![]() |
#2671 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3
Cytat:
Mój TŻ kilka rzeczy też tak sprzedał i ludzie po prostu dzwonili i przychodzili. co do kp po porodzie myślę, że jak tylko będzie czas to każda będzie się dalej udzielać i tak jak teraz...chociaż czasu już pewnie będzie mniej zdecydowanie ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mam czekolade zrobic ?? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja zjadłam batonika jaką godzinę temu i mała tak szaleje, że normalnie cały brzuch podskakuje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dostalam wiadomosc ze nie przyjada do mnie... facet mojej mamy doprowadzil ja do lez, a tego nie zniose, nie kiedy moja najukochansza mama placze o nieeeee... tego nie potrafie zniesc, to najgorsze co moze byc, kiedy najblizsze mi osoby cierpia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wlasnie TZ mnie uspokoil po wszystkim, ze maluszek to napewno czuje itd. racja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to dla siebie zawsze żałuję, dla córki wszystko.... Karmienie piersią jest wspaniałe i trzeba myśleć o tym pozytywnie, że się uda. Co prawda w szpitalu mnie tego nie nauczyli ale w domu spokojnie doszłam na czym to polega. Radą babci i prababci piłam bawarkę na laktację i mleko aż sikało. Ale to chyba raczej w głowie siedzi. Na pewno i teraz nam się uda! Cytat:
---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, że mama jednak przyjedzie. Porozmawiacie sobie na spokojnie. Nie denerwuj się.
![]() |
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nerwy są złym doradca. Pamiętaj o maluszku.
![]() |
#2677 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim.
mkluke - gratuluje córeczki i dobrze że wszystko ok ![]() Niunia- fajne literki, ja do takich robótek mam dwie lewe ręce więc kupię gotowe aha i jak będziesz miała czas to dopisz imię synka KUBUŚ Pisałyście wczoraj o karmieniu piersią. U mnie było to tak, w szpitalu nie miałam wcale pokarmu ale przystawiałam małą jak najczęściej żeby laktacja się rozwinęła nie było lekko ale nie dałam jej dokarmiać w końcu pokarm się pojawił, nie obyło się bez bólu i poranionych sutków, ale jakoś wytrwałam. Przez pierwszy miesiąc było wspaniale mała jadła co 3 godziny w dzień i co 4 w nocy więc idealnie,ale później coś się zaczęło dziać mała była na piersi cały czas a i tak miałam wrażenie że była głodna, nic nie pomagało męczyłam się tak przez 2 tygodnie później się poddałam i podałam jej mm. Miałam straszne wyrzuty sumienia przez tydzień wyłam że jestem wyrodną matką, zresztą teściowa dawała mi to odczuć. Teraz jestem już mądrzejsza i na pewno tak łatwo się nie poddam i nikt mi nie wmówi że mama mało wartościowy pokarm bo tak mi mówiono, a co się okazało po fakcie był to skok rozwojowy mojej małej i po prostu miała większą potrzebę bycia przy piersi. Dodam że moja siostra przy pierwszym synku też łatwo się poddała, teraz drugiego synka karmi już 10 miesięcy , więc ja też będę walczyła o kp. Życzę wam udanego weekendu my idziemy dzisiaj na chrzciny więc zapowiada się rodzinne spotkanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
A ja się witam w 21 tygodniu
![]() Podczas mojego czuwania stwierdziłam że popatrzę sobie o tej przeziernosci karkowej i się wystraszylam bo u mnie to jest 0,17cm więc źle przelozylam to na mm i wyszło mi że mam 17mm tej przeziernosci i szok i szukanie zE dziecko będę mieć chore itp... Mnóstwo pytań przyszło do głowy dopiero potem sobie uświadomiłam że to jest 1,7mm i wtedy zasnelam spokojnie. Masakra jaka durna jesten. Poza tym dzieciak mój dziś mnie ciągle w nocy kopal heh ![]() Dziś u mnie pochmurno i szaro ale za to baaardzo cieplutko bo prawie 20 stopni - ta pogoda szaleje!
#2679 |
Zadomowienie
|
Helooo
![]() Wczoraj Tz do mnie bym sie ubierala i nie gadala glupot ze na tyle sklepow w galerii nie ma nic co mi sie podoba. I zawiozl mnie do galerii i wyszukal mi cudowne buty wow!!!! W stradivariusie takie wysooookie kozaki za kolanko i w h&m wynalazl.torebke ktora jest sliczna ![]() ![]() Ogólnie sama źle czuje sie chodząc po galerii... tak jakod wolę z kimś ![]() I dzieki mezuniowi mam cudowne rzeczy. Fotki wkleje jutro bo powinnam juz jutro miec neta w komputerze ![]() A teraz czekam na rodzicow. Wspolny obiadek. A moj tato bedIe.coś grzebać przy aucie ![]() Wpadne tu później . Milego dnia ![]() Mkluke: mi tez gadali ze bedzie chlopak itp. A ja ze czuje ze.corcia ale piczekam na usg polowkowe i usg u mojej gin i dowiem sie kto ![]() I jak okazali sie ze dwuch gin potwierdzilo dziewczynke to ta ciotka... ach napewno sie pomylili. Myslalam ze ja rozszarpie, wiedzma jedna wrrr....:-D Papa
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki dziewczyny za rady, zadzwonię tam po 10 ![]() ![]() lesyeux fajnie, że zakupy Wam się udały, czekamy na foty! ![]() Ja zjadłam śniadanie, zaraz biorę się za porządki. Zapaliliśmy dzisiaj w kominku, w całym domu pachnie drewnem, zjadłam mandarynki, które też czuć w powietrzu..... i wpadłam w bożonarodzeniowy nastrój ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() podczytuje was ciągle, ale jakoś nie miałam weny na pisanie, może to ciążowe lenistwo? co do płci i ciotek klotek to będą miały za swoje te wszechwiedzące baby, co to syna wróży bo kobieta ładnie wygląda ![]() ![]() pisałyście o karmieniu piersią, którego i ja się boję straszliwie, może dlatego że już mam strasznie wrażliwe piersi i co to będzie jak sutki pogryzie dzidzia ałć ałć, ale bardziej boje się tego że nie będe umiała dać tej cycki dla dzieciątka mojego, albo jak będę już chciała dać a tam nic nie będzię ![]() dziewczyneczki i pytanko mam, bo strasznie bolą mnie boki od tego spania, uda cierpią straszliwie, takie obciążenie i ciągle praktycznie ja jednym boku, bo na prawym Olci mojej coś nie pasuje ![]() ![]() miłego dnia ![]() ![]()
![]() |
#2682 | |||||
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie,
do około 1 w nocy mała tańczyła mi po całym brzuchu, wstałam więc niewyspana, ale to nic ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z tym przewidywaniem to już jest męczące. Mi też mówili, że chłopak, bo pięknie wyglądam. Czyli nie ma bata, jak się ma urodzić dziewczynkę, trzeba zbrzydnieć, mieć syfy na twarzy, zmęczoną cerę, podkrążone oczy, burchle na rękach, krzywy nos i wyglądać na siedem nieszczęść.
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na 13 wizyta, już się trochę stresuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/wielofunkcyjna-pod...760367645.html
![]() |
#2686 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja się przymierzam do małego szaleństwa w listopadzie, muszę wzbogacić garderobę bo się boję, że porozciągam sobie ulubione rzeczy ![]() ![]() Z tym, że ja wolę po sklepach chodzić sama, jak jestem z kimś to mam wyrzuty sumienia, że się przy mnie nudzi ![]() Cytat:
![]() A tu hormony są dla mnie po prostu łaskawe póki co ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też ubranka większe schowam na później, tylko nie sądziłam, że mimo metek w tym samym rozmiarze i tak będą się różnić wielkością. Dziewczynki, poza Leyseux - Twoją pamiętam ![]()
![]() |
#2688 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zadomowienie
|
Nie ma się co stresować! Na pewno wszystko jest w porządku!
![]() ![]()
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Raczkowanie
|
hejka ja dziś tak szybko pochwalę się zakupami i brzuszkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super zakupy i super brzuszek ![]() ![]() a tak w ogóle to dzień dobry Wszystkim ![]() ja od rana niestety z bólem, chyba 8 mi rośnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zadomowienie
|
Dawno Was nie czytalam, ale czuje sie źle. Chyba czymś się strulam.Wczoraj cały dzień wymiotowalam i przelezalam w łóżku. Dziś nadal się źle czuje. Pije na siłę,zeby się odwodnic.Bo jedzenie staje mi w gardle.bleeeee
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Siedzę w poczekalni u lekarza, oprócz mnie są jeszcze dwie ciężarne- wszystkie trzy mamy na sobie niemalże identyczne kiecki
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Jeżeli masz możliwość to pij jakieś elektrolity, coś tam w Tobie zostanie, bo sama woda to tylko przelatuje przez organizm ;* |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super brzusio ![]()
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
Jestem już po wizycie. Wszystkie pomiary i wymiary są w porządku, mała ma 443 g, czyli przez miesiąc podwoiła wagę. Mam filmik z wizyty i mam pewność, że przynajmniej w jednej ręce ma 5 palców, bo można to dokładnie zobaczyć na filmiku
![]() ja ważę 57.9 kg, czyli od pierwszej wizyty w ciąży (10tydz.) przytyłam 1,5 kg, a od ostatniej wizyty 0,5kg ![]() ![]() Zosia jest nadal Zosią, nie przepoczwarzyła się w małego Zosia ![]() ![]() no i to tyle. Miałam dzisiaj z mamą jechać robić porządki na kancelaryjnym strychu, chcemy wywieźć niepotrzebne ubranka i akcesoria niemowlęce do domu samotnej matki. Ale plany się zmieniły i będziemy robić to we wtorek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Doczytałam, że tak ![]() ![]() Jasne .... nic nie kupisz ![]()
Ślub 08.07.2006 ![]() Oliwia Roksana ur. 26.03.2011 ![]() Aleksandra zm. 01.04.2014 ![]() Synek tp. 15.03.2015 ![]() Edytowane przez mordka_1985 Czas edycji: 2014-11-08 o 13:19 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Raczkowanie
|
Witam mamuśki. U mnie dziś fatalna pogoda, od rana pada deszcz i nic mi się nie chce a muszę wziąć się za sprzątanie :/
mkluke gratuluję dziewczynki gosiaczek221 śliczny brzusio i śliczne ciuszki W ogóle to powiem Wam że już nie mam co ubrać, kupiłam jedne spodnie ciążowe w H&M i udało mi się w lumpku znaleźć jedną koszulę ciążową , czarną z H&M za całe 5 zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2699 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja odwiedziłam wczoraj lumpka - małej kupiłam zwykłe proste białe pajace i coś ala spodnio - leginsy, a sobie...cóż poszłam po swetry, takie za tyłek, a wyszłam z letnimi sukienkami ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- I jeszcze dopiszę może komuś się przyda...na faceboku na fanpagu Reserved jest do pobrania kupon (kod) -30% na zakupy z działu damskiego, męskiego i dziecięcego ![]()
keep calm and rock n' roll! Edytowane przez dziewczynazgitara Czas edycji: 2014-11-08 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() Co do kp to też mam ogormne obawy, chciałabym ale nie wiem czy u mnie to wypali. czytam watki świeżoupieczonych mamusiek i zaczynam się zastanawiać czy będę miała taką silna wolę by walczyć ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.