Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-28, 07:06   #2461
dd1dd
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cześć

Po wczorajszym dniu,błagam o sierpień!!!! Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej

Dzisiaj postaram się być z Wami

Miłego dnia

Edytowane przez dd1dd
Czas edycji: 2015-05-28 o 07:09
dd1dd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 07:20   #2462
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Hej laski , u mnie dzisiaj dzien wolny . W sensie nie sprzątam , nie gotuję ( obiad mam wczorajszy) nigdzie tez nie ide .. Zalegam na kanapie tyle na ile syn mi pozwoli

Lulla wózek mega mi sie podoba , sliczny jest

dd1dd ja też błagam o sierpień . Od dwóch dni wszystko doslownie wszystko mnie boli , brzuch sie stawia , rano jak tylko wstane odrazu łapię mnie ból kulszowy i tak do wieczora ..
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 07:23   #2463
asienka_182
Rozeznanie

Hejka
Przepraszam że mnie nie bylo ale nie miałam Internetu (
Nie jestem wstanie was teraz nadrobić ale sie postaram
Widziałam nowe mamy takze również witam
LULLA gratuluje zakupu wózka
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 07:25   #2464
martulka0991
Zadomowienie

Witajcie, ja wlasnie wrocilam z porannych spozywczych zakupow ;-) wciagam kanapki ze swiezym ogorkiem ;-) dzis piore kolorowe ciuszki malego bo wczoraj pralam biale i suszarki zbraklo :-P
Lulla gratuluje zakupu piekny <3

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Mnie wczoraj z nerwow tak brzuch twardnial i bolal ze zaraz po pracy wskoczylam do lozka i wstawalam tylko do lazienki, dzis rano lepiej ale dzis wiem ze mam ciezki dzien w pracy wiec musze juz sie nastawic psychicznie :-P ale dam rade, juz niedlugo ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 07:31   #2465
majka242007
Zakorzenienie

MsLullaby bardzo ładny wózeczek śliczniutki ...

roxana_lu czy ty jeździsz suwem? bo coś mi się tak kojarzy... Nie masz bazy wmontowanej fabrycznie w samochód? Ja mam z przodu pasażera i z tyłu za kierowcą... Wmontowane są bazy fabrycznie w siedzenie... na ,,klik,,

dzięki za podpowiedzi co do pościeli do wózka... Tak szukam na jesień ale też np sprawdzi się do auta do fotelika na podróż , a podusię chcę... nie wiem po co... do kompletu hehe pewnie wykorzysta się ją w późniejszym czasie...

Witam się w nowym dniu i witam nową mamusię...

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Witajcie, ja wlasnie wrocilam z porannych spozywczych zakupow ;-) wciagam kanapki ze swiezym ogorkiem ;-) dzis piore kolorowe ciuszki malego bo wczoraj pralam biale i suszarki zbraklo :-P
Lulla gratuluje zakupu piekny <3

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Mnie wczoraj z nerwow tak brzuch twardnial i bolal ze zaraz po pracy wskoczylam do lozka i wstawalam tylko do lazienki, dzis rano lepiej ale dzis wiem ze mam ciezki dzien w pracy wiec musze juz sie nastawic psychicznie :-P ale dam rade, juz niedlugo ;-)
ja też wczoraj prałam... dziś będę ściągała, ale tylko r56 i część pieluszek i nową pościel... Znów sterta prasowania.... Ale sama przyjemność takie maleństwa poprasować...

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Cześć

Po wczorajszym dniu,błagam o sierpień!!!! Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej

Miłego dnia
a co to ci się działo???

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Miałam iść do Lidla ale mi się nie chce wstawać
leż jutro pojdziesz |
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 07:34   #2466
martulka0991
Zadomowienie

Majka, ja nie lubie prasowac zwlaszcza jak jest cieplo, a dzis pogoda do prasowania idealna ale jak patrze na te ciuszki to zelazko sie wrecz usmiecha ;-) tylko nie wiem czy dzis sie wyrobie ze wszystkim ;-) wiec moze prasowanie bedzie dopiero jutro bo jutro wolniejszy dzien.
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 07:47   #2467
NOK84
Raczkowanie

Witam się z rana
woda na kawkę się gotuje więc zaraz siadam i nadrabiam co tam po południu się działo
u mnie dziś przedpołudnie przyjemności - kawka śniadanko a potem fryzjer - nareszcie bo już mi włosy we wszystkie strony stoją
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 07:53   #2468
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
W multimedyku jest troche inaczej, cisnieniem, uzupelnieniem karty o badania, wazeniem zajmuje sie polozna przed wiztami. Na wizycie tez jest polozna, ktora mu bardzo pomaga, wypisze recepte, zarejestruje na kolejna wizyte, itd. dlatego on zawsze moze zajac sie badaniem, zawsze mam badanie na samolocie i usg (przynajmniej do tej pory tak bylo)

Posciele poogladam na komputerze, bo sama zaczelam sie za czyms rozgladac do lozeczka oraz szukac inspiracji na pokoj mlodego

Caly dzien dzisiaj mi niedobrze:/
Tu teoretycznie też przed wizytą powinnam iść do położnej, a ona zbadać, etc... i potem być przy wizycie, bo Medicover pracuje w tzw. zespołach - gin+położna. Ale akurat Ślusarski jest na niepełny etat i zespołu nie ma - stąd bałagan. Zazwyczaj do położnej idę już po wizycie i modlę się, żeby wszystko było ok Co do badania to albo usg albo samolot
No ale wyboru nie było, wiec muszę się dostosować

Mi też...

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Dzieki Vea

Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
Witam Was

Może się na początek przedstawię. Mam na imię Magda, mam 20 lat, termin mam wyznaczony na 1o. sierpnia. Jest to druga ciąża, ale pierwsze dziecko. Poród będzie zakończony cesarskim cięciem (pozdrowienia dla skoliotyczek z prętami! ). Ach, no i oczekuję dziewczyny. Chciałam chłopaka, no ale takie życie :P .

Chciałam się podzielić przy okazji moją dzisiejszą "przygodą". Pobudka ok. 5:00, skurcze non stop, dreszcze, osłabienie, mdłości. Po paru godzinach pojechałam na izbę przyjęć. Czekałam ponad dwie godziny (lekarka akurat miała zabiegi), żeby się dowiedzieć, że to stres i mam iść do szkoły rodzenia Szczerze nie jestem do końca przekonana do diagnozy, no ale co miałam zrobić. Do szkoły rodzenia tak czy siak się nie zapiszę, bo i za późno i za drogie to. Pozostają mi domowe sposoby :P . Ale przy okazji dowiedziałam się, że mam też zapalenie pochwy (na marginesie, kompletnie żadnych objawów! ). Te leki na zapalenie pochwy są straaasznie drogie, aż się słabo robi tyle tych wydatków...
Cześć
Współczuje wizyty na IP - niestety stres tak może działać
Na szkołę rodzenia jeszcze nie jest za późno Warto się też dobrze rozejrzeć, bo w szpitalach i przychodniach są robione bezpłatne kursy - fundowane przez NFZ. A jeśli u Ciebie nic takiego nie ma, to zawsze można się przejść do położnej - ona też ma obowiązek i kompetencje do udzielenia wszelkich informacji A jest szansa, że jak "oswoisz" tema, to stres będzie mniejszy
Co do leków, zależy co Ci przypisali - Pimafucin rzeczywiście drogi, ale Clotrimazol już zdecydowanie tańszy, a w ciąży też dozwlony i skuteczny
No i gratuluję Córy

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
A ja się muszę pochwalić, że skończyłam pisać moją pracę mgr promotor zatwierdził, już wydrukowana, a jutro jadę ją zbindować i w sobotę zawożę do dziekanatu, normalnie takaaaaa ulga wczoraj z wrażenia spać nie mogłam
Jeee... ogromne gratulacje

Cytat:
Też gratuluję! teraz już ostatnia prosta
Błąd cytowania, ja swoją napisałam i oddałam i nawet obroniłam jakieś 6 lat temu

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
podoba mi się ta pościel. Rozumiem,że szukasz czegoś na jesien/zima? Bo w sumie przyznam,że ja przy Robie zaopatrzyłam się w śpiworek taki całoroczny. Przyznam,że mega wygodne i nic się tam nie zawija/nie podwija.

Alleee fajne rzeczy wynalazłaś! ja kiedyś znalazłam coś takiego na ściane,coby właśnie zimno nie było i chyba działa to też wyciszająco, w sensie izoluje od hałasu
http://fluffo.pl/

Właśnie przede wszystkim to musiałam zrobić aktualne badania. Bo oczywiście poszłam z tymi 2 tyg,które już dla Niej dawno są mało aktualne. Okazuje się,że jest lepiej z 9,9 mam już 10,7 . Także teraz tylko bieżącą monitorowanie,czy się systematycznie podwyższa. Ogólnie powiedziała,że jeśli mimo brania leków poziom nadal byłby taki sam,albo niski to nie są przelewki i od razu na IP jechać. Generalnie,że nie ma co bagatelizować takich sytuacji

Ooo... tez fajne
Z tym, ze ja bym chciała tylko nad jego łóżeczko i raczej nie od samego dołu - pokój maluchów i tak bezie wąski, więc nie chcę go dodatkową warstwą zmniejszać. Chodziło mi też o takie, które będzie do odczepienia i wyprania, bo mam wizję małych, utytłanych łapek odbitych na tym cudeńku

Ooo... super, że rośnie, oby tak dalej

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 07:53   #2469
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wozio kupiony

Oł jeee... świetny jest

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
No baza podobno jest mega fajna bo po pierwsze - pasuje do następnych fotelików, a po drugie - jest mega wygodny przy wkładaniu do samochodu. Wkładasz fotelik na baze, robi "klik" i juz masz. Poza tym zawsze masz świadomość, ze fotelik jest dobrze dopięty Zapisanie pasów, naciąganie, sprawdzanie czy mocno, znow zapinanie jest mniej wygodne (co nie oznacza, ze nie mozna bo my przy juniorze tez tak robilismy, żadnej bazy nie mieliśmy). Ale jesli ktoś ma możliwość to mysle, ze warto

Dzien dobry tak w ogole
Wstałam dzisiaj z większa forma, juz mieszkanie ogarnelam, chłopaków odprawilam praktycznie i pranie wstawiłam. Lece zaraz po jakies zakupy na obiad i musze pomysleć co dalej bo dzis zaszczyt kopnął nasz taras... Wiercą, walą tak, ze mi szklanki chodzą w szafce haha... Nie wiem jak do 17:00 to zniosę
Baza jest mega - mega wygodna, mega bezpieczna i mega poręczna
Jeśli tylko jest możliwość radzę bazy brać !

Współczuje wiercenia i łączę się w bólu - w pracy za oknem coś dzisiaj burzą

Cytat:
Cześć

Miłego dnia
Ooo.. co się działo?

Dzisiaj będzie lepiej

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 07:54   #2470
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Kobietki!
Nie zapomniałam o Was ,mam nadzieję,że wybaczycie nieobecność

Jesteśmy już nad morzem,a ostatnie dni były...szalone..(wylądowa łam u hematologa, Rob podziębiony).

Idę Was czytać,bo dziś jedynie kukałam momentami i zupełnie nie wiem co się dzieje

ps.w K.wrzuciłam Wam swoje brzuszysko (to tak w ramach próby podlizania się )
Miłego pobytu

Cytat:
ooo i jak się czułaś jako niania? . Mała była grzeczna?
Jestem przyzwyczajona do "niańczenia" bo to nie pierwszy raz, a jej starszego brata, mojego chrześniaka miałam praktycznie od urodzenia, bo mieszkaliśmy razem, także opieka nad dzieckiem mi nie straszna. Grzeczna, grzeczna, nauczyła się pluć i pluła mi tym jabłkiem

Cytat:
Cześć

Miłego dnia
Co się wczoraj działo ??

Ja już ogarnęłam śniadanie, pranie i kolejną pracę na niedzielne zaliczenie i zmykam na drzemkę, bo oczy mi się zamykają.
Stary 2015-05-28, 08:03   #2471
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
dd1dd ja też błagam o sierpień . Od dwóch dni wszystko doslownie wszystko mnie boli , brzuch sie stawia , rano jak tylko wstane odrazu łapię mnie ból kulszowy i tak do wieczora ..
bidulko
Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
a co to ci się działo???
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Ooo.. co się działo?

Dzisiaj będzie lepiej
Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Co się wczoraj działo ??
Dziewczyny ja od kilku lat mam problemy z jelitami i żołądkiem i chyba bebechy mi się buntują po tej ilości leków, w szczególności, że nie mam nic osłonowego na nie tak mnie wymęczyło z wymiotami o zgadze nie wspomnę, dzisiaj czuję jak wszystkie leki mi się cofnęły do gardła i tak sobie stoją Jeszcze Julka mi wczoraj gdzieś uciskała bo ciężko mi się oddychało aż mi ciary przechodziły ale z tym oddychaniem dzisiaj lepiej chociaż

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 08:08   #2472
natalia1011
Zadomowienie

Ale wy szybko wstajecie ja od kiedy na L4 to spie do 8 spokojnie
Wczoraj lezalam caly dzieb, dzisiaj trzeba sie wziąć w garsc i porobic cos konkretnego
Na razie maly ma czkawke, ja lece sie zaraz myc a pozniej na miasto pozalatwiac kilka spraw

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 08:09   #2473
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
No tez bym sie wybrała !
Na ta chwile nie było kiedy, zawsze z juniorem gdzies blizej, potem kupiliśmy mieszkanie i mieliśmy w tym albo przyszłym roku wlasnie na Dominikanę poleciec... No ale pozniej TŻ wymyślił wyjazd do Stanów no a w rezultacie zaszłam w ciąże
Na razie znow bedziemy gdzies blizej ale na pewno sobie pozniej odbijemy jak juz dwójka dzieciaczków bedzie odchowana i beda miec oboje z tego tez sporo radości i wspomnień
o Stany też są na mojej liście i jeszcze Polinezja francuska kiedyś koniecznie - ale to drugie już w większymi dziećmi bo podróż trwa ok. 20 h w zależności od między lądowań więc dla dorosłego męcząca a co dopiero dla dzieci

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Aaa, rozumiem, no to ja pójdę wcześniej stanowczo może coś będzie widać

Fajną miejscówkę mieliście

Liczę na to, że np w 34t jeszcze nie będzie dzieć za duży i da radę zobaczyć

No baaa że każdy by chciał Każdy kibic Barcelony

O jaaaa... bardzo mi się Dominikana marzy

To te lody są jeszcze w sprzedaży?

Ja też nie lubię ich kultury... a raczej jej braku. Byliśmy w Egipcie, bo bardzo chcieliśmy z mężem pozwiedzać. Już się raczej nie wybierzemy tam.

Turcja jest super, jest pięknie, ludzie mili... zupełnie co innego Szczególnie Turcja Egejska... dziewczyny, polecam!!!

Oj bardzo by się obrazili jakbyś ich nazwała Arabami... oni są muzułmanami, ale Arabami nie. Są mocno na to wyczuleni

Cena super! Szczena opada wręcz

mozęsz spróbować chociaż w 34 tc to chyba jeszcze się sporo do porodu i chyba może się jeszcze owinąć
miejscówka w Gdańsku super mogę z czystym sercem polecać

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
A ja zawsze dużo zwiedzam i wracam biała i mojs mama zawsze mowi do mnie ze cos kiepskie te wakacje skoro sie nie opalilas a ja bardzo ciezko łapie słońce i musialabym faktycznie caly urlop leżeć, zawsze jezdze na tydzien i te 3 dni przeznaczam na zwiedzanie wiec tylko 3, 4 dni leżenia a zawsze trafi się jakiś brzydki dzień

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Pora wstać i sie poruszac bo mały zaczyna sie wiercic, niech idzie spać
oj u mnie tak samo z opalaniem - mąż po 2 dniach w cieniu jest "czarny" a ja po 2 tygodniach ledwie "muśnięta" słonkiem

też nie wyobrażam sobie nic nie zwiedzać i nie rozumiem tego zbytnio np. jechać do egiptu i nie widzieć piramid, a w bardziej cywilizowanych krajach dla mnie najlepszym rozwiązaniem było wynajęcie autka

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dziewuszki grzebie sobei w necie w poszukiwaniu inspiracji na pokoik Maluchów i wymyśłiłam, że chcę do łóżeczka Janka dorobić/dokupić takie poduchy na ścianę, żeby mógł sobie też na nim siedzieć, coś w ten deseń (ale w innej kolorystyce):
http://img23.imageshack.us/img23/9687/tpul.jpg
http://www.urzadzamy.pl/zrob-to-sam/...ek,9_8654.html
http://meble-z-palet.pl/made-for-bed/

Dwa pierwsze fajniejsze, bo zdejmowane do ewentualnego prania

A przy okazji trafiła się fajna inspiracja "szaraczkowa" http://mamawszpilkach.pl/?cat=72

bardzo fajny pomysł z tymi poduchami

ok tyle zdążyłam doczytać uciekam zaraz bo się spóźnie do fryzjerki

buziaki
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 08:11   #2474
Isabelle_26
Raczkowanie

Cześć
Dzięki dziewczyny cieszę się jak małe dziecko z lizaka heh
Ale dzisiaj śpiący dzień, masakraa.. Chociaż jak patrzę za okno to nawet słonko wyszło
Moje dziecko dzisiaj pojechało na wycieczkę klasową, jechali do ZOO i Afrykarium do Wro

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Też będę trzymać kciuki jutro. I gratuluję, że przed Tobą ostatnia prosta
No wyszło w sumie 9 kartonów;d Ale to dziadkowie dużo rzeczy nakupowali i dobrze bo tutaj wyboru nie ma.
Ja zaraz też idę się kąpać i spać. Chociaż pan i pani smith zaraz lecą;d To może już w piżamce obejrze.
Widzę, że pod wieczór większość z nas już pada i szybko do łóżka wszystkie zmykamy.
Oj tak, po całym dniu sił i chęci brak
Noo to całkiem sporo rzeczy jak 9 kartonów ale jak jest możliwość to czemu nie skorzystać, przynajmniej będziesz miała inne niż w okolicy heh
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wozio kupiony
Super, gratuluje mi się podobał kolor 144 na srebrnej ramie lub 230 na białej ale ostatecznie mam Holland'a
Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Gratulacje ja dzisiaj muszę jechać swoją oprawic, załatwić praktyki bo juz dawno zrobione a nie podpisane i zdjęcia do dyplomu tona tapety obowiązkowa by wyglądać jak człowiek

My mamy ponad 100 pytań i nie ma pewności czy akurat tego nas zapytaj. I jeszcze mam dyplom na oddziale. Modlę się o pediatrię, bo jak wylosuje internę albo chirurgie to co ja z tym pacjentem zrobię??? Ani toalety ani nic takiego bo nie będę dźwigać.

Witam mamusie
Strasznie duszno dziś jest
Dokładnie, do zdjęcia tapeta obowiązkowa ja swoje robiłam we wtorek a wczoraj już odebrałam To widzę, że masz najciekawszą obronę to wszystko w jednym dniu, czy ten dyplom na oddziale w innym terminie??
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 08:15   #2475
MsLullaby
Zakorzenienie

Witam się mega chora i bez sił, już wczoraj było słabo ale dziś to tragedia

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 08:26   #2476
magdowe
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

Lula - świetny wózek. Ja kupiłam bardzo podobny taka sama kolorystyka ale bebetto luca kolor 208
Zdrówka Ci zyczę

NOK84 - pochwal się nową fryzurką

dd1dd oby dzisiaj było już lepiej

Niespodziewajka25- ja też marzę o sierpniu

Ja ostatnio czuje sie kiepsko zarówno psychicznie jak i fizycznie. Wczoraj wieczorem sobie trochę popłakałam także dzisiaj humor trochę lepszy. Odliczam dni do zwolnienia bo w pracy tez mi coraz gorzej wysiedzieć.
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 08:48   #2477
kasperka
Zakorzenienie

Witam się i ja ze słabym samopoczuciem
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 08:51   #2478
ladybird1395
( ͡° ͜ʖ ͡°)

GG do ladybird1395

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Witaj nie zazdroszcze porannych "przygod". A jakie leki Ci przepisali? Bo ja bralam kilka razy i nigdy nie placilam wiecej niz 20zl za globulki.. one sa refundowane.
O ile dobrze rozczytałam receptę to są te leki: Gynomed Vaginal oraz Fluomizin. (Link z dbam o zdrowie nie chce tutaj działać, no cóż... :P )

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Witaj pewnie mialas stracha po tych przezyciach, Nie zazdroszcze... Mi jak do tej pory pomaga nospa, a jak nie pomoze po dwoch dawkach to mam jechac na ip albo wzywac karetke jesli bedzie twardnial brzuch i bolal, tak mi kazal lekarz, ale jak narazie pomaga jedna tabletka
O tej nospie właśnie wczoraj na izbie przyjęć się dowiedziałam. Ja ogólnie nic nie brałam na własną rękę, wiadomo, wolę nie ryzykować. Ale dobrze, że mi pielęgniarka o tym powiedziałam, pewnie nie raz się przyda. :P

Cytat:
Witaj!
To miałaś przeżycia! W sumie to jestem trochę zaskoczona tym,że to przez stres tak się mogłaś czuć. Rozumiem,że teraz już lepiej?
Jedyne co zostało do teraz to osłabienie. Wczoraj mięśnie porządnie bolały, ale ogólnie jest dobrze.

Ogólnie to znacie może jakieś domowe sposoby na anemię? Jakieś konkretne warzywa/owoce? Ja już mam dość brania tabletek z żelazem, a i tak anemia jest ciągle.

No i jeszcze trochę się chwaląc Wczoraj zamówiłam łóżeczko i wózek, wszystko z allegro. Teraz tylko czekać na kurierów... :P

Edytowane przez ladybird1395
Czas edycji: 2015-05-28 o 08:53
ladybird1395 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 08:57   #2479
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
Ogólnie to znacie może jakieś domowe sposoby na anemię? Jakieś konkretne warzywa/owoce? Ja już mam dość brania tabletek z żelazem, a i tak anemia jest ciągle.
Buraki przede wszystkim no a z innych rzeczy to wątróbka

MsLullaby
zdrówka

Kasperka
, co jest?

Cytat:
leż jutro pojdziesz |
Jutro to już nic nie będzie z dzisiejszej oferty
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 09:05   #2480
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
MsLullaby bardzo ładny wózeczek śliczniutki ...

roxana_lu czy ty jeździsz suwem? bo coś mi się tak kojarzy... Nie masz bazy wmontowanej fabrycznie w samochód? Ja mam z przodu pasażera i z tyłu za kierowcą... Wmontowane są bazy fabrycznie w siedzenie... na ,,klik,,

dzięki za podpowiedzi co do pościeli do wózka... Tak szukam na jesień ale też np sprawdzi się do auta do fotelika na podróż , a podusię chcę... nie wiem po co... do kompletu hehe pewnie wykorzysta się ją w późniejszym czasie...

Witam się w nowym dniu i witam nową mamusię...

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

ja też wczoraj prałam... dziś będę ściągała, ale tylko r56 i część pieluszek i nową pościel... Znów sterta prasowania.... Ale sama przyjemność takie maleństwa poprasować...

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

a co to ci się działo???

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

leż jutro pojdziesz |

Tzn o czym mówimy ?
W samochodzie mam wbudowany system isofix w fotelach ale to sa takie dwa bolce o ktore zaczepiasz baze (taka jak na zdjęciu np). Chyba wlasnie z tym Ci sie pomyliło bo watpię, ze fabrycznie baze miałabys w samochodzie - wtedy bys nie miała jak siedziec jako pasażer na przednim siedzeniu
Natomiast nad czym najbardziej ubolewam - nie mam systemu isofix w jeepie bo to zbyt stary model wiec bazy nie zaczepie a to moje "podstawowe" auto do jazdy. Mieliśmy próbować zainstalować ten system gdzies u mechanika ale pojawiła sie kwestia, ze prawdopodobnie na jesień samochód nowy kupimy wiec bez sensu na 2-3 miesiące to robic

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 09:08   #2481
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn o czym mówimy ?
W samochodzie mam wbudowany system isofix w fotelach ale to sa takie dwa bolce o ktore zaczepiasz baze (taka jak na zdjęciu np). Chyba wlasnie z tym Ci sie pomyliło bo watpię, ze fabrycznie baze miałabys w samochodzie - wtedy bys nie miała jak siedziec jako pasażer na przednim siedzeniu
Natomiast nad czym najbardziej ubolewam - nie mam systemu isofix w jeepie bo to zbyt stary model wiec bazy nie zaczepie a to moje "podstawowe" auto do jazdy. Mieliśmy próbować zainstalować ten system gdzies u mechanika ale pojawiła sie kwestia, ze prawdopodobnie na jesień samochód nowy kupimy wiec bez sensu na 2-3 miesiące to robic
aaaaaaaaaaaaa............ . no to mówimy o tym o czym ty mówisz myslałam że to wystarczy no ale cóż... blondynka się wypowiedziała nie?
Stary 2015-05-28, 09:08   #2482
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

MsLullaby
zdrówka

Kasperka
, co jest?

Dokładnie
Buraki najlepsze
No i wołowina podobno też ...
Stary 2015-05-28, 09:10   #2483
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Ale wy szybko wstajecie ja od kiedy na L4 to spie do 8 spokojnie
Wczoraj lezalam caly dzieb, dzisiaj trzeba sie wziąć w garsc i porobic cos konkretnego
Na razie maly ma czkawke, ja lece sie zaraz myc a pozniej na miasto pozalatwiac kilka spraw

Ja nie mam szans poleżeć do 8. Ba, nie dałoby rady do 7:00 - uroki bycia mama juz jednego szkraba ale mi to tam nie przeszkadza, przyzwyczaiłam sie na tyle, ze nie widze w tym nic złego hihi

Synuś i Córcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 09:10   #2484
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

MsLullaby
zdrówka

Kasperka
, co jest?

Ból głowy, słabo mi itd
Na nic siły nie mam
Stary 2015-05-28, 09:11   #2485
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Ból głowy, słabo mi itd
Na nic siły nie mam
Stary 2015-05-28, 09:12   #2486
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NOK84 Pokaż wiadomość
o Stany też są na mojej liście i jeszcze Polinezja francuska kiedyś koniecznie - ale to drugie już w większymi dziećmi bo podróż trwa ok. 20 h w zależności od między lądowań więc dla dorosłego męcząca a co dopiero dla dzieci

mozęsz spróbować chociaż w 34 tc to chyba jeszcze się sporo do porodu i chyba może się jeszcze owinąć

miejscówka w Gdańsku super mogę z czystym sercem polecać

oj u mnie tak samo z opalaniem - mąż po 2 dniach w cieniu jest "czarny" a ja po 2 tygodniach ledwie "muśnięta" słonkiem

też nie wyobrażam sobie nic nie zwiedzać i nie rozumiem tego zbytnio np. jechać do egiptu i nie widzieć piramid, a w bardziej cywilizowanych krajach dla mnie najlepszym rozwiązaniem było wynajęcie autka

bardzo fajny pomysł z tymi poduchami

ok tyle zdążyłam doczytać uciekam zaraz bo się spóźnie do fryzjerki

buziaki

Nawet nie mow juz o wakacjach
Bo mi sie tak chce... to moja najdłuższa przerwa wyjazdowa od lat haha wiec cieżko sie przyzwyczaić

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-28, 09:12   #2487
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2015-05-28, 09:13   #2488
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam szans poleżeć do 8. Ba, nie dałoby rady do 7:00 - uroki bycia mama juz jednego szkraba ale mi to tam nie przeszkadza, przyzwyczaiłam sie na tyle, ze nie widze w tym nic złego hihi
ciekawe czy ja bym tak radę dała wyleżeć... Jak jest już 7 to mnie już wszystko boli i wstać muszę.... A pamiętam czasy kiedy się spało do obiadu .... echhh
Stary 2015-05-28, 09:13   #2489
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie mow juz o wakacjach
Bo mi sie tak chce... to moja najdłuższa przerwa wyjazdowa od lat haha wiec cieżko sie przyzwyczaić

Ja z katalogiem siedzę właśnie i latte popijam
Stary 2015-05-28, 09:14   #2490
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Dokładnie
Buraki najlepsze
No i wołowina podobno też ...
No tak, zapomniałam o wołowinie z innych rzeczy to jeszcze orzechy, jaja, brokuły- ale to wszystko zawiera śladowe ilości, więc jeśli ktoś ma dużą anemię to nie oszukujmy się- nawet dieta nie pomoże. Mi tabletki średnio co pomagają... więc co tu mówić
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości