|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cześć
Po wczorajszym dniu,błagam o sierpień!!!! Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej ![]() Dzisiaj postaram się być z Wami ![]() Miłego dnia Edytowane przez dd1dd Czas edycji: 2015-05-28 o 08:09 |
|
|
|
#2462 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski
![]() Lulla wózek mega mi sie podoba , sliczny jest dd1dd ja też błagam o sierpień . Od dwóch dni wszystko doslownie wszystko mnie boli , brzuch sie stawia , rano jak tylko wstane odrazu łapię mnie ból kulszowy i tak do wieczora ..
|
#2463 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
Przepraszam że mnie nie bylo ale nie miałam Internetu ( Nie jestem wstanie was teraz nadrobić ale sie postaram ![]() Widziałam nowe mamy takze również witam LULLA gratuluje zakupu wózka
|
|
|
|
#2464 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, ja wlasnie wrocilam z porannych spozywczych zakupow ;-) wciagam kanapki ze swiezym ogorkiem ;-) dzis piore kolorowe ciuszki malego bo wczoraj pralam biale i suszarki zbraklo :-P
Lulla gratuluje zakupu piekny <3---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Mnie wczoraj z nerwow tak brzuch twardnial i bolal ze zaraz po pracy wskoczylam do lozka i wstawalam tylko do lazienki, dzis rano lepiej ale dzis wiem ze mam ciezki dzien w pracy wiec musze juz sie nastawic psychicznie :-P ale dam rade, juz niedlugo ;-) |
|
|
|
#2465 | ||
|
Zakorzenienie
|
MsLullaby bardzo ładny wózeczek
roxana_lu czy ty jeździsz suwem? bo coś mi się tak kojarzy... Nie masz bazy wmontowanej fabrycznie w samochód? Ja mam z przodu pasażera i z tyłu za kierowcą... Wmontowane są bazy fabrycznie w siedzenie... na ,,klik,, dzięki za podpowiedzi co do pościeli do wózka... Tak szukam na jesień ale też np sprawdzi się do auta do fotelika na podróż , a podusię chcę... nie wiem po co... do kompletu hehe pewnie wykorzysta się ją w późniejszym czasie... Witam się w nowym dniu i witam nową mamusię... ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- leż jutro pojdziesz |
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
Majka, ja nie lubie prasowac zwlaszcza jak jest cieplo, a dzis pogoda do prasowania idealna ale jak patrze na te ciuszki to zelazko sie wrecz usmiecha ;-) tylko nie wiem czy dzis sie wyrobie ze wszystkim ;-) wiec moze prasowanie bedzie dopiero jutro bo jutro wolniejszy dzien.
|
|
|
|
#2467 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana
![]() woda na kawkę się gotuje więc zaraz siadam i nadrabiam co tam po południu się działo ![]() u mnie dziś przedpołudnie przyjemności - kawka śniadanko a potem fryzjer - nareszcie bo już mi włosy we wszystkie strony stoją
|
#2468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do badania to albo usg albo samolot ![]() No ale wyboru nie było, wiec muszę się dostosować ![]() Mi też... Cytat:
![]() Współczuje wizyty na IP - niestety stres tak może działać Na szkołę rodzenia jeszcze nie jest za późno Warto się też dobrze rozejrzeć, bo w szpitalach i przychodniach są robione bezpłatne kursy - fundowane przez NFZ. A jeśli u Ciebie nic takiego nie ma, to zawsze można się przejść do położnej - ona też ma obowiązek i kompetencje do udzielenia wszelkich informacji ![]() Co do leków, zależy co Ci przypisali - Pimafucin rzeczywiście drogi, ale Clotrimazol już zdecydowanie tańszy, a w ciąży też dozwlony i skuteczny No i gratuluję Córy ![]() Cytat:
![]() Błąd cytowania, ja swoją napisałam i oddałam i nawet obroniłam jakieś 6 lat temu ![]() Cytat:
Ooo... tez fajne Z tym, ze ja bym chciała tylko nad jego łóżeczko i raczej nie od samego dołu - pokój maluchów i tak bezie wąski, więc nie chcę go dodatkową warstwą zmniejszać. Chodziło mi też o takie, które będzie do odczepienia i wyprania, bo mam wizję małych, utytłanych łapek odbitych na tym cudeńku ![]() Ooo... super, że rośnie, oby tak dalej |
||||
|
|
|
#2469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oł jeee... świetny jest
Cytat:
Jeśli tylko jest możliwość radzę bazy brać ! Współczuje wiercenia i łączę się w bólu - w pracy za oknem coś dzisiaj burzą Cytat:
Dzisiaj będzie lepiej |
||
|
|
|
#2470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem przyzwyczajona do "niańczenia" bo to nie pierwszy raz, a jej starszego brata, mojego chrześniaka miałam praktycznie od urodzenia, bo mieszkaliśmy razem, także opieka nad dzieckiem mi nie straszna. Grzeczna, grzeczna, nauczyła się pluć i pluła mi tym jabłkiem ![]() Cytat:
![]() Ja już ogarnęłam śniadanie, pranie i kolejną pracę na niedzielne zaliczenie i zmykam na drzemkę, bo oczy mi się zamykają.
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bidulko ![]() Dziewczyny ja od kilku lat mam problemy z jelitami i żołądkiem i chyba bebechy mi się buntują po tej ilości leków, w szczególności, że nie mam nic osłonowego na nie tak mnie wymęczyło z wymiotami Jeszcze Julka mi wczoraj gdzieś uciskała bo ciężko mi się oddychało aż mi ciary przechodziły ![]() ale z tym oddychaniem dzisiaj lepiej chociaż |
|
|
|
|
#2472 |
|
Zadomowienie
|
Ale wy szybko wstajecie
ja od kiedy na L4 to spie do 8 spokojnie Wczoraj lezalam caly dzieb, dzisiaj trzeba sie wziąć w garsc i porobic cos konkretnego Na razie maly ma czkawke, ja lece sie zaraz myc a pozniej na miasto pozalatwiac kilka spraw
|
#2473 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i jeszcze Polinezja francuska kiedyś koniecznie - ale to drugie już w większymi dziećmi bo podróż trwa ok. 20 h w zależności od między lądowań więc dla dorosłego męcząca a co dopiero dla dzieci ![]() Cytat:
mozęsz spróbować chociaż w 34 tc to chyba jeszcze się sporo do porodu i chyba może się jeszcze owinąć miejscówka w Gdańsku super mogę z czystym sercem polecać Cytat:
też nie wyobrażam sobie nic nie zwiedzać i nie rozumiem tego zbytnio np. jechać do egiptu i nie widzieć piramid, a w bardziej cywilizowanych krajach dla mnie najlepszym rozwiązaniem było wynajęcie autka Cytat:
bardzo fajny pomysł z tymi poduchami ok tyle zdążyłam doczytać uciekam zaraz bo się spóźnie do fryzjerki buziaki
|
|
#2474 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Dzięki dziewczyny cieszę się jak małe dziecko z lizaka hehAle dzisiaj śpiący dzień, masakraa.. Chociaż jak patrzę za okno to nawet słonko wyszło ![]() Moje dziecko dzisiaj pojechało na wycieczkę klasową, jechali do ZOO i Afrykarium do Wro ![]() Cytat:
Noo to całkiem sporo rzeczy jak 9 kartonów ale jak jest możliwość to czemu nie skorzystać, przynajmniej będziesz miała inne niż w okolicy hehSuper, gratuluje mi się podobał kolor 144 na srebrnej ramie lub 230 na białej ![]() Cytat:
ja swoje robiłam we wtorek a wczoraj już odebrałam To widzę, że masz najciekawszą obronę to wszystko w jednym dniu, czy ten dyplom na oddziale w innym terminie??
|
||
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się mega chora i bez sił, już wczoraj było słabo ale dziś to tragedia
|
#2476 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Lula - świetny wózek. Ja kupiłam bardzo podobny taka sama kolorystyka ale bebetto luca kolor 208Zdrówka Ci zyczę NOK84 - pochwal się nową fryzurką dd1dd oby dzisiaj było już lepiej Niespodziewajka25- ja też marzę o sierpniu Ja ostatnio czuje sie kiepsko zarówno psychicznie jak i fizycznie. Wczoraj wieczorem sobie trochę popłakałam także dzisiaj humor trochę lepszy. Odliczam dni do zwolnienia bo w pracy tez mi coraz gorzej wysiedzieć. |
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja ze słabym samopoczuciem
|
|
|
|
#2478 | |||
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ogólnie to znacie może jakieś domowe sposoby na anemię? Jakieś konkretne warzywa/owoce? Ja już mam dość brania tabletek z żelazem, a i tak anemia jest ciągle. No i jeszcze trochę się chwaląc Wczoraj zamówiłam łóżeczko i wózek, wszystko z allegro. Teraz tylko czekać na kurierów... :P
Edytowane przez ladybird1395 Czas edycji: 2015-05-28 o 09:53 |
|||
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a z innych rzeczy to wątróbka ![]() MsLullaby zdrówka Kasperka, co jest? Jutro to już nic nie będzie z dzisiejszej oferty
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn o czym mówimy ? ![]() W samochodzie mam wbudowany system isofix w fotelach ale to sa takie dwa bolce o ktore zaczepiasz baze (taka jak na zdjęciu np). Chyba wlasnie z tym Ci sie pomyliło bo watpię, ze fabrycznie baze miałabys w samochodzie - wtedy bys nie miała jak siedziec jako pasażer na przednim siedzeniu ![]() Natomiast nad czym najbardziej ubolewam - nie mam systemu isofix w jeepie bo to zbyt stary model wiec bazy nie zaczepie a to moje "podstawowe" auto do jazdy. Mieliśmy próbować zainstalować ten system gdzies u mechanika ale pojawiła sie kwestia, ze prawdopodobnie na jesień samochód nowy kupimy wiec bez sensu na 2-3 miesiące to robic
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslałam że to wystarczy no ale cóż... blondynka się wypowiedziała nie?
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam szans poleżeć do 8. Ba, nie dałoby rady do 7:00 - uroki bycia mama juz jednego szkraba ale mi to tam nie przeszkadza, przyzwyczaiłam sie na tyle, ze nie widze w tym nic złego hihi
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie mow juz o wakacjach Bo mi sie tak chce... to moja najdłuższa przerwa wyjazdowa od lat haha wiec cieżko sie przyzwyczaić
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
echhh
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, zapomniałam o wołowinie
z innych rzeczy to jeszcze orzechy, jaja, brokuły- ale to wszystko zawiera śladowe ilości, więc jeśli ktoś ma dużą anemię to nie oszukujmy się- nawet dieta nie pomoże. Mi tabletki średnio co pomagają... więc co tu mówić
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

hehe pewnie wykorzysta się ją w późniejszym czasie... 

Szczerze nie jestem do końca przekonana do diagnozy, no ale co miałam zrobić. Do szkoły rodzenia tak czy siak się nie zapiszę, bo i za późno i za drogie to. Pozostają mi domowe sposoby :P . Ale przy okazji dowiedziałam się, że mam też zapalenie pochwy (na marginesie, kompletnie żadnych objawów! ). Te leki na zapalenie pochwy są straaasznie drogie, aż się słabo robi tyle tych wydatków...

cieszę się jak małe dziecko z lizaka 
to wszystko w jednym dniu, czy ten dyplom na oddziale w innym terminie??