Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-09, 09:57   #3901
sloneczko_1201
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Informacje dla dziewczyn zainteresowanych szpitalem na Polnej w Poznaniu. Za poród rodzinny tak jak mówiłam płaci się tylko 50 zł za ten strój dla tatusia.
Ciszki dla dziecka i pieluszki się dostaje, ale trzeba mieć chusteczki nawilżane, bo tego nie dają.
Dla siebie wszystkie kosmetyki i jakiś płyn np, laktacyd. Koleżanka napisała też o staniku do karmienia i wkładach laktacyjnych.

Dziewczyny gratulacje wizyt i powodzenia jeśli dzisiaj ktoś coś ma

Witam nowe mamusia. A jaką masz szyjkę, że lekarz powiedział, że nie donosisz do listopada?

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 10:09   #3902
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusia. A jaką masz szyjkę, że lekarz powiedział, że nie donosisz do listopada?

Dwa tygodnie temu mialam 25 mm. Od tego czasu mam leżeć. Staram się leżeć jak najwięcej ale niestety przy malym dziecku nie jest to takie proste. Także zobaczymy ci mi powie gin za tydzień

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 10:22   #3903
ela_86
Wtajemniczenie

witam nowe mamusie

zrobiłam szybkie zamówienie u Healtha.....
Stary 2014-09-09, 10:29   #3904
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Wiem, ze z ligoty z centrum zdrowia odsylaja jak tylko moga....
odsyłają na potęge... tylko specjalistyczne przypadki...
Ja chyba też Raciborską wybiorę
Lola wiesz już kiedy tam jedziesz na konsultacje?? daj znać co i jak
Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki! Witam się w 30 tygodniu na wczorajszej wizycie wsio dobrze, mała waży już ponad 1400. Duża babeczka już
póki co jeszcze się obraca, bo ostatnio była głową w dół teraz już była obrócona. Gin stwierdziła że wysoko noszę ciążę, cokolwiek to znaczy
Z wynikami powiedziała mi że hemoglobina dla ciężarnych to taki dolny przedział to 10,5 a na normach z labotratorium jest od 12, ja miałam 11, 3 i powiedziała, że nie muszę nic brać, żadnego żelaza, nic, powiedziała że ewentualnie mogę spróbować dietą ze zwiększona zawartością żelaza spróbować ale nie ma konieczności. W sumie dobrze
za udaną wizytę
Szary z liliowym wygrywa !

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Witam się po kilkudniowej nieobecności na forum

Wczoraj miałam wizytę. Mały waży 1397 g, wszystkie parametry ok i wskazują na 29 tydzień (jestem w 28). Na usg pięknie pokazał, że jest facetem, tym razem nawet ja to zauważyłam Ustawił się główką w dół i mam nadzieję, że grzecznie w tej pozycji zostanie. Szyjka się nie skraca. Tylko ja dostałam opieprz, że w sierpniu przytyłam 2,5 kg. Od dzisiaj więc reżim i dieta z niskim IG oraz bez soli.

Tyle w telegraficznym skrócie, zabieram się za czytanie postów
klask i:

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 10:35   #3905
benetta
Zadomowienie

dziewczyny, prosze o szybkie uświadomienie
kupuje emolium do kapieli i nie ogarniam: mam wziąć żel do mycia czy emulsje do kapieli? nie ogarniam

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 10:38   #3906
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Czasem lepiej rodzić w normalnym szpitalu niż takim specjalistycznym. Jak wypytywałam o szpitale to spotkałam się z opinią, że w takim mega specjalistycznym jak masz poród bez powikłań to mało zwracają na ciebie uwagę. I to nawet nie ze złej woli ale zwyczajnie w pierwszej kolejności ratują życie rodzącej obok i zajmują się wcześniakami.

Nie ma to jak zrobić sobie herbatę a potem radośnie ją posłodzić. Choć cukru nie używam od lat

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 10:39   #3907
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
witam nowe mamusie

zrobiłam szybkie zamówienie u Healtha.....

co zamawialas Ela ?

hmmm, to może wezme Memo bo jest taki sam kolor. choć stelaz bardziej podoba mi się Classic. najważniejsze żeby fotelik pasowal

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 10:39   #3908
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
kupuje emolium do kapieli i nie ogarniam: mam wziąć żel do mycia czy emulsje do kapieli? nie ogarniam
ja brałam emulsję Emolium i płyn do kąpieli z Nivea na starsze miesiące.
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 10:43   #3909
anuszka21
Zakorzenienie

Duze te wasze dzieciaczki, ja cos mojemu gin nie wierze, ze moj taki mały ;p Bo brzuch mam juz wielki ;/

Ja bede od razu uzywac płynu z nivei. Te emolienty to chyba drogie bardzo?
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 10:46   #3910
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
kurcze a miałam nie kupować stanika do karmienia, czytałam gdzieś na forum- o rzeczach które nie potrzebnie kupiło się przed porodem, że z odpinanymi ramiączkami wystarczy...

ja karmiłam zaledwie 6 czy 7 tygodni, ale nie wyobrażam sobie karmienia przy zwykłych stanikach. tak po prostu. no bo zobacz - siadasz, z dzieckiem na ręku, odpinasz ramiączko zwykłego stanika - ono leci gdzieś na plecy, włazi pod bluzkę; karmisz. kończysz. masz nadal dziecko na ręku. jedną ręką nie wygrzebiesz tego ramiączka spod bluzki i nie wepniesz go w miskę. albo lecisz gdzieś odłożyć dziecko (zamiast na ramię do odbicia) i mocujesz się z tym ramiączkiem, albo mocujesz się z nim z dzieckiem na ręku. no nie, ja chyba jestem na to za wygodna.
stanik do karmienia = do odpięcia i zapięcia miseczki potrzebujesz jednej ręki, wszystko jest na swoim miejscu. nic nie ucieka. możesz spokojnie skupic się na dziecku a nie mocować z ramiączkami.

to oczywiście moje zdanie i moje wrażenia, moje doświadczenia. 2 razy spróbowałam założyć zwykły stanik zamiast tego do karmienia i never ever

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
hej!
właśnie mnie tz obudził żebym wstawala bo włamali mu się do auta w nocy. wymontowali szybę i zabrali jakieś elektronarzedzia... jakaś plaga u nas na osiedlu ostatnio, chamy, dostają się do garażu podziemnego i robią rozpierduche. a miał być taki piękny dzień!
co za chołota!!!

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam od Healthworld i są jakieś cienkie
Przy Antosi teściowa dała mi takie 10 letnie pieluchy tetrowe ale jakość jest super, leżały w szafie, w ogóle nie zżółkły, są grube no ekstra! szkoda tylko, że przeznaczyłam je na śliniaki dla małej bo niektóre mają plamy nie do sprania chyba te co się da odratować i używać dalej, to wezmę dla Wandy.

Dziołchy ponawiam pytanie o kosmetyki Bobini dla dla maluszków, wiecie coś na ich temat? Zastanawiam się nad nimi przez wzgląd na cenę.

Miłego dnia
przy Malwie połowe tetr kupiłam nowych, a połowę miałam od mamy. te od mamy to te same tetry w w które mnie mama przewijała 26 lat wcześniej jakościowo nie do porównania. oczywiście na korzyść dla tych sprzed ćwierć wieku
nadal jej mam i przy Jerzu też będą służyć

co do bobini, to już Kostka pisała:

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Co do Bobini[url] nie da się wkleić linka...
"Bobini Baby, żel, do mycia ciała i włosów, od 1 dnia, 400ml"
podobno dla niemowlaków a na drugim miejscu SLS...bardzo wysuszający detergent..nie brałabym zresztą dużo negatywnych opinii w necie jest, naprawde polecam babydreemy
i nie dość, ze skłąd to woda i SLS-y w różnych postaciach i jest ich bardzo dużo, to jeszce jakiś PEG tam jest? ja się za bardzo nie znam, ale Sroka bojkotowała wszystko, w czym jest peg. przeczytałam ten skład i nienieneieienie. a już na pewno nie dla noworodka...

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
no ale skąd mogą wiedzieć.... przecież każdy poród może się skonczyć komplikacją..
ale oni biorą pewnie najchętniej te skomplikowane od początku - u nas na Karowej tak jest. do szpitala trafiają głównie skrajnie wcześniacze porody, ciąże mnogie, ciąże silnie powikłane, łożyska przodujace, vasa previa itd... oraz ciężarne pracownice, znajome i koleżanki. z ulicy za dużo nie przyjmują, trzymają miejsca dla tych potencjalnie powikłanych...

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
nigdy nie wiemy jak bedzie nasze dziecko reagowac nadanych kosmetyk, mysle ze nie ma wiekszego znaczenia czy sa z jednej firmy czy roznych, po raz kolejny polecam babydream

jak patrze na to podklady, podpaski i majty jednorazowe to wydaje mi sie ze tego za duzo kupilam ;p ciekawe co mi sie z tego przyda tak na prawde ;p mam tak :
- seni podklad higieniczny z miekkim wkladem chlonnym 90x60 w paczce 5 szt a paczek mam 1
- bella mama podklady higieniczne 10 szt a mam 2 paczki
- podpaski bella nova maxi 1 paczka
- podpask bella nova classic 1 paczka
- komfortowe majteczki jednorazowe dl kobiet 7 szt 1 paczka ;p
co do kosmetyków - jak byłam w ciąży z malwą to zalecali kupować właśnie wszystko jednej firmy, bo wtedy odstawia się po prostu wszystko i dzięki temu błyskawicznie diagnozujesz źródło alergii, dziecku schodzą odparzenia czy wysypka - i wtey po jednym produkcie się wprowadza i sprawdza, który to z nich. a jak masz wszystrko z różnych firm to się pdstawia po jednym i może trwać i 2 miesiące zanim zdiagnozujemy, co jest odpowiedzialne za wysypkę.
tak nam tłumaczyła położna i taki panował trend.
tylko ja nei rozumiem, dlaczego jak się ma wszystko rózne, to nie można odstawić wszystkiego i sprawdzać po jednym? ;> przecież można

ja na 85% urodzę kolejnego alergika więc zakupiłam tylko emolienty; nie widzę sensu kupowania innych rzeczy.

co do Twojej listy zakupów to to jest dużo? mnie się wydaje skrajnie mało

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Jak wypadają wielkościowo te pajacyki z early days? Chciałam zamówić i tylko nie wiem czy jest sens brać te najmniejsze. Nie mam ciuszków z lidla by porównać.

Ja się boję takiego zwiedzania warszawy przy coraz częstszych skurczach.
early days: 0-3 to nasze 62. dość dobrze trzymają rozmiarówkę. najmniejsze mam właśnie 0-3, nie wiem czy oni robią w ogóle newborny? może robią.

ja też bym się bała :/ na inflanckiej przyjmują FSZYSTKIE i nie odsyłają, dlatego tak sie trzymam tego szpitala :P
choć teraz podobno już mneij odsyłają, bo w większości szpitali podniósł się standard. ostatnio nei słyszałam żeby którąś laskę doesłali z madalińskiego czy z zośki, a 4 lata temu to był standard. na pewno nadal problemy z przyjęciami są w bielańskim (nawet jakby ich nei było to ja nie polecam :P) no i na Karowej.
nie ma chyba większych problemów w Orłowskim, Kasprzaku czy na Starynkach. i na Solcu chyba też biorą bez problemu.
po drugiej stronie wisły - nie ma problemu z przyjęciami w bródnowskim i w przemienieniu pańskim. ale oba nie są specjalnie polecane, a przemienienie ma opinię mordowni
kolejowy w miedzylesiu (aninie?) jest polecany jako przyjaznyny i bez problemów, aczkolwiek podobno leją tam równo na karmienie piersią.

tak czy siak myślę, ze warto sobie ustalić jakieś plany A, B, C itd. np. w Twoim przypadku - jeśli Cię odeślą z Madalińskiego, to najbliżej chyba do Orłowskiego (i to dobry szpital) a jeśliby i odesłali z Orłowskiego, to wisłostradą do Sanguszki i już zaraz jesteś na Inflanckiej, gdzie przyjmą na pewno; czyli plan C. albo też np. na Solec jest z Orłowskiego rzut beretem a tam raczej też nie odsyłają.

dobrze bedzie!

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:

emulsję z parafiną - jest coś takiego?
bo oilatum i oillan mają.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 10:56   #3911
benetta
Zadomowienie

czyli tą emulsje do kąpieli leje do wanienki i opłukuje dziecko? i to wystarczy do mycia? czy żel też?

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 10:57   #3912
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Duze te wasze dzieciaczki, ja cos mojemu gin nie wierze, ze moj taki mały ;p Bo brzuch mam juz wielki ;/

Ja bede od razu uzywac płynu z nivei. Te emolienty to chyba drogie bardzo?

czy takie drogie? nie wiem. oillan kosztuje ok. 30-35zł za butlę 400ml. a jak się tego używa to już odpada jakiekolwiek balsamowanie czy smarowanie ciałka (tylko tyłek alantanem czy linomagiem - to wiadomo) bo emolient załatwia wszystko.
dyskusyjnym jest to, czy jest potrezba stosowania emolientów jeśli dziecko nie jest alergikiem.
ale tak sobie weszłam z ciekawości w składy płynów do kąpieli dla niemowląt to sporo z nich ma wysoko w skłądzie SLS który nie jest polecany do skóry żadnej, a już na pewno nie dla noworodka... także albo trzeba szukać takich bez sls-a i innych szkodliwości, albo iść w emolienty.
Malwa od urodzenia była na emolientach, do ponad roku chyba, z czasem przeszliśmy na mydełko natłuszczające oillan, potem na babykosmetyki z lidla, ale np. szampon ponownie jej kupiłam oillanowy teraz, bo od innych dziecięcych szamponów, teoretycznie sprawdzonych (hipp, cien) rosła jej na łebku ciemieniucha jak cholera. czterolatce!
Stary 2014-09-09, 10:59   #3913
aleska
Raczkowanie

Uff, przeczytałam zaległe wątki

Co do prania, to w zeszłym tygodniu skorzystałam z pięknej pogody i wyprałam wszystkie ciuszki, kocyki, ręczniki i inne materiałowe rzeczy. I teraz nie wiem, czy w listopadzie prać jeszcze raz, czy nie? Moja mama mówi mi, że nie ma potrzeby. Zastanawiam się, czy może popakować je w jakiś worki.

W niedzielę poparzyłam się papryczkam chili! Posiekałam tylko dwie papryczki, a cała lewa dłoń piekła mnie "żywym ogniem". Próbowałam wszystkiego: moczyć w mleku, smarować olejem, nacierać spirytusem. Kurde nic. Dopiero apap mi pomógł, chociaż i tak musiałam go wziąć dwa razy w odstępie jakiś 5 godzin. Teraz do paryczek będę podchodzić tylko w rękawiczkach

Martha - tą dietę z niskim IG to dlatego, że ją znam, korzystałam z niej i jest zdrowa. Cukry mam ok, a gin powiedział, że mogę ją stosować. Nie chodzi nam o odchudzanie, reżim dietetyczny brzmi trochę ostro, ale chodzi o nieuleganie zachciankom i kontrolę tego co jem.

Sweet - na takich to się nóż w kieszeni otwiera
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 11:03   #3914
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
czyli tą emulsje do kąpieli leje do wanienki i opłukuje dziecko? i to wystarczy do mycia? czy żel też?

wystarczy, nic więcej nie robisz - łepek też myjesz tą wodą z wanienki. żadnego żelu, żadnych oliwek czy balsamów po kąpieli. emolient załatwia wszystko.
tylko maścią nasmarować tyłek i tyle!

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość

W niedzielę poparzyłam się papryczkam chili! Posiekałam tylko dwie papryczki, a cała lewa dłoń piekła mnie "żywym ogniem". Próbowałam wszystkiego: moczyć w mleku, smarować olejem, nacierać spirytusem. Kurde nic. Dopiero apap mi pomógł, chociaż i tak musiałam go wziąć dwa razy w odstępie jakiś 5 godzin. Teraz do paryczek będę podchodzić tylko w rękawiczkach

o jeżu malusieńki! współczuję, kiedyś to samo przeżyłam! to jest jakiś jeszcze inny gatunek papryczek - one wyglądają jak zwykłe chilli a są ostrzejsze niż habanero! miałam całkowicie poparzoną dłoń, aż mi się bąble porobiły, i twarz wokół ust bo musiałam jakoś niechcący zatrzeć. dobrze że do oka nie dotknęłaś!
Stary 2014-09-09, 11:13   #3915
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
early days: 0-3 to nasze 62. dość dobrze trzymają rozmiarówkę. najmniejsze mam właśnie 0-3, nie wiem czy oni robią w ogóle newborny? może robią.

