawiera m.in. 250 magnezu wodoroasparaginianu czyli 17mg magnezu. Ja biorę 3x1. I chciałam wiedzieć ile jeszcze mogę wziąć dziennie żeby nie przegiąć ![]() B6 brałam wcześniej, mam chyba gdzieś jeszcze kilka sztuk, ale B6 ja mam w Prenatalu, także nie wiem czy jest sens brać oddzielnie. Czytam, że Kasię odwiedził ZUS Sama teraz jestem na L4, wyjazdów zagranicznych nie robimy, ale w pt wyjeżdżamy do mojego rodzinnego miasta i tam będziemy do kolejnej środy. Relaks połączony z obowiązkiem, a raczej zdrowiem - mam poumawiane wizyty: u stomatologa (chodzę do niego od dziecka), okulisty, chirurga i jeszcze taki urolog ma mnie obejrzeć na tamtejszym oddziale. Przywalę głową w mur jak mnie w tym czasie ZUS odwiedzi, bo nie ze wszystkich miejsc będę miała jakiś dokument ![]() Badał mnie dziś transplantolog, wszystko ok, udało się, ale do końca ciąży mam brać Urosept 3x 2 tabl., także chyba jakieś hurtowe ilości zamówię z apteki Kontrola w poradni i jakby coś sie działo to na IP. Antybiotyk dziś pierwszy dzień odstawiony No i po połogu mam się zgłosić na usunięcie tego co mi wsadzili.Wczoraj była pozabiegowa kontrola gin - mały ma się dobrze, tylko mniej go czuję, bo obrócił się pleckami do moich powłok brzusznych, dalej położenie główkowe, łożysko się ułożyło i już jest ok Stawiałabym na błędy pomiaru, ale niby nie... teraz ma 48mm.Idę zjeść i spać, bo głowa mi pęka
Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-07-21 o 15:12 |
|
|
|
|
#1426 |
|
Zadomowienie
|
Nie mi lekarz zalecił magne b6 i ma 48 mg magnezu...
Super że wszystko się cofło i szyjka się wydłużyła i cała reszta...no i tak ma być że ma byc dobrze!!!!A teraz śpij i odpoczywaj...ja jestem zmęczona jak cholera ale nie mogę zasnąć chyba z tego gorąca...albo paradoksalnie z tego zmęczenia :/....uh
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
ja uciekam, bo w ten ukrop to się nawet siedzieć w jednym miejscu nie da
![]() miłego i przyjemnego popołudnia i udanych wizyt, jeśli dzisiaj macie
|
|
|
|
#1428 |
|
Zadomowienie
|
Kiara - ciesze się że już wszystko dobrze
Z moją szyjką to samo, na prenatalnych miałam 3,5 cm a teraz nie dawno na ip jak mnie badała to mówi że 5 cm ![]() Gratuluje udanych wizyt Ja byłam dziś w ikei i kupiłam łóżeczko Hensvik i materac do tego trochu wcześnie ale co tam... w piątek mieli dostawe tych lóżeczek, mieli 8 sztuk, a dzisiaj już 4plus inne rupiecie zawsze ale to zawsze muszę wziąć jakieś szklanki, nie wiem czemu
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara, cieszę się, że już po wszystkim, dbaj o siebie i dużo odpoczywaj
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara dobrze ze juz w domu jestes. Ja dzis bylam u siebie w przychodni u poloznej sie zapisac to teraz co tydzien max dwa bede miala jeszcze wizyty u poloznej bedziemy sluchac tetna i potem tez ktg.
|
|
#1431 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ja tak na szybko dzisiaj... Chyba się czymś strułam, bo wczoraj mnie pogoniło 2 razy, a dziś mnie lekko żołądek pobolewa... chyba jeszcze za wcześnie, żeby rosnąca macica mi żołądek uciskała? już się zestresowałam, że to jakieś skurcze czy coś, ale nic się nie dzieje...Kiara bardzo się cieszę, że jesteś już w domu, teraz odpoczywaj ile wlezie! No nawiedził mnie Zus, dzisiaj pismo wysłałam, zobaczymy co mi odpiszą ![]() U nas też gorąco, ale jakoś daję radę pożarłam się za to z małżem... ale ogólnie przez ten ból brzucha taka nerwowa chodziłam no i musiało na kogoś paść wczoraj sobie poszedł na motor, wrócił po 22.00, a ja z tym bolącym brzuchem, musiałam sama chłopaków wykąpać, zrobić kolację, położyć ich spać itd... faceci... zrypkę dostał to dzisiaj chodzi jak należy ![]() Justyna fajnie, że połówkowe badanie wyszło w porządku! No i gratuluję chłopca! Chłopcy są fajni Zmykam, później zajrzę
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za kciuki
Moja mala wazy 998g!!! lekarz mowi ze duzo bo jestem w 25t1d wiec powinna ok. 750g wazyc, ale wg usg pokazuje nozki i brzuszek na 27t2d , glowka prawidlowo 25tc. Szacuje wiec wage 3800g albo i wiecej ![]() Ogolnie mala rozwija sie dobrze, lekarz dokladnie pokazywal wszystko i tlumaczyl bo malz i corka byli ze mna. Martwi mnie tylko skrocona szyjka, bo mialam juz skrocona a znowu sie skrocila, z Ts1 na Ts2 a na pierwszej wizycie mialam Ts0, pytalam lekarza ile to jest w cm, ale on mowi ze w punktach liczy i jest skala od 0-13 , mowi ze mam sie oszczedzac bo pewnie za duzo chodzilam no i powiedzial ze szybciej urodze.... w tym tyg. musze zrobic glukoze....
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-07-21 o 16:53 |
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladka ale duza
|
|
#1434 |
|
Rozeznanie
|
Zanet ładnie się tam rozpycha hehe mój młody też się często tak wierci ale nie mogę uchwycić tego na apracie
![]() Skoro były już zwierzaczki, to teraz przechodzimy na brzuszki hehe Mój syn pozdrawia wszystkie wizażowe ciocie hihi
|
#1435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1436 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moja jesy ulozona poprzecznie doktorek chcial obejrzec dokladnie znowu czy miedzy nozkami nic nie uroslo i sie smial ze jajek nie widac to dziewczynka, 3 raz potwierdzil plec, ale jakos i tak do konca nie wierze
|
|
#1437 |
|
Raczkowanie
|
Kiara ciesze sie, ze juz w domu i wszystko jest ok
![]() justynawgratuluje synka ![]() czekoladkasuper, ze z coreczka w szystko w porzadku ![]() Z magnezem nie pomoge, bo nie biore Co do swiat to mnie ten problem omija i moja mama i Tz rodzice mieszkajaw Pl a my sie do Polski na swieta nie wybieramy, coroku jezdzilismy do mojej siostry, jeszcze nie wiem, jak w tym roku bedzie wygladalo. Glukoza wcale nie jest taka zla, ja mialam o smaku cytrynowym, dalam rade wypic, pobierali mi krew 2 razy, raz przed wypicie i po dwoch godzinach. Robilam to na oddziale, na ktorym bede rodzic, pani puelegniarka byla tak mila i oprowadzila mnie troche po salach, tylko, zeby sale z basenem obejrzec musze przyjechac we innego dnia, bo wlasnie ja ktos uzywal ![]() Uciekam do polskiego sklepu po ptasie mleczko, normalnie taka ochota mnie na nie naszla, ze musze i koniec
|
|
|
|
#1438 |
|
Zadomowienie
|
czekoladka- aleeee kluseczka!
ale dobrze że wszystko dobrze ! ![]() daariaaa- super brzusio
|
#1439 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Kiara dobrze, że już jesteś w domu mam nadzieję, że szybko powrócisz do formy Czekoladka współczuję śmierci teścia i przytulam! A córcia rzeczywiście spooora ginka powiedziała, że teraz już około 100g w tydzień dziecko będzie przybierać Ja jestem u rodziców na wsi ( 500km) od mojego miejsca zamieszkania ( płd.-wsch. Polska) i dosłownie umieram przez te upały, siedzę i się nie ruszam a cała jestem mokra i zmęczona ... moja córka szaleje z moim siostrzeńcem, " nie ma czasu" na jedzenie, na spanie, nie słucha się, tylko z nim biega i mam dość....chyba sobie tutaj nie odpocznę....a przyjechałam w sobotę na 3 tygodnie! Czytam Was w miarę bieżąco ale nie jestem w stanie odnieść się do wszystkiego, ponieważ się nie da, zawsze muszę pisać na szybko. acha chyba jeszcze Rosalie pytała się o mierzenie temperatury w pachwinie, takiemu maluszkowi, który leży i prawie się nie rusza łatwo jest tak zmierzyć temperaturę, ja tak mierzyłam do ponad roku, teraz gdyby przyszło co do czego to nie wiem jakbym Tosi zmierzyła temp... nie da się, w miesjcu nie usiedzi a spróbujcie jej jeszcze coś włożyć pod pachę, w pachwinę... eh dobrze, że nie choruje ( nie chce zapeszyć )
Edytowane przez begie13 Czas edycji: 2014-07-21 o 17:49 |
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To łózeczko hensvik nie ma wyjmowanego boku ani szczebelków?? Czekoladka - duza dziecinka ![]() Kiara - zdrowiej szybciutko Pojechalam obejrzec łózeczka i inne pierdoły, a kupilam przescieradla letnie, ramke na grafike i material na poduszki - mama bedzie szyla i troche drobniejszych rzeczy zawsze tam poplyne...
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-07-21 o 19:11 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

młody chyba jeszcze jest?
a na poważnie to faktycznie z nią chyba cos nie tak skoro dwóch synów od niej ucieklo 

17.08.2013 r.
łobuz tatuś teraz się jeszcze cieszy hihi

Kontrola w poradni i jakby coś sie działo to na IP. Antybiotyk dziś pierwszy dzień odstawiony
Stawiałabym na błędy pomiaru, ale niby nie... teraz ma 48mm.
trochu wcześnie ale co tam... w piątek mieli dostawe tych lóżeczek, mieli 8 sztuk, a dzisiaj już 4