![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]() Najlepiej napisać do niej, tylko ona chyba mocno zajęta jest bo czasem odpisuje 1 raz na 2 dni ![]() ![]() ![]() http://www.lulinek.blogspot.com/ mail do kobietki, która mi szyje: dankaszpak@interia.pl Mnie bardzo spodobały się zestawienia tkanin na stronce, ale oczywiście można sobie swój projekt wymyślić ![]() Co do fotelików - to nie bardzo właśnie to rozumiem, że "Do adapterów maxi cosi i isofixsow pasują dwa jakieś foteliki czbrio i chyba właśnie pebble?" a co z maxi cosi citi? przecież to też maxi cosi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do nauki samodzielnego zasypiania czy właśnie oddelegowania jej do własnego pokoju/ łóżka boję się tego odtrącenia, które i tak pewnie będzie w jakimś stopniu odczuwać, więc myślę, że przez pierwsze miesiące będziemy jeszcze razem. Drugą córę chce uczyć spania w łóżeczku ( mam nadzieję, że tym razem się uda) więc może jak zobaczy, że siostra śpi w swoim łóżeczku to ona też zapragnie spać we własnym ![]() Antośka zawsze długo usypiała w dzień, w zasadzie to ona rok temu zaczęła dłużej ( do 1,5 godz.) spać na drzemce, jako noworodek w ogóle w dzień nie spała, tyle co przysypiała przy kp ( ale spala całą noc). Teraz rzeczywiście często zdarza się, że ja w końcu po godzinie odpuszczam to usypianie ( sama zdążę odpocząć w tym czasie) i nie spi w dzień ale już ok 18 jest mega marudna. Szkoda, że nie możesz wrócić do tego przedszkola ... Cytat:
![]() Co do sikania, moja ma 2 lata, będąc na wakacjach u rodziców, nauczyła się wołać na nocnik, zdarza jej się, choć rzadko, że się posika, najczęściej mówi za późno i nie zdąży siąść na nocnik a już jest mokro ale widzę, że jej trochę "głupio" jest a nie jak wcześniej, nic sobie z tego nie robiła ![]() Jednak na noc obowiązkowo jeszcze pielucha, bo woła o picie w nocy i najczęściej rano jest mega ciężka zasikana pielucha, choć coraz częściej wstaje z całkowicie suchą choć w nocy dużo piła ale jeszcze się boję nie zakładać jej pieluchy na noc, jak jedziemy na zakupy też jej zakładam, na trawkę na razie nie chce sikać, a teraz zimno będzie na dworze więc nie wiem jak ją oduczę całkowicie. A wołać na nocnik nauczyła się dosłownie z dnia na dzień, tak nagle... Też wystawiłam parę rzeczy na allegro, kombinezon, buty po małej, teraz to jest poszukiwane, chyba swój płaszczyk wystawię. A jak się nadaję w tych paczkomatach? Ja też bardzo bym chciała sprzedawać online tak na większą skalę, a w ogóle to marzy mi się własny lumpek z dziecięcą odzieżą, róznymi akcesoriami, zabawkami. Zerknę sobie na te promocje. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem jak Ty ale ja się modlę, żeby nie ważyła 4 kg albo, żeby urodzić z 2 tyg. wcześniej ![]() ![]() Teraz dzieci przybierają 200-250g na tydzień, jeśli tak będzie do końca to u nas wychodzi z 4200g!!!! A może pod koniec już mniej przybierają??? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje 30 tygodnia ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zadomowienie
|
Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]() Ale tak z tymi chranuaczami to napisze i sie zobaczy ![]() ![]() A co do fotelikow to chyba do adapterów Maksi pasuje każdy z tej firmy tyle ze np nam najbardziej polecali ten cabrio to byłoby nielogiczne gdyby było inaczej heh ale mogę uwierzyć we wszystko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moje najbardziej lubiane miejsce na ziemi jest między twoim lewym a prawym ramieniem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png Edytowane przez justynaw1982 Czas edycji: 2014-08-26 o 07:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a chcesz 3w1 czy 2w1 i jaki fotelik? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mnie tez dzisiaj gardlo boli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1715 |
Zadomowienie
|
ELA trzymaj sie i na pewno będzie lepiej tylko nie rezygnuj bo jak już zaczęłaś go chyba trzeba skończyć trzymam kciuki!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1716 | |||||
Rozeznanie
|
witam się w 28 tygodniu
![]() coraz bardziej zaczynam trzęść portkami ![]() ![]() wczoraj przespałam cały dzień jak wróciłam z pracy, małż chciał mi porobić zdjęcia ciążowe a tu dupa, spałam jak zabita ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() gratulacje, teraz to juz z górki:P
![]() |
#1717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio spodobał nam się fotelik Romer i do tego myślałam kupić Camarelo 2w1, no ale teraz sama nie wiem czy pójść w Maxi Cosi, skoro jest ryzyko, że będą problemy. Niby gościu w sklepie mówił, że z tym nie powinno być problemów (ale może po prostu chciał nam wcisnąć, bo akurat mają promocję, choć fotelik nie powiem fajny ![]() No Ty masz właśnie Pebble, a z tego co słyszałam i co pisze justynaw1982 one też pasują ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj kurczę trzymaj się!!sciskam mocno!! Strasznie mi przykro bo wiem jak to jest tak podle sie czuć....wracaj do zdrowia a ile to będziesz samA z mała?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie 30 tc już leci od soboty ![]() Ja też jestem zmarzluch, a dzisiaj tak paskudnie za oknem....nic tylko zaszyć się pod kocykiem ![]() ![]() ![]() eeeh głupie żarty mnie się trzymają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to podobnie jak moja chrzesnica ![]() ja byc chciala max 3600- tyle wazyla 1 corka, ale cos czuje ze ta bedzie wieksza ![]() Napisze wam dokladnie kiedy kupilam wozek na all bylo to 08.08 , wozek dostalam wczoraj 25.08 , troche sie czeka, ale gosciu odpisal mi na kazdego meila, no bo zwyczajnie sie martwilam jak tyle kasy mu przelalam, ale pisal ze wozek jest zamawiany u producenta i oni robia wg kolejnosci zamowien, wychodzi na to ze nie maja tych wozkow na sklepie. A spiworek dostalam dokladnie ten: http://allegro.pl/spiwor-x-lander-x-...484086631.html ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() |
#1722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak mi się jakoś skojarzyło ;-) a TV nie mam, więc nie mam co sobie pooglądać, chyba że w sieci. Poza tym przynajmniej teraz na spokojnie poczytam tą magisterkę znajomego ;-) mam do Was takie przedszkolne pytanie. M. od poniedziałku rusza na przedszkolną przygodę. Dzwoniłam do przedszkola i pytałam, co mam dzieciowi spakować i pani powiedziała, że oprócz papci mam jej dać piżamę, bo oni na leżakowaniu przebierają się w piżamy. Trochę mnie wcięło i raczej mam do tego dystans, choć znajoma, której dziecko tam chodzi mówiła, że dzieci chętnie się przebierają i układają, ale mnie to nie przekonuje. M. od roku nie śpi w ciągu dnia, chyba, że w aucie po południu jedziemy to jej się zdarzy kimnąć, no i poza tym kurde, jak w piżamach? W domu dziecko się nie przebiera w piżamę w ciągu dnia, to jest strój nocny, który zakłada się po kąpieli, myciu zębów i innych takich czynnościach. Spotkałyście się z czymś takim? Może ja tak tylko nieufnie do tej sprawy podchodzę? Rozumiem jakiś wygodny dres, leginsy, koszulka czy coś, ale piżama? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam 37,5 temp katar i bol gardła, do tego mały tak naciska ze ledwo łaże... ale to moze przez osłabienie ;/ nawet nie wiem czy mam/moge coś brac... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Wtajemniczenie
|
Zanet, może kakaowe włosy albo oczy będzie miała?
Ela, nie rezygnuj, krótko działasz, będzie lepiej ![]() ![]() Moja córcia przybrała przez 2 tygodnie 200g i doktor powiedziała,że ok, 200g-250g to chyba maksymalnie?
#1727 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1729 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() o jejku! jaka pora! odpukać - ja od tygodnia chyba śpię jak zabita ( no nie licząc wstawania po 2-3 razy na siku ![]() Cytat:
![]() Frau kuruj się koniecznie! pogody zdradliwe! paskudne! chłodne! oy terapia pomogła! Cytat:
![]() Cytat:
serio? może być ciepło, ale nie upały! hehe, a my ciągle narzekamy na pogodę, a to za ciepło, a to za zimno! a pogoda zmienną jest! Cytat:
człowiek uczy się na własnych błędach. słoneczko zawsze mamy pod górkę, jak nie tak, to inaczej. co by to było , gdyby nic się nie działo? nudy hehe.. Cytat:
i witamy w 30 tc! ależ to leci! wciąż kolejny tydzień! Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | ||||
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
![]() w nocy miałam załamkę, bo przypomniały mi się jego histerie nocne z czasów kiedy miał chyba z dwa lata chyba nie mogę się poddać tak, to bym się nad tym nie zastanawiała nawet, bo wiadomo, krzywda mu się nie dzieje, ale to przedszkole.... boję się, że przez to zniesie gorzej przedszkole itp..... dorabiam sobie już różne historie do tego.... ale chyba nie mogę się wycofać.... będziemy próbować... do rana się nie posikał, a spał do 8... a wstał wesoły jak skowronek ![]() Cytat:
i wszystkim chorowitkom! ja mam już to za sobą i mam nadzieję, że obejdzie się bez do konca ciąży przynajmniej.... ja też podziwiam samotne matki! robię za taką na tygodniu, ale przynajmniej mam świadomość, że w weekend nie będę sama, a taka samotna matka, biedna 7 dni w tyg, 24h na dobę.... szacun! dzieci są kochane, przekochane! ale przebywanie z nimi 24h na dobę samemu.... człowiek po prostu potrzebuje chwili oddechu, chwili dla siebie i wcale nie znaczy to, że tego dziecka nie kocha wytrwałości, a kiedy małż wraca?? nie pamiętam Cytat:
![]() ja zarejestrowałam się na paczkomaty.pl, tam wpisuje się wszelkie dane i drukuje etykietę, którą przykleja się na paczkę potem śmigasz do paczkomatu, tam klikasz, wrzucasz do schowka i gotowe ![]() można też jakoś bez rejestracji, bez etykiety i z punktu InPost a o któej mała chodzi spać wieczorem? mój też robił się marudny pod koniec dnia jak nie spał, wiadomo, ale zaczęłam go trochę wcześniej kłaść do łóżka i jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale chyba nie będą robili problemów jeśli zaniesiesz lekki dresik czy coś w tym stylu...
![]() |
#1731 |
Raczkowanie
|
agus ja tak jak Zanet z Lulinka zamawiam
![]() justynaw ja właśnie zamawiam ochraniacz do kołyski tyle, że chyba standardowej (dł.260cm), ale pościel niestandardowa, nawet się dopytywała czy dobre wymiary podałam i nie ma żadnego problemu zanet a masz już tą pościel? jesteś zadowolona w 100% jeśli chodzi o jakość materiału i wykonanie? frau gizela na leżakowaniu często nie chodzi o to, żeby dzieci spały, ale żeby też odpoczęły, wyciszyły się. Jak wychowawczynie znają się na dzieciach i pracują z pasją to na pewno nie będzie traumy z leżakowaniem. Z tego co wiem w większości przedszkoli to nie musi być typowa piżama, tylko coś wygodnego. ela mi to wygląda na typowy kryzys i przesilenie, teraz na pewno będzie z górki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za unormowanie się tych cukrów ![]() ela_86 życzę Ci cierpliwości. Powoli dacie radę. Frau Gizela życzę zdrówka ![]() Cytat:
![]() Złożyliśmy wczoraj komodę dla małej. Włożyłam tam ciuszki i okazuje się, że ledwo 1 szufladę zajęły. Teraz widzę jak mało tego mam. Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2014-08-26 o 09:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
Wieczorkiem bede pisac wiecej z kompa, a teraz tylko o tych pizamach:
Zaznacze ze moja tez od 2urodzin w dzien nie spala i troche sie obawialam ze beda problemy z lezakowaniem. Pizama w przedszkolu to chyba kwestia standardowa, w kazdym razie w panstwowych chyba wszedzie wymagaja pizamek. Sa ku temu powody: 1) dziecko uczy sie samodzielnie przebierac, z czasem skladac ubranie i ukladac na krzesle - wielu trzylatkow nie potrafi sie jeszcze samemu ubrac ani rozebrac i ta pizama jest m.in po to zeby rodzicow w tej nauce wyreczyc ![]() 2) pizama, stroj na zmiane na lezakowanie jest potrzebna w celach higienicznych. Dzieci lataja w ciuchach po dworze, grzebia sie w piaskownicy, i niefajnie jest, jakby potem mialy w tym wlazic w posciel. Zwiekszaloby to ryzyko zagniezdzenia pasozytow w poscieli, trzebaby ja czesciej prac i tak dalej. Fajniej jest wlezc w czysta w posciel w czystej pizamie. U mnie przynajmniej, w znanych mi przedszkolach dzieciaki spia w poscieli, a nie w "golym" kocu. 3) dziecko w przedszkolu ma zupelnie inny poziom bodzcow i intensywnosc doznan i czesto okazuje sie ze nawet te dzieci ktore w domach juz od dawna nie spia - w przedszkolu po obiedzie zasypiaja jak susly na tę godzinkę. Moja sie akurat idealnie wpisala w ten schemat. Tu gdzie (jeszcze) pracuje tez widze, ze w maluchach na lezakowani spi 100proc. dzieci. W sredniakach juz coraz mniej, od 70 do 40proc. 4. Lezakowanie juz nie jest takie samo jak przed 30 laty ![]() ![]() ![]() 5) pizama nie musi byc standardowa. Wazne zeby bylo cos na zmiane. Dres to moze za ciepla propozycja, bo w przedszkolach zwyczajowo jest cieplo. Ale koszulka i spodenki - jak najbardziej. a dla dziewczynek to juz w ogole sa pizamki z helołkiti z falbankami itd, ktore wcale nie wygladaja jak pizamy, tylko jak tuniki z legginsammi, czyste szalenstwo ![]() Podsumowujac: nie demonizowalabym tej pizamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że Ty też jeszcze swojej nie masz ? ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- No będzie musiał uwierzyć, że to przez kakao :P z resztą wie, że często piję ![]() ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-08-26 o 09:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a na pewno zdążycie jeszcze zebrac ciuszki, to kwestia dni , tygodni ![]() co do pościeli... ja poki co nie kupuje, bo mam od siostry, z reszta chyba na razie pod kocykiem Mała będzie spala... ale za to chciałabym ochraniacz na lozeczko ( na który nadal się nie zdecydowałam ) i takie cos... jak w linku : http://allegro.pl/show_item.php?item...6d91f2d6ed1ca0 ale wydaje mi się za male i w związku z tym mało praktyczne... mamay mało miejsca, komódki do przewijania nie będzie, wiec pomyslalam o przyborniku na szczebelki. czy ktoras zamawiala podobny?
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam taki przybornik przy mlodej, tylko z 6 kieszeniami, dla mnie bomba bo mialam zawsze pod reka grzechotke, przytulanke, smoczek (do czasu
![]() Ten co mam bedzie na kolyske za duzy, takze mlodemu sama uszyje ![]() MUSZE tylko skonczyc szycie sukienki, ktorej nie moge skonczyc od miesiaca i zabieram sie za kocyki, rozki, ochraniacze, przyborniki, pluszaki i caly ten slodki biznes ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje kolejnych tygodni ![]() Niech juz mloda idzie do tego przedszkola bo nie wytrzymuje juz z nia, co taka nieznosna sie zrobila ![]()
![]() |
#1739 |
Wtajemniczenie
|
Witam w ten deszczowy dzien
![]() Anuszka wracaj do zdrowia szybko ![]() Mam pytanko czy Wy wszystko pierzecie? Tzn chodzi mi o kombinezony, bo one nie bedą miały bezpośredniej styczności z ciałem dzidzusia a jak sie ej wypieprze to chyba tracą trochę swoje właściwości cieplne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() mój mi kiedyś też dogryzał z tym, że mała będzie czarna ale już nie pamiętam dokładnie o co chodziło ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.