Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-09, 07:34   #3871
Justana1984
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

cześć dziewczynki! Witam się w 30 tygodniu na wczorajszej wizycie wsio dobrze, mała waży już ponad 1400. Duża babeczka już
póki co jeszcze się obraca, bo ostatnio była głową w dół teraz już była obrócona. Gin stwierdziła że wysoko noszę ciążę, cokolwiek to znaczy
Z wynikami powiedziała mi że hemoglobina dla ciężarnych to taki dolny przedział to 10,5 a na normach z labotratorium jest od 12, ja miałam 11, 3 i powiedziała, że nie muszę nic brać, żadnego żelaza, nic, powiedziała że ewentualnie mogę spróbować dietą ze zwiększona zawartością żelaza spróbować ale nie ma konieczności. W sumie dobrze

Poza tym dostałam wczoraj od znajomej wanienkę ze stelażem, rożek, laktator z aventa ręczny, butelkę dr browna, kombinezon na maluszka r.56, poduszkę do karmienia i nawet koszulę

więc trochę wydatków mi tez poleci

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
c
Dziewczyny Wy na rozmiary ubranek patrzycie z metek czy na oko? Ja prawie wszystko mam z ciuchlandów i nie wiem czy to kwestia porozciągania czy różnych firm, ale niektóre 56 są większe niż 62...
moja koleżanka, prawie już roczna mamuśka, polecała własnie żeby porozkładać sobie ciuszki typami, czyli np bodziak z długim, pajac itd, i poukładać je sobie na oko rozmiarami, bo metki nie maja przełożenia;/ja tak chyba będę robić bo na razie spisywałam z metek jak sprawdzałam ile czego mam

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Witam ja tez już po wizycie niby wszystko ok ale dzidzia jest prawie 2 tyg mniejsza od tp z om :-/ gin mówiła ze będzie malutka bo i ja i maz byliśmy mali ale jakoś mnie to zmartwiło :-/.

Już mi pobrała posiew w kierunku GBS, na następna wizytę mam zrobic, morfologie, mocz, VDRL i anty hbs.
Dzidzia mniejsza ale nie ma się co martwić, w końcu zacznie nabierać masy Moja od zeszłego miesiąca podwoiła swoja masę a tez była malutka

Mi wczoraj tylko dała "skierowanie" a GBS ale coś wspominała o jakichś wymazach. Muszę się przyjrzeć bliżej temu zagadnieniu

[QUOTE=martha330;48058317]
ja czekam na wyplate, żeby zamowic lozeczko i materacyk i wanienke i przewijak i na razie koncze z zakupami, wozek wybrałam zupełnie inny niż zakladalam, ale jestem pewna i będzie Jedo fyn classic kolor 280. /QUOTE]

Martucha wózek chcemy dokładnie taki sam (na 99%) ja jestem cały czas zdecydowana na Fyna ale Memo, z kolorem cały czas miałam wahania aż zobaczyłam go w kolorze 280 Z tych nieszczęsnych próbników i zdjęć w necie co sa zazwyczaj nieodzwierciedlające faktyczny stan, w życiu bym sobie go nie wyobraziła że jest taki cudny. Ja bym chciała zobaczyc jeszcze na żywo tego granat z bielą, jak nie to zamawiam 280

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
wózek ekstra! widziałaś na zywo? ten materiał wewnątrz budki jest liliowy czy niebieski? bo mi w zależnosci od zdjęcia się różnie wyświetla. tak czy siak połaczenie z szarym ekstra
jest liliowy ale już chyba Ci dziewczyny powiedziały
zdjęcie telefonem ale real foto załączam i jeszcze w stylu marynarskim ale szary wygrywa elegancją!

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
hej!
właśnie mnie tz obudził żebym wstawala bo włamali mu się do auta w nocy. wymontowali szybę i zabrali jakieś elektronarzedzia... jakaś plaga u nas na osiedlu ostatnio, chamy, dostają się do garażu podziemnego i robią rozpierduche. a miał być taki piękny dzień!
o kurde;/ to faktycznie
ostatnio mówili gdzieś w gdańsku że jakiś baran spalił ileś aut, przecież to normalnie jakimś idiota trzeba być;/
Sweet współczuję, bo to dodatkowe koszty;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140827_162036.jpg (105,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140827_162049.jpg (105,2 KB, 72 załadowań)
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 07:37   #3872
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

u mnie 54 dni do tp.......

Lola wazne ze z dzidzia wszystko ok przynajmniej bedziesz miala lzejszy porod jak dziecko nie bedzie duze

wczoraj rozmawialam ze znajoma ktora ma 3 dzieci, 1 synka urodzila 3 dni przed tp z waga 3600g, 2 synka urodzila 6 dni przed tp z waga 4200g, a coreczke urodzila 10 dni przed tp z waga 4600g i to sn przyznala ze z corka bylo ciezko ale dala rade......
teraz jej corka ma 8 mcy , niestety po urodzeniu okazalo sie ze ma wade serduszka i miala operacje w klinice w katowicach, teraz na kontrole musi jezdzic z nia

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy , moja ciaza była mniejsza o 5 dni od zawsze bo miałam długie cykle ale teraz już prawie 2 tyg...
Lekarka mówi ze wszystko dobrze i poprostu dzidzia będzie malutka 3 tyg. Temu ważyła 1380g a wczoraj 1805g
no ale ladnie przybiera na wadze 500g w 3 tyg. , tak samo jak moja

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 07:37   #3873
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Hej.

Wróciłam. Mam za sobą "gorsze dni" delikatnie mówiąc. Gorszy nastrój, złe samopoczucie, burza hormonów. Takie składniki mieszały się we mnie przez ostatni tydzień. Nie do końca sobie z tym radziłam więc wolałam tu nie zaglądać niż Wam cały czas narzekać i marudzić.
Teraz juz jest znacznie lepiej
Zatem idę Was nadrobić !
witaj i oby już gorsze dni nie wróciły
Cytat:
hej!
właśnie mnie tz obudził żebym wstawala bo włamali mu się do auta w nocy. wymontowali szybę i zabrali jakieś elektronarzedzia... jakaś plaga u nas na osiedlu ostatnio, chamy, dostają się do garażu podziemnego i robią rozpierduche. a miał być taki piękny dzień!
kicha...
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

Dziołchy ponawiam pytanie o kosmetyki Bobini dla dla maluszków, wiecie coś na ich temat? Zastanawiam się nad nimi przez wzgląd na cenę.

Miłego dnia
nie słyszałam nic o tych kosmetykach, ale jak zależy Ci na cenie to bardzo polecam Babydremy z rossmana - niska cena super jakość, nic ich chyba nie przebije w stosunku jakość - cena
Cytat:
Tego do końca nie wiem ale pewnie to sa te wcześniejsze, jak już wyjdzie podczas badania ze sa komplikacje z dzieckiem jakieś wady, które trzeba od razu operować, jeżeli jakis szpital nie moze sobie poradzić to i tak właśnie tam przewożą[COLOR="Silver"]
szczerze to ich kryterium jest chyba bardziej skomplikowane....koleżank a miała tam robiona amnioinfuzję i po tygodniu zaczęła mocno krawić więc pojechała prosto tam i też ją chcieli odesłac mimo, że mówiła, że tu miałą to robione i prawdopodobnie to powikłanie po...po długich bojach ją przyjęli a jej się odkleiło łożysko i urodziła w 32 tc...

u mnie po deszczu już i trochę się przejaśnia ale nie piorę nic bo nie mam gdzie suszarki postawić, dopiero po malowaniu.

zrobiłam za to porządek w ciuchach i mam całą mase maleńkich ciuszków...obawiam się, ze większości Młody nie założy nawet raz...
mam pytanie czy macie dużo bluz takich rozpinanych na body powiedzmy..??

bo rozumiem dobrze, ze jak założę body na to śpiochy lub półśpiochy to na to jeszcze jakaś bluza..??i dopiero kombinezon..??
na body z krótkim to napewno a na body z długim też..??

rozumiem, że jak pajac to już tylko kombinezon, ale jak właśnie samo body to chyba coś jeszcze trzeba założyć...

bo ja mam tylko takie 2 bluzy na maluszka a większych wcale....
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 07:40   #3874
manieczka1
Zakorzenienie

Justana dobrze, ze wszystko gra
No i super, ze znajoma pomogla

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Kostka to zalezy jaka pogoda bedzie. Ja troszke mam bluz, sweterkow, ew.kaftanikow, ktoreych jako dodatkowa narzutke bede uzywala

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 07:47   #3875
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Dziołchy ponawiam pytanie o kosmetyki Bobini dla dla maluszków, wiecie coś na ich temat? Zastanawiam się nad nimi przez wzgląd na cenę.
Miłego dnia
miłego dnia również
moja koleżanka używa Bobini i poleca, ja kupiłam w Rossmanie płyn do prania i płukania Bobini ale jeszcze nie testowałam.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
czyli zmienilas zdanie
pokaz jaki to wozek?
załączyłam stronkę wcześniej zdjęcia, Marcie chodzi dokładnie o ten sam wózek

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
od 2 dni szukam/czytam opinie o wózkach... wiem, że na tym forum już o tym było, ale ja ten trudny wybór mam przed sobą.. ehh

Stwierdzam, że jak na żywo nie dotknę to do żadnego się nie przekonam - mam spisaną listę na czym mi zależy i chyba cały dzień spędzę w sklepach...
najprzyjemniej to mi się kupuje chyba tylko te malutkie słodkie ciuszki, skarpeteczki, czapeczki
hehe ja tak łaziłam potem czytałam łaziłam potem czytałam, zdanie zmieniałam co chwilę aż trafiłam na Fyna

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Justana dobrze, ze wszystko gra
No i super, ze znajoma pomogla

[/COLOR]Kostka to zalezy jaka pogoda bedzie. Ja troszke mam bluz, sweterkow, ew.kaftanikow, ktoreych jako dodatkowa narzutke bede uzywala
no ja też się cieszę ale nie dała mi żadnej karty ruchów nic a Wy juz wszytskie macie czy też nie???

Ja zastanawiam się nad bluzeczkami, mam ich sporo ale nie wiem jak się je zakłada, na wierzch czy pod spód jak kaftanik?
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-09-09, 07:54   #3876
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

ja nie mam karty ruchow

dla mnie body to bielizna tak samo jak u starszej corki podkoszulka wiec bluzeczki ubiera sie na wierzch, a kaftanik przewaznie jest na guziczki wiec troche latwiej maluszkowi zalozyc , bede ubierala na wierzch

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-09, 08:01   #3877
Kostka09
Zakorzenienie

Co do Bobini[url] nie da się wkleić linka...
"Bobini Baby, żel, do mycia ciała i włosów, od 1 dnia, 400ml"
podobno dla niemowlaków a na drugim miejscu SLS...bardzo wysuszający detergent..nie brałabym zresztą dużo negatywnych opinii w necie jest, naprawde polecam babydreemy (nie płacą mi za reklamę

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
no ja też się cieszę ale nie dała mi żadnej karty ruchów nic a Wy juz wszytskie macie czy też nie???
ja nie mam
Cytat:
dla mnie body to bielizna tak samo jak u starszej corki podkoszulka wiec bluzeczki ubiera sie na wierzch, a kaftanik przewaznie jest na guziczki wiec troche latwiej maluszkowi zalozyc , bede ubierala na wierzch
a na bluzeczkę co?? bluza, sweterek? i kombinezon jak mróz, czy tylko bluza jak mrozu nie ma?

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

wydawało mi się, że już ogarniam te ciuchy
ale chyba tylko z nazwy..

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-09-09 o 07:58
Stary 2014-09-09, 08:06   #3878
szybkawolna
Rozeznanie

Tez nie mam karty ruchow ;p wogole pierwsze slysze

co do kosmetykow rowniez polecam babydream sa tanie, niemieckie i nie maja w skladzie nie potrzebnych skladnikow testowane przez dzieci siostry i kolezanki obie nie maja im nic do zarzucenia ;p dla doroslych rowniez fajne
Stary 2014-09-09, 08:15   #3879
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość

a na bluzeczkę co?? bluza, sweterek? i kombinezon jak mróz, czy tylko bluza jak mrozu nie ma?
ja bede ubierala body z dł rekawem, na to swterek czy bluza i kominezon, na nozki oczywiscie pospiochy czy rajtki i cienkie spodenki

mniej wiecej pomysl co ty ubierasz jak wychodzisz na dwor w zaleznosci od pogody wiec maluszka ubiera sie podobnie "na cebulke"
przeciez my tez chodzimy w kurtkach czy mroz jest czy nie ma

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-09, 08:26   #3880
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
mniej wiecej pomysl co ty ubierasz jak wychodzisz na dwor w zaleznosci od pogody wiec maluszka ubiera sie podobnie "na cebulke"
przeciez my tez chodzimy w kurtkach czy mroz jest czy nie ma
kurtka to wiem chodziło mi o bluzy, sweterki... jak jest cieplejsza zima to nie zakładam juz nic pod kurtkę tylko bluzka i kurtka, a dziecku wychodzi body, cieplejsza bluza, kombinezon, kocyk...wydaje sie dużo, ale znowu samo body za mało pod kombinezon dylematy
Stary 2014-09-09, 08:38   #3881
aluiza
Raczkowanie

Jestem na tym forum nowa i mam kilka pytań. Będę wdzięczna za odp

Poród mój planowany jest na 15 listopada. Będzie na 99,9% dziewczynka. Cieszę się ogromnie, bo synka 5letniego już mam

Mam pytania odnośnie zakupów, prania, planowania, itp.
kiedy zamierzacie wyprać rzeczy dla maluszków? a może już wyprałyście?
Jeśli tak to w czym? Jelp, Lovela? płyn czy proszek? płyn do płukania również typowy dla takich maluszków?
Chętnie wyprałabym rzeczy już, bo ładnie na dworze by wyschły, ale jak mają przeleżeć potem w szafie 2 miesiące....... to stwierdzam, że nie jest to najlepszy pomysł. A może się mylę? uświadomcie mnie proszę

Co do zakupów do zastanawiam się jakie koszule nocne zakupiłyście, czy staniki do karmienia również są na waszej liście niezbędnych rzeczy?

Co do kosmetyków. Zakupiłam do kąpieli płyn Musteli. I zastanawiam się teraz czy balsam po kąpieli mógłby być np z nivei czy babydreamu czy z jakiej kolwiek innej firmy. Czy lepiej używać jednej serii?
aluiza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 08:44   #3882
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
kurtka to wiem chodziło mi o bluzy, sweterki... jak jest cieplejsza zima to nie zakładam juz nic pod kurtkę tylko bluzka i kurtka, a dziecku wychodzi body, cieplejsza bluza, kombinezon, kocyk...wydaje sie dużo, ale znowu samo body za mało pod kombinezon dylematy
jak juz pisalam ja traktuje body jak bielizne-podkoszulke
a jak mrozow nie bedzie to kocyk zbedny

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez aluiza Pokaż wiadomość

Poród mój planowany jest na 15 listopada. Będzie na 99,9% dziewczynka. Cieszę się ogromnie, bo synka 5letniego już mam

Jeśli tak to w czym? Jelp, Lovela? płyn czy proszek? płyn do płukania również typowy dla takich maluszków?
Chętnie wyprałabym rzeczy już, bo ładnie na dworze by wyschły, ale jak mają przeleżeć potem w szafie 2 miesiące....... to stwierdzam, że nie jest to najlepszy pomysł. A może się mylę? uświadomcie mnie proszę

Co do zakupów do zastanawiam się jakie koszule nocne zakupiłyście, czy staniki do karmienia również są na waszej liście niezbędnych rzeczy?

Co do kosmetyków. Zakupiłam do kąpieli płyn Musteli. I zastanawiam się teraz czy balsam po kąpieli mógłby być np z nivei czy babydreamu czy z jakiej kolwiek innej firmy. Czy lepiej używać jednej serii?
witamy i gratulacje

ja mam poprane ale uprasuje pozniej
koszule najlepjsze na guziczki u gory , stanik warto miec chociaz jeden zwykly bawelniany na poczatek

lepiej z jednej firmy bo w razie jakby uczulilo to latwiej znalezc sprawce

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-09, 08:53   #3883
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:

Witamy
ja mam juz wszystko poprane w zwyklym proszku sensetive, koszule nocne nie mam specjalnie dla karmiacych tylko z guzikami na cycach, i specjalnych stanikow nie kupuje

nigdy nie wiemy jak bedzie nasze dziecko reagowac nadanych kosmetyk, mysle ze nie ma wiekszego znaczenia czy sa z jednej firmy czy roznych, po raz kolejny polecam babydream

własnie przyszła mi paczka z gemini miedzy innymi z Angelcare ac 401 ;p niech ino maz wroci z pracy to sie zabieram za testowanie ;p

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

jak patrze na to podklady, podpaski i majty jednorazowe to wydaje mi sie ze tego za duzo kupilam ;p ciekawe co mi sie z tego przyda tak na prawde ;p mam tak :
- seni podklad higieniczny z miekkim wkladem chlonnym 90x60 w paczce 5 szt a paczek mam 1
- bella mama podklady higieniczne 10 szt a mam 2 paczki
- podpaski bella nova maxi 1 paczka
- podpask bella nova classic 1 paczka
- komfortowe majteczki jednorazowe dl kobiet 7 szt 1 paczka ;p
Stary 2014-09-09, 08:54   #3884
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam ja tez już po wizycie niby wszystko ok ale dzidzia jest prawie 2 tyg mniejsza od tp z om :-/ gin mówiła ze będzie malutka bo i ja i maz byliśmy mali ale jakoś mnie to zmartwiło :-/
Nie martw się, tak jak dziewczyny piszą dzieciaczki różnie rosną. Koleżanka urodziła donoszone zdrowe dziecko o wadze 2700g więc maleństwo przy takich kolosikach ponad 4kg.

Cytat:
wybrałam sobie opcje "wzorcowe" z jednej firmy rozłożyłam na łóżku i "dopasowywałam" na długość do tych wzorcowych. inaczej to bym chyba oszalała ;D 56 z lidla jest długości 68 z early days, 62 z pepco mniejsze od 62 z lidla, kupa ciuchów z których przy malwie pouzuwałam metki i teraz PO ZDJECIACH w albumie określałam, w jakim wieku je nosiła i jaki to był rozmiar, i tak dalej...
Jak wypadają wielkościowo te pajacyki z early days? Chciałam zamówić i tylko nie wiem czy jest sens brać te najmniejsze. Nie mam ciuszków z lidla by porównać.

Cytat:
jeśłi w szpitalu jest ogłoszona tzw. "blokada przyjęć" ze wzg na brak miejsc, to choćby się miało już główkę między udami to nie przyjmą, można ew. urodzić na IP jeśli już nie ma ani chwili, i potem mamę i dziecko przetransportują do szpitala w którym jest miejsce, albo "mają obowiązek" dać nam karetkę, która nas zawiezie do szpitala który nas przyjmie, ale z tym "mają obowiązek" to niestety różnie bywa
często jest też tak (przynajmniej w warszawie) że mówią że nie mają miejsc mimo, że mają, tylko trzymają miejsca dla pacjentek ordynatorów, dyrektorów, dla kobiet które sobie "wykupiły salę jednoosobową" itd. jak mnie w jednym ze szpitali "leczyli" po poronieniu na izbie przyjęć przez 2 tygodnie to sobie popatrzyłam, bo siedziałam na tej izbie co drugi dzień po 4-8h. wtedy podjęłam decyzję, że rodzić tam nigdy nie zamierzam...
Ja się boję takiego zwiedzania warszawy przy coraz częstszych skurczach.

Cytat:
hej!
Straszne chamstwo. Te parkingi podziemne to wbrew pozorom mniej bezpieczne są. Znam dużo historii o kradzieżach na nich.

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
od 2 dni szukam/czytam opinie o wózkach... wiem, że na tym forum już o tym było, ale ja ten trudny wybór mam przed sobą.. ehh

Stwierdzam, że jak na żywo nie dotknę to do żadnego się nie przekonam - mam spisaną listę na czym mi zależy i chyba cały dzień spędzę w sklepach...
najprzyjemniej to mi się kupuje chyba tylko te malutkie słodkie ciuszki, skarpeteczki, czapeczki
No wózek to trudny wybór. Ja to nawet nie mam ochoty czytać opinii. Im dłużej te wózki oglądam tym mniej wiem.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 08:55   #3885
aleska
Raczkowanie

Witam się po kilkudniowej nieobecności na forum

Wczoraj miałam wizytę. Mały waży 1397 g, wszystkie parametry ok i wskazują na 29 tydzień (jestem w 28). Na usg pięknie pokazał, że jest facetem, tym razem nawet ja to zauważyłam Ustawił się główką w dół i mam nadzieję, że grzecznie w tej pozycji zostanie. Szyjka się nie skraca. Tylko ja dostałam opieprz, że w sierpniu przytyłam 2,5 kg. Od dzisiaj więc reżim i dieta z niskim IG oraz bez soli.

Tyle w telegraficznym skrócie, zabieram się za czytanie postów
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 09:00   #3886
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rana, cieżko mi sie śpi :-( jak za długo leżę na jednym boku to mnie całe plecy i brzuch ciągnie ehhh
Ostatnio jakaś marudzą jestem, burza hormonów? Chandra?
ja tez jakas chandrę podlapalam chyba, nie wiem konkretnie dlaczego i skad, ale jakos tak po prostu, albo od razu bym plakala, albo się wkurzam na caly swiat. hormony to raz, a dwa chyba przesilenie jesienne się zbliza!

na pocieszenie i zblizajace się deszcze i na moje szerokie teraz stopy, kupiłam wczoraj kaloszki z biedronki za 29,99zl w kolorze szarym z kwiatkami

Cytat:
60 dni do tp
super, gratuluje!
u mnie jeśli dobrze licze dni, to zostało 62 dni! adrenalina rosnie, nie ma co! dopiero co mowilysmy, ze mamy studniówki, 100 dni! dopiero co zakladalysmy pierwszy watek, balysmy się o pierwszy trymestr! ale się wspomina....

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Sweet dobrze ze wszystko gra po wizycie
Lola nie martw sie, jakby niektore wymiary bylynzle to na pewno lekarz by sie tym zajal. Po prostu bedzie male dziecko
My sweet co za zlodziejstwo!!!

Dzis zaczynam 32 tc powiem Wam, ze gdyby nie ta posra.na. wysypka to byloby super

manieczka za 32tc

Cytat:
czyli zmienilas zdanie
pokaz jaki to wozek?
...
czekoladka masz racje, zmieniłam zdanie. ale wydaje mi się, ze to była "milosc od pierwszego wrazenia"
zobaczyłam ten wozek i wzroku oderwać nie mogłam, spodobal mi się!
i rzeczywiście Justyna wrzucila zdjecie tego, który chce ( 280 - szary z liliowym )

Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy , moja ciaza była mniejsza o 5 dni od zawsze bo miałam długie cykle ale teraz już prawie 2 tyg...
Lekarka mówi ze wszystko dobrze i poprostu dzidzia będzie malutka 3 tyg. Temu ważyła 1380g a wczoraj 1805g

Lola spojrz jak Mała pięknie przybiera na wadze! to optymistyczne!

Cytat:

przewertuj watek, prania już zaczelysmy, pierzemy w jelpie, dzidziusiu, bobini, nie polecamy loveli, bo zdarza się, ze uczula maluszki, plyn czy proszek nie ma znaczenia co wybierzesz. jedne uzywaja plynu do zmiękczania sensitive białego albo lenor albo silan albo po prostu bez plynu zmieczajacego.
z kosmetykami podobnie, wpiszesz w wyszukiwarke watku kosmetyki i najczęściej chyba wybieramy Hipp, Rossmann Babydream, ale i inne .
zapraszamy do udzielania się! tutaj!

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość

Wczoraj miałam wizytę. Mały waży 1397 g, wszystkie parametry ok i wskazują na 29 tydzień (jestem w 28). Na usg pięknie pokazał, że jest facetem, tym razem nawet ja to zauważyłam Ustawił się główką w dół i mam nadzieję, że grzecznie w tej pozycji zostanie. Szyjka się nie skraca. Tylko ja dostałam opieprz, że w sierpniu przytyłam 2,5 kg. Od dzisiaj więc reżim i dieta z niskim IG oraz bez soli.

super, ze Mały tak rosnie!

a każdemu zdarza się przytyć 2,5kg, wiec czemu od razu dieta? nie możesz po prostu się ograniczać? ta IG to z powodu wyniku krzywej glukozy?

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 09:04   #3887
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie po wizycie Oczywiście USG nie miałam ale wszystko jest jak najbardziej w porządku, szyjka 'elegancka', cukry ładne, ale ponieważ mam cukrzycę z insuliną na pewno nie przenoszę ciąży, czyli najpóźniej w tp będzie malutka już z nami mam nadzieję że z płcią nic się nie zmieniło, idę na to trzecie ważne USG za 2 tygodnie.

Jutro zaczynam szkołę rodzenia, nie mogę się już doczekać!!! napiszę Wam wrażenia.

Co tam nakupowałyście dziewczyny? Ja mam ochotę zamówić sobie taką kieckę na allegro http://allegro.pl/luzna-rozkloszowan...572790590.html brzuchol sie zmieści
Super, że wszystko ok na wizycie

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Na Rciborskiej
Ostatnio na SR położna (nie związana z żadnym szpitalem) nam powiedziała ze znieczulenia to praktykują właśnie na Raciborskiej i w kolejowym powiedziała ze rzadko mozna spotkać w innym szpitalu. Dzis gin mówiła ze Raciborska to najwiecej na Śląsku a w Kolejowym jest tak naprawdę stosunkowo mało porodów. A kiedyś czytałam ze raciborska ma bardzo dobrych anestezjologii wiec chyba coś jest na rzeczy
zajrzałam sobie na stronę tego szpitala, opisane mają wszystko fajnie....może też się nad nim zastanowię. On jest w Centrum z tego co pisze, więc dojazd ode mnie tez jeszcze nie taki zły....
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 09:04   #3888
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję udanej wizyty

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 09:05   #3889
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cześć dziewczyny!

Powodzenia na ewentualnych wizytach

Mnie czeka jutro kontrola tego czegoś co tam we mnie wyrosło, mam nadzieję, że się zmniejszyło...

Szykuję się powoli do smażenia góry pankejków, bo małż bardzo wcześnie do pracy wychodzi i w południe trzeba będzie już coś zjeść
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 09:09   #3890
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
hej!
o kurde.... :/ to nieciekawie...

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Z ligotyy odsyłają bo to bardzo specjalistyczny szpital i oni tam nie biorą "zwykłych" porodów tylko z komplikacjami wiec pewnie dlatego
właśnie to samo powiedziała mi koleżanka, która tam leżała i rodziła....no ale ona miała problemy i urodziła przez CC w 32 tc...
ale maluszek już od tygodnia jest w domu i rośnie, już 2600 g waży
Stary 2014-09-09, 09:11   #3891
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Powodzenia na ewentualnych wizytach

Mnie czeka jutro kontrola tego czegoś co tam we mnie wyrosło, mam nadzieję, że się zmniejszyło...

Szykuję się powoli do smażenia góry pankejków, bo małż bardzo wcześnie do pracy wychodzi i w południe trzeba będzie już coś zjeść
pankejki! chyba zrobie z maka orkiszowa! mniam!

Futbolowa jutro na wizycie będzie dobrze!

Stary 2014-09-09, 09:21   #3892
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki! Witam się w 30 tygodniu na wczorajszej wizycie wsio dobrze, mała waży już ponad 1400. Duża babeczka już
póki co jeszcze się obraca, bo ostatnio była głową w dół teraz już była obrócona. Gin stwierdziła że wysoko noszę ciążę, cokolwiek to znaczy
Z wynikami powiedziała mi że hemoglobina dla ciężarnych to taki dolny przedział to 10,5 a na normach z labotratorium jest od 12, ja miałam 11, 3 i powiedziała, że nie muszę nic brać, żadnego żelaza, nic, powiedziała że ewentualnie mogę spróbować dietą ze zwiększona zawartością żelaza spróbować ale nie ma konieczności. W sumie dobrze
Gratuluję dobrych wieści

Ja dzisiaj o 20.00 mam to trzecie usg, jestem bardzo ciekawa ileż nasze maleństwo waży i jak jest ułożona bo odnoszę wrażenie, że się jeszcze odwraca

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość

jak patrze na to podklady, podpaski i majty jednorazowe to wydaje mi sie ze tego za duzo kupilam ;p ciekawe co mi sie z tego przyda tak na prawde ;p mam tak :
- seni podklad higieniczny z miekkim wkladem chlonnym 90x60 w paczce 5 szt a paczek mam 1
- bella mama podklady higieniczne 10 szt a mam 2 paczki
- podpaski bella nova maxi 1 paczka
- podpask bella nova classic 1 paczka
- komfortowe majteczki jednorazowe dl kobiet 7 szt 1 paczka ;p
wydaje mi się, że ilości takie standardowe

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:

Gratki
Stary 2014-09-09, 09:22   #3893
chmielinka
Zadomowienie

Witam wszystkie mamusie
Można do Was dołączyć? Podczytuję Was już od dłuższego czasu.
Jestem mamą 2letniej Hani i aktualnie w 32tc (oczekujemy Franusia). TP mam na 11.11.
Miałam się już odezwać wcześniej ale ze względu na duże komplikacje w pierwszej ciąży, jakoś tak nie mogłam się zebrać w sobie, żeby się uaktywnić Teraz od dwóch tygodni mam bezwzględnie leżeć ze względu na skracającą się szyjkę i tydzień temu wyszłam ze szpitala... Bardzo bym już chciała pogonić czas.... trzymam kciuki za pozostałe mamusie leżące.

A i doczytałam, że czekoladka chodzi do tego samego lekarza co ja

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 09:30   #3894
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

za wizyte

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

czekoladka masz racje, zmieniłam zdanie. ale wydaje mi się, ze to była "milosc od pierwszego wrazenia"
zobaczyłam ten wozek i wzroku oderwać nie mogłam, spodobal mi się!
i rzeczywiście Justyna wrzucila zdjecie tego, który chce ( 280 - szary z liliowym )

ładny
ale moja milosc to camarelo

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
Jestem mamą 2letniej Hani i aktualnie w 32tc (oczekujemy Franusia). TP mam na 11.11.
Miałam się już odezwać wcześniej ale ze względu na duże komplikacje w pierwszej ciąży, jakoś tak nie mogłam się zebrać w sobie, żeby się uaktywnić Teraz od dwóch tygodni mam bezwzględnie leżeć ze względu na skracającą się szyjkę i tydzień temu wyszłam ze szpitala... Bardzo bym już chciała pogonić czas.... trzymam kciuki za pozostałe mamusie leżące.

witamy

serio?? skad jestes?? moze chodzimy razem w te same dni?
bedziesz rodzic w Rydultowach?

ide dzisiaj do fryzjera..... kurcze tak to jest jak sie ma krotkie wlosy , odrastaja szybko i wygladaja sie buszmen

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-09, 09:34   #3895
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie

Witamy
i zachęcamy do pisania, "w tłumie" zawsze raźniej
Stary 2014-09-09, 09:34   #3896
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
witamy

serio?? skad jestes?? moze chodzimy razem w te same dni?
bedziesz rodzic w Rydultowach?

jestem Jastrzębia, a wizytę mam 15.09 i będę rodzić w Rydułtowach już drugi raz z tym że teraz grozi mi cc bo maluch jest ułożony miednicowo (no ale może jeszcze się obróci ). W każdym razie lekarz m,owi że do listopada nie donoszę

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 09:37   #3897
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Gratuluję dobrych wieści

Ja dzisiaj o 20.00 mam to trzecie usg, jestem bardzo ciekawa ileż nasze maleństwo waży i jak jest ułożona bo odnoszę wrażenie, że się jeszcze odwraca

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

wydaje mi się, że ilości takie standardowe

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Gratki

Zanet trzymam kciuki za wizyte, daj znac po niej, co u Was !!!!

Cytat:
Witam wszystkie mamusie

witamy kolejna nowa Mamuske!

a ja się podlamalam nieco. bo zapytałam na all sprzedawcę czy posiada adaptery do wozka, tak by pasowaly do maxi cosi pebble i do jedo fyyn classic. i odpowiedział mi nastepujaco :

onyx lilac to zdaje się kolor z kolekcji 2010 ( pewnie można sprawdzić w google)... czyli raczej niezbyt świeża produkcja....przykro mi, ale chyba nie będzie pasował. Kolekcja 2014 pasuje, niektóre egzemplarze z 2013 tez ale 2010 to nawet tudno znależć jeszcze na rynku. w 2010 napewno Pebble nie pasował do Jedo, sprawdzaliśmy. No ale może Pani egzemplarz jest jakiś inny. Moze pochodzi spoza oficjalnej dystrybucji, sprowadzony z Azji lub coś podobnego. Chyba żaden normalny sprzedawca nie trzyma w magazynie fotelików tej klasy sprzed 4 lat ....

i teraz nie wiem. nie znajde adapterow?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 09:42   #3898
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Zanet trzymam kciuki za wizyte, daj znac po niej, co u Was !!!!

witamy kolejna nowa Mamuske!

a ja się podlamalam nieco. bo zapytałam na all sprzedawcę czy posiada adaptery do wozka, tak by pasowaly do maxi cosi pebble i do jedo fyyn classic. i odpowiedział mi nastepujaco :

onyx lilac to zdaje się kolor z kolekcji 2010 ( pewnie można sprawdzić w google)... czyli raczej niezbyt świeża produkcja....przykro mi, ale chyba nie będzie pasował. Kolekcja 2014 pasuje, niektóre egzemplarze z 2013 tez ale 2010 to nawet tudno znależć jeszcze na rynku. w 2010 napewno Pebble nie pasował do Jedo, sprawdzaliśmy. No ale może Pani egzemplarz jest jakiś inny. Moze pochodzi spoza oficjalnej dystrybucji, sprowadzony z Azji lub coś podobnego. Chyba żaden normalny sprzedawca nie trzyma w magazynie fotelików tej klasy sprzed 4 lat ....

Dzięki. Dam znać

A co do fotelika, nie ma na nim jakiegoś numeru seryjnego prod. żeby sprawdzić z którego jest rzeczywiście roku ?
A może napisz do sklepu, w którym kupowałaś (Ty kupowałaś w Tosi ? ) pytanie o adaptery. Ciekawe co Ci napiszą...

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-09-09 o 09:46
Stary 2014-09-09, 09:53   #3899
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Dzięki. Dam znać

A co do fotelika, nie ma na nim jakiegoś numeru seryjnego prod. żeby sprawdzić z którego jest rzeczywiście roku ?
A może napisz do sklepu, w którym kupowałaś (Ty kupowałaś w Tosi ? ) pytanie o adaptery. Ciekawe co Ci napiszą...
mam go u Rodzicow, wiec chyba musze się przejść i sprawdzić.tak, kupowałam w Tosi... napisałam już do nich i czekam!

Stary 2014-09-09, 09:56   #3900
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:

Marta to może zdecydujesz się na Jedo Fyn Memo, do nich pasują wszystkie maxi cosi bo to jest nowszy model i wygląda indentycznie jak classic. Ja wrzucałam właśnie Memo i jak widać różnicy nie widać Jest świetny pod każdym kątem cięższy zaledwie o pół kilo

tu masz porównanie może się przyda
http://www.jedo.pl/pl/#/porownanie-modeli/
Lilianna 27.11.2014 r.

Edytowane przez Justana1984
Czas edycji: 2014-09-09 o 10:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości