Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-16, 08:46   #4081
marta24171
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A a propo muzyki - jakiej muzyki słuchacie np w aucie? Głośno czy cicho? Ja się zapominam kurde i na full głośności słucham np disco polo albo jakieś rnb a mama mówi żeby słuchać muzyki poważnej heh.. Poczytałam że niby dziecko na razie i tak nie słyszy tych dźwięków ale stresuje mnie to że może muzyka A głośna albo za skoczna?

Byłam w lidlu kupić szwagiwrce kurtkę dla syna matko narodu że hej!
Ja mam tak samo, to jest jedyny moment w którym się zapominam i jak leci jakiś super kawałek to na maxxxxxxa głośniki kurcze przecież nie będę się zmuszała do mozarta skoro go nie lubię,a przy mojej muzyce mam dobry humor a jak mama szczęśliwa to i dzidzia w brzuszku też KONIEC KROPKA
Stary 2014-10-16, 08:51   #4082
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość

Ładny brzusio

Ja w miesiąc od ostatniej wizyty przybrałam 3kg
Od dzisiaj dieta, tzn ograniczam słodycze

Po wczorajszej wizycie ok. Dostałam żelazo w tabletkach bo te moje wyniki słabe trochę.. Mała od piątku przybrała 50g, urosła troszkę i się odwróciła, w piątek była ulożona główką do dołu teraz jest główką do góry, łożysko bez zmian.. Dostałam skierowanie na glukozę 75g ale nie koniecznie muszę zrobić na następną wizytę, którą będę mieć 12.11
Nie rozumiem tych kg , jem jak jadlam przed, dwa razy dziennie plus jakas przekaska w stylu jablko, jogurt a kg szybko ida No i rano jak sie budze jem sniadanie, nigdy go nie jadlam wczesniej
Smiejcie sie ze mnie.... ale myslalam ze maluszki sie nie ruszaja az tak bardzo w naszym brzuchu.... myslalam ze to pozniej jak juz wszystko jest dobrze wyksztalcone.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo hej

Już dwa dni Was nadrabiam, a zostało mi jeszcze 7 stron Chcę być na bieżąco w końcu Wczoraj miałam połówkowe i dziewczynka na 100%, bo już 3 lekarzy mi to potwierdziło. Mam kolejny filmik do kolekcji i cudowne zdjęcia a przez to, że mam pępowinę dwunaczyniową przysługuje mi darmowe echo serca dla maluszka, więc za 4 tygodnie idę na kolejne ważne badanie. Lekarka mówiła, że serduszko zdrowe, ale jak mogę iść to warto skorzystać.

Ja kopniaki czuję od 16 tygodnia i teraz mam wrażenie, że towarzyszą mi już cały czas

Gratuluję wszystkich udanych wizyt, poznanych płci - dużo dziewczynek się ujawniło , zawarcia związku małżeńskiego i trzymam kciuki za te nadchodzące ważne i piękne ślubne daty.

Widziałam, że dużo dziewczyn ma już wybrane wózki, może stworzymy jakąś listę? Chyba wózek jest najciekawszym elementem wyprawki

Tym, które potrzebują życzę dużo zdrówka.

Przepraszam, że tak bezosobowo, ale nadrabiam w wolnych chwilach i nie pamiętam nicków

Lecę czytać dalej
Kolejna dziewczynka

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Dzień dobry

ostatnio mogłabym spać bez opamiętania, chodzę po domu jak zaczarowana, gdyby ktoś podał mi poduchę, to wciąż bym spała...

Dziś w nocy obudził mnie skurcz brzucha, potem powtórzył się jeszcze 3 razy. Byłam tym zdenerwowana, nie wiedziałam, co oznacza. Normalnie 4 razy skurcz brzucha o tej samej sile natężenia. Były do wytrzymania, więc nie chciałam panikować i TŻ nie budziłam, ale czuwałam. Na szczęście potem przeszło i zasnęłam dalej. Nie wiem co to było

Ja słucham też muzyki różnej, na klasyczną muszę mieć dzień, jak mam taki nastrój, to też czasem posłucham niektórych utworów. Ogólnie puszczam muzykę w domu dość głośno, ściany się nie trzęsą, ale ja ją słyszę z pokoju będąc np w kuchni i w aucie też lubię pośpiewać
nie znam sie Moze zadzwon do lekarki i spytaj, nic nie stracisz. a moze poprostu spalas na brzuchu ja ostatnio sie obudzilam na prawym boku, :/
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 08:53   #4083
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem tych kg , jem jak jadlam przed, dwa razy dziennie plus jakas przekaska w stylu jablko, jogurt a kg szybko ida No i rano jak sie budze jem sniadanie, nigdy go nie jadlam wczesniej
Smiejcie sie ze mnie.... ale myslalam ze maluszki sie nie ruszaja az tak bardzo w naszym brzuchu.... myslalam ze to pozniej jak juz wszystko jest dobrze wyksztalcone.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Kolejna dziewczynka
Kochana te nasze dzieciaczki to już nieźli akrobaci, robią fikołki, wkładają nóżki do buzi.....dla niech wszystko jest nowe. Oglądałam kiedyś filmik jak bejbik bujał się na pępowinie-bosko to wyglądało.

A ja byłam rano w lidlu kupiłam córci spodnie na śnieg i o dziwo jakoś spokojnie dzisiaj było,a jechałam z myślą że nic nie dostanę.

Dzisiaj w Pytaniu na Śniadanie był reportaż o facecie którego dziewczyna podczas porodu zapadła w śpiączkę, i tylko dlatego że nie mieli ślubu nie chcieli wydać mu maluszka. Sąd się zlitował dał mu na razie synka do domu jako opiekunowi zastepczemu a na prawa ojcowskie musi czekać do listopada. Masakra nasze prawo polskie jest do dupy.

Idę kobitki upiec ciasto, córka mnie zgłosiła w szkole i zrobię porzeczkowca. Miłego dnia

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2014-10-16 o 09:05
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 08:54   #4084
gosiaczek221
Raczkowanie

cześć Mamusie
dawno mnie nie było ale pojechałam do mamy i neta nie miałam
lecę Was nadrabiać będę później

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 08:55   #4085
zielone_oko
Zakorzenienie

Crystal teraz mają one dużo miejsca więc mogą szaleć do woli Później wiadomo już troszkę ciężko im
A mi np. o wiele lepiej się śpi na prawym boku niż na lewym i często śpię na prawym.. :/

A dzisiaj miałam okropną noc, tŻ zrobił na kolacje tosty z cebulka i tak mi się potem ta cebula odbijała, że koszmar, już miałam w nocy budzić tŻ żeby na stację jechał po pepsi.. Nigdy więcej cebuli w ciąży!
Stary 2014-10-16, 09:03   #4086
smv
Zakorzenienie

Tez oglądalam pytanie ma śniadanie i ta cała sytuacja z ojcem dziecka szok ;(

No ja też nie słucham non stop głośnej muzyki ale w aucie obowiązkowo
Niedobrze mi po śniadaniu ;/ a jeszcze chrupki zjadłam z wczorajszego wieczoru
Stary 2014-10-16, 09:11   #4087
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Crystal teraz mają one dużo miejsca więc mogą szaleć do woli Później wiadomo już troszkę ciężko im
A mi np. o wiele lepiej się śpi na prawym boku niż na lewym i często śpię na prawym.. :/

A dzisiaj miałam okropną noc, tŻ zrobił na kolacje tosty z cebulka i tak mi się potem ta cebula odbijała, że koszmar, już miałam w nocy budzić tŻ żeby na stację jechał po pepsi.. Nigdy więcej cebuli w ciąży!
wlasnie zastanawiam sie nad zakupem tosteru chetnie bym je zjadla.
Mi wygodnie jest spac na brzuchu ale ponoc nie wolno
nie wiedzialam, bylam przekonana ze maluszki fikaja ale sa spokojne jeszcze teraz

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Kochana te nasze dzieciaczki to już nieźli akrobaci, robią fikołki, wkładają nóżki do buzi.....dla niech wszystko jest nowe. Oglądałam kiedyś filmik jak bejbik bujał się na pępowinie-bosko to wyglądało.

A ja byłam rano w lidlu kupiłam córci spodnie na śnieg i o dziwo jakoś spokojnie dzisiaj było,a jechałam z myślą że nic nie dostanę.

Dzisiaj w Pytaniu na Śniadanie był reportaż o facecie którego dziewczyna podczas porodu zapadła w śpiączkę, i tylko dlatego że nie mieli ślubu nie chcieli wydać mu maluszka. Sąd się zlitował dał mu na razie synka do domu jako opiekunowi zastepczemu a na prawa ojcowskie musi czekać do listopada. Masakra nasze prawo polskie jest do dupy.
To ja w takim razie biore sie za poszukiwanie filmikow na youtube, musze to zobaczyc dziekuje za podsuniecie pomyslu
Polskie prawo jest do d.... w wielu krajach jest tak, ze w urzedzie rejestrujesz siebie i partnera ze zyjecie jako para ale bez slubu, i to jest na papierze, mozna brac kredyt na mieszkanie, itd. tutaj to jest traktowane jak malzenstwo. Nawet jakies problemy w szpitalu itd.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-16, 09:18   #4088
Lila_17
Rozeznanie

Dzięki kochane za rady, ale ajax nie poradził sobie z prysznicem, z umywalką kibelkiem super, ale ten prysznic to naprawdę wyzwanie i pójdę do pralni tam maja profesjonalne środki i może coś mi dadzą, niestety będzie musiało to być coś baaardzo mocnego.
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 09:19   #4089
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
A a propo muzyki - jakiej muzyki słuchacie np w aucie? Głośno czy cicho? Ja się zapominam kurde i na full głośności słucham np disco polo albo jakieś rnb a mama mówi żeby słuchać muzyki poważnej heh.. Poczytałam że niby dziecko na razie i tak nie słyszy tych dźwięków ale stresuje mnie to że może muzyka A głośna albo za skoczna?

Byłam w lidlu kupić szwagiwrce kurtkę dla syna matko narodu że hej!
Hej. Ja jeszcze w łóżku
W moim 19 tc jest napisane że dziecko już słyszy i mam wrażenie ze tak jest bo mały reaguje jak słyszy tżta czy siostre. Jest bardziej ruchliwy jak z kims rozmawiam.
W aucie słucham radia i piosenek dla dzieci.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 09:20   #4090
ewka5891
Zakorzenienie

Przykra sprawa z tym prawem w Polsce. Teoretycznie mogli zgłoś i do usg szybciej ojcostwo (czy sie mylę?) ale kto o tym myśli szybciej.
U nas związki partnerskie są traktowane na równi. My nie mamy ślubu i nie nie mieliśmy żadnych problemów z tym, kredyt na dom rowniez dostalismy bez problemu.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 09:26   #4091
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość

Idę kobitki upiec ciasto, córka mnie zgłosiła w szkole i zrobię porzeczkowca. Miłego dnia
Też widziałam tego chłopaka w Pytaniu na śniadanie. Ja jednak uważam, ze prawo jest w porządku, bo każdy facet z ulicy mógłby wejść do szpitala i w tej sytuacji powiedzieć że to jego dziecko. I komu lekarze mieliby je dać? A właśnie w takich przykrych sytuacjach okazuje się, ze ten niepotrzebny ślub porządkuje życie, bo wg prawa ojcem dziecka jest mąż matki. Gdyby mieli ślub dzieciaczek nie leżałby przez miesiąc w szpitalu aż do uznania chłopaka opiekunem zastępczym.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Przykra sprawa z tym prawem w Polsce. Teoretycznie mogli zgłoś i do usg szybciej ojcostwo (czy sie mylę?) ale kto o tym myśli szybciej.
U nas związki partnerskie są traktowane na równi. My nie mamy ślubu i nie nie mieliśmy żadnych problemów z tym, kredyt na dom rowniez dostalismy bez problemu.
U nas też dwie nie będące małżeństwem osoby mogą wziąć kredyt.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-16, 09:30   #4092
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Dzień dobry wszystkim
debraM- gratuluję córeczki
Ja nie lubię słuchać głośno muzyki, słucham raczej R&B i soul, jazz, natomiast moja siostra w ciąży zaczęła słuchać muzyki klasycznej i do dzisiaj jej dwu letni synek zasypia właśnie przy niej, ciekawa sprawa bo odkąd pamiętam zaraz się przy tej muzyce uspokajał.
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 09:47   #4093
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość

U nas też dwie nie będące małżeństwem osoby mogą wziąć kredyt.
Wiem o tym chodziło mi o to, że nie mieliśmy z tym żadnych problemów, opóźnień itp. Wydaje mi sie, ze po prostu są troche bardzie przychylni osobom w nieformalnych związkach i tyle.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 09:49   #4094
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
nie znam sie Moze zadzwon do lekarki i spytaj, nic nie stracisz. a moze poprostu spalas na brzuchu ja ostatnio sie obudzilam na prawym boku, :/
zadzwonię, jak się coś niepokojącego powtórzy. Czytałam ostatnio, że jak macica się rozciąga w ciąży, to cały czas ona się kurczy i rozkurcza i niektóre skurcze mogą być pojedynczo odczuwalne przez kobietę, a nie oznaczają niczego groźnego. Ale jak tylko dziś znowu coś się powtórzy to zadzwonię, bo wolę być spokojna i pewna.

Ja myślę, że dziecko już słyszy i muzykę i głos. Jak TŻ mówi do brzucha, to mała się porusza, więc reaguje na głos
Nie wiem co dziś ze sobą zrobić.... pierwszy raz porządnie się nudzę... masakra.....
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 09:50   #4095
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Wiem o tym chodziło mi o to, że nie mieliśmy z tym żadnych problemów, opóźnień itp. Wydaje mi sie, ze po prostu są troche bardzie przychylni osobom w nieformalnych związkach i tyle.
Wszędzie teraz pieniądze decydują. Zdolność kredytowa i wkład własny przede wszystkim, a czy z chłopakiem czy z babcia to bez znaczenia
Stary 2014-10-16, 10:03   #4096
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Kochana no to wszytskiego najlepszego!!!!!! Najlepsze zaczyna sie po 30stce. Ja już dawno po a cały zcas sie czuje jak 18ka
Ja tak samo ale odkad mam dziexko to jednak czuje sie co najmniej na 25

Ad.smoczkow w szpitalu- bo mi nie zacytowalo- z medycznego punktu widzenia mowi sie i doradza by smoczkow nie dawac przed ukonczsniem 6tygodnia zycia bo moze to zaburzyc odruch ssania u dziecka a w rezultacie pozniej moga wystapic problemy z karmieniem piersia.
Taka jest teoria. Praktyka nie wiem bo my smoczka nigdy nie stosowaliamy. Synek zasypial ze mna przy piersi a pozniej sam a do uspokojenia wystarczylo wziasc go na rece lub poglaskac.
Oaobiscie nie widze zadnych zalet smoczka.
Kiedys myslalam ze smoczek to taki magiczny przedmiot dzieki ktoremu wlasnie dzidcko sie uspokaja ale pozniej sie przekonalam ze jesli dziecko chce plakac to smoczek i tak bedzie wypluwalo a z kolei wychowane bez smoczka nauczy sie rowniez bez niego w nocy zasypiac...no i odpada problem z oduczaniem a z tym roznie. U niektorych super szybko i bez problemu, u innhch spore batalie.
A oduczyc trzeba bo 3 latek ze smoczkiem, nawet juz 2 latek srednio wyglada.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Będzie dobrze. Ja bym na Twoim miejscu nie dzwigala to zawsze ryzyko jakby nie było. Ale jak Cie nie boli to powinno być wszystko ok.
Z tym noszeniem to chyba jest tak ze zalezy do czego organizm przyzwyczajony. Np.ja w pierwszej ciazy nic nie nosilam wczesniej wiec nawet niewielkie obciazenie bylo ryzykowne. Przed ta ciaza nosila synka co trochd juz wazy wiec dalej go czasami nosze i jest ok.

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
A ja właśnie odebrałam wyniki tych moich nieszczęsnych d-dimerów i pomimo tego, że biorę zastrzyki to wzrosły z 1207 do 1506:/ Kurcze i trochę się zdenerwowałam... bo myślałam, że po tych zastrzykach to one mi spadną, a nie wzrosną.... W piątek mam wizytę u lekarza- ciekawe co mi powie

Kurcze to trzymam kciuki za wyniki i pomoc lekarza. Nie wiem co to te d-dimery ale na pewno lepiej by juz sobie znikaly

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 10:04   #4097
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja tak samo ale odkad mam dziexko to jednak czuje sie co najmniej na 25

Ad.smoczkow w szpitalu- bo mi nie zacytowalo- z medycznego punktu widzenia mowi sie i doradza by smoczkow nie dawac przed ukonczsniem 6tygodnia zycia bo moze to zaburzyc odruch ssania u dziecka a w rezultacie pozniej moga wystapic problemy z karmieniem piersia.
Taka jest teoria. Praktyka nie wiem bo my smoczka nigdy nie stosowaliamy. Synek zasypial ze mna przy piersi a pozniej sam a do uspokojenia wystarczylo wziasc go na rece lub poglaskac.
Oaobiscie nie widze zadnych zalet smoczka.
Kiedys myslalam ze smoczek to taki magiczny przedmiot dzieki ktoremu wlasnie dzidcko sie uspokaja ale pozniej sie przekonalam ze jesli dziecko chce plakac to smoczek i tak bedzie wypluwalo a z kolei wychowane bez smoczka nauczy sie rowniez bez niego w nocy zasypiac...no i odpada problem z oduczaniem a z tym roznie. U niektorych super szybko i bez problemu, u innhch spore batalie.
A oduczyc trzeba bo 3 latek ze smoczkiem, nawet juz 2 latek srednio wyglada.

Też mam nadzieję, że nam się uda bez smoczka.
Stary 2014-10-16, 10:18   #4098
debraM
Wtajemniczenie

Dziękuję

Nadrobiłam i teraz już będę na bieżąco się udzielać

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 10:20   #4099
emily863
Zadomowienie

Cytat:
zadzwonię, jak się coś niepokojącego powtórzy. Czytałam ostatnio, że jak macica się rozciąga w ciąży, to cały czas ona się kurczy i rozkurcza i niektóre skurcze mogą być pojedynczo odczuwalne przez kobietę, a nie oznaczają niczego groźnego. Ale jak tylko dziś znowu coś się powtórzy to zadzwonię, bo wolę być spokojna i pewna.

Ja myślę, że dziecko już słyszy i muzykę i głos. Jak TŻ mówi do brzucha, to mała się porusza, więc reaguje na głos
Nie wiem co dziś ze sobą zrobić.... pierwszy raz porządnie się nudzę... masakra.....
Podzieliłabym się czymś, bo trochę mi się w domu rzeczy do zrobienia nazbierało. Na szczęście prasowanie już z głowy, a tego nie lubię. Sporo mam dzisiaj energii mimo że spałam z przerwami i o 5 wstałam zjeść z mężem, bo taka głodna byłam.
Stary 2014-10-16, 10:22   #4100
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

A nie wolno spać na prawym? Ja często leże/śpię na prawym boku. Staram się jak najmniej leżeć/spać na wznak, ale nie zawsze mi to wychodzi

lesyeux jak się dowiem o co chodzi z tym to dam znać Oby coś mądrego wymyślił

Odnośnie wagi to ja od początku ciąży przytyłam 4.4 kg Nie wiem czy to dobrze czy nie, ale jakoś mało się przejmuje przyrostem wagi Po porodzie będę się martwić jak to zrzucić :P

A jeśli chodzi o łazienkę to tak jak napisała tu jakaś dziewczyna bardzo dobre środki są w castoramie (bodajże firma Starwax- drogie, ale na prawdę skuteczne, koszt coś ok. 40 zł). Ja miałam z tej firmy środek pleśniobójczy i wystarczyło popsikać a po 15 minutach spłukać i efekt murowany. Ja zawsze musiałam to szorować, a i tak nie było widać, że w ogóle coś robiłam w tej łazience:P A po tym środku bez szorowania efekt się utrzymywał przez miesiąc Jedyny minus, że strasznie śmierdzi ten środek i jest na prawdę bardzo żrący, więc odradzałabym stosowanie go w ciąży. Chyba, że Wasi partnerzy wyręczą Was w myciu łazienki

Ok ja uciekam do fryzjera, podciąć trochę włosy
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 10:26   #4101
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam nadzieję, że nam się uda bez smoczka.
Hehe..nam to w sumie tak wyszlo. Ja po przeczytaniu literatury czekalam do tefo 6 tygodnia, a pozniej mjalam pelno smoczkow...ale Daro wypluwal...wiec po tym jak wyplul wiekszosc stwierdzilam ze mam w nosie i trudno. No i nie zaluje...teraz mam z kolei z gory zalozenie ze nie dam smoczka ale mozd los mi splata psikusa.

Cytat:
A nie wolno spać na prawym? Ja często leże/śpię na prawym boku. Staram się jak najmniej leżeć/spać na wznak, ale nie zawsze mi to wychodzi

lesyeux jak się dowiem o co chodzi z tym to dam znać Oby coś mądrego wymyślił

Odnośnie wagi to ja od początku ciąży przytyłam 4.4 kg Nie wiem czy to dobrze czy nie, ale jakoś mało się przejmuje przyrostem wagi Po porodzie będę się martwić jak to zrzucić :P

A jeśli chodzi o łazienkę to tak jak napisała tu jakaś dziewczyna bardzo dobre środki są w castoramie (bodajże firma Starwax- drogie, ale na prawdę skuteczne, koszt coś ok. 40 zł). Ja miałam z tej firmy środek pleśniobójczy i wystarczyło popsikać a po 15 minutach spłukać i efekt murowany. Ja zawsze musiałam to szorować, a i tak nie było widać, że w ogóle coś robiłam w tej łazience:P A po tym środku bez szorowania efekt się utrzymywał przez miesiąc Jedyny minus, że strasznie śmierdzi ten środek i jest na prawdę bardzo żrący, więc odradzałabym stosowanie go w ciąży. Chyba, że Wasi partnerzy wyręczą Was w myciu łazienki

Wolno na prawym boku spac ale lepiej sporadycznke. Tak samo jak na wznak tak samo na boku cos tam jest uciskane, jakas zyla i dlatrgo najlepiej na lewym

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2014-10-16 o 10:28
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 10:32   #4102
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
A te skurcze to cie bolały czy tylko było twardo?
Stary 2014-10-16, 10:33   #4103
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Podzieliłabym się czymś, bo trochę mi się w domu rzeczy do zrobienia nazbierało. Na szczęście prasowanie już z głowy, a tego nie lubię. Sporo mam dzisiaj energii mimo że spałam z przerwami i o 5 wstałam zjeść z mężem, bo taka głodna byłam.
no właśnie zrobiłam pranie, obiad mam już gotowy, bo wczoraj robiłam... w mojej pipidówce na porządne zakupy się nie da pójść, bo sklepów prawie nie ma...tak to bym może jakąś piżamkę sobie kupiła... zaraz wymyślę sobie kolejną robotę, bo idzie oszaleć

Cytat:

ja też śpię na prawym i na lewym, przewracam się z boku na bok.
Przyjemności u fryzjera!

Dziewczyny wstawię Wam kilka fotek znanych osób, zobaczcie jak wyglądali naturalnie, jeden wniosek się nasuwa: masz kasę, to możesz się przerobić na maksa :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ania lewandowska.jpg (158,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ania lewandowska 2.jpg (53,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chylińska.jpg (70,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koguty.jpg (31,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg OMG.jpg (42,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PPD.jpg (39,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg prosiaczek.jpg (93,1 KB, 14 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-16, 10:40   #4104
emily863
Zadomowienie

Zasugerowałam się wczoraj którąś z Was (chyba Meganka) i weszłam na stronę Nexta. Bardzo spodobały mi się tam ubranka. Nie wiem do końca czy ceny są dobre czy nie, a skoro trochę rzeczy dostanę, trochę pewnie w lumpie kupie to i coś nowego, porządnego niech też dziecko ma. Kupiłam trójpak body http://pl.nextdirect.com/pl/g795422s...Success#676529 , trójpak pajacyków http://pl.nextdirect.com/pl/x54790s4#683147 i dla siebie spodnie http://pl.nextdirect.com/pl/x546234s...Status=Success. Zawsze staram się też jakiś rabat znaleźć i tutaj też mi się udało. Wpisując kod NXTBS dostaje się rabat - 35 zł na pierwsze zakupy przy zamówieniu powyżej 175 zł.
Stary 2014-10-16, 10:40   #4105
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
A te skurcze to cie bolały czy tylko było twardo?
czułam taki ból, jak się ma czasem, jak się musi iść do toalety z powodu wibracji jelitowych, coś podobnego
Stary 2014-10-16, 10:40   #4106
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
też by mi się przydało ehhhhh
Stary 2014-10-16, 10:41   #4107
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Dzięki kochane za rady, ale ajax nie poradził sobie z prysznicem, z umywalką kibelkiem super, ale ten prysznic to naprawdę wyzwanie i pójdę do pralni tam maja profesjonalne środki i może coś mi dadzą, niestety będzie musiało to być coś baaardzo mocnego.
Najlepsze czego używałam to chlorowy W5 z Lidla w niebieskiej butelce. Usunie wszystko. Ciężko go dostać, ale może ci się uda.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 10:57   #4108
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość

Ale mnie wczoraj gin przepytywał. Nadal nic nie przytyłam, wyniki słabe, więc zaczął pytać co jem, jak często, czy może jakiś sport uprawiam. I ostatecznie pozwolił mi od czasu do czasu wypić 1/3 lampki wina na pobudzenie soków trawiennych, bo muszę jakoś pobudzić apetyt... a nic nie działa Zrobiłam wczoraj polecany koktajl z pietruszki, muszę przyznać, że całkiem dobry Na szczęście póki co wystarczy, jak spróbuję poprawić wyniki dietą, obeszło się bez żelaza w tabletkach. A Maluszek mimo moich słabych wyników ślicznie rośnie, aż lekarz był zaskoczony, że z nim wszystko w pięknej normie. Za 2 tyg. połówkowe
Ważne że z Maluszkiem wszystko dobrze. Mam nadzieję, ze jednak w końcu coś Twoja waga drgnie, bo bardzo osłabniesz.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Luzna25 czytam właśnie o twoich wynikach, tez niewiele o tym wiem. Mam nadzieję, ze w końcu coś lekarz zaradzi.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Dziś mam wizytę na 17, stresuję się, miałam okropne sny. Ale to chyba przez wczorajszy ból brzucha. Wydaję mi się, ze to była niestrawność jakaś, ale wieczorem wystraszyłam się, tak momentami bolał. Przez całą noc śniło mi się ze z Maleństwem coś nie tak. Na szczęscie od rana fika mi po brzuszku. Kochane uspokaja mamusie, że ma się dobrze. Ale dobrze, ze dziś wizyta. Niestety ide bez Tż. Zapowiedziałam że wracam z czymś w kolorze niebieskim, różowym albo neutralnym, jeśli lekarz nie podpatrzy.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 11:19   #4109
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Najlepsze czego używałam to chlorowy W5 z Lidla w niebieskiej butelce. Usunie wszystko. Ciężko go dostać, ale może ci się uda.
Będę szukać, nie poddam się, bo taki prysznic nie może być, a nowego kupować nie będę zresztą nawet roku nie ma jak wykończyliśmy mieszkanie. Mam nadzieję, że trafię na produkty o których mówiłyście i jakoś dam radę usunąć ten okropny kamień i zacieki

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Zasugerowałam się wczoraj którąś z Was (chyba Meganka) i weszłam na stronę Nexta. Bardzo spodobały mi się tam ubranka. Nie wiem do końca czy ceny są dobre czy nie, a skoro trochę rzeczy dostanę, trochę pewnie w lumpie kupie to i coś nowego, porządnego niech też dziecko ma. Kupiłam trójpak body http://pl.nextdirect.com/pl/g795422s...Success#676529 , trójpak pajacyków http://pl.nextdirect.com/pl/x54790s4#683147 i dla siebie spodnie http://pl.nextdirect.com/pl/x546234s...Status=Success. Zawsze staram się też jakiś rabat znaleźć i tutaj też mi się udało. Wpisując kod NXTBS dostaje się rabat - 35 zł na pierwsze zakupy przy zamówieniu powyżej 175 zł.
Oj, a jak mi się podobają masakra, ale muszę się wstrzymać jeszcze Piękne zamówiłaś, dziewczyny pisały, że są dobre jakościowo

To ja uciekam poszukiwać środków na ten nieszczęsny prysznic. Buziaki dla Was
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 11:28   #4110
lesyeux
Zadomowienie

Witam się i ja w dniu dzisiejszym pospałam do 11 w szoku byłam, jak popatrzyłam na zegarek

Cytat:
3 mam kciuki za wizyte ja swoja dopiero za miesiac mam. bedzie dobrze
Mam kolezanke ktorej lekarz tez powiedzial ze nie bedzie mogla miec dzieci (...)
ja dzis weszlam na wage, rosnie jak szalona, nowy kg od wizyty lekarzowej z tamtego wtorku
Fajna historia

tez wizytuję na za miesiac dokładnie 18 listopada !
wcześniej jednak mam połówkowe, będzie to 19 t 4 dzień ( 21 październik) mam nadzieje ze akurat na takie badanie ? czy lekarz mnie okrzyczy, ze za wcześnie :P ?????

MI ginka teraz powiedziała, o ho ho p. Paulinko, teraz po 20 tc to waga będzie leciałaaaaa jak szalona teraz najwięcej można utyć
ale co tam :p wiosną rodzimy nasze skarby, piękna pogoda, spacerki pomogą Nam w zrzucaniu zbędnego balastu a Jak będziemy karmić piersią maleństwo nas wspomoże

Cytat:
A a propo muzyki - jakiej muzyki słuchacie np w aucie? Głośno czy cicho?
Ja słucham głośno i śpiewam . słucham hitów z radia i takiej tanecznej trance/techno

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo hej

Już dwa dni Was nadrabiam, a zostało mi jeszcze 7 stron Chcę być na bieżąco w końcu Wczoraj miałam połówkowe i dziewczynka na 100%, bo już 3 lekarzy mi to potwierdziło. Mam kolejny filmik do kolekcji i cudowne zdjęcia a przez to, że mam pępowinę dwunaczyniową przysługuje mi darmowe echo serca dla maluszka, więc za 4 tygodnie idę na kolejne ważne badanie. Lekarka mówiła, że serduszko zdrowe, ale jak mogę iść to warto skorzystać.
Super, że na 100% wiesz, ze to dziewczynka ja też chcę potwierdzenia chociaż II lekarza. i będę miała okazaję już we wtorek
I dobrze, widzieć, że przysługuje Ci darmowe echo serca.
Z zakupami nie zaszaleje, siostra ma dla mnie cały strych ciuszków w kartonach

Cytat:
Zasugerowałam się wczoraj którąś z Was (chyba Meganka) i weszłam na stronę Nexta.
rewelacyjne ciuszki ma next! dużo tez ich widać w lumpeksach jakościowo są super.
mnie urzekła ta czapka, własnie z tej strony ! jest zabójczo słodka i na pewno ją kupię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 678-931-X54s4.jpg (20,7 KB, 8 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości