|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mój wczoraj po pracy przywiózł łóżeczko, bo kurier przywiózł mu do pracy i zanim pojechaliśmy na wizytę na 17 on już je w połowie złożył ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam nowe mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3934 |
Wtajemniczenie
|
I wez tu sie nie wnerw. Musi mi przepasc wizyta, bo tak. A okuliste mam jutro. Nie wypusci mnie ordynator, bez podania przyczyny. Jak wspomne i TZ i komus, ze chce wyjsc na zadanie to wielkie fochy, bo przeciez moge lezec, odpoczac i o co mi chodzi. Pal licho, ze cale dnie tu leze placzac, bo nic mi nie robia, a z kazdym dniem czuje sie gorzej psychicznie..
#3935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To teraz to mala sie chyba z Ciebie wyslizgnie ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Pewnie to tez zalezy od twgo w ktorym momencie podadza znieczulenie, nie mozna tez ponoc zbyt wczesnie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3939 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale poki moja Mała nie będzie alergikiem ( tfffuuu, tfuu, ) to ja nie będę uzywac Cytat:
Kasia to zalamujace jak tak diabetolog mowi ![]() ![]() a tamtej dziewczyny mi szkoda. dziś sama dowiedziałam się, ze w CZMP ,tam gdzie jezdze na konsultacje do diabetologa, zmarlo dziecie w 28/29 tc, wieczorem mało się ruszalo, kazali zrobić jakies badania krwi, które średnio wyszly, ale czekali do rana i okazało się, ze już po maleństwie ![]() Cytat:
![]() no ale go pokonasz! a odpisali mi w sprawie fotelika ze sklepu Tosia i twierdza, ze foteliki nie zmienily się pod względem budowy a jedynie kolorystyka się rozni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3940 |
Zadomowienie
|
tak w ogóle to dzięki za pomoc
![]()
#3941 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://chlebprobody.pl/gdzie_kupic Tu lista sklepów gdzie można to nabyć.
![]() |
#3942 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3943 |
Zakorzenienie
|
To straszne z tymi martwymi dziećmi w brzuszku, nie potrafię sobie wyobrazić, co taka matka musi czuć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas w kręgosłup wbijają taki cewnik i albo małymi dawkami podawane jest zzo przez cały czas, albo co jakis czas obserwując akcje dodatkowo dostrzykiwane. Preferuję się drugą opcję (przynajmneijw moim szpitalu) ze względu na to by rodzić w pozycji wertykalnej. Położne odchodzą od pozycji na wznak...
![]() |
#3945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zalozyli ci krazek albo pessar? w ktorym teraz jestes tc? ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Witam kolejna nowa mamuske ![]() ![]()
![]() |
#3946 |
Wtajemniczenie
|
Jestem juz 9 dzien, jedynie co mi daja to antybiotyk, ktory rownie dobrze moge brac w domu. W sobote mam miec badanie i sie okaze czy wyjde czy nie... jak w sobote mnie nie wypisza to wychodze na zadanie juz na pewno, bo to cyrk zeby z zatokami lezec 2 tyg na ginekologii...
#3947 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3948 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ordynator sugerowal pessar a Różalski mówi że to nie ma sensu bo pessar ponoc i tak nie pomoże na skracanie szyjki. Wiec mi go nie zalozyli tylko kazali lezec. Ja juz zglupialam z tego. Ciekawe co teraz sie dowiem. Wczoraj zaczęłam 32 tc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki zeby cie szybko wypuscili ![]() ide po corcie, oby byla w humorze ![]() rano juz nie plakala w domu , tylko w przedszkolu dopiero.... ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
czyli ja moge miec podobna dlugosc szyjki.... to to tydzien mlodsza jestes ![]() ciekawa jestem czy Rozalski dobrze mierzy bo mi podal ostatnio wg pomiarow brzuszka i kosci udowej waga 2070g a byl to 31t1d (czyli 32tc rozpoczety) i obawiam sie wagi koncowej.... co prawda w 1 ciazy tez do niego chodzilam i dobrze obliczyl waga koncowa
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3950 |
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za core, moze jednak humor bedzie dopisywal
![]() Witam nowe mamusie ![]() Chmielinka i jaka masz teraz dlugosc szyjki?
#3951 |
Rozeznanie
|
Aleaa współczuję, jak ja leżałam w I trymeście też sama na sali to pod koniec pobytu tylko ryczeć mi się chciało. Mam nadzieję, że wypuszczą Cię jak najszybciej
Happywomen a miałaś taką specjalną Hemoglobinę Glikowaną robioną? Moja diabetolog mi powiedziała, że tylko 3 labolatoria w Polsce robią ją pod kątem kobiet w ciąży i że to całkiem inna metoda, a te zwykłe są dla normalnych cukrzyków. Bo mi ginka kazała zrobić to badanie i diab podsumowała, że niepotrzebnie. Kasia a ta Twoja diabetolog to miała kiedykolwiek styczność z kobietami w ciąży? Nie dość, że te jej normy i czas mierzenia dziwny to jeszcze podejście ma jakie ma. Ja bym zmieniła na diabetologa, który ma styczność w pracy z cukrzycą ciążową bo ona to chyba Cie jak zwykłego cukrzyka traktuje I witam nowe Mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3953 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja będę kupować fotelik maxi cosi pebble - ale już z adapterami do wózków... jedna z Was pisała, ze ma ten fotelik bez bazy = czyli wtedy jest fotelik montowany jakoś pasami do samochodu ? druga z Forumowiczek pisała, "Pamiętaj,żeby sprawdzić czy w Twoim samochodzie jest system isofix do monitowania tej bazy, bo znam przypadek ze kupili a nie mieli do czego zamontować" - czyli mam rozumieć, że jak jest baza fotelika to od razu jest ten system isofix, a jak jest fotelik bez bazy to jest bez tego systemu isofix i wtedy montuje się pasami? jest coś takiego jak baza bez isofix ? czy może jednak baza i isofix to 2 różne elementy które się kupuje osobno? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo nie wiem czy te bella mama też dokupować... ![]() Cytat:
![]() "skurcze poczujesz, spokojnie, tylko nie będą cię bolały ![]() "skurcze poczujesz, spokojnie, tylko nie będą cię bolały ![]() "skurcze poczujesz, spokojnie, tylko nie będą cię bolały ![]() to jak balsam dla moich uszu... mówcie mi jeszcze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka teraz też miała założony na 0,6 cm i tylko on ją od porodu powstrzymuje, lekarz ostatnio jej powiedział, że jak tylko go zdejmą to od razu będzie akcja porodowa ale ona ma termin na koniec września więc już sie tak nie stresuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3955 |
Wtajemniczenie
|
Witaj siob
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Siobhan to mamy taka sama sytuacje ![]() ![]()
#3956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Isofix to system ktory musisz miec w aucie by zastosowac baze. Nie w kazdym aucie jest isofix.... Czy da sie go kupic osobno i zalozyc, nie mam pojecia. Wiem ze nowsze auta maja juz to z produkcji. Aha i do bazy potem mozesz wpinac fotelik dla starszego dziecka ale z tej samej firmy oczywiscie ![]() Zdanie dot. Skurczow tez mi sie bardzo podoba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My bazy nie kupujemy...za duzy koszt jak dla mnie, a skoro sa pasy ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-09 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3957 |
Wtajemniczenie
|
Goniaa dzwonilam wlasnie do Koszalina tylko musze po 18.00 jeszcze raz zadzwonic i dokladna godzine mi podadzą... do diabetolożki co się kobitkami w ciąży zajmuje właśnie! Ta co teraz do niej chodze to na oddziale wewnetrznym w szpitalu pracuje ale wszystkie ciezarne sa do niej kierowane z ginekologii wiec naprawde nie wiem o co tej kobiecie chodzi..
#3958 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 |
Zakorzenienie
|
http://dobra-mama.pl/patronaty-dm/pr...atne-warsztaty kolejne warsztaty
![]() ![]()
![]() |
#3960 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak kupujecie bez bazy to wtedy sie przypina zwykłymi pasami z samochodu - dobrze rozumiem ? jeżeli sie okaże że nie mam systemu isofix to czy ewentualnie od fotelika maxi cosi pebble można odmontować bazę ? Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-09 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.