|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
po ślubie
|
|
|
|
|
#2402 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
swiat_katarzyny ostatnio się zastanawiałam właśnie gdzie podziałaś się Ty i opiumalfa. Wyglądałaś zjawiskowo. Suknia jest przepiękna, a dekoracja sali z tego co widzę na zdjęciach wspaniała. Niestety nie wiem o jakie słomki chodzi, chyba muszę sobie przeszukać wątki
|
#2403 |
|
Raczkowanie
|
No to już zostało tylko 10 dni!
Mamy już kilkadziesiąt balonów,figurkę na torta,zamówiłam bukiety,tort i szyszki też są zamówione. Dziewczyny w ogóle nie czuję ,że za tydzień będę żoną. Jutro jadę na l0otnisko po moją świadkową,może wtedy poczuję klimat wesela ![]() Zostało nam tylko zamówić organistę i kościelnego,potwierdzić liczbę gości,w poniedziałek odbieram suknię i kupuję biżu i inne dodatki,kawalersko-panieński . Już nie mogę doczekać się mojej sukni Wszystkiego dobrego dla jutrzejszych i pojutrzejszych PMek. Przede wszystkim cieplejszej pogody bo teraz jest tragicznie... |
|
|
|
#2404 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co za baba ![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam tylko jedno ale, gdzie była twoja świadkowa?? Powinna trzymać parasol, trzymać suknie zeby sie nie potykała, jak zapomnialas welonu powinna to zauwayzc i gnac po niego...Wpadki są radosne i praktycznie nie zauważalne, ale jednak. Od takich rzeczy jest świadkowa. Po to ją mam. Zdjęcie na sali to wielkie zrobiło mega wrażenie, serio pbardzo mi sie podoba i szkoda ze my nie wpadlismy na taki pomysl
|
|
#2405 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sunset89 o kurcze ale sytuacja, ale nie przejmuj się gadaniem tej kobiety Konkardia świetna relacja i cudownie wyglądaliście karolinuuusia super żonko ![]() My jesteśmy ze sobą 6,5 roku a znamy się prawie 7 lat, a narzeczeńtwem jesteśmy od lutego zeszłego roku. Jak jeździliśmy z zaproszeniami to każdy nam mówił że czas najwyższy ![]() Cytat:
Katharinka9876 bardzo ładnie wyglądaliście, pasuje CI taki typ sukni ![]() oluska227887super relacja, czekamy na ciąg dalszy
|
||
|
|
|
#2406 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, co myślicie o tworzeniu wydarzenia - Nasz Slub etc? I zapraszanie wszystkich znajomych do kościoła na msze.
Mnie się to nie bardzo podoba, bo uważam, że kto ma widzieć i być z nami, ten został już zaproszony. Ale TŻ się uparł, że on robi takie wydarzenie i wszystkich zaprasza, bo musi się pochwalić
|
|
|
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
swiat_katarzyny, gratulacje! pięknie wyglądaliście
![]() |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ps. Jutro mam przymiarkę widziałam ostatnio moją sukienkę w grudniu:P nie pamietam nawet jak bardzo mi się podobała:P
2014- się będzie działo.... Edytowane przez ewelinka16169 Czas edycji: 2014-08-22 o 14:06 |
|
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2410 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam mieszane uczucia w tej sprawie.... z jednej strony nie chcę tłumu gapiów ale z drugiej chciałabym wykr6zyczec całemu swiatu jqka jestem szczęśliwa
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2411 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no właśnie ! Ci ludzie z FB nie przyjdą i tak na slub. Ale tż chce się chwalić ! ![]() Z jednej strony to miłe, więc może jakoś to przełknę. |
|
|
|
|
#2412 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam się pochwalić - jutro mój wieczór panieński , zapowiada się interesująco
najpier tour the bar a około 23 łączymy impreze z kawalerski TŻta w klubie
|
|
|
|
#2413 |
|
Zadomowienie
|
docik10 wyrazy współczucia
Must spokojnie, mój Tż też jest niewymiarowy bo niski a dość barczysty i chydy a udało nam się kupić garnitur już w drugim sklepie i kupowaliśmy na początku sierpnia a ślub 6 września. Po tygodniu miał do odbioru bo trzeba było skracać rękawy i nogawki i w talii pociaśnić. Tak więc spokojnie zdążycie jakis garnitur kupić, nie przejmuj sie tak swiat_katarzyny pieknie wyglądaliście, a to zdjęcie za Wami jest mega Domar jednak nie mamy dzis spotkania z menadżerem wiec może uda mi sie wybrać na Wasz ślub i juz teraz składam Ci życzenia Wszystkiego Najlepszego, dużo miłości i szczęścia i 100 lat u boku małżonka |
|
|
|
#2414 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Współczuję... Nie wyobrażam sobie, że mam jeszcze prać cokolwiek do dekoracji kościoła - na szczęście u nas tym zajmuje się kwiaciarnia, która to wszystko sama rozstawi...
Dziwne, że wy tak nie macie.. Cytat:
Cudownego dnia !!! Cytat:
![]() A co do pracy - tu się nie wypowiem, bo miałam w zasadzie jedną wakacyjną pracę w życiu, więc nie wiem jak to jest, ale współczuję, że nie możesz zrezygnować z racji kasy. Ja bym się chyba nie umiała męczyć... Też bym od takiej teściowej nic nie chciała, ale ja w ogóle nie lubię niczego nikomu zawdzięczać i ledwo daję radę przeboleć, że jeszcze jestem na utrzymaniu rodziców. Plus masz taki, że skoro sami za wszystko sobie płacicie, to teściowa wam się w nic wtrącać nie może - a uwierz mi, nie chciałabyś tego, wiem po sobie i swoich rodzicach/teściach... Cytat:
![]() Cytat:
O pasie nie słyszałam Krawcowa w salonie na pewno 20 lat pracy za sobą nie ma, nie wiem nawet, czy ma 30 lat ![]() Świetna relacja !!! Z Twojego opisu wynika, że mieliście niezwykłe wesele, na bogato sala świetna, widać, że mega elegancka, szkoda że u nas takich nie ma... Pozazdrościć i wesela, i atrakcji !Cytat:
Ja mam dzisiaj mega doła weselnego, nic mi się nie podoba, z niczym się nie wyrabiam bo jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę, wszystko się psuje... Z prezentami dla rodziców tragedia (gdyby moja mama była mniej szczerą osobą, byłoby idealnie, a tak co im nie kupimy to będzie gadała, że skoro nas było na to stać, to mogliśmy im ulżyć i dołożyć się do wesela ![]() Także nie tylko Ty masz doła przed ślubem ![]() A my jesteśmy niecałe 4 lata razem, za to oboje mam 22 lata
|
|
#2415 |
|
Zadomowienie
|
Kasiulenkowo, czyli może to załatwić osoba trzecia? Jeśli tak, to bardzo dobrze, bo w tygodniu nie mam jak dojechać do danego USC - prawie 300 km. Trzeba załatwiać jakieś dodatkowe formalności, podpisy czy coś?
To też się przedstawię z naszym stażem ![]() Ślub po 4 latach i 10 miesiącach znajomości, jakoś 1.5 roku po zaręczynach. Ja mam 23 lata, mąż 28. |
|
|
|
#2416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki Kochana. W sklepach przymierzył około 40 sztuk, ale garnitury na 164 cm nie istnieją. On ma wymagania z kosmosu ! Pewnie żadna z nas nie miała takich co do sukni jak on ! Nie wiem co będzie robić. Jakiś facet obiecał mu, że zrobi dla niego wzornik, który potem uszyje maszyna. A ja go naciskam, aby szedł do krawca. A on na mnie zaczął krzyczeć i ja na niego i tak ![]() Czy jest szansa, że się nie spodobam mojej TŻtowi w dniu ślubu ? Czy to możliwe ? Zaczynam chyba panikować..... Jutro idę do mojej parafii i daje zapowiedzi. Ciekawe ilę $ krzykną |
|
|
|
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Ale mnie tu dawno nie było! docik10 przykro mi z powodu dziadka wyrazy współczucia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To i ja powiem o naszym stażu ![]() We wrześniu będziemy mieć 7 lat związku, zaręczyny były w grudniu 2011, czyli ślub wzięliśmy po prawie 7 lat związku i 2,5 roku po zaręczynach ![]() My już ponad dwa miesiące po ślubie, jest pięknie
|
|
#2418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2420 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja swoją sprzedaję Kochana ![]() oluska aż buzia mi się śmiała przy relacji!!! Gratuluję żonko ![]() Cytat:
|
|
#2421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo ładny ! Tylko właśnie nie możemy kupić garnituru do przeróbek, bo nie będzie się układał idealnie. TŻ ma zboczenie zawodowe. No i ma być 100% wełny. Twój TŻ ma też proporcjonalną sylwetkę, a mój mam duży brzuch i meeeegga szeroką klatę. Taki śmieszny jest przez to. Co mi się podoba, a on tego nienawidzi ![]() Kolejny punkt zaliczony - zamówiłam prezenty dla gości. Każdy dostanie po magnesie z rysunkiem przestawiającym nas. |
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2423 |
|
Raczkowanie
|
Czekooczekolada
Też teraz trochę żałuję, że brałam makijaż próbny, nawet pani makijażystka jest sprawdzona przez moją mamę, więc mogłam iść w ciemno. Wyjazd wyszedł mi ok. 1000 euro za osobę, szaleństwo, ale cóż, raz się żyje… ![]() Pysia Szkoda, że tak wyszło z pracą. :/ Chyba przeniosłabym się na Twoim miejscu do tego innego punktu i będąc już tam szukała czegoś innego. Znam osoby, które tak dojeżdżają, wiadomo, jest ciężko, ale co zrobić. ![]() Przykre też zachowanie teściowej, naprawdę trudno mi zrozumieć jej punkt widzenia. :/ Dobrze, że masz wsparcie w TŻ. Jeśli chodzi o sprawę poprzedniej właścicielki sukni, nie kupowałabym innej sukni. Oni mieli pecha, Wy będziecie mieć szczęście i tyle. ![]() Anesthesia Powodzenia w ten szalony dzień. Trzymam kciuki za znalezienie odpowiedniego garnituru.swiat_katarzyny Jakie piękne zdjęcia, wyglądaliście przecudnie! ewelinka16169 Powodzenia na przymiarce. ![]() Bachara Udanego panieńskiego. ![]() Must Mam nadzieję, że Twój TŻ się jednak zbierze szybko do tego krawca, przekonaj go na spokojnie... Jeszcze jednak trochę czasu jest. Współczuję też imprezowego "zapieprzu", rozumiem że fajne są takie eventy, ale ile można. ![]() U mnie dziś było trochę ślubnych załatwiań. Byłam na przymiarce, suknia jest już lepiej dopasowana, choć wymaga jeszcze skrócenia warstwy koronkowej oraz pracy przy jakichś szwach w okolicach klatki piersiowej. Wstawiam fotkę z nową biżuterią – jak myślicie, pasuje? Wrzucam też zdjęcie obrączek, które dzisiaj odebrałam. A także moje zamknięte-"zanonimizowane" oczęta w make-upie próbnym.Jutrzejszym PM-kom życzę wszystkiego dobrego i słonecznej pogody!
|
|
#2424 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
domar123 cikulada asiulek8 - wspaniałych slubów dziewczyny! ![]() Cytat:
a czemu tak długo musicie czekac na foty od fotografa? choć nie wiem czy sesja Wam potrzebna, bo ta którą zrobiliście sami jest bardzo profesjonalna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardorja ale lipa z tym zdobieniem kościoła !!! macie siedzieć na pufach ???? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My jutro odbieramy obrączki zmieści się grawer jaki chcieliśmy! Na mojej: "Jesteśmy jedno" Na TZ: "Jedno ze stali" Byliśmy na sali, menu ustalone! Jak to w dworku będzie tradycyjnie, ale elegancko i mega smacznie, jak dostanę menu na maila to wrzucę ![]() Dobudowali też nową oranżerię, w której będzie powiatnie gości, chleb i sól, szampan, życzenia toast i wniesienie do dworku wszystko na razie wygląda super, tylko w piątek przed ślubem jest tam jakaś impreza ale może tyle lepiej, że oni sami wszystko ułożą w sobotę, a my już nie będizemy sobie salą głowy w piątek zawracać... i właściciel (złoty czlowiek Sprawy kościelne załatwione, zapowiedzi wydane, została tylko ostatnia spowiedź przed ślubem, zaczynają się duże emocje!!
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkim jutrzejszym i dzisiejszym PMkom życzę samych pięknych chwil z mężem i cudownego dnia ślubu
|
#2426 |
|
Raczkowanie
|
No dobra, teraz już napiszę wszystko do samego końca
![]() Po wyjściu z kościoła strzeliły tuby, posypały się pieniążki, cukierki i ryż. Oraz czekała na nas kolejna niespodzianka- zespół regionalny, w którym tańczył mój mąż, wysłał delegację w postaci kapeli i kilku tancerzy. Zatańczyliśmy pod kościołem walczyka, wysłuchaliśmy życzeń od zespołu, po czym zapakowaliśmy się do samochodu i ruszyliśmy na salę. Droga zajęła nam jakieś 3 minuty. Poczekaliśmy chwilę na resztę gości i wysiedliśmy z auta. Przed salą czekali już rodzice Bartka i moja Mama, przywitali nas chlebem i solą, wypiliśmy szampana, rozbiliśmy kieliszki i Bartek wniósł mnie na salę (wytaszczył mnie po kilkunastu schodach ). Życzenia trwały prawie godzinę. Po życzeniach, obiedzie i odgrywkach przyszedł cza na pierwszy taniec. Tańczyliśmy walca wiedeńskiego do "When a man loves a woman" Boltona. Wyszło pięknie, wszyscy byli zachwyceni. Zabawa trwała do 6 rano, z czego o 22 po raz kolejny zespół ludowy zrobił nam niespodziankę i wpadł z półgodzinnym programem artystycznym. Przyjaciele Bartka postarali się, żeby wszystko było idealnie dograne, wciągnęli nas w program i zadbali o to, żeby było fantastycznie Ludzie do rana nie schodzili z parkietu, jedzenie było pyszne, kapela świetna, atmosfera tak ciepła, że sama sobie zazdrościłam takiego wesela Położyliśmy się "spać" po 6, a obudziliśmy się około 10...27.07. Niedziela ... i zaczęliśmy czytać kartki z życzeniami. Niektóre były naprawdę wzruszające i napisane od serca. Około godziny 11 zeszliśmy na śniadanie, po czym do Bartka zadzwonił brat z informacją, że gdybyśmy szukali kolegi, który spał w hoteliku przy lokalu, to znajdziemy go w domu u Bartka Koleś wstał rano i poszedł 4 km spacerkiem "na śniadanko do mamusi" Ubraliśmy się i też pojechaliśmy na drugie śniadanko Po jakimś czasie wsiadłam w samochód, oznajmiłam, że mam coś do załatwienia i pojechałam do fryzjera. Wróciłam po godzinie z włosami krótszymi o połowę Poprawiny były chyba jeszcze fajniejsze niż wesele Do 2 w nocy tańce, hulanki i swawole. Byliśmy potwornie zmęczeni, ale bardzo szczęśliwi, bo w końcu zostaliśmy Państwem M. Tydzień po ślubie był tak zwariowany, że nawet nie wiem, jakim cudem zdążyliśmy zrobić tyle rzeczy w tak krótkim czasie ![]() poniedziałek- zwożenie rzeczy z sali, pakowanie pozostałego jedzenia, zbieranie rzeczy Bartka z jego domu i przewożenie do mnie wtorek- dalsze rozpakowywanie manatków, przewożenie reszty rzeczy, spotkanie z kuzynostwem, zawiezienie ciast do pracy męża środa- tournee po biurach podróży i wykupienie wczasów na Krecie czwartek- plener, wieczorem grill z przyjaciółmi piątek- zakupy na wyjazd sobota- pakowanie i zakupy ![]() niedziela- wylot na dwa tygodnie do Grecji Po powrocie nadal mamy szaleńcze tempo, co dzień gdzieś jeździmy, coś załatwiamy, albo ktoś nas odwiedza Ale podoba mi się to, lubię swoje nowe życie
|
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja, to już jutro
ale powiem wam, że taką oazą spokoju to nigdy nie byłam. Zobaczymy jak będzie jutro.Suknia wisi już drugi dzień i się prostuje, welon od tygodnia, my po spowiedzi. W domu bez szału i fajerwerek . Wszyscy jak na razie spokojni i opanowani.Wczoraj za to wieczorem dostaliśmy kolejny telefon, że dwóch osób nie będzie. Na dzień dzisiejszy płacimy za 6 pustych miejsc co nie jest małą sumą bo ponad 1300 zł!!!
21.01.2010 r. 27.07.2012 r. 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka TP: 25.08.2016 Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2014-08-22 o 20:52 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
asiulek, może da się na sali coś odkręcić? ja w dniu ślubu, rozkładając winietki dostałam taki telefon. I jeszcze biegałam na kuchnię informować. Mieliśmy w plecy 4 osoby, a ostatecznie policzyli nam za 2. Ale najważniejsze - wdech wydech i zero nerwów
![]() Ehh dziewczyny, w jakieś sentymenty wpadłam. Słucham muzyki, oglądam zdjęcia i wyć zaraz będę bo mogłabym ten dzień przeżywać tysiąc razy
|
|
|
|
#2429 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kuwa . Jestem mega zła i tylko to mogę stresuje że ten kościół ma taka chu... Już zaczynam mnie dopadac histeryczny śmiech A najgorsze jak będzie pogrzeb w sobotę to dopiero po pogrzebie możemy sobie przyozdobic ławki i kleczniki i pufki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
u mnie gdyby juz teraz odpadli (tydzien przed) jacys ludzie to i tak musialabym placic za puste miesjca bo mamy minimum 100os, bedzie 113. i wtedy musialabym biegac i pytac sie czy ktos nie chce sie pobawic za freebyleby tylko nie bylo pustych miesjc. Pół biedy jak to beda puste miejsca przy stołach 12-osobowych, ale jak znikną ze stołów 8-osobowych to LIPA
|
|
#2430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do tego jeszcze świadkowa non stop wydzwania z różnymi dziwnymi pytaniami i co raz lepszymi pomysłami. Np. swojego makijażu na "dość" późną godzinę, ciekawe kto mi tren podepnie Plan na jutro: 1. jechać rozłożyć winietki i przećwiczyć układ 2. odebrać z prasowania koszule TŻ'ta (jestem leniwa i nie chciało mi się prasować tych fabrycznych zaprasowań )3. makijaż + fryzura 4. ubieranie 5. ślub !!! ![]() Proszę o kciuki za jutrzejszy poranek )
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

po ślubie

Powinna trzymać parasol, trzymać suknie zeby sie nie potykała, jak zapomnialas welonu powinna to zauwayzc i gnac po niego...
ze 132 osób boje się, że przyjdzie z 70

Krawcowa w salonie na pewno 20 lat pracy za sobą nie ma, nie wiem nawet, czy ma 30 lat 

Dobrze chociaż, że wczoraj upiekłam muffiny bo dzisiaj bym się ze wszystkim nie wyrobiła. A jutro po garniak i TŻ do fryzjera
Trochę się boję, że ciężko nam będzie znaleźć ideał... TŻ niby "standardowy" - szczupłe 175cm, ale jakoś boję się, że żaden garnitur nie będzie leżał idealnie