|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Przy szczepieniach trzeba też wziąć pod uwagę finanse. Szczepionki, są drogie. I tak na przykład ospa kosztuje 210 za dawkę a trzeba podać dwie. Pneumokoki - jedna dawka po 2 roku życia to koszt 260 zł. Jak szczepisz wcześniej to dawek jest więcej. Jeśli zamiast refundowanych chcesz szczepionki typu 5w1 lub 6w1 to kolejne koszta. Jedna szczepionka w okolicy 200 zł. |
|
|
|
|
#4142 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Cytat:
kupa kasy w kieszeni jakby nie bylo.Dodatkowo Agnes trzeba sie o nie upomniec bo inaczej nie dostaniesz. Mandi nasza lekarka mi to wyjasniala i teraz szczepionki po 180zl. Cena chyba wszedzie taka sama
31.07.2014 Gabryś jest już z nami Edytowane przez Denaris Czas edycji: 2014-08-26 o 22:19 |
||
|
|
|
#4143 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A powiedz mi jeszcze jak karmisz Gabrysia w nocy to go rozbudzasz do odbijania czy poprostu kładziesz odrazu spać tylko na boczku w razie W jakby mu się ulało? Cytat:
Tak czy inaczej napewno u mojej małej pójdą te refundowane
|
|
#4144 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczor...
Dzień jakoś zleciał, zadzwoniła do mnie kuzynka z moją chrzestną i spytały czy przyjdę... No to poszłam jak Małz jechał do pracy... A tam torcik, pizza na kolację robiona w domu i prezenciki... Tzn. kwiatki, czekoladki i 250zł... a no i na ćwierć wieku dostałam ćwiartkę gorzkiej żołądkowej od tż kuzynki... Hehe... Nie spodziewałam się... No 25-tkę ma się raz w życiu... A kaska się przyda na pewno... Evelina u mnie ten ból jest straszny, szczególnie wieczorem i w nocy... A po masażach Małża mam jeszcze zakwasy w prawym pośladku... Piękny ten komplecik Minky i mam taką samą karuzelkę... Dostałam od mojej siostry z UK... Metka trzymam za Ciebie kciuki kochana... Myślałam o Tobie dzisiaj kilka razy... Trzymam też kciuki za jutrzejsze wizyty i gratuluję dzisiejszych... Madziuszka widzisz a tak się bałaś że nie dojedziesz do Lublina... A tu wszystko ok... A no i fajnie że mamy już wątkowe Mamusie, które dzielą się z Nami co i jak przy dzidziulkach... |
|
|
|
#4145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
jaaa taka cisza tu była ze sie za robote wziełam, poskładałam ubranka
a wy tu sie rozpisałyscie Meta trzymaj sie tam dzielnei i trzymam kciuki-powodzenia!!!!! co do szczepień my wzielismy 5 w jednym a teraz sie zastanawiamy nad tymi refundowanymi ...no nic bedziemy myslec jak sie młody urodzi ![]() poniżej efekt mojej pracy od godziny 20
|
|
|
|
#4147 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam teraz ten mandeli elektryczny. Odciagam na raz dwie piersi co 3-4 po 15 minut. Ale mialsm te sutki tak zatkane siara ze dopiero teraz puszcza powoli. Mam masc I kompresy I powoli odchodzi to wsztstko I mam nadxieje ze zabkilka dni mleko pojdxie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bedxie dobrze I nic sie nie boj
|
|
#4148 |
|
Rozeznanie
|
Elwira niedlugo sama bedziesz sie dzielic spostrzezeniami
![]() Miss ja go odbijam i pozniej i tak klade na boczku. Do tego w lozeczku mam klinek z segregatora. Chociaz Gabrys praktycznie nie ulewa. Mam butelki z aventu natural anti colic tez. Co dziecko to inaczej
|
#4149 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajne prezenty ![]() Wygląda bardzo smacznie, lubie kruche ciasta i uwielbiam borówki, ale na ciepło ich jeszcze nie jadłam w cieście. Jedynie w sernikach na zimno albo bezpośrednio z pudełka/krzaka ![]() Cytat:
No pięknie, kawał roboty ![]() Ja też sobie ładnie poskładałam, ale potem miałam problem co jest czym hehehe ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem dodatkowo ospa (przy czym jak dziecko chodzi do żłobka to szczepienie jest refundowane) i pneumokoki 1 dawka. Ładnie, znaczy że już tylko ja zostałam w lesie z wyprawką
|
|
|
|
|
#4151 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4152 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś padam. Chętnie bym z Wami posiedziała! Ale pójdę spać...
Dobranoc!
|
#4153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zaraz zaciągnę męża do obejrzenia dwóch ostatnich odcinków serialu ![]() I co ja będę robić potem?
|
|
#4154 |
|
Rozeznanie
|
AAAA też taki chcę!!
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
Mistic ja wzrokowcem jestem i ni eukrywam ze mniej wiecej pamietak jak Melek w tym "chodził" no i jak układałam w łóżeczku starałam sie tak zeby to potem ogarnac, bo jutro musze do szafy to powkładac i musze wiedzieć co i jak włożyc hehe
chyba zasłuzyłam na kapiel z pianką, mąż przyszedł to moge iśc polezec
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miłej i relaksującej kąpieli Asiu
|
|
#4157 |
|
Rozeznanie
|
META trzymam kciuki
Szczepić będziemy na pewno tymi refundowanymi, a nad płatnymi to jeszcze pomyślimy jakimi ale przymierzamy się do skojarzonej 5 w 1. Dobrej nocy dziewczynki.
|
|
#4158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też ostatnio w Auchan awanturę zrobiłam. A swoją drogą w IKEA są kasy pierwszeństwa dla kobiet w ciąży i ... ludzi z dziećmi. Super tylko, że jak ostatnio byłam to cała kolejka z dziećmi i wcale nie malutkimi. Oczywiście stałam jak kołek chociaż myślałam, że padnę na nos bo przeszacowałam siły
|
|
#4159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4160 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapalenie ucha? zdrowia życzęCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja moją częściej bym ubierała w sukienki, bo też mi się podoba w sukienkach Takich jak piszesz, prostych, bawełnianych), ale jak jej założę sukienkę, to ona mówi, że nie, bo w sukience źle się zjeżdża na zjeżdżalni dlatego jak założę jej jakąś sukienkę to i tak do tego leginsy.niedawno wróciłam z wizyty. Moja gin na urlopie, wiec miałam u ginekologa, który robi m.in. genetyczne usg. Dziecko generalnie ładnie rośnie, przepływy ok, ilość wód ok. Ale cały czas wg pomiarów dziecko młodsze o równe 2 tygodnie. Tak wychodzi na każdym usg. Zadał mi ze 3 razy pytanie, w którym tygodniu ciąży jestem wg mojego własnego zdania. A ja zdurniałam normalnie. W końcu mu powiedziałam, że liczę wg ostatniej miesiączki czyli wychodzi tp 17.09. , natomiast kiedy miałam owulacje, kiedy tak naprawdę doszło do zapłodnienia to nie wiem. Ja często miewam cykle bezowulacyjne, nie spodziewaliśmy się ciąży, nie staraliśmy się jakoś specjalnie i tak jakoś wyszło cudem. On na to, że liczenie wg daty miesiączki nie jest precyzyjne i on to rozumie, i w podsumowaniu badania napisał, że może trzeba skorygować termin porodu (czyli prawdopodobnie 01.10., bo tak wg ostatnich usg wychodzi u niego). Dzwoniłam do swojej gin, będziemy analizować usg z 1 trymestru. No nic, grunt, że dziecko zdrowe, waga szacunkowa to 2300 g. No nic, najwyżej się jeszcze pokulam trochę ![]() ale wiecie jak się zestresowałam, jak po ponad półgodzinnym badaniu usg, kazał nam zaczekać w poczekalni, bo on musi na spokojnie przemyśleć wyniki usg, porównać z poprzednimi itp ![]() także nie liczę, że szybko urodzę.
|
|
#4161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja raz jak bylam to kasa pierwszenstwa byla zamknieta jak bylam ostatnio byla otwarta ale tak jak piszesz, dzieci od groma
|
|
#4162 |
|
Raczkowanie
|
Elffirka współczuję Ci bo mam tak samo. Raz lepiej, raz gorzej z tym, że tym gorzej już jest bół nie do wytrzymania
A ty rodzisz sn?? bo ja się nie zdecydowałam. Słodziatek polecam firmę Maka szka
|
|
|
|
#4163 |
|
Wtajemniczenie
|
Aliszcze no to faktycznie
ale wazne ze malenstwo zdrowe
|
#4164 |
|
Rozeznanie
|
Ja też raz stałam w kolejce w Ikea w kasie pierwszeństwa i jakoś nikt nie kwapił się by mnie przepuścić... W sumie w całej ciąży przepuściła mnie raz moja nauczycielka w Netto... A o statnio w Super Pharm baba stała przy półce ale blisko kolejki i Małz zapytał z grzeczności czy stoi w kolejce a Ona popatrzyła na Nas i podjechała wielkim wózkiem do kolejki tak że nie miałam gdzie się przesunąć i mówi tak stoję... Chociaż my mieliśmy dosłownie trzy czy cztery rzeczy... A babka w kasie do mnie że następnym razem mam podejść do kasy bo mam pierwszeństwo. Szkoda że się dowiedziałam po fakcie i mnie nie zawołała...
Co do szczepień... Jeśli Konrad nie będzie żadnym alergikiem to zaszczepimy na te refundowane no i zobaczymy jak będziemy stać z kaską na te dodatkowe lub kilka w 1... Natomiast Małża chrześnica jest uczulona na jajko kurze i to nie tak że ma wysypkę czy cos tylko od razu spuchła i ledwo odwieźli ją do szpitala bo się dziecko już dusiło i skończyło się na tym że w karetce dostała adrenalinę ale lekarze każą szczepić jakąś szczepionką na bazie jajka właśnie i twierdzą że się będa martwić po szczepieniu i w razie co to będą ratować... Ale szwagierka nie szczepi bo się boi, że coś się stanie i nie zdążą uratować... A ja niestety alergiczka i mam nadzieję że synek niczego po mnie nie odziedziczy... Dobrze że częstoskurcz serca jest niedziedziczny bo tego się bałam najbardziej... ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Evelina ja mam mieć CC ale to ze względu na serducho... Kiedyś raz miałam problem z tym biodrem, dostawałam zastrzyki i teraz pod koniec ciąży mnie dopadło znowu ale ginek twierdzi że to normalne... W piątek mam wizytę to ja mu dam normalne jak jest coraz gorzej, juz ledwo chodzę... |
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
po kąpieli od razu człekowi lepiej
![]() Aliszcze kurde ciekawe co twój gin na to? najwazniejsze ze wsyztko jest ok, najwyzej chwile dłuzej poczekasz |
|
|
|
#4166 |
|
Rozeznanie
|
Ala a mi gin mówił na usg żeby się terminem z usg nie sugerować za bardzo bo to po wyliczeniach wychodzi a dzieci rosną w różnym tempie... Że On zawsze jest za terminem z miesiączki... Także spokojnie... Z resztą kiedy byś nie urodziła to ważne żeby Maluszek był zdrowy...
|
|
|
|
#4167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ta ciąża już mi się dłuży i nie wyobrażam sobie siebie takiej przez kolejne 4 tygodnieCytat:
Mąż mnie na koniec wkurzył, bo dla niego to oczywiście nic takiego dłużej sobie pochodzić z bólami i dużym brzuchem zero empatii, w dodatku ja zdenerwowana a on se odpalił Fifę na xboxie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4168 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Co to za sosik?
Cytat:
Daj znać co i jak. Cytat:
Bardzo już chciała mieć i próbowała jakoś zakładać moje kolczyki (takie dłuższe wiszące na biglach zaczepiałam jej na uszka, ale wkrętek się nie dało). Niestety po kolczykach leczniczych zażyczyła sobie kolczyki ze Swarovskiego i one zrobiły jej z uszu masakrę I od tamtej pory jest ok, uwielbia zmieniać kolczyki, najlepiej na moje, im dłuższe tym lepsze Co do ubierania to moja też ma własne zdanie - uwielbia sukienki (im więcej falban, różu i cekinów tym lepiej ) Cytat:
[QUOTE=anesh_;47875159Uważ am,ze powinno się szczepić dzieci, dzięki temu,ze jednak większość dzieci się szczepu unikamy epidemii. Moje zdanie.[/QUOTE] Podpisuję się rękami i nogami Nawet jakiś czas temu był artykuł że właśnie w krajach gdzie jest większa swoboda w wyborze szczepić czy nie szczepić pojawiają się groźne choroby które dotychczas były uśpione. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz się zastanowię bo starsza córcia chodzi do przedszkola i boję się że coś do domu przyprowadzi Cytat:
Ja w końcu dziś na prośbę córci pomogłam jej upiec ciasteczka na które był tutaj podany link z przepisem i chyba połowę sama zeżarłam |
|||||||
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuu - wow
kawał dobrej roboty, jesteś super zorganizowaną mamusią i przykładem dla mnie do naśladowania. Aliszcze masz rację. Najważniejsze, że maleństwo rośnie, a wyjdzie jak będzie gotowe Madziu cieszę się, że dojechalas szczęśliwie do Lublina, teraz niech Staś spokojnie wychodzi do mamusi i tatusia. Miałam coś pisać, cały dzień czytam ale w tak zwanym biegu byłam, choć to nad wyraz za dużo powiedziane. Kulam się dzisiaj. Pachwiny, Bożena i dół brzucha ciągnie niemiłosiernie w dół i mój mąż cały czas: nie martw się poród tuż tuż . Tak mnie pociesza jak moja gin dzisiaj: niech się pani nie martwi, w ciągu dwóch tygodni na pewno pani urodzi. A właśnie wybiła północ i zaczynamy 39 tydzień (38.0 Lila wychodź juz można)
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale.... Czop gubię, po kawałku 😆, brzuch pobolewa, ciekawe czy coś z tego będzie, nie napalam się 😑
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.

KCIUKI
zapalenie ucha? zdrowia życzę
było mi szkoda małej, bo wszystkie dzieci wokół w dresach i legginsach wesoło się bawiły. Na szczęście na pobliskim placu zabaw króluje swobodny strój