Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-24, 23:39   #2071
Zanet84
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
te fajne koszulki, które mi się podobają drogie.....

http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...374428332.html

http://allegro.pl/rozpinana-koszula-...367061143.html

ale mnie naprawdę skręca na tą pizzę.........
Fajne te koszulki do domu to jeszcze, ale do szpitala to chce najtansze by nie bylo szkoda jak cos wyrzucic

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Ja zmykam spac... mloda mnie tak kopie ze nie moge sobie zadnej pozycji znalezc... duszno w tych mieszkaniach... ehhhh

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mnie mala dzis zdziela po wnetrznosciach....u nas dzis juz znacznie chlodniej, siedze w cienkiej bluzie kolorowych snow
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 23:43   #2072
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Wrocilam w rece bulka z pasztetem i melisa heh a tv wlaczony na domo +
ja mam tylko postawowe kanały bo my prawie pudła nie oglądamy, teraz jak nie ma m jak miłość to już w ogóle

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Ja zmykam spac... mloda mnie tak kopie ze nie moge sobie zadnej pozycji znalezc... duszno w tych mieszkaniach... ehhhh
to śpij dobrze Kasiu) ja muszę też się ulożyć chociaż ciężko będzie zasnąć;/ dobrze, że chociaż kizia mizia jest to jest sie do kogo odezwać
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 23:48   #2073
ela_86
Wtajemniczenie

weszłam na 16dniową pogodę dla łeby i początek sierpnia jak dla mnie wymarzony oby prognozy się sprawdził

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

też chyba będę się zbierać do spania, bo jutro będę nieprzytomna.... wyjadłam stare chipsy paprykowe i zgaga mnie piecze
Stary 2014-07-24, 23:50   #2074
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
weszłam na 16dniową pogodę dla łeby i początek sierpnia jak dla mnie wymarzony oby prognozy się sprawdził

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

też chyba będę się zbierać do spania, bo jutro będę nieprzytomna.... wyjadłam stare chipsy paprykowe i zgaga mnie piecze
tyż lecę spaciu, dobranocki
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-07-24, 23:54   #2075
Zanet84
Zakorzenienie

Tez jakos czesto nie ogladam tv
To dobrej nocki Wam zycze, ja jeszcze troszke posiedze sobie .
Stary 2014-07-24, 23:55   #2076
paulina119a
Zadomowienie

Kiara biedulko trzymaj się.

Justana piekne zdjęcia szczególnie te z pierwszego linku bo są takie.. naturalne. pełen profesjonalizm.

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
begie- będzie tak jak mówisz że jak będziesz wstawac w nocy do dzidzi to mała pewnie będzie się budzić ... Ja bym jej tam pokoik zrobiła i tam ją nauczyła spania samej, a w przyszłości na pewno zrobiłabym ten 3 pokój
Podpisuje się pod tym pomysłem.

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Paulina, przewijak ma takie krótkie centymetrowe nóżki, żeby się nie przesuwał po łóżeczku A kurz zbiera sie na tej szufladzie, nie w środku, potem cieżko to posprzątać, bo szczebelki przeszkadzają, żeby odkurzać tam wsadzić i dokładnie odkurzyć, a potem ściereczką przetrzeć. ALe zawsze to szuflada dodatkowa, dlatego wciąż się zastanawiam
Cytat:
tak, on ma takie malutkie nóżki, dosłownie na 0,5cm

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

ja chyba przez ten kurz i problem ze sprzątaniem zrezygnuję z niej
Dobrze wiedzieć, ale wiecie co ostatnio wpadłam na chwilę do sklepu dziecięcego i oglądałam te przewijaki na łóżeczko dokładnie takie jak ten http://allegro.pl/przewijak-na-lozec...438784583.html
i on nie miał żadnych nóżek

A do mnie jednak przemawia dodatkowa szuflada choćby za cenę tego dodatkowego sprzątania kurzu hi hi

Cytat:
Koszulki super. Mam kilka koszulek i piżam z Esitiq i musze powiedzieć że bawełnę maja boską i stąd wysoka cena niestety. Ale coś za coś.

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-07-24 o 23:57
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 00:16   #2077
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Kiara biedulko trzymaj się.

Dobrze wiedzieć, ale wiecie co ostatnio wpadłam na chwilę do sklepu dziecięcego i oglądałam te przewijaki na łóżeczko dokładnie takie jak ten http://allegro.pl/przewijak-na-lozec...438784583.html
i on nie miał żadnych nóżek

.
Dlatego wlasnie napisalam by zwrocic sobie uwage na to . Widzialam podobne przewijaki jak pokazalas, na allegro i w opisie bylo info ze sa nozki, najlepiej jak cos dopytac

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Ja tez juz bede uciekac
Dobranoc
Stary 2014-07-25, 00:28   #2078
paulina119a
Zadomowienie

Zmykam i ja.
Dobranoc
Stary 2014-07-25, 08:02   #2079
tiera
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Czekoladka, nie jest tak źle! Słodycze faktycznie, nie bardzo jest czym zastąpić, ja się ratuję budyniem słodzonym stewią Ale za to makarony pełnoziarniste robię sobie takie, że przedtem jadałam gorsze, aż mi kiszki marsza grają na samą myśl Bułki sklepowe też podnoszą poziom cukru, u mnie obojętnie jakie, ale znalazłam i na to sposób - piekę sobie sama - takie dobre, że z 4 na raz bym mogła wciągnąć, a mogę tylko 1 :P
Jak lubisz się babrać w kuchni to nie ma tego złego...
u mnie lody nie podnoszę cukru np. te z lidla w gorzkiej czekoladzie- więc słodyczy mi nie brakuje. Makarony też mogę jeść, za to nie mogę jeść żadnego pieczywa- więc jestem na takim chrupkim. O bułkach- jakichkolwiek mogę zapomnieć. Na śniadanie zero nabiału. Już mam dosyć jajek na śniadanie po jajecznicy mam cukier idealny, ale mam już do niej wstręt a kiedyś uwielbiałam. Obiady jem normalnie- zdarza się czasem kotlet smażony, ale to rzadko bo ogólnie tego nie jadam- i nie ma problemu po zwykłym obiedzie składającym się z surówki, ziemniaków i smażonym mięsie. Więc niekoniecznie musi być duszone i typowo dietetycznie.

Ja miałam przewijak bez nóżek i zdarzyło się, że się zsunął z łóżeczka więc takie nóżki są na prawdę bardzo ważne.

Jeśli chodzi o kleszcze to u nas lekarze najpierw zlecają badanie krwi, niestety robi się je jakiś czas od ugryzienia, wcześniej każą obserwować. Ogólnie uważam, że powinno sie robić takie badanie na bolerioze raz na jakiś czas- ponieważ bolerioza często daje objawy dopiero po jakimś czasie i można ich w ogóle nie skojarzyć z ugryzieniem.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 08:17   #2080
manieczka1
Zakorzenienie

Hej! Noni powróciły nocne biegania do wc...a już spokój był
U nas dziś szaro na dworzu, ale przyjemnie.
Ela bardzo ładne koszule, ale w tej cenie to ja chcę dwie

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 08:19   #2081
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Masz rację, trochę kosztuje. Ale wydaje mi się stabilny.
Cały czas mnie zastanawia taki przewijak zakładany na łóżeczko. Czy on się nie zsunie, nie opadnie z jednej strony? Stabilny jest?

Co do imion to ja juz mam taki kocioł w głowie że szok !!!!!
Na początku marzyłam o Aleksandrze i Gabrieli
Ale teraz im dłużej siedze w necie i czyta fora to juz sama nie wiem...
Zaczęła mi chodzic po głowie Lena i Oliwier

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Fajne łożeczko, szkoda, ze nie białe
Mi się podoba to http://allegro.pl/lozeczko-klups-rad...417868604.html
bo jest klasyczne i z każdej strony ma szczebelki więc maluszek będzie mógł patrzeć przez nie z każdej strony.

Super
A czy to pasuje na każde łóżeczko, czy tylko na te z Ikei?
te uchwyty są takie, że pasują na wszystkie łóżeczka i przewijaki stacjonarne chyba

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
W którym to szpitalu? nic nie słyszałam

Nie pamiętam ile dokładnie służył nam ten przewijak ale przed rokiem go wyrzuciliśmy bo się rozwalił już ( 3 dzieci na nim było przewijanych) a później na łóżku normalnie zmieniałam pieluchy, na początku podkładałam taką pielucho- ceratkę, potem już bez niczego.

Co do organizera wieszanego z boku na łóżeczku to niestety u mnie teraz to nie przejdzie, starsza mi będzie wszystko wyciągać wcześniej miałam tą komodę z ikei Malm, gdzie trzymam ubranka i kosmetyki obok komody łóżeczko i na nim kładłam przewijak więc wszystko miałam pod ręką.

Łącze się w bólu... mnie męczyła w nocy i dzisiaj od samego rana praktycznie

o matko ja nawet nie wiedziałabym jak postąpić w razie kleszcza :/ pewnie spanikowałabym

Ale ładne

Ja ostatnio ciągle myślę jak i gdzie umieścić nas po porodzie...
Mamy 2 pokoje: jeden duuuży ( 2 pokoje połączone, tak było jak się wprowadziliśmy) i mały. Duży pokój to taki pokój dzienny, tam jemy, przyjmujemy gości, mamy komputery. W małym pokoju mamy nasze łóżko, było łóżeczko ( które wyrzuciliśmy bo było stare i się rozklekotało a córka nie chciała i tak w nim spać), jest komoda, stolik, i wszystkie zabawki Antosi. Nie wiem co zrobić jak się mała urodzi. Mieliśmy kupić teraz starszej łóżko ale nie jest nauczona sama spać a przede wszystkim zasypiać ( spi ze mną na razie, mąż uciekł do drugiego pokoju, żeby się wysypiać do pracy ) . Myślałam, żeby kupić jej łóżko i wstawić do tego mniejszego pokoju, żeby to był jej pokój ale nie za bardzo tam jest miejsce ( musielibyśmy przenieść nasze łóżko do dużego pokoju a tam już jest wypoczynek) i nauczyć ją spać samej, trochę się boję że poczuje się też odrzucona, że mama teraz tylko z dzidziusiem itp. a ona musi sama. No w tym dużym pokoju to byłoby wtedy wszystko nawalone na kupę ( meble, kanapa+2 fotele+ stolik, stół z krzesłami, nasze łóżko, łóżeczko, jakaś komoda i nie wiem jeszcze co).
Przepraszam za taki wywód ale może komuś zechce się to przeczytać i coś doradzić
Mąż to w ogóle powiedział, żebym ja spała w małym pokoju z 2 dzieci, jedno ze mną a jedno w łóżeczku ( ale wiadomo, że jak będę karmić piersią w nocy to przysnę zapewne i mała w łóżku zostanie) a on sam w dużym pokoju ( wygodniś)...boję się też, że młodsza będzie starszą budzić, trzeba będzie nie raz zaświecić swiatło w nocy itp...
No nie wiem co wymyślić

to było w szpitalu w Rudze Śląskiej - Goduli. Było o tym bardzo głośno w ubiegły wtorek jeśli dobrze pamiętam. Sam szpital ponoć ok, ratują mega wcześniaki, ale ja mam raczej awersję, bo znajoma leżała tam już tydzień przed porodem i wywoływali jej poród tak długo, aż w końcu urodziła martwe dziecko

Begie,ja też proponuję parawan. Rozwiązanie jest stosunkowo niedrogie, a każdy może mieć swój kąt. Może właśnie w tym małym byłaby ta sypialnia plus łóżko, a Tosi wydzielić z tego dużego? a ewentualnie podzielenie płytami karton-gipsowymi? To jest stosunkowo niedrogi koszt, a doraźnie się sprawdzi.

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość

ogladam historie porodowe na tvn style-to w makijażu mozna rodzic..hmmm?
znam jedną dziewczynę, która pomiędzy parciami poprawiała makijaż, bo uznała, że przecież jej dziecko musi zobaczyć ją piękną, jak już wyjdzie

Kiara, pytałaś, czy śmierdzi z tego kosza. Nie śmierdzi, bo jest klapka, poza tym aż tak szybko te pieluchy nie przepuszczają zapachów, no a jak dasz na dno ręcznik jednorazowy nasączony własnie jakimś olejkiem eterycznym to już w ogóle jest spoko luz i przy okazji antybakteria

u mnie dziś chłodek, zobaczymy, jak reszta dnia. Wolałabym, żeby jednak słońce wyszło. Oczywiście w zdrowych granicach, a nie, że znów trzydzieści stopni i uda mi się ocierają o siebie spocone
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 08:32   #2082
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
to było w szpitalu w Rudze Śląskiej - Goduli. Było o tym bardzo głośno w ubiegły wtorek jeśli dobrze pamiętam. Sam szpital ponoć ok, ratują mega wcześniaki, ale ja mam raczej awersję, bo znajoma leżała tam już tydzień przed porodem i wywoływali jej poród tak długo, aż w końcu urodziła martwe dziecko
To ten zle przypadki zdarzaja sie wszedzie..

U mnie tez chlodno i przyjemnie, jade znowu do ikei bo wymyslilam, ze musimy kupic regal na ksiazki wtedy pozbede sie ich z sypialni i bede miala miejsce na ☠☠☠☠☠☠☠y dzieciece przy lozeczku, a juz i tak ksiazki leza gdzie sie da tyle ich jest wiec najwyzszy czas na wiekszy regal, naszla mnie ta mysl o 5 rano

Mielego dnia

Ps. Jak sie objawiaja te skurcze Hicksa.?

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-07-25 o 08:34
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 08:39   #2083
Justana1984
Rozeznanie

hejka dziewczyny, dziś dzień kolejny nużący, spaaaaaaaać
dzisiaj przebudziłam się o 5 rano i tak sobie myślę jak ja to będę robić później, chodziłam jak zombie i marzyło mi się żeby juz szybko zrobić siku i wrócić do łóżka podziwiam jak wstajecie tak wcześnie i juz potem nie śpicie. Chyba w końcu dopada mnie zgaga, w sumie nie wiem bo nigdy nie miałam ale zjadłam ciacho z rana i tak mnie lekko gardełko piecze i tak mi się wydaje, że to to:P

Cytat:
te uchwyty są takie, że pasują na wszystkie łóżeczka i przewijaki stacjonarne chyba

tak uchwyty raczej powinny pasować chyba że łóżeczko jest większe niż 60/120 to trzeba zwrócić uwagę (bo nie wiem czy nóżki mają regulowaną rozsuwność)
z tym urodzeniem martwego dzidziusia to jakiś koszmar, jak to możliwe

Cytat:
Justana piekne zdjęcia szczególnie te z pierwszego linku bo są takie.. naturalne. pełen profesjonalizm.

A do mnie jednak przemawia dodatkowa szuflada choćby za cenę tego dodatkowego sprzątania kurzu hi hi

Koszulki super. Mam kilka koszulek i piżam z Esitiq i musze powiedzieć że bawełnę maja boską i stąd wysoka cena niestety. Ale coś za coś.
Paulinko dziękuję zdjęciami to ja mogłabym się chwalić i chwalić hiihi

za mną szuflada też przemawia, to zawsze dodatkowe miesjce, a przy małym mieszkaniu każdy wykorzystany kąt to zbawienie. Bez szuflady kurzyłoby sie pod łóżeczkiem więc na jedno mi się widzi wychodzi

koszulki fajne, trzeba będzie sobie sprawić ale poczekam już na wypłatę bo ostatnio konto wyczyściłam
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-07-25, 08:42   #2084
ela_86
Wtajemniczenie

Asystent ciążowy - mam i ja ;-)

Hicks to takie nieregularne skurcze podobne do pierwszych porodowych...
i przechodzą po nospie podobno
Stary 2014-07-25, 08:56   #2085
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Glukoza to zło. Wypić z cytryna można bez większego problemu. Za to 40 min później zemdlalam. Siedzę i czekam na drugie pobranie. Modle się by juz było ok bo jeszcze do domu muszę dotrzeć.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 08:56   #2086
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

znam jedną dziewczynę, która pomiędzy parciami poprawiała makijaż, bo uznała, że przecież jej dziecko musi zobaczyć ją piękną, jak już wyjdzie
Stary 2014-07-25, 09:00   #2087
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Glukoza to zło. Wypić z cytryna można bez większego problemu. Za to 40 min później zemdlalam. Siedzę i czekam na drugie pobranie. Modle się by juz było ok bo jeszcze do domu muszę dotrzeć.

to trzymaj się tam kochana

Cytat:

no przecież Anna Mucha miała rodzić w szpilkach
Stary 2014-07-25, 09:06   #2088
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
To ten zle przypadki zdarzaja sie wszedzie..

Ps. Jak sie objawiaja te skurcze Hicksa.?
dokładnie, tylko nie zawsze jest głośno o tym co się wydarzy. Mój mąż, jak usłyszał jakąś tam historię o jednym ze szpitali nad którym się zastanawiam, powiedział, że mam tam nie rodzić...
ale skąd mieć pewność, że w innym nie było żadnych przypadków ? nigdy nie wiadomo...

o objawach skurczów Hicksa wczoraj Rosalie pisała, bo też ją pytałam jak się objawiły.
Przepraszam, pozwolę sobie zacytować ją, byś nie musiała szukać

"bolemi uczuciem ciezkosci w podbrzuszu.
Najpierw podbrzusze bolalo mnie dosc mocno bez przerwy, pozniej bol ustepowal i powracal co jakis czas, srednio jakies 5min przerwy bylo, teraz tez jak stoje/siedze/leze w jednej pozycji to wracaja, ale wystarczy sie troche przekrecic i juz jest ok"

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość

tak uchwyty raczej powinny pasować chyba że łóżeczko jest większe niż 60/120 to trzeba zwrócić uwagę (bo nie wiem czy nóżki mają regulowaną rozsuwność)
nie, nóżki nie są regulowane, pasują na łóżeczko 120x60, wydaje mi się, że mają ciut szerszy rozstaw niż łóżeczko, tak by było na zewnątrz długich boków

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość

Ponoć przez 1 godzinę jest najgorzej...
Trzymaj się
Stary 2014-07-25, 09:15   #2089
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Dzień dobry!
Wczoraj tak mnie nakręciłyście na wyprawkę, że dzisiaj od rana buszuję po allegro, kupiłam już body na długo rękaw i rajstopki. Btw - jak się sprawdzają rajstopki u niemowlaka?

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
u mnie lody nie podnoszę cukru np. te z lidla w gorzkiej czekoladzie- więc słodyczy mi nie brakuje. Makarony też mogę jeść, za to nie mogę jeść żadnego pieczywa- więc jestem na takim chrupkim. O bułkach- jakichkolwiek mogę zapomnieć. Na śniadanie zero nabiału. Już mam dosyć jajek na śniadanie po jajecznicy mam cukier idealny, ale mam już do niej wstręt a kiedyś uwielbiałam. Obiady jem normalnie- zdarza się czasem kotlet smażony, ale to rzadko bo ogólnie tego nie jadam- i nie ma problemu po zwykłym obiedzie składającym się z surówki, ziemniaków i smażonym mięsie. Więc niekoniecznie musi być duszone i typowo dietetycznie.
tiera, ja mam podobnie, lody nic złego mi nie robią, podsmażany obiad (obiadzior powinnam powiedzieć, takie jem porcje ) też nie, tylko to pieczywo paskudne! Musiałam przerzucić się na jedną kromeczkę rano, żeby mieścić się w normie. A głodna przez to jestem jak smok. Na szczęście lekarz pozwolił mi przegryzać kabanosy w międzyczasie.

aleksandretta, bidulo, oby chociaż wyniki były ok!
Stary 2014-07-25, 09:16   #2090
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

no przecież Anna Mucha miała rodzić w szpilkach
no może jeszcze w bieliźnie erotycznej ?

a najlepiej niech stoi obok wizażysta z planu filmowego, który będzie poprawiał makijaż, co by się zbyt nie świecić
Stary 2014-07-25, 09:39   #2091
ela_86
Wtajemniczenie

mój latał w rajstopkach, chociaż na początek mu nie kupowałam bo był w śpiochach albo pajacykach alo tylko body bo to lato było.... teraz nie wiem..... może też powinnam kupić na zimę? ale nie wiem czy dam radę ubrać takie małe nóżki w obcisłe rajstopy...... chyba jednak sobie daruję.... ale potem jak najbardziej chcoiaż teraz dziewczyna to mogę szaleć i kupować legginsy

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez zanet84 Pokaż wiadomość
no może jeszcze w bieliźnie erotycznej ? :d

a najlepiej niech stoi obok wizażysta z planu filmowego, który będzie poprawiał makijaż, co by się zbyt nie świecić :d
jak najbardziej

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

dziś 5 rocznica ślubu, drewniane gody
Stary 2014-07-25, 09:50   #2092
melleczka
Zakorzenienie

Widzę, że szaleństwo wyprawkowe trwa I słusznie, bo przecież mamy już coraz mneij czasu, a sądzę, że na samej końcówce to będziemy marzyły tylko o tym, żeby urodzić, a nie latać po sklepach za wyprawką

Ja upatrzyłam sobie takie łóżeczko
http://allegro.pl/piekne-biale-lozec...419756856.html

Z konkretniejszych rzeczy mamy już:

Leżaczek bujaczek Tiny Love

Pościel do łóżeczka:

Do kompletu kocyk

Rożek

I fasolkę do karmienia

Poza tym duuużo ubranek Zrobiłam napaść na internetowego Smyka jak była wyprzedaż

Ostatnio udało mi się też dorwać na wyprzedaży w Biedronce słynne kocyki Po 10zł Wzięłam 3

Mebelki zaczniemy kupować jak już będzie je gdzie wstawić, czyli skończymy remont
Stary 2014-07-25, 09:56   #2093
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

ela - stu lat razem! planujesz coś specjalnego?

melleczka - cudna ta pościel, też chciałabym białe łóżeczko ale nie takie typowo białe tylko raczej bielone, bo takie mamy meble w 3 pokoju, dziwne z tym na pewno będzie ciężko
Stary 2014-07-25, 09:56   #2094
Indra83
Wtajemniczenie

Cześć

Ja nie kupuję rajstopek, ubrać ciężko, jak się ufajda trzeba całe dziecko rozbierać, krępują ruchy jednak, potem jak będzie raczkować, to będzie ciepło, pewnie na następną jesień kupię, moze na wiosnę jakieś cienkie. Teraz stawiam na bodziaki, śpiochy i pólśpiochy (takie spodenki ze stópkami). Sukienki, nawet bawełniane i proste ruszą pewnie od wiosny.

Ela, ty chudzinko jak chipsy zjesz, to i tak nie będzie widać, gratuluję rocznicy

Rosalie, jak ruchy? u mnie też teraz spokojniej w dzień, ale wieczorem daje czadu

Mi na glukozie bylo najgorzej przez pierwszą godzine, potem już tylko czekałam, zeby się porządnie napić wody.

Czasem oglądam filmy i seriale na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.

Paulina, łatwiej przejechać odkurzaczem i mopem pod łóżeczkiem, niż w ciskać się pomiędzy te małe szczebelki. Ja mam jednego kota a itak pełno kłaków i kurzu wszędzie. Ja chcę teraz sobie wszystko uprościć jak tylko się da, żeby na szmacie pół dnia nie siedzieć.

Wczoraj siedziałam z synem nad jeziorem, nie chciał wracać do domu, kopał doły na brzegu, dziś też mu obiecałam, że pójdziemy po przedszkolu.
Stary 2014-07-25, 09:58   #2095
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
melleczka - cudna ta pościel, też chciałabym białe łóżeczko ale nie takie typowo białe tylko raczej bielone, bo takie mamy meble w 3 pokoju, dziwne z tym na pewno będzie ciężko
Nie widziałam nigdzie takiego Chyba Ci zostaje kupić surowe sosnowe i pomalować samej
Pościel jest sto razy ładniejsza na żywo, bo na zdjęciu kolory takie blade
Stary 2014-07-25, 10:00   #2096
Indra83
Wtajemniczenie

melleczka, bardzo mi się podoba łóżeczko i opcja przyczepienia do nóżek kółeczek, zastanowię się nad tym
Stary 2014-07-25, 10:01   #2097
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

dziś 5 rocznica ślubu, drewniane gody
Wszystkiego najlepszego ! i wielu wielu wspaniałych lat razem
Stary 2014-07-25, 10:02   #2098
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cześć dziewczyny!

Jak zwykle od rana produkujecie, fajnie wiedzieć, że tu jesteście Uciekam do nauki, póki zapał mi nie siada, ale macham do Was sprzed monitora na powitanie
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 10:04   #2099
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Widzę, że szaleństwo wyprawkowe trwa I słusznie, bo przecież mamy już coraz mneij czasu, a sądzę, że na samej końcówce to będziemy marzyły tylko o tym, żeby urodzić, a nie latać po sklepach za wyprawką

Ja upatrzyłam sobie takie łóżeczko
http://allegro.pl/piekne-biale-lozec...419756856.html

Z konkretniejszych rzeczy mamy już:
cudne rzeczy
ja na razie przeglądam dziennie allegro i zapisuję sobie wybrane rzeczy, ale niedługo trzeba będzie ruszyć z zakupami
Stary 2014-07-25, 10:07   #2100
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
cudne rzeczy
ja na razie przeglądam dziennie allegro i zapisuję sobie wybrane rzeczy, ale niedługo trzeba będzie ruszyć z zakupami
Ja na allegro pewnie będę kupować tekstylia, czyli pieluchy, ręczniczki, prześcieradła itp., bo ciuszki to są droooogie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości