Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-15, 13:39   #3421
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Hej

Koniec wakacji, wyslalam dzisiaj Gabi do przedszkola. Zanim otwarli to i Lili poganiala z jej kolezankami i kolegami, strasznie sie jej podobalo

neti moje gratulacje!

Sarah nie planujemy powrotu

ewulko

Zdrowka dla wszystkich chorowitkow

Cos jeszcze mialam pisac ale oczywiscie nie pamietam

Wieczorem postaram sie porzadnie Was nadrobic bo teraz tylko przelecialam

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 13:44   #3422
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hej, hej!

Melduje, ze udało nam się zabrać z Ewa razem z moim mężem na delegacje bo tym razem wyjazd dłuższy i okolica turystyczna, także moze wyjdzie nam z tego taki pseudo urlop, przynajmniej późnym popołudniem

Ewa znalazła tu przyjaciela, kota, ciągle o nim wczoraj gadała, chodziła za nim, miała łzy w oczach ze szczęścia jak go widziała. I wiecie co ta zaraza kudlata zrobiła? Poszedł w świat! Jak go dzisiaj nie będzie to mi się biedna zaplacze. Ja cały wieczor slyszalam tylko nia nia (miau miau), w nocy to samo, plakala bidusia przez sen i nia nia i mi pokazuje, ze nie ma. A Ewunia się podzieliła z nim swoją zupa i babeczka.

Także pozdrawiamy ciepło, trzymajcie kciuki, żeby siersciuch wrócił

Ewa miauczy po japonsku ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 13:46   #3423
LadyWhisper
Zakorzenienie

silver zapomnialam!!! tzn czytałam na fonie i mi się nie otwierało miałam zobaczyć na tablecie i zapomniałam już patrzę dziękuję

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 14:24   #3424
meneq
Zakorzenienie

Hej!
U nas dzien natomiast zaczal sie zabawnie: chcialam dla tz upiec buleczki drozdzowe, ale ze za duzo namieszalam z ciastem, to Yae miala prawdziwa ciastoline. Nie pytajcie, ile sprzatania bylo... ;-)

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Taka sytuacja: trzeci raz w zyciu yae zasnela sama: nje mogla sie zdecydowac przy ktorej uu zasnac, stale biegala po mieszkaniu, w wolnych chwilach mnie gryzla. Nie wytrzymalam i sie zabarykadowalam w toalecie. Po 10 minutach wyszlam a yae spala z glowa na ksiazce i nogami na gazecie. :Hahaha: teraz tylko nie mam pomysly jak ja na poslanie przeniesc...
Stary 2014-09-15, 14:41   #3425
s i l v e r
Zakorzenienie

Dajecie dzieciom żurek? Ja właśnie dziś mam na obiad. Daria uwielbia
Stary 2014-09-15, 14:46   #3426
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Jak to jest możliwe, że dziecię poszło spać wczoraj o 22, wstało dzisiaj o 6 i nie było śpiące??? tudzież nie chciało spać, 40min przytulania na łóżku i dopiero padł

przeczytałam wczoraj 60stron "wychowania bez nagród i kar" i mi się mózg zlasował tzn wszystko mi się takie mega logiczne wydaje a jak dochodzi do jakiejś sytuacji z Pietraszkiem albo jak sobie analizuję wcześniejsze, to mi się wydaje, że wszystko robię źle, no i kurde..... Źle mi z tym
Mam dokładnie tak samo jak czytam jakąś mądrą książkę ;/

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Daria nie ważne czy pójdzie spać o 20.00 czy o 22-23.... Zawsze się budzi po 6
A właśnie Lady, wchodziłaś na ten link , który Ci podałam?? Pytałaś czy mamy jakieś namiary na noclegi i podałam Ci wille w Wiśle.
Ze wstawaniem u nas to samo ;/
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 15:34   #3427
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Chyba że ci siatkarze są ładni i się ich opłaca oglądać?
Tak!!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Mimo@ stanęłam na wagę. ...a tam? Moja upragniona 7 z przodu! !!!!!!!

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
o kurde :/ no to faktycznie lipa. No ja mam na tyle "komfort" że tż pracuje od 8-16, więc generalnie on może Anie odprowadzać i przywozić, no i właśnie wczoraj gadaliśmy że może nawet do jakiegoś sklepu bym poszła czy coś, a oczywiście w między czasie szukanie tej docelowej pracy, no ale ja już praowałam w sklepie w ch - najlepsza zmiana wypada 3-4 razy w miesiącu, od 9-17, a tak to sobote niedziele po 12h najczęściel, albo np od 12 do 21, a w tygodniu od 13 do 21. No to z anią bym się w ogóle nie widziała.
No ale nie masz gdzieś żadnego sklepu nie w ch? Żeby tylko był otwarty w pon-pt? Albo ew. w sobotę? My mamy taki, w dni robocze 6-21, w soboty 6-20, a w niedziele zamknięty. A jeden też otwarty w niedz., ale tylko od 8 do 13. Czemu od razu ch?

Cytat:
Jutro do kontroli i od srody chyba znowu zlobek..... Chociaz sie zastanawiam, czy by go nie przetrzymac do pn???
Ja bym przetrzymała już do poniedziałku, żeby jednak pewniejsze było

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Iffonka a na kiedy masz termin dokładnie? duże te Twoje maleństwo, mi lekarz powiedział,że dzidziuś jest mały i raczej duży nie będzie- moje chlopaki duże był, mówi że wyiary są ok ale zastanawiam się skąd taka róznica
Kobietka, to drobna musi być

Cytat:
Tak

Ehh.... W ciągu max dwóch tygodni musimy odłożyć ok. 700 zł na bardzo niespodziewany wydatek tż. Oby przetrzymać
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 15:51   #3428
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Hej!
U nas dzien natomiast zaczal sie zabawnie: chcialam dla tz upiec buleczki drozdzowe, ale ze za duzo namieszalam z ciastem, to Yae miala prawdziwa ciastoline. Nie pytajcie, ile sprzatania bylo... ;-)

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Taka sytuacja: trzeci raz w zyciu yae zasnela sama: nje mogla sie zdecydowac przy ktorej uu zasnac, stale biegala po mieszkaniu, w wolnych chwilach mnie gryzla. Nie wytrzymalam i sie zabarykadowalam w toalecie. Po 10 minutach wyszlam a yae spala z glowa na ksiazce i nogami na gazecie. :Hahaha: teraz tylko nie mam pomysly jak ja na poslanie przeniesc...
nie wiem kto mnie dzis bardziej rozbawił, Ty czy Kija

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Ania 13.03 koooocham Cię
przyszła dziś paczka, padłam trupem bo nie sądziłam,że to będzie AZ tak piękne , cudoooo po prostu, nie mogę się nacieszyć tym otulaczem, już widzę tę maleńką kruszynkę w różowym kokoniku
nawet nie wiem jak Ci dziękować

chciałabym się jakoś odwdzięczyć
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 15:55   #3429
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem kto mnie dzis bardziej rozbawił, Ty czy Kija

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Ania 13.03 koooocham Cię

przyszła dziś paczka, padłam trupem bo nie sądziłam,że to będzie AZ tak piękne , cudoooo po prostu, nie mogę się nacieszyć tym otulaczem, już widzę tę maleńką kruszynkę w różowym kokoniku

Drzwi do toalety umie otworzyc, to zamknelam sie od srodka; nawet tz sie dobijal ;-). Czasami jeszczew szafie sie chowam, jak juz mam uu pogryzione do granic wytrzymalosci (tam na wyzszej polce jeszcze do mnie nie dosiega).
Stary 2014-09-15, 16:12   #3430
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Drzwi do toalety umie otworzyc, to zamknelam sie od srodka; nawet tz sie dobijal ;-). Czasami jeszczew szafie sie chowam, jak juz mam uu pogryzione do granic wytrzymalosci (tam na wyzszej polce jeszcze do mnie nie dosiega).
Odkąd Pola umie już otworzyć drzwi wszędzie, to nigdzie nie mogę się przed nią schować. A szafy mamy takie, że na pewno do żadnej się nie zmieszczę. Tak więc zazdroszczę, że masz jeszcze jakieś miejsce ucieczki!
Stary 2014-09-15, 16:14   #3431
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Ania 13.03 koooocham Cię

Nie wiesz jak sie odwdzieczyc to Ci powiem Zdjeciem Malenkiej w otulaczu jak sie urodzi Ciesze sie, ze i Tobie sie tak bardzo podoba Z checia wyslalabym cos wiecej ale wszystkie rzeczy po moich dziewczynach wyslalam juz do Polski z nadzieja, ze przydadza sie wkrotce mojej siostrze

hje wspolczuje nam poszlo ostatnio ponad £200 na auto bo wspomaganie siadlo Jak ja nienawidze takich wydatkow

Silver daje, jak najbardziej Moje tez baardzo lubia.

Lady mam takie same odczucia Ciezko mi czasem wprowadzic te wszystkie madre rady w zycie

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-09-15, 16:25   #3432
hje
Zakorzenienie

Pola śpi nadal od godziny 14... Szkoda, że nigdy nie odsypia w nocy, tylko zawsze w dzień
Śpią krótko - źle, śpią długo - jeszcze gorzej...
Stary 2014-09-15, 16:49   #3433
hope01
Zakorzenienie

jem obiad właśnie

dziewczyny jakie fałsze są na osiedlu to masakra jedna drugiej dupę obrabia

Hje to kciuki, oby przeżyć z tym niespodziewanym wydatkiem

Meneq jak czytam o Twoich przebojach z Yae to gęba się cieczy

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 18:03   #3434
Kija80
Zadomowienie

Ooo Black na pasku! Czemu się do nas nie odzywasz?
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 18:36   #3435
marta00537
Raczkowanie

Cześć
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Super, że tak Ci się wszystko poukładało

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Jasne, witamy ponownie

U nas dokladnie to samo!
Szaleje jak widzi za oknem (np autobusu) budowe z koparami i dzwigami.
Ksiazeczki tez sluza do szybkiego przewracania stron

Gratuluje! A pochwalisz sie co to za praca?
I ciesze sie, ze wszystko idzie w dobrym kierunku!
Praca w zawodzie, będę przeprowadzać kontrole sanitarno- techniczną wodociągów, stacji uzdatniania wody itp. i pobierać próbki wody

marsi jeszcze swojskiej pizzy nie robiliśmy od kiedy jest Filip, ale jak zamawiamy to je te dupki od pizzy

Miałam dzisiaj bardzo pozytywny dzień pół dnia w pracy byłam w terenie a reszta w papierach, szybko te prawie 8 godzin minęło Filip też już prawie w żłobku nie płakał, ładnie zjadł, dużo spał i się bawił, idzie ku lepszemu. Lecę nadrabiać co popisałyście

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-15, 19:01   #3436
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Ewulka luzik, wpadaj na kawę i Cię omotam hehe
daj tylko znać kiedy co bym chałupę wyfewciowała

Iffonka piękna waga!!!

Bokeh, pisała do Ciebie moja znajoma, dostałaś jej wiadomość?? Bo mówiła, że jej nie odpisalaś a strasznie jej się Twoje fotki spodobały

Jak to jest możliwe, że dziecię poszło spać wczoraj o 22, wstało dzisiaj o 6 i nie było śpiące??? tudzież nie chciało spać, 40min przytulania na łóżku i dopiero padł

Aha Sarah ja od siebie polecam klawiaturę do tableta, potem tylko instalujesz jeden program i masz polskie znaki wszystko, a pisanie jak na laptopie))

stwierdzam, że ipla ma dużo lepsze hd niż tvn payer

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Deli zdrówka dla was!!!

przeczytałam wczoraj 60stron "wychowania bez nagród i kar" i mi się mózg zlasował tzn wszystko mi się takie mega logiczne wydaje a jak dochodzi do jakiejś sytuacji z Pietraszkiem albo jak sobie analizuję wcześniejsze, to mi się wydaje, że wszystko robię źle, no i kurde..... Źle mi z tym

A to jest pierwsza ksiazka ktora na ten temat czytasz??
Ja tutaj kiedys pisalam - nie czytalam na razie calosci Kohna a jedynie fragmenty i ja ta ksiazke polecam, ale na koncu a nie jako pierwsza. Kohn jest mocno radykalny w poglądach, jest trudny do przetrawienia na początek. Ja czytam na razie " jak mowić żeby dzieci sluchaly" - tak takze jest poruszona kwestia nagradzania i karania, ale mnostwo przykladow z efektywnych strategii komunikowania sie z dzieckiem, opisane doświadczenia rodzicow (ksiazka jest jakby spisem doświadczen z grup dla rodzicow ktore prowadzily faber i mazlish), jezyk prosty bardzo a dotyka tych samych kwestii. Kohna chce kupic jak skoncze Rosenberga bo czeka na mnie.

AAaa! zapomnialam ci wyslac drugi raz przez ten wyjazd siostry, mea culpa, juz pedze!

A co do tego co piszesz o swoich odczuciach - o co ci konkretniej chodzi?
Pamietaj o tym, ze jestesmy ludźmi, reagujemy na juz i impulsywnie, nie zawsze mamy szanse i czas pomyslec. Nie dajmy się zwariować, wazna jesy autentyczność rodzica, Twój sposob przeżywania itp itd. A techniki komunikacji nie są czymś co ma się na "juz" - to sporo pracy w zmianie podejscia, ale z kazdym mini kroczkiem jestes bliżej celu.

Cytat:
wybacz ale
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 19:09   #3437
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
chcecie coś od Premiera???
https://mapa.premier.gov.pl/index.html?status=1#First

rozdaje mapy do dziecięcego pokoju- uwaga!!!!! za daaaaaaaaarmo
zamówiłam kilka dni temu moim zdaniem fajna sprawa
Cytat:
Hej!

Cytat:
pewnie, Hania uwielbia
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Tak!!

No ale nie masz gdzieś żadnego sklepu nie w ch? Żeby tylko był otwarty w pon-pt? Albo ew. w sobotę? My mamy taki, w dni robocze 6-21, w soboty 6-20, a w niedziele zamknięty. A jeden też otwarty w niedz., ale tylko od 8 do 13. Czemu od razu ch?

Ja bym przetrzymała już do poniedziałku, żeby jednak pewniejsze było

Kobietka, to drobna musi być

Tak

Ehh.... W ciągu max dwóch tygodni musimy odłożyć ok. 700 zł na bardzo niespodziewany wydatek tż. Oby przetrzymać
kciuki oby sie udało!
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

dziewczyny jakie fałsze są na osiedlu to masakra jedna drugiej dupę obrabia
norma

zaraz robię ciasto drozdzowe bez gniecenia i takich tam a jest przepyyyyszne

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 19:13   #3438
Debrah
Zakorzenienie

Oglada ktos "tata sam w domu"? wiem, rezyserowane itepe itede ale i tak już sie ciesze na to jak się facet zmeczy
Stary 2014-09-15, 19:23   #3439
hope01
Zakorzenienie

Debrah ja oglądałam jeden odcinek i czułam dziką satysfakcję jak ten tata powiedział że dopiero teraz widzi i docenia ile się żona musi orobić

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-15, 19:30   #3440
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
juz sie usmiechnęłam dostałam 500 zł ale co to jest......

Dzizas, Hje, zawał murowany..... Nie dziwie Ci sie..... Ja pare dni temu zostawiłam małego bawiącego sie w kuchni, wkładał sobie patyczki przez dziurki od druszlaka, poszłam siku, wychodze a dziec stoi na parapecie w sypialni i okno otwiera:m dleje: dodam, ze na piętrze:m dleje:

propos, są do kupienia jakies zabezpieczenia na okna? Bo zdjełabym klamkę, ale wtedy nie uchyle okna zeby wywietrzyc. A znając Bartula to jeszcze niejeden pomysł mu wpadnie do łepetynki

Desperadosa sobie popijam

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

http://allegro.pl/spodnica-mini-z-ba...581969612.html
jaka bluzka pasuje do takiej?
Bo kupic kupiłam, tylko z bluzką mam problem
klamki z kluczykiem

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Racja! A jaka cena tych sklepowych...
Moi rodzice kupili tylko zjezdzalnie, a reszte dziadek zlota raczka dobudowal (domek na gorze, schodki, piaskownice na dole i hustawke obok).
aaaa nie pisałam wam chyba? my mamy działkę dużą, budowlaną, ale nie budujemy się tylko rozwijamy działkę tzn. domek będzie taki wiecie, drewniaczek malutki, domek na drzewie, jakiś plac zabaw, też plac i domek na drzewie mąż z teściem planują robić sami

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hej, hej!

Melduje, ze udało nam się zabrać z Ewa razem z moim mężem na delegacje bo tym razem wyjazd dłuższy i okolica turystyczna, także moze wyjdzie nam z tego taki pseudo urlop, przynajmniej późnym popołudniem

Ewa znalazła tu przyjaciela, kota, ciągle o nim wczoraj gadała, chodziła za nim, miała łzy w oczach ze szczęścia jak go widziała. I wiecie co ta zaraza kudlata zrobiła? Poszedł w świat! Jak go dzisiaj nie będzie to mi się biedna zaplacze. Ja cały wieczor slyszalam tylko nia nia (miau miau), w nocy to samo, plakala bidusia przez sen i nia nia i mi pokazuje, ze nie ma. A Ewunia się podzieliła z nim swoją zupa i babeczka.

Także pozdrawiamy ciepło, trzymajcie kciuki, żeby siersciuch wrócił
iiiii znalazł się sierściuch?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej!
ale jestem chora;/ ojej...

Amelce przeszedł już katar (2dni) ale bardzo brzydko kaszle, tak odrywająco, więc pakuje manatki i spadamy do lekarza(1 raz do chorych) oby nas przyjęła..
zdrówka~
D. też chora :/ albo zęby

Cytat:
chcecie coś od Premiera???
https://mapa.premier.gov.pl/index.html?status=1#First

rozdaje mapy do dziecięcego pokoju- uwaga!!!!! za daaaaaaaaarmo
mamy :d do darmowych podręczników menu dawali

Cytat:
Iffonka a na kiedy masz termin dokładnie? duże te Twoje maleństwo, mi lekarz powiedział,że dzidziuś jest mały i raczej duży nie będzie- moje chlopaki duże był, mówi że wyiary są ok ale zastanawiam się skąd taka róznica

widzę,że nie tylko mi poniedziałek zaczał sie nieciekawie

Neti -zapomniałam, gratuluję oby tak dalej

mój TZ obciął swoje porcje o połowę i nic więcej i w ciągu 1,5 tygodnia zrzucił 3 kg, szoooook
bo diewoczka?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 19:38   #3441
Debrah
Zakorzenienie

To tez jest moja pierwsza mysl :d
Ale dalej co do dzisiejszego odcinka : co to dziecko tak ciagle w lozeczku/lezaczku spokojnie sobie lezy? To w ogole mozliwe? Mam dziecko 20mcy i takich sytuacji bylo..kilka. Na palcach jednej reki.
Dwa: obiadu nie gotowal przy dwojeczce uwieszonej u nogi, eee, to co to za robota..
Generalnie malo bardzo realne to i strasznie ustawione, a szkoda :d
Stary 2014-09-15, 19:50   #3442
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
zaraz robię ciasto drozdzowe bez gniecenia i takich tam a jest przepyyyyszne
Przeczytalam, dostalam slinotoku... ciasto mi wlasnie rosnie Bede robic drozdzowki z dzemem jak dziewczyny pojda spac

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-09-15, 19:55   #3443
Delicjanka
Zakorzenienie

mmmmmm ja wlasnie zjadlam szarlotke, ktora t. zrobila nomonoonomonm

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 20:05   #3444
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Praca w zawodzie, będę przeprowadzać kontrole sanitarno- techniczną wodociągów, stacji uzdatniania wody itp. i pobierać próbki wody
Wooow, to jeszcze wieksze gratulujacje!

Lady, ja tez ogladam mecze na tv (mamy tv z wifi), ale jakosc jest tak beznadziejna, ze az sie nie chce.
Poza tym wkurza mnie brak dzwieku...
Paranoja po prostu z tymi mistrzostwami!!

Ewulka, super wyjazd sie zapowiada!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 20:05   #3445
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dziewczynyyy! pliiisssss!!!!! ja nie mogę takich rzeczy

ja za to zjadłam chlebek ziarnisty domowego wypieku w pastą guacamole własnego wyrobu :P z pomidorami malinowymi i czerwoną cebulą własnego zakupu

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 20:08   #3446
nafiyqa
Zakorzenienie

Ale tu slooodko
To i ja sie dorzuce: dojadam wlasnie koncowke weekendowego ciasta marchewkowego, a potem czeka na mnie pucharek tiramisu

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 20:08   #3447
sylwietta1988
Zakorzenienie

O losie, jaką mielismy noc.... Za nic usnąc nie mogłam, patrze na zegarek a tu grubo po północy, kimnęłam, młody obudził sie przed 2 i buszował do 5,30 potem jeszcze dokimalismy do 9, ale i tak dwie kawy musowe były w moim przypadku No i do tego zadnego spania w dzien, bo Bartulo juz daaaawno zrezygnowal z takiego marnotrawstwa czasu

Cytat:

W pierwszym miejscu chodziło mi o siatkarzy

A do tego powyżej - Pola jest pierwszą prawnuczką i jedyną na razie. Moja najmłodsza kuzynka (czyli wnuczka) jest z czerwca 2012
eeeee, tempa dzida ze mnie
No to Pola ma całkiem młodą ciotkę
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
No co, nie wszyscy muszą się interesować sportem. A poza tym ostatnio bojkotuję wiadomości bo same złe rzeczy podają i się człowiek tylko niepotrzebnie denerwuje, od razu jestem zdrowsza i mam niższe ciśnienie No to niby skąd mam wiedzieć. Specjalnie sprawdziłam przed chwilą i już wiem że w siatkę grają, nie odczułam znaczącego polepszenia jakości życia odkąd się o tym dowiedziałam Czyli wnioskuję że bez takiej wiedzy mogę doskonale funkcjonować... A w ogóle to nigdy nie lubiłam siatkówki bo tam trzeba było wybijać tak dziwnie piłkę z kąta waląc ręką z góry a ja umiałam tylko z dołu a najlepiej mi szło rzucanie do tyłu, taką np. piłką lekarską, nie umiem rzucać do przodu bo mi zaraz piłka spada na ziemię. Nie tylko zresztą piłka, kamień czy ogryzek też. Rzucę ale do tyłu No to jak mam lubić siatkę?

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Chyba że ci siatkarze są ładni i się ich opłaca oglądać?
Kija, niektórzy siatkarze to takie ciacha, ze jakbym miała co z młodym zrobic i do tego pare stów na stracenie to pieszo bym gnała pod stadion strasznie brakuje mi Twoich codziennych rozkminek

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Neti, brawo brawo!!! Moje gratulacje! i razem z Silver mnie zdecydowanie zmotywowałyście i będę walczyć dalej, bo narazie to leń i do d... wszedł najchętniej bym 9kg jeszcze zrzuciła, ale i 5 by było dobrze także lecę sprzątać, a potem turbo wyzwanie, do sylwestra będę dupcia

nadrobiłam wszystko ale oczywiście nie pamiętam

Sylwia - ale będzie z ciebie lachon w tej kiecce :ślina: ja bym wzięła zwykłą gładką bluzkę, coby jak choinka nie wyglądać

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

[/COLOR]aaa, a mówiłam już że mam doła w związku z brakiem pracy??? i pieniędzy :/ chyba pójdę na jakieś nocne inwenatryzacje póki co, bo naprawdę z $$ kiepsko i mam ogromne poczucie winy
Ewulkaaa Ty juz jestes dupcia, ze hohoho! To i owo masz tam gdzie trzeba a u mnie płaskodupie to jakos chce chociaz ubiorem poprawic
Ale z jakiego powodu masz poczucie winy? Przeciez Ty chcesz pracowac, szujkasz, wysyłasz CV, nie lezysz do góry brzuchem nicnierobiąc! A sama dobrze wiesz, jakie są polskie realia
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 20:19   #3448
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

a wczoraj Hania z tatusiem była na meczu rugby. była atrakcją razem z inną dziewczynką;p wszyscy sobie z Nimi zdjęcia robili a najlepszy był facet który wysłał to zdjęcie żonie i powiedział, że jedzie do niej robić dzieciaka
I jeszcze powiedz, ze miała czapke na bakier to jest moja synowa! Dotrzymałaby kroku Bartulowi

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

mi właśnie Dawid zaczyna drzwi na balkon otwierać i TZ mówił że po prostu założy klamkę z zamkiem.
A to mozna sobie wymienic ot tak? Zamiast normalnej klamki?

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Syla sa specjalne klamki na kluczyk. 500, phi ja dostalam ostatnio 300 z czego ze stowe to ofkors na mala wydalam Na torbe Michaela Korsa z Tk maxxa za 800 juz mi nie starczylo

Spodnica na pewno do bluzki basic. Multum taki na all za grosze. Lubie takie, ale one juz mnie nie, bo teraz mam bebzon
Dzieki za podpowiedz w sprawie modowej Z mojej pięćsetki 200 wydałam na kwiatki do domu

Cytat:

poza tym nasza służba zdrowia mnie rozwala już dziś posłałam tyle bluzgow że az mi wstydz że w pracy to słyszeli- moj S jest po poważnym urazie głowy, ma skierowanie do neurloga i jeszcze masy innych specjalistów po tym jak ostatnio zaczał miec gorsze samopoczucia, omdlenia itp
i wiecie co? najbliższy termin do neurologa to 2015 no chuju złoty

nie wspomne o pozostałych- ok wiem nie mam wyjscia musze to zrobic prywatnie bo martwie sie o moje dziecko ale tutaj jest 5 specjalistów to lekko 600-700 zl bo oczywiscie prywatne wizyty od ręki
ja się pytam na ch...j płacę takie podatki

przepraszam ze tak tylko o sobie ale człowiek jest taki bezsilny i marny wobec zakłamanej wladzy- faktycznie Tusku spie....laj do Brukseli jak najszybciej bo jak Cie dorwę dziadu to
Kochana, masz prawo byc wsciekła, ale nie denerwuj sie dla dobra małej wiem jak jest z terminami, mój brat miał skierowanie do gastrologa na pilne! badanie, bo przy kazdym bólu zołądka tracił przytomnosc..... no i po telefonie do przychodni az sobie usiedlismy- termin na pilne badanie- za 10,5 mies jeden tel do prywatnego gabinetu poparty 250 zł i w słuchawce miły głos pyta "na kiedy Pani sobie zyczy?" Dziekuje.

NETI, kochana, nie zacytowało mi- WIELKIE GRATULACJE!!! oby tak dalej!!!

DELI, zdróweczka dla Was

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Od dawna młody uwielbia, podobnie jak inne kwasne zupy najmniej lubi rosół
Cytat:
Odkąd Pola umie już otworzyć drzwi wszędzie, to nigdzie nie mogę się przed nią schować. A szafy mamy takie, że na pewno do żadnej się nie zmieszczę. Tak więc zazdroszczę, że masz jeszcze jakieś miejsce ucieczki!
Hje, no leze, leze i juz!
Powodzenia w zaciskaniu pasa

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Cześć

marsi jeszcze swojskiej pizzy nie robiliśmy od kiedy jest Filip, ale jak zamawiamy to je te dupki od pizzy

Miałam dzisiaj bardzo pozytywny dzień pół dnia w pracy byłam w terenie a reszta w papierach, szybko te prawie 8 godzin minęło Filip też już prawie w żłobku nie płakał, ładnie zjadł, dużo spał i się bawił, idzie ku lepszemu. Lecę nadrabiać co popisałyście
u nas mały tez lubi dupki
brawa za dzielnosc dla Filipa no i dla Ciebie, ze tak z praca fajnie sie poukładąło

IFFONKA, ale duzy chłopaczek
Stary 2014-09-15, 20:19   #3449
Debrah
Zakorzenienie

Sylwia : u nas tez dziś tugeza od 00:30 do 4:17 dawnooooo tak nie bylo.
W dzien po tugezie jedna drzemka godzinna i padla po 19.
Ale tugeza mnie wymeczyla mocno bo siostra u mnie nocowala i jakoś chcialam jej zapewnić komfort a niestety średnio sie to udalo bo Ami nie mogla spac. Chyba zaraz sie klade bo ledwo na oczy widze.
Stary 2014-09-15, 20:22   #3450
sylwietta1988
Zakorzenienie

To i ja sie na słodko dorzuce- wedlowska czekolada z truskawkami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości