|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Paulina jeszcze nie zlozylismy mebli, sa w kartonach
na zywo nie widzielismy nie mielismy masy na cos innego to zamowilismy sobie te A przewijanie - mam od kolezanki przewijak na lozeczko i na nim bede przewijac tylko przescieradelka musze na niego dokupic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1954 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kostka, mi się podoba Krzysztof (po moim tacie), Aleksander, Michał, Wojciech, Jan, znam też dwóch małych Kazików i to bardzo fajne chłopaki. Alany, Fabiany i Gracjany wcale mi nie leżą. Mam brata Miłosza ![]() Paulina, zobaczysz jak ci się sen zmieni, jak myszka będziesz spać i na każdy ruch i westchnięcie dziecka się obudzisz, ja tak mam od prawie 5 lat. Dopiero ostatnio dwa razy się zdarzyło, że syn przyszwdł do nas w nocy, a ja się rano zorientowałam. A szafa albo komoda z półkami się przyda, nie będziesz przecież trzymać ubrań dziecka na wierzchu, a będzie ich mnóstwo.
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zwrócę Wam na coś uwagę. W Auchan np. widziałam przewijak niby na łóżeczko, ale nie miał pod spodem takich nóżek, które w pewien sposób blokują przewijak by się nie przesuwał. A wydaje mi się, że to dość ważne, by np się nie zsunął i nie wpadł do łożeczka lub poza. Widać nie każdy przewijak takie coś ma... |
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
moze i u nie wystarczy odstawic slodycze , makarony i bulki ktore uwielbiam.....
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1958 |
|
Wtajemniczenie
|
masz racje Zanet, mój przewijak ma nóżki, które zabezpieczają przed przesunięciem i zrzuceniem pzrewijaka, ma również nieco podniesione brzegi. Dodatkowo zwróciłabym uwagę na to, zeby tak zorganizować miejsce do przebierania dziecka, żeby wszystko mieć pod ręką. Ja mam taki organizer z kieszonkami przyczepiany do boku łóżeczka, gdzie zawsze było kilka pieluszek, krem do pupy, chusteczki, waciki itp., żeby nawet na chwilę nie zostawiać dziecka samego na przewijaku, bo w trakcie przewijania może zrobić znów kupę albo siku, lub wszystko się rozmaże, nas ubrudzi, trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność.
|
#1959 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i coś w tym jest bo jak się patrzę na znajomych to w większości tak jest Więc może drugie będzie po mamie ...o ile się zdecyduje hahahaCytat:
Cytat:
ja też notorycznie budzę się z łapami w górze hahaha ale to może mieć związek z lepszą wentylacją w czasie snu..bo ja to mam cały czas zawalony nos (alergia) a żadne leki z appteki mi nie pomagają...:/Połączenie kolorów super...chociaż ja strasznie się czuję w żółciach i pomarańczach....u mnie jednak biel i kolorowe dodatki ![]() A tera mam w końcu chwlkę wolnego...byłam z psiurami na spacerku-2h, posprzątałam, zrobiłam pranie i mogę odpocząć...heh i pozaglądać do was, ale znając moje szczęście to będę sama..jakoś się tak sklada....że jak jestem to uciekacie heh...mam nadzieję że nie specjalnie
|
|
#1960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ktoś ma dalej ikeę, albo nie da rady zabrać mebli autem to polecam firmę ariba. My już parę razy korzystaliśmy - przesyła się im listę zakupów, oni wyceniają transport po ile, przywożą i płaci się przy odbiorze. Tylko trzeba spojrzeć czy jest wolne miejsce w samochodzie - tam na stronie wszystko pokazuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- A ten przewijak to ma miec wglebienia jakies? Bo ten moj od kolezanki ma na dole na rogach takie gumowe nozki. To ok? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze też się sprawdzają takie plastikowe pojemniki z ikei, które się wiesza na łóżeczko albo stacjonarny przewijak. Jeden jest większy, z klapką (super na zużyte pieluchy, żeby nie latać co chwila, można na dół kilka kropel olejku z drzewa herbacianego bo działa bakteriobójczo i można raz dziennie ten pojemnik opróżniać) i jeden mniejszy, z wkładką - że jest pod spodem coś włożone i na wierzchu też, jakieś kosmetyki czy czyste pieluchy. Bardzo poręczne to jest, a to dość ważne, żeby mieć wszystko na miejscu. Z tym sprzątaniem to też koniec świata! W ciąży na szczęście bez problemu myję okna (ale też mam je dosyć nisko więc nie muszę się naciągać ani nic), mimo, że jest ich dziewięć, bo jak się za to TŻ zabiera, to myje dwie godziny jedno, a mnie jedno zajmuje średnio osiem minut, podłogi i inne kurze też bez problemu ogarniam. Najgorzej chyba z książkami, bo mamy ich w domu sporo i wyciąganie ich co chwila i czyszczenie jest dość uciążliwe. Po porodzie pewnie będzie jeszcze ciekawiej. Z Marią po cesarce po powrocie do domu wykorzystałam na przykład moment, że TŻ poszedł po coś do sklepu i nie było go dosłownie dziesięć minut a ja już na szmacie latałam takiego mam bzika. Oczywiście musiałam potem wysłuchać jaka jestem nieodpowiedzialna, że rozejdą mi się szwy i inne takie i to od TŻ, mamy, teściowej i babci i że przecież oni by to zrobili, no ale co ja mogę, że nie umiem leżeć i pachnieć? co mogę??o jaaaa! 31 osób przegląda ten wątek!
Edytowane przez Frau Gizela Czas edycji: 2014-07-24 o 14:05 |
|
|
|
|
#1964 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Musiałaś baaardzo twardo spać hi hi To mój mąż bardzo mi pomaga. Czasem nawet złosci się ze sie biorę za rzeczy które on może sam doskonale zrobić i mi tym samym ulżyć. Ale ja nie potrafię go prosić o wszystko. Zawsze byłam niezależna, robiłam większość w domu sama typu sprzątanie, zakupy itp a teraz nawet mi prysznica nie da umyć bo Domestos.... ![]() To wynik tego że o dziubka staraliśmy się 8 lat i teraz oboje jesteśmy wyczuleni a może nawet przeczuleni... Każdy w rodzinie chodzi i na mnie dmucha i chucha. Uwierzcie mi, że czasem mam dość ! Niby bardzo uważamy a jednak są takie rzeczy jak przeciąganie się które nadal mnie zaskakują... Może dlatego że i fakt, ze jestem w ciąży nas zaskoczył... bo generalnie kazdy lekarz wydał wyrok... a tu taka kinder niespodzianka Ja myślalam że same komody wystarczą. Takie na szuflady aby ubranka się nie kurzyły. A Szafa to kojarzyła mi sie raczej z rzeczami długimi do powieszenia... Ale Manieczka ma rację, że taki brzdąc też ma rzeczy do powieszenia Cytat:
http://www.ceneo.pl/595835 Myślicie, że zda egzamin czy lepiej taki na łóżeczko??? Boziu mam dylemat za dylematem.... dylemat rodzi dylamat aaaaaaaaaaa
|
|
#1965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1966 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Do Ikei mamy kawałek ale póki co chciałabym sie wybrac tam osobiście.... a nóż coś mi jeszcze wpadnie w oko, a na pewno wpadnie
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
No to chyba ten będzie ok
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Ja też się zastanawiam czy taki przewijak na lozeczko to on stale na lozeczku jest? Czy jak dziecko spi to sie zdejmuje? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1968 |
|
Rozeznanie
|
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103207/
o tym pisałam
|
|
|
|
#1969 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/lozeczka-safari-ol...398282178.html a kolezanka ma do sprzedania takie łóżeczko jak na zdjęciu za 50 zł. może któraś chce? Ja jednak jestem wzrokowcem i niezbyt w kwestii dzieciaczka oszczędnym człowiekiem więc wybiorę na pewno opcję z linka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Coś czuję że ja większość zakupów zrobię na all bo u mnie sklepów ni ma takich dziecięcych;/ Cytat:
ja w pracy jestem to włażę z doskoku![]() ja tez się borykam z wiecznie zawalonym nosem więc może faktycznie coś jest z tym spaniem z rękami w górze jak dla mnie może być podobne do mojego chopa, on przystojny w miarę, ciemna karnacja to może po tatusiu odziedziczyć a z kolorkami pokoju to jeszcze czuję będziemy walczyc![]() Cytat:
|
|
#1970 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cały czas mnie zastanawia taki przewijak zakładany na łóżeczko. Czy on się nie zsunie, nie opadnie z jednej strony? Stabilny jest? Co do imion to ja juz mam taki kocioł w głowie że szok !!!!! Na początku marzyłam o Aleksandrze i Gabrieli Ale teraz im dłużej siedze w necie i czyta fora to juz sama nie wiem... Zaczęła mi chodzic po głowie Lena i Oliwier ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Mi się podoba to http://allegro.pl/lozeczko-klups-rad...417868604.html bo jest klasyczne i z każdej strony ma szczebelki więc maluszek będzie mógł patrzeć przez nie z każdej strony. Cytat:
![]() A czy to pasuje na każde łóżeczko, czy tylko na te z Ikei?
|
|
#1971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale za to makarony pełnoziarniste robię sobie takie, że przedtem jadałam gorsze, aż mi kiszki marsza grają na samą myśl Bułki sklepowe też podnoszą poziom cukru, u mnie obojętnie jakie, ale znalazłam i na to sposób - piekę sobie sama - takie dobre, że z 4 na raz bym mogła wciągnąć, a mogę tylko 1 :P Jak lubisz się babrać w kuchni to nie ma tego złego...
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1973 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój przewijak ma nóżki pod spodem i nie ma możliwości, zeby spadł, bok łóżeczko ma troche wyższy o blokuje, na poczatku leżał cały czas na łóżeczku, bo dziecko takie malutkie, ze i tak w łożeczku ginęło. Potem z boku stawiałam. Na taki się zdecydowałam, żeby zaoszczędzić przestrzeń, bo on mało miejsca zajmuje, a na bardzo długo to on nie starcza.
O taki mam http://allegro.pl/usztywniany-przewi...428558017.html Pieluchy zużyte to akurat wolałam na bieżąco do śmieci wynosić, bo póki dziecko tylko na piersi, to jeszcze, ale jak zaczyna jeść zwykłe jedzenie, to fetorek jest ![]() Acha, nie chcę łóżeczka z pełnymi bokami, bo mój ochraniacz do lóżeczka, taki montowany do środka ma troczki do przywiązania do szczebelków i od góry nie będzie gdzie przywiązać.
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Właśnie wydaje mi się, że po to są te nóżki pod przewijakiem, by się nie zsunął z łóżeczka |
|
|
|
|
#1975 |
|
Wtajemniczenie
|
Przybornik mam tego typu http://allegro.pl/organizer-przyborn...435562617.html
a ochraniacz taki http://allegro.pl/edisa-ochraniacz-d...431681351.html tylko kupiłam w taki sam wzór, żółty w zwierzątka w pociągu i baloniki ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Wszystko jedno, plastikowe pojemniki też bedą dobre, byle mieć wszystko pod ręką
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Indra to mam chyba taki sam albo podobny przewijak od kolezanki
Justana ladne lozeczko, ale ja chce, zeby szczebelki byly wszedzie, u nas tak bedzie lozeczko stalo, ze chce dobrze dziecko widziec ![]() Paulina tez bardzo ladne. Ja chce bez szuflady podobno przez te szpary kurz sie dostaje.A co do zuzytych pieluch to my dostalismy od szwagra (wlasciwie to nam pozyczyli) specjalny kosz na pieluchy angelcare. Tylko worki musze dokupic. Podobno na pierwsze miesiace fajnie sie sprawdzal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
ja uciekam na obiadek
![]() zajrzę wieczorkiem, udanego popołudnia
|
|
|
|
#1978 |
|
Wtajemniczenie
|
Leczo sobie jem, mniam mniam, a za jakiś czas uciekam po pierworodnego do przedszkola
|
#1979 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu ja myslalam ze Sara to juz pewne
Amelka fajne imię jak na A ma byc A moj Tz jak juz sprzata to bardzo dokladnie. Lepiej niz ja. Ale to wynika z tego ze ja robie wszystko na raz i czegos nie dopatrze a on jak juz sprzata to jedna czy dwie rzeczy wiec sie przyklada. Co do okien. Jak byłam w ciazy z Jasiem to pojechalam do szkoly a on mi dzwoni ze okna umyl. Ja w szoku, ale zadowolona. Wracam a tam tylko szyby umyte a ramy zostawione ale teraz jyz wie ![]() Ja przewijak zdejmowalam bo kolyska mniejsza i niewygodnie mi bylo go wkladac do niej Ale marna pogoda, siapi caly dzien.... Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#1980 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wogóle ikea ma fajne rozwiązania ![]() no ja przewijak osobno bo kołyskę będzie miał mały na począdku więc myslałam raczej o jakiejś komodzie na której bedzie takie miejsce na przewijanie...ale szczerze to się jeszcze nie rozglądałam... U mnie w końcu PADA!!!!!!!!!!i jest subcio!!!!!!!
moje najbardziej lubiane miejsce na ziemi jest między twoim lewym a prawym ramieniem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png Edytowane przez justynaw1982 Czas edycji: 2014-07-24 o 14:57 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

na zywo nie widzielismy
nie mielismy masy na cos innego to zamowilismy sobie te
23.06.2011
01.06.2013

Przynajmniej zawsze jesteśmy zadowoleni 

także Ania mi się nie uśmiecha, choć imię jest ładne ... Amanda to mi za bardzo do nazwiska nie pasi
masakra...