|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3
Cytat:
bo to może być zamiennik ewentualnie |
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha ![]() a poza tym robię literki co wcześniej pisaliśmy te wyszywane ![]() jedną już mam zrobione!
|
|
#2643 |
|
Rozeznanie
|
Beznadziejny dzień u mnie... mam dośc. Miło więc poczytać co u was
zjem coś słodkiego i pójde spać niech już będzie jutro...
|
|
|
|
#2644 |
|
Zadomowienie
|
Kakao mnie tak nie zadowoli.
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
przychodzę do Was z promocjami
chodzę sobie po Wizażu i wyłowiłam takie cuś z posta ciężarnej wizażanki: 1. http://allegro.pl/bezszwowe-legginsy...754009681.html kupiłam je akurat u nich stacjonarnie, na marywilskiej są po 25zł, opisane niby jako ciążowe ale wg mnie są one po prostu nieuciskowe z wyższym stanem, ocieplone polarkiem, nie prześwitują, bardzo polecam. Rozm L/XL wcale nie jest wielki, po prostu leggi są dłuższe. Oczywiście dla ciężarnych polecam też jak najbardziej 2. http://allegro.pl/r-62-george-body-k...684236051.html i jeszcze coś dla przyszłych mam bo widzę, że też tu zaglądają użytkownik ma bardzo konkurencyjne ceny a rzeczy firmowe, dobre jakościowo, polecam i pamiętajcie, że jak kupujecie przez aplikację z kartą Visa, to nie płacicie za przesyłkę, więc np. to body z linka będzie Was kosztowało faktycznie 3,99zł ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Co to za aplikacja Visa niech ktoś wytłumaczy bo głupia...
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
https://kupony.allegro.pl/visa/ tu masz tak opisane w skrócie. To działa przy zapłacie przez apl. allegro w telefonie
|
|
|
|
#2648 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rodzinka na pewno się ucieszy![]() Cytat:
Cytat:
ja kompletnie nie mam takich zdolności, ale może mamie bym pokazała...u mnie to nie za dużo roboty nie to co u Ciebie, trochę więcej literek ![]() Cytat:
spróbujesz jeszcze raz proszę?
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/r-62-george-body-k...684236051.html a teraz?
|
|
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba zamówię jutro legginsy z linku, który wrzucałam kilka dni temu z panelem i ocieplane. Licytuję też kilka ciuszków z H&M MAMA, ciekawe czy uda mi się coś zdobyć ![]() Wybraliśmy się z TŻ i jego babcią na wieś, jesteśmy w okolicach Nowego Targu i mój internet mobilny doprowadza mnie tu do szału Z ciuszkami dla dziecka podobno szaleje moja babcia i mama ale pojadę do nich dopiero w przyszły weekend, więc zobaczę ile naprawdę nakupowały, nigdy nie mówią mi prawdy przez telefon jestem niesamowicie zaskoczona ![]() Zazdroszczę Wam zdobyczy z lumpków, ja do swojego miasta nie jeżdżę za często a w Krakowie nie trafiłam jeszcze na fajnie zaopatrzony
|
|
|
|
|
#2651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowy Targ to znajome mi rejony. Mam rodzinę w Nowym Sączu, często jeżdże na narty do Krynicy, więc to takie "moje" klimaty ![]() Fajnie, że prababcia tak do tematu podeszła ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
(nie no żartuję ) Pomieszkiwałam przez dwa lata w Krakowie i trochę tam złaziłam Mieszkałam przy Rynku, a potem w tych blokach obok G. Krakowskiej, więc zwiedzałam te lumpki w centrum. Kilka fajnych jest przy takiej małej ulicy, odchodzącej od ul. Szlak i generalnie w okolicy tej ulicy. Raz na dwa/trzy tygodnie jeździłam do tego wielkiego lumpa/hurtowni, ale za cholerę nazwy nie pamiętam Nie wiem czy kojarzysz, taki kilkupiętrowy, łażenia na cały dzień![]() znalazłam: http://www.artus94.pl/ tutaj jest pokazane, jak dojechać
Edytowane przez nouvelle2 Czas edycji: 2014-11-07 o 20:17 |
||
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No cóż, ja nie bardzo miałam ochotę na wyjazd ale babcia TŻ się uparła a ja nie chciałam spędzać tylu dni bez niego Głównie dlatego, że to nieduża chatka ale bardzo zima - trzeba sobie napalić w piecu kaflowym, żeby było cieplej i ciepło szybko umyka. Ale z drugiej strony przez wyjazd nie muszę nic robić w domu, mogę się relaksować i spokojnie ogarniać rzeczy na uczelnię, żeby kolejne tygodnie mieć luźniejsze ![]() Najbliższa rodzina ostatecznie się cieszy i do daje mi dużo wsparcia Reszta dowiaduje się powoli, reakcje są różne ale nie mam z nimi na tyle częstego kontaktu żeby się tym przejmować ![]() Rozwaliła mnie tylko reakcja siostry mojej babci, jej córka ma 29 lat i zdaniem cioci nie wypada, żebym ustatkowała się szybciej niż ona |
|
|
|
|
#2653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że wyhoduję wielkoluda na tych moich witaminkachrosiek, nie wiem czy zauważyłaś, bo edytowałam posta i dopisywałam ![]() Taki domek jak opisujesz, z piecem kaflowym, bardzo miło mi się kojarzy Ale to się raczej nie spełni, bo jedyne co mam na naszej działce budowlanej to drewniana szopa, taka z 10 mkw |
|
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam jedne jedyne skarpeteczki jakies od kolegi w pracy dostałam. A tak to ZERO ![]() O jaaaa mam chyba torebkę czekolady do picia schowana na czarna godzinę, idę szukac ![]() Musisz za zakupy zapłacić przez aplikacje Allegro na telefonie i tam zapłacić za pomocą kart visa
|
|
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o Artusie też nie słyszałam a mieszkam nie tak daleko, może 10 minut samochodem więc dziękuję ![]() Taki domek jest fajny Ja mam nadzieję, że w przyszłości dziecko mnie nie przerośnie, moja mama jest ode mnie pół głowy niższa i czasem się z niej nabijam
|
|
|
|
|
#2657 |
|
Rozeznanie
|
Uliczkaz jeśli nie spotkamy się w najbliższym czasie na zajęciach gimnastycznych to na pewno trafimy na siebie w styczniu na wykładach i ćwiczeniach
![]() trzymam kciuki za Maluszka, ma jeszcze dużo czasu by wada zniknęła Naliczyłam już 3 JANÓW na wątku, jejku w przedszkolu może być zatrzęsienie no ale już z mężem ustaliliśmy, imię się nam bardzo podoba i najwyżej będziemy go wołać jakąś nietypową odmianą imienia zamiast klasycznie Jaś
|
|
|
|
#2658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tak w ogóle nouvelle jesteś mistrzem promocji, rabatów itp
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
jestem dwie literki zrobione
![]() D i M hehemyślałam że się nie uda ![]() robię wg tej stronki ![]() a potem na logikę :P http://miszmaszka.blogspot.com/2012/...literke-b.html
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz chciałabym nastawić się na bardziej uniwersalne rzeczy, jeżeli chodzi o płeć. Chodzi mi tu o ciuszki, pościel, ewentualne zabawki itd. Szkoda mi będzie sprzedawać wszystko, jeżeli drugi dzieć okaże się chłopcem A przy tych uniwersalnych to jest wielka oszczędność, jeżeli wszystko mamy po starszym![]() Chociaż ja to bym mogła mieć i trzy dziewczynki ale tż chyba by się załamałNajbardziej z całego macierzyństwa przeraża mnie karmienie piersią, tzn. problemy z tym związane. Śledzę sobie na bieżąco po kolei wszystkie wątki 'rodzące' i praktycznie każda z mam ma na początku ogromne problemy z kp. A ja to już pewnie w ogóle będę miała przekichane, bo ani moja mama ani moja siostra nie miały mleka praktycznie w ogóle. A ja tak bym chciała karmić piersią Na dodatek wiem, że u nas w szpitalu położne zamiast pomóc w tym względzie, to jeszcze przeszkadzają swoim zachowaniem i terrorem...Mam już laktator, mam te 'nasutniki', muszę zgłębić temat herbatek wspomagających laktację i będę walczyć we łzach...
|
|
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tym bardziej że moja mama miała cieżko z pokarmem praktycznie wg. a tak bym chciała karmić długo i by maleństwo pomogło mi schudnąć dzięki karmieniu piersią.
|
|
#2662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze Cię trochę pomęcze, a więc:1. skąd masz materiał? kupowałaś taki z metra czy np. jakiś ciuch z lumpa? 2. do środka pakujesz zwykłą watę? nie odkształci się to w praniu? 3. da się to uszyć na maszynie? A w ogóle to trochę roboty będziesz miała, Dominika to długie imię dosyć także podziwiam!Cytat:
A jeszcze takim nastawieniem i strachem możemy się psychicznie zablokować i będzie dziewczyny, a który Linomag jest ok? Bo słyszałam, że Sudocrem ma niefajny skład i lepiej stosować Linomag. Tylko, że tych Linomagów też jest kilka... |
||
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do środka pakuję watę ![]() szyję ręcznie jak masz maszynę umiesz na maszynie to polecam , pójdzie szybciej , ja niestety ręcznie nie mam maszyny i nie umiem na maszynie ![]() z karmieniem ja narazie się wstrzymuję o negatywnym myśleniu , będzie co będzie na to wpływu nie mamy kochana ![]() na siłę się nie da , będzie mleko dam małej, nie będzie to trudno. tylko te moje kg zostaną i ciężej będzie bożeeeeeeeeeee
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Nouvelle (słownik w telefonie na podstawie liter podpowiada wyraz biurokracja
) śliczne sukienki, wygladasz rewelacyjnie![]() Asiulek bardzo fajne ciuchy ![]() Crystal fajnie, ze znalazlas wozek który Wam sie podoba, oby na żywo tez był ok
|
#2665 |
|
Raczkowanie
|
martunka88 Ja ciągle mam nadzieję, że te skurcze w końcu się skończą... i uda mi się poćwiczyć, a przede wszystkim pośmiać i zrelaksować
![]() Ja już chyba pisałam, że z tymi imionami naprawdę nie przewidzisz. Moja Ola (a przecież to bardzo popularne imię- zwłaszcza, kiedy się rodziła) nie miała od przedszkola swojej imienniczki. Z kolei ma w klasie 3 Dominiki Będzie, co ma być. Grunt, żeby nie skrzywdzić Dzieciaczka ![]() nouvelle Moja mama karmiła każde z nas (a mam troje rodzeństwa) bardzo krótko, a ja, mimo niewielkich piersi- karmiłam 13 miesięcy. Swego czasu zastanawiałam się nawet nad oddawaniem swego mleka dzieciaczkom, które go potrzebują. Także musisz być dobrej myśli Nie ma na to reguły Dla mnie Kenzo są teraz stanowczo za słodkie i zbyt długo się utrzymują ![]() mon9 Hehehe, czyli należy do tych pamiętliwych Zupełnie tak samo jak mój A. Ale ma to swoje plusy W naszym przypadku wybór imienia jest jeszcze trudniejszy, bo musi się ono podobać 3 osobom Starsza siostra strasznie się przejęła i traktuje to wręcz jak misję Dobranoc, życzę Wam i Maluchom spokojnej nocy. Na szczęście zastrzyk działa też nasennie
|
|
|
|
#2666 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pokaż później efekty ![]() Cytat:
tutaj dużo zależy od głowy więc nie ma co się źle nastawiać i co najważniejsze nie słuchać tysiąca rad w okół. Przykre, że tyle się słyszy o położnych w szpitalach, które wręcz krzyczą na świeżo upieczone mamy, a skąd niby ktoś przy pierwszym dziecku ma wiedzieć jak powinno się karmić...nouvelle a laktator i inne "bajery" kupowałaś już czy od kogoś dostałaś?
|
|
|
#2667 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiście wyglądają jak nowe![]() Cytat:
![]() Cytat:
heheCytat:
Pisalyscie o karmieniu piersią, nie ma co sie martwić na zapas. Ja wychodzę z założenia, że laktacja jest w głowie i duże znaczenie ma nasze nastawienie i chęci do karmienia. Tez miałam rożne myśli z młodym, na początku poranione sutki ale wiedziałam, że chce karmić piersią i to mi dawało sile. Nie uważam podanie mm za czego złego, jednak ja miałam taki cel a nie inny. Nie mówiąc juz o tym ile zaoszczedzilam na mleku
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Licze na to, że z biegiem czasu, jak już maluchy będą na świecie, stworzymy tutaj jakieś kółko wsparcia w kp i damy radę z tym tematem...
aaakarolina laktator pożyczyłam od przyjaciółki, ręczny Avent, a nakładki dała mi nówki zapakowane, bo jej jedne zostały Także mam w spadku. znalazłam u mnie w mieście łóżeczko Hensvik za 100zł. Tyle, że ja nigdy nie kupowałam niczego tak u kogoś osobiście, ale przez internet (nie wiem czy wiecie co mam na myśli ). Mogę się rozmyślić po obejrzeniu tego łóżeczka? Chodzi mi o to, że umówiłabym się na oglądanie, a potem jakby coś mi nie pasowało- zrezygnowałabym. Czy jak już kliknę, że kupuję, to kaplica? |
|
|
|
#2669 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam z USG... trochę mnie pocieszył ten lekarz... powiedział, że to nie dziecko jest za nisko, tylko wód płodowych jest za dużo, a to jak na razie nie jest takie straszne... uff
![]() a tak poza tym to wszyscy, czyli my, rodzina, znajomi obstawiali, że będzie chłopak i co... DZIEWCZYNA |
|
|
|
#2670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
a nie ma nr. telefonu zeby sie skontaktowac osobiscie i umowic na spotkanie ? Tez podczytuje inne watki, i w kazdym prawie o problemach z kp troche mnie to przeraza... Chce karmic dwa trzy miesiace tylko. Wiec zobaczymy co wyjdzie Moja mama miala jakies zapalenia ze mna i z siostra, wiec nie karmila nas w ten sposob, mowi ze okropnie bolalo ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.

ślinotok....
bo to może być zamiennik ewentualnie
Ja przed wizyta wypilam kubek goracej czekolady w poczekalni to maluszkowi tak posmakowalo ze robil dyskoteke do wieczora, nawet TZ i ginekolog mial okazje uslyszec podczas badania serca jak kopie hi hi hi 

rodzinka na pewno się ucieszy
spróbujesz jeszcze raz proszę?
(nie no żartuję
Nie wiem czy kojarzysz, taki kilkupiętrowy, łażenia na cały dzień

No chyba, że mała będzie ulewać.
więc dziękuję
Na dodatek wiem, że u nas w szpitalu położne zamiast pomóc w tym względzie, to jeszcze przeszkadzają swoim zachowaniem i terrorem...