ja też bym się bała :/ na inflanckiej przyjmują FSZYSTKIE i nie odsyłają, dlatego tak sie trzymam tego szpitala :P
choć teraz podobno już mneij odsyłają, bo w większości szpitali podniósł się standard. ostatnio nei słyszałam żeby którąś laskę doesłali z madalińskiego czy z zośki, a 4 lata temu to był standard. na pewno nadal problemy z przyjęciami są w bielańskim (nawet jakby ich nei było to ja nie polecam :P) no i na Karowej.
nie ma chyba większych problemów w Orłowskim, Kasprzaku czy na Starynkach. i na Solcu chyba też biorą bez problemu.
po drugiej stronie wisły - nie ma problemu z przyjęciami w bródnowskim i w przemienieniu pańskim. ale oba nie są specjalnie polecane, a przemienienie ma opinię mordowni
kolejowy w miedzylesiu (aninie?) jest polecany jako przyjaznyny i bez problemów, aczkolwiek podobno leją tam równo na karmienie piersią.

tak czy siak myślę, ze warto sobie ustalić jakieś plany A, B, C itd. np. w Twoim przypadku - jeśli Cię odeślą z Madalińskiego, to najbliżej chyba do Orłowskiego (i to dobry szpital) a jeśliby i odesłali z Orłowskiego, to wisłostradą do Sanguszki i już zaraz jesteś na Inflanckiej, gdzie przyjmą na pewno; czyli plan C. albo też np. na Solec jest z Orłowskiego rzut beretem a tam raczej też nie odsyłają.
Dzięki za odpowiedź co do pajacyków.
No z tym planem B i C to z pewnością tak zrobimy. Trzeba się przygotować na wypadek odesłania. Zwłaszcza, że tż będzie musiał sobie dobrze opracować trasy, żeby czasem nie zabłądzić szukając szpitala

Stary 2014-09-09, 11:21   #3916
Kasia427
Wtajemniczenie

Tekst mojej diabetolog dzisiaj:

No wie pani, krzywa to wcale źle nie wyszła, zastanawiałabym się czy to w ogóle cukrzyca no ale po śniadaniach to jak nic wychodzi ( mam normę 125, a ja mam 122, 124 przewaznie). Dam pani jeszcze tydzien a jak tych wynikow pani nie zmieni po sniadanku to wprowadzimy insulinkę raniutko... och jejciu normalnie nie wiem o co ona sie czepia! Mowi ze reszta piekna, czczo super a po sniadaniu jej nie pasuje gdzie tez mam w normie, co prawda w gornej granicy ale w normie!
W moczu białka nie mam, w krwi tez ok... porażka... musze znalezc innego diabetologa i to skonsultowac.. zmienie ten chleb orkiszowy bo podejrzewam ze to po nim mam wyższy ten cukier no ale ok... żenada po prostu... jeszcze w szpitalu dziewczyne przywiezli chyba z martwym dzieckiem, nie chciala wejsc do gabinetu na badanie, plakala, krzyczala taka nieobecna i ten jej wzrok na moj brzuch i dziewczyny obok.... chyba nigdy tego spojrzenia nie zapomne...
Znowu mam dola i chyba opierdziele pol babki piaskowej na to wszystko....
Stary 2014-09-09, 11:34   #3917
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Lola wiesz już kiedy tam jedziesz na konsultacje?? daj znać co i jak

za udaną wizytę
Szary z liliowym wygrywa !

klask i:
Na stronce pisze ze na konsultacje mozna w dni powszednie popoludniu, i nawet w weekendy tylko niby 2-3 tyg przed tp.... Hmm wolalabym wczesniej, bo nigdy nie wiadomo tylko ciekawe jak wtedy z tym badaniem ukladu krzepliwosci czy nie musi bycna krotko przed tp wlasnie...
Coraz bardziej przekonuje mnie raciborska, fajnie ze anestezjooog jest cala dobe wiadomo to tez nie jest pewnik zzo ale jakos tak juz lepiej i spokojniejsza bym byla

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Jam mam emulsje
Zgodnie z poradami dziewczyn o ktore kiedys prosilam, praktyczniejsze

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Czasem lepiej rodzić w normalnym szpitalu niż takim specjalistycznym. Jak wypytywałam o szpitale to spotkałam się z opinią, że w takim mega specjalistycznym jak masz poród bez powikłań to mało zwracają na ciebie uwagę. I to nawet nie ze złej woli ale zwyczajnie w pierwszej kolejności ratują życie rodzącej obok i zajmują się wcześniakami.

Nie ma to jak zrobić sobie herbatę a potem radośnie ją posłodzić. Choć cukru nie używam od lat
A to czemu poslodzilas? Z rozpedu ?

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość

No wie pani, krzywa to wcale źle nie wyszła, zastanawiałabym się czy to w ogóle cukrzyca no ale po śniadaniach to jak nic wychodzi ( mam normę 125, a ja mam 122, 124 przewaznie). Dam pani jeszcze tydzien a jak tych wynikow pani nie zmieni po sniadanku to wprowadzimy insulinkę raniutko... och jejciu normalnie nie wiem o co ona sie czepia! Mowi ze reszta piekna, czczo super a po sniadaniu jej nie pasuje gdzie tez mam w normie, co prawda w gornej granicy ale w normie!
W moczu białka nie mam, w krwi tez ok... porażka... musze znalezc innego diabetologa i to skonsultowac.. zmienie ten chleb orkiszowy bo podejrzewam ze to po nim mam wyższy ten cukier no ale ok... żenada po prostu... jeszcze w szpitalu dziewczyne przywiezli chyba z martwym dzieckiem, nie chciala wejsc do gabinetu na badanie, plakala, krzyczala taka nieobecna i ten jej wzrok na moj brzuch i dziewczyny obok.... chyba nigdy tego spojrzenia nie zapomne...
Łezka w oku mi sie zakrecila
Co do cukrzycy nie znam sie na tym, ale jak miesci sie w normie
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 11:37   #3918
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:

Skonsultuj, ale nie wkurzaj się, lekarze są nienormalni

☠☠☠☠a! Nie dość że to włamanie rano, przez co cukry mi wystrzeliło w kosmos, to jeszcze komp nam sie zepsuł, ten główny, całe swoje życie tam miałam zapisane Mam nadzieję że da się odzyskać dane, ale z tego co widzę to dysk się zepsuł...
Stary 2014-09-09, 11:39   #3919
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Na stronce pisze ze na konsultacje mozna w dni powszednie popoludniu, i nawet w weekendy tylko niby 2-3 tyg przed tp.... Hmm wolalabym wczesniej, bo nigdy nie wiadomo tylko ciekawe jak wtedy z tym badaniem ukladu krzepliwosci czy nie musi bycna krotko przed tp wlasnie...
Coraz bardziej przekonuje mnie raciborska, fajnie ze anestezjooog jest cala dobe wiadomo to tez nie jest pewnik zzo ale jakos tak juz lepiej i spokojniejsza bym byla

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Jam mam emulsje

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

No właśnie teraz już do anestezjologa trochę za wcześnie , pytałam mojej gin jakie badanie trzeba zrobic, zaznaczyła mi ale powiedziała ze i tak trzeba będzie pózniej powtórzyć bo to musi być blisko terminu anestezjolog tam jest cały czas a w weekendy zawsze maja dyżur jak tam leżałam to właśnie w weekendy na obchodził była gin i anestezjolog
Stary 2014-09-09, 11:41   #3920
benetta
Zadomowienie

a podkłady poporodowe belli są odpowiednio duże? nie moge znaleźć informacji.. :-(

Stary 2014-09-09, 11:41   #3921
LolaMontez
Wtajemniczenie

Na Raciborskiej chcesz znieczulenie, nie ma przeciwwskazań i nie jest za późno to dostaniesz , pytałam właśnie wczoraj ze rożne rzeczy sie nasluchama, naczytałam o tym nieczuleniu, ze za dużo to nie czuje sie skurczy partych ale zapewniła mnie ze maja naprawdę świetnych anestezjologow, doświadczonych i ona poleca jak najbardziej brać i sie nie męczyć
Stary 2014-09-09, 11:42   #3922
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

Koniecznie skonsultuj się z innym lekarzem. Jakoś dziwnie to wszystko brzmi.
A tej dziewczyny mi strasznie szkoda.

Cytat:
Może o mężu myślałam, który słodzi Albo zwyczajnie budyń ciążowy zamiast mózgu mam

Tak w ogóle wczoraj tż zamówił łóżeczko a dziś przed 8 już kurier je przywiózł Może namówię wieczorem tż na skręcanie bo ciekawa jestem jak będzie wyglądać w pokoju.

Stary 2014-09-09, 11:49   #3923
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:

Dokładnie jest tak jak piszesz... dlatego nawet jeśli mają miejsca to niestety one muszą być w "pogotowiu"
Cytat:
emolium emulsja do kąpieli - ja mam, wlewasz do wanienki myjesz, taplasz bobaska wyciągasz i wycierasz nic nie spłukujesz. Oczywiście jeśli ma dooopkę brudną to najpierw oporządzasz dupkę a potem wkładasz do wanienki żeby nie taplać dziecka w nieczystościach ale to wiadomo raczej

Cytat:

Jam mam emulsje

Widzę ze co raz więcej nas może rodzić na Raciborskiej ja co prawda mam tam około 30 km ...i mam nadzieję że mnie nie odeślą ...
z tymi wynikami chyba już jedziesz jak jedziesz na poród... w sumie anestezjologa najlepiej by trzeba było zapytać

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 11:56   #3924
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
a podkłady poporodowe belli są odpowiednio duże? nie moge znaleźć informacji.. :-(
Ale pytasz o podpaski bella mamma ?
Czy o jakies podklady na lozko?

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Na Raciborskiej chcesz znieczulenie, nie ma przeciwwskazań i nie jest za późno to dostaniesz , pytałam właśnie wczoraj ze rożne rzeczy sie nasluchama, naczytałam o tym nieczuleniu, ze za dużo to nie czuje sie skurczy partych ale zapewniła mnie ze maja naprawdę świetnych anestezjologow, doświadczonych i ona poleca jak najbardziej brać i sie nie męczyć
No wlasnie ja w ogole jesli mam watpliwosc co do zzo to ze to utrudni porod....ale pewnie to xzalezy tez od dawki jaka zastosuja

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Dokładnie jest tak jak piszesz... dlatego nawet jeśli mają miejsca to niestety one muszą być w "pogotowiu"

emolium emulsja do kąpieli - ja mam, wlewasz do wanienki myjesz, taplasz bobaska wyciągasz i wycierasz nic nie spłukujesz. Oczywiście jeśli ma dooopkę brudną to najpierw oporządzasz dupkę a potem wkładasz do wanienki żeby nie taplać dziecka w nieczystościach ale to wiadomo raczej

Widzę ze co raz więcej nas może rodzić na Raciborskiej ja co prawda mam tam około 30 km ...i mam nadzieję że mnie nie odeślą ...
z tymi wynikami chyba już jedziesz jak jedziesz na poród... w sumie anestezjologa najlepiej by trzeba było zapytać
Ja tez bym miala jakies 25 km...
Wczoraj dzwonilam do bonifratrow z pytaniem o konsultacje z anestezjologiem i wlasnie kobitka mi powiedziala by najlepiej na konsultacje przyjechac juz z wynikami morfo i ukl krzepniecia...
Najlepiej bedzie chyba zadzwonic i spytac
Stary 2014-09-09, 11:57   #3925
benetta
Zadomowienie

mam napisane że to podkłady poporodowe bella mamma (ale właśnie się zastanawiam czy to bardziej podpaski nie są na późniejsze dni??)

Stary 2014-09-09, 11:59   #3926
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

jestem Jastrzębia, a wizytę mam 15.09 i będę rodzić w Rydułtowach już drugi raz z tym że teraz grozi mi cc bo maluch jest ułożony miednicowo (no ale może jeszcze się obróci ). W każdym razie lekarz m,owi że do listopada nie donoszę
ja chodze do Rożalskiego tez w poniedzialki tylko nie w te co ty, bylam 01.09 a nastepnie ide 22.09
moja 1 corcia tez byla posladkowo dlugo i mowi o cc a w 34 tc sie obrocila glowka w dol, teraz juz od 6 tyg. moja jest glowka dol
Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

a ja się podlamalam nieco. bo zapytałam na all sprzedawcę czy posiada adaptery do wozka, tak by pasowaly do maxi cosi pebble i do jedo fyyn classic. i odpowiedział mi nastepujaco :

onyx lilac to zdaje się kolor z kolekcji 2010 ( pewnie można sprawdzić w google)... czyli raczej niezbyt świeża produkcja....przykro mi, ale chyba nie będzie pasował. Kolekcja 2014 pasuje, niektóre egzemplarze z 2013 tez ale 2010 to nawet tudno znależć jeszcze na rynku. w 2010 napewno Pebble nie pasował do Jedo, sprawdzaliśmy. No ale może Pani egzemplarz jest jakiś inny. Moze pochodzi spoza oficjalnej dystrybucji, sprowadzony z Azji lub coś podobnego. Chyba żaden normalny sprzedawca nie trzyma w magazynie fotelików tej klasy sprzed 4 lat ....

i teraz nie wiem. nie znajde adapterow?
dziwne, jak kupowalam wozek to napisalam tylko model fotelika , nie pisalam jaki kolor i akurat adaptery maxi cosi pasowaly do camarelo

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

Dwa tygodnie temu mialam 25 mm. Od tego czasu mam leżeć. Staram się leżeć jak najwięcej ale niestety przy malym dziecku nie jest to takie proste. Także zobaczymy ci mi powie gin za tydzień

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mi tylko lekarz mowi ze mam b. krotka szyjke, nigdy nie powiedzial ile ma cm.....napewno chodzimy do tego samego gina?

Cytat:
sama emulsja wystarczy

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 12:01   #3927
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
mam napisane że to podkłady poporodowe bella mamma (ale właśnie się zastanawiam czy to bardziej podpaski nie są na późniejsze dni??)
Bo oni to tak naxwali, podklady i to mylace heh to sa wielkie podpaski, ale mysle ze jak najbardziej na pierwsze dni po porodzie ja mam je tez, chyba 2 lub 3 opakowania. Ale do tego tez mam podklady na lozko o wym. 60x90 chyba z seni czy semi, jakos tak
Stary 2014-09-09, 12:04   #3928
benetta
Zadomowienie

no własnie chciałam ten sam zestaw tylko myslałam o podkładach 60/60..

Stary 2014-09-09, 12:05   #3929
siobhan1
Zadomowienie

Zdecydowałam się jednak ujawnić
Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale że czekam już na 3 w mojej karierze to myślałam, że to chyba mnie dla mnie. Jak same mówicie w grupie rażniej, więc jednak poproszę o dopisanie do listy
Joanna l.35 ciąża 3. Na stanie 2 chłopców teraz dziewczę na pokładzie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Widzę, że Raciborską preferujecie. Moje 2 rodziłam na Łubinowej i jeśli tylko młoda będzie głową w dół to idę tam spowrotem. Jeśli będą jakieś kłopoty to chyba Bogucice.

ZOO miałam przy piewszym porodzie i mogę powiedzieć, że skurcze poczujesz, spokojnie, tylko nie będą cię bolały Mnie po tyg po porodzie bolał kręgosłup i już nie chciałam przy drugim, a poza tym nie zdążyłabym urodziłam w 30 min po przyjeździe do szpitala. Ledwo co zdążyliśmy z badaniem i wszystkimi procedurami.
Teraz to chyba urodzę w domu lub w aucie, hihihihi.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 12:05   #3930
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

No wlasnie ja w ogole jesli mam watpliwosc co do zzo to ze to utrudni porod....ale pewnie to xzalezy tez od dawki jaka zastosuja
Różnie bywa. Znajoma jak dostała zzo to akcja porodowa przyśpieszyła a zwykle czyta się o możliwości spowolnienia czy nawet wyciszenia.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości