|
|
#1351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
![]() Ja czasem miałam wrażenie, że z fotela nie wstaję, bo młody ciągle na mnie wisiał pierwsze 3-4 miesiące... siku robiłam w biegu, bo już się darł... i cudowałam, bo myślałam, że on się nie najada, no ale waga pokazywała, że wręcz przeciwnie, rośnie akurat... kupowałam milion smoczków, żeby go choć troszkę oszukać, ale gdzie tam... w końcu odpuściłam i dawałam mu tyle i potrzebował, ale to jest naprawdę duże poświęcenie, bo nie robiłam w domu nic, oprócz karmienia go piersią... a z drugim synkiem od początku bajka, zjadł z cyca jednego poszedł spać na 3 godziny, obudził się, zrobił kupkę, pośmiał się i zjadł z drugiego cyca i znowu na 3 godziny spokój, bo spał, albo sobie leżał... więc jest różnie, a jak będzie nie przewidzisz, bo nie wiesz jakie Twoje dziecko będzie i czego będzie potrzebować
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1353 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina dostawianie czeste to podstawa ale psychika tez duzo daje. Jak sie bedziesz nakrecac i stresowac to nic z tego nie będzie.
Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z Kasią, częste przystawianie to podstawa, jeśli się pokarm pojawia, to trzeba kontynuować karmić, a nie sztucznie rozpędzać laktacje laktatorem. Ja dostałam ręczny i stosowalam go jak miałam nawał pokarmu, ale mnie reka bolała, wolałam sama palcami do zlewu spuścić.
Jakby nie było pokarmu wcale, to lepiej kupić elektryczny, ale to spory wydatek. Mój syn zrezygnował z piersi sam jak miał 11miesięcy, a mm pił wieczorem do 2,5 lat. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1355 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za miłe przyjęcie
ciążę mam zagrożoną od początku ze względu na wadę macicy (macica podwójna ze wspólną szyjką). Narazie zaliczyłam we wczesnej ciąży dwie wizyty na izbie przyjęć (plamienie) i jeden tygodniowy pobyt w szpitalu (krwawienie). Teraz poleguję w domu, ale zgodnie z zaleceniem lekarza mogę trochę chodzić. W takie upały jak dziś dużo gorzej się czuję, brzuch mi twardnieje więc z mężem spędziliśmy pół dnia w klimatyzowanym Starbucksie. Tam sobie zrobiłam legowisko dlatego dziwią mnie takie kontrole. Wystarczy na mój gust powiedzieć: mąż wyjechał, byłam dwa dni u mamy żeby miał kto się mną zająć. Przecież nie trzeba już sie meldować tymczasowo, jak za komuny :P
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w zusie trzeba chyba zglosic zmiane miejsca pobytu dluzsza niz 3 dni.. A meldowac sie mozna jak najbardziej tymaczsowo tez, ale juz nie trzeba ![]() Zrobilam pyszne placki z cukini baaardzo dawno nie jadlam, a że nie wiedziałam jakie dać kartofle, to zrobiłam z przepisu kuchni lidla z boczkiem i cebulką i dałam dużo chili, pychota z maślanką wszyscy sie zajadali nawet moj baardzo miesożerny tżet![]() Padam w tym upale, normalnie ciezko sie ruszyc z wyra
|
|
|
|
|
#1357 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż mi ślinka leci no ma co do karmienia to czasem stres i presja sobie stawiana jest tak duża że zwyczajnie nie można...:/ mam nadzieję że ja się nie będę do tego typu zaliczać...:/---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Aha kobiety potrzebuję pomocy w pewnej kwestii...może orientujecie się jak to jest i czy to wogóle jest możliwe żeby mąż wziął zwolnienie na opiekę na mnie??...jak tak to do kogo uderzyć i w jakich przypadkach takie zwolnienia (o ile są możliwe) są wypisywane...bo ja zupełnie się w tym temacie nie orientuję a wy może coś więcej wiecie
moje najbardziej lubiane miejsce na ziemi jest między twoim lewym a prawym ramieniem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png Edytowane przez justynaw1982 Czas edycji: 2014-07-20 o 18:44 |
||
|
|
|
#1358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez tak myslałam...ale chciałam się upewnić...bo cholera jasna męża mego robią w babuko w pracy i się zastanawiałam czy może wziąść "zaległe" L4 na mnie...
|
|
#1360 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna ja pamietam ze malz po porodzie bral opieke na mnie, normalnie w szpitalu wystawili... ale to po porodzie.. a jak wyglada sprawa w ciazy to nie wiem, nie chce w blad wprowadzic
![]() Kostka tak, jak sie za bardzo chce to ponoc moze z tego nic nie wyjsc spokoj przede wszystkim...
|
#1361 |
|
Wtajemniczenie
|
Kostka, ja z surowych ziemniaków robiłam
Zdarza się, że pokarmu nie ma albo jest kiepskiej jakości, ale wtedy laktator moim zdaniem nie pomoże. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1362 |
|
Wtajemniczenie
|
Podobno nie ma czegos takiego jak pokarm kiepskiej jakosci..
Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat się na tym nie znam, ani też doświadczenia w tym temacie nie mam, ale wiem, że moją przyjaciółkę odwiedzała położna i kazała jej przestać karmić piersią z uwagi za kompletnie nietreściwy, bezwartościowy pokarm.
|
#1364 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja słyszałam, koleżanka karmiła, przystawiala ile się dało, a dziecko ciągle plakalo, jadło, ale się uspokoiło dopiero po butli. Pediatra stwierdził, że głodne było, bo jakby wodę pilo, a nie tłusty pełnowartościowy posiłek.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko i wyłącznie można sprawdzić po przybieraniu na wadze czy pokarm jest wystarczajacy dla dziecka. Ja mialam sama wode, rzadkie to mleko i przezroczyste i mialam wrazenie ze mlody sie nie najada, bo ciagle plakal.. ale waga pokazywala ze sie wlasnie najada tylko potrzebuje ciaglej bliskosci
Temat rzeka jesli chodzi o karmienie... na wlasnej skorze sie przekonacie ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Kostka to skoro trzeba zglaszac pobyt trwajacy wiecej niz 3 dni to przy kontroli mozna powiedziec, ze tego dnia bylo sie u rodzicow na noc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narazie nastawiam sie na kp , ale jak wyjdzie tym razem sie okaze ![]() chusty nie kupuje
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Laktator mam juz jeden od kolezanki - reczny, a drugi ma mi dac elektryczny, nie wiem czy sie przydadza ale jak daja to biorę ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Kiara - jak sie czujesz? odezwij sie jak dasz radę |
|
|
|
|
#1369 |
|
Rozeznanie
|
pół dnia mnie nie było, a wy już tyle naskrobałyście ;p cały dzień w domu, bo gradobicie u nas
młody ma wieczór wariacji, brzuch mi lata w jedną i druga stronę hehe a wam jak minęło popołudnie ?
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sądzę, to by było bez sensu. Przez miesiąc karmiła, ale mały nie rósł w ogóle i był problem. Potem okazało się jeszcze, że ma jakieś uczulenie, musieli kupować najdroższe mleko i w ogóle było paskudnie, ale przynajmniej zaczął przybierać.
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
Udało mi się Was nadrobić miedzy maminymi obiadkami a spaniem. Jakoś ciągle chce mi się spać w te upały. Co wlaczalam sobie wątek do nadrobienia to usypialam
Witam dwie nowe mamusie ![]() Kiara, strasznie mi Ciebie szkoda ze takie dolegliwości się Ciebie czepiaja Czekoladko, bardzo mi przykro z powodu teścia ![]() ja wylicytowalam na all laktator elektryczny za 40 zł. To mój pierwszy dzieciaczkowy zakup babka kupiła i nie używała. Wyparzyla tylko. Jest praktycznie nowiutki
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoras mamusia wizytuje tez jutro czy tylko ja???
ja juz sie zegnam, te upaly mnie wykanczaja
|
#1373 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2. mnie chusty nie przekonują. Spotkałam się też z opinią, że to niezbyt dobre dla matki bo jednak noszenie dziecka obciąża kręgosłup. Nie zamierzam więc kupować. Fajne te wasze zwierzaki. Ja nigdy nie miałam zwierząt w domu. Tż chciałby psa ale wcześniej nie mieliśmy warunków a teraz to się nie zdecyduję bo dziecko pewnie będzie alergikiem. Pochwalę się bo zrobiłam zakup roku. Wygrzebałam na wyprzedaży w H&M spodnie ciążowe przecenione ze 129 zł na 20 zł |
||||
|
|
|
#1374 | |
|
Raczkowanie
|
agatus84 witaj
![]() Trzymam kciuki, zeby Malenstwo pomieszkalo w Tobie jak najdluzej ![]() Cytat:
![]() I walsnie miedzy innymi dlatego nie mieszkam w Polsce ![]() Co do kontroli, wycieczek itp. na L4 itp. to mam takie samo zdanie co tiera, Kostka i Indra, ale na ten temat juz kiedys sporo sie napisalam ![]() Zgadzam sie tez z tym, ze nagminne branie zwolnien bo ma sie take widzi mi sie powoduje, ze najbardziej poszkodowane sa osoby, ktore sa 'legalnie' (brakuje mi slowa, wiec prosze sie nie czepiac tego wyrazu ) na L4.Ciesze sie, ze jestem (odpukac)szczesciara i moja ciaza pozwala mi na prace do konca, bo jest bezproblemowa i dylematy tego typu mnie omijaja.Wychodze gdzie i kiedy chce i nikomu nic do tego ![]() Kasia oby sytuacja z Zusem rozwiazala sie jak najszybciej paulina ja myslalam o chustowaniu, ale jeszcze nie zaglebiamam sie w temat, jak poczytam to z checia wymienie poglady czekoladkapowodzenia na wizycie ![]() Ja mam jutro rano ta nieszczesna glukoze, zeby tylko pozwolili mi wyjsc przed szpital ![]() Dzisiaj caly dzien spedzilismy nad morzem, zdziwilo nas, ze mimo pieknej pogody plaze prawie puste, coprawda sporo policji sie krecilo, ale jakos nie wzbudzila ona naszych podejrzen, po przyjezdzie do domu sasiad poinformowal nas, ze bombe na plazy znalezli ![]() Uciekam spac, po glukozie musze jeszcze do pracy na pare godzin wrocic
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Wtajemniczenie
|
co myślicie?
za ciepły? http://allegro.pl/spiworek-klasyczny...434538435.html
|
#1376 |
|
Raczkowanie
|
"na sanki"- czyli chyba na ostre mrozy byłby ok. Chociaż (poprawcie mnie jeśli się mylę) noworodka czy małego niemowlaka nie powinno się wyprowadzać na dwór przy temp.poniżej -5 do -10 stopni C...?
ale chętnie posłucham opinii doświadczonych mam. Bo ja to g*no wiem o ubieraniu dzieci tak naprawdę
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki
![]() Cytat:
![]() fajny do wózka i do fotelika i można go rozpiąć w aucie, tez nad podobnym myslę ale nie znalazłam takiego z wełną, tylko wydaje mi się, że do takiego to już bez zimowego kombinezona trzeba by dziecia wsadzić... wstałam wcześniej żeby wywietrzyć w domu, ale już jest 30 stopni powodzenia wszystkim wizytującym dzisiaj |
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Czekoladka trzymam kciuki za wizytę no chyba, że jeszcze któraś idzie to A ja dzis mialam straszny sen - poszlam dzien po porodzie z Franiem na basen i tam go wziely jakies opiekunki, zebym mogla poplywac, byla dluga kolejka do wejscia i jak juz weszlam to poszlam do tego pokoju gdzie dzieci lezaly, zeby zobaczyc czy nie zglodnial i nie moglam go rozpoznac, nie pamietalam jego twarzy i w co go ubralam...plakalam,a babeczka mowila, zebym wziela obojetnie ktore, a ja nie chcialam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- I głowa mnie od wczoraj boli... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
Manieczka ale sen
Wlasnie samA nie wiem co z tym spiworkiem... w sumie jak nie planuje takiego mega zimowego kombinezonu to ten by sie nadal chyba.... Ja mialam noworodka w lipcu wiec teraz tez jestem zielona.... ale mysle ze do -10 to spoko tylko najpierw te werandowania przy oknie, potem balkon i dopiero Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#1380 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Wypilam glukoze i siedzę w parku pod przychodnią, niedobrze mi ![]() Jeszcze się nie wyspalam, bo sąsiedzi z Anglii przyjechali i zrobili imprezę, prosiliśmy żeby sciszyli muzykę, ale pijane towarzystwo stwierdziło, że raz na dwa lata robią imprezę i będzie tak głośno jak zechcą, i jak będą chcieli, to codziennie tak będzie póki nie wrócą do siebie. Specjalnie zaczęli krzyczeć i śpiewać i nam tylki obgadywać. Najlepsze jest to, że to ludzie z 3 małymi dziecmi, jedno jest malutkie, w tum roku się urodziło na wiosnę. Chyba je wszystkie gdzieś oddali i szaleli. Ja z synem wychodziłam na spacery do-15 stopni i osobą która marzla byłam ja, syn opatulony w wózku ledwie policzki miał chłodne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

23.06.2011
01.06.2013
ciążę mam zagrożoną od początku ze względu na wadę macicy (macica podwójna ze wspólną szyjką). Narazie zaliczyłam we wczesnej ciąży dwie wizyty na izbie przyjęć (plamienie) i jeden tygodniowy pobyt w szpitalu (krwawienie). Teraz poleguję w domu, ale zgodnie z zaleceniem lekarza mogę trochę chodzić. W takie upały jak dziś dużo gorzej się czuję, brzuch mi twardnieje więc z mężem spędziliśmy pół dnia w klimatyzowanym Starbucksie. Tam sobie zrobiłam legowisko
wyglądałam komicznie, jeden taki duży, wypełniony mlekiem, a drugi taki "zwykły" :P
baaardzo dawno nie jadlam, a że nie wiedziałam jakie dać kartofle, to zrobiłam z przepisu kuchni lidla z boczkiem i cebulką i dałam dużo chili, pychota z maślanką wszyscy sie zajadali nawet moj baardzo miesożerny tżet

Nie wiem czy to mit czy coś w tym jest ale moja mama też nie miała... Naczytałam się gdzieś, że sposobem na rozbujanie laktacji jest używanie już od pierwszych chwil laktatora dopóki maleństwo nie złapie dobrze cycunia... I wnioski jakie za tym idą - muszę mieć laktator już w szpitalu ! Co Wy o tym myślicie? poradźcie coś... część z Was ma już starsze dziecię więc i doświadczenie... plisss